Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kingpin: Reloaded ile Yeniden Düzenlenmiş Sürüm Geliyor

 
 
Slipgate Ironworks tarafından geliştirilen ve 3D Realms, Interplay ekipleri tarafından yayınlanacak olan nişancı, aksiyon, macera oyunu Kingpin: Reloaded, 5 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Yeniden tasarlanan yapısı ve ilgi çekici detaylarıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan geliştirilmiş sürüm oyunda, bir sokak çetesinin kontrolünü elimize alıyoruz ve burada farklı düşmanlarla karşılaşmaya hazırlanıyoruz. Eski tarzı bir yapıyla bizleri sunmayı hedefleyen oyunda, yeni üyelerimizle beraber düşmanlara karşı gelmeye çalışıyoruz ve aynı zamanda savunmalarını kırmaya başlıyoruz. Oyunda sokak çetesi olduğumuzdan dolayı elbette sağa sola sataşabiliyor, karşımıza gelen düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve bize karşı çıkan herkese burada meydan okuyabiliyoruz.
 
Kingpin: Reloaded adıyla tekrardan günümüze uyarlanan ve yeni teknolojilerle beraber desteklenen bu yapıda aynı zamanda yoğun aksiyon içeriği ile karşılaşabiliyor ve burada birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerlemeye koyulabiliyoruz. Oyunda farklı farklı silahlar yer alıyor ve bu silahları elbette istediğimiz şekilde deneyebiliyoruz. Yakın dövüş silahlarından menzilli silahlara kadar farklı farklı silahlar kullanabildiğimiz yapımda içerisinde düşmanlarımızı istediğimiz şekilde ortadan kaldırabiliyor ve burada dilediğimiz gibi yer alabiliyoruz. Oyunda farklı silahlar satın alabilmek için elbette çeşitli mekanikler bizlere aktarılıyor ve bu kapsamda dilediğimiz gibi farklı emirler vererek ekibimizi geliştirebiliyor ve güçlendirebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde örneğin ekibimizin kontrolünü elimize aldığımız sürece, elbette sağda solda bulunan para kasalarını kırabiliyor ve düşmanları da bu kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde elimizde geniş bir ekip bulunuyor. Bu ekiple beraber de istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Ekibimizi kontrol ettiğimiz ve ekibimize daha fazla adam alabildiğimiz yapımda ekip üyelerimizle beraber saldırılara geçebiliyor, onları istediğimiz şekilde saldırtabiliyor, savunma pozisyonuna geçirtebiliyor ve ihtiyaç duyduğumuz parayı bulmak için de elbette sağda solda bulunan kasaları kırdırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda istediğimiz şekilde emir verebiliyor ve emir komuta zinciri içerisinde de en yüksek rütbede biz bulunuyoruz. Bu da oyun içerisinde yer alan güzel ve ilgi çekici mekanikler arasında bulunuyor. Dolayısıyla bu mekanikle beraber de sürekli olarak haşır neşir olabileceksiniz diyebiliyorum.
 
Eski tarzıyla ve daha çok nostalji hissiyatıyla beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen bu oyun içerisinde eşkıya lideri olarak yer alıyor ve burada bıraktığımız izlerle beraber diğer kişilere meydan okumaya çalışıyoruz. Quake 2 motoruyla beraber geliştirilen bu yapımda, elbette yeni teknolojilerin olduğundan bahsettik. Bu yeni teknolojilerle beraber de oyun PC platformunda üst düzey verimle beraber çalışmaya hedefliyor ve burada 4K çözünürlük, ultra geniş ekran ve monitör desteği, gelişmiş modlar, iyileştirilmiş grafikler, çevre düzenlemeleri ve daha fazlası yer alıyor. Bu düzenlemeler ve geliştirmelerin haricinde elbette oyunu istediğiniz şekilde klavye ve fareyle oynayabiliyor ve aynı şekilde kontrolcü desteğiyle beraber de farklı bir kol takarak bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunun eski görüntüsüne aldanmadan, elbette dostlar bir yaşam yaşamak istiyorsanız bu oyunda gerçekten de yeriniz var diyebiliriz. Oyun içerisinde aynı şekilde bu grafiklerle beraber ilerlemeye başlıyor ve bu desteklerle beraber de yeni teknolojilerin tadına varmaya çalışabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde geliştirmeler haricinde, elbette hem klasik mod hem de geliştirilmiş sürüm yer alıyor. Klasik mod ile beraber elbette eski bir deneyim elde ederken, geliştirilmiş mod ile ilerlerken gerçekten de oyun gelişmişlik deneyimini hissedebiliyor ve etrafı daha net ve daha güzel bir şekilde tasvir edildiğini görebiliyorsunuz. Dolayısıyla, elbette yeni oyuncular geliştirilmiş sürümle beraber devam edebilir ve bu oyunu gerçekten de güzel kılan unsurlardan biri de bu gelişmişlik hissiyatı diyebiliriz. Bunun dışında, oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi istediğiniz şekilde farklı teknolojilerle beraber ilerleyebiliyor ve oyundaki o arka planda yer alan hikayeyi siz de deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun dışında, yine genel iyileştirmeler ve orijinalinden daha da iyi mekanikler bu yapım içerisinde yer alıyor. Bunlarla beraber de oyundaki ilerlemenize başlayabiliyorsunuz. Bunun dışında, yine bahsetmek gerekirse, oyun içerisinde gerçekten de saf aksiyon içerikleri bulunuyor ve bunun dışında, farklı karakterlerle beraber burada da tanışabiliyor ve onlardan farklı farklı silahlar ve araçlar da satın alabiliyorsunuz. Dolayısıyla, oyun içerisinde bu tarz mekaniklerinin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız sürece elbette gelişmeler sadece bunlarla sınırlı kalmadığını anlıyorsunuz ve ışıklandırmaları ve lambalarının da elbette ilgi çekici olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Dolayısıyla oyundaki ışıklandırma sistemi de elden geçiriliyor ve bu kapsamda gece karanlığında gerçekten de sağda solda bulunan ışık yansımalarının oldukça gerçekçi bir şekilde oyuna düştüğünü görebiliyoruz. Bunun dışında, oyunun elbette eski tarzı ile beraber ilerlemeye çalışıyor ve oyunda çok farklı silahlarla beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Dolayısıyla, oyunda lambalarla beraber aydınlatılmış sokaklarda ilerleyebiliyor ve rakip çeteleri burada alt etmek için elimizdeki silahlar ve çete üyelerimize danışmak durumunda kalıyoruz ve bunların desteğiyle beraber ilerlemeye başlıyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde diğer rakip takımlardan elbette üye çekebiliyor ve karşımıza çıkan karakterlerle beraber istediğimiz şekilde diyalog içerisine girebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde konuşabileceğimiz ve diyaloglar içerisine girebileceğimiz bir mekanik bulunuyor ve eski oyunlara nazaran elbette bu da gelişmişlik hissiyatını bizlere aktarabiliyor. Dolayısıyla oyunda diğer karakterlerle beraber iletişime geçebiliyor ve çeşitli seçimler yapabiliyoruz ve aynı zamanda bu karakterleri kendi ekibimize dahil edebiliyor ve ekibimizi hem genişletirken hem daha güçlü konuma getirebiliyoruz. Dolayısıyla bu mekanik de elbette ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor ve diyaloglar aracılığıyla beraber de hem kendimize yeni görevler elde etmiş oluyor hem de ekibimizi daha da güçlendirerek sayısını arttırabiliyoruz. Bu da oyun içerisinde rastlayabileceğiniz ve sürekli olarak haşır neşir olabileceğimiz mekanikler arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem kontrolcünün desteği hem de klavye fare desteği kullanıyor. Bu modlardan istediğini seçerek ilerleyişinize başlayabiliyor ve istediğiniz destekle beraber de ilerlemeye çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde yer alan bu seçimler elbette tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber oyundaki yeni deneyimleri elde edebilirsiniz. Elbette birçok oyuncu kontrolcü ile beraber ilerlemeyi seviyor. Diğer oyuncular ise klavye ve farenin daha rahat ve konforlu olduğunu düşünüyor. Elbette bu oyun içerisinde de her iki destek yer alıyor ve buna karşılık olarak da istediğiniz seçerek oyunu bitirmeye çalışıyorsunuz.
 
 
 
Bunun dışında elbette yukarıda bahsettiğim gibi farklı silahların olduğunu söyleyebilir ve normal silahların haricinde bazukaların, roketatarların ve daha fazlasının olduğunu da belirtebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğiniz ve üst düzey bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabileceğiniz ve ortalığı kaosa sürükleyebileceğiniz bir silah çeşitliliği bulunuyor. Bu silah kütüphanesi ile beraber de istediğiniz şekilde düşmanları ortadan kaldırarak buradaki çetelere temize çıkartabiliyorsunuz. Bunun dışında yine sağda solda gördüğünüz karakterlerle beraber diyalog içerisine girerek farklı görevler alabilir ve bu görevleri tamamlayarak da farklı cephanelerin ve kaynakların sahibi olabilirsiniz. Dolayısıyla bu sayede farklı görevleri doğru atlayabilir ve ilgi çekici görevlerle beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Rakip çeteleri alt etmeye çalıştığınız ve bu rakip çetelere indirmeye başladığınız yapımda da aynı şekilde yükseltilebilir silahlar da bulunuyor. Yani burada elde ettiğiniz silahları istediğiniz gibi yükseltebilir ve bu silahları daha da güçlü konuma getirebilirsiniz. Ancak burada elbette bu silahları yükseltmek ve güçlendirmek adına gereken kaynağın bulunması gerekiyor. Yani bu silahları yükseltmek için hem para hem de farklı şekillerde kaynağınızın olması lazım. Dolayısıyla oyunda ilerledikçe hem bu paralara hem de kaynaklara sahip olabilirsiniz ve böylece oyunda daha fazla derinliğe sahip bir yapının ne olduğunu görebilirsiniz.
Sürükleyici bir deneyimi bizlere sunmayı hedefleyen oyun içerisinde daha önceki sürümde olmayan yeni sistemler bulunuyor ve bu yeni sistemlerle beraber de oyundaki yeni deneyimleri elde edebilirsiniz. Aynı şekilde burada yeni görev sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Ve bu görev sistemiyle beraber de oyunda farklı şekillerde ilerleyiş katedebilirsiniz.
 
 
 
Bunun dışında bu görevlerin içeriği de elbette bir takım değişikliklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve aynı şekilde oyuncuları boğan bir yapıyla beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Farklı bölgelere ilerleyebileceğimiz farklı konumlarda da öyle farklı görevlerin bulunduğu yapımda elbette ilgi çekici grafikleri ve animasyon tarzları bizlere aktarılıyor ve çetelerle beraber de burada büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Oyunda daha çok aksiyonun dozunun yükseldiği kısımlar bulunabiliyor ve bu dozla beraber de biz de elbette yükselişe geçebiliyoruz.
 
Heyecan verici savaşların yer alacağı yapımda yukarıda da bahsettiğim gibi klasik ve gelişmiş modlar bulunuyor. Bu modlarla beraber istediğiniz şekilde seçim yapabiliyor ve hangi tarzda ilerlemek istiyorsanız o tarza doğru yönelip gösterebiliyorsunuz. Dolayısıyla nostalji tarzıyla beraber ilerlemek isteyenler ve eski tarz oyunla beraber de yer almak isteyen oyuncular klasik mod ile beraber oyundaki yerini alabilir ve oyuna orijinal haliyle deneyimleyebilir. Ancak diğer taraftan yeni nesil bir deneyim elde etmek istiyorsanız ve bir yandan da eski yapının korunmasını diliyorsanız elbette gelişmiş mod içerisine geçiş yapabiliyor ve bu modla beraber de oyunda istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve yeni teknoloji desteklerine tadını çıkartabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu seçim tamamen size kalmış durumda diyebilirim.
 
 
 
Oyun içerisinde elbette yukarıda bahsettiğim gibi heyecan verici savaşların olduğunu söyleyebiliyor ve bunlarla beraber de elbette güzel bir aksiyon içeriğiyle beraber karşılaşabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde düşmanlara karşı istediğimiz şekilde diz çökebiliyor ve bunlarla beraber istediğin bir şekilde farklı silahlarına doğru hareket yapabiliyor ve onların sakatlanmalarına ve yere çekmelerine sebebiyet verebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sakatlama mekaniklerini, kafaya saldırma mekaniklerini ve diz çökme gibi farklı sistemlerin olduğunu söyleyebiliyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Genel olarak toparlayacak olursak oyunda güzel bir nostalji hissiyatıyla beraber yeni teknolojilerin harmanlandığı bir yapı bulunuyor. Bu oyun, nostalji seven ve yeni nesil oyun deneyimi yaşamak isteyen oyuncular için birebir. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve nostalji bir hissiyata geçiş yapmak istiyorsanız, bu oyunu gerçekten de sizlere öneriyorum.
 
Bunun dışında, oyunun sadece İngilizce dil desteği ile beraber karşınıza çıkacağını hatırlatmak istiyorum. İstek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor. Bu bildirim ile beraber de oyunun çıktığından haberdar olabiliyorsunuz. Oyunda birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısı ile birlikte nişancı ve aksiyon içeriğine dalış yapabiliyor ve farklı görevlerle beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kingpin: Reloaded
PlayStation Plus'a Kasım Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı Batman: Arkham Trilogy, 1 Aralık'ta Switch Konsoluna Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız