Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead Island 2 Steam'e Geliyor: İşte Tarih

 
 
Yayıncılığını Deep Silver'ın ve geliştiriciliğini Dambuster Studios'un üstlendiği zombi temalı açık dünya hayatta kalma devam oyunu Dead Island 2, Steam platformuna gelmeye hazırlanıyor. Oyun, Steam platformunda 22 Nisan tarihinde yayınlanacak.
 
Dead Island Riptide Definitive Edition ücretsiz oldu 
 
 
 
Bu duyuruyu kutlamak için Dead Island Riptide Definitive Edition bugünden itibaren 15 Şubat'a kadar Steam üzerinden PC için ücretsiz olacak. Aynı zamanda Dead Island: Retro Revenge oyunu da yüzde 75 indirimli bir şekilde satışa sunulacak.
 
Dead Island 2, bildiğiniz üzere ilk olarak 21 Nisan 2023 tarihinde Epic Games mağazası üzerinden PC, PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Los Angeles bölgesinde geçen ve devam oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapımda benzersiz kişiliklere sahip karakterleri kontrol edebiliyor ve 6 farklı hayatta kalan avcıdan birini seçebiliyoruz.
 

 
Oyun hakkında
 
 Açık dünya içerisinde gezip tozabildiğimiz ve zombileri ortadan kaldırabildiğimiz yapımda güzel bir hayatta kalma deneyimi elde edebiliyor ve burada yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor. İlk oyuna nazaran bu oyunda daha gelişmiş mekanikler, grafikler, animasyonlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Yeni görev içerikleriyle, arka plan hikayesiyle ve daha fazlasıyla beraber bizlere sunulan bu yapımda Los Angeles bölgesinde bulunuyor ve istediğimiz şekilde Los Angeles bölgesindeki zombi kıyametini ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz oldukça fazla silah ve silah çeşitliliği bulunuyor.
 
Bunlarla istediğimiz zaman yakın dövüşlere istediğimiz zaman ise menzilli dövüşlere geçiş yapabiliyoruz. Bunlarla beraber oyundaki yerimizi aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde aksiyona dahil olabiliyor, düşmanları yani zombileri nasıl ortadan kaldırmak istiyorsak o şekilde ortadan kaldırabiliyor ve etrafta bulunan düşman çeşitliliğini tamamen sona erdirmeye çalışıyoruz. En iyi zombi katili olabileceğimiz ve elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanabileceğimiz yapımda aynı zamanda arka planda mizah unsurlarının olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Hikayeyi anlatımını ve ara sahnelerin oldukça mizahi unsurları bünyesinde barındırdığını ve akabinde ise hem eğlenceli hem de sert bir hayatta kalma mücadelesini bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Elbette burada farklı farklı bölgeler bulunuyor, böyle Los Angeles bölgesi içerisinde yer aldığımız süre boyunca bu farklı bölgeleri geçiş yapabilir ve istediğimiz şekilde açık dünyayı keşfetmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Açık dünya içerisinde farklı bölgelere geçiş yaptığımız zaman elbette buraların ve atmosferlerin değiştiğini görebilir ve hem manzaraların hem de düşman çeşitliliğinin bölgelere göre değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca hem yeni bölgeleri keşfediyor hem de bu bölgelerde bulunan düşman çeşitliliğini azaltmaya uğraşıyoruz ve burada hayatta kalmak için elbette elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Her bölgede farklı irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor, patron savaşları ile beraber elbette zorlu bir aksiyon içerisinde kendimizi bulabiliyor ve böylece oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Elbette bu patronları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmemiz ve akabinde ise kendimize ait bir savunma sistemiyle oyuna dahil etmemiz gerekiyor. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir oyun deneyiminin bizlere sunulduğunu aktarabildiğimiz yapımda zombilerin elbette farklı şekillerde saldırı stilleri bulunuyor ve bu saldırı stillerini öğrenmek ve ona göre kendi stratejimizi oyuna dahil etmek ve aynı zamanda silahları kullanmak temel hedefimiz arasında yer alıyor
 
Etrafı keşfedebildiğimiz sürece elbette burada yıkık binalara geçiş yapabiliyor, terk edilmiş bölgeleri istediğimiz şekilde araştırabiliyor ve araştırmamızı burada kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak ilerleyişimize eklemeler yapabilir ve görevleri de burada yapmaya koyuluyoruz. Her görev elbette zorlu bir şekilde karşımıza çıkmıyor. Dolayısıyla bazı kolay görevlerinde olduğundan bahsedebiliyoruz. Görev içeriklerine nasıl yaklaşacağımıza da tamamen burada biz karar verebiliyor ve ona göre de kendi stratejimizi ve planımızı uygulayabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca hem bu görevleri yapmak hem de yeni donanımların ve ödüllerin sahibi olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve görev yaklaşımımızı istediğimiz şekilde belirleyebiliyoruz. Böylece ana görevlerden yan görevlere kadar farklı etkinliklere uzanan bir dizi içerikle karşılaşabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda farklı bölgelerin manzaralarını keşfederken ve sırlarını ortaya dökerken diğer taraftan farklı karakterlerle karşılaşabiliyoruz. Bu karakterleri dilediğimiz şekilde kullanabiliyor ve etkileşime girebiliyoruz. Ayrıca bu karakterlerle beraber etkileşime girerek onlardan çeşitli görevler alabilir ve görevlerimizi yerine getirerek farklı donanımların ve silahların sahibi olabiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Ancak ana hikaye boyunca elbette değiştiremeyeceğimiz, yani çizgisel bulunan unsurlar yer alıyor. Bu çizgisel unsurların dışında elbette görevleri yaklaşımımız, hangi silahları kullanabileceğimiz, nasıl ilerleyebileceğimiz ve daha fazlası tamamen bizim özgürlüğümüze ve seçimimize bırakılmış durumda. Dolayısıyla bu tarz yapımları içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Ancak ana hikaye ve yan görev boyunca elbette yapabileceklerimiz aynı olarak kalıyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel bir hayatta kalma ve zombi kıyameti bizlere sunuluyor ve kıyamet sonrası bir dünyada yer aldığımız yapımın ilgi çekici ortamları bulunuyor. Bu ortamları dilediğimiz gibi keşfedebiliyor, envanterimize birçok kaynak alabilir ve bu kaynakları dilediğimiz şekilde kullanabiliyoruz.
 
Aynı zamanda oyunda yer alan zanaatkarlık mekaniği sayesinde de bu kaynakları birleştirebilir ve yeni silahların ve donanımların sahibi olabiliriz. Bu donanımlarla beraber hem karakterimizi güçlendiriyor hem de daha güçlü bir şekilde oyundaki yerimizi alırken büyük düşmanların ve zombilerin üstesinden kolaylıkla gelmeye hazırlanıyoruz. Oyunda aynı zamanda şiddetli, uzunluğu yüksek olduğu ve gerçekten de aksiyon içeriğinin bol bol bizlere sunulduğu bir yapı aktarılıyor. Bunun dışında ilgi çekici karakterlerle beraber tanışırken elbette onların nasıl bir duygu içerisinde olduğunu anlayabiliyor ve ona göre de hareket edebiliyoruz. Farklı görevleri atılabileceğimiz ve onlarca silah kullanabileceğimiz yapımda aynı zamanda mod desteğinin bulunduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Burada karakter odaklı bir yapı yer alıyor ve karakter odaklı yapı ile beraber kendinizi istediğiniz şekilde donatabiliyor ve farklı yeteneklerle ve becerilerle de düşmanların yani zombilerinin üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Kaan'la detaylarla ve düşmanların uzuvlarını koparabildiğiniz yapımdan gerçekten de şiddetin dozunu yüksek olduğuna vurgulayabiliyoruz. Sayısız düşmanı ortadan kaldırabileceğiniz ve üzerinize gelen zombi sürülerini yani ordularını tamamen bertaraf edebileceğiniz yapımda patlayıcılardan taramalı tüfeklere, bombalardan molotoflara kadar çok çeşitli silah kullanımını da görebiliyorsunuz. Heyecan verici aksiyon içerisinde yer alabildiğiniz yapımda çatışmalar elbette etkileyici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Zaten seri oyunu olduğundan dolayı da serinin en iyi oyunu güzel bir içerikle beraber bizlere sunuluyor.

Oyunda zombi sürülerini elbette ortadan kaldırmak için farklı şekillerde taktikler benimseyebiliyorsunuz. Burada yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve buradaki taktiklerinizi planlarınızı istediğiniz şekilde özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Diğer taraftan oyunda isterseniz kesiyor, isterseniz eziyor veya parçalıyorsunuz. Bunun dışında zombileri yakabiliyor ve onlara küle çevirebiliyorsunuz. Bu tarz oyunda yapabileceğiniz oldukça fazla mekanik kullanıyor ve bunlarla beraber de aksiyon içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz.

Diğer taraftan Los Angeles bölgesinde bulunduğunuz şehirde elbette bölgenin ikonik konumlarına da geçiş yapabiliyor ve burada yer aldığınız süre boyunca bu ikonik konumlarda keşfedebiliyorsunuz. Ve burada açığa çıkarılmamış sırları ve gizli noktaları da açığa çıkarmaya çalışıyorsunuz. Zaten oyunda yer aldığınız süre boyunca buraları dilediğiniz gibi keşfedebiliyor, etraftaki kaynakları toplayabilir ve ona göre de kendi hamlenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Yıkık dökük binalarda, yeşil bölgelere, oradan ilgi çekici şehir hayatına kadar farklı noktalara geçiş yapabildiğiniz yapımda her bir hamleniz oldukça önem arz ediyor ve buna göre de kendi eylemlerinizi tartıp değerlendirebiliyorsunuz.
 
 

En iyi zombi katili olabileceğiniz oyunda aralarından seçim yapabileceğiniz farklı karakterlerin olduğundan bahsedebiliyor ve altı farklı karakterin burada karşınıza çıktığını belirtebiliyoruz. Bu karakterlerin her birinin elbette kendine özgü yetenekleri, kullanabilecekleri silahları, kişilikleri ve diyalogları bulunuyor. Bunlar da elbette dallanıp budaklanan bir yapı içerisinde bizlere sunuluyor. Oyunda yer aldığınız sürece bu karakterlerden istediğinizi seçebilir ve uzmanlığınızı hangi tarafa olduğunu belirlemek için bu karakterleri alıp oyuna dahil olabilirsiniz. Aynı zamanda yeni yetenek sistemi ile beraber oyunda ilerlemeye çalışır ve burada karakterlerin seviyelerini yükselterek elbette yeni becerilerin kilidini açabilirsiniz.
 
Bu becerilerle beraber de hem ortaya çıkmamış yeteneklerle düşmanları yani zombileri ortadan kaldırabilir hem de onları ortadan kaldırmak için bu yeteneklerin ne kadar etkili olduğunu kanıtlayabilirsiniz. Elbette bu tarz oyunlarda hangi yetenekleri kullanmak ve hangi yeteneklerin daha aktif işe yarar olduğunu bulmak deneme yanılma yöntemiyle beraber gerçekleşebiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bunları deneyebilir ve sürekli olarak hangisinin daha aktif olarak kullanılacağına tamamen siz karar verebilirsiniz. Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz yapımda tüm bu unsurları deneyimleyebilir ve daha fazla özellikle beraber de karşılaşabilirsiniz. Bu özellikler oyunda ilerleyen kısımlarda daha fazla çeşitlilik gösteriyor ve bunları da deneyerek yeni mekaniklerin kilidini açabilir ve yeni becerilerle beraber de zombileri ortadan kaldırabilirsiniz.
 
 Zombi istilası içerisinde yer aldığımız yapımda gelişmiş parçalanma efektlerinin olduğunu söyleyebiliyor ve gerçekçi davranışlarla karşımıza çıkan zombileri ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Oyunda farklı şekillerde karşımıza gelen ve düzinelerce farklı zombi çeşidinin olduğundan bahsedebiliriz. Her bir zombi farklı olarak bize saldırmaya hazırlanıyor ve kendine göre saldırı çeşitleri ve savunma biçimleri bulunuyor. Elbette oyunda yer aldığımız süre boyunca bu zombi türlerini yani sınıflarını öğrenmeye çalışacak ve ona göre kendi deneyimimizi burada özelleştirip kişiselleştirebileceğiz. Uzmanlığımız ile beraber Los Angeles bölgesinde hayatta kalmaya çalışacak ve gerçekten de aksiyon ve rol yapma deneyimini dibine kadar hissedebileceğiz. Çok çeşitli karakter gruplarını ve düşman çeşitliliğinin yer aldığı yapımın adrenalin dolu bir hikaye içeriği olduğunu söyleyebiliriz. Bununla beraber 3 kişiye kadar oynanabilecek eşli oyun modunun da burada yer aldığını söyleyebiliriz.
 
 

Gelişmiş sistemlerle beraber yer aldığımız yapımda gerçekçi bir aksiyon rol yapma deneyimi elde edebiliyoruz ve rol yapma unsurlarını gerçekten hissedebiliyoruz. Bu unsurlarla beraber karakterimizi geliştirebiliyor, özelleştirebiliyor, yeni donanımlar takabiliyor, farklı silahları kullanabiliyor ve bu silahları da özelleştirebiliyoruz. Arkadaşlarla beraber oyunu oynamak ve eğlenmek daha güzel bir deneyimin kilidini açabiliyor çünkü oyunda zaten 3 kişiye kadar eşli oyun modu bulunuyor. Hem hikayeyi hem de diğer unsurları arkadaşlarınızla deneyimleyebilir ve güzel bir oyun içeriğine adım atabilirsiniz. Bu oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı, yani eşli oyun modunda takılmanızı tavsiye ediyoruz çünkü arkadaşlarla beraber düşmanların yani zombilerin üstesinden gelmek ve onları ortadan kaldırmak için farklı stratejiler benimsemek ve aynı zamanda arkadaşlarla beraber sohbet içerisinde olmak eğlenceli bir deneyimin göstergeleri arasında bulunuyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Dead Island Dead Island 2 Deep Silver Tech Land PC PS4 Xbox One
Silent Hill: The Short Message 2 Milyon İndirmeye Ulaştı! Sons of the Forest Tam Sürüme Kavuşuyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Jer Aders

14.2.2024 10:39:41

0
30 dolardan aşağı çıkmaz bizim bölgeye.

BSC Misafiri

13.2.2024 21:09:36

0
NCK: Dead Island 2 Gold Edition'ı kuponlu, indirimli 381 TL verip almışım zamanında Epicstore'dan. Daha yüklemedim bile. Steam kaça satacak acaba?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead Island 2
+ TAKİBE
AL
17 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız