Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Jurassic Park ve Crysis'ten İlham Alan Ferocious'tan Yeni Oynanış Videosu

 
 
Bağımsız ve küçük bir ekip tarafından şu anda geliştirilme aşamasında bulunan nişancı aksiyon oyunu Ferocious'tan yepyeni bir oynanış videosu ortaya çıktı. Birçok eski tarz FPS oyunlarından ilham alan bu yapım ilgi çekici bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.
 
Ferocious' oyuncuları yoğun aksiyona davet ediyor
 
 
 
King Kong ve Jurassic Park gibi klasik macera oyunlarının yanı sıra Crysis gibi modern ve taktiksel nişancı oyunlarından ilham alan Ferocious, oyuncuları ormanların içlerine doğru sürüklüyor. Ormanlık alanlarda yoğun savaşlara girebileceğiniz yapım içerisinde ölümcül bir adanın kıyısında uyanıyor ve Pasifik Okyanusu'nun keşfedilmemiş sularına doğru adım atmaya hazırlanabiliyorsunuz. Oyun, klasik olarak bir gemi kazası ile başlıyor ve bundan sonraki süreçte hayatta kalmanın yollarını arıyorsunuz.
 
Önceliğimizin kayıp kardeşimizin yerine bulmak olduğu oyunda daha derine indikçe etraftaki tek insanın biz olmadığını anlayabiliyor ve burada paralı askerlerin bölgeyi istila ettiğini söyleyebiliyoruz. Farklı şekillerdeki taktiklerimizi ön plana çıkarabildiğimiz, gizlilik temelli ilerleyebildiğimiz veya doğrudan aksiyona dalabildiğimiz yapım için şu anda herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Sürükleyici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve buralarda farklı dinamiklerle karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda gerçekten de üst düzey bir sistem yer alıyor ve eski tarz Birinci Şahıs Nişancı deneyimi ile beraber buradaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Dinozorların istila ettiği bir dünyada bulunduğumuz yapımda elbette bunun yanı sıra paralı düşman askerleri de bulunuyor ve bunları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Oyun standart ve klasik bir hikaye başlangıcı ile beraber bizleri sunuyor ve korkunç yırtıcı hayvanların bulunduğu bir dünyada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Klasik olarak gizemli bir adada gemi kazası geçirdiğimiz yapım içerisinde elbette bu adayı en iyi şekilde keşfetmek durumunda kalıyor ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesini bu adayla beraber başlayabiliyoruz. Hem insanların hem de canlıların bulunduğu bu yapım içerisinde elbette tüm bunları ortadan kaldırmak ve bize karşı gelen her bir tehditten sonra yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Ne kadar çok uzun süre hayatta kalmaya çalışırsak o kadar çok hızlı bir şekilde gelişebilir ve kendimizi doğrudan gizemli ortamlarda bulabiliriz.
 
Zaten oyunun temeline ve atmosferine bakacak olursak daha çok ormanlarla beraber donatılmış bir dünyada kendimizi bulabiliyor ve bununla beraber ilerlediğimiz esnada elbette o dünyanın harikalarını burada görebiliyoruz. Bunun yanı sıra elbette buraları gezerken etrafı keşfetmek, etraftan çeşitli kaynaklar toplamak tamamen bizim işimiz oluyor ve gemi kazasından sonra buradaki maceramız ve mücadelemiz büyük oranda başlıyor diyebiliriz. Dinozor benzeri canlıların bulunduğu yapım içerisinde elbette önceliğimizin kayıp kardeşimizi bulmak olduğunu aktarmakta fayda var. Çünkü buraya tek başımıza değil aynı zamanda yakınımızla beraber gelmiş bulunuyoruz ve bu adada hızlı bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Çünkü her durduğumuz saniye elbette yırtıcı hayvanların ve diğer paralı askerlerin bize saldırdığını ve bunun akabinde ise hayatta kalmanın ne kadar güç olduğunu aktarabiliyoruz.

Geliştirici ekip tarafından belirtilene göre oyun içerisinde tamamen tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapı yer alacak ve buna da beraber biz de büyük bir mücadele içerisinde kendimizi bulabileceğiz. Kayıp kardeşimizi aramaya çalıştığımız ve akabinde ise keşfedilmemiş sularda yer aldığımız yapım içerisinde Pasifik Okyanusu'nun ortaya çıkmamış sırlarını burada açığa çıkarmaya çalışıyor ve daha derine indikçe olayların daha da karmaşık hale geldiğini aktarabiliyoruz. Gizlilik, strateji ve hayatta kalma unsurlarının bir araya geldiği yapım içerisinde elbette hayatta kalma mekanikleri daha fazla ön plana çıkıyor ve düşmanlardan ve diğer canlılardan saklamak için elbette gizlilik odaklı mekaniklerden yararlanmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Gizlilik odaklı ilerleyebileceğimiz ve her bir oyuncunun burada farklı bir deneyim elde edebileceği yapımında elbette ağaçların arkasına saklanabiliyor, düşmanlardan gizlenebiliyor ve daha farklı yapılarla beraber kendinize gizlilik içerisinde bulabiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı ortamlara doğru ilerlediğiniz esnada elbette bu ortamların her birinin farklı atmosfere, düşmanlara, bulmacalara ve daha fazlasına sahip olduğunu görebiliyor ve bununla beraber düşman devriyelerinin ve kamplarının burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde elbette ilerlemeye çalışırken düşman devriyelerle karşılaşabilir ve onları ortadan kaldırmak sizin işiniz olur. Doğrudan aksiyona girebilirsiniz, ancak bu durumda daha zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalırsınız. Oyunda devasa dinozorlar bulunduğundan, onları ortadan kaldırmak normal düşmanlardan daha zordur ve silahlarınız ile yeteneklerinize güvenmek durumunda kalırsınız. Gemi kazasının ardından büyük bir mücadeleye başladığınız yapımda, olaylar gittikçe karmaşıklaşsa da benzer stratejiler benimseyebilir ve kendi oyun tarzınızı oyuna dahil edebilirsiniz. Bu kapsamda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve düşman devriyelerini, kamplarını ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz olur. Kampları ele geçirmek ve buraları temizlemek için gizlilik odaklı unsurlarla ilerleyebilir veya düşmanlara doğrudan saldırabilirsiniz. Ancak gizlilik odaklı sistem olduğundan dolayı, buna göre hareket etmek daha mantıklı.

Tarih öncesi sakinlerle buluşabildiğimiz ve onların sunduğu unsurlara saygı göstermeye başladığımız yapımda, farklı ortamlara doğru giriş yaparken Pasifik Okyanusu'nun keşfedilmemiş alanlarına doğru geçiş yapabilir ve buraları keşfetmek tamamen bizim işimiz olur. Harita içerisinde keşfedilmemiş alanlar ve bazı gizemli noktaların bulunduğunu belirtmekte fayda var. Adanın tarih öncesi sakinlerinin ön plana çıktığı oyunda, durumun ne kadar vahim olduğunu görebilir ve sürükleyici bir temel etrafında dönüp durmaya hazırlanabiliriz. Ancak oyunun bağımsız bir geliştirici tarafından sunulacağını aktarmakta fayda var. Bu tarz oyunlarda yüksek grafikler ve animasyonlar bekleyebilirsiniz, ancak oyunun görsellerine ve fragmanına bakacak olursanız, üst düzey bir yapıya sahip olmadığını, ancak genel olarak yeterli bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla beklentilerinizi düşük tutmak ve dengede tutmakta fayda var diyebiliriz.
 
 
 
Oyun dünyasının elbette her geçen gün yeni detaylarla karşımıza çıktığı yapım içerisinde aynı zamanda birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bu türün önde gelen oyunlarından bu oyunun ilham aldığını söyleyebiliyoruz. Benzersiz bir deneyim sunmayı hedefleyen bu yapım içerisinde Elbette üst düzey bir yapıyla karşılaşmak durumunda kalıyor ve temel hedeflerimizle beraber düşmanlar ortadan kaldırmak ve görevleri yerine getirmek tamamen bizim işimiz oluyor. FEROCIOUS aktardığımız üzere oyuncuları esrarengiz bir adaya götürüyor. Bu ada, doğal güzellikleri kadar tehlikeleriyle de dikkat çekiyor. Adada yalnızca doğanın değil, aynı zamanda düşmanların ve tehlikeli yaratıkların da hüküm sürdüğü bir ortamda hayatta kalmak zorundasınız. Oyunun hikayesi, keşif ve hayatta kalma üzerine kurulu. Oyuncular, adada ilerledikçe hem adanın hem de buradaki düşmanların sırlarını keşfetmeye çalışıyor. Hikaye, oyuncuları sürekli tetikte tutmayı ve merak duygusunu canlı tutmayı hedefliyor. Her köşe başında yeni bir tehdit veya keşfedilecek bir sır olması, oyunun temposunu yüksek tutuyor. Oyuncular, hem silahlarını hem de zekalarını kullanarak bu tehlikeli ortamda hayatta kalmaya çalışıyor. 
 
Elbette bu tarz oyunlar içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde eder. Çünkü burada yapacaklarınızı beraber gidişatı yön verebiliyor ve bununla beraber nasıl bir yapı içerisinde olmanız gerektiğini siz karar verebiliyorsunuz. Yırtıcı hayvanların bulunduğu ve sürekli olarak kendinizi diken üstünde hissettiğiniz yapımda elbette karanlık bir atmosferin olduğundan bahsetmekte fayda var. Hem insanlardan hem de canavarlardan dolayı sıkıntıda olduğunuz yapım içerisinde hayatta kalma mücadelesinde gerçekten de acımasız bir dünyada yer aldığınızı söyleyebilir ve daha çok ormanlık alanlarda burada yer alacağınızı aktarabiliriz.
 
Ormanlık alanlar içerisinde sık ağaçlarla dolanmış bölgelerde kendimizi bulabildiğimiz esnada elbette gizli mağaralara geçiş yapabilir, buralarda saklanmış gizli kaynaklara erişim sağlayabilir ve etrafta bulabileceğiniz kaynaklarla beraber gidişatınızı daha da garanti altına almak durumunda kalıyorsunuz. Elbette adanın derinliklerine indikçe ve buraları keşfetmeye çalıştıkça etrafta sadece sizin olmadığınızı ve diğer taraftan farklı insanların ve yaratıkların da olduğunu aktarmakta fayda var. Hayatta kalma arayışımızda elbette farklı özelliklerle beraber ilerlemeye başlıyor ve karakterimizin temel yeteneklerinden burada yararlanmak durumunda kalıyoruz. Kullanabileceğimiz silahlarla beraber düşmanların üzerine gidebiliyor ve karmaşık durumların üstesinden gelmek için burada farklı şekillerde düşünmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Ama siz bir mücadeleye katılabileceğimiz yapımda tarih öncesi hayvanların, yaratıkların ve hatta yırtıcıların burada olduğunu aktarabilir ve adanın sırlarını ortaya çıkarmak için de yaban hayatını burada incelemek durumunda kalıyoruz. Bu inceleme ile beraber çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor ve alışılmadık ittifakları burada kurmak durumunda kalıyoruz. Canlı bir atmosferi bizlere sunmayı hedefleyen bu yapının içerisinde arka planda yer alan dinamik ve etkileşimli bir dünyanın bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve bu etkileşimle dünya ile beraber kendimize canlı ortamlarda bulmaya hazırlanabiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca hem dinozorların hem de yaratıkların elbette ortasında kalabilir ve onları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. İçine düştüğünüz bu karmaşık ortamdan nasıl çıkacağınız sizin hamlelerinize göre değişkenlik gösterebiliyor.

Görsel olarak etkileyici bir oyunun bizlere sunulacağını ve akabinde ise atmosfer bakımından üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda özelleştirilebilir silah kütüphanesi bizlere sunuluyor ve bununla beraber kendi ekipmanlarımızı ve silahlarımızı en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Geniş bir cephaneliğe sahip olduğumuz yapım içerisinde elbette yoğun savaşlara doğru katılabilir ve ormanların içerisinde hayatta kalma mücadelesine atılım sağlayabiliyoruz. Hem tarih öncesi hem de fantastik yaratıkları inceleyebileceğimiz ve aynı zamanda ilgi çekici bir ortam bizlere sunacağı yapımda istediğimiz şekilde bu hayvanlarla beraber savaşabiliyor veya onlarla tamamen arkadaş olabiliyoruz. Bu seçimi tamamen bize ait olarak değişkenlik gösterebiliyor ve bunun mekanikleri de oyun içerisinde doğru bir şekilde yansıtıldığını inanıyoruz. Umarız ki oyun içerisinde elbette bugün yaratıklarla ve hayvanlarla beraber dost olduktan sonra onlarla etkileşime daha da arttırabileceğimiz unsurlar bizlere sunulur ve buna göre de oyunun gidişatı aslında değişkenlik gösterebilir. Durum böyle olunca elbette daha güzel bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimle beraber kendimizi geliştirebilir ve ilerlememize ilerleyiş katabiliriz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun, sürükleyici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve farklı dinamiklerle karşılaşabileceğimiz üst düzey bir sistem sunuyor. Eski tarz birinci şahıs nişancı deneyimiyle, dinozorların istila ettiği bir dünyada geçiyor ve paralı düşman askerleri de bulunuyor. Oyuncular, klasik bir hikaye başlangıcı ile gizemli bir adada gemi kazası geçiren karakterlerin hayatta kalma mücadelesine katılıyor. Adayı keşfederken, hem vahşi hayvanlarla hem de insan düşmanlarla karşılaşabiliyoruz. Hayatta kalmak için çevreden kaynak toplamak ve tehditleri ortadan kaldırmak gerekiyor.

Oyunun atmosferi, ormanlarla dolu bir dünyada geçiyor ve oyuncular, kayıp kardeşlerini bulmaya çalışırken hızlı hareket etmeleri gerekiyor. Yırtıcı hayvanlar ve paralı askerler sürekli tehdit oluşturuyor, bu da hayatta kalmayı zorlaştırıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu yeni oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de güzel bir deneyim sunmayı vadediyor.

Ek olarak, oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda. Hem oyunun görsellerine hem de fragmanına haberimizden ve Steam sayfası üzerinden erişebilir ve nasıl bir yapıya sahip olacağını görebilirsiniz. Bunun yanı sıra, oyunu istek listenize ekledikten sonra çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilir ve buna göre kendi takviminizi ayarlayabilirsiniz. Dikkat çekici bu oyunun diğer taraftan ne kadarlık bir fiyata çıkış yapacağı bilinmiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
UE5 Destekli INDUSTRIA 2'den İki Dakikalık Oynanış Videosu Geldi Red Dead Redemption 2 İçin Film Tadında Türkçe Dublaj!

Babblebabble

22.6.2024 20:12:55

0
He şöyle birbirine benzer dandik görevlerin olmadığı açık dünya ve yeşillikli bişey lazımdı. Şaka maka fena durmuyor vallahi. Atalım listeye bakalım.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız