Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyununu Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın

 
 
Bildiğiniz üzere Epic Games her hafta yeni ve ücretsiz oyunları bizlere sunmaya devam ediyor. Şimdi ise geçtiğimiz günlerde erişime açılan Chivalry 2'yi kütüphanenize eklemeyi unutmayın. Bir sonraki hafta yine gizemli ve ücretsiz bir oyun bizlere sunulacak. O zamana kadar bu tarz yapımları eklemeyi ihmal etmeyin.
 
Orta Çağ temalı Chivalry 2 çok oyunculu yapıya sahip
 
 
 
Chivalry 2, 6 Haziran Perşembe Türkiye saati ile 18.00'e kadar ücretsiz bir şekilde Epic Games kütüphanenize eklenebiliyor. O süreçten sonra yeni ve gizemli ücretsiz oyun bizlere sunulmak için sırayı bekliyor.
 
 
Chivalry 2, Orta Çağ filmlerindeki savaşlardan ilham alarak ortaya çıkmış çevrimiçi bir birinci şahıs 'slasher' oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular burada çarpışan kılıçlardan alev oku yağmurlarına ve büyük kale kuşatmalarına kadar dönemin en meşhur anlarını yaşayabilecekleri savaşların ortasında aksiyonun içine bırakılıyor.
 
 
 
Yapım bizlere neler sunuyor?
 
Orta Çağ filmlerinden ilham alan ve çevrimiçi unsurlar barındıran bu yapımda, en büyük kuşatmalara katılma imkanı sunuluyor. Bu kuşatmalarda karakterlerinizle beraber en iyi hamleleri yapmanız ve yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşlarınızla beraber bu kuşatmaları sonuca erdirmeye çalışmanız gerekiyor.

Filmlerden ilham alan sistemlerle beraber yer alabileceğiniz bu yapımda, birinci şahıs bir sistem bulunuyor. Bu sistem sayesinde düşmanları kesip biçebiliyor ve diğer oyuncuları gerçekten yok edebiliyorsunuz. Oyunda kılıçlardan alev oklarına kadar pek çok farklı silah ve alet bulunuyor. Bu silahlarla beraber büyük kale kuşatmalarına katılabilir ve farklı oyun modları ile ön plana çıkabilirsiniz.

Yapımın içerisinde en büyük orta çağ savaş alanları ile karşılaşabilir ve gerçekten de güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile istediğinizi gerçekleştirebilir ve alev okları yağmurlarıyla beraber düşmanlara aman vermemek durumunda kalıyorsunuz.
Yapımın içerisinde mancınıklardan alev oklarına, ellerindeki kılıçlardan kalkanlara kadar oldukça farklı silah ve cephaneliğin olduğunu söyleyebiliriz.
 
Bu silahlarla beraber dilediğiniz gibi ilerleyebilir ve en iyi deneyimi elde etmek için hayatta kalmanın yollarını arayabilirsiniz. Yapımın çevrimiçi çok oyunculu bir yapı olmasından dolayı, farklı oyun modlarında kendinizi bulabilir ve en iyi deneyimle beraber kendinizi geliştirebilir ve üst seviyeye ulaştırabilirsiniz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca en iyi şekilde ilerlemek için farklı silahlar üzerinde usta olmaya çalışmanız gerekiyor. Tek elle kılıçlar üzerinde usta olmak istiyorsanız öncelikle onu alabilir ve düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Diğer taraftan daha farklı silahlarla yani mızraklarla ve diğer unsurlarla beraber yer almak isterseniz ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirmek durumunda kalıyorsunuz. Bu da tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Oyunda farklı karakter sınıflarının olduğunu da belirtmek gerekiyor. Orta Çağ savaş alanlarında büyüyen içeriklerle beraber yer alabildiğimiz yanında, elbette kendimize ait bir ekip kurabilir ve bu ekiple beraber kendimizi adeta bir şövalye gibi hissedebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber hızlı bir şekilde ilerlediğimiz esnada kendi planlarımızı yapabiliyor ve karakterlerimizle ve aynı zamanda ekibimizle beraber de iç içe olmak durumunda kalıyoruz.

Örneğin bir kale kuşatmasında katıldığınızda, ekibinize karşı çeşitli planlamalar yapabilir ve ekibinizi uyararak karakterlerin nereden gitmesine karar verebiliyorsunuz. Bu sayede koordineli bir şekilde oyun içerisindeki yerinizi alabiliyorsunuz. Ekibinize beraber ne kadar çok uyumlu bir şekilde ilerlemek durumunda kalırsanız o kadar çok hızlı bir şekilde galibiyete yaklaşabilirsiniz.

Dolayısıyla yapım içerisinde ekiple beraber uyumlu olmak ve ekiple beraber aynı zamanda iletişim halinde kalmak oldukça önemli. Bu tarz oyunlarda iletişim halinde kalmak ve neler yapabileceğini bir bakış atmak oldukça mühim. Bu tarz detaylarla beraber istediğinizi gerçekleştirebilir ve en iyi deneyimle oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dilediğinizi gerçekleştirebileceğiniz ve aynı zamanda hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz bu yapımda, yaptığınız taktiklerle beraber diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve en iyi deneyimi burada özelleştirip kişiselleştirirken takımınızı da burada oyuna adapte etmeniz oldukça önemli.
Bu tarz detayların bulunduğu yapım içerisinde kuşatmalardan ele geçirme modlarına kadar çok çeşitli oyun modları bulunuyor. Bu modlarla beraber de en iyi deneyimi elde etmek için hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.
 
Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca savaş alanlarında devasa ordularla karşı karşıya gelebiliyor ve devasa çevrimiçi çok oyunculu bir yapının burada olduğunu söyleyebiliriz. Yine oyunda yer aldığınız süre boyunca 64 oyuncu ile beraber dev savaş alanlarına hükmetmeye çalışıyor ve takımın hedefi doğrultusunda haritalar üzerinde konum sahibi olabiliyorsunuz. Kaleleri ele geçirebiliyor, kalelere mancınıklarla beraber hasar verebiliyor ve mancınıklar yerleri sarsarken köyleri ateşe verebiliyorsunuz. Bu yapımda dikkat çekici köylere doğru ilerlemeye çalışır ve köyleri ateşe verip burada köylüleri katletmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Yapım içerisinde gerçekten de üst düzey bir sistemin olduğunu söyleyebiliriz ve bu sistemlerle beraber farklı yerlere basarken tam bir savaş alanı deneyimini hissedebiliyoruz. Bu detaylarla beraber oyunda gerçekçi savaş sistemlerinin olduğundan bahsedebiliyor ve karakterimizin burada temel özelliklerinin olduğunu söyleyebiliyoruz. Örneğin burada elimize aldığımız kılıçla beraber düşmanın tam hamle yapacağı sırada onlara saldırılarına karşılık verebiliyor, kendimizi korumaya alabilir ve akabinde ise karşı saldırıya yani kontra atağa geçebiliyoruz.

Öncelikle düşmanların üstesinden gelebileceğimiz ve sürekli olarak diğer oyuncularla kapışabileceğimiz bu yapımda at üstünde ilerleyebiliyor, koşabiliyor ve farklı sınıfların keyfini burada sürebiliyoruz. Devasa savaş alanlarına geçiş yapabildiğimiz ve bu savaş alanlarında hayatta kalmaya çalışabildiğimiz bu yapımda elbette öldüğümüzde tekrar doğmak için bir tuşa basabiliyor ve ilerleyen süreçte de sürekli olarak kendimize savaş alanlarında görebiliyoruz. En çok skor elde eden takımın burada kazandığını söyleyebiliyor ve aynı zamanda oyuncuların da burada kazanmak için büyük savaşlar verdiğini aktarabiliyoruz.

Tepeden tırnağa kuşanabileceğimiz ve kendimizi ön plana çıkarabileceğimiz bu yapım içerisinde ayrıntılı bir şekilde işlenmiş atlı savaşların burada olduğunu söyleyebiliyor ve gerçekçi at savaşları ile beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Ayrıntılı bir şekilde ilerleyebildiğimiz bu yapımda elbette savaş alanlarına hükmetmek için çeşitli özelleştirmeler yapabiliyor, karakterimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyor, karakterimize zırhlar takabiliyor, kafaya korumalar geçirebiliyor ve daha fazlasıyla beraber çeşitli özelleştirme seçeneklerini kullanmaya hazırlanabiliyoruz.
 
 

Oyunda aynı zamanda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri bulunuyor ve istediğiniz gibi bu sistemler arasında geçiş sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla kendi kafanızdaki oyun ve savaş deneyimini doğrudan oyuna yansıtabiliyorsunuz. Düşmanlarınızı ezip geçebileceğiniz atınızla beraber önünüze farklı düşmanları katabileceğinizi bu yapımda rakip düşman süvarisini elinizdeki yeteneklerle beraber düşürebiliyor ve kendinizi daha güçlü bir şekilde oyunda ilerletmek durumunda kalabiliyorsunuz. Rakiplerinize beraber yakın mesafeden çarpışarak onları ortadan kaldırabileceğinizi veya kendinizi yerde veya at üstünde hissedebileceğinizi bu yapımda farklı hamlelerle beraber savaş alanlarını hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve burada düşmanları ezip geçebileceğiniz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.

Köyleri ateşe vereceğiniz mancınıklarla beraber kuşatmalara katılabileceğiniz, kaleleri tırmanabileceğiniz ve diğer oyuncuları katledebileceğiniz bu yapımda devasa savaşlarla beraber ilerleyebiliyor ve burada hayatta kalmanın temel unsurlarını keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda her biri oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu sistemlerle beraber elinize farklı silahlar alabiliyor, düşmanlara tekme atabiliyor, yumruk atabiliyor, elinizdeki kargı ile beraber rakip düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Eğer yerdeyseniz elinizdeki mızrakla beraber üzerinize doğru koşan düşmanı yere düşürebiliyor ve at tepesinden onu indirebiliyorsunuz. Böylece yapım içerisinde gerçekçi savaş dinamikleriyle beraber karşı karşıya  kalabiliyor ve en iyi şekildeki sistemlerle beraber önünüze yeni düşmanları katabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi elbette farklı karakter sınıfları bulunuyor ve bu sınıflarla ilgi çekici yeteneklerle karşı karşıya gelebiliyoruz. Şanımızı ne kadar çok artırırsak, o kadar çok üne sahip olabilir ve bu sayede diğer oyuncuların bizi tanımasını sağlayabiliriz. İlk oyunun sistemlerinin daha da gelişmiş mekanikleri burada karşımıza çıkıyor ve daha fazla çeşitlilik sunan alt sınıf sistemleri ile silahlarımızın sayısını artırabiliyoruz. Yapım içerisinde dört ana sınıf bulunuyor ve bu dört ana sınıfın altında on farklı alt sınıfın olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla farklı şekillerde düşmanlara karşı gelebiliyor ve her bir alt sınıfla kendinize özgü yeni silahlar ve kalkanlar alabiliyorsunuz. Yapımın içerisinde, görsel farklılıkları bulunan 30 çeşit silah mevcut.
 
 
 
Bu silahlarla düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve bu silahlar arasında barikatlar, okçu kazıkları, yağ çömlekleri ve çok daha fazlası bulunuyor. Bunlar aslında yardımcı araçlar ve silahlar olarak karşımıza çıkıyor ve böylece düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bunun dışında elbette ikmal kasalarının da olduğunu belirtelim. Bu sayede hem kendi ekibinize destek verebiliyor hem de düşmanları ortadan kaldırmak için farklı hamleler ve planlamalar gerçekleştirebiliyorsunuz. Destek eşyaları ile savaş alanlarına yeni taktikler sunabiliyor ve böylece düşmanları ortadan kaldırmak eğlenceli bir hal alabiliyor diyebiliriz.

Bunun dışında oyunda tüm platformları içeren çapraz oyun desteği bulunuyor. Bu çapraz oyun desteği ile PC platformundan oynuyorsanız, konsol oyuncuları ile karşı karşıya gelebiliyor ve böylece oyunda büyük bir çevrimiçi çok oyunculu topluluk olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu sayede savaş içerisinde arkadaşlarınızla hücum edebiliyor, kendi kararlarınızı verebiliyor, taktiklerinizi ön plana çıkarabiliyor, ekibinizi kurarak büyük bir mücadele başlatabiliyor ve kılıcınızla zaferden zafere ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla en iyi deneyimi elde etmek için büyük bir çaba sarf ediyor ve bu çabalarla yeni ödüller ve özelleştirme sistemlerine sahip olabiliyorsunuz. Oyunda bir ilerleme sistemi bulunuyor ve bu ilerleme sistemi ile hem seviye atlayabiliyor hem de profilinizi ve karakterlerinizi özelleştirebiliyorsunuz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, Orta Çağ filmlerinden ilham alan ve çevrimiçi unsurları bünyesinde barındıran oyunda en büyük kuşatmalara katılıyoruz. Karakterlerimizle en iyi hamleleri yapıyor ve arkadaşlarımızla birlikte kuşatmayı sonlandırmaya çalışıyoruz. Birinci şahıs bakış açısına sahip olduğumuz oyunda düşmanları kesip biçebiliyor ve diğer oyuncuları yok edebiliyoruz. Büyük kale kuşatmalarından farklı oyun modlarına kadar çeşitli deneyimler sunan oyunda, Orta Çağ savaş alanlarının büyüklüğüyle karşılaşıyoruz. Mancınıklardan kalkanlara kadar çeşitli silahlarla donanmış olarak istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve hayatta kalmak için stratejiler geliştiriyoruz. Çevrimiçi odaklı bir yapıya sahip olan oyunda, farklı oyun modlarında kendimizi geliştiriyor ve en iyi deneyimi yaşıyoruz. Farklı silahları ustalıkla kullanmaya çalışırken, oyun içinde farklı karakter sınıflarının da bulunduğunu unutmuyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca savaş alanlarında gerçekten de devasa ordularla karşı karşıya geliyorsunuz ve devasa çevrimiçi çok oyunculu yapının burada olduğunu söyleyebiliriz. Yine oyunda yer aldığınız süre boyunca 64 oyuncu ile beraber dev savaş alanlarına hükmetmeye çalışıyorsunuz ve takımın hedefi doğrultusunda haritalar üzerinde konum sahibi olabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten Epic Games kütüphanesinde şu anda bedava bir şekilde bulunduğu için kütüphanenize eklemenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Sony'den Türk Mitolojisi'ni Konu Alan Oyun (Video) Toys for Bob Ekibi Yeni Oyunu İçin Xbox İle Anlaştı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız