Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı

 
 
Her hafta ücretsiz oyunu ve oyunları kullanıcılara sunan Epic Games'in bu haftaki ücretsiz oyunları bildiğiniz üzere geçtiğimiz gün erişime açıldı. Şu anda nişancı aksiyon macera oyunu INDUSTRIA'yı ve macera rol yapma oyunu LISA: Definitive Edition'ı kalıcı bir şekilde Epic Games kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oyunları 2 Mayıs Perşembe TSİ 18:00'e kadar ücretsiz olarak edinebilirsiniz.
 
Bir sonraki hafta ise Orcs Must Die! 3 oyunu ücretsiz dağıtılacak. 
 
INDUSTRIA
 
 
 
INDUSTRIA, Soğuk Savaş'ın bitiminden kısa bir süre önce seni Doğu Berlin'den paralel bir gerçekliğe götürüyor ve birinci şahıs bir nişancı deneyimi sunuyor. Kayıp bir iş arkadaşını ararken gizemli bir paralel boyutta karanlık bir geçmişin sır perdesini aralıyorsun. 
 
 
LISA: Definitive Edition 
 
 
 
Hikâye odaklı orijinal rol yapma oyunu LISA: The Painful ve devam oyunu LISA: The Joyful'un yer aldığı LISA: Definitive Edition ile Olathe'i keşfetmeye hazırlanıyor ve bu diyarın çarpık sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyorsun.
 
 

 
INDUSTRIA oyununda neler var? 
 
İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve Soğuk Savaş'ın henüz bitmediği dönemlere girebileceğimiz bu yapımda birinci şahıs bir kamera bakacağız ile beraber Nişancı ve aksiyon deneyimi bize sunuluyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, ilgi çekici düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve yozlaşmış bir dünyada iş arkadaşımızı bulmak ve aynı zamanda karanlık geçmişi deşifre etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Yapım içerisinde elbette ilgi çekici grafikleri ve animasyon tarzının bize sunulduğunu ve genel olarak oyuncular tarafından sevilen bir içeriği bünyesinde barındırdığını aktarabiliyoruz. Berlin Duvarı'nın yıkıldığı, aynı zamanda gizemli genç bir kadının ortaya çıktığı bu yapımda
 
Doğu Berlin'deki kontrol noktalarını ele geçirmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz ve aynı zamanda insan kalabalığı tarafından istila edilen bu kısımların bize neler sunacağı konusunda elbette endişe duyuyoruz. Bilinmeyen zaman katmanlarına ve kısımlarına doğru geçiş yapabildiğimiz yapım, aynı zamanda bilinmeyen bir kadere doğru bizi götürmek üzere geniş bir macerayı sunmayı hedefliyor ve genel olarak derin bir hikaye içeriğiyle beraber bize yaklaşık olarak 4 saatlik bir oyun deneyimi sunuyor. Oyun deneyimi elbette kısa bir süreyi kapsıyor ancak genel olarak tatmin edici ve farklı şekillerde bize sunulan içeriklerle beraber harmanlanıyor. Bunun dışında klasik bir hikaye ile beraber elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz shooter oyunu bizi bekliyor.

Kendi deneyimimizi ortaya çıkarabileceğimiz ve gelişmiş sistemlerle beraber karşılaşabileceğimizi yapımda genel olarak temel mekaniklerin olmadığından bahsedebiliyoruz. Peki, nedir bu temel mekanikler? Örneğin, oyun içerisinde herhangi bir ıslık sistemi bulunmuyor, arka görüş mekanikleri yer almıyor, aynı zamanda çan sistemi de burada bize sunulmuyor. Sadece tatmin edici silah sistemi ile beraber oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz ve elimizden geldiğince burada düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz.
 
 
 
Düşmanların burada her köşede gizlendiğini aktarmak gerekiyor ve her bir adımımızla beraber buradaki yapacağımız hamleleri önceden tartmamız şart. Bunun dışında oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve aynı zamanda bu bölgelerde neler bulacağımıza tamamen biz karar verebiliyoruz. Yine etrafı araştırmak ve keşfetmek oldukça önemli. Çünkü etrafta bulabileceğimiz çeşitli ipuçları ile beraber de oyunda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bununla eşsiz ortamlarda kendimize tatmin edici bir deneyim içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz.

Düşmanların her köşede gizlenmesiyle beraber biz de burada yapacağımız hamleleri ve elimize alabileceğimiz silahları doğru şekilde kullanmamız gerekiyor ve sıkı bir atmosferin burada bize aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Duvarların yıkıldığı belirli bölgesinde bulunduğumuz yapımında gerçeküstü bir dünya ile beraber buluşmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda farklı zaman katmanları ile beraber de oyunda gerçekten geçmişe gidebiliyor veya geleceğe doğru burada adım atmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Farklı şekillerde sunulan hikaye kapsamıyla kendimize farklı çıkmazlara doğru ilerlerken görebiliyor ve sevecen bir şekilde tasarlanmış bir dünyada kendimizi bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Yapım içerisinde kullanabileceğimiz farklı şekillerde silahlar bulunuyor ve her bir silahın burada farklı mekanikleri ve ilgi çekici özellikleri bulunuyor. Bunun dışında oyunda arka planda çeşitli müzikler yer alıyor. Bu müziklerle beraber de kendimize oyuna daha iyi bir şekilde kaptırmaya hazırlanıyor ve böylece oyun ilgi çekici bir detayla bize aktarılıyor.

Genel olarak yapım içerisinde yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve düşmanların her köşede gizlenmesiyle beraber geliştirici ekibin açıklamasına göre 4 farklı silahı kendimize göre kullanabiliyoruz. Ölümcül tehlikelerin bulunduğu ve aynı zamanda 4 farklı silahla beraber kendimizi savunabileceğimiz yapımda elbette silahlara en iyi şekilde kullanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve bu silahların her birinin farklı mekanikleri, güç özellikleri, atış menzilleri ve daha fazlası yer alıyor. Tüm bu özelliklerle beraber istediğimiz silahı seçebiliyor, düşmanlara karşı bu silahları kullanmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Zaten oyunun özünden nişancı ve aksiyon sistemi bulunuyor, bu sistemlerle beraber elinizdeki silahları ateşlemek ve aynı zamanda düşmanların üstesinden gelmek zaten temel hedefiniz olarak sizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda bu bölgeleri keşfedebiliyor ve farklı şekillerde karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bunları ortadan kaldırmak için de elimizdeki silahlara güvenmek durumunda kalıyor ve böylece hem hayatta kalma mücadelesini kazanmak için büyük bir çaba sarf ediyor hem de arka planda yer alan akustik enstrümanlarla beraber de düşmanların üstesinden gelebiliyor ve böylece oyuna kısa süre içerisinde kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
Soğuk savaşın hakim olduğu bir dünyada yer aldığımız ve kendimizi fabrika ortamlarında veya üretim ortamlarında bulunduğumuz yapımda 1989 yıllarında bulunuyoruz ve Berlin sokaklarının insan kaynadığını burada farkına varıyoruz. 40 yıllık bölünmenin ardından binlerce araç Alman iç sınırını geçmeye çalışıyor ve burada işte hayat mücadelesi başlıyor. Bir yandan siyasi çekişmelerin yer aldığı, diğer yandan ise hayatta kalma mücadelesinin bulunduğu bu yapımda Doğu Berlin yakınlarında bir araştırma tesisinde bir adam kayboluyor.
 
O adam ise bizim iş arkadaşımız olarak karşımıza çıkıyor, geç gelen mesaj üzerine kanıtların çoktan devlet tarafından yok edildiği bu yapımda. Elbette bizim işimiz bu arkadaşımızı bulmak ve aynı zamanda kanıtları tekrardan ortaya çıkarmak, oyunun temelinde bu durum yer alıyor ve bu durumla beraber de kendimizi güzel bir hikaye içerisinde bulabiliyor ve aynı zamanda yapacağımız hamlelerle beraber de ölümcül tehlikelere karşı meydan okumak durumunda kalıyoruz. Meydan okumalarla beraber elbette araştırma tesisi hakkında ilginç sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyor, tesisin merkezine doğru inmeye hazırlanıyoruz.
 
Bunun dışında oyunda istediğimiz şekilde elbette ilerleyebiliyoruz, oyunda farklı şekillerde yer alabildiğimiz kısımlarda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz, teyzesinin farklı kısımlarına doğru ilerlerken sır perdesini aralamak durumunda kalıyor ve aynı zamanda gördüğümüz bütün korkunç unsurların burada olduğunu da deneyimleyebiliyoruz. Bilinmezlikle beraber yer alabileceğimiz ve bununla beraber savaşabileceğimiz yapımda bir o kadar tanıdık dünyalarda karşılaşabilir ve aynı zamanda zaman çizelgesinin bulunmadığı yapı ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Yapım içerisinde yer alacağımız süre boyunca tüm korku unsurları ile beraber karşılaşabiliyor, kendimizi daha çok karanlık atmosferlerde bulabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca en iyi şekilde hayatta kalma mücadelesini sürdürebiliyoruz.
 
 

Sıkıntılı dönemlerden geçtiğimiz yapım içerisinde arka planda yer alan müzikler doğrudan oyunculara hitap ediyor ve geliştirici ekip bu müziklerin üzerinde bir hayli durduğunu aktarıyor. Çünkü müzikler genel olarak arka planda oyuncuları oyuna çeken ve oyuna dahil eden unsurlar arasında önemli bir yere sahip diyebiliyoruz. Bu müziklerle beraber doğrudan kendimizi oyunda bulabiliyor, kendimize oyuna kaptırmak için elbette bu müziklerden yararlanabiliyor ve bu müzikler doğrultusunda kendimize hızlı bir şekilde oyuna adapte edebiliyoruz. Bunun dışında oyunda elbette eşsiz ortamlara doğru adım atabiliyor, bu ortamları keşfedebiliyor, etraftan bulabileceğimiz ipuçları ile beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Duvarın yıkıldığı Berlin sokaklarında yer aldığımız yapımında bir yandan siyaset çekişmelerin yaşandığı bir ortamla karşı karşıya kalıyor, diğer yandan ise gerçeküstü bir dünya ile beraber burada karşımıza çıkan ve bizlere zorluk yaşatan düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz. İşte bu durumda yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebilir ve burada her biri oyuncu belki de farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 farklı silah bulunuyor, bu silahların her birinin kendine özgü yetenekleri, özelleştirmeleri, kişiselleştirmeleri ve daha fazla detayı bulunuyor. Bu silahlarla beraber elimizdekilere iyi bir şekilde kullanabiliyor, bunlar üzerinde usta olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve hayatta kalma mücadelesi ile beraber de büyük bir savaş veriyoruz.

Bunun dışında yapım içerisinde duvarın açık olduğu ve bir yandan da duvarın elbette kötü insanlarla beraber dolduğu bir yapı ile karşı karşıya kalıyor, buralarda hayatta kalmak gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırır. Oyun içerisinde bilim kurgu teması bulunuyor, bilim kurgu teması ile beraber tesis içerisinde bizlerin karşısına tuhaf tuhaf robotlar ve drone'lar çıkabiliyor, onları ortadan kaldırmak için elbette elimizdeki silahlara davranmak durumunda kalıyor ve tesis içerisinde gerçekten de ürkütücü ve gizem dolu olaylarla karşı karşıya geliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde daha çok karanlık bir tarz bizlere sunuluyor, bu karanlık tarz ile beraber elbette biz de gidişatımızın nasıl etkilendiğini görebiliyor ve kendimizi karanlık bir hikaye içerisinde bulabiliyoruz.
 
 
 
Sorumlulara ve korkunç içerikleri bulmaya çalıştığımız ve aynı zamanda tesis içerisinde yer aldığımız süre boyunca silahları dilediğimiz şekilde kullanabileceğimiz yapayın içerisinde istediğimiz gibi keskin nişancı tüfeğini kullanabiliyor, elimizi tekli tabancayı alabiliyor ve daha fazla silahla beraber de düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanıyoruz. Oyunda keskin nişancı tüfeği ile beraber elbette silahımızı ateşleyebiliyoruz. Bunun dışında elimize taramalı tüfeği alabiliyor ve bunun dışında pompalı tüfeği de burada düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Bu stillerle beraber üzerimize gelen android yani robot tarzı düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve böylece onların saldırılarını savuşturmak durumunda kalıyoruz.
 
Yıkık dökük harabelerin arasında yer aldığımız ve aynı zamanda tesis içerisinde bulunduğumuz yapımda gideceğimiz her yerin yıkıldığını ve üzerimize gelen düşmanların da doğrudan bize koştuğunu deneyimleyebiliyor ve onların hiçbir korkusunun olmadığının da farkına varabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde siper alabiliyor, düşmanlara karşı gelmek için kullanabileceğimiz çeşitli çevre unsurlarını görme çabası içerisinde oluyoruz, toplu bir şekilde düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz ve daha fazla detaylı olarak oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda koridorlara doğru ilerlerken elbette burada savaşlara atılabiliyor, üzerimize doğru koşan düşmanları yok etmek için elimizdeki silahları art arda ateşleyebiliyoruz ve tuhaf ve bir o kadar da tanıdık bir dünyanın derinlerine doğru kendimizi ilerletebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde kısacası bu tarz bir içerik yer alıyor. Bu içerikle beraber kendimizi gerçekten de tam bir savaş ortamında bulabiliyor ve daha çok harabe ortamlarında kendimizi savunmak durumunda kalıyoruz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten oyun şu anda Epic Games sitesinde tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor. Bu deneyimi kaçırmak istemiyorsanız, oyunu kütüphanenize eklemeyi unutmayın ve kalıcı bir şekilde sizin olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bununla beraber istediğiniz şekilde oyunu istediğiniz zaman indirebilir, bilgisayarınıza kurabilir ve böylece oyuna direkt olarak geçiş yapabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve gerçekten de savaş temalı yapımlara geçiş yapmak istiyorsanız, bu oyun tam size göre diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Beşiktaş Esports'un EMEA Masters Spring 2024 Yarı Final Karşılaşması Bugün! EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız