Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Batman: Arkham Trilogy, 1 Aralık'ta Switch Konsoluna Geliyor

 
 
Batman: Arkham Trilogy 1 Aralık tarihinde Switch konsollarına gelmeye hazırlanıyor ve bu konsollar içerisinde de birçok gelişmeyi ve geliştirmeyi içereceğini de söyleyebiliyoruz. Daha önce PC platformuna ve diğer konsol sürümleri ile beraber karşımıza çıkan bu üçleme içerisinde elbette Batman'in en iyi oyunları bulunuyor ve Batman karakterinin gelmiş geçmiş en iyi oyunlarının bu üçleme içerisinde yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
 
Üçleme içerisinde yer alan oyunlar birbirleriyle bağlantılı olarak karşımıza çıkıyor ve her bir koyun içerisinde de farklı bir yapı benimseniyor. ilk oyunla beraber daha çok çizgisel tarzı bir yapı ile beraber karşılaşırken ve buradaki bölgelerin çok daha büyük olmadığını fark ederken ikinci ve üçüncü oyunda ise bu alana daha da büyüdüğünü ve daha çok açık dünyaya kaydığını görebiliyoruz. Ancak bu açık dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette gideceğimiz bölgeler belirli olarak karşımıza çıkıyor ve etrafın çevrelenmiş olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla alanları ve sınırları belli bir açık dünya içerisinde gezip tozabildiğimizi aktarabiliyoruz.
 
 
 
1 Aralık tarihinde Switch konsollarına çıkış yapmaya hazırlanan bu üçleme elbette konsol özel çeşitli özellikleri ve erişilebilirlik seçeneklerini de içeriyor. Dolayısıyla konsol oyuncusu bu oyunu Switch'te oynarken gelişmiş özelliklerden faydalanabiliyor ve ilgi çekici grafiklerle ve animasyon tarzı ile beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Burada Batman karakterini kullanırken aksiyon ve macera unsurları ön plana çıkıyor ve bununla beraber de bu karakteri elbette hem geliştirebiliyor hem yeni yeteneklerinden faydalanabiliyorsunuz. Dolayısıyla pakette gerçekten de güzel bir Batman üçlemesi deneyimi aktarıyor ve hayranlar için gayet güzel bir deneyim geliyor diyebiliriz.
 
Her Batman oyununda farklı farklı kötü adamlar yer alıyor ve bu kötü adamları alt etmek de tamamen bizim işimiz oluyor. İçerisinde bulunduğumuz dünyayı dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve Batman'in geçmiş hikayesine ve yaşadıkları hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Oyunda karakter gelişimi de benimsenmiş durumda ve burada istediğimiz şekilde Batman'in farklı yeteneklerini açabiliyor ve seviye atlayabiliyoruz. Elbette seviye atlama olayı tam olarak karakterin güçlenmesi anlamında olmuyor. Yaptığımız görevlerle ve sağladığımız ilerlemeyle beraber de bu yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve bununla beraber de elimize farklı araçlar alabiliyoruz.
 
 
 
Örneğin, oyun içerisinde Batman'in en çok kullandığı yeteneklerden biri olan batarang, burada kullanabileceğimiz güzel araçlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu aracı elbette ilerleyen süreçte geliştirebiliyor ve yeni yetenekleri de bu şekilde açıyoruz. Bunun yanı sıra yüksek yerleri tırmanmak, sağa sola fırlamak ve hatta düşmanları sersemletmek için kullanabileceğimiz kanca sistemi de burada yer alıyor. Bu kanca sistemini elbette ilerleyen süreçte daha da geliştirebiliyor ve özelleştirebiliyoruz. Aynı şekilde, bu kanca ile beraber düşmanları kendimize tutup çekebiliyor ve onlara ağır bir darbe indirebiliyoruz. Dolayısıyla, oyun içerisinde bu tarz farklı farklı araçlar yer alıyor ve bu araçları da her alanda kullanmamız oldukça mümkün olarak karşımıza çıkıyor. Kısacası bu tarz araçlar oyunda sürekli olarak kullanabileceğiniz üst düzey nesneler.
 
Nitekim oyun elbette arka planda bir hikaye örgüsüyle beraber karşımıza çıkıyor ve hikaye örgüsü hem karakterler arası diyaloglarla beraber hem de ara sahnelerle beraber bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette hikaye kapsamında da önemli noktalardan bahsedebiliyor ve bu noktaları aşmak için de karşımıza çıkan Joker ve diğer kötü karakterleri alt etmek durumunda kalıyoruz. Polislerle beraber iş birliği yaptığımız bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralardaki bulmacaları çözmeye çalışıyor ve bu bölgedeki suç unsurlarını azaltmaya başlıyoruz.
 
 
 
Suç unsurlarını azaltmak için elbette yukarıda da bahsettiğim gibi elimizdeki araçları ve karakterimizin yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Bunun yanı sıra açık dünya yani kısmi açık dünya içerisinde de farklı farklı bulmacaların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Bu bulmacalar sağa sola doğru serpiştirilmiş ve daha çok soru işareti simgesi ile beraber karşımıza çıkıyor ve bu simgeyi gördüğümüz zaman elbette buralarda bir bulmaca içeriği olduğunu görebiliyoruz. Oyunda bulmaca içeriklerini hazırlayan bir karakter bulunuyor ve bu karakterin bulmacalarını çözerek belli bir noktaya gelebiliyoruz, bulmacaların belli bir yüzdesi bulunuyor ve gerçekten de oyun içerisinde bu bulmacalar oldukça büyük yer kaplıyor. Çünkü sağda solda bulabileceğiniz oldukça fazla bulmaca içeriği bulunuyor ve her birinin de çözülmesi farklı şekillerde olabiliyor. Dolayısıyla bulmacaların zorluğu gerçekten de üst düzey bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ve bunları rastgele olarak açık dünya içerisinde görebiliyorsunuz.
 
Bu bulmacaları çözerek farklı içeriklerin ve araçların da kilidini açabiliyor ve bu bulmacaları çözmek oyun içerisinde büyük önem arz ediyor diyebiliriz. Elbette oyunu yüzde 100 tamamlamak için bu bulmacaları çözmek gerekiyor. Bulmaca dışında oyun içerisinde yer aldığımız bu süre boyunca Batman'i ngerçekten de güzel bir dövüş ve aksiyon kombinasyonu yer alıyor. Oyunda ne kadar çok hızlı hareket edebilirsek ne kadar çok yumruklarımızı ve tekmelerimizi sallayabiliyor, ona göre bir kombo şeması karşımıza çıkıyor ve düşmanları toplu bir şekilde de ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı şekilde düşmanların üzerine yukarılardan aşağıya doğru uçabiliyor, yarasa yeteneklerimizden faydalanabiliyor ve düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde kolaylıkla ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Oyunun hem ana hikayesi hem de farklı arena modları bulunuyor. Bu arena modları içerisinde yapabileceğimiz farklı mücadeleler yer alıyor. Örneğin bir mücadele içerisinde kısa sürede üzerimize gelen düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor veya diğer mücadele içerisinde ise sadece düşmanların arkasından ilerleyerek ve onlara görünmeden bölümü bitirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz farklı farklı yan etkinlikler ve mücadeleler bulunuyor. Bunları da yaparak hem Batman karakterine daha fazla hakim olabiliyor hem de yeteneklerinin nasıl bir şekilde kullanıldığını görebiliyorsunuz.
 
Geldiğimiz noktada Batman üçlemesi oldukça sevilen bir seri olarak karşımızda yer alıyor ve oyuncular ve hayranlar tarafından da dönem dönem oynanan ve hala da satmaya devam eden bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyunun Switch konsollarına gelmesi ile beraber elbette hem bulunduğu platformu genişletiyor hem de daha fazla oyuncuyla beraber buluşmaya hazırlanıyor. Kısacası bu üçlemeyi oynamanızı muhakkak tavsiye ediyorum ve bununla beraber de oyundaki yerinize almanızı öneriyorum.
 
1 Aralık tarihinde Switch konsollarına gelmeye hazırlanan bu üçleme 60 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkmayı bekliyor. Bildiğiniz üzere Switch mağazasında herhangi bir Türk lirası desteği bulunmuyor. Dolayısıyla oyunları burada dolar bazında satın alabiliyoruz.
 
Öte yandan 20 Kasım tarihinden itibaren Steam platformu üzerinden Türk Lirası kaldırılıyor ve yerine dolar bazlı bir fiyat listesi getiriliyor. Dolayısıyla burada elimizde sadece Epic Games platformu kalıyor diyebiliriz. Bundan sonraki süreçte Switch mağazasında olduğu gibi oyunları dolar üzerinden satın almaya başlayacak ve oyuncuların uğrak noktası ve Türkiye'de de oldukça fazla kullanıcı sayısına ulaşan platformda da bu sistemi benimsemeye hazırlanıyor diyebiliriz.
Kısacası elimizde Switch konsolumuz varsa bu oyuna yani üçlemeye muhakkak bir göz atmanızı ve eğer daha önce oynamadıysanız da muhakkak oynamanızı tavsiye ediyorum.
 
Oyun fragmanı 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
batman arkham
Kingpin: Reloaded ile Yeniden Düzenlenmiş Sürüm Geliyor Krafton, Sizi Dark and Darker Mobile’in Derinliklerini Keşfetmeye Davet Ediyor

BSC Misafiri

17.11.2023 20:53:38

0
Bu oyun canavar laptopumda Steam de var zaten Switch için almama gerek yok , amaaa aynı tarihte yepyeni başka oyun cikicak ön sipariş verdim japon eshopdan 1640 TL ye Dragon quest monsters dark Prince oyunu, heyecanla onu bekliyorum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Batman : Arkham Asylum
+ TAKİBE
AL
10 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız