Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Callisto Protocol'ün Maliyeti Açıklandı: 162 Milyon Dolar

 
 
Geçtiğimiz senenin Aralık ayında geliştirici Striking Distance Studios ve yayıncı KRAFTON tarafından piyasaya sürülen üçüncü şahıs hayatta kalma korku oyunu The Callisto Protocol'ün maliyeti açıklandı. Strike Distance ekibinin ilk oyunu olan bu yapımın geliştirilmesi için toplamda 162 milyon dolar harcandığı belirtildi.
 
Satış konusunda ekipler memnun değil 
 
 
 
162 milyon dolar harcanarak oyunculara sunulan hayatta kalma korku temalı aksiyon oyunu The Callisto Protocol, yayınlanan raporlara göre satış konusunda ekipleri memnun etmedi ve düşük bir satış performansı gösterdi. Oyun çıkmadan önce 5 milyon satış hedefi bulunuyordu ve bu sayıya ne yazık ki ulaşılamadı. 
 
Krafton'un iş raporuna ve üç aylık rapora göre şirket, Striking ekibine 2020'de 5,4 milyar won (Güney Kore'de kullanılan resmî para birimi), 2021'de 77 milyar won ve geçen yıl Ocak-Eylül arasında 113,6 milyar won olmak yaklaşık 196 milyar won yatırım yaptı. Dolar cinsinden hesaplanırsa oyun için toplamda 162 milyon dolara ödendi.
 
Düşük satış performansına sahip bu yapım Steam üzerinde bütün incelemeler kısmında "karışık" etiketine sahip. The Callisto Protocol şu anda Steam üzerinde yüzde 20 indirimle 499,00 TL yerine 399,20 TL'den satışta.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming The Callisto Protocol Krafton Striking Distance Studios Dead Space Glen Schofield hayatta kalma korku oyunu
Assassin's Creed Mirage ile Seri Köklerine Geri Dönecek Ritim Aksiyon Oyunu Rhythm Sprout'un Çıkış Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

GuvenDMRK

22.1.2023 00:55:25

0
Bu oyun bana niyeyse direk dead speace oynuyormuşum gibi hissettirdi.

Antikaruh

16.1.2023 12:53:43

0
Kimseyi direkt olarak hedef almadım hocam. Zira yorumlarınızı da beğeniyorum. Sadece ilk yorumları üst üste okudum, ve herkes donanım-performans değinerek oyunun durumuna kaftan biçince, aklımda kalanı referans alarak yazdım. Sizin yorumunuzmuş "4090" mesela :D Nicklere, avatarlara bile bakmadım. 6 tane yorum var "performans" olayına değinen. O yüzden niyet okumak değilde, reddit üzerinde yayımlanan raporları gördükten sonra, insanların yanlış bilgi üzerinden don biçme, bela okuma serüvenlerine bir eleştiri idi benimkisi. Yoksa yorumunuza katılıyorum kesinlikle. Ama hiç bir oyun yok ki (f2p, survivor, crafting, base simulation dediğimiz pc'ye özel çer çöp türler hariç) AAA pazarında "PC sayesinde" satışlarda gözleri doldurmuş olsun. 10 milyon satan, multiplatform olan hiç bir oyunun 5 milyonluk satışı PC'den gelmedi mesela... PC hep kurtlar sofrası. Sonradan 'hit' oyunlarla vurup 1-2 milyon toplayıp kaçıp gitme pazarı. Yineliyorum, AAA piyasası için. Bizim memlekette biliyorsunuz konsollar sevilmez, çünkü korsan yok, çünkü ucuz oyun yok vs vs... O yüzdendir ki bizim kitle hep bir oyunun pc performansına bakarak ya öpücük kondurur yada tükürür sündürür. Çoğu kişinin umurunda dahi değil. Hele ki son mining furyasının etkileri, ekran kartı, nvdia'nın 4xxx serisindeki fiyatlandırmalarından sonra PC donanım satışları %57'ye yakın azalmıştı. 4080'i alan yok mesela. Global Games Market'e göre PC pazarın %21'ini oluşturuyor. 757 milyon oyuncuya, hem xbox hem ps tarafından oyunlardan nemalanmalarına rağmen. Bu rakam 2 jenerasyon konsol satışlarının toplamından bile 2 kat fazla. Ama gel gör ki inanılmaz küçük bir kitle PC'de oyunlara gerçekten para harcıyor. 757 milyon oyuncu: God of War, Days Gone ve HZD'nin toplamı 3 milyonu aşamadı PC'de. Bunlar konsol aldıran oyunlardı birde, görece de iyi oyunlar. Ama gel gör ki f2p, looter shooter, moba, mmo pazarının %80'den fazlası PC'de. Tam kanser.

Cpt. Miller

16.1.2023 12:20:42

0
Özellikle karekter modellemelerine ve animasyonlarına emek verildiği belli, yeni oynama fırsatı buldum, bence güzel bir oyun. Sanırım Denuvo kullanılması oyunun çıkışında optimizasyon sorunlarına sebep oldu, şu anda bile biraz mevcut.

BSC Misafiri

16.1.2023 11:56:35

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri açık ara az satılması korsan olduğundan olmasın nasıl korsan olan bir platformla korsanı olmayan platformları bir tutabiliyorsun satış anlamında hiç anlayamadım
Oyun Denuvo korumasına sahip yorumu yazdığım tarih itibariyle daha korsanı çıkmadı, dolayısıyla satışların korsan ile bir ilgisi yok kendimizi kandırmayalım.

Metal-Gear

16.1.2023 10:46:40

+2
Beni hedef aldığınız zaman direk alıntı yapınız, 4090 örneğini ben verdim çünkü. PC'ci olmaktan değil zira birkaç sene önce forumda ps exclusive oyunları ve pc oyuncularının sık tartıştığı dönemde ben buralarda aktiftim, hep ps exclusive oyunlarından yana bir tavrım vardı, ana platformum playstation oldu hep. Kötü niyetli yaklaşımlarla niyet okumayı bırakalım. Konsol, pc ve telefon gibi ürünleri putlaştırmak veya kendime bir elektronik alet üzerinden değer biçmek gibi seviyesiz huylarım yoktur, çirkin ithamlar bunlar. Zira tartışmaların seviyesi iyice bozuldukça ben buraları terk etmiştim, bazı şeylerin bir sınırı olmalı. Çoğunlukla neogaf ve reddit türevi yerlerde takılıyorum, Callisto çıkış yaptığında performansla alakalı yorumlar her sayfada konuşuluyordu. Çıkış tarihi sonrasındaki yorumlara bakınız. [link=https://www.neogaf.com/threads/the-callisto-protocol-ot-galaxy-of-terror.1646761]https://www.neogaf.com/threads/the-callisto-protocol-ot-galaxy-of-terror.1646761/[/link] Aynı durum başka forumlarda da mevcuttu, oyunu iade edenler, bir süre almaktan vaz geçenler, bu tip örnekleri gördüğüm için ben performans kısmını ele aldım. PS5 harici platformlarda oynayan azınlıkta pek memnun görünmezken oyunun iyi olup olmamasına yapılan yorumlar ortalama seviyelerdeydi hep. Bu başlık altında 7 - 8 arası alır diyen arkadaşlar gibi düşünenler de bi hayli fazla, daha vasat olduğunu düşünenlerde. Benim görüşüm tüm platform satışlarını etkilemez tabi, tek bir şeye odaklanışımdan ötürü böyle bir izlenim oluşmuş olsa da. Ancak pc satışlarını etkilediğini düşünüyorum genelde maruz kaldığım yorum tiplerine istinaden. Keşke çakma dead space yapmak yerine özgün bir oyun ortaya çıkarsalardı. Birden zıplama klişelerinin korku anlayışına özel bir şeyler katmadığını öğrenemedi geliştiriciler. Oyundaki hantallığı bende hiç beğenmedim açıkçası, karakter ve düşmanların hareket hızları arasında dengesizlik vardı. En azından upgrade sistemi ile karakteri hızlandırabilmeliydik o da yok. Silah değişim sistemi rezaletti, biraz mücadele edebileceğimiz kabiliyetlere sahip olsak daha keyifli olurdu oyun. Bu arada eski nesillerde oyunların korsan sürümleri çıkış tarihlerinden önce düşüyordu, belki son RE oyunlarının öncekilere satışlarda fark atması yeni nesilde kimi oyunlar hemen kırılmadığından olabilir. En azından RE8'in kırılması zaman almıştı, yine de korku/gerilim türleri diğerlerine göre az satıyor. Dead Space Remake ne kadar satacak merak ediyorum.

BSC Misafiri

16.1.2023 10:40:38

+2
quote:

Orjinalden alıntı: Antikaruh Bayılıyorum PC'cilerin hemen kendilerini nimetten saymalarına. Açık ara en az oyun satılan (özellikle AAA pazarında) platform. Oyun niş bir kategoriye sahip. Silent Hill diye dilinizden düşürmediğiniz oyun ömrü boyunca 2 milyonu zor görmüş. Resident Evil'lar aynı şekilde. Hatta RE7 ve 8 iyi satınca Capcom bayağı şaşırmıştı. (iyi dediğimde 3 platform + yeni nesil 2 platform totalde 7 milyon satış) Milletin yine allandıra ballandıra anlattığı Dead Space 2 milyonu gördü. Yani olay optimizasyonda değil. Oyun zaten berbat ötesi bir oynanışa sahip. Bir korku oyunun %90'nını sen nasıl bir boksör edası ile geçirtirsin ? Hikayesi oldukça klişe ve vasat. Raporlara göre paranın büyük kısmı marketing ve kullandıkları holywood oyuncularına gitmiş. Asıl geliştirme maliyetinin 40-50m arası olduğu söyleniyor. Bu arada oyunun hedefi 5 milyon satmak iken şu an 2 milyon barajına yanaşıyorlar, yani henüz 2 milyon bile satmış değiller. Dolayısı ile 4090'ı olan adam iyi oynamadı diye satmamışlığı yok bu oyunun. Korku oyunları az satıyor zaten. Performans sorunları ise kötü puanlarının üzerine tuz biber oldu. 6-7 puan veren incelemelere bakarsanız kimse performanstan söz etmiyor ve çoğu ps5'de oynamış. Ki görselleri de övmüşler bayağı. Yani sorun oyunun temel oynanışında. Korkunç kötü tasarlanmış bir oyun. Dead Space Remake'in hype pastasını çalmaması için, bu oyunun öne ittirildiği de söyleniyor.
açık ara az satılması korsan olduğundan olmasın nasıl korsan olan bir platformla korsanı olmayan platformları bir tutabiliyorsun satış anlamında hiç anlayamadım

KAKÁ

16.1.2023 09:45:50

0
Kesinlikle kötü bir oyun değildi ben beğenerek bitirdim 7-8 veririm.

lextor

16.1.2023 08:47:53

0
Alnından öpüyorum yorumunun. Optimizasyon sebebiyle oyunun bu halde olduğunu sanıyorlar. Piyasa korku oyununa aç. Millet o sebeple bekledi bu oyunu ben dahil. Gel gör aksiyon yapmış herifler. Tanıtım videolarındaki tat oynanışta yok.

Antikaruh

16.1.2023 06:04:00

+4
Bayılıyorum PC'cilerin hemen kendilerini nimetten saymalarına. Açık ara en az oyun satılan (özellikle AAA pazarında) platform. Oyun niş bir kategoriye sahip. Silent Hill diye dilinizden düşürmediğiniz oyun ömrü boyunca 2 milyonu zor görmüş. Resident Evil'lar aynı şekilde. Hatta RE7 ve 8 iyi satınca Capcom bayağı şaşırmıştı. (iyi dediğimde 3 platform + yeni nesil 2 platform totalde 7 milyon satış) Milletin yine allandıra ballandıra anlattığı Dead Space 2 milyonu gördü. Yani olay optimizasyonda değil. Oyun zaten berbat ötesi bir oynanışa sahip. Bir korku oyunun %90'nını sen nasıl bir boksör edası ile geçirtirsin ? Hikayesi oldukça klişe ve vasat. Raporlara göre paranın büyük kısmı marketing ve kullandıkları holywood oyuncularına gitmiş. Asıl geliştirme maliyetinin 40-50m arası olduğu söyleniyor. Bu arada oyunun hedefi 5 milyon satmak iken şu an 2 milyon barajına yanaşıyorlar, yani henüz 2 milyon bile satmış değiller. Dolayısı ile 4090'ı olan adam iyi oynamadı diye satmamışlığı yok bu oyunun. Korku oyunları az satıyor zaten. Performans sorunları ise kötü puanlarının üzerine tuz biber oldu. 6-7 puan veren incelemelere bakarsanız kimse performanstan söz etmiyor ve çoğu ps5'de oynamış. Ki görselleri de övmüşler bayağı. Yani sorun oyunun temel oynanışında. Korkunç kötü tasarlanmış bir oyun. Dead Space Remake'in hype pastasını çalmaması için, bu oyunun öne ittirildiği de söyleniyor.

arda29

15.1.2023 12:56:21

+1
En az 7-7.5 puan alacak bir oyun bana göre de. Ama teknik olarak çok problemli, RTX 3090 kartla bile takıla takıla anca oynadım, bitmesine az kaldı gibi hissediyorum ama totale baktığımızda yinede hayal kırıklığı denebilir. Dead Space Remake bekliyorum artık ne yapalım.

lextor

15.1.2023 10:48:56

0
Heyecanla beklemiştim. Tam alacaktım incelemeler çıkınca sepetimden kaldırdım. Üzdü.

7ender

15.1.2023 10:43:28

0
Game Pass görür...

BSC Misafiri

15.1.2023 09:48:05

0
yallah tarihe gömül bi daha da acele etmezseniz

Philipp_Plein

15.1.2023 08:31:45

+3
Day 1 alıp bitirenlerden biriyim. Çok fazla eksiği olan vasat bir oyundu hiç beğenmedim. Çıkmadan önce yayınlanan videoları fena hype yapmıştı ama satın alıp pişman olduğum ender AAA oyunlardan biridir.

Zarbo257

15.1.2023 04:57:26

+4
Oyun gayet güzel 8 lik bir oyunken firmanın pc ye oyunu optimize çıkartmamasıyla kendi ayaklarına sıktılar. Günümüzde bir oyunu bir platforma hele ki pc gibi genel kitlenin kullandığı platforma rezil optimizasyonla çıkarıyorsan kimse oyunu konuşmaz onun yerine optimizasyonu konuşur. Sonra istediğin kadar düzelt debelen bir işe yaramıyor. Ben ps5 de sorunsuz oynadım ama yaptıkları hata ile yazık ettiler kendilerine.

mehmetalpertr

15.1.2023 00:26:46

0
Oyun 7-8 alır rahat. Ama işte sorunlu. Özellikle PC de inanılmaz sorunluydu. 3070 ekran kartına rağmen kastıra kastıra bitirdim.

sh4dy_081991

14.1.2023 21:15:20

0
Denemek icinde o kadar para verilmez ki bir demosu falan olsaydi cok iyi olurdu.

dqndqn26

14.1.2023 20:00:14

+1
Abartıldığı kadar kötü bir oyun değil deneyin derim

BSC Misafiri

14.1.2023 19:41:28

0
oyunu henüz oynmadım ama eminimki söylendiği kadar kötü bir oyun değildir. oyun basınında kar topunun çığa dönüşme sürecinden daha hızlı çok az şey vardır

sh4dy_081991

14.1.2023 19:30:55

0
Dead Space remake'ten once cikarmak icin aceleye getirdiler bence sonuc gene satmadi oyun iyi cikmayinca yine Dead Space e kaldi is.

Metal-Gear

14.1.2023 19:13:39

0
İlk yorumlar satış rakamları üzerinde iyi bir etki bırakır. Oyun Ps5 hariç her platforma sorunlu çıktı özellikle PC. 4090 gpu ve onu dengeleyen bileşenlere sahip bir insan şu oyunu oynarken sorun yaşıyorsa o oyunu yerden yere vurur sattırmazlar tabi. 3 ay daha erteleyip sonradan yayınlayacağın performans yamalarını oyuna entegre çıkar herkes mutlu olsun. Yok, illa sorunlu çıkaracaklar, sektörde ilginç bir adet haline geldi bu. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Callisto Protocol
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız