Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Resident Evil Village Satışları Güncellendi: 10 Milyona Ulaştı

 
 
Capcom ekibi tarafından biz oyunculara sunulan Resident Evil Village'ın satış sayıları güncellendi. Açıklanan detaylara göre oyun 31 Mart 2024 itibarıyla dünya çapında 10 milyon satış sayısını aşmış durumda.
 
Resident Evil Village çok satmaya devam ediyor
 
 
 
Resident Evil Village ilk olarak PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Steam üzerinden PC ve Stadia için 7 Mayıs 2021 tarihinde dünya çapında piyasaya sürüldü. Oyunun bulut sürümü yalnızca Switch platformu üzerinden yayınlandı ve bu sürüm 28 Ekim 2022'de kullanıcılara sunuldu. Tarihler 30 Ekim 2023'ü gösterdiğinde ise iPhone ve iPad sürümleri satışa sunuldu.
 
2017 yılında piyasaya sürülen ve övgü toplayan Resident Evil 7 biohazard'ın devamı niteliğinde olan Resident Evil Village, ilgi çekici korku deneyimini ve nişancı unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Oyun 2021 yılı içerisinde Golden Joystick, 2022 yılında ise Japan Game ödüllerini almış durumda.
 
Hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından beğenilen bu yapım, kazandığı ödüller ve ulaştığı satış sayısı sayesinde iPhone 15 Pro gibi cihazlara genişlemeye devam ediyor. Ayrıca her yıl ortalama 2 milyon adet satıyor.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Serinin sevilen oyunları arasında yer alan Resident Evil Village, oyuncular ve eleştirmenler tarafından sevilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyunda korku odaklı bir yapı bulunuyor ve bununla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Bir yandan hayatta kalmaya çalıştığınız diğer yandan ise korku dolu unsurlarla karşı karşıya geldiğiniz yapımda kendinize dikkat çekici atmosferlerde, gerilim dolu bölgelerde, ilgi çekici düşmanlarla ve daha fazlasıyla beraber görebiliyorsunuz.

Yapım içerisinde elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında en iyi şekilde oyundaki yerinize almaya hazırlanabiliyorsunuz. Oyun içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısının olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca daha önce hiç görmediğimiz hayatta kalma deneyimini yaşayan hazırlanabiliyor ve çıktığı dönemde gerçekten de tutulan ve şimdi de hala oynayan ve aynı zamanda her sene yaklaşık 2 milyon satan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor.

Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber ilerleyebildiğimiz yapım elbette yapacağımız hamlelere göre değişenlik gösteren bir yapıyı beraberinde getiriyor. Oyunda görevlere karşı farklı yaklaşımlar benimseyebiliyor ve istersek izleyerek istersek de doğrudan aksiyona giriş yaparak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Ancak bu oyun içerisinde daha çok gizli olarak ilerleyebiliyor ve görevleri buna göre tamamlayabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında elbette korku dolu atmosferleri içerisinde tuhaf düşmanlarım ve yaratıkların olduğunu aktarabiliyor ve bunları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde farklı silahlar kullanabiliyor, istersek yakında dövüş istersek de menzilli dövüş silahları ile beraber düşmanların üstesinden gelmeye hazırlanabiliyoruz. Dolayısıyla kullanabileceğiniz geniş çaplı bir silah kütüphanesinin olduğundan bahsedebilir ve dilediğiniz şekilde bunları geliştirebiliyor, farklı satın alımlar yapabiliyor ve üst düzey nadir bir yapı ile beraber düşmanların üstesinden gelmek durumunda kalıyorsunuz.

Onun dışında yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken elbette oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve sağda solda bulunan karakterlerle beraber de etkileşime girebiliyorsunuz. Onlarla beraber çeşitli ticaretler yapabiliyor, satın alım gerçekleştirebiliyor, elinizdeki kaynakları ve materyalleri satabiliyor ve böylece hayatta kalmanın zorluklarını burada yaşamak durumunda kalıyorsunuz.
 
Oyunda elbette çizgisel bir yapının bulunduğundan bahsetmek gerekiyor. Bizlere verilen görevler eşliğinde ilerleyebildiğimiz ve farklı bölgeleri keşfedebildiğimiz yapımda gerçekten ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve korku dolu düşmanların burada bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Düşmanlar oldukça korkutucu bir şekilde bizlere sunuluyor ve bir anda karşımıza çıkarak bizleri ürkütmeye devam ediyor. Yapım içerisinde zaten genel olarak kendimizi diken üstünde hissedebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya bulabiliyor ve bununla beraber de karanlık atmosferlerin yoğunlukta olduğunu aktarabiliyoruz. Daha çok gece ve karanlık atmosferde ilerlemeye çalıştığımız ve kendimizi hayatta tutmaya başladığımız yapım en iyi şekilde bizlere karşılıyor.

Hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından beğenilen yapım içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerlerken arka planda ise hikaye akmaya devam ediyor ve arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Resident Evil 7 bioHazard oyununun devamı niteliğindeki bu yapım içerisinde elbette bu oyundan birkaç yıl sonrası konu alınıyor ve dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlanabiliyoruz.
 
İkonik karakterlerin bizleri karşıladığı ve oyunun sonlarına doğru daha da heyecanlandığını aktarabildiğimiz yapımda, istediğiniz gibi nişancı ve aksiyon deneyimi ile beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve isterseniz de farklı bölgelerde bulunan gizemli unsurları açığa çıkarabiliyorsunuz.
 
 

Bunun yanı sıra oyunda sadece doğrudan aksiyona değil, aynı zamanda bulmacaları da çözmek durumunda kalıyorsunuz. Bu bulmacalarla beraber nadir öğelerin ve silahların sahibi olabiliyor veya kaynakların sahibi olarak çeşitli görevleri tamamlayabiliyorsunuz.

Oyunda hem ana göreve hem de yan görev serisine yer veriliyor. Yan görevler daha çok çeşitli materyalleri bulma ve toplama üzerine kurulu durumda. Yani bir karakterden yan görev aldıktan sonra istediği materyalleri belli bir bölge içerisinde toplamaya çalışıyor ve akabinde ise bizlere değerli bir kaynak sunuluyor. Bu kaynağı satarak istediğimiz gibi silahımızı geliştirebiliyor veya daha farklı silah satın alabiliyoruz. Bu tarz bir ilerleme sisteminin olduğundan bahsedebilir ve en iyi şekilde oyundaki yerimize alabiliyoruz.

Detaylı grafiklerin yer aldığı ve heyecan verici bir yapıyla karşı karşıya kaldığımız yapımda genel olarak bu tarz bir yapı sunuluyor ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.

Korkunç ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde her bölgenin bizlere sunduğu farklı atmosferler, düşmanlar, karakterler ve görevler bulunuyor. Bunlarla beraber kendimize manzaraları kaptırırken aynı zamanda ilgi çekici görevleri yapmak durumunda kalıyoruz.
Elbette arka plan hikayesi bazı oyuncuların dikkatini çekebilir, bazılarının ise oldukça basit görebilir. Ancak genel olarak sevilen bir hikaye serisinin devamı niteliğinde bir oyundan bahsedebiliyoruz.

Ethan Winters adlı karakteri kontrol ettiğimiz ve onun rolüne büründüğümüz yapımında huzurlu bir hayat yaşayan karakterimiz daha sonrasında ise eşi Mia ile karşılaşıyor ve birlikte yeni bir hayata başlamak üzereyken elbette bir kez daha üzerlerine tam bir trajedi dökülüyor. Bu durumdan sonrasını konu alan yapının içerisinde yapacağımız hamlelerle beraber hem eşimizi aramaya çalışıyor hem de ilerleyen süreçte daha farklı olayların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları bulunuyor. Daha çok yakın dövüş silahları ile beraber ilerleyebileceğiniz veya tamamen sizin bakış açınız ve görev değişkenlik gösteren menzilli silahlarla beraber düşmanlara karşı gelebileceğiniz yapımında kullanabileceğiniz silahlar tabancalar, efektler, bıçaklar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor.
 
 

Tanıdık yüzlerin ve yeni düşmanların bulunduğu yapımda elbette zorlu düşmanların bizlere sunulduğuna ve onları ortadan kaldırmak için farklı hamlelerde bulunmak gerektiğine değinebiliriz. Düşmanlardan çeşitli kaynaklar elde edebiliyor ve böylece kendi yolumuza bakmaya devam edebiliyoruz.

Sinsi bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız ve gezilere odaklı bölümler içerisinde gerçekten de gerilim dolu ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz yapımında geçmişin kabuslarından kurtulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve hayatta kalma mücadelesinin aynı zamanda korku dolu unsurlarla harmanlandığını burada görebiliyoruz.

Seri içerisinde yer alan kahramanların ve karakterlerin burada da aynı şekilde bizlere sunulduğunu ve yer yer karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Bu şekilde oyundaki hikaye daha da heyecanlanabiliyor ve kendimizi oyuna daha hızlı bir şekilde kaptırabiliyoruz.
 
 Resident Evil Village, hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından beğenilen bir oyun olarak dikkat çekiyor. Oyun, korku temalı bir yapıya sahip ve oyunculara çeşitli ilerleme özgürlükleri sunuyor. Hayatta kalma mücadelesi verirken bir yandan da korku dolu unsurlarla karşılaşıyorsunuz. Oyunun atmosferi ve düşmanları gerilim dolu ve ilgi çekici. Ayrıca, oyun birinci şahıs kamera bakış açısıyla oynanıyor, bu da daha önce yaşamadığınız bir hayatta kalma deneyimi sunuyor.
 
Resident Evil Village, piyasaya çıktığı dönemden bu yana yılda yaklaşık 2 milyon satıyor ve hala popülerliğini koruyor. Oyunda farklı görevleri çeşitli yaklaşımlarla tamamlayabiliyor, gizlilikle ilerleyebilir veya doğrudan aksiyona girebilirsiniz. Korku dolu atmosferler, tuhaf düşmanlar ve yaratıklarla dolu olan oyunda, bu düşmanları alt etmek tamamen sizin göreviniz.Oyun, geniş bir silah yelpazesi sunuyor ve bu silahları geliştirebilir, yeni silahlar satın alabilirsiniz. Görevler arasında hızlı bir şekilde ilerlerken dikkatli olmanız gerekiyor ve çevredeki karakterlerle etkileşime geçerek ticaret yapabiliyorsunuz. Bu sayede elinizdeki kaynakları kullanarak hayatta kalma mücadelesini sürdürebiliyorsunuz.
 
Gizemli köylere doğru ilerleyebileceğimiz ve köy içerisinde farklı ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz bir yapımda yeni düşmanların karşımıza çıktığını yukarıda aktarmıştık. Bu düşmanlar gerçekten de ortadan kaldırılması zorlu, aynı zamanda korku dolu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve yapacağımız tüm hamlelerle beraber onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Ana karakterimizle beraber kabus dolu bir ortama adım attığımız ve istediğimiz şekilde ilerlemeye çalıştığımız yapımda hayatta kalma mücadelesi ile beraber haşır neşir olabiliyor ve gizemli ortamlarda bulabiliyoruz. Yapım içerisinde sadece düşmanları ortadan kaldırmakla kalmıyor, aynı zamanda etrafta tuhaf ve gizemli bulmacaları çözmek durumunda da kalıyoruz. Bulmacaları çözmenin yanı sıra gizemli unsurların sunulduğunu ve bulmacaları çözdükten sonra yeni nadir kaynakların sahibi olabiliyoruz.

Oyunda toplayabileceğimiz gizemli kapıları aralayabileceğimiz yapımda etrafa keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve yeni bölgeleri keşfederken aynı zamanda haritayı tamamen açmak durumunda kalıyoruz. 
 
Yedinci oyunun devamı niteliğinde olan  bu yapım içerisinde gerçekten de hayatta kalma mücadelemizi Daha da arttırmak durumunda kalıyor   ve oyun çizgisel bir yapıya sahip olup, oyunculara verilen görevlerle ilerleme ve farklı bölgeleri keşfetme imkanı sunuyor. Oyunun ortamları ilgi çekici ve düşmanlar oldukça korkutucu bir şekilde tasarlanmış. Karanlık atmosferlerin hakim olduğu oyunda, genellikle gece ve karanlıkta hayatta kalmaya çalışıyorsunuz, bu da sürekli diken üstünde hissetmenize neden oluyor. Hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından beğenilen bu yapımda, arka planda sürekli akan bir hikaye bulunuyor ve bu hikaye, ara sahneler ve karakterler arası diyaloglarla destekleniyor.
 
Resident Evil 7: Biohazard'ın devamı niteliğindeki bu oyun, ondan birkaç yıl sonrasını konu alıyor. İkonik karakterlerin karşılandığı ve oyunun ilerleyen bölümlerinde heyecanın arttığı bu yapımda, nişancı ve aksiyon deneyimi yaşayarak düşmanları ortadan kaldırabiliyor ya da farklı bölgelerdeki gizemli unsurları açığa çıkarabiliyorsunuz. Oyun sadece aksiyon değil, aynı zamanda bulmacaları da içeriyor. Bu bulmacaları çözerek nadir eşyalar ve silahlar elde edebilir, kaynaklar toplayarak çeşitli görevleri tamamlayabilirsiniz.
 
 
 
Oyun, ana görevlerin yanı sıra yan görevler de sunuyor. Yan görevler genellikle belirli materyalleri toplama üzerine kurulu olup, bu materyalleri topladıktan sonra değerli kaynaklar elde ediyorsunuz. Bu kaynakları satarak silahlarınızı geliştirebilir veya yeni silahlar satın alabilirsiniz. Detaylı grafikleri ve heyecan verici yapısıyla Resident Evil Village, çizgisel bir ilerleme sistemine sahip olup, en iyi şekilde oyundaki yerinizi almaya hazırlanıyor.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten güzel bir deneyim elde edebiliyor ve hayatta kalma mücadelesinin korku dolu unsurlarla harmanlandığını görebiliyoruz. Bu tür oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında bu oyunun oldukça sevildiğini ve hala da oynandığını aktarabiliyoruz. Her sene oldukça fazla sattığını da söyleyebiliriz. Oyunu farklı platformlardan ve konsollardan oynayabilir ve bu deneyimi siz de yaşayabilirsiniz. Ek olarak, korkutucu bir hayatta kalma deneyimi elde etmek istiyorsanız, bu seriye başlayabilir ve seri içerisinde gerçekten güzel oyunların olduğundan bahsedebiliriz. Dolayısıyla, bu seriye yer vererek, siz de nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Game of Thrones Temalı Yeni Mobil Oyun Geliyor Resident Evil 7 Biohazard iPhone ve iPad Cihazlarına Geliyor

BSC Misafiri

13.6.2024 10:39:22

0
Capcom seni babamın şirketi gibi seviyorum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız