Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eylül 2023'te Çıkış Yapacak Simülasyon İnşa Etme Oyunları

 
 
Eylül ayı içerisinde birçok simülasyon üs inşa etme bizleri bekliyor. İşte öne çıkanları derlediğimiz liste;
 
- Galaxy Pass Station (14 Eylül: üs inşa etme, simülasyon, strateji)
 
 

Galactic Workshop tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan üs inşa etme, simülasyon, strateji oyunu "Galaxy Pass Station", 14 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Simülasyon ve üs inşa mekanikleriyle beraber karşımıza çıkan oyunda geniş bir koloni ailesi kurmaya çalışacak ve çeşitli uzaylı ırkları ile karşılaşabileceğimiz bir oyun deneyimi sunulacak. Oyunda çok kalabalık bir ortam inşa etmeye çalışacak ve bu ortamın canlılığını tam anlamıyla gözlemleyebileceğiz. Oyunda mizah unsurları yer alırken diğer taraftan kendi kolonimizi yönetmeye çalışacak ve beklenmedik zorluklarla karşılaşacağız.

Oyunda çok çeşitli uzaylı ırkları bulunacak ve bu ırklarla farklı işler yaparak her birini farklı görevlere yönlendirebileceğiz. Farklı zorluklarla mücadele ederken galaksiler arası bir merkez kurabilecek ve bu merkez üssüyle ticaretimizi daha da geliştirme şansı elde edeceğiz. Bu sayede farklı miktarlarda para kazanabileceğiz. Elde ettiğimiz bu gelirlerle çeşitli yapılar inşa ederek satışımızı büyük oranda artırabileceğiz. Oyunda merkez üssümüzü genişletmek ve yapıları yükseltmek oldukça önemli olacak. Yine diğer taraftan inşa edebildiğimiz birçok yapı yer alacak ve yemek hizmetinden diğer hizmetlere kadar çeşitli sektörlere adım atabileceğiz. Bu hizmet sektörü ile satış kapasitemizi artırabilecek ve galaksinin merkezi konumuna yükselebileceğiz.

Hizmet kalitemizi arttırmak oldukça önemli
 
 

Oyun içerisinde kendi yaratıcılığımızı konuşturabiliyor ve istediğimiz şekilde binaları yerleştirerek canlı bir koloni kısmı oluşturmaya başlıyoruz. İstasyon bekçisi olarak adım attığımız oyunda birinci sınıf hizmet sunmaya çalışıyor ve istediğimiz şekilde bu hizmeti yükseltebiliyoruz. En iyi şekilde hizmet etmeye başladığımız oyunda çeşitli yapılar inşa ediyor ve buraya uğrayanların rahatlığını daha da arttırmak temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Uzay ve bilim kurgu temasını işleyen bu yapımda diğer üs inşa etme oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da sürekli olarak bir şeyler inşa etmek ve içerikleri genişletmek oldukça önemli. Çünkü sürekli olarak bir şeyler inşa ederek buraya uğrayan misafirlerin eğlenmesini sağlayabiliyor, ihtiyaçlarını giderebiliyor ve daha fazla gelir elde edebiliyoruz. Ne kadar çok yapı inşa edebilirsek hizmet kalitemizi o kadar arttırabiliyor ve böylece bu yerleri bir merkez konumuna getirebiliyoruz.

Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 15 farklı uzaylı ırkı yer alıyor ve bu ırkları istediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve kendi merkezimize doğru misafir edebiliyoruz. Oyunda garip uzaylılardan farklı yapılara kadar çok çeşitli içerikler bizi bekliyor ve her bir detayla ilgilenebiliyoruz. Oyun içerisinde yapılar inşa edebiliyor, karakterleri görevlendirebiliyor ve bu bölgeleri istediğimiz şekilde şekillendirebiliyoruz. Dolayısıyla düzenli bir koloni sistemi kurmak oldukça önem arz ediyor ve kendi yaratıcılığımızla oyun içerisindeki ortamı şekillendirme fırsatına sahibiz. Yapım içerisinde bu unsurlarla uğraşırken diğer taraftan tehlikeli düşmanlar da bizi bekliyor. Bu düşmanları alt etmek için kendi kaynaklarımızı daha da güçlendirmek gerekiyor ve inşa ettiğimiz istasyonları daha korunaklı hale getirebiliyoruz. İstasyonda hayatta kalmaya çalıştığımız bu yapımda dış gezegenlerden gelen düşmanları ortadan kaldırmaya çabalıyor ve kurduğumuz savunma sistemleri ile kendi stratejimizi uygulama şansına sahip oluyoruz. Dolayısıyla oyunda her oyuncu farklı bir strateji ve plan benimseyebiliyor ve farklı deneyimler yaşayarak koloni bölgesini şekillendirebiliyor.
 
 

Oyun içerisinde farklı alanlar bulunuyor ve bu alanlar içerisinde güvenlik görevlisinin yapacağı birçok iş yer alıyor. Burada giriş çıkış yapan uzaylı ırklarını denetleyebilir ve gerçekten de iyi veya kötü olup olmadıklarını sorgulayabilirsiniz. Oyunda bu tarz farklı mekanikler yer alıyor ve bu mekaniklerle her bir detayla ilgilenebiliyoruz. Kendi kurduğumuz kolonilere hangi uzaylıları alacağımıza biz karar veriyor ve aynı şekilde kimlerin içeri girebileceğini biz belirleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kimlik kontrolü yapabiliyor ve güvenlik kontrolleri ile güvenliği artırabiliyoruz. Oyunda bu tarz farklı kısımlar bulunuyor ve her bir kısmı çeşitli yapılar inşa etmek için kullanabiliyoruz. Bir yandan gelirimizi artırmak için hizmet sektörüne ait binalar inşa ederken diğer yandan güvenliği artırmak için güvenli kapılar oluşturabiliyoruz. Böylece buradaki düzeni ve gidişatı sağlayabiliyoruz.

Oyun içerisinde geniş bir alanı kontrol ediyor ve inşa ettiğimiz tesisin yönetimi tamamen bize ait oluyor. Oyunda farklı görevler veriliyor ve bu görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bir yandan kendi uzay istasyonumuzu ve kolonimizi inşa ederken diğer yandan buranın güvenliğini sağlayabiliyor ve yandan görünümlü yapısı ile istediğimiz şekilde planlamalar yapabiliyoruz. Bu 2 boyutlu piksel grafiklere sahip yapımda farklı uzaylı ırkları bulunuyor ve karakterler tamamen rastgele oluşuyor. Bu uzaylı ırklarına hizmet etmek oldukça önem arz ediyor ve ne kadar çok misafire hizmet edersek o kadar çok para kazanabiliyor ve kendimizi daha da geliştirebiliyoruz. Oyunda birçok farklı detay yer alıyor ve bu detaylar arasında başlangıçta bazı zorluklar olabiliyor ancak detayları öğrendikten sonra daha kolay ilerlemeye başlayabiliyoruz. Ek olarak farklı oyun modları da bulunuyor ve bu modlar arasında geçiş yaparak farklı deneyimler elde edebiliyoruz. İster hikaye moduna geçiş yaparak sınırsız bir şekilde merkezimizi kurabiliyor, isterseniz de sonsuz mod içerisinde oynayarak daha canlı bir ortam yaratabiliyorsunuz. Ne kadar çok uzaylı ırkına hizmet edersek, hizmet sektörünü o kadar geliştirebiliyoruz. Bu nedenle yeme içme konusunda elimizi bol tutmamız gerekiyor.
 
 

Oyunda kontrol etmemiz gereken çok fazla detay bulunuyor ve bunlarla beraber ilerlemeye başlıyor ve kendi renkli merkezimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde gümrük bölgelerinden lokantalara, kimlik kontrolünden rastgele karakter oluşturma mekaniklerine kadar çeşitli detaylar yer alıyor ve bunlarla sürekli olarak oyun içinde karşılaşıyoruz. Ofisimizin ev olacağı oyunda farklı farklı yapılar karşımıza çıkıyor ve bu yapılarla beraber oyunda gelişmeye ve yükselmeye çalışıyoruz. Bu tarz koloni ve üs inşa etme oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

14 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda ve isterseniz Steam sayfası üzerinden istek listesine ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. İstek listesine eklediğiniz oyunlar güncelleme aldığında, indirime girdiğinde veya çıkış yaptığında bir bildirim olarak mail adresinize geliyor ve bu durumdan haberdar olabiliyorsunuz.

- Land Above Sea Below (13 Eylül: bulmaca, şehir kurma, strateji)
 
 

Glasscannon Studio tarafından geliştirilen ve Skystone Games tarafından yayınlanacak olan bulmaca, şehir kurma, strateji oyunu Land Above Sea Below, 13 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Şehir kurma oyunlarına bir yenisi daha eklenecek olan bu yapımla beraber hem stratejinizi hem de bulmaca sever kişiliğinizi konuşturabiliyorsunuz. Oyunda bir yandan bulmacaları çözerken diğer yandan kendi kurduğunuz şehri genişletmeye çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde iki unsur birbirine harmanlanmış durumda ve bu kapsamda doğru yerlere yapılar inşa etmemiz gerekiyor.

Oyun içerisinde bir ada bölgesinde bulunuyoruz ve bu adada denizlerin üstünde yer alıyoruz. Sular altında kalmamak için çeşitli yapılar inşa etmeye çalışıyor ve sular üstünde bir hayat yaşamak için kendi şehrimizi geliştirmeye başlıyoruz. Oyunda temel olarak çeşitli karolar bulunuyor ve bu karolar aracılığıyla farklı yapılar inşa edebiliyor ve kendi bölgemizi genişletiyoruz. Karolar aracılığıyla binalar inşa ettiğimiz oyun boyunca hem stratejimizi geliştiriyor hem de bulmaca içeriklerini çözüyoruz.
 
 

Oyunda sonbahar mevsimiyle karşılaşıyor ve etrafın tamamen sarı ve turuncu renklerle bürünmüş olduğunu görebiliyoruz. Yaprakların döküntüsüyle karşılaştığımız ve akıllıca seçimler yaptığımız oyunda yer yer yükselen deniz seviyesi ile de karşılaşıyor ve bu deniz seviyesini aşmak gerekiyor. Doğru yerlere ve doğru şekilde akıllıca seçimler yaparak ve gerekli binaları inşa ederek burada hayatta kalmaya çalışıyoruz ve bir yandan eğlenceli bir yandan da zorlayıcı bir içerikle karşılaşıyoruz. Oyunda çeşitli bölümler bulunuyor ve her bölümün içerisinde farklı bir strateji ve plan benimsememiz gerekiyor. Farklı tarzlarla karşımıza çıkabilen bu oyun, zorlayıcı anlarla da dolu olarak karşımıza çıkıyor ancak aynı zamanda dikkat çekici manzaraları da deneyimleme fırsatı sunuyor. Sakin bir atmosfere sahip olan bu yapımda hayal gücümüzü kullanabiliyor ve istediğimiz şekilde sonsuz sayıda bina üretebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı modlar bulunuyor ve bu modlar arasında geçiş yaparak temel modda çeşitli görevleri tamamlayabiliyor veya sonsuz modda istediğimiz kadar bina oluşturabiliyoruz. Sonsuz mod deneyimi sonsuza kadar devam edebiliyor.

Oyun içerisinde inşa edebileceğimiz çok çeşitli yapılar bulunuyor. Bu yapılar arasında ormanlar, nehirler, köyler ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla oyunda bunları inşa ederken elbette bir plan doğrultusunda ilerlememiz gerekiyor ve tamamen kendi stratejimizi uygulamamız lazım. Oyun içerisinde sakin bir atmosfer yer alıyor ve bu sakin atmosfer içerisinde inşa etme işine odaklanıyoruz. Her bir karo içerisinde farklı bir yapıyı inşa ederek adayı geliştirmeye başlıyoruz. Oyunda petek benzeri karolar bulunuyor ve bu karolar içerisine oyunda kurabileceğimiz çeşitli yapılar yer alıyor. Bu yapıları inşa ettikçe adada ilerlemeye başlıyor ve etrafa doğru genişliyoruz. Her bir binayla deniz seviyesinin üstünde kalmaya çalışıyor ve adanın daha da gelişmesini sağlayabiliyoruz.
 
 

Oyunda sadece bina inşa etmekle kalmıyor aynı zamanda binalar arasında çeşitli sinerjiler bulunuyor. Bu sinerjileri yakalamak için doğru şekilde yerleştirilmiş binalara ihtiyaç oluyor ve bu sinerjiler, inşa ettiğiniz binalar ve yapılar boyunca devam ediyor. Bu sinerjilerle beraber ada olumlu bir şekilde yanıt veriyor ve her bir karo kendi içerisinde enerji oluşuyor. Oyun içerisinde bu sinerjiyi oluşturmak oldukça önemli çünkü bu sinerjilerle daha gelişmiş yapılar inşa edebiliyor, yeni yapıların kilidini açabiliyor ve daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.

Dikkatli bir planlama ile adım atabileceğiniz bu oyunda ilk başta zorlanabiliyor ancak daha sonra bu zorlukları kolayca aşmaya başlıyorsunuz. Ne kadar çok yapı inşa edersek ve ne kadar çok karo doldurursak o kadar hızlı ilerleyebiliyor ve en iyi konumlara sahip olabiliyoruz. Oyunda her inşa ettiğimiz yapıyla beraber farklı puanlar kazanabiliyor ve bu puanlarla farklı ödüllerin kilidini açabiliyoruz. Bu ödülleri açmak, yeni içerikler elde etmemize ve gidişatımızı olumlu bir şekilde etkilememize yardımcı oluyor. Kazandığımız puanlarla aynı zamanda yeni içeriklerin sahibi olabiliyor ve bunları karolar içerisine yerleştirebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı adalar bulunuyor. Bu adalar tamamen rastgele oluşturulmuş bir yapıya sahip ve bizlere rastgele sunuluyor. Bu rastgelelik oyunun çeşitliliğini arttıran bir unsur olarak öne çıkıyor ve her oyunun benzersiz olmasını sağlıyor. Oyun içerisinde sonbahar mevsimiyle karşılaşıyor ve nehirler, dağlar, köyler ve deniz unsurları tamamen bu atmosferle bütünleşiyor. Yine oyunun temel amacı adanın daha da gelişmesini sağlamak ve diğer bölgelere doğru genişlemek. Oyun içerisinde haritamızı açarak adanın diğer bölgelerine keşfe çıkabiliyor, oyunda hayatta ne kadar kalabilirsek o kadar çok yeni içerik ve özellikle karşılaşıyor ve bu oyunda yaptığımız hamlelere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Oyunda hem simülasyon hem de strateji unsurları bir araya geliyor. Bu oyun modlarıyla farklı deneyimler elde edebiliyoruz. Sonsuz modda istediğimiz şekilde karoları doldurabiliyor ve adayı şekillendirebiliyoruz veya ana oyun modunda hayatta kalmaya çalışabiliriz ki bu da oldukça zorlu bir deneyim sunuyor. Diğer benzer oyunlardan farklı mekaniklere sahip olan bu oyunda kendine özgü özellikler bulunuyor ve bu özellikler oyunu diğerlerinden ayırıyor.
Kısaca toparlamak gerekirsek oyun içerisinde bize belirli bir bölge veriliyor ve bu bölge içerisine istediğimiz şekilde farklı binalar inşa edebiliyoruz. İnşa ettiğimiz binalarla beraber kendi adımızı genişletebiliyoruz. Elbette yaptığımız her hamle sonrası farklı zorluklarla karşılaşabiliyor ve bu zorlukları aşmak için de oyunda büyük bir çaba sarf ediyoruz. Diğer taraftan oyun içerisinde inşa ettiğimiz bu yapılarla beraber deniz seviyesinin üzerinde kalmaya çalışıyor ve her bir hamle ile beraber adanın ağırlığı gitgide artış gösteriyor. Bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise hem stratejimizi hem de planlamamızı ortaya çıkarmaya başlıyor ve bunlarla beraber oyunda çeşitli görevler yapmaya başlıyoruz. Oyunda çeşitli skorlar elde edebiliyor ve bu skorlarla beraber yeni içeriklerin kilidini açabiliyor ve aynı zamanda haritanın diğer bölgelerine doğru genişleme gösteriyoruz.
 
 

13 Eylül tarihine çıkış yapmaya hazırlanan bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendi adanızı geliştirmek ve genişletmek istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- Tiny Witch (1 Eylül: simülasyon, yönetim, macera)
 
 

Creative Hand tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan simülasyon, yönetim, macera oyunu Tiny Witch, 1 Eylül tarihinde geliyor. Piksel grafikleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyunda, kendimize ait bir dükkan içerisinde yer alacak ve bu dükkan içinde istediğimiz şekilde müşterilere yardımcı olabileceğiz. Oyunda zorluklarla karşılaşabilecek, müşterilerin isteklerine yönelik tepkiler vermeye çalışacak ve kendi mağazamızı yönetmeye başlayacağız. Oyun, yönetim ve strateji unsurlarının büyük bir öneme sahip olduğu bir deneyim sunacak. Bu unsurlar arasında mağazamızı istediğimiz şekilde genişletebilecek, yeni ürünler alabilecek ve müşterilere daha hızlı hizmet vermeye başlayabileceğiz. Müşteri memnuniyetini artırabildiğimiz ölçüde daha iyi karlar elde edebileceğiz.

Küçük bir cadı olarak yer aldığımız bu oyunda diğer bir amacımız ise çeşitli hamlelerle minyonlar yaratmak olacak. Bu minyonları üreterek farklı şekillerde satabilecek ve doğru şekilde kaynakları birleştirerek zindanlara hükmetmiş olan müşterilere gereken hizmeti sağlamaya çalışacağız. Oyundaki müşteriler, zindanları temizlemeye çalışan ve farklı kaynaklarla gelen kişilerden oluşuyor. Dolayısıyla biz de bu müşterilerden çeşitli kaynaklar alabilecek, farklı şekillerde kaynakları birleştirerek yeni içerikler üretebileceğiz. Oyunda ayrıca zanaatkarlık mekaniği bulunacak ve bu mekanik sayesinde farklı kaynakları bir araya getirerek yeni ürünler üretebilecek ve müşterilere daha fazla içerik satabileceğiz.
 
 

Oyunda her bir müşterinin farklı bir isteği bulunuyor, bu istekleri karşılamak için kendi mağazamızı düzgün bir şekilde yönetmek, kaynakları doğru bir şekilde birleştirmek ve daha fazlasını yapmak gerekiyor. Küçük bir cadıyı kontrol ettiğimiz oyunda müşterileri memnun etmek adına çeşitli büyüler kullanabiliyor ve yeni tariflerin kilidini açabiliyoruz. Çeşitli bilgilere dayanarak farklı tarifler üzerinde çalışabiliyor ve minyonlar hazırlayarak müşterilerin beğenisini kazanabiliyoruz. Diğer yandan dükkanımızın nasıl bir yapıya sahip olduğu da oldukça önem arz ediyor. Dükkanın düzenli olması ve sürekli olarak yeni içeriklerin gelmesi bir hayli mühim. Çünkü farklı kaynaklarla yeni içerikler üretebiliyor ve bu içeriklerle daha hızlı ve geniş kapsamlı hizmet verebiliyoruz. Bu kaynakları birleştirmek için çeşitli sandıklarımız ve depolarımız bulunuyor, bunları doldurmak da temel amaçlarımızdan biri olarak karşımıza çıkıyor.

Sihir dükkanı olarak hizmet verdiğimiz bu oyunda farklı minyonları karıştırabiliyor ve yeni tariflerle farklı içeriklere sahip minyonlar üretebiliyoruz. Oyunda bu kaynakları topladıktan sonra öğütücüye atabiliyor ve burada karıştırarak bir sonraki işleme geçebiliyoruz. Ardından kazanda kaynatabiliyor ve yeni kaynaklarla beraber bunları üretim sürecine dahil edebiliyoruz. Oyunda farklı simya masaları bulunuyor ve simya masası içinde farklı nesneler üretebiliyor ve yeni tarifler öğrenebiliyoruz. Ürettiğimiz minyonlar köle olarak karşımıza çıkıyor ve bunları istediğimiz şekilde satabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak bunları üretmeye çalışacak ve yeni kaynaklarla daha sağlam minyonlar üreterek hizmetimizi genişletmeye başlayacağız.
 
 

Oyunda her bir müşteri farklı sayılarda ve farklı türlerde minyonlar isteyebiliyor. Dolayısıyla bu istekleri doğru şekilde karşılamak için çeşitli kaynakları bir araya getirmemiz ve yeni kombinasyonlar yapmamız gerekiyor. Bu şekilde yeni tariflerin kilidini açabiliyor ve üretim masası üzerinde yeni minyonlar üretebiliyoruz. Bu minyonları istediğimiz şekilde satarak müşterilerin beğenisini de kazanabiliyoruz. Eğer hızlı bir şekilde hizmet verip ardından müşterilerin taleplerini doğru bir şekilde karşılarsak, elde ettiğimiz paranın yanı sıra müşteriler de bahşiş bırakabiliyor ve böylece karımıza ek gelir ekleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hızlı bir şekilde hizmet vermek ve müşteri taleplerini doğru bir şekilde karşılamak oldukça önem arz ediyor.

Oyunda müşterileri memnun etmekle beraber kendi mağazamızı ve dükkanımızı geliştirmek için bir dizi iş yapmak da gerekiyor. Bu oyun içerisinde en önemli unsurlardan biri çünkü mağazamızı ne kadar çok genişletirsek hizmet kalitemizi o kadar artırabilir ve yeni kaynakları da kullanabiliriz. Bu kaynaklarla beraber de yeni tarifler ve öğelerin kilidini açabiliriz. Oyunda satın alabileceğimiz geniş bir dükkan bulunuyor ve bu dükkan aracılığıyla kendi mağazamızı geliştirebiliyor ve farklı içerikleri mağazamıza ekleyebiliyoruz. Örneğin çeşitli süslemeler, evcil hayvanlar ve satın alabileceğimiz yeni masalar bu dükkanın içinde yer alıyor ve istediğimiz şekilde bunları alarak kendi dükkanımıza dahil edebiliyoruz. Bu tür geliştirmeler ve genişletmeler oyunda büyük bir öneme sahip ve bu yolla kendi dükkanımızı genişleterek daha fazla hizmet verebiliyor ve hizmet kalitemizi de arttırabiliyoruz.
 
 

Farklı farklı minyonlar satabileceğimiz bu yapım içerisinde bu minyonları üretmek için çeşitli işlemler yapmak durumunda kalıyoruz. Yukarıda bahsettiğim gibi bu minyonları üretmek için farklı kaynakları bir araya getiriyor ve her minyonun farklı bir özelliği bulunuyor. Farklı özelliklere ve tiplere sahip minyonlar, satışımızı arttırmamıza olanak tanıyor. Elbette her müşterinin farklı minyon talebi bulunuyor. Dolayısıyla bu minyonları üretmek ve doğru bir şekilde müşterilere sunmak oldukça önem arz ediyor.

Zindan ustalarının yer aldığı bu yapımda bu ustalar zindanları temizleyerek farklı farklı kaynakların sahibi olabiliyor ve bu şekilde bizlere farklı kaynaklar getirebiliyor. Müşteriler oldukça fazla kaynakla karşımıza geldiğinde bu kaynakları birleştirebiliyor ve yeni minyonları bu şekilde üretebiliyoruz. Oyunda ne kadar çok minyon üretirsek o kadar geniş bir ürün yelpazesi ile hizmet verebiliyor ve geniş bir dükkanla müşterilere hizmet sunabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak üretim yapmak, dükkanımıza yeni içerikler eklemek ve yeni masalarla donatmak oldukça önem arz ediyor.
 
 

Elbette bu tarz oyunları oynamak biraz fazla zaman ve dikkat gerektirebiliyor. Çünkü sürekli olarak bir şeylere odaklanmak ve gelişmek bu oyun içinde oldukça önem arz ediyor. Oyunda müşterilere sürekli hizmet vermek ve kendi hizmet kalitenizi geliştirmek için temel amacımız. Elde ettiğiniz kaynaklarla farklı içeriklerin kilidini açabiliyor, yeni tariflerle ve farklı özelliklerle beraber karşılaşabiliyoruz. Tabii ki oyun içerisinde satış politikanız da büyük bir önem arz ediyor ve sunduğunuz hizmetlerin çeşitliliği, müşterilerin güvenini kazanmakla doğru orantılı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak hizmet verimliliğinizi arttırmanız gerekiyor.

Öte yandan ilgi çekici malzemeleri dükkanımıza alabiliyor ve dükkanımızı genişletebiliyoruz. Bu da müşterilere daha iyi hizmet verebilmemiz için oldukça önemli. Oyunda küçük bir cadıyı kontrol ediyor ve bu cadı ile tüm hizmetleri gerçekleştirebiliyoruz. Tüm bu özelliklerle beraber oyun 1 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor ve şu anda oyunun Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığında haberdar olabilirsiniz.

- Wildmender (28 Eylül: simülasyon, çiftçilik, inşa etme) 
 
 

Muse Games tarafından geliştirilen ve Kwalee tarafından yayınlanacak olan hayatta kalma, çiftçilik, aksiyon oyunu Wildmender, 28 Eylül tarihinde geliyor. İlgi çekici dünyasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda küçük bir bölgeden başlayarak açık bir dünyaya doğru adım atabiliyor ve çiftçilikten aksiyona kadar birçok olaya dahil olabiliyoruz. Oyunda geniş bir dünyayı keşfederken çeşitli gizemler ortaya çıkabiliyor ve ölmekte olan bir dünyaya hayat getirmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Oyun içerisinde bir yandan kendi çiftliğimizi kurarken ve simülasyon unsurlarıyla uğraşırken diğer yandan geniş bir dünyayı keşfederek buradaki kötü güçleri ortaya çıkarıyor ve bunlarla büyük bir mücadeleye girişebiliyoruz. Oyunda hem aksiyon hem de çiftçilik unsurları bulunuyor ve iki unsur bir araya gelerek oyuna farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Her seferde etrafa tohum ekebiliyor ve bu tohumlarla bu dünyaya tekrar hayat getirmeye çalışıyoruz. Hayat getirme çabamız sırasında düşmanlarla da mücadele etmek durumunda kalıyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için elimizdeki becerileri ve büyüleri kullanmamız gerekiyor.
Oyunda bir yandan bu kötü ruhlarla uğraşırken diğer yandan çölleşmiş bir dünyaya hayat vermek için elimizdeki sulama kabını kullanabiliyor ve doğanın gücünden faydalanabiliyoruz.
 
 
 
Karakterimizle istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve 3. şahıs kamera bakış açısıyla bu dünyaya hayat vermeye çalışıyoruz. Oyunda hayaletlerle savaşırken çeşitli büyüler atabiliyor ve bu büyülerin üzerinde ustalaşmaya başlıyoruz. Düşmüş bir medeniyetin arkasında bıraktığı izleri araştırabileceğimiz, çeşitli sırları açığa çıkarabileceğimiz, hayvanlarla ve ruhlarla arkadaş olabileceğimiz ve onlarla etkileşim içine girebileceğimiz oyunda çeşitli mekanikler bizlere aktarılıyor. Bu kapsamda etkileşim mekaniklerinin oyun içerisinde bolca karşımıza çıkacağını ve bunlarla kötü hayaletlere karşı kendimizi koruyabileceğimizi söyleyebilirim. Her bir aksiyon ve gizemi açığa çıkarmak için yeni bir tohum elde edebiliyor ve bu tohumları etrafta kullanabiliyoruz. Bu tohumlar zamanla yeşermeye başlıyor ve çölleşmiş dünya canlı bir yer haline gelmeye başlıyor.
 
Bu oyunda etrafı keşfetmek ve çeşitli kaynaklar toplamak oldukça önem arz ediyor Hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bu oyunda istediğiniz şekilde bitkiler toplayabiliyor, çeşitli kaynaklar elde edebiliyor ve bu kaynakları kendi çiftliğinize veya bahçenize getirebiliyorsunuz. Getirdiğiniz bu kaynaklarla yeni aletler ve araçlar üretebiliyor ve zanaatkarlık becerilerinizi kullanarak bu kaynakları birleştirebiliyorsunuz. Bu kapsamda hem toprağı şekillendirebiliyor hem de sulama sistemini bitkilerinize yönlendirebiliyorsunuz. Öte yandan çiftliğinizle ilgilenirken aynı zamanda açık dünyada kötü ruhları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Bu oyunda hem aksiyon hem de çiftçilik unsurları bulunuyor ve bu iki unsur harmanlanarak size farklı bir deneyim sunulmak isteniyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre çiftçilik kısmında çeşitli özellikler bulunuyor ve burada kendi çiftliğinizi istediğiniz gibi düzenleyebiliyor ve tasarlayabiliyorsunuz. Ayrıca istediğiniz ekinleri çiftliğinize ekleyebiliyor ve bu ekinleri büyütmek için sulama kanalları inşa edebiliyor ve gübreleme işlemine başlayabiliyorsunuz.
 
 

Geniş bir açık dünyada yer alacağımız oyunda bitkilerimizi besleyebiliyor, büyütebiliyor ve bahçeye istediğimiz şekilde çeşitli ekinler ekebiliyoruz. Hayalimizdeki bahçeyi tasarlayıp oyuna aktarabileceğimiz bu yapım içinde doğanın gücünden ve büyülerden yararlanabiliyor ve karakterimizle farklı becerilere sahip olabiliyoruz. Aynı zamanda çölleşmiş bir dünyayı yeniden hayata geçirme görevi ve etrafı yeşillendirmek tamamen bizim sorumluluğumuz da oluyor. Bu süreçte ortamın nasıl değiştiğini gözlemleyebiliyor ve önceki durum ile sonraki durum arasındaki farkı bizzat oyun içinde deneyimleyebiliyorsunuz. Değişimi gözlemlediğinizde etrafın kuşlarla çevrili olduğunu görebiliyor ve canlıların bu yeniden canlanan alanlara geri döndüğünü hissedebiliyorsunuz.

Çevremizdeki dünyayı keşfedebileceğimiz ve istediğimiz şekilde bu alanlara adım atabileceğimiz bu yapında, her oyuncunun ilgisini çekecek detaylar bulunuyor. Oyunda çöl fırtınaları, gizemli antik eserler, keşfedilecek mağaralar ve daha fazlası yer alıyor. Oyun, daha çok çizgi tarzında bir sanat içeriği ile oyuncuların karşısına çıkmayı hedefliyor ve bu nedenle ilgi çekici ortamlar ve atmosfer sunuyor. Bu tür oyunlarda etrafı keşfetmek ve çeşitli gizemleri açığa çıkarmak oldukça önem arz ediyor. Bu unsurlarla oyuncular etrafı keşfetmeye istekli oluyor ve gizemleri çözmeye çalışıyor. Tabii ki bunu yaparken oyunun atmosferinin de ilgi çekici olması oldukça önemli.
 
 

Bu oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de iş birliği moduna giriş yapabilir ve yanınıza en fazla üç arkadaşınızı davet edebilirsiniz. Elbette bu tür oyunları arkadaşlarınızla beraber oynamak daha fazla eğlenceli bir ortamı size sunabiliyor. Bu tarz oyunları ben de arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum. Arkadaşlarınızla bu oyunu oynarken etrafı keşfedebiliyor, koordineli ve planlı bir şekilde çalışabiliyorsunuz. Bir kişi etrafı keşfederken ve çeşitli kaynaklar ararken, diğer kişiler çiftlikle ilgilenebiliyor ve diğer işlerle meşgul olabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yapacağınız planlama daha hızlı ilerlemenizi sağlayabiliyor ve böylece arkadaşlarınızla hayatta kalma mücadelesinde yan yana olabiliyorsunuz.

Oyunda mevcut arkadaşlarınızla kaynakları paylaşabiliyor, birlikte çalışabiliyor ve tamamen beraber hayatta kalmaya çalışabiliyorsunuz. Aynı zamanda çölde maceraya çıkabiliyor ve tehlikeli hayaletlerle kapışabiliyorsunuz. Ancak arkadaşlarla beraber oynamanın bir bedeli olduğunu söyleyebilirim çünkü her arkadaş oyuna dahil olduğunda daha fazla boğaz demek anlamına geliyor. Bu da daha fazla kaynak elde etmek ve çiftlikte daha fazla zaman harcamak gerektirebiliyor. Bu nedenle çiftlikte daha fazla ekin ekmek zorunda kalabiliyorsunuz.
 
 

Oyunda hem aksiyon hem de simülasyon unsurları bulunuyor ve bu unsurlarla aksiyon tarafının daha ağır bastığını söyleyebiliriz. Aksiyon tarafında hayaletlerle savaşmak için güçlü silahlar kullanabiliyor ve bu silahları istediğiniz zaman geliştirebiliyorsunuz. Ayrıca farklı araçlar ve aletler elde edebiliyor ve etraftan topladığınız kaynakları birleştirerek yeni aletler yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra karakterinizin birçok yeteneği bulunuyor ve bu yetenekleri istediğiniz zaman açabiliyor ve belirli bir seviyeye yükselttikten sonra bu yetenekleri daha da geliştirebiliyorsunuz.

İlgi çekici içeriğiyle ön plana çıkan oyun, 28 Eylül tarihinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası aktif durumda ve isterseniz şu anda oyunu istek listenize ekleyebilir bu sayede çıkış yaptığı anda bir bildirim alabilirsiniz. Ayrıca oyunun şu an için bir test sürümü bulunuyor. Bu test sürümüne katılmak isterseniz yine Steam sayfası üzerinde yer alan butona tıklayabilirsiniz.
 
- These Doomed Isles (Eylül ayı içerisinde: şehir kurma, strateji, simülasyon)
 
 

Triplevision Games Limited tarafından geliştirilen ve Fireshine Games tarafından yayınlanacak These Doomed Isles, Eylül ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Deste oluşturma mekanikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyunda birçok kart elde edebiliyor ve bu kartlarla beraber kendi yerleşim bölgemizi korumaya hazırlanıyoruz. Elbette kartların her birinin farklı özellikleri bulunuyor ve bu kartlarla beraber de kendi şehrimizi istediğimiz şekilde kurabiliyoruz. Bir yandan sıfırdan başlayarak kurmaya çalıştığınız bu yerleşim bölgesinde çiftlikler inşa edebiliyor, çiftlikleri yanı sıra fabrikalar, surlar ve daha fazla içeriği bu yapım içerisinde kurabiliyoruz.

Oyun içerisinde bir yandan kendi şehrimizi kurarken düşmanların saldırılarına karşı da bu şehrimizi korumak zorunda kalıyoruz. Koruma yapmak için de şehrin içerisine istediğimiz şekilde savunma araçları kurabiliyor ve bunun yanı sıra etrafı surlarla çevirerek de kendi koruma alanımızı genişletebiliyoruz. Oyun içerisinde temel amacımız etraftan kartlar toplamak ve bu kartlarla beraber de kendi bölgemizi daha da genişletmek. Her bir oyuncunun farklı bir deneyim elde edebileceği yapım içerisinde kartlara hükmederek istediğimiz şekle medeniyetimizi bir üst seviyeye taşıyabiliyor ve yerleşim yerleri ile beraber de kendi halkımızı daha da güvenli bir hale getirebiliyoruz. Bir taraftan kendi bölgemizi inşa ederken diğer taraftan ise mantıklı hamleler yapmaya çalışıyoruz. Çünkü kurduğumuz her bir yapı ile beraber yerleşim bölgesinin dolmasını sağlayabiliyor ve bu kapsamda bulunduğumuz bölgeyi çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.
 
 

Kart odaklı bir yapıyı bizlere aktaracak ve erken erişim sürümüyle sunulmayı bekliyor
Farklı tarz kartlarla beraber atılacağımız oyun erken erişim sürümü olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Erken erişim sürecinin ne zamana kadar süreceği belli değil ancak bu tarz erken erişim sürüm oyunlarından hoşlanmıyorsanız oyunun tam sürümünü bekleyebilir ve o zamana kadar da oyun istek listenize ekleyebilirsiniz. Erken erişim sürümü boyunca oyuna belirli aralıklarla güncelleme gelecek ve bu kapsamda oyunun içeriği daha da genişletilecek. Bunun dışında geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yer alan oyuncuların geri bildirimleri önemsenecek ve bu geri bildirimlerin akabinde ise güncellemelerin kapsamı daha da genişletilecek. Kullanıcıların geri bildirimleri ile şekillenecek oyun tam sürüme kavuşturulmayı bekliyor.

Kart tabanlı oyun içerisinde farklı farklı kartlar elde etmeye çalışıyor ve ne kadar çok kartımız olursa o kadar çok yerleşim bölgemizi genişletebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Her bir kartın farklılık gösterdiği oyunda çeşitli binalar dikebiliyor ve kendi medeniyetimizi burada yükseklere çıkarmaya çalışabiliyoruz. Oyunda bir taraftan bölgemizi inşa ederken diğer taraftan ise düşmanların saldırılarından kendimizi korumamız için çeşitli yapılar ve içerikler dikmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bunlarla uğraşmak tamamen sizin yerleşim planınıza uygun olarak değişkenlik gösteriyor. İşgalcilerin üzerine ateş yağdırabileceğimiz ve kartlarla beraber saldırabileceğimiz oyunda bir taraftan kendimizi savunabiliyor diğer taraftan da onların üzerine doğru atak yapabiliyoruz.

Yapacağınız hamleler her oyunda değişkenlik gösteriyor
 
 

Sıfırdan büyük bir yerleşim yeri inşa etmeye çalıştığınız oyunda kendinize ait fabrikalar kurabiliyor etrafı çevirmek için surlar inşa edebiliyor bunun yanı sıra gıda takviyesi sağlamak için çiftlikler kurabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunda yapacağınız her bir yapı ile beraber stratejik kararlar verebiliyor ve bunları yerleştirerek de kendi bölgenizi daha da büyütebiliyorsunuz. Yeni stratejiler keşfedebileceğiniz ve bu stratejileri uygulayabileceğiniz oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu farklı stratejileri oyuncular burada deneyimleyebiliyor. Oyunda bir oyuncu direkt olarak savunma olayına girişebiliyor diğer oyuncular ise daha farklı bir model izleyebiliyor.

Oyunda istediğimiz desteyi oluşturmak için elbette çeşitli görevleri atılabiliyor ve bu kartları toplayarak da bir sonraki hasat vaktine kadar hayatta kalmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Oyun içerisinde kısım kısım zaman aralıkları bulunuyor ve bu aralıklarla beraber oyunda hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Kartlarla beraber destemizi oluşturabiliyor ve kartları seçerken oldukça fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla kartları tamamen stratejik bir şekilde düşünmek ve ona göre seçmek gerekiyor. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 200'den fazla kart bulunuyor ve bu kartların her birinin farklı özellikleri yer alıyor. Bu kartlarla beraber oyunda gerçekten de geniş bir maceraya atıldığımızı görebiliyor ve istediğiniz şekilde de farklı stratejiler içerisinde yer alabiliyorsunuz. Bu oluşturduğunuz desteler sayesinde ise tüm zorluklara karşı kendinizi koruyup kollayabiliyorsunuz.

Normal düşmanların haricinde boss'larda yer alıyor
 
 

Oyun içerisinde yer yer güçlü istilacıların yerleşim bölgenize çeşitli saldırılar gerçekleştiğini görebiliyor ve bu saldırılardan sonra hayatta kalmak ise tamamen zorlu bir mücadelenin kapısını aralıyor. Birçok adaya adım atabileceğimiz ve bu adalarda çeşitli yerleşim yerleri inşa edebileceğimiz oyunda sıfırdan kurduğumuz bu bölge ile beraber güçlü bir konuma gelmeye çalışıyor ve bu konumla beraber de zafere ulaşmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde birçok istilacının kendi bölgenize saldırdığını görebiliyor ve elimizdeki kartlarla ve güçlerle beraber de onların üzerine ateş yağmurları atabiliyor ve bunlarla beraber de onları ortadan kaldırabiliyoruz.

Oyunda sadece bizlere saldıran standart düşmanlar bulunmuyor aynı zamanda daha güçlü ve daha zorlu bir mücadeleyi bizlere aktaran boss’lar yer alıyor. Bu boss'ları ortadan kaldırmak için de elbette kendi stratejimizi geliştirebiliyor ve bu strateji ile beraber de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Oyunda elimizde farklı farklı güçler bulunuyor ve bu güçlerle beraber de kendi medeniyetimizi daha da üst seviyeleri çıkartabiliyor ve elimizdeki kartlarla beraber de bunları ortadan kaldırabiliyoruz. Örneğin oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi alev yağmurları atabiliyor bunun dışında ise denizin derinliklerinde büyük bir fırtına çıkarabiliyor ve o fırtınayla beraber bizlere saldıran yelkenleri ve gemilere tamamen alabora edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğiniz farklı olarak yetenekler ve beceriler ve bu becerilerle beraber de kendinizi korumak durumunda kalıyorsunuz.
 
 

Piksel grafiklere sahip bu oyun düşük sistem gereksinimleri ile beraber her bir oyuncunun oynayabileceği tarzda yer alıyor. Hem piksel grafiklerden hoşlanıyorsanız hem de kartlı strateji oyunlarına geçiş yapmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun Eylül ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlar arasında yer alıyor ancak hangi gün çıkış yapacağı şu an için belli değil. Oyunun ek olarak Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Öte yandan oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını deneyebiliyor ve oyunu hangi mekaniklere sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Bunun dışında demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Eylül 2023'te Çıkış Yapacak Platform Oyunları Red Dead Redemption Serisinin Yazarı 16 Yıl Sonra Rockstar'dan Ayrıldı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız