Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft, Mass Effect 2 Duyurusu Hakkında Konuştu

 
    Şüphesiz dünün güne damga vuran olayı Mass Effect 2'nin yani Microsoft'un ve Xbox 360'ın göz bebeğinin Playstation 3 için duyurulması oldu. İlk olarak Ocak 2010'da Xbox 360 ve PC'ye çıkışını yapan oyun tam 1 sene sonra 2011 Ocak ayında PS3'e de geliyor.
 
    Microsoft bile durumdan rahatsız olmuş olacak ki konu ile ilgili bir açıklama getirme ihtiyacı hissettiler, ya da Xbox 360 sahiplerinin yüreğini okşamak için;
 
    "2 Mass Effect yapımının ilk olarak Xbox 360'a çıkması ve şu anda Xbox Live'deki zengin indirilebilir içerikleriyle Mass Effect serisi halen en iyi deneyimi Xbox 360'da sunmaktadır."

     2007 yılında çıkan ilk orjinal Mass Effect'in halen Xbox 360'a özel kalması ile ilgili ise Microsoft yetkilisi şöyle konuştu:

    "Orjinal Mass Effect kesinlikle Xbox 360'a özel kalacaktır, böylelikle Mass Effect deneyimini tam olarak hissetmek sadece Xbox 360 ile mümkündür."
 
    Üzerinden 3 sene geçen orjinal Mass Effect'in Playstation 3'e şu anda gelmesi zor görünüyor. Fakat Playstation 3 sahipleri bu oyunu PC yoluyla da oynayabilirler. Ayrıca çoğu görüşe göre Mass Effect hikayesi ilk oyuna çok bağlı olduğundan direk ikinci oyun ile başlamak oyuncuyu konu çarpıklıklarına sürükleyebilir.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EA Bioware RPG PC Xbox360 Mass Effect 2 microsoft ps3
DC Universe Online GamesCom Video'su Kane & Lynch 2'nin İlk İnceleme Skorları Şöyle
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

24.8.2010 09:45:35

0
Halo'ya burada iyi veya kötü denmekle, satış rakamı puanları, hala oynanabilirliği de değişmeyecek, Ne Microsoft ne Bungie okuyor yazdıklarımızı. Madem de fikrin değişmeyecek, Mass Effect konusunu Halo iyi kötü konusuna çevirmenin de anlamı olmadığı kanaatindeyim. Ama Halo'ya para verip, 1995'den beri devam eden oyunculuğumdan sonra çocuk yerine de konmam, bu sebeple yazmış bulundum bu mesajı. Halo'yu pembe silahlı adam, ergen 0 çeken oyun olarak tanımladığın için de görüş alışverişi yapacak biri olmadığın kanaatindeyim. Daha da uzatmaya gerek yok bu sebeple. Tek diyebileceğim, bu sitede Halo oynamış adamları veya 'ergenleri' aklınca ezmeye falan çalışma, çünkü onların sayısı seni geçer. Saygılar sevgiler.

Wayward Son

22.8.2010 13:42:58

0
en güzeli taso

BSC Misafiri

22.8.2010 11:24:35

0
xbox fail satranc 4 ever yweaaahhhhhhhhhhh!!!

Wayward Son

22.8.2010 11:18:15

0
Evet demek istediğim de bu zaten :) Twilight ta çok izleniyor, gerek yetişkin gerek veletler tarafından. Ama en çok veletler seviyor :) İbrahim Tatlıses te çok sattı zamanında ama bir Zeki Müren olamadı :) Aynı hesap işte, tamamen overrated. Son oyunları da açıkcası çok ta iyi eleştiriler almadı :) İsterse tüm dünya Halo oynasın benim fikrim DEĞİŞMEZ :)

BSC Misafiri

22.8.2010 10:05:50

0
Halo'nun milyonlarca hayranı olduğunu kabul ediyorsun doğru.Ama ergen kitlesi diyerek beni kahkahalara boğuyorsun.Nasıl aklında böyle bir düşünce oluştu anlayamıyorum.Serinin sadece son halkası 10 milyondan fazla sattı.Sen bu 10 milyonluk kitlenin hepsine ergen dedin.Bak sadece orjinal oyunun satışları.Korsan satışlarını katmıyorum bile.Ve 2007'de çıkan bu oyunu yaklaşık bir sene önce günde bir milyon kişi oynuyordu.Bu kadar hayranı olan bir oyunun tüm kitlesine ergen dedin.Anlatmak istediğim bu.Neyse diğer mesajın dip notu olarak algıla bunu.

Wayward Son

22.8.2010 00:18:10

0
Ben Halo'nun az hayranı var demiyorum ki :) kabul ediyorum milyonlarca hayranı var. ben nasıl oluyor da bu kadar overrated bir oyun olabilir ordayım. yoksa ben de biliyorum nerden ne kadar not aldı. Bana göre efsane DEĞİLDİR, sana göre efsanedir. nokta

BSC Misafiri

21.8.2010 21:14:31

0
Tek bir konuya değineceğim.Tartışma artık fazla sündü.Bakın siz beğenmiyor olabilirsiniz.Fakat o beğenmediğiniz oyunun milyonlarca fanı varsa saygı duymak zorundasınız.Bu yüzden sürekli size satış rakamlarından ve puanlamalardan bahsediyorum.O oyun hem puanlama olarak hem de satış rakamı olarak inanılmaz başarı yakaladıysa o oyun siz beğensenizde beğenmesenizde bir efsanedir.Beğenmeyebilirsiniz tamam.Ama ergen eğlencesi, beğenenlerin hiçbiri oyuncu değil demeniz hiç doğru değil.Siz kabul etsenizde etmesenizde o oyunun milyonlarca hardcore hayranı var.Siz bunu kabul edin tartışmayı kapatalım.

Wayward Son

21.8.2010 19:57:26

0
Farkındaysan şunca tartışma arasında ben hiç bir oyunu senin gibi hastalık derecesinde savunmadım :) Sen ise Halo'yu sanki evladın gibi savunabiliyorsan burda bence tek fanboy var o da sensin :) Hala anlamıyorsun, ben oyun türlerini değil KARAKTERLERİNİ karşılaştırıyorum. Farklı türdeki iki oyunun ana karakterlerini 32432 tane oyun sitesi karşılaştırdı ve karşılaştıracak ta, gayet normal ( sitelerden örnek verdim sen çok seversin diye)) :) Renk konusuna tabi takarım, renklerin etkisini herkes kabul etmiş durumda. İç çamaşırı bile alırken renk göz önünde bulunduruluyorsa renk takıntımın olması çok doğal :) Kaldı ki su tabancası kılıklı silahlar da çok korkutucu cidden :) Ne atmosfer ne atmosfer... En güzeli de sütümü içtiğim dönemlerden itibaren bir gelişim göstermişim, keşke sen de gösterseydin 25 senedir :)

BSC Misafiri

21.8.2010 19:21:49

0
amiga kullandığın dönemlerden önce ben atari pong kullanıyordum, magnavox odyssey kullanıyordum.Bence bilmediğin şeylere emin olma.Amerikan futbolu ve beyzbol oyunlarından efsane diye mi bahsediyor gerçek hardcore'cular, oyun dergileri, siteleri.O amerikan futbolu oyunu Uncharted 1 ve 2'nin toplamından daha çok mu satmış.Pembe kıyafetli insanların da bulunması hikayenin epik olmasına engel mi ? Nedir bu renk takıntısı kardeşim.Görende her silah, her karakter mor pembe sanacak.Halo hardcore oyuncu eğlencesidir.

BSC Misafiri

21.8.2010 19:20:30

0
Nedir bu renk takıntısı ? Mor, pembe renk bulunuyor diye hikayesi epik olamaz mı ? Hayır Halo inanılmaz iyi ve aşırı derin bir hikayeye sahip.Beğenmediğin taraf nedir açıklarsan sevinirim.Bu arada yabancı - türk dergi/site editörlerinin %95'ine ergen dedin.Doğru Electronic Arts'da Crysis 2 ile ergen eğlencesi devirmeye çalıştıklarını açıkladı.Doğru EA Medal of Honor ile ergen eğlencesini deviremeyeceğini açıkladı.Bahsettiğin karakterler apayrı türlerin karakterleri.Şimdi sen Gordon Freeman ile Ezio'yu karşılaştırabilir misin ? Bana göre hayır.Apayrı türlerin insanları.Oyuna bu kadar laf edebiliyorsan ben oynamamışsın diye düşünürüm.Ama ilk defa yanılttın beni.Oynamışsın ama nasıl bir kinle, açık bulmaya çalışma nefretiyle oynamışsın Allah biliyor.Hayır MGS fanısın demedim sana.MGS'nin efsane olduğunu kabul edip, Halo'yu kabul etmemişsin.Sen şimdi bana MGS'nin niye efsane olduğunu anlatmaya çalış.Bende senin bana yaptığını yapayım.Bak bakalım anlatabiliyor musun.Sen sütünü içerek amiga

Wayward Son

21.8.2010 18:43:31

0
5- 25 yaşındayım. Amiga, Atari, Amstrad vs vs kullanmış bir insanım. Sonra yenileri çıktıkça her insan gibi yeni konsollara ya da bilgisayarlara geçiş yaptım. Yani eminim ki CV'im senden daha kabarık bu konuda :) O zamanlardan beridir çıkmış oyunları da tek tek sor bilirim :) 6- Amerikan futbolu ya da beyzbol oyunları da 90'lı puanlar aldıklarında gelip '' süper oyun, mükemmel'' vs gibi yorumlar yapacak mısın ? :) Halo'da işte benim için aynı hesap. Tarzım değil, sevmiyorum :) Aynı Madden'in bana bir şey ifade etmemesi gibi Halo'da etmiyor. 7- Aynı yorumlaır DMC, Bayonetta vs gibi oyunlara da yapabilirim. Fazla renkli, cıv cıvlı, abartılı oyunları sevmiyorum. Halo'ya da gelip epik bir hikayesi var deme, kahkaha atarım. Pembe kıyafetle ancak geceleri epik olunur, bilirsin ;) 8- Halo ergen eğlencesidir ;)

Wayward Son

21.8.2010 18:37:22

0
1- Ben fanboy değilim :) Neden değilim elimde xbox 360 ve ps3 bulundurduğum için istesem de olamam :) Yani Halo ps3'te de olsa, wii'de de olsa, psp'de de olsa aynı tepkiyi gösterirdim :) 2- Dikkat edersen ben OYUNLARLA karşılaştırma yapmadım. ANA KARAKTERLERLE karşılaştırma yaptım. Neymiş? ANA KARAKTERLER. Okuduğunu anla önce :) 3- Daha önceki postlarımda, 2ci sayfada sanırsam '' oynamadığım oyunu eleştirmem'' gibisinden bir cümle kurmuştum. Demek ki neymiş, Halo'yu oynamışım :) Demek ki neymiş, senin temelsiz bir şekilde '' Halo'yu oynamadan yorum yapıyorsun'' tezin çürümüş :) 4- MGS fanıyım mı dedim ben sana ? :) Oyunu oynamadığımı da belirtmiştim üstte. Ama en azından MGS'de pembe silah kullanıp mor uzaylı öldürmüyoruz :) Ana karakter karizmatik, düşmanlar daha karizmatik. Oyunu neden oynamıyorum? çünkü stealth action sevmiyorum dedim. Çarpıtma lafları :)

BSC Misafiri

21.8.2010 18:04:58

0
bana bu kişisel düşüncen dersin.Yani Halo'ya ergen eğlencesi deyip Halo'yu seven herkes gözümde 0 demişsinya.Battın yani artık.Tartışabileceğim, yetenekli bi arkadaşım sanmıştım, yanılmışım.Bak şimdi ben sana Metal Gear Solid iğrenç bir oyun diyorum.Biraz yer değiştirelimde sana gösteriyim ne yaptığını.Metal Gear Solid iğrenç bir oyun hadi bana iyi olduğunu anlat bakalım.Ne yapacaksın aldığı puanları hikayeyi bahsetceksin.Benim yaptığım gibi.E ben ne dicem.Ergen eğlencesi diyeceğim.Hikaye de sana göre güzel diyeceğim.MGS'yi seven herkes gözümde 0 diyeceğim.Hadi sen nası böyle bi fanboya açıklayabiliyosun göster bakalım.Çünkü ben senin gibi bi fanboya ne yapsam anlatamamki.Ne göstersem geri çeviriyorsun.Şimdi ben fanboy oldum sen bir oyunu anlatmaya çalışıyosun.Hadi anlat anlatabilirsen.

BSC Misafiri

21.8.2010 18:03:24

0
özelliklerin hiçbiri yok demişsin.Hocam en komiği Halo'yu seviyorsam gözümde bittin demişsin.Yuhh artık oha! diyerek kahkahalar atmama sebep oldun.Bir de utanmadan Halo ile GTA 4'ü karşılaştırmışsın.Abi ben sana ne diyim daha.GTA ile Halo'yu karşılaştır.Tüm PS3 exclusive'larından daha çok satan bir oyunun sevenleri benim gözümde 0 demişsin.Bir de yetmemiş ergen eğlencesi demişsin.Daha da durmamışsın bana bunlardan başka örnek göster demişsin.Arkadaşım sen Halo'yu oynadın mı ? Hayır.O saydığın özelliklerin hakkını fazlasıyla veren sayılı oyunlardandır Halo.O yüzden efsane diyoruz biz.Amaan ne konuşuyorumki.Adam demiş Halo'yu sevenler gözümde 0.Adam Halo'yu AC ile GTA ile karşılaştırmış.Oynamadığı her halinden belli ya.Halo'daki hikaye hiçbir oyunda yok.Hayır kitle göstericem artık bunları gösterme diceksin.Puanları göstercem başka şeyler göster diceksin.Ah be kardeşim, bir oyunda bunlardan başka unsur mu var genel olarak değerlendirecek.Ben sana Halo'yu değerlendiririm her detayıyla.Sen

BSC Misafiri

21.8.2010 18:01:43

0
Allah'ım ya :D :D Hocam sen ne dediğinin farkında mısın ? Bana Halo'yu beğenen birini çıkart onun oyunculuğundan şüphe ederim diyosun.Üstüne üstlük bir de ergen eğlencesi diyosun.Bak konuştukça iyice batıyosun.Bir oyun neye göre değerlendirilir ? Aldığı puanlar ve satış rakamları.Yani bu ikisinden başka değerlendirilebilecek bir unsur yok.Yani sen Resistance 1+2, Uncharted 1+2, Killzone 2 ve God of War III'ün satış rakamlarını geçen bir oyuna, editörlerin efsane diye bahsettiği oyuna ergen eğlencesi diyorsun.Halo beni grafikleri hariç her şeyiyle hiçbir oyunun etkileyemediği kadar etkiledi.Yani şu sözünden sonra sana cevap yazdığıma bile unutuyorum "ergen eğlencesi".Hangi ergen Halo oynuyomuş sor bakalım.Hepsi Halo'dan senin bahsettiğin gibi bahseder.Bide utanmamışsın Halo'nun kitlesine ergen kitlesi demişsin.Kardeşim, arkadaşım neye düşünerek bunu söylüyorsun bi açıklar mısın ? Çevrende senin gibi 3-5 ergen var heralde onlar oynuyor onun etkisine kapıldın.Bir de Halo'da saydığın özel

Wayward Son

21.8.2010 12:57:51

0
Hadi bakalım meydan senin. Anlat bakayım Halo ne yaptı sana da bu kadar kör bir fan oldun ? Ama bu sefer satış rakamlarından, fanlardan falan bahsetme, beni de güldürme burda. Dip Not: Senin neyi beğenip beğenmemen umrumda değil zira Halo'yu beğendikten sonra ne yaparsan boş :)

Wayward Son

21.8.2010 12:56:46

0
İşte seninle aradaki farkımız, eğer diğer haberdeki post'umu okuduysan ben Halo'nun eksiklerini tek tek yazabiliyorum :) Sen sadece satış rakamları ve ne kadar çok insanın beğendiğinden bahsedip duruyorsun, zira tek dayanağın o. Karşıma kimi çıkartırsan çıkart, o oyunu beğeniyorsa ben o adamın oyun bilgisinden şüphe ederim, bir daha da kaale almam. Halo = ergen eğlencesidir. Master Chief ne bu arada ? Bir Kratos mu, Nathan Drake mi, Marcus Fenix mi, Niko Bellic mi, Ezio mu ??? Bunların yanına bile yaklaştırmam o ismi. Tutturmuşsun bana '' çok kişi efsane olarak bahsediyor '' diye. Dediğim gibi Twilight ta sözde efsane ama hedef kitlesi belli, tıpkı Halo'nun kitlesi belli olduğu gibi :) Sana sorum: 1- Halo animasyonlarıyla mı seni cezbetti? 2- Halo grafkleriyle mi seni cezbetti? 3- Halo tasarımıyla mı seni cezbetti? 4- Halo atmosferiyle mi seni cezbetti? 5- Halo hikayesiyle mi seni cezbetti? 6- Halo oynanabilirliğiyle mi seni cezbetti? Halo'da bu 6 maddeden hiç biri yok. Had

BSC Misafiri

21.8.2010 04:20:01

0
Tamam.Ben Halo'ya efsane derim.Prince of Persia Sands of Time üçlemesine efsane derim.Starcraft'a efsane derim.Metal Gear Solid'e demem.Dokunsam elimde kalıyor.Var mı itirazın ? Halo 1 çıktığında bir tane reklam yapılmış mı bir düşün bakalım.Halo nerelerden buraya geldi biraz düşün bakalım.Medya istediği kadar reklam yapsın.Hiçbir reklam bir oyunu sevdirmemizi sağlayamaz.Niye anlatıyorum ki.Adam takmış oyuna.Her fırsatta karalamaya çalışıyor.Kardeşim.Ne reklamı yapılan oyunlar gördük biz şimdi adı unutulan.Kolay değildir o kadar kişinin adından efsane diye bahsetmesi.MGS Rising çıksın ne reklamlar yapılacak.Biz şimdi oyunu çok beğenince medya pohpohlamasından dolayı mı beğenmiş olacağız.Lafı uzatmayalım.Master Chief yeter Halo'ya.

NephreiL

20.8.2010 19:30:17

0
Snake'in hikayesi yeter MGS'e

Wayward Son

20.8.2010 18:59:49

0
Hadi diyelim yerden yere vurmam ayıp kaçtı. Eyvallah olabilir. '' Beğenmediğini dile getiremezsin'' ne demek ? :) Fikrimi söyleyemeyeceksem ne anladım bu işten ? Halo bana göre kötü bir oyundur. Bundan alınan Halo fanı varsa da gitsin duygusal terapiye girsin :) Kaldı ki dergi incelemeleri de bir yere kadar. Medya pohpohlaması ve reklam bombardımanını kim en iyi arkasına alıyorsa zaten 3-5 adım önde giriyor piyasaya. Kaldı ki MGS'yi de oynamam. Stealth action sevmiyorum. Ama MGS'ye bir efsane derim zira sırf ara videoları bile birer tez konusu. Atmosferi, tasarımı, karakterleri vs bir başyapıta yakışacak cinsten. Aynı şeyleri Splinter Cell için de söylerim. Ama Halo'nun ise neresine dokunsam elimde kalıyor.

BSC Misafiri

20.8.2010 17:15:27

0
Evet güzel bir noktaya bastınız.Kitle cidden çok önemli.Eğer satış rakamlarına göre değil diyorsanız devreye oyun dergileri, siteleri girer.Ben girmedim oralara çünkü benim düşüncem son noktayı insanlar koyar ve satış rakamlarında da aynen öyle oldu.Game Rankings ortalaması %93.Hem yani kitlesi Twilight tarzı ergen kitlesi olmadığını, hem oyun dergileri/siteleri hem de hardcore oyuncular tarafından bir efsane olarak seçildiğini biliyoruz.Yani ben X-Men Origins Wolverine'in oyunu MGS4'den 329329 kat daha iyi diyebilir miyim ? Kendim öyle düşünebilirim fakat karşılaştırdığım oyun bir efsane ve çok büyük bir kitlesi var.O yüzden o kitleye saygı duymalıyım ve bunu dile getirmemeliyim diye düşünürüm.Yani Halo hem satış rakamlarına göre hem de niteliğine göre bir efsane.Yani beğenmeyen azınlık olabilirsiniz fakat bunu dile getirmeniz, hele ki yerden yere vurmanız hiç doğru olmaz.

Wayward Son

20.8.2010 07:38:20

0
Bir yapıt satış rakamlarına göre değil, niteliğine göre değerlidir. Senin mantığına göre o zaman Twilight denilen ergen eğlencesi gelmiş geçmiş en iyi vampir filmi/romanı seçilmeli. Bram Stoker'ları falan geçerek hem de... :) Beni ne kadar sattığı ilgilendirmiyor açıkcası. Crackdown bir Halo kadar satamıyor ama bana göre 329329 kat daha iyi.

BSC Misafiri

20.8.2010 04:16:43

0
Bakın isterseniz beğenmeyebilirsiniz.Fakat objektif bakın.Gerek satış rakamları gerek aldığı puanlar ile bir başyapıt olduğunu ve sayılı efsanelerden olduğunu belli ediyor.Ve inanılmaz derecede büyük bir kitle oluşturmuş durumda.Siz beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı konu.Ben şimdi Metal Gear Solid'e çıkıpta rezalet bir oyun senaryodan yoksun oynanışı berbat bir oyun diyebilir miyim ? Beğenmeme hakkım var fakat çıkıpta o kadar hayranı olan bir başyapıtı o kadar hayranın içinde aşağılamaya hakkım yok.O yüzden eğer objektif olarak baktığımızda o oyun gerçekten bir başyapıt ise herkesin içinde düşüncelerinizi dile getirmeye hakkınız yok demektir.Anti Halo grupları-siteleri açılırsa oraya saklayın fikirlerinizi.

Wayward Son

19.8.2010 12:29:38

0
Halo ile ilgili tüm olumsuz yorumlara katılırım. yerden yere de vururum. SEVMİYORUM, SEVEMİYORUM!! Ama bunu Xbox düşmanlığıyla yapmıyorum zira resmen kanım almıyor. Zevk meselesi deyin ne derseniz deyin. Atari zamanından beri de gerek konsol olsun gerek PC olsun envai çeşit te platform kullandım, yani hardcore oyuncu olup olmamakla ilgisi yok bu nefretin :) Her oyunu da sevmek zorunda değilim ve hiç bir oyunu da denemeden kötülemem. Ama Crackdown'a, Fable'a, Alan Wake'e laf ettirmem. Hele Crackdown'a ayrı hayranım. Benim için çok özel bir oyun, feci keyif alıyorum oynarken. Fable da türünde bana göre tektir. Çok RPG oynadım ama Fable'ı alırım özel bir köşeye koyarım. Niye ayrıca Viva Pinata'yı saymamış kimse? Bence Xbox'ın en eğlenceli oyunlarından. Niye Kameo'yu saymadınız? Kötü mü Kameo? Daha PGR var Forza var. Xbox fanları bile daha kendi oyunlarından tam haberdar değil gibi :)

In Isaac We Trust

19.8.2010 04:48:13

0
Her sey iyi guzelde o Halo ya edilen laflar yarilmama sebep oldu size gore halo overrated ise star wars da overrated oluyor yapmayin gidin bir evrenini filan ogrenin ya...mass effect olayina girmiyorum bile gerekenler yazilmis ama zamani gelince exclusive ya sonucta ps3 e cikmiyo derken ps3 hastalarinin evet evet sen konus ama exclusive degil be kanka gibi seyler diyip dunku duyurudan sonra ahahaha cam gibi exclusive gitti.. kisaca ohasburger diyoruz boyle durumlara hala komik geliyor ayrica Halo ile ugrasmayin be hocam oyun size kendisine kanitlamaktan bikti siz laf atmaktan bikmadiniz konuyu filan ogrenin biraz.

BSC Misafiri

19.8.2010 03:59:52

0
O zaman Alan Wake'in puanlamalarına bakacaksın.Madem puanlara bu kadar önem veriyorsun çoğu editörün beğenerek oynadığı ve tavsiye ettiği oyunun puanlamasına niçin hiç girmiyorsun be adam.Ha PS3 user'ısın doğru niye giresinki.Maksat karşı tarafı kışkırtmak olsun.Fable ? Fable gibi çok başarılı bir oyunu nasıl saymazsın ? Haha gerçi Halo gibi en efsane FPS'lerden ve piyasanın en çok satan oyunlarından olan Halo'ya pembe kıyafet ve pembe silah da bulunuyor diye saymayan bir adam niçin Fable'ı saysın.Tabii siz yeni nesil kendini Hardcore sayan kesimin grafiklerden başka bir şey düşünmediğini, bir oyunda grafiklere inanılmaz derecede taktığını unutmuşum.Halo zamanına göre gayet başarılı grafikleri vardı ki şu zamanda bile Halo gibi bir efsane bulmak imkansıza yakın.Kime laf anlatıyorum.Sen git Pes'te Call of Duty'de takıl dostum.Bu tür oyunlar sana göre değil.

BSC Misafiri

19.8.2010 03:56:11

0
@Misafir Halo'ya da laf ettinizya sonunda.Madem Alan Wake'e satış rakamları düşük diye saymıyorsun.Madem Crackdown'ın aldığı puanları düşük diye saymıyorsun.Halo'dan fazla satan bir exclusive varmıymış bak bakalım.Halo'nun aldığı puanlara bak bakalım.Gerçi takımımızda bayan eleman ve pembe kıyafet bulunuyor diye eleştiren bir oyuncudan nasıl bir değerlendirme beklenebilirki.Söylediğin lafları çapraz olarak karşılaştırınca tüm dediklerinin birbirine girdiğini, nasıl saçma bir teori ürettiğini göreceksin.Madem oyunda satış rakamlarına önem veriyorsun niçin listeye Halo'yu koyuyorsun.Madem puanlamalara önem veriyorsun niçin Halo'yu koyuyorsun ? Son sözü daima insanlar koyar.Crackdown'un 2. oyununa laf edebilirsin haklısın fakat 1.si ? fanboylar için tabii ki rezalet fakat Xbox userları için gayet eğlenceli bir oyundur.Tabii sen nerden farkedeceksin her an Xbox 360'ın bir açığını bulma hazzıyla.Gelelim Alan Wake'e.Crackdown'a puanları yüzünden doğru düzgün bir oyun olarak saymıyorsunya.O

Wayward Son

19.8.2010 03:53:57

0
Ama sanki Uncharted'ı kendim yapmışım gibi de gidip Gears of War gibi bir şaheseri oynamamazlık etmem, bilakis salyalarımı akıtarak oynarım :) BSC editörlerinden ricam, siteye IQ testi falan yaparak üye almaları yönünde. Forum imzasına '' 250 GB PS3'' veya '' XBOX 360 Elite 120 GB'' yazan tipler yerine daha bilgili adamları almaları. Aynı şekilde fanboylardan da temizlensin şu site zira son derece başarılı gidiyorsunuz ve oyun konusunda bu kadar sığ tipleri haketmiyorsunuz... Neymiş Xbox veya PS exc oyunları ötekinden iyiymiş. Bunun diyenin elinde Xbox ya da PS değil de öteki konsol olsaydı tam tersini söyleyecekti. Yani olay sadece hangi konsola sahip olduğuyla alakalı, objektif yorum yapmak hak getire...

Wayward Son

19.8.2010 03:46:54

0
Fanboyluk = eziklik. Her iki konsola da paran yetmiyorsa yada konsol vs pc kavgası yapıyorsan eziksindir. Zira her platformun kendine göre artısı eksisi var. Oyuncu dediğin maddiyatı gözetmez, adam gibi oyununu alır oynar. Bende Wii dışında her konsol var, gidip Wii'ye çamur atarsam komik kaçar. Çünkü inanılmaz güzel oyunları var. Ve de evet bir Wii sahibi olmayı da istiyorum. Benim sahip olmamam o konsolu kötü yapmaz. Herkes bazı gerçekleri de kabul etmek zorunda. PS3 eğer doğru işlenirse mükemmel bir donanıma sahip, ama tembel oyun yapımcıları yüzünden multiplatform oyunlarda afallayabiliyor. Exclusive oyunlarda ise resmen nal toplatıyor. Bunu kabullenemeyecek kadar ezikseniz diyecek tek bir sözüm yok. Tek başına Killzone ya da Uncharted teknoloji olarak Xbox'ın tüm oyunlarını tokatlayabilir. Ama hala Sensible Soccer oynayabilecek biri olduğumdan, bu benim için çok ta önemli değil. Ha deliler gibi oynarım o ayrı. Ama sanki Uncharted'ı kendim yapmışım gibi de gidip Gears of War gibi b

BSC Misafiri

19.8.2010 00:20:59

0
@Misafir Halo= pembe kıyafetli ve pembe silahlı grafikten yoksun overrated bir oyun. Alan Wake=Satışları gösteriyor zaten Crackdown=Oyun sitelerindeki puanlarına bakın. Bitek GEoW ve Forza adam akıllı oyunudur.Xbox un.

CodeMachine

18.8.2010 23:21:55

0
Millet aldığı cihaza nasıl böyle bağlanıyor aklım şaştı. Bu kadar exc. oyun diye kasacağınıza iki konsoldanda alın keyfinize bakın. Alacak paran ve bütcen yoksada oyununu oyna geç, elalem parayı götürür bizim gibi garibanlarda fanboyluk yapar.

Project Scorpio

18.8.2010 23:11:18

0
Siz ex oyunlarınızla övüneceğinize multi oyunlardaki geriliğinizi bir düşünün bakalım.

BSC Misafiri

18.8.2010 21:03:44

0
@BSC Misafiri yüz yılın xbox savunmasını yapmış bundan sonra ps3 fanboyları buraya uğramasa yeridir :)

BSC Misafiri

18.8.2010 20:26:32

0
Haha exculusive'umuz kalmadı mı ? Halo, Gears of War, Forza, Alan Wake, Crackdown ney o zaman ? Say da kimin neresi açıkta kalmış görelim.İşinize gelince Mass Effect exculusive oldu tabii.Biz exculusive'larda Mass Effect'i sayarken öyle demiyodunuz ama.PC'ye de çıktı diye lafları sokmayı biliyodunuz.Madem Mass Effect'e exculusive diyosun o zaman Splinter Cell Conviction da Xbox exculusive.Left 4 Dead seriside Xbox exculusive.Bir tane oyun kaybettik diye hemen yırtın bi taraflarınızı Xbox'ın exculusive'ı kalmadı diye.Bizde daha çok var telaşlanmayın.Yani tabii her yeni çıkan oyunun grafik karşılaştırmalarında benim konsolum hep geride olsa bende böyle karşı tarafa saldırırım sebepsiz.Benim konsolumun online tabanı karşı konsoldan kat kat daha kötü olsa bende saldırırım karşıya sebepsiz.Benim konsolumun satışları karşıdaki konsolun satışlarından çok daha az olsa bende karşıya saldırırım sebepsiz.Bırakın yazık.Mutlu olsunlar kendi çapında.

kratosyasin

18.8.2010 19:27:54

0
Ben sana birsürü PC ve Xbox 360'a çıkıpta PS3'e çıkmayan oyun söylerim. söyle o zaman bende sana ps3 exclusivleri sayıyımda tek tek ağzın açık kalsın Mass Effect i kaybedince hepiniz tutuştunuz tabi exculusive iniz kalmadı oh ne ii xbox xbox die yırtının şimdi

BSC Misafiri

18.8.2010 18:13:54

0
@Misafir Mass Effect'i Xbox 360 exclusive olarak övünemedik ki zaten hiçbir zaman.PC için de var diye ağzımızı açtırmadınız ki şimdi laf edesiniz.Her zaman vardı bahaneniz yani.Siz Xbox 360 çıktığında PS2'yi de tek geçiyodunuz.Fanboyluk işte insana her şeyi yaptırıyor.PS5 çöpten olsun yine tek geçersin sen.Piyasada PC ve PS3'e çıkıpta Xbox 360'a çıkmayan bir tane oyun söyler misin ? Söyleyemezsin.Ben sana birsürü PC ve Xbox 360'a çıkıpta PS3'e çıkmayan oyun söylerim.Ama söyletmezsiniz.Neymiş exclusive sayılmazmış neymiş şuymuş buymuş.Sürekli bahane üretin.Neyse fanboylarla uğraşacak vaktim yok.

SOLID SNAKE

18.8.2010 18:11:07

0
microsoft hakkında atıp tutmasını biliyorsunuzda artık bill gates in microsoft la alakası olmadığınıda bilseniz keşke :) xbox forever.

LostPower

18.8.2010 18:03:21

0
Mİcrosoft oldum olası müşterilerini düşünmez bunu aklınıza sokun dünyada en para hırsı olan firma microsfttur,adamlara kalsa hersey xbox360'a cıksın ,herkez bu konsolu alsın ,kendileride para havusunda yüzsun oh. ne ala,hadi be ordan BİLL GATES ...

Alper#

18.8.2010 17:45:41

0
MS, PS3 ile karşı çıkman için elindekileri kaybetmektense PS3 gibi exc. oyunlara uğraşan büyük bir geliştirici kitlesi sahip olması gerekir. Tabi bu Indie oyun yapımcılarını kapsamıyor. Zaten Bungie'yide kaybetti. Bana kalırsa Microsoft tek yapmasını bildiği oyun türü strateji (AoE serisi)... Bazı istisnalar oluyor ama tek tek elinden kaybediyor. Bungie yok, Mass Effect PS3 yolunda, Alan Wake istenilen satışı yapamadı. Şimdi Kinect ile gelecek ve hardcore oyuncuları ilgilendireceğini sanmıyorum. Üstüne de konsolun adı çıkmış 3K diye. Jasper ile ne kadar bunu engelleseler de 360S ile artık 3K yok. Bir nevi yok ısınınca kapat beni usta diyor :). Bakalım ne olacak...

BSC Misafiri

18.8.2010 17:43:22

0
haha..!artık xbox 360 sahipleri exc.lerini sayarken mass effect 2 ile övünemeyecekler. Ps3 ü tek geçerim. Ps4 çıksın onu da tek geçerim.

On.E

18.8.2010 17:26:48

0
Valla PC'de oynamayanlar bekliyor bu oyunu zaten onlar içinde konu sorun olacak bence BioWare beklediğindne çok daha düşük bir taleple karşılaşacak 1 çıkmazsa MS'in bu açıklamasıyla da 1'in çıkmayacağı ortada..MS bastırıp 3'ü yine MS Exc. yapsa iyi olur aslında..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mass Effect 2
+ TAKİBE
AL
18 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız