Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Stray Souls Yeni Nesil Bir Korku Deneyimi Sunmak İstiyor

 
 
Jukai Studio tarafından geliştirilen ve Versus Evil tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, korku oyunu Stray Souls, 31 Ekim tarihinde geliyor. Yeni nesil bir korku deneyimi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım Ekim ayı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanan projeler içerisinde bulunuyor. Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde Pek Yakında ibaresi yer alıyor ancak birçok doğrulanmış raporun 31 Ekim tarihinde çıkış yapacağını belirtebiliyoruz. Biz de bu oyunu Ekim ayı içerisinde bekliyor ve böylece yeni bir korku deneyimini adım atmaya hazırlanıyoruz.

Türün klasiklerinden ilham alan ve birçok oyundan aşina olduğumuz yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Üçüncü şahıs aksiyon korku oyunu içerisinde elbette yeni bir korku deneyimine adım atmaya hazırlanıyoruz buradaki kabuslarla dolu bir dünyaya giriyor, karanlık atmosferlerle beraber karşılaşabiliyor ve yeni bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Oyunda elbette sürekli olarak kendimizi diken üstünde hissediyor ve bu diken üstünde durum oyunun ilerleyen sürecinde gitgide daha da artış gösteriyor. Çünkü siz de biliyorsunuz ki korku oyunları öncelikle oyuncuları hemen korkutmaz, ilk olarak küçük küçük korkutmaya başlar daha sonrasında ise bu küçük korkular yerini büyük korkulara bırakmaya çalışır ve daha sonrasında tam bir korku deneyimine adım atmaya başlarız. İşte burada da yaptığımız hamleler ve karakterimizin kontrolü çok önem arz eder. Biz de bu kapsamda kendi yolumuza bakmaya başlayabiliriz.

Olmazsa olmaz bulmacalar yer alıyor
 
 

Korku oyunlarında bildiğiniz gibi bulmacalar çok önem arz ediyor. Bulmacalar gerçekten de korku oyunlarının olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü oyun içerisinde zaten sürekli olarak korkabiliyor ve bunun dışında ise eğer aksiyon tarafı düşükse bulmacalar devreye giriyor. Bu bulmacalar elbette bir kapıyı açmak için yaptığımız hamlelerin tamamını kapsayabiliyor veya diğer taraftan elimizde olan bir puzzle’ı burada çözmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı türlerde bulmacalar karşımıza çıkıyor ve bunları çözmek için de elbette hem çevre unsurlarını kullanabiliyor hem çevreyi araştırabiliyor hem de bulmacanın ne temelli olduğunu öğrenmeye başlıyoruz. Elbette burada öğrenmeye çalışırken bir yandan korku dolu anlar yaşayabiliyor ve arkamızdan birilerinin geldiğini hissedebiliyoruz ve burada tek olmadığımızı deneyimleyebiliyoruz. Farklı farklı bulmacaların yer aldığı oyunda ilk etapta kolay bulmacalar karşımıza çıkıyor ve bunları kolayca çözmeye başlıyoruz ancak oyunun ilerleyen kısımlarında bu bulmacaların yerine daha zorlu bulmacalar alıyor ve burada artık daha zorlu bir içerikle beraber karşılaşabiliyoruz. Korkunç yaratıklarla savaşabileceğimiz ve onlarla büyük bir mücadeleye gireceğimiz oyunda elbette bulmacalarla beraber de uğraşıyor ve bu üç unsur bir arasında gidip gelebiliyoruz.
 
Oyunda diğer taraftan arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında elbette bir ailenin sırrını tamamen ortaya çıkarmaya çalışıyor ve buralarda neler oluyor bittiğini öğrenmeye başlıyoruz. Korku oyunlarında elbette arka plan hikayeleri genel olarak çevre unsurlarıyla ve çevre detaylarıyla beraber bizlere aktarılıyor. Siz de biliyorsunuz ki bu tarz oyunlardaki hikayeler etrafta bulunan notlarla beraber ortaya çıkıyor ve herhangi bir sır varsa bunlarla beraber de öğrenmeye başlıyoruz. Elbette bunun dışında yine ara sahneler girebiliyor ve karakterler arası diyaloglar ile de bu hikaye bizlere kendini açabiliyor. Oyun içerisindeki bu hikaye elbette büyük önem arz ediyor. Çünkü korku oyunlarda genellikle hikaye arka planda bulunuyor ve aslında dikkat edilmesi unsurlar arasında yer alıyor. Oyuncular tarafından merak edilen bir hikaye var ise elbette oyundaki ilerleme daha da hızlanıyor ve oyuncuları bu oyunda kalmaya devam ediyor ancak öteki türlü sadece korku unsurları varsa  ve hikaye ilgiyi çekmiyorsa belki de oyuna bir yerden sonra bırakma durumuna gelebilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisindeki bu dengenin gerçekten de korunması gerekiyor.

Tüyler ürpertici bir kasabaya adım atıyoruz
 
 

Oyunda tuhaf tuhaf yaratıklar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı olduğundan dolayı elbette biraz daha etrafı görebiliyor ve bu kapsamda hem de karakterimize aşina olabiliyoruz. Oyunda farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve atmosferin değişimini burada anlayabiliyoruz. Burada elbette oldukça fazla çevre unsuru bulunuyor ve bu tarz oyunlarda çevreyi keşfetmek ve çevrede neler olur bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Bulmacalarla korku unsurları ve aksiyon içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda elbette arka plandaki hikaye ile beraber tüyler ürpertici bir gerçeği açığa çıkarmaya başlıyor ve oyunda Daniel adlı bir karakter ile beraber oynuyoruz. Karakter ana karakterimiz olarak karşımıza çıkıyor ve bu karakterisin de belli başlı becerileri bulunuyor. Oyunda karşımıza çıkan yaratıklar ve düşmanlar elbette irili ufaklı olarak yer alıyor.
 
Ancak bunun dışında patron savaşları da burada bulunuyor yani oyunda gerçekten de korkunç düşmanlarla beraber karşılaşabiliyor ve patron savaşları da büyük oranda zorlu bir deneyimin kapısını aralıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bulmacaları çözebiliyor, bu patronlarla beraber savaşabiliyor, bir yandan bulmacaları çözerken bir yandan da düşmanlarla uğraşmaya çalışıyoruz. Modern aksiyon öğelerinin korku türü ile birleşiminden oluşan bu yapımda bir kasaba içerisine geçiş yapıyor ve bu kasabayı ve çevresini tamamen keşfetmeye çalışıyoruz. Bu kasabada bölgeler arası geçiş yapabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve kasabanın gerçekten de farklı noktalarına dokunabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilgi çekici bir atmosferin ve keşif unsurlarının bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz.

Yapım içerisinde bir yandan kasabayı keşfederken bir yandan da korkunç sırları açığa çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda bizlerin karşısına strateji ve envanter yönetim unsurları da geliyor. Korku oyunlarının genelinde olduğu gibi elbette kaynak yönetimi çok önem arz ediyor. Çünkü oyunda etrafta bulduğunuz nesneler ve düşmanla giriştiğimiz mücadeleler kaynak yönetiminin aslında temel olduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla oyunda çevreden bulduğunuz kaynakları envanterinize atabiliyor, bu kaynakları doğru bir şekilde kullanabiliyor ve kaynakları kafanıza göre harcamamanız gerekiyor çünkü burada çok fazla kaynak olmadan ilerlemeye çalışıyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre de buradaki kaynak ve envanter yönetimi oldukça basit tutulmuş durumda ve bu kısımda ise oyunculara daha basit bir yapı sunuluyor.
 
Aynı zamanda çeşitli savaş taktikleri ve kaynak yönetimine de burada el atabiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre karmaşık bir aksiyon sistemi yer almıyor. Tamamen basitleştirilmiş kontroller ve aksiyon içeriği bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de basit kontrollerle ve savaş içerikleriyle beraber ilerlemeye koyuluyor ve bunlarla beraber de yolumuza aydınlatmaya çalışıyoruz. Karanlık bir atmosfer olduğundan dolayı elbette sürekli olarak kendimizi ışıklandırma ile beraber aydınlatabiliyor ve ışığın söndüğü anda gerçekten de daha korkunç yaratıklarla karşılaştığımızı deneyimleyebiliyoruz. Korku türüne yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen oyunda karakterlerin hareketleri ve animasyonlar oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda gerçekçilik gerçekten de oyuncular tarafından dikkat edilen bir durum olarak bizlere sunuyor ve bu kapsamda bizde oyundaki ve genel kaliteye göz atabiliyoruz. Dolayısıyla oyundaki bu tarz durumlar oyuncular açısından dikkat edilen unsurlar arasında yer alıyor.
 
 

Aspen Falls adlı bir kasabada yer aldığımız süre boyunca bu kasabada saklı olan sırları açığa çıkarabiliyor, etrafta açılamayan ve kilitli olan yerlerin kilidini açmak için çeşitli bulmacalara yelken açabiliyor ve burada kasabanın sırlarına ortaya dökmeye başlıyoruz. Oyunda arka planda yer alan hikayeden kısaca bahsetmek gerekirsek ana karakterimiz Daniel büyükannesinin evini devralıyor ve burada artık bu evin kontrolü ve evin hakimiyeti bizim elimize geçiyor. İşler burada oldukça basit görünüyor ancak bu evde ailesi ve bizim karakterimizin geçmişiyle alakalı çeşitli bağlantılar ortaya çıkmaya başlıyor: Bu bağlantılar gerçekten de ilgi çekici olarak karşımıza çıkmayı bekliyor. Karakterimizin ailesiyle ve büyükannesi ile büyük bir bağlantının olduğu yapım içerisinde daha çok sırlarla dolu bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Elbette bu tarz oyunlarda sırlar ve hikaye içerikler oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tür oyunlarda merak etmek ve merak duygusunun olması oldukça önemli. Merak duygusuyla beraber daha fazla ilerleme kat edebiliyor, hikayenin sonuna gelmeye çalışıyor ve korku unsurlarına burada göğüs germeye başlıyoruz. Elbette düz bir hikayenin yanı sıra ilgi çekici hikayenin olması gerçekten de mühim. Bu oyun özelinde gerçekten de hikaye konusunda iyi işler başarılmasını istiyorum ve bekliyorum.
 
Oyunda düşmanlar ve eşyalar rastgele karşımıza çıkıyor 
 
 
 
Zekamızı test edebileceğimiz ve kafamızı yorabileceğiniz bulmacalarla beraber farklı bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda geliştirici ekibi belirttiğine göre alışılmışın dışında bir bulmaca teknikleri karşımıza çıkmayı bekliyor. Elbette bu bulmacaların içeriğini oyunun çıkışıyla beraber öğrenmeyi hedefliyor ve bakalım burada hangi bulmacalarla beraber karşılaşmayı bekliyoruz. Oyunun içerisinde aynı zamanda rastgele sistemler bulunuyor ve bu sistemlerle beraber gerçekten de her bir oyunu farklı bir şekilde deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda düşmanların yerlerinin, eşya yerlerinin ve hava koşullarına rastgele olarak karşımıza çıktığını görebiliyor ve her bir oyuna başladığımızda düşmanların yerleri, ekipmanların konumları ve hava koşulları değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuna başladığımızda da bunlar rastgele olarak etrafa dağılıyor ve rastgele olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu da  bu oyunu tekrar oynanabilirliğine arttıran unsurlardan biri olarak yer alıyor ve bu tarz oyunlarda rastgele durumları gerçekten de büyük önem arz ediyor. Çünkü her bir oyun başlangıcı ile aynı durum söz konusu olsaydı belki de oyunu bir kere oynayıp rafa kaldırabilirdik ancak farklı farklı olaylarla beraber karşılaşacağımızı bildiğimizden dolayı belki de oyunu birden fazla kez oynayabilme şansına sahip olarak burada yer alıyoruz.
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi kısaca toparlayacak olursak yeni nesil bir korku deneyimi bizleri bekliyor. Elbette bu korku deneyimi içerisinde karakterimizi üçüncü şahıs bir kamera bakış açısından görüyor ve burada istediğimiz gibi yer alabiliyoruz. Burada hem aksiyon hem de korku unsurları harmanlanıyor ve bu korku unsurları gerçekten de tüyler ürpertici olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda yine etraftan çeşitli kaynakları toplayabiliyor ve envanter yönetimi ile beraber de bu kaynaklarda ilgilenebiliyoruz ancak geliştirici ekibin belirttiğine göre bu kaynaklar elbette çok detaylı bir şekilde yer almıyor ve basit kontrollerle beraber karşımıza çıkıyor. Burada düşmanlara ve düşman topluluklarına karşı karşı gelmeye çalışıyor, onları def etmeye başlıyor ve normal düşmanların haricinde bir de patron yani boss savaşları ile beraber karşılaşabiliyoruz. Patron savaşları elbette diğer oyunlardan da bildiğiniz gibi zorlu bir deneyimin kapısını bizlere ayrılıyor ve bu patron savaşları oyun içerisinde de büyük önem arz ediyor. Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi rastgele bir konumlandırma bizleri bekliyor. Her bir yapının farklı bir şekilde karşımıza çıkması ile beraber biz de oyundaki yerimizi alabiliyor ve her bir oyun başlangıcıyla farklı bir şekilde yer bulabiliyoruz. Burada da aynı şekilde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve her oyunculu burada farklı korku unsurları ile beraber karşılaşması oldukça normal bir durum.
 
Yaptığınız seçimler karakterimizin akıl sağlığına etki ediyor 
 
 
 
Oyunda son olarak belirtecek olursak karakterimizle beraber elbette ilgi çekici sırları açığa çıkarabiliyor ve içerisinde bulunduğumuz kasabayı istediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Burada keşif unsurları ile beraber oldukça fazla karşılaşabiliyor ve burada olan biteni öğrenmeye başlıyoruz. Oyunda yine geliştirici ekibin belirttiğine göre ana karakterimizle beraber farklı sonlara doğru ilerleyebiliyor ve dallara ayrılan bir hikaye sistemi ile beraber burada yer bulabiliyoruz yani oyun içerisinde farklı seçimlerle beraber karşılaşabiliyor ve burada her bir oyuncu farklı diyalog seçenekleriyle beraber farklı yerlere doğru ilerleyebiliyor. Oyunda önemli anlar karşımıza geliyor ve bu önemli anlar içerisinde yaptığımız seçimler gerçekten de büyük önem arz ediyor. Çünkü bu seçimler ana karakterimizin hem kişiliğini hem de davranış biçimini değiştiriyor ve dolayısıyla oyundaki kalıcı unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca yaptığımız seçimler oyun içerisindeki karakterimizin hem akıl sağlığını etkiliyor hem de karakterinin değişmesine sebep olabiliyor. Bu seçimler gerçekten de her bir oyuncu tarafından farklı bir şekilde ele alınabiliyor ve yaptığınız seçimlerle beraber hem gidişata hem de karakterimizin sağlığını büyük oranda etki edebiliyor.
 
Unreal Engine 5 ile geliştiriliyor ve Meta Human teknoloji desteğine sahip
 
 
 
Unreal Engine 5 oyun motoruyla beraber geliştirilen bu yapım içerisinde elbette üst düzey bir grafik sistemi ile beraber karşılaşmayı bekliyor  ve korku oyunlarında genellikle gerçekten de ilgi çekici animasyonlarla ve oyun içi yapılarla beraber karşılaşabiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde belli bir alanda olduğumuzdan dolayı geliştirici ekipler genellikle buradaki tüm unsurlarla beraber oldukça fazla ilgilenebiliyor ve gerçekten de detaylı bir yapı bizlere aktarılıyor. Gerçekçi yapılarla ve oyun için içeriklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun aynı zamanda Meta Human teknolojisiyle beraber de bizleri yeni bir yapıyı sunuyor. Hem oyun motorunun güçlü desteği hem de bu yeni teknoloji ile beraber elbette korku oyunları da çığır açacak bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Burada gelişmiş yüz animasyonları, karakterlerin korktuğu andaki tepkiler, dinamik ışıklandırma ve hava sistemleri ve daha fazlası bizlere sunulmak isteniyor ve bu yapılarla beraber de gerçekçi bir korku deneyimi bizleri bekliyor diyebiliriz. Elbette bu yenilikler ve yeni teknoloji destekleri oyuncuları heyecanlandıran unsurlar arasında yer alıyor ve yeni eklemeler gerçekten de büyük oranda önem arz ediyor. Çünkü bu yapılarla beraber oyunda yer aldığımız zaman hem gerçekçi bir korku deneyimi elde edebiliyoruz hem de ilk defa karşılaştığımız bir destek olduğundan dolayı gerçekten de oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz ve ilk etapta oyundaki şaşkınlığımız gerçekten de artış gösterebiliyor. Umuyoruz ki oyun bizlere gerçekten de güzel bir deneyim sunar ve bu kapsamda etkileyici bir oyun dinamiği elde edebiliriz.
 
Oyun içerisindeki detayların sadece bunlarla sınırlı olmadığını belirtmek gerekiyor aynı zamanda oyunda farklı bölgelere doğru ilerlediğimizden dolayı gerçekten de karanlık ve sisli bir atmosferin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi farklı teknolojilerin bir araya geldiği yapı yer alıyor ve gerçekten de gerçekçi bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. Yine oyunda ilerlediğimiz sislerle kaplı ormanlarda, yoğun ağaçlıklı alanlarda, yıkık dökük harabelerin etrafında gerçekten çok etkileyici bir atmosfer bizlere aktarılıyor ve buralarda belki de ağzımız açık gezinmeye başlayabiliyoruz. Oyunda nitekim etrafı değiştiğini ve yaptığınız hamlelerle beraber çevre unsurlarının farklılık gösterdiği yapı bizlere aktarılıyor ve soyulan duvar kağıtlarından sisle kaplı bölgelere doğru ilerlemeye başlıyoruz. Elbette bu tarz korku oyunlarında gerçekten de etrafın değişmesi ve yaptığımız hamlelerle beraber yeni şeylerin ortaya çıkması bizleri korkutan ve tüylerimizi diken dikenlerden unsurlardan birkaç tanesi olarak yer buluyor. Çünkü değişen bir dünya ile beraber karşılaştığımız zaman burada oyunda yaptığımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu anlıyor ve her ilerleme ile beraber de anlık olarak merak duygumuz daha da artış gösterebiliyor.
 
Ritüel merkezi bir kasaba 
 
 
Stray Souls içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi ilgi çekici bir kasabada yer alıyor. Bu kasaba lanetli bir kasaba olarak karşımıza çıkıyor. Ana karakterimiz 18 yaş gününde burada görüşemediği büyük annesi ile beraber bulunuyor ve evin mirası ise ana karakterimize kalıyor diyebiliriz. Ana karakterimiz burada elbette turnayı gözünden vurdu gibi bir düşünceye kapılıyor ancak olaylar tam da burada patlak veriyor. Çünkü bu ev aslında bir ritüel merkezi olarak ana karakterimizin karşısına çıkıyor ve bu karakteri bizim de elbette olayların nasıl şekilleneceği konusunda herhangi bir fikrimiz bulunmuyor. Daaniel adlı karakterimiz genç bir kişilik olarak burada yer alıyor ve geçmişiyle beraber burada tüm sırları açığa çıkmaya başlıyor. Oyunda hem ailesiyle hem de büyük annesiyle beraber çeşitli bağlantılar buluyor ve kendi karakteriyle ve geçmişiyle beraber de burada büyük izlerle karşılaşabiliyor. Dolayısıyla oyunda ilk etapta şanslı olduğunu düşünen ana karakterimiz daha sonrasında ise bu şanslı olma durumundan büyük oranda pişman olmaya başlıyor ve burada gerçekten de ilgi çekici bir yapının bizlere aktarıldığından bahsedebiliyoruz. Elbette korkunç bir yolculuğa çıkmak üzere atıldığımız bu macerada kasabayı bir yandan keşfedebiliyor, büyük annemizin evine doğru adım atabiliyor ve buralarda daha önceden neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
 
Oyunda ilerledikçe ve yeni yeni sırları açığa çıkarmaya çalıştıkça hem geçmişteki bağlantılar ortaya çıkmaya başlıyor ve karakterimizi bir yandan geçmişe giderek buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye başlıyor. Bu kısımlarda elbette yer yer ara sahneler karşınıza çıkabiliyor ve bu ara sahnelerle beraber de elbette karakterimizin kişiliğinin nasıl değiştiğini ve geçmişte buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye koyuluyoruz. Ritüeli merkezi olarak yer bulan bu kısım elbette korkunç yaratıkların kaynağı olarak karşımıza çıkıyor, etrafı gezerken karşımıza türlü türlü yaratıklar çıkabiliyor ve bu yaratıklar ortadan kaldırmak için de elbette elimizdeki silahlara davranabiliyoruz. Elimizdeki silahları bu kapsamda ateşleyebiliyor ve bu yaratıkları ve düşmanları kendimizden uzak tutmaya başlıyoruz.

Korku oyunlarında genellikle siz de biliyorsunuz ki sadece kaçma olayı ve bulmaca içerikleri yer alıyor. Ancak bu oyun içerisinde aksiyon ve nişancı taraflarının da yer bulduğundan söz edebiliyoruz. Çünkü oyun içerisinde hem envanter yönetimi hem de kullanabileceğimiz silahlar bulunuyor ve bunlarla beraber de karşımıza çıkan düşmanları bir yandan ortadan kaldırabiliyoruz ve bir yandan da korkabiliyoruz. Oyunda farklı farklı seçimler bulunuyor ve bu seçim anları gerçekten önem arz ediyor çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi seçim anlarında karakterimizin kişiliği değişebiliyor ve farklı yollara doğru ilerleme katedebiliyoruz aynı zamanda düşmanlarla beraber savaşmak ve düşmanlardan kaçmak tamamen bizim seçimimizle gerçekleşebiliyor.
 
Yani oyun içerisinde seçim tamamen bizim oluyor istersek düşmanlarla beraber kapışabiliyor ve elimize bir silah alabiliyoruz ve onları ateşleyebiliyoruz istersek de yerimizde duruyor ve güvenli bir şekilde arkaya doğru koşmaya başlıyoruz. Dolayısıyla düşmanlardan kaçmak veya düşmanlarla savaşmak tamamen bizim seçimimizle beraber olabiliyor. Böylece  oyundaki cephanenizi de bu kapsamda koruyabiliyor ve daha büyük düşmanlara kendinizi saklayabiliyorsunuz ve oyunda yer alan her bir düşmanla beraber de savaşmak durumunda kalmıyorsunuz. Ayrıca patron savaşlarına ulaşmadan önce bu cephanenizi üst seviyede tutmak için sizlere bir fırsat tanınıyor ve seçimlerle beraber de kendi yolunuzu aydınlatabiliyorsunuz.
 
 

Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve her anın gerçekten de ürkütücü olduğu yapım içerisinde hareket eden ormanlardan dar koridorlara kadar ilerleyebiliyor ve karşımıza çıkan düşmanların da üzerimize geldiğini görebiliyoruz. Aynı zamanda ormanlarda ilerlerken bir anda ağaçların ve dalların hareket ettiğini görebiliyor ve karakterimizin de akıl sağlığını gerçekten bozulduğunu deneyimleyebiliyoruz. Akılları yoran bulmacalarla ve modern bir görünümle beraber karşıma çıkmaya hazırlanan oyunda  klasik tarzda bulmacalar burada yer buluyor ve aynı zamanda problem çözme yeteneğimizi de burada test etmeye çalışıyoruz. Bulmacaların varlığı elbette oyunda büyük yer kaplıyor. Çünkü bulmacalar korku oyunlarında karşımıza çıkan en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Oyun içerisinde örneğin kelimeleri bir araya getirebileceğimiz bir bulmaca karşımıza çıkıyor ve bu kelimeleri bulmak için elbette etrafı araştırmak veya kendi aklımızda bir şeyleri birleştirmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de yer yer zorlu bulmacaların karşımıza çıktığını görebiliyor ve bu bulmacaları çözmek için de büyük oranda iş yapmak gerekiyor. Bu tarz bulmacalar da gerçekten oyuncular tarafından seviliyor ancak bazı oyuncularda daha kolay bulmacalarla beraber karşılaşmak isteyebiliyor.
 
Arka plan müzikleri Silent Hill bestecisinden geliyor 
 
 

Son olarak şundan da bahsetmem gerekiyor oyun içerisinde arka planda yer alan müzikler Silent Hill bestecisi tarafından bizlere aktarılıyor. Elbette bu müziklerle beraber de oyunda kendimiz yer bulabiliyor ve bu müzikler oyunda büyük önem arz ediyor. Çünkü korku oyunlarında arka planda yer alan o gerilim müzikleri ve gerilim anları bizlere etkili bir şekilde sunulduğu zaman tadından yenmiyor. Korku oyunlarında bildiğiniz gibi arka planda yer alan müziklerin dozu iyi ayarlandığı zaman gerçekten de eşsiz bir deneyim sunabiliyor ve bu deneyimle beraber arka planda yer alan müziklerim oldukça önemli olduğunu anlayabiliyoruz. Dolayısıyla bu oyunda da yukarıda da bahsettiğim gibi efsanevi korku oyunu Silent Hill besteci tarafından bizlere çeşitli müzikler aktarılmış durumda ve sırf bu müzikleri dinlemek ve o korku atmosferine kendimizi kaptırmak için bile denemeye değer diyebiliyoruz.

Kısaca toparlamak gerekirsek oyunda klasik bir korku aksiyon deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor. Yeni bir bu korku deneyimiyle beraber hem düşmanlara karşı savaşabiliyor hem de istediğimiz şekilde kaçabiliyoruz. Yeni nesil bir korku deneyimiyle karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı teknolojilerle beraber destekleniyor ve hem yüz animasyonları hem de karakter animasyonları gerçekçi bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun birçok raporda 31 Ekim tarihinde çıkış yapmaya hazırlandığı belirtiliyor ancak Steam sayfasında yine ilk paragrafta belirttiğim gibi pek yakında ibaresi yer alıyor. Dolayısıyla biz de bu oyunu Ekim ayı içerisinde bekliyor ve umuyoruz ki güzel bir deneyim bizlere aktarılır. İlgi çekici unsurlarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunu dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
korku pc Stray Souls
Quantic Dream'den Yeni Açıklama: Star Wars Eclipe Geliştirmesi Devam Ediyor Starfield için Yayınlanan Son Güncelleme Bulanık Dokuları Düzeltiyor

Rapsody_izmir

26.9.2023 16:49:20

0
Paragraf konusuna daha gelmediniz mi?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Stray Souls
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız