Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Obsidian'ın Geliştirdiği Avowed Sonbaharda Geliyor

 
 
Yayıncı Xbox Game Studios ve geliştirici Obsidian Entertainment, uzun süredir geliştirme aşamasında olan ve oldukça beklenen Avowed'ın çıkış aralığını açıkladı. Açıklanan bilgilere göre oyun bu sonbaharda PC ve Xbox Series platformları için çıkışını gerçekleştirecek. Oyunun PC sürümü Steam ve Microsoft Mağazası üzerinden yayınlanacak. Oyuna ayrıca Xbox Game Pass hizmetinde de yer alacak.
 
Uzun süredir beklenen yapımlar arasında bulunuyor 
 
 
 
İlk kez Pillars of Eternity serisinde oyunculara tanıtılan kurgusal Eora dünyasında geçen Avowed, Obsidian Entertainment'ın yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Burada birinci şahıs aksiyon rol yapma unsurları ile beraber geniş bir maceraya atılacağımızı bekliyoruz. Yaptığımız seçimlerle beraber farklı sonuçlara da ulaşabiliyoruz.
 
Oyunun arka planında ilgi çekici bölgeler, dikkat çekici düşmanlar ve daha fazlası yer alıyor. Elimizdeki kılıcımızı sallayabileceğimiz, kendimizi savunabileceğimiz ve düşmanların saldırılarından kaçınabileceğimiz yapımda saldırı ve savunma mekanikleri oldukça ön plana çıkıyor.
 
Yeni tanıtım 
 
 
 

 
Oyun hakkında 
 
Tehlikeli bir dünyaya adım atabileceğimiz yapım içerisinde macera, gizem ve mücadele içeriği bizleri bekliyor. Daha önce duyurulan yapım, elbette birçok oyuncuyu heyecanlandırıyor ve şu anda beklentilerin oldukça yüksek olduğu bir proje olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun, bir süredir geliştirilme aşamasında bulunuyor ve açık dünyası, ilgi çekici atmosferleri ve manzaraları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Oyunda geri aldığımız süre boyunca Living Lands adlı bir adayı keşfetmeye çalışıyoruz. Bu ada içerisinde gizem dolu ortamlarla karşı karşıya kalıyoruz ve ödüllü ekip tarafından tasarlanmış bölgeleri adım atmaya çalışıyoruz. Buralarda, elbette farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliriz. Bu farklı bölgeler içerisinde farklı düşmanların olduğunu görebiliyor ve aynı zamanda buralarda farklı manzaralarla ve atmosferlerle de karşılaşabiliyoruz. Oyunda sürekli olarak ilgi çekici bölgelere doğru ilerlerken, elbette ekran görüntülerini de alabiliyor ve bunları arka plan görüntüsü şeklinde de yerleştirebiliyoruz. Dolayısıyla, oyun içerisinde güzel manzaraların ve atmosferlerin olacağını aktarabiliyoruz.

Avowed, bir süredir oyun sektöründe adından söz ettiren bir yapım olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. İlk olarak Pillars of Eternity serisinde yer alan bir dünya olan Eora adlı kurgusal bir dünyada bu oyunun geçeceğini yukarıda da aktardık. Şimdi de doğrulayabiliyoruz. Dikkat çekici bölgelere doğru adım atabileceğimiz yapımda birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısı ile beraber de oyunda farklı silahları elimize alabiliyor ve düşmanlara karşı onlarla gelebiliyoruz. Mızrakları, kılıçları ve daha fazla silahları elimize alabileceğimizi yapımda, düşmanlara karşı gelirken elbette onların zayıf noktalarını keşfetmeye çalışıyoruz ve onlara karşı gelirken de elimizdeki silahı doğrudan fırlatabiliyoruz.
 
 

Farklı görevleri adım atabileceğimiz yapımda tehlikeli macera içerikleriyle karşılaşabiliyoruz. Bu görevleri yerine getirmekle beraber yine donanımların ve kaynakların sahibi olabiliyor ve aynı zamanda burada gizemlerle dolu sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Vahşi doğa içerisinde farklı düşmanlarla ve canlılarla kapışabildiğimiz yapımda, görevimizin temelinde hızla yayılan bir salgının sona erdirilmesi yer alıyor. Bu söylentilerle beraber de gerçeği araştırmak ve bu salgını ortadan kaldırmak için elimizden geleni fazlasını yapmaya koyuluyoruz.

Oyunda adaya ayak bastığımız anda elbette içerisinde bulunduğumuz dünyada özel bir bağ olduğunu ve diğer dünyalarla beraber de burada gerçekten farklı unsurların bulunduğunu deneyimleyebiliyoruz. Yıkımın eşiğine gelebildiğimiz ve farklı şekillerde hikayenin gidişatına yön verebildiğimiz yapımda, yakında kadim bir sırrın varlığını burada ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu sırrın varlığını açığa çıkarmak için de farklı bölgeleri keşfetmemiz gerekiyor. Gizli geçitlerin ve farklı bölgelerin bulunduğu yapımda, etrafı keşfetmek de aynı oranda oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek, farklı malzemeleri bulmak, donanımlarla beraber ilerlemek, elimizi farklı silahları almak, daha güçlü silahlarla beraber yolumuza devam etmek ve aynı zamanda etrafı keşfederek çeşitli kuşlarını bulmak oldukça önemli.
 
Bunlarla beraber, yıkımın eşiğine gelmiş bu dünya üzerinde bu ıssız toprakların ruhunu kime çaldığını bulmaya çalışıyoruz ve paramparça olmuş bu dünya içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Adayı içerisinde bazı söylentilerin bulunduğunu da görebiliyoruz ve bunun akabinde ise etkileşime geçebileceğimiz çeşitli insanlarla ve karakterlerle de burada karşılaşabiliyoruz. Onlarla beraber karşılaşarak etkileşime girebiliyor, diyaloglar içerisine geçiş yapabilir ve onlardan çeşitli bilgiler alabiliyoruz. Bunun dışında, onlardan çeşitli görevlerde elde edebiliyoruz.
 
 
 
İlgi çekici dünya içerisinde yer aldığımız yapımda dikkat çekici düşman türlerinden bahsedebiliyoruz. Tehdit edici güçlerin yer aldığı yapımda, her bir düşmanın burada farklı şekillerde bize saldırdığını ve farklı silahlarını ve saldırı stillerinden bahsedebiliyoruz. Öncelikle onlara karşı gelmek için elbette kendimizi savunma sistemini alabiliyoruz, onların saldırılarını boşa çıkarabiliyor ve saldırı ve savunma mekaniğinin burada ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber yer aldığımız yapımında elbette buradaki aksiyonları doğrudan dahil olabiliyor, yakından bu silahları görebiliyor ve bu kişilerin elinden kendimizi kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Tuhaf düşmanları ve varlıklarını yer aldığı yapımda, gerçekten de güzel bir aksiyon dolu rol yapma deneyimini elde etmeye çalışıyoruz ve bu topraklarda ne kadar yabancı varsa onları ortadan kaldırmaya ve aynı zamanda burada insanlığı kurtarmak için farklı hamlelere başvurmak durumunda kaldığımızı görebiliyoruz.

Adanın her yerinde bizden yardım isteyen çeşitli karakterlerin olduğunu söyleyebilir ve bunları açığa çıkarmak ve aynı zamanda yardımları karşılıksız bırakmamak bizim elimizde oluyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu yardımlara koşabilir ve oyunun hem ana görevlerine hem de yan görevlerini bu şekilde adım atabiliyoruz. Ana görevlerden ilerlerken elbette ana hikayeyi içeriğini burada deneyimleyebiliyor, yan görevlerde ise bu tarz yardımlara koşabiliyoruz. Umuyoruz ki oyunun ana görevleri gerçekten de güzel bir içeriği bünyesinde barındırsın ve yan görevleri de ana görevlere bağlanan ve aynı zamanda bizlere bilgilendirici bir içeriği sunan bir yapıya sahip olsun.
 
 

Danın bizden istediği çeşitli yardımları burada yapabildiğimiz yapımda, imdat çığlıklarını elbette burada elimizden gelen yardımı yapmaya koyuluyoruz ve eşsiz bir ekosisteme sahip olan bu bölgeler içerisinde gezip tozabiliyoruz. Buralarda eşsiz ekosistemlerle beraber farklı manzaralara ve ortamlara geçiş yapabiliyoruz, bu diyarları keşfetmeye çalışır ve aynı zamanda buralarda ekran görüntülerini yukarıda bahsettiğimiz gibi alabiliyoruz. Oyunun zaten yukarıda da bahsettiğim gibi ilgi çekici ortamları ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve bu ortamları keşfederken de farklı görevlerle ve düşmanlarla beraber kendimizi bulabiliyoruz. Zaten oyunun özünde bu manzaraları sunmak ve bir aksiyon rol yapma oyunu çıktın ya oyunu içerisinde bu tarz manzaraların ve ilgi çekici bölgelerin olması oldukça önem arz ediyor. Bu ilgi çekici olmasıyla beraber elbette oyuncular bu bölgeleri adım atmak istiyor ve buralarda neler olup bittiğini aslında keşfetmeye çalışıyor. İlk iki çekici detaylarla beraber harmanlanması ve arka planda yer alan hikayenin de oldukça dikkat çekici olmasıyla beraber de bu tür gerçekten de oynanması gereken oyunlar arasında bulunuyor. Umuyoruz ki oyun içerisinde bu tarz unsurların güzel bir şekilde yansıması bizlere sunulsun ve böylece biz de eşsiz bir deneyime adım atabilelim.

Tehlikelerin kol gezdiği yapım içerisinde kendi savaş tarzımıza oyunu adapte edebiliyor ve kendi özelleştirmelerimizi ve kişiselleştirmelerimize beraber de oyunda farklı tarzı kendimize ait yapabiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir çünkü burada yapacağınız seçimler, kullanacağınız silahlarda, onarımlarda ve daha fazlası tamamen sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösterebiliyor. Aynı zamanda burada kendinize ait savaş mekaniklerine oyunu dahil edebiliyor, kendi oyun tarzınızı burada görebiliyor ve bu oyun tarzınızla beraber de oyunda dilediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Elbette nasıl saldırmanız gerektiğini ve düşmanlara karşı nasıl gelmeniz gerektiğini tamamen siz karar verebiliyor ve bu durumlarla beraber de oyunda farklı şekillerde yer alabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda elinizin altına kılıçlar, büyüler, silahlar ve kalkanlar alabilir ve bunların komboları ile beraber de uğraşabiliyorsunuz. İstediğiniz şekilde kılıçlarınızı elinize alabildiğiniz ve tek elli kılıçlardan çift elli kılıçlara kadar farklı kılıç türlerine bakış attığınız. Bunun yanı sıra büyülerin olduğu oyunda, elbette hem kılıç hem de büyü ile beraber ilerleyebiliyor, bu kombolarla beraber de düşmanları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmaya koyulabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri yer alıyor ve hangi dövüş sistemi ile beraber ilerlemek istiyorsanız da ona göre seçimlerinizi yapabiliyorsunuz.
 
Oyunda aynı zamanda hem kılıç hem de kalkan kullanabilir ve bunların ikisiyle kombosu ile beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışırsınız. Kılıcınızı elbette savurduğunuz anda karşı saldırı yapıldığı zaman kalkanınızla beraber kendinizi savunma konumuna geçebilir ve bununla beraber de kendinizi savunarak saldırı ve savunma mekanikleri ile beraber usta olmaya çalışırsınız. Bu oyun içerisinde ve özelinde ne kadar çok oyunu deneyimlerseniz ve oynarsanız o kadar çok usta olmaya başlıyor ve ona göre savaş mekanikleri üzerinde de gelişim sağlayabiliyorsunuz.
 
 
 
Zaten ne kadar gelişim sağlarsanız o kadar çok düşmanlarınızın üstesinden gelmeye çalışıyor ve böylece kendinizi dilediğiniz gibi savaşlarda sınayabiliyorsunuz. Kendi bildiğimiz tarzı okuyabileceğimiz ve kendi savaş tarzımıza oyuna dahil edebileceğimiz yapımda aynı şekilde kalkanımızla beraber düşmanları sersemletebilir ve onların sersemliği ile beraber de onların içinden geçebiliriz. Bunun dışında oyunda yay ve ok kullanımı da mevcut durumda ve bunlarla beraber düşmanları uzaktan saldırabilir, onların tepelerine oklar atabilir ve bu şekilde kendi savaş tarzımızı ve görevleri yaklaşımımızı belirleyebiliriz. Ek olarak büyü sisteminin oyunda olduğundan bahsettik ve bu büyü sistemi ile beraber düşmanları yakabilir, dondurabilir veya tuzağa düşürmek için farklı büyüler kullanabiliriz. Bu sistemle beraber de gerçekten oyun içerisinde aksiyon sisteminin oldukça çeşitli olduğundan bahsedebiliyoruz.

Bunun dışında oyun içerisinde farklı türlerden dostlar bizleri bekliyor. Etkileşime geçebileceğimiz bu karakterlerle ve yanımıza alabileceğimiz bu kişilerle beraber gerçekten de kendilerine özgü yetenekleriyle beraber yanımıza olabiliyorlar. Bizimle beraber omuz omuza savaşabiliyorlar. Farklı büyülerle ve daha farklı kombinasyonlarla beraber yanımızda yer alabilecek bu eski paralı askerler görevlerimizi yapmamıza yardımcı olabiliyor ve bunlarla beraber de daha kolay bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Bu dostları elbette seçimlerimize beraber de yanımızda şekil almaya başlar ve aynı zamanda maceraya birlikte ilerleyebiliyor ve böylece birlikte düşmanlara karşı göğüs gerebiliyoruz. Elbette bunlarla ilerlemek için oyun içerisinde belli başlı seçimler yapmanız gerekiyor ve bu seçimlerin de tamamen sizin planınıza uygun olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada her biri önce farklı seçimler yapabilir ve buna göre de kendine oyun içerisinde özelleştirebilir ve kişiselleştirebilir. Nitekim bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten oyunun şu anda yukarıda da bahsettiğimiz gibi Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Avowed Microsoft Obsidian Entertainment birinci şahıs rol yapma oyunu Xbox Series X PC
Korku Oyunu REVEIL Çıkış Tarihi Açıklandı Senua’s Saga: Hellblade 2, 21 Mayıs'ta Geliyor

Jer Aders

20.1.2024 14:31:13

0
Çok hızlısınız!
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Avowed
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız