Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

House Flipper 2 Yeni Detaylarla Çıkış Yapmaya Hazırlanıyor

 
 
Frozen District tarafından geliştirilen ve PlayWay S.A. tarafından yayınlanacak olan simülasyon, inşa etme, tasarım oyunu House Flipper 2, 14 Aralık tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Serinin yeni oyunuyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım içerisinde elbette istediğimiz şekilde tasarımlar yapabiliyoruz ve bizlere verilen görevlerde de aynı şekilde yerine getirebiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde yeni mekanikler ve içerikler bizleri bekliyor. Bunlarla beraber de geliştirici ekibin belirttiğine göre üst düzey bir yapının bizlere aktarılacağı söyleniyor. Oyunda tecrübeli bir usta tasarımcı olarak yer almaya başlıyoruz ve bununla beraber de istediğimiz şekilde tasarımlarımızı geliştirebilir ve burada dilediğimiz gibi özelleştirme seçenekleri ile beraber ince dokunuşlar yapabiliyoruz.
 
Eskimiş konutları satın alıp burayı tamamen yeni bir tasarıma çevirebileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde tasarımlarımızı oyuna dahil edebiliyor ve aynı şekilde yenilerini de inşa etmek durumunda kalabiliyoruz. İstediğimiz tarzda yapabildiğimiz bu tasarımlarla beraber duvarları balyozumuzla beraber yıkabiliyor, yeni duvarlar ekleyebiliyor ve daha fazlasını eklemelerle beraber gerçekleştirebiliyoruz. Yine mekaniklerin yer aldığı yapımda istediğimiz şekilde dönüşümcü olarak işimize başlıyoruz ve aynı şekilde hem burada bulunan halka yardım ediyor hem de içerisinde bulunduğumuz kasaba halkı ile beraber de farklı görevleri dalış edebiliyoruz. Nitekim oyuncu içerisinde istediğimiz şekilde ilerlerken aynı şekilde farklı görevlerle beraber karşılaşabilir ve bu görevleri yapıp yapmamak elbette bize kalmış durumda olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Elimize balyozumuzu alıp istediğimiz şekilde tasarımları yapabileceğimiz yapımda elbette yapabileceklerim sadece bunlarla sınırlı değil. Aynı şekilde boya rulosu ile beraber de farklı boyaları oyun içerisindeki duvarlara ekleyebiliyor ve evin iç kısımlarından dış kısımlarına kadar farklı renklendirmeler yapabiliyoruz. Elbette bu renklendirmeler tamamen bize ait olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu renklendirmeleri elbette halk eğer bizlere bir görev vermişse ona uygun bir şekilde yapmayı koyuyoruz. Diğer taraftan ise kendi tasarımlarımızı tasarlayacaksak da elbette bu rengi istediğimiz şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Gerçekçi bir simülasyon deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen ikinci oyunla beraber elbette serinin ilk oyununda bulunan mekanikler de bulunuyor. Ancak bu mekanikler ikinci oyunla beraber geliştirici ekibin belirttiğine göre daha da gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ve ilk oyunda bulunan bazı mekaniklerin yenilenme sürümü ile de burada karşılaşmayı bekliyoruz diyebiliriz. Bu da doğrulanmış bilgiler arasında yer alıyor.
 
Tecrübeli bir usta olarak yer aldığımız yapım içerisinde ilgi çekici detayları bu oyuna vermiş bulunuyoruz ve aynı şekilde ilk oyunu denemişseniz de ikinci oyunla beraber de güzel bir deneyimi adım atacağınızın garantisini geliştirici ekip veriyor diyebiliriz. Rahatlatıcı bir tema ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde elbette oldukça fazla mekanik bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber istediğiniz şekilde evlerinizi tasarlayabilir ve hatta sıfırdan temel atarak burada yeni bir konut inşa edebilirsiniz. Aynı şekilde mahalle içerisinde dolaşabilir, farklı binalara doğru ilerleyebilir ve bu binaları satın alıp kendi bünyenize katabilirsiniz.
 
 
 
Nitekim diğer taraftan bu binaları istediğiniz gibi geliştirebilir ve tasarımını tamamen değiştirebilirsiniz. Dolayısıyla elinize büyük bir balyoz veriliyor ve bu balyozla beraber istediğiniz duvarı yıkabilir ve istediğiniz şekilde eve kendi tasarımlarınızı dahil edebilirsiniz.
Oyun içerisinde elbette duvarları yıkmak için balyozu kullanırken diğer taraftan duvarlara eklemek için de kendi tuğlalarınızı dikebilir ve bu tuğlaları da elbette tek tek elinizle yerleştirebilirsiniz. Oyun içerisinde yer aldığınız sürece tüm bu detaylarla beraber sizin uğraşmak zorunda olduğunuzu söyleyebiliriz ve bununla beraber de elbette tüm detaylarını sizin elinizde olduğunu dile getirebiliyoruz. Bununla beraber aynı şekilde oyunda kırabileceğiniz duvarları istediğiniz gibi seçebilir ve yeni duvarlara ekleyerek de burada istediğiniz şekilde örme duvarlar koyabilirsiniz. Bunun dışında duvarlardaki tasarımları istediğiniz şekilde karıştırabilir ve özelleştirme seçenekleriyle beraber de buradaki yerinize alabilirsiniz.
 
Yeni bir ev inşa edebileceğiniz ve yaratıcılığınızı ortaya çıkarabileceğiniz bu yapım içerisinde farklı farklı oyun modları yer alıyor. Bu modlarla beraber de oyunda istediğiniz tarzda hayal gücünüzü yansıtabilirsiniz. Bunun dışında oyunda yaratıcılığınızı serbest bırakabileceğiniz bir serbest mod bulunuyor. Bu serbest mod içerisinde istediğiniz şekilde yer alabilir ve aynı şekilde burada istediğinizi tasarlayabilirsiniz. Serbest mod içerisinde gerçek hayatta yer alan istediğiniz bir binayı temel alabilir ve kafanızdaki bir ütopyayı da bu oyuna dahil edebilirsiniz. Hayal gücünüzü yansıtacak şekilde yer aldığınız bu mod içerisinde istediğiniz projeleri istediğiniz gibi tasarlayabilir ve bunları inşa etmek elbette tamamen size kalmış oluyor. Ancak burada yapabileceğiniz her şey oldukça önem arz ediyor ve sıfırdan bir temeli inşa etmek ve sıfırdan bir komutu yükseltmek gerçekten de zorlu bir sürecin başlangıcını temsil ediyor diyebiliriz.
 
İlk oyunu oynadıysanız, burada da görevler verilecektir. Ancak, konu tamamen sıkıcı bir şekilde inşa etmek oldukça zor oluyor. Çünkü bunun bir süreç olduğunu belirtmek gerekiyor ve her bir noktaya farklı farklı dokunuşlar yaptığımız için de elbette bu projeler gerçekten de uzun bir deneyimi bizlere aktarıyor diyebiliriz. Dolayısıyla hem zaman konusunda kendimize uzunca vakitler ayırmamız gerekiyor hem de tasarlayacağımız bina konusunda da elimizde farklı kaynakların olması gerekiyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız sürece farklı modlar arasında geçiş yapabiliyor ve tasarımlarınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz diyebiliriz.
 
 
 
Ancak, bu tarz oyunlarda elbette görevleri yapmak ve görevlerden ilerlemek oldukça güzel olabiliyor. Şahsen ben bu görev içerikleriyle beraber oyunu deneyimlemeyi ve arka planda da aslında bir hikaye içeriğinin yer almasını bekliyorum. Çünkü bu tarz oyunlarda tamamen istediğinizi yapmak ve başıboş olarak dolanmak belki de bir yerden sonra sıkılacağınız anlamına geliyor. Dolayısıyla ben de bu tarz oyunlarda görevlerin bol olmasını ve yeni içeriklerle beraber oyuna desteklenmesi taraftarıyım. Umuyoruz ki oyun bazında güzel bir deneyim bizlere aktarılır. Bunu oyun çıktığı zaman hep birlikte göreceğiz.
 
Nitekim, oyunun görsellerini ve grafik kalitesine bakacak olursak, ilk oyuna göre elbette büyük gelişmelerin olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında, elbette manzaraların ve geniş kısımların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Elbette burada gerçekçi bir simülasyon deneyimi elde etmek için geliştirilmiş ekibin ne kadar deneyimli olduğunu görebilir ve bu deneyimle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda duvarları tuğlalarla beraber örüp durabiliriz. Bu duvarları onarabilir ve aynı zamanda burada istediğimiz gibi çeşitli tasarımlar yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de rahat edebileceğimiz ve geniş geniş takılabileceğimiz çeşitli özgürlükler bizleri bekliyor. Bu özgürlüklerle beraber de biz de oyundaki deneyimimizi istediğimiz şekilde özelleştirebiliyor ve seçenekler arasında seçimler yapabiliyoruz.
 
Gerçek simülasyon deneyimiyle beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette yaptığımız çabaların karşılığını almak istiyor ve bununla beraber iftar görevleri yapmaya koyulıyoruz. İstersek de hayal gücümüzü serbest bırakmak için de farklı modlara geçiş yapabiliyoruz. Nitekim, burada evleri tasarlamak için istediğimiz şekilde hayal gücümüze odaklanabiliyor ve bunun dışında gerçekte gördüğümüz bir ev tasarımına da elbette oyuna dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla bu durumlar elbette tamamen müsait olarak karşımıza çıkar ve istediğimiz şekilde buradaki evleri tasarlayabilir ve temellerini burada atabiliyoruz.
 
 
 
Yine yukarıda bahsettiğim gibi, oyunda evleri temelden inşa etmek durumunda kalırsak, elbette burada gerçekten de işimizin zor olduğunu söyleyebilir ve bir evi tasarlamanın elbette büyük zorluklarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilk etapta belki de zorlanabileceksiniz. Daha sonrasında ise bu zorluğun yerini elbette daha eğlenceli dakikalar alabilecek. Çünkü bu tarz oyunlarda simülasyon unsurları gerçekçi bir yapıyı yansıtmak istediğinden dolayı birçok detayı bünyesinde barındırıyor ve bununla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı şekilde bu detayları öğrenmek belki de biraz zaman alabilir. Daha sonrasında ise bu detayları öğrendikten sonra elbette ince işçilikle beraber de oyunda dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Tasarımların önemli olduğu bu yapım içerisinde tek sınırımız hayal gücümüz diyebiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, gerçekten de bu simülasyon deneyimine verilebilir ve kendi ustalarınızı oyun içerisinde ortaya çıkarabilirsiniz diyebilirim.
 
Oyun içerisinde şundan da bahsetmek gerekiyor ki, atıldığımız bu simülasyon macerasında farklı bölgelere doğru adım atabilir ve farklı manzaralara doğru burada bulunabiliriz. Dolayısıyla oyunda geniş bir kent içerisinde bulunabilir ve zirveleri ile beraber Engin Deniz'in uçsuz bucaksız noktalarına doğru erişebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de güzel manzaralarla ve deniz kısımları ile beraber karşılaşabiliyor ve aynı şekilde burada farklı bir karşılama durumuyla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Duvarların ardındaki hikayeleri keşfetmeye başladığımız bir farklı bölgelere doğru ilerlediğimiz ve bu bölgeleri keşfetmeye çalışsak, o oyunda elbette bir mahalle içerisinde yer alır ve bu mahalleye dilediğiniz gibi keşfedebiliriz. Burada aynı şekilde mahalle halkı ile beraber istediğiniz şekilde iletişime geçebilir ve onlarla beraber çeşitli görevler alarak da bu görevleri yerine getirmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla onların isteklerini yerine getirmekte elbette oyun içerisindeki yapacaklarımız arasında yer alıyor.
 
 
 
Ustalığımız konuşturabileceğimiz bu yapım içerisinde yukarıda da çokça bahsettiğim bir şekilde elbette yeni gelişmeler ve taktikler bizleri bekler. Oyunda usta olabildiğimiz kısımlarda elbette güzel bir işçilikle beraber yer alabilir ve istediğimiz farklı modlar arasında da geçiş yapabiliyoruz. Yukarıda saydığımız serbest mod dışında elbette oyun içerisinde hikaye modu yer alır ve bu hikaye moduyla beraber de oyunda bizlere aktarılmak istenen hikayeyi deneyimleyebilir ve görevleri burada yapmaya çalışıyoruz.
 
Elbette ilk etapta sizlere hikaye modunu öneriyorum. Çünkü bu hikaye modu içerisinde hem öğreticiler yer alıyor hem de yapabileceğiniz görevlerle beraber oyunun detaylarına daha da hakim olmak durumunda kalıyorsunuz ve bu da size güzel bir ehberlik hizmeti sunuyor diyebilirim. Diğer taraftan hikaye ile beraber de elbette arka planda güzel bir hikaye içeriğinin olduğunu görebiliyor ve rahatlatıcı bir deneyimle beraber buradaki yerinize alabiliyorsunuz. Elbette bu hikaye modundan sonra istediğiniz şekilde serbest manada geçiş yapabilir ve bu serbest modla beraber de dilediğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ve ustalarınızı burada daha da yükseltebilirsiniz ve daha uzman konuma gelebilirsiniz. Dolayısıyla böyle bir taktik sizlere önerebilirim.
 
 
 
Yeni bir çağ başlatabileceğimiz ve uçağın gerekliliklerini yerine getirmeye çalışabildiğimizi yapımdan kısaca bahsedecek olursak, güzel bir simülasyon tasarım deneyimi elde etmiş oluyoruz. Burada dilediğimiz gibi temizlik yapabilir ve kendi dekorasyonlarımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Aynı şekilde oyun içerisinde satın alabileceğimiz çeşitli dekorasyonlar bulunuyor ve bunlarla beraber de istediğimiz şekilde duvarları süsleyebilir ve aynı şekilde bu süslemeleri istediğimiz kısmına yerleştirebiliyoruz. Nitekim diğer taraftan oyunda mobilya takımını satın alabilir, televizyonu, masayı, sandalyeyi, koltuğu dilediğimiz yere yerleştirebilir ve bunların yönleri ile de oynayabiliyoruz. Bu şekilde geniş bir içerik sunan yapım içerisinde her bir detaya kendimiz karışabilir ve her detayı karış karış kendimiz ayarlayabiliyoruz.
 
Dolayısıyla bu detaylar oyun içerisinde oldukça fazla karşımıza çıkıyor ve her bir detay ile burada dilediğimiz gibi ilgilenebiliyor ve kendi dokunuşlarımızı oyunda gerçekleştirebiliyoruz.
Ancak bunları satın almak için elbette paranın sahibi olmak gerekiyor. Bu parayı elde etmek için de yukarıda bahsettiğim gibi mahalle halkından çeşitli görevler alabilir veya serbest mod içerisinde istediğiniz şekilde çeşitli ayarlamalar yapabilirsiniz. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi hikaye modu ile beraber ilerlerseniz hem paranın nasıl kazanıldığını öğrenebilir hem de arka planda yer alan hikayeyi bu kapsamda deneyimleyebilirsiniz. Hızlı bir şekilde para kazanmak istiyorsanız ve mahalle halkı ile beraber etkileşimli olmak istiyorsanız hikaye modu ile beraber ilerlemenizi tavsiye ederim. Bu modun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir hikaye olabileceğine inanıyorum.
 
 
 
Arkamıza yaslanabileceğimiz ve rahat bir deneyim elde edebileceğimiz yapım, 14 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Aynı şekilde Türkçe dil desteği ile beraber oyun çıkış yapmayı bekliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı şekilde ilk oyunu oynadıysanız, bu oyun ile deneyebilir ve ilk oyunla beraber bu oyundaki farklılıkları ortaya çıkarabilir ve hangi mekaniklerin geliştiğini, değiştiğini veya yeni mekaniklerin eklendiğini bu oyun ile beraber öğrenebilir ve aralardaki farkı ortaya çıkarabilirsiniz.
 
Diğer taraftan oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yapacağı gün bir bildirim alabilirsiniz. Daha önceki haberlerde de bahsettiğimiz gibi Steam üzerinde istek listenize eklediğiniz oyunlar, mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu bildirim ile beraber de oyunun çıkış yaptığından haberdar olabiliyorsunuz. Dolayısıyla istediğiniz bir oyun varsa bunu istek listenize eklemenizde fayda var. Aynı şekilde sadece oyun çıktığı zaman mail gelmiyor, oyunun fiyatı güncellendiği zaman da bu maile ulaşabiliyorsunuz.
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
House Flipper 2
İnşa Etme Simülasyon Oyunu SteamWorld Build, 1 Aralık'ta Geliyor Outer Wilds, 7 Aralık'ta Switch'e Geliyor

BSC Misafiri

22.11.2023 13:40:44

0
grafikler çok çocuksu ilk oyun daha gerçekçi görünümü vardı evlerin eşyaların ama şimdi şu grafiğe bak rezillik
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
House Flipper
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız