Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Outer Wilds, 7 Aralık'ta Switch'e Geliyor

 
 
Mobius Digital tarafından geliştirilen ve Annapurna Interactive tarafından yayınlanacak olan keşif, uzay, macera oyunu Outer Wilds, 7 Aralık tarihinde Switch konsoluna geliyor.
 
Giant Bomb, Polygon, Eurogamer ve The Guardian tarafından 2019'da Yılın Oyunu seçilen bu yapım, Switch konsollarına çıkış yapmaya hazırlanıyor. Elbette burada Switch konsollarına özel olarak geliştirmelerin, seçeneklerin ve özelleştirmelerin olduğunu söyleyebiliriz. Bununla beraber de bu oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz ve bilim kurgu temasıyla beraber bu oyundaki yerinizi alabileceğiniz yapımda, sonsuz bir zaman döngüsüne düşmüş olan bir Güneş sisteminde yer alıyor ve burayı istediğimiz gibi keşfetmeye çalışıyoruz. Zaten oyunun özünde keşif odaklı bir yapı yer alıyor ve etrafı keşfederek de buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
Uzay programı içerisinde genç bir aday olarak yer aldığımız süre boyunca oyunda sürekli olarak değişen bir Güneş sistemi içerisinde bulunuyor ve burada çeşitli sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Uzay aracımızı atlayabildiğimiz, sağa sola doğru ilerlemeye başlayabildiğimiz ve farklı kaynaklarla beraber karşılaşabildiğimiz yapımda, eleştirmenlerin beğenisini kazanmış bir oyun içeriği bulunuyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgelerin derinliklerine doğru geçiş yapabilir ve buralarda açığa çıkarmaya çalışacağımız çeşitli gizemler bulunuyor. Güneş sisteminin gizemleri ile beraber karşılaşabileceğimiz yapımda cevapları bulmaya çalışırken elbette bazı noktalarda zorlanabiliyor ve buralarda tehlikeli unsurların olduğunu da görebiliyoruz. Oyunda göktaşlarının düştüğünü ve farklı noktalarda türlü zorlukların bulunduğu bir yapı yer alıyor ve zamanla değişen bir dünya içerisinde buradaki maceramıza kaldığımız yerden devam edebiliyor.
 
 
 
Uzay temalı yapımlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında, oyun daha önceden birçok platforma çıkmış durumda ve şu anda ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor. Oyun hem eleştirmenlerce hem de oyuncular tarafından beğenilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve Steam üzerinde incelemelere bakacak olursak da çok olumlu bir etikete sahip olduğuna görebiliyoruz. Oyunun aynı zamanda Steam platformu üzerinde 185 Türk lirasından satışta olduğunu görebiliyor ve 20 Kasım tarihi gelmeden önce de Steam üzerinden Türk lirası ile beraber satın alabiliyor ve daha sonrasında ise oyunu dolar bazında satın alabiliyorsunuz.
 
Zamanla değişen bir dünya içerisinde yer aldığınız süre boyunca gizli konumlara doğru ilerleyebiliyor ve etrafı keşfedebiliyorsunuz. Oyunda farklı noktalara doğru ilerlemeye başlıyor, kumlar altına giriş yapabiliyor, farklı ve tehlikeli kısımlara doğru geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda gezegenin yüzeyinde büyük bir keşfe çıkabiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda buraları keşfederken farklı ekipmanları kendinize dahil edebilir ve bu ekipmanlarla beraber hem oksijen seviyenizi kontrol edebilir hem de büyük bir uzay macerasına atılabilirsiniz. Elbette dış dünyada oksijen tankının oldukça önemli olduğunu görebiliyor ve buralarda normal bir şekilde dolanamıyoruz. Dolayısıyla buralarda farklı cihazlarla ve ekipmanlarla beraber çevremizi kontrol ediyor, gizemli sinyallerin peşine düşebiliyor ve bu gizemli sinyallerin bizleri nereye götüreceği konusunda elbette birtakım düşüncelere kapılabiliyoruz. Daha çok sırlarla dolu bir yapıyı bizlere aktarmayı hedefleyen oyunda aynı zamanda bilinmeyen kadim yazıtların dilini çözmeye çalışıyor ve buralarda farklı farklı unsurlarla beraber karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
Aynı şekilde yer aldığımız süre boyunca oyunda ateş yakabiliyor, sağda solda çeşitli araştırmalara koyulabiliyor, kendimizi ısıtabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Farklı Güneş sistemlerine doğru gittiğimiz ve buraları keşfetmeye başladığımız yapı, ilgi çekici bilim kurgu teması ile beraber gelmeye hazırlanıyor ve buralardaki sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda farklı mağaralara doğru geçebiliyor, güneşin yanına doğru ilerleyebiliyor, ilgi çekici tasarımlarla ve bölgelerle karşılaşabilir ve uzay gemimize atlayarak buralardaki gelişimimizi tamamlayabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca aynı zamanda şelalelerin içine doğru bir anda dalış yapabiliyor, arka planda yer alan gizli sırları açığa çıkarabiliyor, yer çekiminin olmadığı bölgelere doğru atılabiliyor ve genel olarak burada uzay gemimizle beraber ilerleyebiliyoruz. İlgi çekici maceraların yer aldığı yapım içerisinde elbette Switch özel unsurların da yer aldığını söyleyebiliyor ve Switch konusunda özel olarak bu sürüm içerisinde daha akıcı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde aynı zamanda farklı karakterlerle beraber karşılaşabiliyor, bunlarla beraber ateş başında bir şeyler pişirip sohbet edebiliyor ve buralarda gerçekten de hem rahatlatıcı hem de ilgi çekici yapılarla beraber karşılaşabiliyoruz. Daha çok keşif odaklı bir yapıyla beraber karşımıza çıkan bu oyunda elbette sağa sola keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Zaten oyunun özünde keşif unsurları bulunuyor ve bunlarla beraber de oyunu tamamlamaya çalışıyoruz.
 
 
 
Oyunun arka planında aslında bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında elbette daha çok sırlarla dolu bir yapı bizlere sunuluyor  ve bunu öğrenmek için de sürekli olarak bir yerlere ilerlemeye başlıyor  ve buralardaki sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunun Switch fiyatı dolar üzerinden satışa sunuluyor ve oyunun fiyatının ise 20 dolar olduğunu söyleyebiliyoruz. Şu an için Switch mağazası üzerinden oyunu ön sipariş verebilir ve 20 dolarlık bir fiyatla beraber oyuna kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan oyunun şu anda bu fiyatı indirimli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yani çıkış yapmadan önce ön sipariş verirseniz bu indirimli fiyattan satın alabilir, daha sonrasında ise 25 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla oyunu satın almak isterseniz şu anda almanızda fayda var diyebiliriz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyunda uzay temalı bir yapı yer alıyor ve bilim kurgu teması ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Sonsuz zaman döngüsünün bulunduğu bu güneş sistemi içerisinde yer aldığımız süre boyunca sağı solu keşfetmeye çalışıyor ve karakterimizle beraber burada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz. Hem yürüyerek hem de uzay gemimizle beraber ilerlediğimiz oyunda aynı zamanda yüzeye çıkış yapabiliyor ve yüzeye çıkış yaptığımızda da elbette ekipmanlarımızı burada doğru bir şekilde kullanmamız gerekiyor. Oyunda oksijen tüpümüz bulunuyor ve bununla beraber aynı zamanda üstümüze bir kıyafet yer alıyor ve böylece hem yer çekiminin olmadığı bölgelere hem de ilgi çekecek sırlarla dolu alanlara geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda güzel bir atmosfer ve içerik bizleri bekliyor ve oyuncular tarafından sevilen bir yapının ne olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde çizgisel bir yapı bulunmuyor. Dolayısıyla oyun bizi doğrudan oyun içerisine bırakıyor ve burada istediğiniz gibi takılmamızı sağlıyor. Dolayısıyla oyunda ne yapacağımızı ve nereleri keşfedeceğimizi tamamen biz belirleyebiliyor ve bizim hamlelerimize ve etkileşimimize göre oyun şekilleniyor diyebiliriz. Dolayısıyla oyunda kendi başımıza hareket edebilecek ve istediğimiz şekilde ilerleyebileceğiz. Bu durum oyunculara özgürlükçü bir içerik beraberinde getiriyor diyebiliriz ve bu tarz içerikten hoşlanan oyuncular için gayet ideal bir seçim olduğundan bahsedebiliriz.
 
Switch fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Outer Wild free ücretsiz Alex Beachum indie bağımsız pc sci-fi bilim kurgu
House Flipper 2 Yeni Detaylarla Çıkış Yapmaya Hazırlanıyor Ace Combat 7: Skies Unknown Satışları 5 Milyonu Aştı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

23.11.2023 20:11:51

0
tam switch lik oyun long dark ve outer wilds switchte oynamak güzel olur

Curtius

23.11.2023 10:24:01

0
--|-..|-.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Outer Wilds
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız