Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Korku Oyunu REVEIL Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncılığını Daedalic Entertainment ve geliştiriciliğini Pixelsplit ekibinin üstlendiği REVEIL'in çıkış tarihi açıklandı. Açıklanan bilgilere göre oyun 6 Mart tarihinde PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC üzerinden çıkış yapacak. Oyunun PC sürümü Steam platformu üzerinden yayınlanacak.
 
Dikkat çekici korku ortamları ile beraber geliyor 
 
 
 
Hikaye odaklı yapım içerisinde aynı zamanda birinci şahıs kamera bakış açısıyla oynayabileceğiniz ve bulmacaları çözebileceğiniz bir yapı yer alıyor. Karanlık atmosfer içerisinde ilerleyebileceğimiz oyunda aynı zamanda keşif odaklı psikolojik gerilim deneyimi bizleri bekliyor.
 
İlgi çekici grafikler ve animasyon tarzıyla beraber de kafa karıştırıcı bulmacaların burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda cevaplanmamış soruların cevabını burada bulmak temel işimiz oluyor.
 
Bunun dışında oyun içerisinde diğer korku oyunlarında olduğu gibi etraftaki nesneleri inceleyebiliyor, ipuçları yakalayabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyun belirtilen tarihte Türkçe dil desteği ile beraber çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 

 
Oyun hakkında
 
Korku dolu atmosferleri ile beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde aynı zamanda dikkat çekici grafikleri ve animasyonların olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca diğer korku oyunlarında olduğu gibi bir mekanik sistemi yer alıyor ve bu mekaniklerle beraber de elde ettiğimiz şekilde oyunda ilerleyebiliyoruz. Bunun dışında oyunda çözmemiz gereken çeşitli bulmacalar bulunuyor. Bu bulmacaları çözmek elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda zihnimizin sınırlarını zorlayan bir yapıyla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda hem grafiklerin hem de animasyonların üst düzey bir şekilde karşımıza geleceği aktarılıyor. Bunun dışında oyunda arka planda bir hikaye bulunuyor. Ve bu hikaye kapsamında elbette nereye gideceği konusunda merak içerisinde bulunabiliyor ve karakterimize birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber oyunda dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere etrafı keşfetmek ve etraftan çeşitli ipuçları toplamak oldukça önem arz ediyor.

Dikkat çekici sistemleri ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen yapımda elbette diğer korku oyunlarında olduğu gibi çeşitli bölgeler bizleri bekliyor. Oyunda farklı kısımlara doğru adım atabiliyor, lunapark içerisine geçiş yaptığımız yerlerde buraları keşfedebiliyor ve etraftaki farklı odalara doğru adım atabiliyoruz. Oyunda etkileşime geçebileceğimiz oldukça fazla unsur bulunuyor ve diğer korku oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Zaten korku oyunlarının özünde hikaye anlatımı genel olarak etrafta bulabildiğimiz notlardan ve ipuçlarından karşımıza çıkabilir ve aynı zamanda ara sahnelerinde burada olduğunu görebiliyoruz.
 
Bunun dışında elbette etrafı araştırmak, etrafta hangi unsurların yer aldığını bulmak ve nereye gideceğimiz konusunda ipuçlarından yararlanmak oldukça mühim. Korku oyunlarında sizin de bildiğiniz gibi etraftaki nesnelerle beraber etkileşime geçmek ve ne kadar çok etkileşime geçebileceğimiz nesne varsa onlarla beraber istediğimizi yapabilmek oldukça önemli. Çünkü burada ne kadar çok etkileşime geçebileceğimiz nesnelerle beraber haşır neşir olabilirsek o kadar çok hikaye konusunda bilgi sahibi olabilir ve akabinde ise nereye gideceğimiz konusunda da detaylı bilgiye sahip olabiliriz.
 
 

Oyunda elbette hikaye kapsamında ilgi çekici ve içeriğin bizlere anlatılması bekleniyor ve bu kapsamında da hikayeden çeşitli alıntılar bizlere sunuluyor. Çeşitli soruların ön planda olduğu ve gizem de unsurların da burada yer aldığı yapımda yapacağımız her halde oldukça önemli. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor ve keşiflerle beraber de çeşitli ipuçlarını açığa çıkarabiliyoruz. İpuçları ile beraber hangi bölgede olduğumuzu bulabiliyor, burada neler olup bittiğini öğrenebilir ve daha önce buralarda neler yaşanıp yaşanmadığını açığa çıkarabiliyoruz.
 
Aynı şekilde hikaye kapsamında çeşitli ipuçlarını bu nesnelerden ortaya çıkarabilir ve gerçekten de oyunda büyük önem arz eden bu ipuçları bizlerin kurtarıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan oyun içerisinde çeşitli bulmacalar yer alıyor. Bu bulmacaları çözmek ve bu bulmacalarla beraber oyunda ilerlemek zaten temel hedeflerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca bu bulmacaları çözerken elbette ilk etapta zorlanabilir, daha sonrasında ise daha kolay bulmacalarla beraber de karşılaşmanız mümkün. Bu kolay bulmacaları elbette yine mekaniklerine alıştığımız süreçte olabiliyor. Ancak ilk etapta kolay gelen bu ipuçları ve bulmacalar daha sonrasında ise zorlu bir unsuru da bünyesinde barındırıyordu. Dolayısıyla bu unsurların zorluk seviyesi oyuncuların tecrübesine bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
Bunun dışında bulmaca türleri elbette bu arada değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin bir kapıyı açmak için çeşitli bölgelerde ve odalarda anahtar bulmamız gerekirken, diğer taraftan ise burada elektriği getirebileceğimiz çeşitli kilitler bulunuyor. Bu kilitleri açmak için elbette yukarı aşağı doğru hareket ettirebilir ve sonrasında ise doğru zamanda doğru şekilde hamle yapmamız gerekiyor. Ayrıca burada yapacağımız hamlelerle beraber çeşitli numaraların olduğunu görebilir, bu numaraları doğru bir şekilde eşleştirebilir ve hangi numaranın ne zaman basılacağını tamamen biz karar verebiliriz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bulmaca içeriklerinin de olduğunu söyleyebiliriz ve doğrulayabiliyoruz. Oyunda kısacası bu tarz bulmacaların keşif unsurlarından ve daha fazlasının olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında bu tarz oyunlarda zaten korku odaklı bir yapı olduğundan dolayı etrafında karanlık bir atmosfere sahip olduğunu söyleyebiliriz ve etrafı aydınlatmak için elbette bölge içerisinde çeşitli ışıklandırmaları açabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu karanlıkta durma olayına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Ne kadar çok karanlıkta durursak, elbette korku oranımız o kadar çok artış gösterebilir. Ancak oyunda ışıkları açabilirsek ve kendi yolumuzu bulmaya çalışabilirsek, elbette daha avantajlı duruma geçebiliyoruz.

Bunun dışında oyunun hikayesinden biraz bahsedecek olursak, ilk etapta başımızın ağrır bir şekilde uyandığını görebiliriz ve nerede olduğumuzu kestiremediğimiz bir anda hikayenin başladığını aktarabiliyoruz. Her şeyin olağanüstü ve doğaüstü göründüğü bir yerde uyandığımız bu yer bize bir yerden tanıdık geliyor. Ancak oyun içerisinde bir ailemiz bulunuyor ve eşimizle kızımızla beraber yer aldığımız oyunda ne yazık ki onları göremiyoruz.
 
Burada artık onları aramaya koyulabiliriz ve burada neler olup bittiğini öğrenmek için etrafı keşfetmeye koyuluyoruz. Sorularımıza cevap ararken, elbette nihai cevapları açığa çıkarmak ve bu cevapları bulmak tamamen bizim hamlelerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bunun dışında etrafta cevapları aramaya koyulur ve bu bölgeleri keşfe çıkarız. Burada sadece nesnelerle beraber etkileşime geçip onları araştırmaz, aynı zamanda burada anılarımıza da göz atabiliriz. Parça parça şeklinde karşımıza çıkan bu anı parçaları ile beraber oyunda eski anlara gidebilir ve burada neler olup bittiği aslında bu anı parçaları ile beraber bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla bunları toplamak ve oyun içerisinde bunlara yer vermek oldukça önemli.
 
 

Anı parçalarının dışında, elbette çıktığımız bu yolculukta garip bilmecelerle ve bulmacalarla da karşılaşabiliriz. Olup biteni anlamaya çalıştığımız ve bu bilmeceleri çözmeye başladığımız yapımda, elbette neler olup bittiğini öğrenmek oldukça mühim. Sirk içerisinde yer aldığımız ve bu sirk içerisinde bulunduğumuz kısımları araştırabildiğimiz yapımda günler geçiyor ve bu günlerin geçmesi ile beraber de aklımızdaki sorular daha da fazla artış gösterebiliyor. İşlerin çığırından çıktığı bu yerde gerçeklik mi yoksa tamamen halüsinasyon mu olduğu kafamızı karıştırıyor. Daha sonrasında yer aldığımız oyun boyunca buradan çıkış yolunun olmadığını ve hikaye boyunca da bu çıkış yolunu aramaya çalıştığımız karşımıza geliyor.
 
Bedeli ne olursa olsun hikayeyi sona erdirmek ve eşimizi ve kızımızı bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda, elbette bu hikaye kapsamında ilerlemeye başlıyoruz. Elimizdeki ipuçlarını toplayarak neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Etraftaki ipuçlarının yetersiz geldiği anlarda anı parçalarına yönelebiliyoruz. Bu anı parçalarını toplayarak eski anılara geçiş yapabiliyoruz ve bunlarla beraber de kafa karışıklığımızı bir nebze gidermeye çalışıyoruz. Oyunda bu tarz bir mekaniğin olduğundan bahsediliyor ve bu tarz oyunlar gerçekten de ilgi çekici hikaye kısmıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Umuyoruz ki oyun içerisinde dikkat çekici bir hikaye içeriği olsun ve bizlere sunulsun. Biz de bu kapsamında güzel bir içerikle beraber yerimizi alabilelim.
 
Geliştirici ekibinin belirttiğine göre oyun içerisinde hem ayrıntılara özen gösterilmiş bir dünyanın yer aldığını hem de hikaye içeriğinin oldukça ilgi çekici olduğundan bahsediliyor. Özen gösterilmiş bir şekilde yer aldığımız bu dünya içerisinde gerçek ve illüzyon arasında geçiş yapabiliyoruz ve burada neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim hafızamızdaki anılarla açığa çıkabiliyor. Olayların doğaüstü mü yoksa gerçekten yaşandı mı sorusu burada sürekli olarak karşımıza çıkıyor ve bu soruların cevabını bulmak elbette oyundaki temel amacımız olarak yer buluyor.
 
 

60'larda yer aldığımız yapım içerisinde sirkten ilham alınarak hazırlanmış bir ortam bulunuyor. Bu ortam içerisinde farklı sirk ortamlarına geçiş yapabiliyoruz. Buralarda üstüne binebildiğimiz ve daha fazla etkileşime girebildiğimiz kısımlar bizlere sunuluyor. Bunun dışında gerçekçi bir ortamla beraber yer alabildiğimiz oyunda, ortamdaki değişimlere göz kulak olabiliyor ve gerçekten de buradaki değişimlerin olağanüstü bir şekilde bizlere sunuluyor. Elbette burada yaşanan olaylar gerçekten de hem bizi hem de karakterimizi etkileyen bir yapıyla beraber geliyor ve gerçeğin yavaş yavaş tükendiği bu yapım içerisinde elimizi bir yandan da çabuk tutmamız lazım. Olayların akabinde yer alan bu sorunları çözmek için hızlı davranabilir ve etrafı hızlıca keşfederek oyunda neler olup bittiğini öğrenmeye başlıyoruz.

Eşimizi ve kızımızı bulma yolculuğunda bizi diri tutan tek şey onları bulma umudumuz. İpuçlarını gözden kaçırmamaya çalıştığımız ve gözlerimizi dikkatlice etrafa yönlendirdiğimiz yapımda bulmacaları çözmeye başlıyoruz. Etraftaki unsurları araştırmaya koyuluyor ve psikolojik bir deneyim içerisinde kendimizi buluyoruz. Geliştirici ekibinin belirttiğine göre özenle hazırlanmış bu bölgeler içerisinde mekik dokuyabiliyor ve birinci şahıs hikayeye bakış açısıyla beraber de yer alabildiğimiz yapımında hikaye odaklı bir yapıdan bahsedebilir ve bulmacaların burada özenli bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bunun dışında elbette bu bulmacaların zorluğu tamamen sizin hamlelerinizi ve deneyiminize göre değişkenlik gösterebiliyor ve aynı zamanda ilgi çekici atmosferlerin ve grafiklerin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Oyunda rahatsız edici unsurların olduğunu söyleyebilir ve ancak bu tarz oyunları korku oyunlarından hoşlananların oynayacağını belirtebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan korkuyorsanız elbette bu gibi korku oyunlarından uzak durabilir ve gerilim seviyenize hat safhaya çıkarmayabilirsiniz.
 
 

Hemen hemen her şeyi sorgulayabildiğimiz bu oyun içerisinde 60 yıllarda bulunduğumuzu söyleyebiliriz ve sirk dönemine geçiş yaparak burada neler olup bittiğini aktarmaya çalışıyoruz. Bunun dışında oyunda etkileşime geçebileceğimiz tablolar, posterler, yazılar, müzik kutuları ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de etkileşime geçerek oyunda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve diğer taraftan olayları derinlemesine inceleyebiliyoruz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlar elbette korku severlere hitap ediyor. Yeni bir korku deneyimini adım atmak ve kendinize güzel bir ortamda bulmak istiyorsanız ve hatta kendinizi sirk ortamına atmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu REVEIL
Slave Zero X Hack and Slash Deneyimi Sunuyor Obsidian'ın Geliştirdiği Avowed Sonbaharda Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız