Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Roblox'ta Büyük Veri Sızıntısı: 4.000 Geliştiricinin Bilgileri İfşa Oldu!

 
 
Popüler oyun platformu Roblox şu anda büyük bir veri sızıntısıyla karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 4.000 geliştiricinin kişisel bilgilerini açığa çıkaran bu sızıntıyla birçok bilgi ifşa oluyor ve bu kişiler zor durumda kalıyor. 
 
Bu sızıntı neleri ifşa ediyor ve ne zaman meydana geldi?
 
 
 
Ortaya çıkan bu sızıntıyla beraber 2017 ve 2020 yılları arasında düzenlenen Roblox Geliştirici Konferanslarına katılanların adları, telefon numaraları, e-posta adresleri, doğum tarihleri ve fiziksel adresleri ifşa oldu. Bir Roblox sözcüsü PC Gamer'a yaptığı açıklamada konu ile ilgili şunları bildirdi: "Roblox ekibi olarak bu büyük sızıntının üçüncü taraflarca gerçekleştirildiğinin farkındayız. Bu bir güvenlik sorunudur. Ortaya çıkan bu veri açığını kapatmak için bağımsız uzmanları görevlendirdik."
 
Diğer taraftan haveibeenpwned web sitesiyle iletişime geçen bir kaynağa göre bu veri sızıntısı 2021'de meydana geldi. Ancak bu içerikler bu sürece kadar forumda yayınlanan bir konudan ibaret olarak kaldığı için pek dikkat çekmedi. Sızıntı, dört yıllık bir süre boyunca Roblox geliştirici konferanslarına katılanların ve tüm davetlilerin bilgilerini içeriyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle ryo aksiyon macera
Pikmin Serisi Neden Diğerleri Gibi Çok Satmıyor? Oyun Tasarımcısı Açıkladı Insomniac Games, Spider-Man ve Wolverine Dışında Üçüncü Bir Oyun Geliştiriyor!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Roblox
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız