Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Haftanın Öne Çıkan Haberleri: GTA 6 Duyurusu ve The Day Before Ertelenmesi

 
 
Her hafta olduğu gibi bu hafta da öne çıkan ve önemli haberleri sizler için derliyor ve bu listemizde ise bu haberlerin ve içeriklerin detaylarını sizlere aktarıyoruz. Her hafta bildiğiniz üzere farklı farklı haberler karşımıza geliyor ve ilgi çekici olayların da burada bizlerle olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla bu kapsamda biz de bu oyunları ve haberleri derliyor ve her hafta sonu sizlerle paylaşıyoruz.

Bu hafta içerisinde de geçen haftada olduğu gibi birçok önemli haber yer alıyor. Capcom'un arka planda geliştirdiği yeni oyunundan Steam'in Türk lirasını platformdan kaldırmasına kadar birçok önemli gelişme bizleri bekliyor. Şimdi geçelim bu haftanın önemli haberlerine:

Capcom'dan Büyük Bir Oyun Daha Geliyor: Tarih Verildi
 
 

Street Fighter, Resident Evil, Dino Crisis  ve daha birçok seri ile beraber tanınan Capcom ekibi şu anda arka planda bir proje geliştiriyor. Bu proje hakkında şu anda az çok detay sahibi oluyoruz. Bu haftanın önemli haberleri arasında yer alan bu durum arka planda geliştirilen oyunun hangi oyun olduğuna dair çeşitli detaylarını bünyesinde barındırıyor. Nitekim geldiğimiz noktada Mart 2024'te sona erecek olan ve büyük ihtimalle yılın sonuna kadar büyük ve duyurulmamış bir oyun çıkarmayı planlayan ekip kazanç raporu içerisinde bu oyuna yer veriyor.

Bu oyunun her ne kadar ne olduğu bilinmese de ortaya çıkan bilgilere ve çeşitli söylentilere göre Resident Evil veya Monster Hunter serisinden bir proje olması muhtemel. Nitekim bu oyun şeyleri gerçekten de köklü ve büyük serinin oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla bu serilerden yeni bir oyuna elbette hayranlar memnuniyetle bakacak ancak öte yandan oyuncular diğer oyun serilerinin de unutulmaması gerektiği kanaatinde.

Bu hafta içerisinde yayınlanan kazanç raporu esnasında Japonca soru cevap bölümü yayınlandı. Bu soru cevap bölümü içerisinde ekibin yıl sonra satış beklentileri ön plana çıktı ve bu satış hedefleri içerisindeyse büyük çaplı ve duyurulmamış bir oyunun olduğu belirtildi. Dolayısıyla burada biz de yeni ve büyük çaplı bir oyunu bekliyor ve aynı şekilde en geç Mart 2024 tarihine kadar da bu oyunu piyasaya sürülmesi planlanıyor diyebiliriz. Ekibin şu anda geliştirdiği oyunun tam olarak ne olduğun bilemiyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi iki büyük seri içerisinden olması muhtemel olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor diyebiliriz.
 
 

Öte yandan geçtiğimiz süreçte ekip Temmuz ortasında PC, Xbox ve PlayStation konsolları için dinozor temalı Exoprimal adlı oyunu piyasaya sürdü. Çıkışı ile beraber Game Pass hizmetinde de yer alan bu oyun Eylül ayı sonuna kadar 940.000 adet sattığı ortaya çıktı. Çevrimiçi odaklı ve takım tabanlı bir yapıyı bünyesinde barındıran bu oyun aksiyon ve nişancı öğelerini bünyesinde barındırıyor ve dinozor sürülerine karşı burada ekibinizle beraber karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde hem PvE hem de PvP modu bulunuyor ve bu modlarla beraber de farklı görevlere atılabiliyor ve diğer taraftan hem çevreye karşı hem de diğer oyunculara karşı burada mücadele verebiliyorsunuz.

Oyun şu anda yüzde 35 indirimli bir şekilde Steam platformunda 714 Türk lirasından satışta bulunuyor. Oyunun kullanıcı incelemelerine bakacak olursak da çok olumlu bir şekilde olduğunu görebiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli görevleri tamamlayabiliyor ve diğer takımlara karşı da mücadele veriyorsunuz. Sizlere verilen görevleri ilk yapmak burada oldukça önem arz ediyor. Görevleri ilk tamamlayan takım ise galibiyetin sahibi oluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve çevrimiçi bir deneyime yer vermek isterseniz elbette bu yeni yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Alan Wake Yönetmeni Sam Lake Karanlık Temalı Yeni Bir Oyun Yapmak İstiyor
 
 

Remedy ekibi içerisinde yaratıcı yönetmen Sam Lake bu haftanın öne çıkan haberleri arasında yer alıyor. Lake burada yeni açıklamaları ile beraber dikkat çekiyor ve yaptığı yeni bir röportajla beraber de yeni oyun hakkında burada detaylı bilgileri bizlere aktarıyor.

GQ  le yaptığı röportaj esnasında konuşan deneyimli geliştirici ve yaratıcı yönetmen Lake, 10 yılı aşkın kariyerin ardından burada çeşitli soruları yanıtladı. Bu soruların içerisinde kariyerin ileriki safhasında neler yapacağı soruldu. Bu soruya karşılık deneyimini geliştirici Lake, elbette kariyerine son vermeden önce yeni bir oyun yapmak istediğini ve bu oyunun karanlık bir yapıya sahip olması gerektiğini planladığını ve ilgi çekici bir proje ile beraber tekrardan hayranların ve oyuncuların karşısına çıkmak istediğini belirtti. Nitekim önceki oyunlara bakacak olursak da geçtiğimiz süreçte ve yakın zamanda çıkış yapan Alan Wake 2 oyunu da aynı şekilde karanlık bir atmosfere sahip ve korku odaklı bir yapıyı bizlere aktarıyor. Dolayısıyla Lake bu kapsamda karanlık atmosferden ve korku odaklı bir yapıda devam etmek istediğini bizlere belirtiyor.

Yeni proje hakkında daha fazla detayı bizlere aktaran Lake burada gotik bir fantezi deneyimi sunmak istediğini belirtiyor. Projeyi kafasında tasarladığını belirten Lake bu projenin de büyük bütçeli olacağından bahsediyor ve ilerleyen süreçte belki proje hakkında daha fazla detayı bizlere aktaracağını belirtiyor. Şu an için yeni proje ve kafasında tasarladığı oyun hakkında düşünceler bunlar. Elbette ilerleyen süreçte belki de daha fazla somut bir bilgiyle karşılaşabilir ve proje hakkında daha fazla detayın sahibi olabiliriz. Ancak şu an için bilgiler bunlarla sınırlı diyebiliriz.
 
 

Lake, (gerçek adı Sami Antero Järvi) Max Payne, Alan Wake, Quantum Break ve Control oyunları üzerinde çalıştı ve bu oyunları biz oyunculara sundu. Elbette bu oyunların evreni gerçekten de ön plana çıktı ve bu evren aslında diğer oyunlarla beraber ilişkili bir şekilde karşımıza çıkıyor. Nitekim yakın zamanda çıkış yapmış olan Alan Wake 2 hikayesini ve evrenini anlamak için yukarıda bahsettiğim Control gibi oyunların oynanması gerekiyor. Remedy ekibi kendine ait bir evren oluşturmuş durumda ve bu evren içerisinde yer alan oyunlar bir şekilde bağlantılı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu evren ile ilişkili oyunlar gerçekten de ön plana çıkıyor bu şekilde evrenler birbirine bağlanıyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikaye kırıntıları da bizlere aktarılıyor.

Lake’in tek başarısı bunlarla sınırlı kalmıyor aynı zamanda Max Payne serisini muhakkak biliyorsunuzdur, Max payn serisinin ilk oyunlarında ana karakterin yüz modeli olarak yer bulan Lake ilerleyen süreçte bu projelerini daha da büyüttü ve şu anda geldiği nokta gerçekten de muazzam diyebiliriz. Dolayısıyla ilerleyen süreçte Lake’in yeni projelerini bekliyor ve oyuncular tarafından da bu projeler oldukça beğeniliyor diyebiliriz.
 
 

Röportaj kapsamında aktaracaklarımız bu kadar. Kısaca toparlayacak olursak Lake’in yeni projesi şu anda kafasında tasarlanmış bir şekilde karşımıza çıkıyor ancak bu projenin elbette gerçekleşip gerçekleşmeyeceği şu an için belli değil. Dolayısıyla ilerleyen süreçte bakalım yeni duyurularla ve projelerle beraber karşımıza çıkabilir. Bunlarla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen Lake nasıl bir projeyi bizlere sunacak hep birlikte göreceğiz. Ancak büyük bütçeli bir projenin bizlere sunulacağını şimdiden sizlere aktarabiliriz ki röportaj içerisinde de bu durum vurgulanmış durumda.

GTA 6'nın Bu Ay Duyurulacağı Söylentileri Başka Bahara Kaldı
 
 

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve arka planda resmi olarak geliştirildiği halde hala duyurulmayan Grand Theft Auto serisini yeni oyuna GTA 6 için bu hafta önemli bir dönüm noktasıydı. Nitekim geçtiğimiz süreçte bu hafta içerisinde oyunun resmi olarak duyurulacağı ve bu duyuruyla beraber de yeni fragmanın bizlere sunacağı yer aldı. Ancak işler ne yazık ki oyuncuların istediği gibi gitmedi ve bu hafta boş geçti diyebiliriz.

Uzun süredir geliştirilme aşamasında bulunan serinin yeni oyunu GTA 6 için Ekim ayı içerisinde yeni bir fragmanın ortaya çıkacağı söylendi. Elbette bu söylentilerin birçok kaynağı bulunuyor ve bu kaynaklarla beraber de bu söylentiler ortaya çıkıyor. Geldiğimiz noktada Avustralya yönetim kurulunun derecelendirmesine göre bu söylentiler ortaya çıkıyor ve bu derecelendirme resmi olarak oyuncular tarafından tanınıyor ve bununla beraber de oyunun yakın zamanda duyulacağı söylentileri ortaya atılıyor. Bunun dışında yine birçok kişi yeni bir fragmanın yayınlanacağı konusuna dikkat çekiyor ve sosyal medya üzerinde de bu durum viral bir hale geliyor diyebiliriz.
 
 

Yaşanan gelişmelerin ardından bir de GTA 6 oyununun Metracritic sayfası açılıyor ve bu da söylentilere yağ sürüyor diyebiliriz. Bu gelişmelerle beraber artık oyuncular Ekim ayının sonlarında yeni bir fragman alacağına daha fazla inanıyor ve bu kapsamda beklemeye koyuluyor. Büyük kapsamlı söylentilerin ve ortaya çıkan somut delillerin ardından oyuncular gerek sunucular içerisinde gerekse sosyal medya içerisinde birçok gönderiye yer veriyor. Burada GTA 6'nın resmi olarak duyulacağı konusuna dikkat çekiyor ancak geldiğimiz noktada herhangi bir duyurunu olmadığını görüyor ve Ekim ayı da günler önce sona erdi. Dolayısıyla Burada herhangi bir duyuru olmaması ile beraber ne yazık ki bu duyurunun başka bir bahara kaldığını söyleyebiliyoruz.

26 ekim tarihinde yayınlanacağı belirtilen resmi fragman söylentileri ne yazık ki şu anda son bulmuş durumda. Üzerinden günler geçmiş bulunuyor ve bu kapsamda herhangi bir duyurunun olmadığını görebiliyoruz. Yaşanan gelişmelerin ardından birtakım söylenti durumları da arka planda bulunuyordu. Nitekim bu doğrultuda Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two'nun sahibine ulaşıldığı söylentileri ortaya çıktı ve buradan da yeni fragmanın alınacağı bilgisi edinildi. Elbette tüm bunlar tamamen söylentilerden ibaretti ve bu üç farklı büyük olay gerçekleştiği için de oyuncular büyük beklenti içerisine girdi ancak ne yazık ki beklenen olmadı diyebiliriz.
 
 

Rockstar Games tarafından yayınlanacak olan serinin yeni oyunu GTA 6'dan beklentiler bir hayli büyük. Her GTA oyunu ile beraber oyun sektörü gerçekten de şaha kalkıyor ve bununla beraber de oyuncular büyük beklentiler içerisine giriyor. Nitekim GTA 6 konusunda da aynı şekilde büyük beklentiler içerisinde olan oyuncular bu oyunu beklemeye koyuluyor. Oyun içerisinde daha önceden ortaya çıkan bilgilerle beraber yeni mekaniklerin ve daha önce hiç karşımıza çıkmaya içeriklerin sunulacağı belirtiliyor. Özellikle burada su mekaniklerine vurgu yapılıyor ve GTA 6 içerisinde sadece su mekaniği için yeni bir ekip oluşturulmuş durumda ve bu mekanikle beraber de oyunda su sporlarına adım atabilir ve hatta sörf yapabiliriz.
 
Üst düzey gelişmelerle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde biz de büyük beklentiler içerisinde girebiliyor ancak oyunun yakın zamanda karşımıza çıkmayacağını söyleyebiliyoruz.

Serinin her oyunu çıkış yaptığı zaman sektöre yön veriyor. Bu kapsamda GTA 6'nın da sektör içerisinde büyük yer edinecek bir yapı ile beraber geleceği belirtiliyor. Serinin bir önceki oyunu GTA V çıkışıyla beraber hala günümüzde de oynanmaya devam ediyor ve bunun yanı sıra bunun çevrimiçi tarafı GTA online ise hala ekibe kazandırmaya ve oyuncular tarafından popüler halde olmaya devam ediyor. Dolayısıyla GTA 6'da da aynı şekilde çevrimiçi bir modelin bizlere sunulacağını ve buradan da on yıllar boyunca oynanacak bir modelin bizlere aktarılacağını söyleyebiliyoruz.

Bungie, Destiny 2'nin Yeni Genişleme Paketini ve Marathon'u Erteledi
 
 

Sony stüdyosu Bungie'nin Destiny 2'nin gelecek genişleme paketini ertelediğini duyurdu. Bu haftanın öne çıkan haberleri arasında bu durum yer alıyor ancak olaylar bunlarla sınırlı kalmıyor. Sony stüdyosu içerisinde birtakım ayrılıkların olduğunu görebiliyor ve işten çıkarmaların bu kapsamda yapıldığını bildirebiliyoruz. Genişleme paketinin yanı sıra aynı şekilde bağımsız ve büyük çaplı bir oyun olan Marathon projesi de kapsamda ertelenmiş oluyor. Dolayısıyla işten çıkarmaların akabinde hem genişleme paketi hem de bağımsız bir proje bu doğrultuda erteleniyor. Bu da stüdyonun içerisindeki durumu gösteriyor diyebiliriz.

Sony stüdyosu olarak karşımıza çıkan Bungie'de işlerin yolunda gitmediğini görebiliyor ve bu kapsamda birçok projenin ertelendiğini bildirebiliyoruz. Destiny 2'nin The Final Shape adlı genişleme paketi Ağustos ayında duyurulmuştu ve bu kapsamda 27 Şubat 2024 yılında yayınlanacağı belirtildi. Ancak geldiğimiz noktada oyunun Haziran 2024'e ertelendiği ortaya çıktı. Dolayısıyla yukarıda da bahsettiğimiz gibi işten çıkarmalar ve Sony stüdyosu içerisindeki bu düzenlemeler bu projelere büyük etki ediyor.
 
 

Diğer taraftan ekibin tamamen bağımsız ve tam sürüm olarak çıkış yapmaya hazırlanan Marathon adlı oyunu PS5, Xbox Series X/S ve PC  için çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bloomberg'in kaynaklarına göre bu bağımsız ve tam sürüm oyun 2025 yılında ertelenmiş durumda ve normal şartlarda 2025'ten önce çıkması planlanıyordu ancak belirttiğimiz gibi ek paket yanı sıra bu tam sürüm oyun ne yazık ki iki sene sonrasına ertelendi diyebiliriz. Nitekim oyundan kısaca bahsedecek olursak oyun içerisinde PVP unsurları bulunuyor ve bunun yanı sıra bilim kurgu temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda aynı şekilde nişancı ve aksiyon ögeleri de bizlere sunulması hedefleniyor ancak oyun erteleme haberiyle beraber karşımıza çıkıyor ve bununla beraber de yeni bir deneyimi adım atmaya hazırlanıyoruz.

Birçok platforma çıkış yapmaya hazırlanan oyun içerisinde aynı şekilde tam çapraz oyun ve çapraz kayıt desteği bulunuyor. Bu desteklerle beraber elbette kullanıcılar rahat bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor. Yapım içerisinde aynı şekilde ekibin belirttiğine göre bazı hikaye kırıntıları yer alıyor ve bu kapsamda bazı görevler bizlere sunulmayı bekliyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde çevrimiçi odaklı bir yapı yer aldığı için etrafta bulunduğunuz sürece keşfetmeye başlıyor ve sağda solda bulabildiğiniz nesnelerle ve terminallerle beraber oyun hakkında yani hikaye hakkında çeşitli bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda aynı şekilde bilim kurgu temasının olduğundan bahsettik ve bu tema ile beraber oyunda üst düzey bir teknoloji ile geliştirilmiş silahlar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve tek oyunculu bir modun burada olmayacağını söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde tamamen çevrimiçi odaklı bir yapının olacağına net bir şekilde aktarabiliyoruz.
 
 

PVP temelleri ile geliştirilen yapım içerisinde yaptığınız her hamle oldukça önem arz ediyor. Örneğin bir koşu içerisinde yer aldığınız süre boyunca yaptığınız hamleler dünyaya kalıcı olarak etki edebiliyor ve yaptığınız eylemler kalıcı olarak bu dünya içerisinde yer buluyor diyebiliriz. İlgi çekici bir deneyimi bizlere aktarmaya hedefleyen oyun için ilerleyen süreçte daha fazla detayı bizlere sunulması hedefleniyor ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunun 2025 senesine ertelendiğini tekrar tekrar vurgulayalım.
 
Xbox Game Pass Bir Kez Daha Zamlandı! İşte Yeni Fiyatlar
 
 
 
Microsoft tarafından oyunculara sunulan ve tek bir abonelik ücreti ile beraber yüzlerce oyuna ulaşabildiğimiz Xbox Game Pass hizmeti bu haftanın öne çıkan haberleri arasında yer alıyor. Bu hafta bu hizmetin zamlandığını görebiliyor ve nitekim yüzde yüz bir zam oranı ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Bu hizmet dahilinde oyuncular farklı abonelik seçenekleri ile beraber elbette istediğimiz oyuna erişebiliyor ve kütüphane içerisinde yer alan oyunları bu abonelik seçenekleri ile beraber oynayabiliyor ve deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyuncular için cazip olan bu hizmet Türkiye içerisinde bir kez daha zamlanıyor ve daha önce de birçok kez zamlandığını da burada iletebiliyoruz.
 
Zamlı fiyatlara bakacak olursak;
 
- PC Game Pass 79,99 TL'den 159 TL'ye
- Konsol Game Pass 79,99 TL'den 159 TL'ye
- Ultimate sürüm Game Pass 120,99 TL'den 209 TL'ye yükseldi.
 
Bu fiyatlar yine günümüzde ucuz olarak karşımıza çıkıyor ve bu fiyatlarla beraber elbette istediğimiz Game Pass hizmetine ve abonelik seçeneğini satın alabiliyoruz. PC Game Pass satın alırsak sadece PC tarafındaki oyunlara erişebiliyor ve bu kütüphanenin de içerisinde yer alan oyunları oynayabiliyoruz. Diğer taraftan konsol Game Pass hizmetini seçersiniz de sadece konsol tarafında oynayabileceğiniz oyunlar karşınıza çıkıyor ve bununla beraber de bu abonelik seçeneğiyle ilerleyebiliyorsunuz. Öte yandan son olarak Ultimate sürüm Game Pass seçeneğiyle beraber de her iki sürümden de faydalanabiliyor ve hem konsol hem de PC ile beraber de bu abonelik seçeneğini deneyimleyebiliyorsunuz ve elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu seçimler tamamen size kalmış bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber de farklı oyunlara yönelebiliyorsunuz.
 
 
 
Özellikle Türkiye içerisindeki oyuncular için gerçekten de cazip bir fiyatla karşımıza çıkan bu hizmet içerisinde yer alan oyunlar her ay yenilenebiliyor ve her ay içerisinde de farklı oyunların da karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Bu kapsamda her ay boyunca farklı oyunlarla beraber karşılaşabiliyor ve hizmete her ay yeni oyunlar eklenirken aynı şekilde birçok oyunun da ayrıldığını görebiliyoruz. Çünkü bunlar belirli bir süre dahilinde kütüphaneye ekleniyor ve daha sonrasında ise bu kütüphaneden ayrılabiliyor. Dolayısıyla bu hizmeti oyun kiralama sistemi olarak düşünebilir ve burada yer aldığını süre boyunca oyunları sadece oynayabilir ve herhangi bir sahiplik söz konusu olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz.
 
Bir oyuna yüksek miktarlarda ücret ödemektense Xbox Game Pass hizmetinde tek bir ücretle beraber yüzlerce oyuna erişebiliyor ve bu da ülkemizdeki cazip hizmetlerden biri haline gelmesini sağlıyor. Nitekim Xbox Game Pass hizmetinin karşısında PlayStation kullanıcılarına sunulan PlayStation Plus hizmeti de aynı şekilde bu işlevi görüyor ve bu abonelik hizmetleri gerçekten ülkemizde çok değerli hale gelebiliyor. Çünkü ülkemizde yer alan ekonomik sıkıntılar nedeniyle siz de biliyorsunuz ki artık büyük çaplı oyunlar 1500-2000 Türk Lirası arasında çıkış yapıyor ve bu miktarlar da oldukça yüksek bir tutar. Oyun oynama durumu da daha çok gençlere hitap ettiğinden dolayı ve gençlerin de elbette genel olarak öğrenci statüsünde olduğundan dolayı bu fiyatları ödemek gerçekten de imkansız hale gelebiliyor. Durum böyle olunca bu tarz hizmetler ülkemizde gerçekten de çok tercih edilen ve talep gören bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz.
 
Şu anda genel olarak bakacak olursak bu fiyatların da oldukça ideal olduktan bahsedebilir ve bu fiyatlarla beraber de abonelik seçeneğinizi yenileyebilirsiniz. Bu haftalık Xbox Game Pass hizmeti hakkında aktaracaklarımız bu kadar.
 
Ubisoft, 10 Farklı Oyunun Çevrimiçi Hizmetini Kapatıyor: İşte Liste
 
 
 
Birçok oyun serisi ile beraber karşımıza çıkan Ubisoft bu haftanın öne çıkan haberleri arasında yer buluyor ve bu kapsamda 10 farklı oyunun çevrimiçi hizmetini kapattığını doğrulayabiliyoruz. Burada aşağıda listeye bakabilir ve bu liste dahilinde oyunların çevrimiçi hizmetlerinin kapandığını görebilirsiniz. Bunun dışında Ubisoft sadece bu oyunları değil daha önce de birçok oyunun çevrimiçi hizmetini kapatmış ve sürekli olarak bu haberlerle beraber dönen dönem karşımıza çıktığını aktarabiliriz. Dolayısıyla Ubisoft ilerleyen süreçte daha fazla eski oyunun hizmetini kapatmayı planlıyor ve bunu da gelecek planları arasında dahil ediyor diyebiliriz.
 
Ubisoft tarafından bildirilene göre aşağıda yer verdiğimiz liste içerisinde yer alan oyunlar 25 Ocak 2024 tarihinde çevrimiçi hizmetlerini kapatıyor. Peki çevrimiçi hizmetleri kapatınca oyuncuları neler bekliyor onları görelim: Öncelikle bir oyunun elbette çevrimiçi hizmeti kapatınca tamamen internet ile bağlantınız bu oyunla beraber kesilebiliyor ve oyun içerisinde yer alan çevrimiçi modlara herhangi bir şekilde ulaşamıyorsunuz. Bunun dışında yine kendi hesabınıza giriş yapamıyor ve çevrimiçi özellikleri ne yazık ki burada kullanamıyorsunuz. Ek olarak burada Ubisoft hesabınıza oyuna bağlayamıyor ve bu da ilerleyişinizi de internet üzerinden yani çevrimiçi olarak sağlayamıyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığını süre boyunca internetle olan bağlantınız tamamen kesilmiş oluyor ve herhangi bir şekilde ilerlemenizi çevrimiçi olarak senkronize edemiyor ve bunun dışında çevrimiçi olarak sunulan ve oyun dahilinde olan tüm özelliklere erişiminizi kaybediyorsunuz.
 
 
 
Bu da elbette oyuncular açısından olumsuz bir durum ortaya çıkarabiliyor. Çünkü oyun içerisinde yer alan bu hizmetler genel olarak oyunculara farklı deneyimler sunabiliyor ve bunlarla beraber de eğer bir sunucu varsa burada oyuncular diğer oyuncularla beraber karşı karşıya gelebiliyor ve çeşitli modlar aracılığıyla da yeni deneyimlere yelken açabiliyor. Ancak bu hizmetlerini kapatılması ile beraber de oyunun sadece tek oyunculu kısmında oynayabiliyor ve bununla beraber de oyundaki yerinizi almaya kalkabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu durum içerisinde bu tarz olumsuz bir yapı yer alıyor diyebiliriz.
 
Ubisoft  tarafından açıklanan liste içerisindeki oyunlara  bakacak olursak;
 
- Assassin’s Creed II – Xbox 360
- Assassin’s Creed Brotherhood – MAC
- Assassin’s Creed Liberation HD – PlayStation 3, Xbox 360
- Assassin’s Creed Revelations – PC
- Ghost Recon Future Soldier – PC
- Heroes of Might and Magic VI – PC
- NCIS – PC
- R.U.S.E – PC
- Splinter Cell: Conviction – Xbox 360
- Trials Evolution – PC
 
Birçok projenin ertelendiğini aktarabildiğimiz haberimizde Ubisoft ilerleyen süreçte şu anda geliştirdiği Star Wars Outlaws oyununun arka planda ertelendiğini aktarıyor. Bunun yanında Nisan 2024'te başlayacak olan bir sonraki mali yılla beraber bu oyunun çıkış yapacağını belirtiyor ve ek olarak sürekli olarak ertelenen ve talihsiz bir proje olarak karşımıza çıkan korsan temalı Skull & Bones oyununun da 2024'ün ilk 3 ayında piyasaya sürüleceği doğrulanıyor. Bakalım bu oyun bu sefer gerçekten çıkış yapacak mı hep birlikte göreceğiz.
 
 
 
Nitekim Skull & Bones özelinde yıllar boyunca sürekli olarak ertelemeler karşımıza çıktı ve tamamlanmamış bir proje olarak oyun sektöründe yer alıyor. Oyun ne zaman çıkış tarihine yaklaşsa sürekli olarak bir ertelenmeye maruz bırakıldı ve artık günümüze kadar geldi diyebiliriz. Yıllar boyunca geliştirilen ve sürekli olarak farklı betaların oyuncular tarafından denendiği bu yapım içerisinde korsan temalı bir yapı yer alıyor ve aynı şekilde denizlere gemimizle beraber yelken açabiliyoruz.
 
The Day Before Bir Kez Daha Ertelendi: Bu Sefer Ne Oldu? Son Gelişmeler
 
 
 
The Day Before talihsiz projelerden bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor ve bu oyun da yıllar boyunca geliştirilen ve oyuncular tarafından tepki veren bir proje olarak oyun sektöründeki yerini koruyor. Oyun için ilk olarak yayınlanan fragman haricinde daha sonradan yayınlanan video içerisindeki değişiklikler gözler önüne alındığında oyuncular tarafından bir hayli eleştirildiğini görebiliyoruz. İlk fragmanda üst düzey grafiklerin ve animasyon tarzının karşımıza çıktığı bu yapım sonraki oynanış videosunda ise gerçekten de oldukça düşük bir kalitede olduğundan dolayı bu durum oyuncular tarafından eleştirilerin odağında olan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz.
 
Nitekim geldiğimiz noktada birçok kez ertelenen yapım artık 7 Aralık tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor ancak burada dikkatimizi çekecek nokta ise oyunun tam sürümü olarak değil erkekler için sürümü olarak karşımıza çıkmaya hazırlanması. Dolayısıyla burada oyunun yine bu süre zarfında tam olarak geliştirilmediğini ve tamamlanmadığını görebiliyoruz. Bir oyun erken erişim sürümü ile beraber çıkış yapıyorsa elbette bu oyunu tamamlanmadığı anlamına geliyor ve oyun erken erişim sürümü ile beraber oyunculardan alacağı geri bildirimlerle beraber şekillenmeye hazırlanıyor ve bununla yeni güncellemelerin oyuna dahil edilmesi planlanıyor.
 
 
 
Açık dünya içerisinde yer aldığımız yapım boyunca hayatta kalma mekanikleri ile beraber karşılaşabiliyor ve oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca da burada çevrimiçi odaklı bir yapıyla yer alabiliyoruz. Oyun eleştirilerin odağında kalan bir proje olarak karşımıza çıkmaya hazırlanırken elbette kendi dünyası ve mekanikleriyle beraber ilgi çekmeye hazırlanıyor. Oyunun aynı şekilde yukarıda da bahsettiğimiz gibi erken erişim sürümü ile beraber çıkış yapacağını doğruluyor ve bununla beraber de erken erişim sürümünün 39.99 dolarlık bir fiyatla beraber çıkış yapacağını söyleyebiliyoruz. Bu fiyatın tam sürümle beraber daha da artacağını doğrulayabiliyor ve bu fiyat artışı ile beraber tam sürüm yayınlandığı zaman 49.99 dolarlık bir fiyatla oyunu satın almaya kalkabiliyoruz. Dolayısıyla oyunu erken erişim sürümü ile beraber daha ucuza satın alabilir ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu yeni bir göz atabilir bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun için daha önceden yayınlanan fragmanlarda elbette oyuncuların dikkatini çekecek mekanikler yer alıyordu ancak burada daha çok eleştirilerin odağında kalan fragmanlarla beraber karşılaştık. Dolayısıyla kapsamda oyunda beklentiler bir hayli düştü diyebiliriz. İlk fragmanla beraber yüksek beklenti içerisine girdiğimiz yapım ne yazık ki sonraki fragmanlarda beklentiyi bir hayli düşürdü ve sıradan ve artık bağımsız bir hayatta kalma projesi olarak yayınlanmayı bekliyor diyebiliriz.
 
 
 
Son olarak oyunun bir yasal sürece takılma durumu söz konusuydu. Bu durumdan biraz bahsedecek olursak oyun ilk etapta Steam platformuna eklendi ve daha sonrasında ise isim hakları nedeniyle Steam platformundan kaldırılmak durumunda kaldı. Oyunun ismi haklarının başka birinin elinde olduğunu ve bu isim hakkı satın alınmadığı ve stüdyo bünyesine geçmediği sürece Steam'e eklenemeyeceği doğrulandı. Daha sonrasında ise geldiğimiz noktada bu isim haklarını satın alındığını görebiliyor ve bunu da beraber de platformda yer bulduğunu doğrulayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz.
 
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyun erken erişim sürümü ile beraber 7 Aralık tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor ve erken erişim sürümün de birçok hatayı bünyesinde barındıracağını söyleyebiliyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Call of Duty Modern Warfare 3'ün Hikayesi 3-4 Saatte Bitiyor! The Finals Oyununda Sesler Yapay Zekaya Hazırlatıldı: Büyük Tepki Çekti

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız