Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkçe Dil Desteğiyle Gelecek F1 Manager 2023 Neler Sunuyor? İşte Tüm Detaylar

 
Frontier Developments tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan yarış, yönetim, simülasyon oyunu Manager 2023, 31 Temmuz tarihinde çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Simülasyon ve strateji unsurlarını bünyesinde barındıran ve istediğimiz şekilde yarışın gidişatını değiştirebileceğimiz yapımın nihayet geçtiğimiz süreçte çıkış tarihi net bir şekilde açıklandı. Bu oyun içerisinde farklı farklı modlar yer alıyor ve bu modlara giriş yaparak istediğimiz şekilde yarışlara katılabiliyor, yarış pilotundan araçlara kadar her bir unsuru seçebiliyor ve yarış konusunda tamamen ipler elimizde oluyor.

Serinin yeni oyununda elbette daha fazla detay, grafiksel iyileştirme ve daha yeni modlar bizlere sunulmayı bekliyor ve oyun içerisinde yeni bir sezon bizlere aktarılıyor. Oyunda serinin önceki oyunlarında olmayan yeni araçlar, yeni sürücüler, yeni oyun içi meydan okumalar, yeni modlar ve yeni yarış içerikleri yer alıyor. Bu içeriklerle beraber yeni bir deneyime atılmaya hazırlanıyor ve bu kapsamda da şampiyon olma yoluna giriş yapabiliyoruz. Yeni sezon içerisinde elbette üst sıralara ismimizi yazdırmak için çeşitli hamleler yapabiliyor ve burada işleri nasıl ilerlediğini öğrenebiliyoruz.

Tüm detaylar bizim elimizde
 
 

Öncelikle oyun içerisinde bizleri simülasyon ve strateji unsurları bizleri bekliyor. Tabii ki bu oyun içerisinde direkt olarak yarışlara katılıp kazanmaya çalışmıyor öncelikle tüm detaylar bizim elimizde olduğundan dolayı tamamen patronun biz olduğunu görüyoruz. Oyun içerisinde elimizde büyüklü küçüklü tüm ince detaylar, dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alıyor ve oyunda yapabildiğimiz her hamle her bir oyuncu tarafından değişkenlik gösteriyor. Öncelikle oyun içerisinde bir pilot seçebiliyor ve en iyi pilotu seçebileceğimiz yapımda tabii ki bunun bir araç da satın almamız gerekiyor. Elbette aracın parçalarından pilotun durumuna kadar her bir kısma biz bakıyor ve yarışlarda ön plana çıkmamız için gereken tüm düzenlemeleri bizim yapmamız gerekiyor. Bu düzenlemelerin tamamen bizim elimizde olması demek tüm detaylara bizim hakim olmamız ve oyun içerisinde bu kısımlara dikkat etmemiz demek.

Yeni meydan okumaların, şampiyonaların ve daha fazla yarış içeriğinin yer aldığı yapımda takımın patronu tamamen biziz. Oyun içerisinde bir kariyere başlıyor, bu kariyer doğrultusunda basamakları yukarı doğru çıkmaya çalışıyor ve bu kapsamda da sponsorlardan personellere kadar tüm düzenlemeleri biz yapıyoruz. Oyun içerisinde görebileceğiniz her bir detayı tamamen bizim elimizde bulunuyor ve bu kapsamda bizim hamlelerimizle beraber gidişat değişiyor. Oyun içerisinde dolayısıyla her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu kapsamda da yarış etkinliklerine katılabiliyor. Her alanda yönetim sahibi olduğumuz ve fabrikasından garajına kadar büyüklü küçüklü unsurlara dalış yaptığımız oyunda yeni sezon bizlere yeni bir yarış deneyimini aktarmayı hedefliyor. Bu sezon içerisinde farklı farklı yarış etkinlikleri, yeni modlar, yeni içerikler ve daha fazlası yer alıyor.

Her bir yarış için farklı strateji benimseyebiliyoruz
 
 

F1 Manager 2023 içerisinde vereceğimiz her bir karar çok önem arz ediyor. Çünkü oyunda yaptığımız düzenlemeler ve dokunduğumuz gidişat bizim ne tarafa doğru gideceğimizi gösteriyor. Oyun gerçekçi bir yarış deneyimini sunmak için bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve burada verdiğimiz her bir karar çok önemli. Çünkü verdiğimiz kararlarla beraber gelişin gidişatı değişebiliyor ve bu kararlar doğrultusunda da sonuca katlamak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde stratejik düşünmek oldukça gerekli. Bu kapsamda kendi pistimizi seçebiliyor, yarışçımızı belirleyebiliyor ve aracımızı yarış pistine doğru alabiliyoruz. Yarış başladığı esnada elbette yarışı takip etme ekranı, aracın ve pilotun durumunun nasıl olduğunu görme mekaniği ve daha fazlası bizlere sunuluyor ve biz de bu kapsamda kendimizi yarış içerisinde buluyor ve her bir turu tek tek değerlendirmeye alabiliyoruz / yakından takip edebiliyoruz. Yakından takip ettiğimiz yarış içerisinde elbette birinci olmak oldukça gelir sağlayan unsurlardan biri. Her bir yarış için farklı stratejiler benimseyebiliyor ve bu kapsamda da birinci olmak için mücadeleye atılıyoruz.

Yarış tekrarı moduyla hatalara göz atabiliyoruz
 
 

Atıldığımız yarış deneyiminde yukarıda da bahsettiğim gibi her bir düzenleme bizim elimizde bulunuyor ve takım patronu olarak bu oyun içerisinde yer alıyoruz. Oyunda yarış esnasında birçok noktaya dokunabiliyor ve gerekli düzenlemeler varsa bunları yapabiliyoruz. Oyun içerisinde yarışları tamamlamak ve üst sıralarda bitirmek oldukça önem arz ediyor. Bunun dışında ise yarışların kilit noktalarını izleyebileceğimiz yarış tekrarı modu bulunuyor. Bu mod sayesinde yarışın önemli anlarına bakabiliyor, hangi noktalarda hata yaptığımızı veya iyi yaptığımızı görebiliyor, kendimizi bu kapsamda geliştirebiliyor ve gerekli düzenlemeleri de buna göre yapabiliyoruz. Yarış tekrarı modu elbette birçok oyuncunun tekrardan göz atabileceği bir mekaniği temsil ediyor ve burada başarılı olmak istiyorsak bu kilit noktalara muhakkak bakmamız gerekiyor.

Oyunda elbette her bir oyuncu birinci ve yarışın galibi olmak için pistlere adım atıyor ve bu doğrultuda yarışlara girişini yapıyor. Oyunda bu kapsamda yapabileceğimiz ve kendimizi geliştirebileceğimiz çeşitli noktalar bulunuyor. Bu noktalar arasında ise antrenman ve strateji oluşturma kısımları yer alıyor. Burada istediğimiz gibi yarışçılarımızı antrenman kısmına alabiliyor, geliştirebiliyor ve istediğimiz şekilde onları yarışa adapte edebiliyoruz. Bunun dışında yarış günü hangi stratejiyi belirleyeceksek onu belirleyebiliyor ve daha fazla komutu bu kısım içerisinde verebiliyoruz. Yani antrenman kısmı içerisinde istediğimiz şekilde yarışçıları geliştirebiliyor, kendi stratejimizi oluşturabiliyor ve yarışlara bu şekilde katılabiliyoruz.
 
 

Isınan lastiklerden personel yorgunluğuna kadar tüm detaylara dikkat etmemiz gerekiyor
Bir taraftan kendi stratejimizi belirlediğimiz ve pilotlarımızı eğittiğimiz diğer taraftan ise yarışlara atıldığımız bu oyun içerisinde dinamik yarış koşulları da bulunuyor. Peki bu dinamik yarış koşulları nedir? Buna kısaca göz atmak gerekirsek: Yarış içerisinde her bir tur oyunculara farklı zorluklar çıkarabilen anları bünyesinde barındırıyor. Örneğin oyunda aşırı ısınan lastikler yarışın gidişatını değiştirebiliyor ve eğer bu kapsamda bir değişiklik yapılmazsa ne yazık ki yarışın seyri bizim aleyhimize işleyebiliyor. Bunun dışında yarış esnasında pit kısmına geçiş yapıyor ve buradaki ekiplerin yorgunluğu söz konusu ise çeşitli hataların ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Dolayısıyla oyun içerisindeki her bir küçük detay oldukça önem arz ediyor ve bu detaylara dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü her bir dalgınlığımız ne yazık ki yarışın gidişatını ve seyrini değiştirebiliyor.

Türkçe dil desteğiyle geliyor
 
 

Yarışlara geçiş yapabileceğimiz ve tüm yarış boyunca bütün detaylara hakim olabileceğimiz F1 Manager 2023, 31 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir veya doğrudan ön sipariş verebilirsiniz. Oyunun şu anda ön sipariş fiyatı Steam üzerinde 470 Türk lirasından satışta. Bu tarz simülasyon ve yarış oyunlarından hoşlanıyorsanız ve menajerlik içeriklerinden zevk alıyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Oyun aynı zamanda Türkçe dil desteğine sahip bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Oynanış fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
F1 Manager 2023
Sony: Birinci Taraf Oyunların İlk Gün PS Plus'ta Olmaması İşimize Yarıyor Epic Games Bu Hafta 339 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor

RaymonD7

18.6.2023 14:29:59

0
1 ay sonra güncelleme desteğini keserler.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
F1 Manager
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız