Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom, Denuvo Korumasını Monster Hunter Rise Oyunundan Kaldırdı

 
 
Capcom tarafından oyunculara sunulan Monster Hunter Rise için yeni güncelleme yayınlandı. Yeni güncelleme Denuvo koruma teknolojisini oyundan kaldırdı ve yerine Enigma DRM'yi getirdi. Bu hem iyi hem de kötü bir haber.
 
İyi haber şu ki Enigma DRM, Denuvo kadar müdahaleci bir sistem olarak karşımıza çıkmıyor. Kötü haber ise oyundaki bu değişiklik Steam Deck ile uyumluluğu bozdu.
 
Enigma DRM oyuna dahil edilen yeni koruma teknolojisi 
 
 
 
Bazı raporların aksine Enigma DRM, Monster Hunter Rise için çıkan modlarla uyumluluğu bozmadı. Başka bir deyişle şu anda mevcut olan modların neredeyse tamamı bu sistemle çalışmaya devam edecek. Yani eğer Rise'ın modlanmış bir sürümünü oynuyorsanız sorun yaşamayacaksınız. 
 
Geldiğimiz noktada PC oyuncuları Enigma DRM geliştiricilerinin yaptığı bazı yorumlardan rahatsız olmuş durumda. O zamandan beri bu sistemi kullanan tüm Capcom oyunlarında oyuncular tepkilerini dile getirdi. Diğer taraftan yukarıda bahsettiğimiz gibi Enigma DRM, Denuvo'nun teknolojisi kadar müdahaleci değil. Her ne kadar bu bir artı gibi görünse de PC oyuncuları hala bu konuda kızgın.
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
Meydan okumaya başlayacağımız ve gerçekten de ilgi çekici aksiyon rol yapma deneyimini adım atabileceğimiz yapım içerisinde büyük bir açık dünyaya atılıyor ve burada yeni haritaları keşfetmeye çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu yepyeni haritaları denediğimiz gibi gezebiliyor, tozabiliyor ve etrafı keşfederek de neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Farklı silah sistemlerini kullanarak ve farklı donanımlarla beraber ilerleyerek elde edeceğimiz bu güzel rol yapma deneyimi içerisinde, elbette serinin yeni bir deneyimi olarak sunuluyor ve biz de buradaki yerimize almaya koyuluyoruz. Oyunda aynı zamanda arka planda bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye ile beraber neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken düşmanlara karşı burada mücadele etmeye başlıyoruz. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada devasa canavarların olduğunu söyleyebilir ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüşlerle beraber de dilediğimiz şekilde yer bulabiliriz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi dilediğiniz şekilde özelleştirebilir ve kişiselleştirebilirsiniz.

Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı şekillerde hikaye geçişi yapabilir ve burada yer aldığınız süre boyunca gerçekten de dikkatleri üzerinize çekebileceğiniz yapılarla karşılaşabilirsiniz. Tekli veya toplu bir şekilde düşman sürülerini ortadan kaldırabileceğiniz ve gerçekten de avcılık ile uğraşabileceğiniz yapımda, elbette farklı avlanacak düşman unsurları bulabilirsiniz. Onları avlamak için çeşitli eğitimler alabiliyoruz ve hangi savaş sistemi üzerinde uzmanlaşmak istiyorsak o yönde kendimizi eğitebiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi yakın dövüş ve menzilli dövüş sistemleri yer alıyor. Bu dövüş sistemleri arasında istediğimizi seçebiliyor veya karma olarak dilediğimiz şekilde kombine biliyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca yakın dövüş sisteminden gidecekseniz, elbette dilediğiniz şekilde silah türlerini kullanabilirsiniz. Kılıçlardan mızraklara kadar oldukça farklı silahları yerken açabilirsiniz. Yine menzilli dövüş sistemleri ile beraber de yay ve arbalet gibi uzak menzilli silahları kullanabilir ve bununla beraber de oyunda düşmanları avlayabilirsiniz. Bu tarz mekaniklerle beraber kendi deneyiminizi özelleştirebilirsiniz.
 
 

Bunun yanı sıra, oyun içerisinde geliştirebileceğiniz ve belirttiğine göre 14 farklı silah türü bulunuyor. Bu silah türleri ile beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde gücümüze toplayarak sertçe vurabileceğimiz kılıçlar, tek elle kılıçlar veya uzun kılıçlar olmak üzere farklı şekillerde kılıç türleri bulunuyor. Bunun yanı sıra, oyunda çift bıçak ile beraber, yani bunlar kısa bıçak olarak geçiyor, düşmanları ortadan kaldırabilir ve onları ortadan kaldırarak daha fazla donanıma ve kaynağa sahip olabilirsiniz. Ek olarak, canavarların işini bitirirken, elbette kendimize ait bir saldırı stili benimseyebilir ve bu saldırı stilleri ile beraber de dilediğiniz şekilde görevimize kaldığımız yerden devam edebilirsiniz. Burada aynı şekilde düşmanlara karşı ve yaratıklara karşı nasıl saldıracağımıza tamamen biz karar verebilir ve bunlarla beraber vahşi derecede ölümcül yaratıkların üstesinden gelmek için onlara karşı direnebilir, onların saldırılarını önceden öğrenebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Ek olarak, burada yer aldığımız süre boyunca düşmanların nasıl saldırdığı da oldukça önem arz ediyor. Çünkü ilk etapta onların nasıl saldırdığını bakmaksızın da oradan saldırabilirsek, elbette onların saldırılarına ne yazık ki karşı gelemez ve ne yapacağımızı bu konuda karıştırabiliriz. Ancak öncelikli olarak onları nasıl saldırdığını görebilirsek, ona göre biz de kendi planlarımızı ortaya koyar ve böylece oyunda dilediğimiz şekilde yer alabiliriz.
 
Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımda, aynı zamanda her bölgenin kendine ait düşman çeşitliliği ve manzaraları bulunuyor. Bu manzaraları dilediğimiz şekilde keşfedebilir ve ejderha avcılığına burada adım atabiliyoruz. Vahşi hayvan sürülerini avlayabildiğimiz ve klasik canavarlardan oluşan bu yapım içerisinde, aynı şekilde uzak doğudan yani Japon kültüründe bulunan canavarlar karşımıza çıkıyor ve daha çok ejderha tarzı yaratıkların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Japon kültüründen esinlenerek geliştirilen bu yapım içerisinde, elbette uzak doğuya özgü çizimler, animasyonlar ve grafikler yer alıyor. Aynı zamanda buradan esinlenilen bölgelerle beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz.

Oyunda, elbette hızlı düşünüp hızlı karar vermek oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yapacağımız hamlelerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışırken, elbette bir nevi çevik olmamız gerekiyor. Yavaş hareket edersek, elbette düşmanlar bize saldırabilir ve bir anda kendimizi yerde bulabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu durumu oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve hızlılığımızı ve çevikliğimizi burada kullanmak şart.
 
 

Hızlı düşünüp hareket ederek canavarların üstesinden gelmeye çalıştığımız yapım içerisinde, kendi oyun tarzımıza oyuna dahil edebilir ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyimle beraber oyundaki yerini alabiliyor. Çünkü burada yaptığınız seçimlerle ve elinize aldığınız donanımlarla yani silahlarla beraber kendinize ait saldırı stillerini benimseyebiliyor ve kendinizi bu şekilde savunabiliyorsunuz.

Bunun dışında, oyunda saldırı ve savunma mekanikleri oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yapacağınız hamlelerle beraber düşmanların üstesinden gelmek için öncelikle onların saldırılarını savuşturmak ve daha sonra ani saldırıya geçmek oldukça önem arz ediyor. Dolayısıyla oyunda saldırı ve savunma mekaniklerine oldukça fazla kullanabiliyor ve zaten oyunun özünde bu mekanikler bulunuyor. Bununla beraber de sürekli olarak kendimize düşman avlarken yani yaratık avlarken bulabiliyor ve onları ortadan kaldırarak bu bölgedeki düşman çeşitliliğine daha da azaltabiliyoruz. Her bölgenin yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı yaratıkları bulunuyor ve bu yaratıkların her birinin de farklı şekillerde saldırı stilleri yer alıyor.
  
Diğer taraftan, kendi becerilerimizi sergileyebileceğimiz yapım içerisinde farklı şekillerde kombolar yapabiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi yay ve arbaletlerin haricinde kılıçlarımızı düşmanlara karşı saplayabiliyoruz. Elbette yay ve arbalet gibi uzak menzilli silahları kullanırken nişangahımızı açabilir ve düzgün şekilde nişan alarak canavarların üstesinden gelmeye başlıyoruz. Oyunda yer alan bu silah türlerinden elbette bunlar sadece bazıları ve oyunda daha fazla seçenek yer alır. Bununla beraber de kendinize özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Kendinize ait saldırı tarzını ve silah temasını oyunda kendiniz bulabilir ve avlayarak, toplayarak ve öğreterek de aynı zamanda besin zincirinin en üstüne çıkmaya çalışıyorsunuz. Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca yaptığınız hamlelerle beraber hem üst düzey bir yer almaya çalışıyor hem de düşmanları burada ortadan kaldırarak kaynakları elde edebiliyorsunuz. Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca kaynakları toplamak ve donanımları elde etmek için çevre unsurlarını araştırmaya koyuyor ve çevrede gizli sırları bölgelerinde bulunduğunu aktarabiliyoruz. Bunları açığa çıkarmak ve aynı zamanda etrafı keşfetmek bu oyunu özelinde oldukça önem arz eder. Oyunda ne kadar çok etrafı keşfedebilirsek ve ne kadar çok bölgeleri geçiş yapabilirsek o kadar çok kaynağının ve donanımın sahibi olabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda, diğer taraftan hem avlayarak hem toplayarak hem de üreterek farklı şekillerde mekaniklerin üstesinden gelmeye çalışıyor ve burada her bir canavarı farklı şekillerde ortadan kaldırabiliyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı kaynakları ve silah parçalarını bir araya getirerek yeni silahlar ve zırhlar üretebiliyor ve oyunda bulunan zanaatkarlık mekaniği ile beraber de istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Ekipman sistemi ile beraber de oyun içerisinde, elbette kendi kaynaklarımızı yönetebiliyor ve bunun dışında envanter sistemine derinlemesine bir bakış atabilir ve ekipman içerisinde yer alan donanımları takarak dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Vahşi canavarları avlamaya çalıştığımız ve onları ortadan kaldırmaya başladığımız yapımda, istersek tek başımıza, istersek de 4 kişilik ekiplerle beraber avcılığa doğru koşu yapabilir ve böylece büyük bir mücadele içerisinde, elbette arkadaşlarla beraber yer alabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak ve onlarla beraber ilerlemek oldukça eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Bununla beraber, diğer taraftan oyun içerisinde arkadaşlarla yani takımınızla beraber koordineli ve planlı bir şekilde ilerlemek, düşmanları ablukaya almak ve onları köşeye kıstırmak, çok daha etkili yöntemlerden birkaç tanesi. Bu oyun özelinde, elbette arkadaşlarla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum ve bu şekilde oyunda yer alabilirseniz, ona göre farklı modlar ve etkinlikler içerisinde kendinizi bulabilir ve böylece siz de oyundaki deneyiminizi yükseklere çıkarabilirsiniz. İlgi çekici grafiklerin ve savaş mekaniklerinin yer aldığı yapımda, sadece bunlarla sınırlı değil, aynı zamanda PC'ye özgü optimizasyon sistemlerinin de olduğundan bahsedebiliriz.
 
 
 
Oyunda, elbette yüksek grafikte sistemle beraber 4K'ya varan çözünürlükleriyle oyunu deneyimleyebilir ve böylece ilgi çekici grafiklerin tadına çıkartabilirsiniz. Ek olarak, oyunda ultra geniş monitörlere karşı da bir destek bulunuyor. Bu destekle beraber de hem 4K hem de ultra geniş sistemlerde bu oyunu oynayabilir ve böylece daha güzel bir deneyim elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra, çeşitli ve ücretsiz güncellemelerin de bizlere sunulduğunu aktarabiliriz ve böylece oyundaki gelişim sürekli olarak devam ediyor. Şimdilik oyuna yeni güncellemelerin geldiğine aktarabiliyoruz. Farklı hikaye içeriklerin ve öğelerin yer aldığı yapımda, HDR özellikleri de aynı şekilde bu oyundaki yerini alabilir ve böylece daha dikkat çekici grafiklerle oyunda ilerleyebiliyorsunuz. Görevlerinizi yapabileceğiniz, tesisatlarınızı geliştirebileceğiniz ve daha yüksek seviyelerdeki donanımlara sahip olabileceğinizi yapımda etkileşime geçebileceğiniz aynı şekilde karakterlerde bulunuyor. Köylere ilerleyerek, bölgeleri keşfederek bu etkileşime girebileceğiniz karakterleri görebiliyor ve onlarla beraber de farklı görevler elde edebiliyorsunuz.
 
 

Yeni avlanma sistemleri ile beraber yer alabileceğiniz yapımda, aynı şekilde binek hayvanlarının da olduğundan bahsedebiliriz. Bir yerden bir yere ilerlemek ve oraya geçiş yapmak için elbette bu binek hayvanlarını kullanabilirsiniz. İsterseniz yürüyerek, isterseniz koşarak, isterseniz de binek hayvanlarla beraber geçiş yapabileceğiniz bu yapım içerisinde, ejderhaya binme özelliği de aynı şekilde bizlere aktarılıyor. Bu deneyim, elbette dilediğiniz şekilde yön bulabiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirebiliyorsunuz. Farklı modların ve etkinliklerin yer aldığı yapımında, bu modları ve etkinlikleri tamamlayarak farklı şekillerde ödüllere sahip olabiliyor ve bununla beraber de kendi deneyiminizi daha üst düzey bir şekilde yer bulabiliyorsunuz. Kısa bir şekilde toparlayacak olursak, oyunda güzel bir şekilde harmanlanmış aksiyon ve rol yapma deneyimi bizlere aktarılıyor. 14 farklı silahın her birinin farklı şekillerde dinamikleri yer alıyor ve bunları kullanarak da dikkat çekici bir içerikle karşılaşabiliyoruz. Ek olarak, oyunda yer aldığımız süre boyunca gerçekten güzel bir deneyim elde etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada kendi deneyimimizi özelleştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Monster Hunter Rise Capcom Nintendo Switch
Palworld, Üç Günde 5 Milyon Satış Sayısına Ulaştı The Witcher 3 için Oyunu Baştan Aşağı Değiştiren Yeni Mod Yayınlandı

BSC Misafiri

22.1.2024 20:59:49

0
Şu hogwart Legacy den de kaldırılsa da fps düşüşleri olmadan saatlerce gömsem oyunu
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Monster Hunter Rise
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız