Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Super Woden GP 2 Oyunculara İzometrik Yarış Deneyimi Sunuyor

 
 
Bu ayın başlarında geliştirici ViJuDa, Super Woden GP 2'yi Steam üzerinden PC için yayınladı. Super Woden GP 2, klasik NEO-GEO arcade yarış deneyimi sunuyor. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bir bakmanızda fayda var.
 
İlgi çekici yarış deneyimiyle geliyor
 
Super Woden GP 2'de yarışlarda kazanılan kredilerle elde edebileceğiniz veya gizli arabaların kilidini açabileceğiniz 180'den fazla araç bulunuyor. Ayrıca maksimum performans için arabanızı garajda özelleştirmenize de olanak tanınıyor. Bu seçeneklerle beraber de boyahanede tasarımını değiştirebilirsiniz. 
 
Üstten görünümlü yapısı ile beraber elbette bu yarış deneyimi çok daha farklı bir hal alabiliyor ve kamera bakış açıları gerçekten de oyundaki deneyimi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyor. Burada elbette birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber elde ettiğiniz yarış deneyimini izometrik kamera bakış açısı ile beraber elde edemiyorsunuz ve daha farklı bir yarış deneyimi içerisine girebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu durum içerisinde izometrik kamera bakış açısı gerçekten de eski oyunlarda yer alan bir deneyimi bizlere aktarmayı hedefliyor ve burada geniş bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor.
 
4 oyuncuya kadar bölünmüş ekran desteği 
 
 
 
Oyunda elbette retro tarzı içeriklerle ve grafiklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bir sistem yer alıyor. Ek olarak oyunda hem tek oyunculu hem de 4 oyuncuya kadar yerel çok oyunculu modu yer alıyor. Ancak bu yerel çok oyunculu modu içerisinde elbette diğer oyunculara karşı mücadele edemiyor ve sadece aynı bilgisayardan bölünmüş ekran içerisinde bu deneyimi adım atabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde 4 oyuncuya kadar bölünmüş ekran içerisinde arkadaşlarınızla beraber kapışabiliyor ve bu büyük yarış deneyiminde siz de yerinizi alabiliyorsunuz. Oyuncular ayrıca bu yapım içerisinde çok sayıda oyun modu bulabiliyor ve bu modlarla beraber de yarış deneyimini daha da özelleştirebiliyor ve üst düzeye çıkarabiliyor.
 
Bunun dışında oyun içerisinde elbette farklı farklı görev dizileri, etkinlikler, modlar ve yarışlar yer alıyor. Bunlarla beraber oyun deneyimi gerçekten de güzel bir içerikle beraber harmanlanıyor ve oyuncular bu yarış deneyimini elbette üst düzeye çıkarmak istiyor. Bunun dışında oyunda şampiyonalara katılabiliyor ve şampiyonalarda elbette her elde ettiğiniz birincilik ve galibiyetle beraber de üst sıralara doğru çıkmaya çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde çeşitli listelemelerde bulunuyor ve bu listelemelerde elbette üst sıralarda bulunmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bunun dışında oyunda karşınıza farklı farklı etkinlikler çıkıyor. Bu etkinliklere katılarak da çeşitli ödülleri ve araçların sahibi olabiliyor ve aynı zamanda araçlarınızı kişiselleştirecek unsurların size ulaşmasını sağlayabiliyorsunuz.
 
Farklı farklı modlar yer alıyor 
 
 
 
Bunlar dışında elbette oyunda arcade mod bulunuyor. Bu modla beraber oyunda daha çok eski tarz bir deneyim elde edebiliyorsunuz ve bu deneyimle beraber de dayanıklı yarışları adım atabiliyorsunuz. Oyunda ne kadar çok hız yaparsanız elbette aracınızı o kadar zorlu bir şekilde tutmaya çalışabilirsiniz. Bunun dışında aracınızla beraber daha çok arena tarzı kısımlarda görebilir ve bu yarış içerisinde elbette kendinize üst sıralara çıkarmaya çalışabilirsiniz.

Bu tarz eski tarz retro grafikleri ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun tarzından elbette hoşlanan bir kitle bulunuyor. Bu oyunu bu haberde yer vermek istiyoruz çünkü gerçekten de ilgi çekici detayları bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Çünkü geleneksel diğer yarış oyunlarının aksine bu oyun içerisinde daha çok nostalji tarzı bir deneyim elde etmeye çalışıyor ve bu yarış içerisinde de kendimize bulmaya başlıyoruz. Dolayısıyla oyunda eski tarz bir yapı olduğundan dolayı eskiden atarilerde oynadığımız ve atari salonlarında deneyimlediğimiz oyunlar artık şimdi bilgisayarlarımıza ve sistemlerimize gelmeye hazırlanıyor. İşte bu oyun içerisinde de tam da bu durum yer alıyor diyebiliriz.
 
Garajınıza farklı araçlar alabiliyorsunuz 
 
 
 
İlgi çekici deneyim ile beraber çıkış yapmaya hazırlanan oyun içerisinde farklı ülkelerden 8 otomobil üreticisi bulunuyor ve bunlarla beraber de farklı modeller satın alarak oyun içerisindeki yarış deneyimine adım atabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi elinizde bir garaj bulunuyor. Bu garajla beraber farklı araçlarınızı burada dilediğiniz gibi değiştirebiliyor ve yarışları bu şekilde atılımlı hale getirebiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde elbette basit ve temel bir kullanım yer alıyor. Yani çok detaylı ve kafa karıştırıcı bir içerik ve sistem bulunmuyor. Dolayısıyla oyuna kısa sürede adapte olacak ve bunun akabinde ise yarışlara dalış yapabileceksiniz.
 
Oyun içerisinde elbette tahmin edebileceğiniz gibi bir kariyer modu bulunuyor ve bu kariyer modu ile beraber de farklı görevlere adım atabiliyor ve aynı zamanda sizlere sunulan görev dizisini de burada yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Bu görevlerle beraber elbette hem yeni araçlar hem de yeni bölgelerin kilidini açabiliyor ve etkinlikler dahilinde de elbette üst sıralara yerleşmeye hazırlanıyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu kariyer modu gerçekten de geniş bir derinliğe sahip ve oyuncuları tatmin edecek türden olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Geniş araç yelpazesi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde türlü türlü araç modelleri bulunuyor ve bu araç modelleri ise gerçek hayattan alıntılanma şeklinde karşımıza geliyor.
 
Yarışlar sonrası krediler kazanabiliyorsunuz 
 
 
 
Oyunda yine tahmin edebileceğiniz gibi her yarış içerisinde kazanabileceğiniz çeşitli krediler bulunuyor. Bu kredilerle beraber de istediğiniz şekilde araçlar alabiliyor ve garajınızı bu kapsamını arttırabiliyorsunuz. Bunun dışında bu kredilerle beraber gizli unsurların kilidini açabilir ve aynı zamanda geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 100'den fazla araç ile beraber yarışlara atılabiliyorsunuz. Bu araçları satın almak için ise bu oyun kredileri sizlere lazım oluyor. Dolayısıyla oyunda ne kadar çok yarış kazanırsanız ve ne kadar çok etkinliğe dalış yaparsanız o kadar çok krediniz olabiliyor ve bu kredileri toplamak ve biriktirmek tamamen sizin işiniz oluyor.

Basit kontrolleri ile beraber karşımıza gelen oyun içerisinde çevrimiçi olarak sürelerinizi kaydedebiliyor ve aynı zamanda diğer oyuncularla beraber de rekor kırmaya çalışıyorsunuz. Yani oyun içerisinde birebir olarak diğer oyuncularla kapışmıyor ancak burada süre sınırınız bulunuyor. Yani örneğin bir yarış içerisinde en iyi süreyi yaparak bu süre otomatik olarak kaydediliyor. Çevrimiçi olarak kaydedilen bu süre elbette diğer oyuncularla beraber karşılaştırılıyor ve listede en üst sırada olmak için en iyi süreye sahip olmanız gerekiyor. Dolayısıyla burada farklı farklı anlarda tekrar tekrar yarışlara geçiş yapabileceğiniz bir sistem yer alıyor ve bununla beraber de en iyi skoru yani saniyeyi elde etmeye çalışıyorsunuz. Bu durum zaten birçok atari yarış oyunlarında geçerli olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü atari salonlarında burada onu zaten en iyi skoru elde etmek için bulunuyorduk. Ve şimdi ise bu atari oyununun bilgisayarlarımıza geleceğini görebiliyoruz.
 
Araçları garajda özelleştirebiliyorsunuz 
 
 
 
Oyun içerisinde elbette araçlarımızın performansını arttırmak için çeşitli tasarım değişikliklerini yapabiliyoruz. Örneğin en yüksek performansa ulaşmak için birim aracı garajımızda seçebiliyor ve garaj içerisinde baharat üzerinde çeşitli ayarlamalar yapabiliyoruz. Bu özelleştirmelerle beraber oyun deneyimimizi geliştirebiliyoruz. Bunun dışında araçlarımızı istediğimiz şekilde boyayabiliyor ve bu boyama işlemleri ile beraber de farklı bir yarış modeline geçiş yapabiliyoruz.
 
Araç yarışları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde aynı zamanda arka plan müzikleri de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre orijinal ve nostaljik oyun müzikleri bu oyun içerisinde yer alıyor. Bu da oyunculara oyuna adapte eden ve direkt olarak oyuna girmesini sağlayan unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
Oyunda daha çok geniş yarış pistleri bulunuyor ve ralli tarzı bir yarış deneyimi bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette bu yarış deneyimini dilediğimiz gibi atılabiliyor ve bu yarışlarda usta olmaya çalışıyoruz.
 
Oyun videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
yarış pc Super Woden GP 2
Eğlenceli İnşa Etme Oyunu The Enjenir, 18 Aralık'ta Geliyor Resident Evil 4 Remake için Silent Hill Kostüm Modu Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Super Woden GP 2
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız