Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Frostpunk 2 İlk Gün Game Pass'te!

 
 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini 11 bit studios'un üstlendiği hayatta kalma devam oyunu Frostpunk 2 için yeni detaylar ortaya çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun, 2024 yılının ilk yarısında Steam, Epic Games ve GOG platformu üzerinden PC için çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Devam oyunu gelişmiş hayatta kalma mekanikleri ile geliyor 
 
 
 
Ortaya çıkan bilgiler sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda PlayStation 5 ve Xbox Series X/S sürümleri PC sürümünün ardından piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Bunun dışında oyun, ilk gün PC Game Pass ve Xbox Game Pass hizmetinde mevcut olacak.
 
Devam oyunu, ilk oyunda yer alan ve sevilen özelliklerin gelişmiş sürümünü bünyesinde barındıracak. Hikaye odaklı yapısı ile beraber hayatta kalma deneyimine bizlere aktaracak. Şehrinizi daha iyi duruma getirebileceğiniz ve burada bulunan insanlığın hayatta kalmasını sağlayabileceğiniz yapı, üst düzey bir deneyimle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Oynanış fragmanı
 
 
 

 
Oyun hakkında 
 
Dikkat çekici kar ortamları ve buzul atmosferi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde gerçekten de iliklerimize kadar donabileceğimiz ve halkı hayatta tutabileceğimiz bir yapı yer alıyor. İlk oyundan bu yana bir hayli fazla içerik eklendiği ve ilk oyunda yer alan mekaniklerin geliştirilmiş hali bu oyunda yer almayı bekliyor. Oyuncular tarafından gerçekleştirilen geri bildirimlerle beraber ilk önce sevilen özellikler ikinci oyunda yer bulmaya devam edecek ancak burada daha gelişmiş bir sürümle beraber yer alabileceğiz. Büyük fırtınaların gerçekleştiği ve ilk oyundan bu yana daha farklı bir hikaye içeriği ile beraber karşılaşabileceğimiz ve aynı zamanda daha detaylı simülasyon ve yönetim unsurları ile beraber bulunabileceğimiz yapın zorlu bir süreci bizlere aktarmak istiyor. İnsanlığın sona ereceği ve insanlığı tehlike altında bulunduğu yapımda yapabileceklerimiz oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bununla beraber de oyunda üst düzey bir deneyim elde etmeye çalışıyoruz.

Dünyanın harap olduğu bu yapım içerisinde aynı şekilde soğukların hakim olduğu bir dünyada yer alıyoruz. Buradan canlı çıkmak için elbette yapabileceklerimiz fazlasıyla karşımıza geliyor. Detaylı simülasyon ve yönetim unsurlarının yer aldığı yapım içerisinde buzuldan bir dünya bizlere aktarılıyor ve burada farklı grupların olduğunu görebiliyoruz. Büyük fırtınadan 30 yıl sonrasını temel alan bu yapım içerisinde hayatta kalma, şehir kurma, hikaye içeriği ve daha fazlası bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde insanların doğayla beraber savaştığı ve mücadele ettiği, aynı zamanda güç ve hırs ile beraber yer aldığı ve bu duygu içerisine girdiği bir süreç bizlere aktarılıyor.
 
Ölümcül tehditlerle beraber karşılaşabileceğimiz ve bu tehditleri ortadan kaldırabileceğimiz ve hatta bu tehditlere karşı gelebileceğimiz yapın yakın zamanda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Büyük fırtınanın ardından yaşananlar elbette zorlu bir süreci temsil ediyor. Bununla beraber büyük tehditleri de beraberinde getiriyor. Bu tehditlerle beraber burada yüzleşmeye çalışıyor ve aynı zamanda yeni bir insanlık ile oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 

Oyunda yönetim unsurlarıyla beraber ve inşa etme mekanikleriyle beraber farklı farklı binalar yerleştirebiliyor, bunlarla aynı şekilde sanayi ve bilim alanında ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda buradaki insanlığı kurtarmaya hedefliyoruz. Tehditlerle beraber yüzleşmeye çalıştığımız ve aynı zamanda sıcaklığı artırabildiğimiz ve ateşe harmanladığımız yapımda farklı amaçlar doğrultusunda yeni binalar inşa edebiliyor, sanayiyi bu kapsamında geliştirebiliyor ve yükseltebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sanayi anlamda ne kadar çok gelişirsek elbette o kadar çok yüksek teknolojili içeriklerle beraber yer alabilir ve böylece daha fazla dayanma şansına sahip olabiliriz. Bunun dışında farklı bölgeler inşa edebilir ve bu inşa ettiğimiz bölgelerle beraber şehrimizin yeni bir ölçekte kurabiliriz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimini de kendilerine göre özelleştirebilir ve kişiselleştirebilir. Farklı deneyimlerle beraber yer alabildiğimiz yapımında insanın doğasına keşfetmeye çalışacak ve aynı zamanda doyumsuz güç ve hırs ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bunun dışında bilim konusunda da elbette üst düzey bir şekilde oyundaki yerimizi almaya çalışacak ve bilim konusunda ilerlemeye çalışarak aynı şekilde insanlığa karşı gelen tehditlerle beraber yüzleşebileceğiz.
 
Bilim, sanayi ve teknoloji bu oyun içerisinde temel ve önemli unsurlar arasında yer alıyor. Yeni bir ölçekle beraber şehrimizi kurabileceğimiz yapım içerisinde şehrin her kısmına farklı şekillerde dokunabiliyor ve devasa içeriklerle beraber de yol alabiliyorsak. Bunun dışında elbette bu mekaniklerle beraber yeni binaları kurarken muhakkak kaynakların da olması gerekiyor ve bu kaynaklara sahip olmak için de elbette burada bulunan halkı bir hayli korumak ve aynı zamanda görev vardiyası şeklinde çalışmak lazım.
 
 
 
Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca ek olarak hikaye içeriklerini tamamlamalı ve görevleri yerine getirerek de çeşitli kaynaklara sahip olmamız lazım. Bu sayede farklı içeriklerle beraber yeni kaynakların ve donanımların sahibi olabiliyor, halkı burada daha fazla refaha kavuşturabiliyor, malzemeleri elimize alabiliyor ve kendi şehrimizin yasalarını burada istediğimiz şekilde oluşturabiliyoruz. Geleceği şekil verebileceğimiz ve yeni ölümcül tehditlerle beraber karşılaşabileceğimiz yapımında yeni bir insanlık ile beraber burada danışabiliyor ve aynı zamanda şehrin her kısmını burada koruyup kollayabiliyoruz. Şehrin her bir bölümü oldukça önem arz ediyor. Bu önlemlerle beraber farklı amaçlar doğrultusunda ilerleyebiliyor ve her bölge içerisinde bir ahenk yani uyum yakalamamız gerekiyor. Ancak bu şekilde ilerlemeye başlayabilir ve böylece oyunda daha hızlı bir şekilde yer alabiliriz.

30 yıl sonrasını temel alan yapım içerisinde farklı grupların olduğunu söyleyebilir ve bu farklı grupların elbette barış içerisinde bir arada yaşamaları gerektiğini de vurgulayabiliriz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu grupları elbette bir araya toplayabilir, yeni yasalarımızı onları entegre ederek ve onlara göre de şekillendirebiliriz. Büyüyen Metropol şehri içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu yasaları oluşturmak için ve halk üzerinde çeşitli söz sahibi olmak için Meclis binası dikebilir ve Meclis binası ile beraber elbette yapabileceklerimiz burada daha fazla artış gösterebilir. Çünkü burada her bir binanın farklı bir özelliği bulunuyor. Bu özelliklerle beraber yapabileceklerimiz daha fazla artış gösterir ve yukarıda bahsettiğimiz gibi Meclis binası ile beraber şehrimize ait yönetim unsurlarını burada oylamalarla beraber alabiliyor ve aynı zamanda halkın sesi olabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca binaları dikmek ve binaları işlevli bir şekilde kullanmak oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber de her bir oyuncu farklı binalar dikerek burada farklı şekillere doğru geçiş yapabilir ve aynı zamanda hangi kısmı önem vermek istiyorsanız o yöne doğru yönelebiliyorsunuz.

Bunun dışında oyun içerisinde bir teknoloji ağacı bulunuyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi Bilim, Sanayi ve Teknoloji anlamında burada yapabileceklerimiz oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve bu teknoloji ağacıyla beraber de yeni teknolojik geliştirmelerin kilidini açabiliyoruz. Şehrimizi değiştirebileceğimiz bu teknoloji ağacı ile beraber yeni yeteneklerimin ve binaların kilidini açabiliyor, şehrimize fayda sağlayacak teknolojik geliştirmeler elbette insanlığı kurtaracak ve insanlığı tehlikelere ve türlü tehditlere karşı göğüs gerecek geliştirmeleri bünyesinde barındırıyor.
 
 
 
Teknolojik ağaç içerisinde elbette açabileceklerini sınırlı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yapabileceğiniz hamlelerle beraber yavaş yavaş ilk kısımdan ikinci kısma kadar teknolojik geliştirmeleri ve özellikleri açabilir ve böylece daha fazla güce ve yönetim unsurlarına sahip olabiliyorsunuz. Bu gelişmelerle beraber de oyunda güzel bir şekilde yer alabiliyor ve aynı zamanda gelişmişlik hissiyatına da bu teknolojik araç ile beraber ulaşabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette teknolojik ilerlemelerin olması oldukça önem arz ediyor. Çünkü ilerleme seviyesinin ne kadar düzgün işlediğini görmek ve aynı zamanda gelişmişlik seviyesine oynarken hissetmek oyuncular tarafından sevilen unsurlar arasında yer alıyor.
 
Bunun dışında oyun içerisinde şehrin kalbinde büyük bir fırın bulunuyor. Bu fırını sürekli olarak çalıştırmamız ve ateşini yakmamız gerekiyor. Fırınla beraber şehrin bölgelerine alt kısımdan ateş harlayabiliyor, ateşlerle beraber şehri ısıtmaya çalışabiliyor ve böylece daha fazla bölgeye hakim olabiliyoruz. Bu ateşi harlamak ve yükseltmek için elbette farklı kaynakları bir araya getirebiliyor, çeşitli teknolojik yükseltmeler yapabiliyor ve böylece daha fazla ateş dayanma gücüyle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Alevleri yükseltmek bu oyun içerisinde aslında temel hedeflerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü soğukların hakim olduğu ve Buzul Çağı'nın geldiği yapım içerisinde kar fırtınalarıyla beraber oyunda direnmeye çalışıyor ve kar fırtınalarının artış gösterdiği bu süreç dahilinde ateşin ne kadar çok olduğu büyük önem arz ediyor. Çünkü ateşin azaldığı ve söndüğü kısımda ise insanlık ne yazık ki soğukla beraber doğrudan tanışabilir ve kendi yaptıkları ateş ne yazık ki yeterli olmuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu ateşi ve fırını sürekli olarak yükseltmek ve kaynakları ona harcamak ve aynı zamanda kömür madenleri ile beraber de sürekli olarak o fırına kaynak harcamak gerekiyor. Oyunda bir yandan ateşi yükseltirken diğer yandan ise kurabileceğiniz binalarla beraber hem nüfusunuzu arttırabiliyor hem de şehrinizin popülasyonunu yükseltebiliyorsunuz. Bu tarz mekaniklerle beraber elbette oyunda farklı deneyimler elde edebiliyor ve deneyiminizi ve aklınızdaki planları oyuna da dahil edebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda aynı zamanda ilk oyundan bu yana geliştirilen bir hikaye içeriği bizlere aktarılıyor. Bu hikaye ile beraber elbette farklı şekillerde oyundaki yerimizi alabiliyor ve aynı zamanda bu hikayedeki görevleri tamamlamaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz dünyada hala bitmek bilmeyen buz ve soğuk havaların olduğundan bahsedebiliyor ve bu soğuk havalarda elbette içimizi soğutan bir yapıyla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda elbette sürekli olarak etrafın karlı olması ve içinde bulunduğumuz süreçte kış mevsimi olması tüylerimizi diken diken eden ve üşüten bir sistemle karşımıza geliyor. Bununla beraber hiç bitmeyen karışıklıkların olduğu bir yapıyla beraber yer aldığımız yapım içerisinde metropolün lideri olarak oyuna dahil oluyor ve aynı zamanda çeşitli sonuçlarla beraber de bunlara katlanabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca yukarıda da bahsettiğimiz özelliklerin dışında seçim evreleri bulunuyor. Bu seçim evreleri elbette zorlu kararları bünyesinde barındırıyor ve her bir seçimimizle beraber burada farklı sonuçlarla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla yapacağınız seçimler oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor ve her an önce burada farklı bir deneyim elde ederek farklı sonuçları varabiliyor.

Oyun içerisinde devam oyununda farklı amaçlara sahip bölgeler oluşturabiliyor ve bu bölgeleri geliştirmek ve aynı zamanda her bölgeyi işlenebilir ve işlevsel kılmak oldukça önem arz ediyor. Şehri hayatta tutabileceğimiz ve ayakta insanları yönetebileceğimiz yakında yönetici olarak gruplar arasında geçiş yapabiliyor ve bu grupları bir arada tutarak en iyi deneyimi elde etmeye çalışıyoruz. Şehir büyüdükçe elbette yeni kuralların ve yasaların ortaya çıkması gerekiyor. Bunlarla beraber karşıt görüşlerde aynı şekilde oyunda bulunabiliyor ve bunlar ortadan kaldırmak ve karşıt görüşleri elbette dizginlemek sizin yönetim maharetinize kalmış bir şekilde karşımıza geliyor. Yeni yasalar elbette her bir kişi tarafından benimsenmeyi biliyor ve dışlanabiliyor. Dolayısıyla burada vereceğiniz kararlar oldukça önem arz ediyor ve yasaları da elbette meclisi dahilinde alabiliyor ve bunları almaktan mutlaka oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Oyunda bunun dışında yeni teknolojilerle beraber halkı daha ileriye taşıyabiliyor ve halkı da memnun etmek için bu teknolojik geliştirmelerle beraber ilerlemek biliyorsunuz. Aynı şekilde ısınmak sorununa da elbette büyük oranda çözmeniz lazım.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu simulasyon macera hayatta kalma şehir kurma
Street Fighter 6 Satışları Üç Milyonu Aştı Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters Konsollara Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Frostpunk 2
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız