Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Walking Dead: Destinies Oynanış Videoları Dalga Konusu Oldu

 
 
Flux Games tarafından geliştirilen ve GameMill Entertainment tarafından 1 Aralık tarihinde yayınlanacak olan The Walking Dead: Destinies adlı yapımın ortaya çıkan oynanış görüntüleri oyuncular arasında dalga konusu oldu. Oyunun oldukça mekanikleri ve grafikleri bu videolarla beraber ön plana çıktı.
 
The Walking Dead: Destinies şimdiden eleştirilerin odağında
 
 
 
Geldiğimiz noktada büyük bir hayran kitlesinin bulunduğu The Walking Dead evreni genişlemeye devam ediyor. Destinies adlı yapım da bu evreni genişletmek isteyen projelerden biri. Bu oyunda dizideki kurgunun yani hikayenin gidişatını değiştirebiliyor ve ikonik karakterlerle beraber oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. AMC imzalı dizinin öyküsüne dayanan ve yeni bir yapım olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunun ortaya çıkan oynanış görüntüleri gerçekten de oldukça kötü bir şekilde nitelendiriliyor ve Twitter üzerinden ve diğer sosyal medya uygulamaları üzerinden ortaya çıkan bu görüntüler gerçekten de dalga konusu olmuş durumda.
 
Ortaya çıkan görüntülere bakacak olursak elbette karakterimizle beraber ilerlediğimiz yapımda dövüş mekanikleri oldukça eski ve hantal olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda burada Rick karakteriyle beraber ilerlediğimiz bir sekans bulunuyor. Burada etrafımızda zombilerin olduğunu ve zombi gruplarının oldukça yoğun olduğunu görebiliyoruz. Aynı zamanda buradaki animasyonların ve zombilerin bizi ısırdığı sahnelerin gerçekten de kötü bir şekilde aktarıldığını görebiliyoruz. Burada mekaniklerin oldukça kötü çalıştığını ve oyun içi hatalarının bol bol karşımıza çıkacağını görebiliyor ve aynı şekilde mobil bir deneyim sunacağını vadeden bir yapının ortada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Hayran kitlesinin oldukça geniş olduğu bu yapımdan elbette beklentiler bir hayli yüksekti. Yine geçtiğimiz süreçte birçok oynanış fragmanının ve tanıtım fragmanının bizlere sunulduğunu gördük. Burada da üst düzey bir yapının bizlere aktarılacağı vaadinde bulunuldu. Ancak geldiğimiz noktada yeni ortaya çıkan oynanış görüntüleri gerçekten de bu sözlerden oldukça uzak. İçerisinde bulunduğumuz süreçte paylaşılan oynanış videolarını bu haberimiz içerisinde bulabilir ve dilediğiniz gibi izleyebilirsiniz. Aynı şekilde oynanış videosunun haricinde oyunun ara sahnelerini de gösteren bir kısa bölüm bulunuyor. Bu ara sahnelerin gerçekten de kötü bir şekilde karşımıza çıktığını ve karakterlerin burada hareket etmediğini, sadece anlık olarak yapacağı eylemi bizlere sunduğunu görebiliyoruz.
 
Aşağıda da görebileceğiniz gibi ortaya çıkan ara sahnelerin gerçekten de uğraşılmamış bir yapıyı bünyesinde barındırdığını söyleyebiliyoruz. Burada karakterlerin hareket etmediğini, sadece belirli eylemleri gerçekleştirirken animasyonların sabit kaldığını aktarabiliyoruz. Aynı şekilde burada karakterlerin konuşması bizlere aktarılıyor ancak konuşma aktarılırken herhangi bir ağız hareketi ve animasyonun bizlere sunulmadığını rahatlıkla doğrulayabiliyor ve söyleyebiliyoruz. İşte ortaya çıkan bu görüntüler ve ara sahne içerikleri gerçekten de oyuncular tarafından eleştirilerin odağında bulunan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Şu anda gerek Twitter üzerinden gerekse diğer sosyal medya uygulamaları üzerinden de bu durum bir hayli eleştiriliyor.
 
 
 
Oyunun temelinden biraz bahsedecek olursak 
 
Oyunun temeline ve arka planda yer alan hikayesine bakacak olursak, yukarıda da ara ara bahsettiğimiz gibi standart dizinin hikayesi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu hikayeyi örgüsünün de yer yer değişeceğini söyleyebiliyoruz. Geçtiğimiz haberlerde de açıkladığımız gibi oyun içerisinde yer alan ana karakterlerin değiştiğini görebiliyor ve yaptığımız seçimlerle de bu ana karakterin yerini bir başkasıyla aldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ana karakterinin Rick olmasını istemiyorsanız Shane karakteriyle beraber ilerleyebiliyor ve bu sayede Rick karakterini hikaye örgüsü kapsamında öldürebiliyor ve ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Kısacası oyunun içeriğinde bu tarz farklı karakterlerle beraber ilerleyebileceğimiz bir döngü yer alıyor ve burada yapacağımız seçimlerin oldukça önemli olduğundan bahsediliyor. Bu kapsamda her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde ediyor diyebiliriz.
 
Bunun dışında oyunda yer alan hikaye örgüsü olduğu gibi dizi içeriğinden esinleniyor ve ölülerin istila ettiği bir hastanede Rick karakteriyle beraber oyuna başlıyoruz. Burada tek başına uyanan bu karakterle beraber ilk etapta ilerleyebilir, müttefiklerinizi toplayabilir ve yürüyenlerin yani zombilerin yol açtığı kıyamet sonrası dünyada buradaki yerimizi almaya çalışabilirsiniz.
 
Yakın ve menzilli dövüş içerikleri yer alıyor 
 
 
 
Oyunda kritik sahnelerde önemli karar anları ile beraber karşımıza çıkan bir yapı yer alıyor ve dizideki karakterlerden oluşan bir ekibin bizlere sunulduğuna burada söyleyebiliyoruz. İkonik karakterlerinin yer aldığı bu yapımda elbette hayranların ilgisini çekeceği detaylar yer alıyor ve burada zombilere karşı elimizdeki silahları ateşleyebiliyor veya yakın dövüş içerisine girerek de buradaki düşmanları elimizdeki sopayla, kılıçla ve diğer unsurlarla beraber ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde uzak menzilli silahlar arasında tabancalar, tüfekler, arbaletler ve daha fazlası yer alırken, yakın dövüş silahları içerisinde ise sopalar, kılıçlar ve daha fazlası yer alıyor diyebiliriz. Oyunda yer alan üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber karakterlerimizi tam olarak görebiliyor ve bu kamera bakış açısıyla beraber de ilerleyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 13 unutulmaz karakterin yer aldığı aktarılıyor ve burada dilediğimiz gibi kendimize ait bir ekip kurabiliyoruz. Aynı zamanda bu ekiple beraber hayatta kalmaya çalışıyor ve ekibimizde yer alan silahları ve karakterlerin becerilerini bu kapsamda yükseltebiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda etraftan kaynaklar toplayabiliyor ve bu kaynaklarla beraber hem silahlarımızı geliştirebiliyor, yükseltebiliyor ve bu kapsamda güçlenebiliyor hem de karakterlerimizin becerilerini arttırabiliyoruz. Bu da daha güçlü bir ekip bizlere sunuyor.
 
Steam sayfası 
 
 
 
Oyunda sınırlı kaynakların olduğundan bahsedebiliyor ve bu sınırlı kaynakları elbette idareli kullanmak oldukça önem arz ediyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi etraftan sürekli olarak kaynaklar toplayabilir ve bu kaynakları envanterinize atabiliyorsunuz. Oyunda farklı farklı bölümler bulunuyor ve hikaye örgüsüyle beraber ilerleyebileceğiniz bu yapımda yeni karakterlerle beraber de karşılaşabiliyor ve aynı zamanda kendi bölgenizi burada kurup korumaya çalışıyorsunuz. Oyun tamamen tek oyunculu bir yapı ile beraber bizlere aktarılmak isteniyor ve herhangi bir çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyı bünyesinde barındırmıyor. Aynı zamanda sadece İngilizce dil desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanıyor ve şu anda oyuna Steam sayfasının açık olduğundan da bahsedebiliriz.
 
The Walking Dead evreninden hoşlanıyorsanız ve bu tarz bir oyuna yer vermek istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir süre deneyimleyebilirsiniz. Oyunun şu anda daha önceden de belirtildiği gibi 50 dolarlık bir fiyatla çıkış yapması bekleniyor. Oyunun yukarıda da bahsettiğimiz gibi 1 Aralık tarihinde bizlere sunulacağını söyleyebiliyor ve bu kapsamda 20 Kasım itibarıyla da Steam üzerinden oyunları artık dolarla beraber almaya başlıyoruz. Dolayısıyla bu oyunu da dolar kuru ile beraber alabiliyoruz.
 
Son olarak kişisel yorumlarımı aktaracak olursam oyun gerçekten de mobil cihazlara çıkış yapmaya hazırlanan bir oyun gibi görünüyor. Dolayısıyla bu kapsamda yayınlanan ve ortaya çıkan oynanış videolarından da görebileceğiniz gibi karakterin bir anda yerin altına girdiği, çeşitli sorunların olduğu ve animasyonların tam olarak işlenmediği açıkça burada görülüyor. Açıkçası oyundan gerçekten de herhangi bir beklentim bulunuyor. Bu oyunun elbette başarıya ulaşacağını ne yazık ki söyleyemiyoruz. Ancak ne olursa olsun hayranlar birçok unsuru es geçip bu oyuna bir şans verebilir.
 
Duyuru fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Walking Dead Destinies
Crash Team Rumble Twitch'te Haftalık 12 Kişi Tarafından İzleniyor Roguelite Aksiyon Oyunu Realm of Ink Konsollar ve PC için Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

xXBerkanXxD

20.11.2023 10:21:10

0
Hayranlar için girip bakılacak idare eder oyun diyecektim ama animasyonsuz ara sahneleri görünce vazgeçtim...

aykut291

20.11.2023 09:20:16

0
Ps2 döneminden kalma Animasyon,Çevre tasarımları yla dalga konusu olması çok normal.Çıta yükseldi artık hadi bende Oyun yapıyim çok para var bu sektörde pastadan bende bir dilim almak istiyorumla olmaz bu iş.Yapacaksan sektöre girmek istiyorsan adam akıllı yapacaksın.Hiç bahane uydurmasınlar Larian Studosta küçücük firma.From Software de küçük firmayda adamlar emek vererek devasa firmalar liginde yerlerini aldılar.Oyuncuları koyun gibi görüyorlar biz yapalım nasıl olsa alıcaklar falan.

BSC Misafiri

19.11.2023 23:27:26

0
Şaka gibi bir şey.

BSC Misafiri

19.11.2023 23:27:17

0
Bu oyun ''The Walking Dead'' ismine bir hakarettir.

FU-Frank Underwood

19.11.2023 19:18:31

0
beyler bu oyun kötü değil aslında bu yeni bir tür adı da gollum-like

Babblebabble

19.11.2023 17:41:16

0
Hahahahah ulan fragman bile çok kötü cidden.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Walking Dead: The Game ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
68 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız