Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sons of the Forest Tam Sürüme Kavuşuyor

 
 
Geliştirici Endnight Games tarafından oyunculara sunulan Sons of the Forest, 22 Şubat tarihinde tam sürüme kavuşuyor. Oyunun tam sürümü, Steam platformu üzerinden PC için çıkış yapacak ve devam oyununu artık yeni bir deneyimle bitirebileceksiniz.
 
Oyun şu anda 15 dolardan satışta bulunuyor 
 
 
 
The Forest'ın devamı niteliğinde olan Sons of the Forest, bildiğiniz üzere ilk olarak 23 Şubat 2023 tarihinde erken erişim sürümüyle beraber yayınlandı. Bu sürümde elbette birçok hata bulundu ancak artık bu hataların sona erdiğini ve tam sürün bir deneyimin bizi beklediğini aktarabiliriz.
 
Ada içerisinde hayatta kalabileceğimiz, hem tek oyunculu hem de bir arkadaşımızla beraber oynayabildiğimiz yapımda gerçekçi bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulduğumuz ormanlardan açık alanlara, sahil kenarlarından mağara içlerine kadar geçiş yapabildiğimiz oyunda etraftaki kaynakları toplayarak ve karakterin ihtiyaçlarını dikkate alarak hayata tutunmaya çalışıyoruz.
 
Çıkış tarihi fragmanı 
 
 
 

 
Oyun hakkında
 
 Devam oyunu bildiğiniz üzere uzak bir adaya gönderildiğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyunu istersek tek başımıza, istersek de arkadaşımızla beraber oynayabiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde yapay bir zekanın da bulunduğunu ve bu yapay zeka karakterinin bize yardım ettiğini deneyimleyebiliyoruz. Bu karaktere istediğimiz şekilde komutlar verebiliyor ve gerçekten de eğlenceli bir deneyimi burada elde edebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlar arkadaşlarla beraber oynanması çok daha zevkli olabilir ve bu oyunu sizin de arkadaşınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Açık dünya içerisinde istediğimiz gibi gezip tozabileceğimiz ve gerçekten de hayatta kalma deneyimini dibine kadar yaşayabileceğimiz bu yapımda ormanların içerisine doğru geçiş yapabiliyor, ormanlardan çeşitli yabani meyveler toplayabiliyoruz. Burada her bir meyveyi yememek çok önem arz ediyor. Çünkü doğada bulunan her bir canlı zehirli bir şekilde karşımıza çıkabiliyor ve bu durum karakterimizi etkileyebiliyor. Oyunda bildiğiniz üzere hayatta kalma mekanikleri oldukça ön plana çıkıyor. Burada karakterimizin susuzluğuyla, açlığıyla, yorgunluğuyla ve daha fazlasıyla ilgilenmek durumunda kalabiliyor ve gerçekçi yapısı ile beraber gerçek hayatta nasıl hasar alıyorsak veya yaralanıyorsak aynı şekilde oyunda da alabiliyor ve bu yaralarımızı da sarmamız gerekiyor.
 
 

Oyunda aynı zamanda aksiyon mekaniğinin de dikkat çekici yönleri olduğundan bahsetmemiz gerekiyor. Oyunda elimize mızraklar alabiliyor, bu mızrakları elbette sopa yardımıyla yapabiliyor ve daha fazla kaynağı burada toplayarak bunları birleştirebiliyoruz. Zanaatkarlık mekaniği sayesinde envanterimizde bulunan kaynakları daha farklı bir donanım elde etmek için kullanabiliyor ve aynı zamanda burada yamyamların da olduğundan bahsetmek gerekiyor. Aksiyon sistemi içerisinde bu yamyamları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve karşımıza çıkan bu yamyamları korkutmak veya kaçırmak için elimizdeki taşları, ateşleri, silahları ve daha fazlasını kullanmamız gerekiyor.

Öte yandan oyunun arka planında bir hikaye bulunuyor. Elbette bu hikaye doğrudan sinematik bir şekilde bizlere aktarılmıyor. Etraftan bulabileceğimiz ipuçları ve notlar ile beraber de bu hikayenin içeriğine erişebiliyoruz. Bu hikaye içeriğini elbette daha da detaylandırmak için mağaralara geçiş yapabiliyor, eskiden buralarda kurulmuş olan ve araştırma yapılmış olan binaların içerisine geçiş yapabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda etkileşime geçebileceğimiz oldukça fazla nesnenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Diğer taraftan oyunda irili ufaklı yamyamların haricinde bir de görmek istemeyeceğiniz devasa canavarlar bulunuyor. Bunları ortadan kaldırmak için elbette yanınıza çağırdığınız arkadaşınızla beraber plan ve proje yapabiliyor, onları üzerinize çekmeye çalışıyor ve patlayıcılarla beraber de hasar vermeye başlıyorsunuz.
 
 

Güzel bir deneyim elde edebileceğiniz ve her etkileşimle beraber inşa edip üretebileceğiniz bir yapının yer aldığı bu yapımda aynı zamanda kendinize ait bir bölge kurabiliyor ve bu bölgeyi dilediğiniz şekilde geliştirebiliyorsunuz. Örneğin, etraftan topladığınız ağaç kütükleri ile beraber burada geniş bir kulübe inşa etmeye çalışıyorsunuz. Bu kulübenin etrafını çitlerle beraber çevirmeye başlıyor ve aynı zamanda burada yer aldığınız süre boyunca tabancalar, baltalar, coplar ve daha fazlasını kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Burada kendinize ait korunaklı bir yapı inşa etmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü etrafınızda bulunan yamyamlar sürekli olarak avlara çıkmaya çalışıyor ve sizi avlamak için ellerinden geleni yapmaya koyuluyorlar. Hal böyle olunca onları ortadan kaldırmak için siz de kendi bölgenizi korumak durumunda kalıyor ve bu kurulumla beraber elinize silahları da bolca almanız gerekiyor.
 
Diğer taraftan oyunda dinamik hava sisteminin ve değişen mevsimlerin doğrudan etkisini de görebiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde güneşli bir hava hakimken bir anda yağmurlu bir hava ile karşılaşabiliyor ve etrafın olabildiğince ıslandığını deneyimleyebiliyoruz. Elbette bu kapsamda karakterimiz bu yağışlardan etkilenebiliyor ve üşüyebiliyor. Dolayısıyla burada yapacağımız belli başlı hamleler bulunuyor. Yakacağımız ateşle beraber de karakterimizin ısınmasını sağlayabiliyoruz. Bu tarz hava değişikliklerinin doğrudan karakterimizi etkilediğini de söyleyebiliriz.
 
 

Mutasyona uğramış yaratıkların yer aldığı, inşa edip üretebileceğimiz mekaniklerin bulunduğu, değişen mevsimlerin ve dinamik hava koşullarının karşımıza çıktığı, iş birliği oynanış dinamikleriyle beraber eğlenceli bir yapıyı bünyesinde barındıran Sons of the Forest, kısacası eğlenceli ve bir yandan da zorlu bir deneyimi bizlere sunuyor. Oyunu toparlayacak olursak, hayatta kalmanın dibine vurabileceğimiz ve aynı şekilde karakterimizi hayatta tutabileceğimiz bir yapı ile beraber büyük bir maceraya atılıyoruz. Oyunda etrafı keşfedebiliyor, etraftaki kaynakları toplayabiliyor, bu kaynakları dilediğimiz şekilde kullanabiliyor, zanaat yapabiliyor, inşa edebiliyor ve daha fazla hikaye içeriğini açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten yukarıda bahsettiğimiz gibi tam sürüme kavuşmaya hazırlanıyor ve tam sürümle beraber de eksiksiz ve sorunsuz bir deneyim elde etmeyi bekliyoruz.

Oyunun fiyatının artacağı durumu da göz ardı edemeyiz. Genel olarak erken erişim sürümünden çıkan oyunlar tam sürüme kavuştuğunda yüksek bir fiyatlandırma ile satışa sunuluyor. Oyunu şu andan itibaren sahip olmak istiyorsanız ve indirimli bir şekilde kütüphanenize eklemek istiyorsanız tam sırası diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Sons of the Forest Endnight Games The Forest açık dünya hayatta kalma korku oyunu
Dead Island 2 Steam'e Geliyor: İşte Tarih Helldivers 2 için Yeni Güncelleme Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sons of the Forest
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız