Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eylül 2023'te Çıkış Yapacak Platform Oyunları

 
 
Eylül ayı içerisinde birçok platform oyunu bizleri bekliyor. İşte öne çıkanları derlediğimiz liste;
 
- Ugly (14 Eylül: platform, macera, korku)
 
 

Team Ugly tarafından geliştirilen ve Graffiti Games tarafından yayınlanacak olan platform, macera ve korku oyunu "Ugly", 14 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Yandan görünümlü bu platform macera oyununda karanlık bir atmosfer bizi bekliyor. Geçmişte yaşanan travmalarla yüzleşebileceğimiz yapım içerisinde karakterimizi kontrol ederek platform zorluklarına karşı mücadele ediyoruz.

Oyun içerisinde etrafı aydınlatan ışıklandırmalar bunun yanı sıra bu mumlar ve daha fazlası da yer alıyor. Ancak bunun dışındaki kısımlar tamamen karanlık bir şekilde karşımıza çıkıyor. Karanlık ve gizemli güçlerin ortaya çıktığı, platform zorluklarının da karşımıza geldiği yapım içerisinde çeşitli gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz ve sırlarla dolu bölümlere doğru ilerliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı platform unsurları ve zorlukları bulunmakta. Bu zorlukları aşmak için elbette hem karakterimizin yeteneklerinden hem de çevre unsurlarından faydalanabiliyoruz. Yenilikçi içerikleri ve mekanikleriyle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda daha önce görülmemiş bölümler yer alıyor ve bu bölümlere geçerek oyun içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye başlıyoruz.
 
 

Oyunda klasik platform unsurları yer alıyor ve yandan görünümlü bir yapıyla beraber karşımıza çıkıyor. Yandan görünümlü kamera bakış açısıyla sağa sola doğru ilerleyebiliyor, yukarılara tırmanabiliyor ve karakterimizi bu şekilde düzgün bir biçimde kullanmaya çalışıyoruz. Farklı açılardan bölümlere geçiş yapabildiğimiz oyunda yenilikçi bir mekanik olan Ayna mekaniği bulunuyor. Bu ayna mekaniği ile farklı açılardan bazı bölgelere bakabiliyor ve bu mekanikle ilerlememiz daha da kolaylaşıyor. Bunun yanı sıra arka planda bize bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Ayrıca hikayenin nereye gideceği konusunda çeşitli fikirler edinmeye çalışıyoruz. Diğer yandan oyunda karşımıza karmaşık ve karanlık bir yapının çıktığını görüyoruz. Elbette platform oyunlarının olmazsa olmazı çeşitli bulmacalar da karşımıza çıkıyor ve bulmacaları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda farklı tarzda bulmacalar yer alıyor ve bu bulmacaları çözmek için o bulmacanın temelinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz, akabinde ise çevre unsurlarını kullanarak bunları aşabiliyoruz.

Oyun içerisinde sadece platform ve bulmaca zorluklarıyla değil aynı zamanda karmaşık bulmacalardan çeşitli mekaniklere kadar çok çeşitli içerikler bizleri bekliyor. Diğer taraftan oyunda çeşitli düşmanlarla da mücadele etmemiz gerekiyor. Bu düşmanları alt etmek için oyunun mekaniklerini iyice öğrenmemiz gerekiyor ve bu kapsamda oyun içerisinde her şeyin göründüğü gibi olmadığını deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda illüzyon şeklinde içerikler birçok alanda ve kısımda karşımıza çıkabiliyor, hangisinin gerçek hangisinin aldatmaca olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Oyunda hem hayatta kalmaya çalışırken hem de bulmaca ve platform zorluklarını aşmaya çabalıyoruz ve bunun için oyunda yer alan yenilikçi mekanikleri kullanabiliyoruz. Oyunda mantığımızı ve yeteneklerimizi kullanmamız gerekiyor çünkü birçok aldatmaca içeriği bulunuyor ve bunları ortaya çıkarmak yöntemlerimize ve çevre unsurlarına bağlı olabiliyor. Dolayısıyla oyunda ilerlerken ve çeşitli zorluklarla karşılaşırken gerçekten aldatmaca olup olmadığını bulmanız gerekiyor.
 
 

Platform ve macera oyunu içerisinde arka planda yer alan korku unsurları bazı oyuncuların dikkatini çeken türden olarak karşımıza çıkıyor. Bu korku unsurlarıyla beraber oyunda ilerlerken rahatsız edici görüntüler ve tuhaf karakterler karşımıza gelebiliyor ve bunlardan kaçınmak durumunda kalabiliyoruz. Tuhaf tablolardan tuhaf karakterlere kadar birçok ilginç detayın yer aldığı oyunda, karakterimizle beraber yukarılara merdiven aracılığıyla tırmanabiliyor, çeşitli platform zorluklarını aşmak için bir yerden bir yere atlamaya çalışıyor ve en tepede bulunan anahtarı Ayna mekaniği sayesinde almaya çabalıyoruz. Oyun içerisinde yer alan bu ayna mekaniği, bir tarafta gerçek karakterimizin olduğu bir içeriği ve diğer tarafta ise ruh bir karakterin yer aldığı bir mekaniği bizlere aktarıyor. Örneğin Ayna mekaniği ile sol üst kısmında bir anahtar beliriyor ve bunu gerçek karakterimizle beraber almak için yola koyuluyoruz. Ancak bunu almak için ortadan bölünmüş ekranda bir ekranda karakteri kontrol ederken diğer karakter otomatik bir şekilde hareket ediyor ve bu şekilde anahtara ulaşmak için farklı hamleler yapmaya başlıyoruz. Yani bir tarafta yaptığımız hamleler diğer tarafta yanıt buluyor ve bu kapsamda o bölgeye doğru ulaşmaya çalışıyoruz. Bu mekanik biraz kafa karıştırıcı gibi gelebilir ancak bunu oyun içerisinde sürekli deneyimleyerek ve çeşitli denemeler yaparak çözebiliyorsanız.

Geçmişin izlerinin korkunç bir şekilde bulunduğu oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre arka planda yer alan hikaye, oyuncuların dikkatini çekecek türden olacak. Bu hikayeyle beraber birçok şeyi açığa çıkarmaya çalışacak ve bu kapsamda gerçek acının ne olduğunu öğrenmeye başlayacağız. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi tuhaf tiplemelerin ve gizemli karakterlerin yer aldığını görebilecek ve normal düşmanların yanı sıra patron savaşlarıyla da uğraşmaya başlayacağız. Oyunda yer alan bu patron savaşları elbette zorluklu platform unsurlarını beraberinde getirecek, bu kapsamda öncelikle patronun nasıl bir saldırı stiline sahip olduğunu öğrenmemiz gerekecek. Saldırı stilini öğrendikten sonra elbette ona göre hamleler yaparak patrona karşı karakterimizin becerilerini kullanabileceğiz ve bu becerileri platform kısımlarında düşmana karşı uygulayabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde yer alan içerikler daha çok kafa karıştırıcı ve düşünmeyi gerektiren mekanikler olarak karşımıza çıkacak. Bu kapsamda hem platform zorlukları hem de bulmacalar gittikçe daha da zor bir içeriğin kapısını aralayacak. Bunun dışında oyunda çoğu bulmacayı çözmek için birden fazla yolun bize sunulacağını göreceğiz ve bir bulmaca birçok farklı şekilde çözülebilecek. Bu da geliştirici ekibin oyunu çeşitlilikle doldurduğunun bir göstergesi. Oyunda ayrıca klasik platform unsurları yer alacak ve bu klasik platform unsurlarıyla beraber farklı bölümlere geçiş yapmaya çalışacağız. Her bölümün farklı zorluklarının, temasının ve korku unsurlarının dolu olduğunu görebileceğiz. Bu zorlukları aşmak için de elbette karakterimizin yeteneklerinden faydalanabilecek ve oyunda yer alan platform unsurlarını kullanarak ilerlemeye başlayacağız.

Oyun içerisinde hikaye boyunca ilerleyecek ve bu hikayenin sonuna gelmeye başlayacaksınız ancak oyunda hikayenin sadece tek bir sonu olmayacak. Alternatif sonlar ve gizli sonlar da karşımıza çıkacak. Bu farklı sonlara ulaşmak için oyunu birden fazla kez oynayabileceksiniz ve bu şekilde daha derin stratejiler uygulayabileceksiniz. 14 Eylül tarihinde çıkış yapmaya hazırlanan bu platform, macera ve korku oyununun Steam sayfası şu anda açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyun için bir bildirim alabilirsiniz. Eğer bu tarz korku odaklı platform ve macera oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

- Boti: Byteland Overclocked (15 Eylül: platform, aksiyon, macera)
 
 

Purple Ray Studio tarafından geliştirilen ve Untold Tales tarafından yayınlanacak olan platform, aksiyon, macera oyunu Boti: Byteland Overclocked, 15 Eylül'de geliyor. Eğlenceli içerikleri ile karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda çok çeşitli platform unsurları bulunuyor. Bu platform unsurları sayesinde farklı bölgelere doğru adım atabiliyor, bir yerden bir yere zıplayabiliyor, halkaların içinden geçebiliyor, yüksek yerlerden aşağı süzülebiliyor ve eğlencenin dibine vurabiliyoruz. Oyunda istediğimiz şekilde hem tek oyunculu hem de arkadaşlarımızla iş birliği modunda oynayabiliyor ve bu modlar içerisinde istediğimiz şekilde farklı deneyimler elde edebiliyoruz.

Oyun içerisinde karakterimizi kontrol ettiğimiz sürece zıplayabiliyor, sağa sola doğru kayabiliyor, aşağılara doğru süzülebiliyor, bir yerden bir yere atlayabiliyor ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Eğlenceli platform unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hedefleyen oyunda ilgi çekici bölgeler, ilgi çekici manzaralar ve daha fazlası bizi bekliyor. Oyun içerisinde arka planda bir hikaye yer alıyor ancak bu hikaye elbette oyuncuların dikkatini çekecek şekilde sunulmuyor. Oyunun temel amacı zaten platform unsurlarını ön plana çıkarmak ve bu kapsamda zorlu ve eğlenceli bir deneyim sunmak. Dolayısıyla arka planda yer alan hikaye, sıradan bir hikaye olarak bizlere aktarılıyor ve bu sayede platform unsurları daha fazla öne çıkarak oyunculara eğlenceli bir deneyim sunmayı amaçlıyor.  
 
 

Klasik platform unsurlarının yanı sıra eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefleyen oyunda çeşitli mini oyunlar bulunuyor. Bu mini oyunlarla oyun içinde farklı deneyimler yaşayabiliyor ve eğlence içeriğin sürekli olarak arttığını görebiliyoruz. Oyunda karakterimizle beraber  farklı yetenekler sergileyebiliyor ve bu yeteneklerle platform zorluklarını aşmaya çalışabiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde bir yerden bir yere atlamamız gerekebiliyor ancak tek zıplama yeteneği bu yeri geçmek için yeterli olmayabiliyor. Bu durumda çift zıplama yeteneğini kullanarak bu zorluğun üstesinden gelebiliyoruz. Ayrıca oyun içerisinde farklı kombinasyonları keşfedebiliyor ve bu kombinasyonları kullanarak platform zorluklarını aşabiliyoruz. Ek olarak çevre unsurlarını kullanarak farklı bölgelere geçiş yapabiliyoruz. Oyun içerisinde ilerledikçe farklı platform seviyeleriyle karşılaşabiliyor ve bu seviyeleri aşmak oyunun temel amacını oluşturuyor.

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı farklı platform zorluklarıyla karşılaşabiliyor ve iş birliği modu içerisinde eğlenceli bir deneyim elde etmeye başlıyoruz. Oyunda arkadaşlarımızla beraber atladığımız bu macerada elbette yukarıdan aşağıya oynayan platform sütunları, kaymamız gereken ritim temelli kısımlar, bir yerden bir yere geçmemiz gereken platform boşlukları ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyun içerisinde tüm bunları yaparken elbette karakterimizin kontrolünü çok iyi sağlamamız gerekiyor ve en iyi şekilde denge kurmamız lazım. Dolayısıyla oyun içerisinde sağa sola kaymamak ve doğru bir şekilde doğru zamanda karşıdan karşıya geçmek oldukça önem arz ediyor. Oyunda çok çeşitli platform unsurlarıyla beraber çeşitli zorluklar bizleri bekliyor ve bu zorlukları aşmak için karakterimizin becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Oyunda farklı farklı beceri kombinasyonları oluşturabiliyor, hızlı koşabiliyor, yanlara doğru kayabiliyor, atlayabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz.
 
 

Oyunda hem tek oyunculu hem de iki oyunculu modlar bulunuyor ve farklı platform zorluklarıyla karşılaşarak farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yanımıza çağırdığımız arkadaşımızla beraber çeşitli planlamalar yapabiliyor ve koordineli bir şekilde oyun içerisindeki platform zorluklarını aşabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak birlikte ilerleyebiliyor ve doğru zamanda doğru hamleleri yaparak bu platform zorlukların üstesinden gelebiliyoruz. Oyunda yine arkadaşımızı davet ettiğimiz mod içerisinde bir mücadele içerisine girmiyor onunla beraber dost olarak bu platform zorluklarını aşmaya çalışıyoruz.

Farklı görevler elde edebileceğimiz ve böceklerden virüslere kadar farklı zorlukların karşımıza çıkacağı oyunda çevre unsurları oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde karşılaştığımız çevre unsurları elbette dikkat çekici bir yapı ile beraber gelebiliyor ve ilgi çekici sanat tarzı ile beraber karşına çıkan oyun içerisinde etrafı ne kadar renkli olduğunu görebiliyoruz. Elbette hem ilgi çekici çevre atmosferiyle hem de eğlenceli platform usulü ile beraber karşına çıkmayı hedefleyen oyunda sevimli karakterleri kontrol edebiliyor ve bu macerada onlara katılabiliyoruz. Oyunda yine karakterler arası çeşitli diyaloglar karşımıza çıkabiliyor ve elbette arka planda yer alan mevcut hikayeyi deneyimleyebiliyoruz ve neler olup bittiğini burada öğrenmeye çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde çok farklı platform unsurları bulunuyor ve sadece zıplamakla yetinmiyor aynı zamanda çeşitli yarışlara katılabiliyor ve bu yarışlardan galip ayrılmamız gerekiyor. Örneğin oyun içerisinde bir simit tarzı yapıya atlayabiliyor ve aşağıya doğru kayan bir platform zorluğuyla beraber karşılaşabiliyoruz ve bu sayede sağa sola ve karşımıza çıkan tehlikeli unsurlarla çarpışmadan aşağıya doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Yine bunun yanı sıra oyun içerisinde pervaneleri tutunabileceğimiz ve adeta Örümcek Adam gibi ağ atabileceğimiz bir yapı ile beraber karşılaşabiliyor ve onlarla beraber de karşıdan karşıya geçmeye çalışıyoruz. Çok farklı platform unsurlarıyla beraber karşıma çıkmayı hedefleyen oyunda elbette eğlenceli dakikalar bizleri bekliyor. Dolayısıyla bu oyun gerçekten de hem yaratıcılığınızı hem de karakter kontrolünüzü geliştirmeyi hedefliyor.

Klasik platform oyunlarından farklı olarak bu oyunda daha önce görülmemiş platform zorluklarıyla karşılaşıyor ve bu sayede eğlenceli bir deneyim sunuluyor. Oyunda ritim odaklı çeşitli platform zorluklarıyla karşılaşırken aynı zamanda müziğin keyfini çıkarabiliyoruz. Bilim kurgu temasıyla karşımıza çıkan bu dünyada bu platform zorluklarını aşmaya çalışıyoruz.
Oyun içerisinde bu platform zorluklarını aşarken aynı zamanda etrafı keşfetmek de mümkün oluyor. Bu esnada çeşitli koleksiyon unsurlarıyla karşılaşıyor ve bu koleksiyon unsurları, hikaye ve evren hakkında bize çeşitli detaylar sunarak farklı bilgilere ulaşmamızı sağlıyor.

Eğlenceli platform unsurları ve zorluklarıyla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun 15 Eylül'de biz oyun severlere sunulmayı bekliyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden bu oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, oyunun Steam sayfası üzerinde ücretsiz bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü deneyerek oyunun bir bölümünü ücretsiz bir şekilde oynayabilir ve oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza veya istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize karar verebilirsiniz.

- Noun Town Language Learning (28 Eylül: Dil öğrenebileceğiniz bir yapım. İşinize yarayabilir diye eklemek istedim. Oyun platform yapısına sahip değil)
 
 

Noun Town tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan macera, bulmaca, keşif oyunu Noun Town Language Learning, 28 Eylül tarihinde geliyor. Dil öğrenme sürecine adım atabileceğiniz ve bu kapsamda farklı bulmacalarla ve keşif unsurlarıyla karşılaşabileceğiniz bu yapımda dil öğrenmenin yeni yolu bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde hem dinleme, hem sohbet etme, hem de kelime tekrarlama seçenekleri yer alıyor ve bu kapsamda farklı seçenekler arasında geçiş yapabiliyor ve dilinizi istediğiniz gibi geliştirme yoluna girebiliyorsunuz. Oyun içerisinde dil ile etkileşime geçebileceğiniz çok çeşitli kısımlar bulunuyor. İsterseniz oyunda dinleyebilir, okuyabiliyor ve diğer karakterlerle konuşabiliyorsunuz. Mini oyunlarla birleştirilmiş olan oyunda dil becerilerinizi istediğiniz gibi test edebiliyor ve dilinizi farklı yönlerde geliştirmeye başlayabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde hem keşif, macera ve bulmaca içeriği bulunurken hem de dil öğrenme temeli bizlere aktarılıyor. Oyunda bulunduğumuz mekanda istediğimiz gibi karakterlerle konuşabiliyor, onlarla etkileşime geçebiliyor ve dil öğrenme konusunda yardımcı olmaları için diyaloglara girebiliyoruz. Oyunda dil öğrenme sistemiyle beraber Çince, Japonca, İspanyolca, İngilizce ve daha fazlası gibi farklı diller yer alıyor. Bu diller arasından istediğinizi seçebiliyor ve hangi yönünüzü güçlendirmek ve geliştirmek istiyorsanız, o yöne doğru mini oyunlara geçiş yapabiliyor ve buralarda farklı karakterlerle etkileşime geçebiliyorsunuz.
 
 

Oyun ne yazık ki Türkçe dilini desteklemiyor. Bu nedenle sıfırdan İngilizce öğrenmek isteyenlere tam anlamıyla yardımcı olamayabiliyor. Oyunda yer alan yapı daha çok dil konusunda ilerleme kaydetmeye başlayanlara daha fazla avantaj sağlayabiliyor. Oyun içerisinde gelişmiş bir dil öğrenme yazılımı bulunuyor ve bu yazılım ile dil becerilerinizin zayıf olduğu alanları öğrenebiliyor ve bu zayıflıkları gidermek için çalışabiliyorsunuz. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğim gibi istediğiniz karakterlerle konuşabiliyor, farklı kelimeler öğrenebiliyor ve bu kelimelerin karşılıklarını görebiliyorsunuz. Oyunda bulunan diyalog seçeneği ile çeşitli pratikler yapabiliyor ve karşınıza gelen karakterlerle konuşurken bu pratikleri kullanarak dil becerilerinizi geliştirebiliyorsunuz. Bu sayede kelime haznenizi geliştirebiliyor ve cümle yapısını öğrenebiliyorsunuz. Dil öğrenme konusunda çeşitli içerikler sunan bu oyun oldukça yeterli bir kaynak olarak kullanılabilir.

Oyun içerisinde aynı zamanda dil öğrenirken kendi yeteneklerinizi ve kapasitenizi test etmek için çeşitli içerikler yer alıyor. Sıfırdan başlayıp birçok dili öğrenebileceğiniz bu yapım içerisinde renkli ve ilgi çekici grafikler bizi bekliyor. Aynı zamanda bu renkli içeriklerle beraber her bir nesnenin ne olduğunu öğrenebiliyor ve bu öğrendiklerinizi dil geliştirme konusunda kullanabiliyorsunuz. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 16 farklı benzersiz karakter bulunuyor, bu karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve onlardan çeşitli kelimeler öğrenebiliyorsunuz. Aynı zamanda dil konusunda da bu karakterlerden yardım alabiliyorsunuz.
Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre her bir dil için kelimeler ve ifadeler yer alıyor ve bu ifadelerle beraber oyun içerisinde büyük bir katkı elde edebiliyoruz. Kendi dilinizi geliştirebileceğiniz oyunda telaffuzu zor olan cümleleri ve kelimeleri burada öğrenebiliyor ve nasıl doğru bir şekilde telaffuz edildiğini duyabiliyoruz.
 
 

Kısacası oyun içerisinde dil öğrenme konusunda çeşitli mini oyunlar bulunuyor ve dil öğrenme konusundaki becerilerinizi geliştirmek için bu oyunu deneyebilirsiniz. Oyun 22 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve isterseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz.

- Bzzzt (Eylül ayı içerisinde: platform, aksiyon, macera)
 
 

KO.DLL ekibi tarafından geliştirilen ve CINEMAX tarafından yayınlanacak platform, aksiyon, macera oyunu Bzzzt, Eylül ayı içerisinde geliyor. İlgi çekici sanat tarzıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu platform oyunu içerisinde zorlu bir deneyim bizleri bekliyor. Oyunda minik bir robot karakterini kontrol ediyor ve retro grafikleriyle atılacağımız bu yapımda robotla beraber zorlu bir mücadeleye giriyoruz. İlgi çekici bir oyun içeriği ve atmosferi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyun içerisinde 80'lerin teknoloji devrimlerinden esinlenen bir yapı bize aktarılıyor.

Oyun 80'lerde çıkış yapan oyun karakterlerine ve konsollarına yeni bir bakış açısıyla yaklaşıyor ve bu doğrultuda platform türüyle yeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Oyunda zorlu platform bölümleri, çeşitli platformlar, aşmamız gereken zorluklar ve daha fazlası bulunuyor. Bu yeni macera içerisinde yer aldığımız süre boyunca arka planda ilgi çekici karakterlerin ve platform zorluklarının olduğunu deneyimliyor ve bu amaçla kendi yolculuğumuza devam etmeye çalışıyoruz. Oyunda aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye boyunca ilerliyoruz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Yine arka plandaki hikayeye kısa bir bakış atacak olursak: Oyun içerisinde gizli bir proje üzerinde çalışılıyor ve bu proje en sonunda yapay zekaya sahip bir robotu ortaya çıkarma ile sona eriyor. Bu robot ise bizim karakterimiz oluyor. Farklı farklı yeteneklere sahip bu robotla beraber zorlu bir platform deneyimine atılıyor ve üretildiğimiz süre boyunca oyunda bu işin hakkını vermeye çalışıyoruz.
 
 

Küçük bir robotla beraber atıldığımız bu macerada eski tarz platform zorlukları karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda, bu robotla beraber istediğimiz şekilde zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Yapay zekaya ve bir kişiliğe sahip bu robotla atıldığımız mücadelede robotun boyu bir tost makinesi kadar küçük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda farklı yeteneklerle donatıldığımızı biliyoruz. Her ne kadar boyumuz küçük olsa da yeteneklerimizle bu açığı kapatıyoruz. Farklı yeteneklerle platform unsurlarını aşabiliyor ve zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Oyunda yer alan zorluklar oldukça yüksek seviyedeki bir zorluğu içeriyor ve her oyuncunun gerçekten bu oyunda zorlanması bekleniyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda gerçekten de zorlu bir yapı yer alıyor ve bu zorlu yapı içerisinde yer aldığınız süre boyunca ustalaşmaya çalışıyor ve mekanikleri öğrenmeye koyuluyorsunuz.

Oyunda farklı zorluklarda bölümler karşımıza çıkıyor. Bunları aşmak için elbette karakterimizin yeteneklerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Örneğin, oyun içerisinde yerden yukarıya doğru bir alev tuzağı bulunuyor ve bu alev tuzağının üstünden atlamak için karakterimizle beraber zıplayabiliyor ve sağa sola hızlı bir şekilde dash atabiliyoruz. Belirli zamanlama gerektiren bu tuzakları aşmak için karakterimizi çok iyi bir şekilde yönetmek gerekiyor ve her kısım içerisinde bu zorluklar daha da artıyor. Oyunda bir yandan yukarı aşağı doğru inen elektrik tuzağından, dikenli tuzaklara, yine yukarı aşağı hareket eden robotlara ve daha fazlasına rastlayabiliyoruz. Her bölümde bunlardan daha da fazlasını bekleyebilirsiniz. Oyunda bunları aşmak için öncelikle bir çıkış planı oluşturmanız gerekiyor ve daha sonra karakterinizin yeteneklerini kullanarak kaçmaya başlıyorsunuz. Zamanlama gerektiren oldukça fazla tuzak bulunuyor ve bunları aşmak için sürekli denemeler yapmanız gerekebiliyor ve hatta bazen baştan başlamak da lazım olabiliyor.
 
 

Oyun içerisinde zorlu bir yapının olması oyuncuları zorlu bir durumla karşı karşıya bırakıyor. Bu durumdan sıyrılmak için oyunda sıradan veya zorlayıcı bir zorluk seviyesi seçebiliyor ve oyun tarzınızı kendinize göre oluşturabiliyorsunuz. Oyunda kontrolü elinize aldığınız robotla beraber istediğiniz şekilde platform zorluklarını aşmaya çalışıyor ve oyun mekaniklerine alışmaya başlıyorsunuz. Oyunda ne kadar çok vakit geçirirseniz, o kadar çok mekaniklere hakim olabiliyor ve bu zorlukların nasıl aşıldığını öğrenebiliyorsunuz. Platform zorluklarını seven ve bu tür zorluklardan keyif alan oyuncular, gerçekten bu oyundan eğlenceli bir deneyim elde edebiliyor ve bu sayede hem zamanla yarışabiliyor hem de sınırlarını zorlayabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, gerçekten güzel bir deneyim sunacağını öngörebiliriz.

Oyun içerisinde sürekli olarak değişken oyun mekanikleri karşımıza çıkıyor ve bu değişkenlikle başa çıkmaya çalışıyoruz. Bu değişkenlik karşısında hayatta kalmaya çalışıyor ve bölüm sonundaki büyük savaşlarda doğru adımlar atmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı oyun mekaniklerine adapte olmaya çalışıyor ve her bölümde farklı mekaniklerle karşılaşma olasılığımız bulunuyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de zorlu bir yapının bizi beklediği ve her seviyede bu farklı zorluklarla başa çıkarak ne yapmamız gerektiğini kendimiz bulmamız gerekiyor. Ayrıca oyunda farklı modlar da bulunuyor ve bu modlar arasında geçiş yapabiliyoruz. Böylece oyun tarzımızı isteğimize göre belirleyebiliyoruz. Bunun dışında oyunda isteğe bağlı olarak "ani ölüm" modu bulunuyor ve bu modda en küçük bir tuzağa yakalandığınızda doğrudan ölüyorsunuz. Bu da zorluk seven oyuncular için oldukça çekici bir deneyim sunuyor.
 
 

Elbette, bu tarz oyunlarda arka planda yer alan müzikler oldukça önem arz ediyor ve bu müziklerle beraber oyuna daha hızlı adapte olabiliyor ve oyuna daha fazla kendimizi kaptırabiliyoruz. Farklı müzikler eşliğinde atılacağımız platformlarda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve hem zamana hem de platformlara meydan okuyabiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli bölümlerin sonunda çok farklı savaşlar gerçekleşebiliyor ve bu savaşlardan kurtulmak için elbette robotumuzun yeteneklerini kullanmaya çalışıyoruz. Robotumuz farklı şekillerde zıplayabiliyor, sağa sola doğru hızlıca kayabiliyor ve daha fazla yetenekle beraber oyun içerisindeki platform zorluklarını aşabiliyor.

İlgi çekici içeriği ve sanat tarzıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, Eylül ayı içerisinde çıkış yapmayı bekliyor. Bu oyunun şu anda tam tarihi belli olmasa da Eylül ayı içerisinde çıkacağını biliyoruz. Oyunun ayrıca şu anda bir Steam sayfası açık durumda ve isterseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıktığında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca oyunun şu anda bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabiliyor ve aynı zamanda bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebiliyorsunuz.
 
- RIN: The Last Child (21 Eylül: platform, aksiyon, macera)
 
 

Space Fox Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan platform, aksiyon, macera oyunu RIN: The Last Child, 21 Eylül tarihinde geliyor. Mistik bir dünyaya adım attığımız ve bu dünyaya düzeni yeniden getirmeye çalıştığımız yapımda klasik platform zorlukları bizleri bekliyor. Oyun içerisinde bir kız karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber çeşitli yetenekler açabiliyor ve bu karakteri istediğimiz şekilde yönlendirebiliyoruz. Elbette bildiğiniz üzere platform oyunları içerisinde sağdan sola atlamak, platform zorluklarını aşmak ve engelleri geçmek oldukça mühim. Bunun için de oyun içerisinde yer alan mekanikleri öğrenmeniz ve biraz da olsa kontrollere alışmanız gerekiyor.

Oyun içerisindeki temel amacımız mevcut dünyaya yeniden düzeni sağlamak. Dolayısıyla bu yol boyunca etrafta bulunan çeşitli rünleri toplayabiliyor, farklı farklı büyüler yapabiliyor ve çeşitli zorluklarla beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun içerisinde sadece platform zorlukları bulunmuyor aynı zamanda karşımıza çeşitli patron savaşları da çıkabiliyor. Bu patron savaşları elbette karşımıza zorlu bir rakibi getiriyor ve zorlu savaşlarla beraber de bu patronları alt edebiliyoruz. Elbette bu savaşlarla beraber istediğimiz şekilde büyüler yapabiliyor, platform unsurlarını kullanarak rakipleri alt edebiliyor ve üstesinden gelemeyeceğimiz herhangi bir zorluk bu kapsamda bulunmuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde karakterimizi kontrol etmek ve büyüleri kullanmak temel mekanikler arasında yer alıyor.
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi mistik bir dünya bizleri bekliyor. Bu dünya içerisinde dönüştürülmüş insanlar, tuhaf yaratıklar ve canlılar yer alıyor. Oyunda bu tuhaf unsurlarla beraber ilerlemeye koyulurken elbette büyülü diyar içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor ve etrafta bulunan ışıltılı rünleri toplamaya uğraşıyoruz. Bir taraftan karanlık bir hikaye anlatan bir taraftan da zorlu bir deneyimi bizlere aktaran yapımda antik efsanelerden konu alınan hikayeler bizlere sunuluyor. Bu hikaye kapsamında elbette biz de ilerleme sağlıyoruz ve etrafta bulunan parçalarla beraber de ek hikaye içeriklerine ulaşabiliyoruz. Oyunda öte yandan yer alan platform zorlukları kolaydan zora doğru artış gösteriyor. Elbette ilk etapta oyunu kolay bir şekilde geçebiliyor ve bölümlere art arda aşabiliyor ancak sonraki süreçte bu zorluklar daha da artış gösteriyor ve biraz daha uğraşabileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz platform unsurlara karşımıza gelebiliyor. Dolayısıyla bu esnada ise oyunun mekaniklerine alışmak oldukça önem arz ediyor. Oyunun mekaniklerine alıştıktan sonra da elbette karakterinizle beraber daha hızlı ve daha çevik hareket edebiliyor ve bu zorlukların nasıl üstesinden geleceğinizin planlamasını yapabiliyoruz.

Sihir ve büyünün temel olduğu oyun içerisinde peri masalı teması bizlere aktarılıyor. Oyunda karanlık bir atmosferin yanı sıra etrafı aydınlatabileceğimiz çeşitli büyüler bulunuyor. Oyun içerisinde yer alan bu büyüler kendimizi korumamızın ve ileriye geçmemizin temel noktasını oluşturuyor. Geliştirici eğitimin belirttiğine göre üç farklı kategori bulunuyor ve bu üç farklı kategori içerisinde büyü türleri ve çeşitleri yer alıyor. İstediğimiz şekilde bu büyü türlerinin kilidini açabiliyor, geliştirebiliyor ve düşmanların üzerine bu büyülere uygulayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kullanacağımız bu büyüler ilerleyen süreçte değişkenlik gösterebiliyor ve sürekli olarak farklı büyüler arasında geçiş yapabiliyoruz. Oyunda ek olarak farklı farklı sonlar da bulunuyor ve bu sonlara ulaşmak için de elbette elimizden geleni yapabiliyor ve 3 farklı sonu görmek için de hikayeyi değiştirebiliyoruz. Oyun içerisinde bu kapsamda seçimlerimizle beraber farklı sonlara ulaşabiliyor ve oyunda yaptığımız seçimlerle beraber de bu sonları görebiliyoruz. Dolayısıyla bu seçimler oldukça önem arz ediyor ve gidişatımızı tamamen değiştiren unsurlar arasında yer alıyor.
 
 

Oyunda yer yer çeşitli seçimler karşımıza geliyor ve bu seçimlerle beraber de kendi de kararımızı verebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda seçim kararı vermek biraz da oyunu çeşitlerini arttıran unsurlardan birkaç tanesi. Dolayısıyla yaptığımız seçimlerle beraber farklı sonlara ulaşabiliyor ve hikayenin gidişatını bu kapsamında tamamen değiştirebiliyoruz. Bu değişimle beraber de her bir oyuncunun bu oyun içerisinde farklı bir sona ulaştığı ve farklı bir deneyim elde ettiğini söyleyebiliyoruz.

RIN: The Last Child'da yukarıda da bahsettiğim gibi etraftan farklı farklı rünler toplayabiliyor, bunları birleştirebiliyor, geliştirebiliyor ve yükseltebiliyoruz. Farklı saldırı stilleri ile beraber düşmanların karşısına çıkabileceğimiz yapımda çok çeşitli büyüler yer alıyor. Bu büyüler ile beraber hep kendimizi savunabiliyor hem de saldırı hasarımızı artırabiliyoruz. 3 farklı kategorinin bulunduğu bu oyunda farklı büyüleri bir araya getirebiliyor, büyü setleri arasında geçiş yapabiliyor, yeni büyüleri açabiliyor bunun yanı sıra hem küçük hem de büyük rünleri toplayarak bu büyüleri yükseltebiliyoruz. Büyüleri yükselterek de oyundaki gücümüzü daha da arttırabiliyor ve farklı büyülerle beraber de düşmanların kolayca üstesinden gelebiliyoruz.
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 7000'den fazla farklı kombinasyon bulunuyor ve bu kombinasyon sayısı oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Üç farklı kategoriden büyüler yer alan oyunda farklı farklı büyüler bulunuyor, bu büyüleri istediğimiz şekilde kombin edebiliyor ve bu kombinasyonlarla beraber çeşitli kombolar yapabiliyoruz. Dolayısıyla geliştirici ekip bu büyüler üzerinde oldukça fazla uğraşmış durumda.
 
 

Platform oyunu içerisinde bir yandan ilerlerken bir yanda da etrafı keşfedebiliyor ve etraftan bulduğumuz nesneleri de elbette envanterimizi atabiliyoruz. Yolculuğumuz boyunca birçok zorlu platform unsurları ile ve çeşitli düşmanlarla karşılaşabiliyor ve bu düşmanlar içerisinde de hem zorlu patronlar hem de çeşitli canlılar bulunuyor. Bu canlılar arasında sıçanlar veya bir şeyler tüküren bitkiler bulunuyor. Bu çeşitli düşmanları alt etmek için de elbette oyun içerisinde hızlı bir şekilde hareket edebiliyor ve bunların üstesinden gelebiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 5 farklı patron savaşı bulunuyor ve patron savaşlarının her birini kendine ait yapısı teması ve zorluğu bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken bu patronlarla beraber karşılaşabiliyor ve bunları mecburen alt etmek durumunda kalıyoruz.

Kısaca toparlamak gerekirsek oyunda platform zorlukları ve düşman zorluklar yer alıyor. Bir kız karakterle beraber ilerlediğimiz oyunda mistik bir dünya bizlere aktarılıyor ve sihir ve büyü oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı kategorilerde çeşitli büyü tarzları bulunuyor ve bu büyüleri istediğimiz şekilde kombin edebiliyoruz. 21 Eylül tarihinde çıkış yapacak olan bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı  gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında platform oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Conbunn Cardboard (1 Eylül: macera, platform, keşif)
 
 

Keiby tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan macera, platform, keşif oyunu Conbunn Cardboard, 1 Eylül tarihinde geliyor. İlginç bir grafik tarzıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda karton tarzı bir karakteri kontrol ediyor ve onunla beraber maceraya atılıyoruz. Oyunda bu karakterle beraber platform zorluklarının üstesinden gelmeye çalışıyor aynı zamanda etraftaki manzaralara da göz atabiliyoruz. Sadece bununla kalmıyor arka planda yer alan hikayeyi de öğrenebiliyoruz.

Tavşan görünümlü karakterle beraber atıldığımız bu macerada karton ve kağıt ortamları keşfedebiliyor ve bu ortamlar içerisinde gezip tozabiliyoruz. Oyunda tavşan karakterimizle beraber kayıp CD'leri toplamaya çalışıyor ve etrafta karşımıza çıkan platform zorluklarını çözmeye uğraşıyoruz. Oyun içerisinde tanınmış bir DJ olan karakteri kontrol ediyor ve bu kapsamda bu DJ karakterimizin cd'lerinin etrafa dağıldığını görebiliyor ve bizim de temel amacımız bu cd'leri etraftan toplamak ve karşımıza çıkan platform zorluklarını aşmak. Oyun içerisinde farklı farklı platform zorlukları bulunuyor ve bu platform zorluklarını aşmak için elbette karakterimizle beraber atlayabiliyor, zıplayabiliyor ve diğer hareketleri sergileyebiliyoruz.

Kartondan ve kağıttan ortamlar bizleri bekliyor
 
 

Karton ve kağıt ortamlarda yer aldığımız oyun içerisinde türlü türlü platform zorluklarıyla beraber karşılaşıyor aynı zamanda karakterimiz belirli oranda özelleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı görünümlerin kilidini açabileceğimiz çeşitli yapılar bulunuyor ancak bunun için elbette etrafı keşfetmek gerekiyor ve etrafta bulunan gizli kısımlara da ulaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu şekilde daha farklı görünümlerin kilidini açabiliyor ve böylece oyun içerisinde daha farklı bir karakter elde edebiliyoruz.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 35'in üzerinde CD bulunuyor. Bu cd'lerin her birini toplamak tamamen temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda farklı farklı bölgeler yer alıyor ve farklı bölgeler içerisinde bu CD'leri toplayabiliyor ve etrafa saçılmış olan bu CD'leri DJ setimize yerleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda çeşitli mini oyunlar bulunuyor ve bu mini oyunlarla beraber de kendi yolumuzu açmaya ve diğer bölgelere doğru adım atmaya çalışıyoruz. Oyunda platform zorlukların yanı sıra mini oyunlara adım atarak karşımıza türlü türlü içeriklerin geldiğini görebiliyoruz.

Platform ve macera deneyimi bizlere aktarılıyor
 
 

Conbunn Cardboard içerisinde geniş bir adada bulunuyor ve bu adada istediğimiz şekilde farklı bölgelere doğru adım atabiliyor ve buranın manzaralarını keşfedebiliyoruz. Manzaraları keşfederken elbette etrafın kağıttan olduğunu görebiliyor ve bu kapsamında farklı bir ortam içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Hem karakterimizin hem de ortamların farklı bir şekilde karşımıza çıktığı oyunda çizgi film tarzı bir yapı bizleri bekliyor. Karakterimiz de düz bir karton şeklinde olduğundan dolayı sağa sola dönüşlerde oldukça farklı bir görünümün olduğunu hissedebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde karakterimizle beraber aslında bir konser verecek duruma geliyoruz ancak bu konseri verecekken CD'lerin etrafa dağıldığını görebiliyor ve bunları toplamak durumunda kalıyoruz. Konser vermeden önce bu CD'leri toplamak temel amaç olarak karşımıza çıkıyor ve bunları topladıktan sonra da konserimizi vermeye hazırlanıyoruz. Oyunun temelinde bu yatıyor ve karşımıza türlü türlü platform zorlukları ile beraber CD'leri toplama şansı veriliyor. Biz de bu CD'leri toplayarak elimizdeki konser fırsatını kaçırmamaya çalışıyoruz. Bu CD'leri toplarken farklı bölgelere doğru adım atabiliyor ve daha önce karşılaşmadığımız karakterlerle beraber burada karşılaşabiliyor, onlarla bu kapsamda diyaloglara girebiliyor ve yer yer ara sahnelerle beraber de onları ne dediğine tanıklık edebiliyoruz. Adanın farklı bölgelerinde farklı karakterlerin yer aldığı oyunda eğlenceli bir macera platform deneyimi bizleri bekliyor.

Eğlenceli platform zorlukları yer alıyor
 
 

Oyunda karşımıza türlü türlü platform unsurları çıkıyor ve bu platform unsurlarını aşmak için yukarıda da bahsettiğim gibi karakterimizin yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Oyunda karakterimizle beraber sağa sola doğru ilerleyebiliyor, karşımıza bir tümsek geldiği zaman adı yüksekten atlayabiliyor ve yukarılara doğru tırmanabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda karşıdan karşıya atlamamız gereken ve zamanlama gerektiren çeşitli zorluklar da çıkıyor. Bunları da aşmak tamamen bizim karakterimizi kullanım şeklinize göre değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla oyunda karakterimizi güzel bir şekilde kontrol etmek ve yönetmek oldukça önem arz ediyor.

Bunun dışında karakterimizle beraber ani bir şekilde sağa sola doğru kayabiliyor ve bu şekilde hızlı bir manevra yapabiliyoruz. Oyunda bu tarz karakterimizi farklı farklı becerileri ve yetenekleri bulunuyor dolayısıyla bu yetenekleri keşfetmek oldukça önemli. Bu yeteneklerle beraber de kendi yolumuzu açmaya ve platform zorluklarını geçmeye başlıyoruz.
Farklı farklı platform unsurlarının ve mini oyunların yer aldığı oyunda çok çeşitli içerikler bizleri bekliyor. Örneğin bir kısımda koşmamız gereken ve en iyi zamanlamayı yapmamız gereken bir saha çıkıyor. Burada hızlı bir şekilde koşmak ve en iyi zamanlamayı yapmak için karakterimizi kullanabiliyor ve kontrol edebiliyoruz. En iyi zamanlamayı yaparak da diğer tarafa geçmeye çalışıyor ve buradaki mini oyunu tamamlamış oluyoruz. Oyun içerisinde bu tarz farklı içeriklerde ve farklı tarzlarda mini oyunlar karşımıza çıkabiliyor ve bunları tamamlamak da elbette eğlencenin bir parçası olabiliyor.

İlgi çekici çevre detayları bulunuyor
 
 

Oyunda diğer taraftan farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri keşfedebiliyoruz. Aynı zamanda farklı farklı zamanlarda yer alabiliyor yani bir bölgede gündüzken diğer tarafta ise gece ve gün batımına doğru ilerleyebiliyoruz. Oyundaki bu tarz kısımlarda çeşitli manzaralar ve bakış açıları karşımıza çıkıyor ve böylece oyundaki atmosfere de bu şekilde bir göz atabiliyoruz. Oyun her ne kadar karton hissiyatı verse de karşımıza ilgi çekeceği çevre detaylarıyla beraber geliyor. Bu çevrede detayları da oyun içerisinde oyuncuların ilgisini çeken türden olarak karşımıza çıkıyor. Farklı mekanlara doğru ilerleyerek buralardaki manzaraları keşfedebiliyor ve etrafa şöyle bir bakış atabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz mekanlara ve bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki manzaraların tadını çıkarabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde ilerlerken kendinizi eğlence parkında hissedebiliyor ve bu eğlence parkı içerisinde farklı farklı parkur unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve bunları da geçmek için elbette çeşitli uğraşlar veriyorsunuz. Tamamen eğlence odaklı bir yapıyı bize de aktarmayı hedefleyen bu oyunu kafa dağıtmak için ve boş zamanlarınızı değerlendirmek için oynayabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi platform macera ve keşif unsurları bulunuyor ve tamamen eğlence odaklı bir yapı bizlere aktarılıyor.
 
 

Platform macera ve keşif unsurlarını bünyesinde barındıran bu yapım 1 Eylül tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Steam üzerinden istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla ulaşıyor ve bu sayede oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Bunun dışında eğer oyuna güncelleme geldiyse veya fiyatı düştüyse de bu kapsamda haberdar olabiliyorsunuz. Dolayısıyla bir oyunu istek listenize eklemek oldukça önemli.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Dragon Age: Dreadwolf Projesinden Yeni Detaylar Ortaya Çıktı Eylül 2023'te Çıkış Yapacak Simülasyon İnşa Etme Oyunları

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız