Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eğlenceli İnşa Etme Oyunu The Enjenir, 18 Aralık'ta Geliyor

 
 
PeatyTurf tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan simülasyon, inşa etme, platform oyunu The Enjenir, 18 Aralık tarihinde geliyor.
 
İlgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde bir mühendis olarak yer alıyor ve burada problem çözme yeteneklerimizi öne çıkarmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi inşa etme, simülasyon ve platform unsurları bulunuyor. Burada dilediğimiz gibi mühendislik dehamıza dayanarak çeşitli araçlar ve yapılar inşa edebiliyor ve aynı zamanda bunların sağlam olmasını istiyor.
 
Burada üç boyutlu bir fizik sistemi yer alıyor. Bu fizik sistemi ile beraber elbette dilediğimiz gibi sistemler inşa edebiliyor ve aynı zamanda bunların işlenebilir olduğunu oyun içerisinde görebiliyoruz. Oyunda deneme yanılma yöntemi ile beraber farklı farklı yapılar inşa edebilir, kurulum yapabilir, dilediğimiz kaynakları harcayabilir ve farklı farklı görevler arasından seçim yaparak buradaki görevlerimizi yerine getirmeye çalışabiliriz.
 
 
 
Oyun içerisinde bir fizik sistemi yer alıyor ve bu fizik sistemi ile beraber elbette yer çekimine meydan okuyan çeşitli yapılar ve binalar inşa edebiliyoruz. Aynı zamanda burada hem dik bir kule hem de çeşitli araçlar inşa ederek bunları aslında bir nevi dayanıklılık testine tabi tutuyoruz. Bu testle beraber elbette bu aracın ileriye gidip gitmediğini ve dayanıp dayanmadığını test edebiliyoruz ve bu testlerle beraber de başarılı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 3 şahıs bir kamera bakış açısı ile beraber yer aldığımız yapım içerisinde farklı farklı yapılar inşa edebilir ve kendimize ait özgür bir alanı burada kurabiliriz.
 
Eğlenceli ve komik bir yapının yer aldığı yapım içerisinde dilediğimiz şekilde yer alabiliyor ve aynı zamanda bir mühendis olarak burada bulunabiliyoruz. Bina sistemlerinden farklı sistemlere kadar yer aldığımız yapım içerisinde karmaşık yapılar oluşturabiliyor ve bu karmaşık yapılarla beraber binanın her bir temeline tek tek dokunabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde uzun ve ince bir kule yapmak istersek her bir dokunuşu tek tek yapmamız gerekiyor ve detayları burada atlamamamız lazım. Çünkü her atladığımız detay kulenin çökmesine sebebiyet verebiliyor ve aynı zamanda kulenin ne yazık ki yıkılmasını izleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada ilk etapta ince uzun kalasları dikebiliyoruz. Daha sonrasında ise bunları üst üste yapabilir ve arasına bir katman koyarak da bu kuleyi daha sağlam hale getirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yapacağınız her hareket çok önem arz ediyor diyebiliriz.
 
 
 
Oyunda daha çok geniş alanlarda bulunabiliyor ve bu geniş alanlar içerisinde dilediğimiz gibi inşa etme mekaniklerinden faydalanabiliyor ve burada inşa edeceğimiz sadece yapılar değil aynı zamanda araçlar da kurabiliyoruz. Oyunda farklı farklı araç tiplerinden tekerlekli kulelere kadar farklı mekaniklerden yararlanabiliyor aynı zamanda burada kendi aklımızdaki bir fikri oyuna dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bizlere geniş bir özgürlük sunulmuş durumda ve aynı zamanda bizlere neler yapılması gerektiği konusunda da temel rehberlik eğitimi veriliyor diyebiliriz. Bu içeriklerle beraber eğlenceli bir deneyime adım atabiliyor ve bu yapı ile beraber gerçekten güzel bir şekilde eğlenebiliyoruz. Aynı şekilde burada fizik tabanlı bir yapı olduğundan dolayı yaptığımız her hamlenin karşılığını doğrudan görebiliyor ve yanlış bir şey koyarsak da elbette o aracın veya kulenin yıkılmasına sebebiyet verebiliyor. Dolayısıyla burada oldukça fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Ancak burada bir kulenin yıkılması elbette oyun sonunu getirmeye engel değil. Burada da sürekli olarak deneme yanılma yöntemi yapabiliyor ve bununla beraber de kendi yöntemlerimizi oyuna dahil edebiliyoruz.
 
Kendi stratejimizi ve planlamalarımızı oyuna dahil edebileceğimiz yapım içerisinde inşa etme alanında tamamen özgür bir şekilde takılabiliyor ve bizlere verilen kaynaklar sayesinde de burada dilediğimiz gibi takılabiliyoruz. Bu takılmayla beraber elbette farklı ve daha önce hiç yapılmamış yapıları buraya koyabiliyor ve bilmediğimiz işlevleri olarak elbette buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde hem inşa hem mekanikleri hem de aslında eğlenceli unsurların yer aldığını görebiliyoruz. Çünkü burada ürettiğimiz nesnelerin ve araçların gerçekten de çalışabilir olduğunu deneyimlemek için yaptığımız hataları burada gözler önüne seren bir sistem bulunuyor. Eğer yanlış bir şey yaptıysak aracın o andaki yıkılışını görebiliyor ve bu da elbette bazı noktalarda komik anları ortaya çıkaran durumları bizlere sunuyor diyebiliriz. Bu sistemle beraber de oyundaki yerimize alabiliyor ve aynı zamanda bu eğlenceli içeriklerin bol bol oyun içerisinde yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde inşa ettiğimiz ve inşa edebileceğimiz yapıları aynı zamanda karakterimizle yani mühendisle beraber tırmanmaya çalışıyor ve burada gerçekten de komik anların ortaya çıktığını görebiliyoruz. Oyunda tuhaf bir karakterin yer aldığını görebiliyor ve bu karakterin gerçekten de ayaklarının tutmadığını, tuhaf hareketler sergilediğini ve her bir hareketiyle beraber burada zorlandığımız anlar yaşadığını deneyimleyebiliyoruz. Oyunda kendi karakterimizi kullanarak burada görevleri tamamlamak için kendi icat ettiğimiz ve ürettiğimiz tasarımlarla etkileşime geçebiliyor ve bunların üzerine çıkmaya çalışıyoruz. Örneğin oyun içerisinde bir kule yaptık. Bu kulenin üzerine karakterimizle beraber tırmanmamız gerekiyor ve bu tırmanışı gerçekleştirdikten sonra elbette oyunu tamamlayabiliyor ve tasarımımız da burada gerçekleşmiş olabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz mekaniğin ne olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız sürece gerçekten de karakterimizin tuhaf hareketler sergilediğini ve komik bir şekilde yer aldığını söyleyebiliyoruz. Zaten gerek fragmanlardan gerekse Steam sayfası üzerinde yayınlanan içeriklere bakacak olursak gerçekten de komik bir içeriğin bizlere sunulacağını doğrulayabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda farklı farklı modlar yer alıyor. Bu modlarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve istediğimiz şekilde modlar arasında da geçiş yapabiliyoruz. Dilediğimiz gibi hikaye modu içerisinde farklı görevleri yerine getirmeye çalışıyor ve burada aynı zamanda oyunu adapte olmaya başlıyoruz. Diğer taraftan burada yine temel rehberlik eğitimiyle beraber de kendi sistemimize kurabiliyor ve bu sistemle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyor ve istediğimiz şekilde oyundan keyif alabilme şansına sahip oluyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan yaratıcı mod ile beraber de burada dilediğiniz gibi sınırsız kaynaklarla beraber aklınızdaki tasarımı oyuna dahil edebilir ve bu tasarımla beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Sınırsız kaynaklarla beraber yer aldığınız yaratıcı mod içerisinde dilediğiniz gibi ve özgürlükçü bir şekilde tasarımlarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Gerçek hayatta ne yapmak istiyorsanız bu oyunda da istediğiniz tasarıma geçiş yapabilir ve aynı zamanda bu tasarımları sergileyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisindeki yaratıcı modda tamamen kendi potansiyelinizi açığa çıkarmaya çalışıyor ve bu modun tadını çıkarmaya başlıyorsunuz.
 
Yaratıcı mod içerisinde sadece araçlar değil aynı zamanda binalar, uçaklar, devasa tekerlekler, topların yuvarlanabileceği devasa yapılar, teleferik sistemi ve daha fazlası yer alabiliyor. Bu sistemlerle beraber de oyunda gerçekten de problem çözme üzerine kendi becerilerinizi test edebiliyor ve tamamen fizik odaklı bir yapı ile beraber de karşılaşabiliyorsunuz. Komik kontrollerin sıkça çıktığı ve gerçekten de sonsuz görev dizisiyle beraber karşılaşabileceğimiz oyunda yaratıcı alan içerisinde kendi yaratıcılığımızı ortaya çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda karakterimizi burada test edebiliyoruz. Oyunda örneğin kale sisteminden dev bir mancınığa kadar istediğiniz şekilde tamamen kendi kafanızdaki kurguyu oyuna dahil edebilir ve bununla beraber de istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Oyun aslında özgürlükçü ve serbest bir sistemi bizlere aktarmak istiyor. Bu sistemle beraber de gerçekten güzel bir deneyimi bizlere sunacağını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyun 18 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz simülasyon ve inşa etme unsurlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun aynı zamanda Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabiliyor ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Aynı zamanda istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize ve oyunu satın alıp almayacağınıza da bu demo sürümü ile beraber karar verebiliyorsunuz. Oyuna aynı zamanda istek listenize eklediğiniz zaman mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor. Böylece oyunu unutmadan çıkış yaptığını hatırlayabiliyorsunuz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
The Enjenir
Sims'e Rakip inZOI için 3 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı Super Woden GP 2 Oyunculara İzometrik Yarış Deneyimi Sunuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız