Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Game Pass'te Oynayabileceğiniz Spor Oyunları

 
 
Microsoft tarafından biz oyunculara sunulan aylık abonelik hizmeti Xbox Game Pass bizlere geniş bir oyun kütüphanesi sunuyor. Bu kütüphane içerisinde aksiyon, macera, rol yapma, spor, strateji ve daha fazla tür yer alıyor. Geniş bir kütüphaneye sahip Xbox Game Pass hizmetine tek bir ücretle erişebiliyor ve tek bir oyundan ziyade tüm kütüphanedeki oyunları deneme şansı elde edebiliyoruz. Bu avantajlarından dolayı Xbox Game Pass, oyuncular tarafından sevilen bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bu listemizde sizler için spor oyunlarına yöneleceğiz. Xbox Game Pass aboneliğiniz ve spor türüne karşı ilginiz varsa bu listedeki oyunları deneyebilirsiniz. işte Xbox Game pass kütüphanesinde oynayabileceğiniz spor oyunları:
 
- Descenders
 
 
 
RageSquid tarafından geliştirilen ve No More Robots tarafından 7 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanan macera spor oyunu Descenders, Xbox Game Pass kütüphanesinde yer alan spor oyunlarından bir tanesi. Oyun 12 farklı dil desteğine sahip ve modern teknolojileri bünyesinde barındıran  bir yapıyı bizlere sunuyor. Oyunda bir bisikletimiz yer alıyor ve bu bisikletle beraber büyük bir yarışa hazırlanıyoruz.
 
Oyun içerisinde birçok bölge bulunuyor: Ormanlık alanlardan dağlık alanlara kadar çeşit çeşit yerler bulunuyor. Oyun prosedurel olarak oluşturulmuş bir yapıya sahip yani her oyuna başladığınızda farklı bir deneyim elde edeceksiniz. Dolayısıyla her yeni oyunda bölgelerin yapısı, çıkıntılar, tümsekler ve daha fazlası değişiklik gösterecek. Oyunda bisiklete özel bir fizik motoru yer alıyor. Bu fizik motoru ile beraber bisikleti gerçekten sürdüğümüzü hissedebiliyoruz. Descenders ile beraber çeşitli mücadelelere atılabiliyor bunun karşılığında da galip çıkarsak birçok cazip ödülü elde edebiliyoruz. Oyun ek olarak bir takım seçebiliyor ve bu takımın sıralamasını yükselterek ün kazanmaya çalışabiliyoruz.
 
Eğer bisiklet sporunu seviyorsanız ve bu türe karşı ilginiz varsa Xbox Game pass kütüphanesinde denemeniz gereken ve oynamanız gereken spor oyunları arasında yer alıyor diyebilirim.
 
- MotoGP 22
 
 
 
Milestone Srl.Tarafından geliştirilen ve 21 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan MotoGP 2022 öne çıkan spor oyunları arasında yer alıyor. MotoGP  serisi sezon sezon devam ediyor ve en yeni sezonu - 2022 - şu anda yayınlanmış durumda. 2022 sezonu içerisinde birçok yeni detay ve içerik yer alıyor. Oyun içerisinde 120’den fazla motosiklet sürücüsü ve 20'den fazla pist bulunuyor. Oyundaki grafikler ve animasyonlar her sezonda biraz daha iyileştirilmeye ve yeni içerikler eklenmeye çalışılıyor. Oyunda çapraz nesil çok oyunculu mod bulunuyor. Bunun yanı sıra yeni çok oyunculu mod da bu sezonla birlikte oyuna dahil ediliyor.
 
MotoGP 2022 tam olarak motosiklet tutkunlarına hitap ediyor. Bu yapımda kariyer yapabileceğiniz bir menajerlik sistemi yer alıyor. Bu kısımda kendi takımınızı oluşturabiliyor, birçok yarışa katılıyor, en iyi motosikleti - sürücüyü elde etmeye çalışıyor ve takımınızı galip çıkartmaya çalışıyorsunuz. Bu sayede Lig sıralamalarında yükseliyor ve oyun içerisinde çeşitli ödüller elde edebiliyorsunuz.
 
Oyunda ekibinizin kontrolü sizin elinizde bulunuyor. Ekibindeki insanları seçebiliyor, motosikletin motorunu, gövdesini ve diğer tüm parçalarını siz seçebiliyorsunuz yani oyun deneyimi tamamen sizin elinizde yer alıyor diyebilirim.
 
MotoGP 2022 hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapıyı bizlere sunuyor. Eğer motosiklet sporlarını seviyorsanız ve bu türe karşı ilginiz varsa Xbox Game Pass kütüphanesinde ve hizmetinde denemeniz gereken oyunlar arasında yer alıyor diyebilirim. Bir önceki sezonu oynadıysanız yeni sezon ile karşılaştırmasını daha iyi yapabilirsiniz.
 
- theHunter: Call of the Wild
 
 
 
Expansive Worlds Tarafından geliştirilen ve yayınlanan aksiyon macera avcılık simülasyon oyunu The Hunter Call of the Wild, 2017 yılında piyasaya sürüldü. Avcılık türü içerisine adını yazdıran biri yapım oldu diyebiliriz. Oyunda çevrimiçi co-op modu ve bunun yanı sıra tek oyunculu bir yapı bulunuyor. Oyunda geniş bir araziyi yani dünyayı keşfedebiliyoruz. Bunun yanı sıra bu dünyada yer alan canlıları, elimizde bulunan aletler ve silahlar ile avlayabiliyoruz.
 
Serinin önceki oyunlarına nazaran daha geniş bir dünya sunan bu yapımda tehlikeli bir dünya bizleri bekliyor. Oyundaki canlı davranışları karmaşık olarak karşımıza çıkıyor yani hep aynı animasyonları ve eylemleri bizlere göstermiyorlar. Dolayısıyla bu durum gerçekçiliği arttıran unsurlardan biri. Oyundaki açık dünyayı keşfetmek için sadece yürümüyor bunun yanı sıra ATV aracımız ile ilerleyebiliyoruz. ATV aracı sayesinde zorlu koşullara karşı gelebiliyor ve dağlık arazilere çıkabiliyoruz. theHunter: Call of the Wild, avcılık simülasyonun yanı sıra keşif unsurlarıyla da ön plana çıkan bir yapım.
 
Oyundaki avcılık deneyimi tamamen sizin bakış açınızla şekilleniyor. Bir avı gördüğünüz zaman bunu avlamak tamamen sizin elinizde: Ona karşı yaklaşımınız, ona karşı tutumunuz ve stratejiniz tamamen sizin elinizde. Avlama yöntemine siz karar veriyorsunuz.
 
Oyunda birçok bölgede çeşitli görevler bulunuyor. Bu görevler araclığıyla etrafta keşfedebileceğiniz karakollar, gözetleme kuleleri ve daha fazlası yer alıyor. Eğer yürümekten yorulduysanız yine yukarıda bahsettiğim gibi ATV aracınıza atlayıp etrafı keşfedebilirsiniz. Oyun içerisinde yine her türlü hava koşuluna bizlere yansıtılıyor. Gerek rüzgar sistemi gerekse güneşin geliş açıları vesaire bunlar çok iyi bir şekilde yansıtılmış durumda.
 
Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapıdan bahsettik. Çok oyunculu yapıda 8 kişiye kadar bir destek sunuluyor. Bu da diğer oyuncularla rekabet etmenizi veya işbirliği içerisine girmenizi sağlıyor. Bu oyunu tek oyunculu oynamaktan ziyade çok oyunculuda arkadaşlarınızla beraber oynamak daha fazla zevk verebilir. Ancak bu deneyim tabi ki yine de size kalmış durumda.
 
Eğer Xbox Game Pass aboneliğiniz var ise bu avcılık simülasyonu oyununu denemenizi tavsiye ederim Serinin önceki oyunlarını oynamış oyuncular var ise bu oyun ile önceki oyunları karşılaştırabilir. Dolayısıyla hangi oyun daha önde onun kararını verebilir.
 
- Wreckfest
 
 
 
Bugbear Entertainment tarafından geliştirilen ve THQ Nordic, tarafından 27 Ağustos 2019 tarihinde yayınlanan aksiyon macera yarış oyunu Wreckfest, fizik motoruna sahip yapısı ile ön plana çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Oyun içerisinde araç özelleştirme seçenekleri, çok oyunculu bir mod, zorluk modları ve kariyer modu yer alıyor, Oyundaki asıl dikkatimizi çeken olay, içerisinde yer alan fizik motoru. Bu fizik motoru sayesinde çarpışmalar ve yarışlar çok daha gerçekçi bir deneyim sunuyor.
 
Oyundaki çok oyunculu mod sayesinde arkadaşlarınızla birlikte çevrimiçi olarak oynayabiliyor ve yarışabiliyorsunuz. Çok oyunculu mod içerisinde arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bir oda kurabiliyorsunuz. Bu odanın kurallarını siz belirliyorsunuz. Dilediğiniz bölgeyi seçebiliyor, şifreyi belirleyebiliyori ve oyun türünü seçebiliyorsunuz. Bu sayede çok oyunculu özel bir deneyim yaşayabiliyorsunuz. Oyundaki çok oyunculu yapı bence tek oyunculu yapıdan daha fazla zevk veriyor. Çünkü bu kısımda arkadaşlarınızla beraber büyük bir arenada kapışırken tepkilerini gözlemlemek ve o esnada sohbetin dibine vurmak çok daha zevkli. Bunun yanı sıra Wreckfest oyununda yer alan kariyer modu sayesinde klasik bir maceraya çıkabiliyor, çeşitli şampiyonalara katılabiliyor ve deneyim puanları kazanabiliyorsunuz. Ek olarak araçlarınızı yükseltebiliyor, özelleştirme yapabiliyor ve yeni araçların kilidini açabiliyorsunuz.
 
Oyunda kilidini açabileceğiniz çok farklı araç türleri yer alıyor. Normal yarış arabalarından iki tekerlekli koltuklara kadar birçok farklı türde araçlara sahip olabiliyor ve bunlarla beraber yarışa katılabiliyorsunuz. Bu da oyna farklı bir hava katıyor.
 
Oyunda yine birçok arena yer alıyor. Bu arenalar içerisinde sadece çarpışma mücadeleleri de  bulunuyor. Bu modda aracınızın bir can barı bulunuyor ve canınız tamamen tükenmeden diğer araçları parçalamaya ve yok etmeye çalışıyorsunuz. Buna bir nevi hayatta kalma modu diyebiliriz. En son hayatta kalan araç bu  arenanın galibi oluyor. Oyundaki araç fiziğinden bahsetmiştik. Bu çarpışmalarda araç fiziği gerçekten ön plana çıkıyor. Her çarpışma sonrasında aracınızda bırakılan hasar gözler önüne seriliyor. Oyun oynarken siz de bu durumun farkına varacaksınız.
 
Xbox Game pass kütüphanesinde yer alan bu oyunu sizin de denemenizi tavsiye ediyorum. Eğer yarış oyunlarını seviyorsanız bu oyunu da deneyebilirsiniz.
 
- FIFA 22
 
 
 
Electronic Arts tarafından geliştirilen ve yayınlanan uzun soluklu futbol serisinin en yeni oyunu FIFA 22 Xbox Game Pass üzerinde oynayabileceğiniz spor oyunları arasında yer alıyor. Serinin önceki oyunlarına kıyasla daha yeni animasyonlar, top sürüş dinamikleri, Hyper motion teknolojisi ve daha fazlası yer alıyor.
 
FIFA serisi uzun yıllardır aramızda olan yapımlardan biri. Her sene yeni bir FIFA oyunun gelmesi ile birlikte bu seriye aşina olan oyuncular yeni bir kariyer modu başlatarak oyundaki yenilikleri görmeye çalışıyor. Tabii artık bu sürecin bir yerden sonra değişmesi gerekiyor ki FIFA 22, bunu başarmaya çalışan oyunlardan biri. Ancak ne kadar başarılı oldu bu tartışılır. Çünkü seriyi bilen oyuncular ve daha önce spor oyunları ile haşır neşir olan oyuncular artık daha farklı şeyler görmek istiyor ve her sene çıkan bu spor oyunlarının birbirlerinin benzeri olduğunu belirtiyor. Bu söylemlerinde haklılar.
 
Oyuncular olarak artık spor oyunlarında köklü değişiklikler arıyoruz ve bunun uygulanmasını istiyoruz. Her sene birbirinin tekrarı oyunlar açıkçası görmek istemiyoruz. Serinin önceki oyununa eklemeler yapılarak gelen yeni oyunlar zaten oyuncular tarafından topa tutuluyor. Bunun farkına varan ekip de bu süreçten sonra oyunu toparlamaya çalışıyor. Böylece yarım yamalak bir oyun piyasaya sürülmüş oluyor. Dolayısıyla bunun önüne geçilmesi için artık ekiplerin bu tarz unsurları göz önüne alması gerekiyor.
 
FIFA 22 yine önceki oyunlara kıyasla gerçek bir futbol hissiyatı veriyor ve bu da ön plana çıkan yapımlar arasındaki konumunu korumasını sağlıyor. Oyuncu konumlandırma, top fiziği ve animasyonlardaki yeni iyileştirmeler sayesinde son derece tatmin edici bir futbol simülasyonunu bizlere sunmaya çalışıyor.  
 
FIFA 22'de çeşitli oyun modları bulunuyor ve Kariyer Modu en popüler olanlardan biri. FIFA 22 Kariyer Modu, çok daha gelişmiş bir oyun deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor. Daha gerçekçi ve gelişmiş bir yönetim modu olan Kariyer, oldukça zorlu görünebilir ve ekibinizi sıfırdan bir şeye doğru ulaştırmak yaratıcılık ve ustalık gerektirir. FIFA 22'de kariyer modu ile alakalı şunları söyleyebiliriz: Bu oyunda birinci lig şampiyonu olma hedefiyle takımınıza koçluk yapmanın, yönetmenin ve geliştirmenin en iyi yollarını sizin bulmanız gerekecek. Dolayısıyla bu modda birçok FIFA oyuncusu, antrenman günlerini tamamlamayı sever. Anteranman günleri işleri biraz hızlandırır ancak sonuçlar genellikle harika değil. Eğitimi tamamladığınızda çoğu zaman D veya hatta E dereceli sonuçları alırsınız.
 
FIFA 22 ile oyuna eklenen yeniliklere bakacak olursak:
 
Oynanış çok daha gerçekçi bir hal aldı. Top fiziği büyük ölçüde geliştirildi. HyperMotion teknolojisi oyuna özgünlük katıyor. Kariyer Moduna güzel eklemeler yapıldı. Sunum noktasında geliştirmeler yapıldı. Yapay zeka konumlandırmaları önceki oyunlara göre çok daha iyi. Oyuncuların dikkatini çekecek müzikler.
 
Satış rakamlarına bakalım:
 
FIFA 22 satışlarının yüzde 77'si piyasaya sürülmesinden sonraki ilk hafta boyunca dijital indirmelerden oluşuyor. Bu, franchise'ın geçen yılki oyunu olan FIFA 21'e göre yüzde 62'den sonra önemli bir adım.  Aralık 2021 itibarıyla EA, oyunun 9 milyon adetin üzerinde sattığını belirtti. FIFA 22'de dünya çapında 460 milyondan fazla maç oynandı.
 
İnceleme sitesi Metacritic'e göre FIFA 22, PlayStation 5, Xbox Series X ve PC sürümlerinde "genel olarak olumlu" yorumlar aldı. Bununla birlikte Nintendo Switch sürümü, FIFA 21 ile karşılaştırıldı ve büyük ölçüde değişmediği için eleştirmenler tarafından olumsuz olarak eleştirildi.
 
Electronic Arts tarafında işler biraz daha iyi iken Konami tarafında yani PES tarafında işler biraz daha karmaşık diyebiliriz. Dolayısıyla FIFA 22’yi Xbox Game Pass aboneliğiniz bulunuyorsa deneyebilirsiniz. Bleacher Report tarafından yapılan bir oyun incelemesinde, FIFA 22'de yer alan HyperMotion teknolojisi ile oyun, serinin en iyi yapımı olduğu söylendi.
 
- GRID
 
 
 
Codemasters tarafından geliştirilen ve Codemasters tarafından yayınlanan yarış aksiyon oyunu GRID, hem görsel anlamda iyi bir yapı sunuyor hem de yarış tutkunlarına hitap ediyor. Oyunda birçok farklı yarış bölgesi, yeni araçlar, modlar ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda içerisinde bulunan Lig sayesinde de sıralama yarışlarına katılıyor ve yükselmeye çalışıyorsunuz. Bu sayede ününüze ün katmaya başlıyorsunuz. Dünya çapında tanınmak istiyorsan en iyisi olmak zorundasın.
 
2019 yılında yayınlanan GIRD, gerçekten de hem oyun içi yapısıyla hem de grafikleriyle oyuncuları tatmin ediyor. Oyunda arka planda hikaye döngüsü devam ediyor ve biz de buna eşlik ediyoruz. Bir yandan hikaye bir yandan yarış gerçekten de heyecan verici bir deneyim oluyor.
 
Oyundaki ilk yarışta bir yarış alanındayız ve etrafta çeşitli kutlamalar yapılıyor. Havai fişek gösterilerinin olduğu bir gecede etraf aydınlanırken biz de yarışa son derece hızla bağlanıyoruz. Oyunda 16 yarışçı bulunuyor ve bu yarışçıların önüne geçmemiz gerekiyor. İlk yarışı kazandığımız zaman farklı bir arenaya geçip yeni bir yarışa başlıyoruz.
 
Oyunda altı farklı mod bulunuyor. Bu modlar arasında Tur, Stock, Tuner, GT, FA Racing ve invitational yer alıyor. GRID ilk olarak 21 Mayıs 2019'da duyurulmuştu. Başlangıçta 13 Eylül 2019'da piyasaya sürülmesi planlanmıştı ancak geliştirici ekip, oyunun orijinal çıkış tarihini ertelemeye karar verdi. Oyun daha sonra 11 Ekim 2019'da piyasaya sürüldü. İnceleme sitesi Metacritic'e göre Grid, "karma - ortalama" ve "genel olarak olumlu" incelemeler aldı.
 
- Need for Speed Hot Pursuit Remastered
 
 
 
Criterion Games tarafından geliştirilen ve EA tarafından yayınlanan Need for Speed Hot Pursuit, NFS serinin öne çıkan oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yarış tutkunlarına hitap etmesinin yanı sıra oyun içerisinde bir de suç unsuru yer alıyor. Bu oyunda bir yandan yarış yapıyor hem de bir yandan polislerden kaçıyoruz. Yasa dışı yarışlara adım atacağımız Need for Speed Hot Pursuit Remastered içerisinde birçok iyileştirme yer alıyor.
 
Hot Pursuit'in yeniden düzenlenmiş sürümü Need for Speed: Hot Pursuit Remastered, PC, PlayStation 4 ve Xbox One için 6 Kasım 2020'de ve Nintendo Switch için 13 Kasım 2020'de oyunun onuncu yıl dönümünden hemen önce yayınlandı. Need for Speed ??serisinde yeniden düzenleme alan ilk oyun olarak karşımıza çıkıyor. Güncellenmiş görsellere ve daha yeni donanım desteğine ek olarak oyun, çok oyunculu mod için platformlar arası destek sunuyor. Aynı zamanda tüm eski ana DLC'leri içeriyor. Yeniden düzenlenmiş sürüm, Criterion Games ve Criterion's Burnout Paradise'ın 2018 remaster'ını yapan ekip Stellar Entertainment tarafından geliştirildi.
 
Need for Speed: Hot Pursuit, yayınlandığı dönemde aldığı yüksek övgünün ardından çeşitli dergiler, fuarlar ve oyun sitelerinden birçok ödül aldı. Oyun, büyük yayınlardan Yılın Yarış Oyunu da dahil olmak üzere o yılki diğer yarış oyunlarına karşı 30'dan fazla farklı ödül kazandı. 2010 yılında (E3 2010'da) Game Critics Awards, Hot Pursuit'e En İyi Yarış Oyunu ödülünü verdi. Hot Pursuit, 2010 Spike Video Oyunu Ödülleri'nde En İyi Sürüş Oyunu seçildi. Bunun yanı sıra GameSpot, 1UP, GameSpy ve Shacknews tarafından En İyi Yarış Oyunu ödülüne layık görüldü.
 
Eğer Xbox Game Pass aboneliğiniz var ise denemeniz gereken spor - yarış oyunları arasında yer alıyor.
 
Bu listemizde sizlere Xbox Game Pass hizmetinde denemeniz gereken spor oyunlarından bahsettik. Bu spor oyunları arasında motosiklet yarışları, bisiklet simülasyonlar,ı avcılık simülasyonları ve daha fazlası yer alıyor. Siz de bu oyunlar arasından istediğinizi seçebilir ve oynayabilirsiniz. Eğer bu listeye eklemek istediğiniz oyun varsa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
Yukarıda da bahsettiğim gibi Xbox Game Pass hizmeti aylık abonelik şeklinde bizlere sunuluyor ve tek bir ücret karşılığında bu kütüphanede yer alan tüm oyunları deneyebiliyor ve oynayabiliyoruz..Bu hizmette oyuna tamamen sahip olamıyoruz, bir nevi kiralama hizmeti gibi düşünün. Kütüphaneye her ay yeni oyunlar ekleniyor ve aynı zamanda birçok oyun da kütüphaneden çıkartılıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Çiftlik Oyunu Story of Seasons: A Wonderful Life PC ve Konsollara Geliyor Internet Cafe Simulator - İnceleme

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız