Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

High On Life için Yeni Ek Paket Geliyor: High On Knife

 
Squanch Games tarafından geliştirilen ve yayınlanan nişancı, aksiyon, macera ve nişancı oyunu High On Life için High On Knife adlı yeni bir DLC geliyor.
 
3 Ekim tarihinde bizlere sunulmaya bekleyen bu yeni ek paket yeni içerikleri, yeni silahları ve daha fazlasını bizlere sunmayı hedefliyor. Bu ek paket elbette oyunculara farklı içeriklerle beraber gelmeye hazırlanıyor ve bu genişleme ile beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Yine bu paket ile alakalı geliştirici ekipten Mike Fridley çeşitli açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamaları bakacak olursak genel anlamda oyunu dünyasının genişleyeceği, daha fazla boss savaşlarının yer alacağı ve tuhaf içeriklerin de bizlere aktarılacağı belirtiliyor.
 
Konuşan silah temalı bir yapım 
 
 
 
Konuşan silah teması ile beraber karşınıza çıkan oyun ilk etapta oyuncuların dikkatini bir hayli çekti. Geçtiğimiz sene  çıkış yapan bu oyun, oyuncular ve eleştirmenler tarafından sevildi ve farklı yapısıyla ve mizah unsurları ile beraber de ön plana çıkmayı başardı. Şu anda oyunun Steam sayfası üzerindeki incelemelere bakacak olursak oldukça olumlu bir inceleme puanının olduğunu görebiliriz. Zaten şu anda da yine çok olumlu etiketine sahip durumda olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde konuşan silah teması ile beraber bizlere farklı bir yapıya aktarıyor. Birinci şahıs nişancı aksiyon ve macera içeriğini bizlere aktaran oyun içerisinde diğer taraftan keşif unsurları ve platform unsurları da ön plana çıkıyor.
 
Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda bulunan düşmanları ortadan kaldırabiliyor, zamanlama gerektiren platformlardan geçebiliyor ve bu platform zorluklarını aşmak için de elbette karakterimizin becerilerinden faydalanabiliyoruz. Aynı şekilde oyunda farklı farklı silahlar bulunuyor, bu silahların ise ağzı ve gözleri bulunuyor. Dolayısıyla bu silahlar sürekli olarak bizlerle konuşuyor ve durum hakkında bizlere çeşitli çıkarımlar yapıyor. Hal böyle olunca sürekli olarak kendinizi konuşan bir silahla bulabiliyor ve bu konuşan silah ve mizah unsurları ile beraber ön plana çıkıyor. Oyunda sürekli olarak konuşan bir silahla ilerlediğiniz sürece de elbette hem farklı hissediyor hem de farklı bir yapının olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Oyunda işsiz ve hiçbir şeye hevesi olmayan bir karakteri kontrol ediyoruz 
 
 
 
Bilim kurgu temasıyla beraber karşımıza çıkan bu oyun da elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor ve arka plandaki hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Oyunda arka plandaki hikayeden kısaca bahsedecek olursak siz de biliyorsunuz ki oyun içerisinde işsiz ve hiçbir şey hevesi olmayan bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakter ise liseden yeni mezun olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda hiçbir şeyi yapmak istemediğiniz esnada uzaylılar tarafından dünyaya farklı noktalardan işgaller gerçekleştiriliyor ve uzay karteli  olarak da bilinen bu düşmanlar dünyayı yerle bir etmeye başlıyor biz ise tam da burada devreye giriyor ve bu işgali durdurmak için elbette konuşan silahları elimize alabiliyor ve bu konuşan silahlar ise oyun içerisinde karizmatik silahlar olarak da geçebiliyor.
 
Oyunda elbette hiçbir işimizin olmadığı ve hiçbir şeye heves duymadığımız esnada bu işgalin gerçekleşmesi ile beraber karakterimiz bu kahramanlık çağrısını yanıt vermeye başlıyor ve galaksiler arası ödül avcısı olmak için büyük bir maceraya atılıyoruz. Oyunun temel hikayesi aslında bundan ibaret olarak karşımıza çıkıyor ve arka plandaki hikaye bu şekilde ilerliyor. Elbette mutlaka akabinde yeni sürpriz unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve yeni gelecek olan ek paket ise bu içeriği daha da genişletmeye hedefliyor.
 
Ödül avcısı olarak ilerleyebileceğimiz ve kahramanlık çağrısına yanıt verdiğimiz yapım içerisinde aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu farklı bölgelerin farklı atmosferlere sahip olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Oyunda yine mizah unsurları ön plana çıkıyor ve her bölge içerisinde farklı farklı mizah unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Yine aynı şekilde farklı ortamların bulunduğu ve çeşitli ganimetler topladığımız bu yerlerde elbette keşif unsurları da ön plana çıkıyor. Bu unsurlarla beraber de benzersiz karakterlerle tanışabiliyor ve akılda kalıcı bu karakterleri ilerleyen süreçte de hatırlayabiliyoruz.
 
Oyunda bu karakterler oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda karakterlerin yapısı ve karakterlerin diyalogları gerçekten de mühim. Oyun daha çok komedi unsurları ile beraber karşımıza çıktığından dolayı sürekli olarak diyaloglar içerisinde kendimizi buluyoruz ve bu diyalogların gerçekten de hem bizi güldürmesi hem de hikaye açısından bir şeyleri açıklığa kavuşturuyor olması gerekiyor.
 
 
 
Karizmatik silahlarla beraber atıldığımız ve farklı bölgelere doğru ilerlediğiniz yapı  aynı zamanda aksiyon dozunun artış gösterdiği bir yapıyı da bizlere aktarıyor. Avcılık mücadelelerini tamamlayabileceğimiz, eğlenceli ve komik karakterlerle tanışabileceğimiz, farklı uzay teknolojilerini toplayabileceğimiz ve daha fazlasını yapabileceğimizi yapımda her bir oyuncu için ilgi çekici detaylar yer alıyor ve mücadele etmek için de farklı silahlarla ilerleyebiliyoruz.
 
Oyunda silahımızın farklı farklı yetenekleri ve becerileri bulunuyor ve bu silahlar arasında da geçiş yapabiliyoruz. Aynı şekilde her silahın kendine ait benzersiz becerilerinden faydalanabiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Temel hikaye kapsamında farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve uzaylı kartellerini burada ortada kaldırmak durumunda kalıyoruz. Sürekli olarak sağdan soldan çeşitli teknolojiler topladığımız ve bu çeşitli teknolojilerle beraber bir yandan daha da güçlendiğiniz yapım için artık yeni bir ek paket gelmek üzere.
 
Şimdi ise yeni ek paketin bizlere neler sunacağından biraz bahsedelim
 
 
 
High On Knife adlı yeni genişleme paketi Hem oyun içerisindeki dünyaya genişletiyor hem de yeni içeriklerle beraber oyuncuların dikkatini çekmeye hazırlanıyor. Paket dahilinde geliştirici ekibin belirttiğine göre yepyeni karakterler, tehlikeler, bu tehlikeleri düşman olarak da düşünebiliriz ve aynı zamanda farklı sürprizler bizlere aktarılmak isteniyor. Yeni bir fragmanın da yayınlandığı bu ek paket dahilinde elbette konuşan silahlarımıza yeni silahlar ekleniyor ve bu sayede farklı silahlarla beraber de tanışabiliyoruz. Oyuna yine ek paket dahilinde bir çift yeni silah dahil edilmeye bekliyor. Bu silahların elbette her birinin kendine ait tarzı ve becerisi bulunuyor. Bu silahlarla beraber de ilerlediğimiz oyun içerisinde farklı tarzlarda yer alabiliyor ve aynı zamanda bu silahların geçmişi hakkında da çeşitli bilgi sahibi olabiliyoruz. Çünkü her bir silahım aslında arka planda bir karakter hikayesi bulunuyor ve bu hikaye ile beraber de biz de bu silahların geçmişi hakkında birçok bilgiyi elde edebiliyoruz.
 
Yine bunun dışında ek paket dahilinde yeni bir boss savaşı karşımıza çıkıyor ve bu boss savaşı aynı zamanda yeni bir bölgeyi de bizlere aktarıyor. Bu boss savaşı oyuncular için zorlu bir savaş deneyimi aktarmaya hedefliyor ve bunu ortadan kaldırmak için de hem karakterimizin becerilerinden yararlanabiliyor hem de yeni silahları kullanabiliyoruz.
 
 
 
Yeni ve gizemli içerikleri bizlere aktarmak isteyen High On Knife adlı ek paket 3 Ekim tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Şu anda birçok platformda ve konsolda bulunan yapım Steam sayfası üzerinden 92 Türk lirasından satışta bulunuyor. Dilerseniz ana oyunu şu anda satın alabilir veya indirim sürecini bekleyebilirsiniz. İndirim sürecinde ise oyun genel olarak yüzde 50 indirimle beraber 46 liradan satışa sunuluyor. Dolayısıyla bu seçim saati tamamen size kalmış durumda.

Bu haberin bağlantısı
URL
High On Knife
Banishers: Ghosts of New Eden Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi Müthiş Manzaralara Sahip Platform Macera Oyunu Greenfield Duyuruldu

xXBerkanXxD

28.9.2023 09:42:09

0
High On Life'ı Gamepass'te bitirmiştim ve acayip eğlenmiştim. Oynanış olarak çeşitliliği yeterli ama bir yerden sonra oyunu uzatmak için aynı haritalara tekrardan götürüyor, sanki burada bütçe yetersizliği hissettim. Onun dışında sanki Ricky & Morty'nin eğlenceli bölümlerini izliyormuş gibi oyun aktı, sürekli daha önce göremeyeceğiniz absürtlükte olaylar oluyor sizde oyunu durdurup gülmekle buluyorsunuz kendinizi.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
High on Life
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız