Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Shenmue III 10 Milyon Dolar Toplarsa Tam Bir Açık Dünyanın Özelliklerini Taşıyacak


       Sony'nin E3 konferansında duyurulan Shenmue 3, bildiğiniz gibi Kickstarter'da hedeflediği bağış miktarını saatler içinde topladı. Oyunun yapımcısı Yu Suzuki, normalde 2 milyon dolar istenilen oyunun tam istediği bir oyun olması için 10 milyon dolar gerektiğini dile getiriyor.
 
       Reddit üzerinden oyuncuların sorularını cevaplayan Suzuki, "şunu söyleyeceğim: Eğer 5 milyon dolara ulaşırsak Shenmue 3 ile en çok istediğim şeylerden birisi gerçek olacak." yorumunda bulundu. Şu anda Kickstarter kampanyasında 5 milyon dolara kadar stretch goal bulunduğunu belirtelim. Suzuki daha sonra şöyle devam etti: "10 milyon dolarda tam bir açık dünyanın özelliklerini taşıyacak."
 
        Suzuki'nin 10 milyon dolar bağışla oyuna eklenecek özelliklerin ilerleyen dönemlerde açıklanacağını ancak bu özelliklerin oyuna yan aktiviteler ekleyeceğini dile getirdi. Daha önce Suzuki forklift yarışlarının yeterli bağış toplanırsa oyuna eklenebileceğini dile getirmişti.
 
       Şu an için 3,519,105 dolar toplayan oyunun Kickstarter kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 Shenmue 3 Ys Net Yu Suzuki
Bethesda Fallout 4'te GTA V'in Yaptığını Yapmak İstiyor World of Warcraft'ta Kullanılmayan Kullanıcı Adları Bu Hafta Siliniyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Tiny Titan

23.6.2015 01:48:51

0
Yahu benim anlamadığım bu oyun zamanında 70 milyon dolara yapılmış şimdi oyun masraflarıda arttı diye söylüyor yapımcılar bu adam 2 milyona nasıl yapmayı düşünüyor bu oyunu?

Guest-313783FBA

22.6.2015 22:13:40

0
Millet aptallık yapmazsa bunlarda vu kadar yüz bulmaz.

Varni34

22.6.2015 17:55:26

0
sadece 50 kuruş farkla büyük seçim olsun mu diyen satıcılar gibi oldu adam iyice keşke hiç bulaşmasalardı oyun efsane olarak kalsaydı

BSC Misafiri

22.6.2015 17:50:06

0
ya baktı yavaşladı bağışlar işgüzarlığa bak

BSC Misafiri

22.6.2015 17:49:47

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

Yorumlara bakıyorum sanki ilk defa kickstarter kampanyası görüyorsunuz. Star ctizen aylarca kickstarter dışında bağış toplarken neredeydiniz. 70 milyon b8lm3m ne toplarken birsey yoktu, O zaman neredeydi tepkiniz. Kaldı ki adam en iyi deneyimi sunmak istiyor ve bu kadar lazım diye de açıkça söyledi oyunun bütçesi yüksek sony tüm bütçesini karşılamıyor anladığım kadarıyla. Kaldı ki shenmue oynamamış adam anlamaz bu oyunun kalitesini deneyimini. Eleştireceğinize destek verin. Bağış yapanlar sonuçta oyunun kopyasını vs bilmem ne edinebiliyor. E sizin derdiniz ne ? Sega dahi oyunun lisansını Yu suzuki'ye kullanması için vermişken. Yani herkes bu kadar destek olurken neden baltalamaya çalışıyoruz süreci.


Hani bir deyim var ya ''kraldan çok kralcılık yapmak'' diye, senin yaptığında aynen bu. Shenmue oyununu 70 milyon dolara mal ederek belki de Sega'nın oyun konsolu piyasasını bırakmasına asıl sebep olan yu suzuki oyunu yapabilmek için 2 milyon dolar gerekli diyordu, o hedef aşıldı ''eğer 5 milyon dolara ulaşırsak Shenmue 3 ile en çok istediğim şeylerden birisi gerçek olacak'' dedi, şimdi ise 10 milyona ulaşırsa kendinin bile daha düşünmediği şeyler oyuna eklenecekmiş! Keşke zamanında Sega'dan da böyle bütçe isteseydi acaba o harcayıp tükettiği 70 milyon dolar için ne vaad etmişti.
Yaklaşık 14 yıldır Shenmue serisinin devamını bekleyen biriyim ama şu gelişmelerden sonra yu suzuki'den artık hiç umutlu değilim. Özellikle karakter modellemesini hiç beğenmedim. Ryo Hazuki'nin resimlerine bakan bir Japona benzediğini görür ama şu hali berbat, Shen Hua'da estetik ameliyatlar geçirmiş insanlara(bkz. M. Jackson) benziyor.
İnsanların yanlış gördüklerini eleştirmesi kadar doğal birşey de olamaz. Sırf bir şeye hayran olup her denileni ve yapılanı alkışlayıp toz kondurmamaktan iyidir.
Oyunda ki karakter modellerinin böyle olmayacağı zaten Yu tarafından Söylendi kaldi ki oturup hali hazırda ki bilgim ile daha iyisini yapabileceğim modeller bunlar, kampanya için hazırlanmış prototipler anladın ? tabi bilgiç laflar bol bol sende çok seviyoruz ahkam kesmeyi değil mi senin ki de bundan fazlası değil . Burada bir kralcı var ise o da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan senin gibi ip cambazı muhalefet severler.

Wayward Son

22.6.2015 14:59:16

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kazumatr 10 milyon dolar toplanincada , 15 milyon dolar toplanirsa oyunun oynanış süresini yok dlc lerini vs vs diye uzatarak gider aç gozluluk yapiyor sanki.Peki bu bagis yapanlarin hepsine bi oyun kopyasi gondericekmi merak ettim :)
Yapımcısına göre Kickstarter'ın ön siparişe göre çok daha fazla avantajı var. İyi, güvenilir ve geçmişinde iz bırakan oyunlara imza atmış (Kojima, Roberts vs.) yapımcıların kampanyalarına ilgi büyük oluyor. Çünkü adamların CV'sine baktığın zaman neler yaptıklarını açık seçik görebiliyorsun. Her proje için belli bir "ürünü edinme" limiti var. Mesela Shenmue'ya çıkış tarihinde sahip olmak istiyorsan 29 dolarlık bağış yapıyorsun. Bazı oyunlarda alfa, beta aşamalarına katılabilmek için atıyorum bu rakam oluyor 39, 49 vs. Arkadaşın da örnek verdiği gibi Monochroma için bu rakam 5 dolardı. Kısacası ön siparişten hiç farkı yok, aksine daha esnek bir ödeme şekli var. AC: Unity ön sipariş ile aldım, 1 sene oldu neredeyse daha oyunu açıp oynamaya korkuyorum. Ancak Kickstarter ile bağış yaptığım hiçbir projede sorun yaşamadım. Adamlar sana tek tek yol haritalarını gösteriyor zaten. "10 milyonda şu özellik, 15 milyonda şu özellik gelecek" diye. Ya da kampanya bitiminde bundan sonra neler yapacaklarına dair net bilgiler verebiliyorlar. Seni sürekli olarak haftalık ya da aylık hatta günlük email bildirimleriyle gidişattan haberdar ediyorlar. Oyuna tek bir şarkı ekleyip haberini veren yapımcılar bile var. Bazıları da toplu olarak bilgi vermeyi tercih ediyor. Başta da dediğim gibi yapımcıların CV'sine göz attığında zaten kampanyanın ne kadar güvenilir olduğunu anlıyorsun. Shenmue umarım 10 hatta 15'i görür. Projenin kadrosu çok sağlam + Sony destekli.

BSC Misafiri

22.6.2015 14:58:24

0
Biz sürekli kendi insanımızla geyik yapıyoruz ama siz yurt dışındaki insanların özellikle çok gelişmiş ülkelerde ABD,Kanada,İngiltere vs gibi yerlerde teknoloji aptallığı denen bir hastalık olduğunu biliyormuydunuz?

BSC Misafiri

22.6.2015 14:58:19

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Yorumlara bakıyorum sanki ilk defa kickstarter kampanyası görüyorsunuz. Star ctizen aylarca kickstarter dışında bağış toplarken neredeydiniz. 70 milyon b8lm3m ne toplarken birsey yoktu, O zaman neredeydi tepkiniz. Kaldı ki adam en iyi deneyimi sunmak istiyor ve bu kadar lazım diye de açıkça söyledi oyunun bütçesi yüksek sony tüm bütçesini karşılamıyor anladığım kadarıyla. Kaldı ki shenmue oynamamış adam anlamaz bu oyunun kalitesini deneyimini. Eleştireceğinize destek verin. Bağış yapanlar sonuçta oyunun kopyasını vs bilmem ne edinebiliyor. E sizin derdiniz ne ? Sega dahi oyunun lisansını Yu suzuki'ye kullanması için vermişken. Yani herkes bu kadar destek olurken neden baltalamaya çalışıyoruz süreci.
Hani bir deyim var ya ''kraldan çok kralcılık yapmak'' diye, senin yaptığında aynen bu. Shenmue oyununu 70 milyon dolara mal ederek belki de Sega'nın oyun konsolu piyasasını bırakmasına asıl sebep olan yu suzuki oyunu yapabilmek için 2 milyon dolar gerekli diyordu, o hedef aşıldı ''eğer 5 milyon dolara ulaşırsak Shenmue 3 ile en çok istediğim şeylerden birisi gerçek olacak'' dedi, şimdi ise 10 milyona ulaşırsa kendinin bile daha düşünmediği şeyler oyuna eklenecekmiş! Keşke zamanında Sega'dan da böyle bütçe isteseydi acaba o harcayıp tükettiği 70 milyon dolar için ne vaad etmişti. Yaklaşık 14 yıldır Shenmue serisinin devamını bekleyen biriyim ama şu gelişmelerden sonra yu suzuki'den artık hiç umutlu değilim. Özellikle karakter modellemesini hiç beğenmedim. Ryo Hazuki'nin resimlerine bakan bir Japona benzediğini görür ama şu hali berbat, Shen Hua'da estetik ameliyatlar geçirmiş insanlara(bkz. M. Jackson) benziyor. İnsanların yanlış gördüklerini eleştirmesi kadar doğal birşey de olamaz. Sırf bir şeye hayran olup her denileni ve yapılanı alkışlayıp toz kondurmamaktan iyidir.

Dovahkiin

22.6.2015 14:56:42

+1
20 milyonda Zeki Müren de bizleri görebilecekmiş. Kesin bilgi...

cemecem21

22.6.2015 13:18:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: LEOjener Affınıza sığınarak bişey sormak istiyorum. Burada bağış yapanlara oyunu hediye ediyorlarmı?
Belli bir bağışın üstüne evet. Onu kampanyayı hazırlayanlar kuruyor. Bu oyunda 29 dolar ve üstü bağış yaparsan oyunun dijital versiyonunu veriyorlarmış. Ama bu başka bir oyunda değişebilir. 9rbeğin Monochroma'nın Kickstarter'ının son günlerinde 5 dolara bile oyunu veriyorlardı

silverygt

22.6.2015 13:10:11

0
Bu hizla tutar hedefleri..

Persona_Non_Grata

22.6.2015 12:44:57

+3
aklıma şu replik geldi " indiregandi yapacan demi çakaaal, çepçilik yapacan demi çakaaal, mangırları cebe inderecen demi çakaaal" :))

BSC Misafiri

22.6.2015 12:28:43

+1
ne yani şimdi 7 milyonda biterse yapmayacaklar mı böyle saçma şeymi olur oyunun yapım süreci bittikten kickstarter dan çıktıktan sonra yıllarca satmaya devam edecek onuda hesaba katsınlar

BSC Misafiri

22.6.2015 12:28:34

-1
Yorumlara bakıyorum sanki ilk defa kickstarter kampanyası görüyorsunuz. Star ctizen aylarca kickstarter dışında bağış toplarken neredeydiniz. 70 milyon b8lm3m ne toplarken birsey yoktu, O zaman neredeydi tepkiniz. Kaldı ki adam en iyi deneyimi sunmak istiyor ve bu kadar lazım diye de açıkça söyledi oyunun bütçesi yüksek sony tüm bütçesini karşılamıyor anladığım kadarıyla. Kaldı ki shenmue oynamamış adam anlamaz bu oyunun kalitesini deneyimini. Eleştireceğinize destek verin. Bağış yapanlar sonuçta oyunun kopyasını vs bilmem ne edinebiliyor. E sizin derdiniz ne ? Sega dahi oyunun lisansını Yu suzuki'ye kullanması için vermişken. Yani herkes bu kadar destek olurken neden baltalamaya çalışıyoruz süreci.

otakaraha

22.6.2015 09:57:14

0
29 dolar verenler oyunu dijital olarak almış olacaklar. Bir nevi pre-order. Daha üstü fiyatlarda dvd olarak alma, koleksiyon surumu alma gibi seçenekler var.

LEOjener

22.6.2015 09:41:56

+1
Affınıza sığınarak bişey sormak istiyorum. Burada bağış yapanlara oyunu hediye ediyorlarmı?

Halille

22.6.2015 09:38:15

+1
- Şu olacak,10 milyon yapınca bu olacak." 10 milyon toplanırsada "15 milyon olursa oyunda at yarışıda olacak..." millet bu kadar salak yerine konuşur mu?

Halille

22.6.2015 09:36:09

+2
Bu ne aç gözlülüktür ya,bu adamlar kendini ne zannediyor? Tamam tebrikler zamanında dönemini aşan oyun yapmışsın eyvallah,kimseye de zorla aldırmıyosun ama bu karaktersizlik nedir! " 5 milyon Yapınca

Kazumatr

22.6.2015 09:35:11

+2
10 milyon dolar toplanincada , 15 milyon dolar toplanirsa oyunun oynanış süresini yok dlc lerini vs vs diye uzatarak gider aç gozluluk yapiyor sanki.Peki bu bagis yapanlarin hepsine bi oyun kopyasi gondericekmi merak ettim :)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Shenmue 3
+ TAKİBE
AL
7 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız