Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Meta Quest 3 Resmi Olarak Duyuruldu: İşte Detaylar

 
 
Meta (eski adıyla Facebook), Quest 3 sanal gerçeklik başlığını resmi olarak duyurdu. 128 GB'lık bir kapasiteye sahip sanal başlık 499 dolardan başlayan fiyatlarla 2023 yılı içerisinde piyasaya sürülecek.
 
Meta Quest 3 özellikleri
 
 
 
Quest 3 sanal başlığında her zamankinden daha iyi görüntü sağlamak için çeşitli geliştirmeler yapılmış durumda. Başlık içerisinde yüksek çözünürlüklü optiklerle beraber kullanıcılara daha net görüntü sağlamak adına Qualcomm Technologies ile iş birliği içinde geliştirilen yeni nesil Snapdragon yonga seti yer alıyor. Böylece Quest 3 yeni nesil yonga setine sahip ilk kulaklık olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Bu yeni nesil Snapdragon yonga seti, Quest 2'de yer alan önceki nesil Snapdragon GPU'ya göre iki kattan fazla grafik performansı sunuyor. Bu yüksek güçle beraber de oyunlarda daha akıcı performans ve daha net görüntüler elde ediliyor.
 
Gerçek dünya ile bağ koparılmıyor 
 
 
 
Sanal başlık sizi sanal dünyaya götürürken aynı zamanda gerçek dünya ile bağınızı da koparmıyor. Yenilikçi mekanikleriyle beraber sanal içerik ve fiziksel dünyayla aynı anda etkileşim kurabiliyorsunuz. Bu etkileşim sayesinde oturma odanızı Painting VR ile dekore edebiliyor ve kendi sanatçı kişiliğini açığa çıkarabiliyorsunuz.
 
Quest 2 oyunları ve uygulamasıyla uyumlu 
 
Quest 2'ye kıyasla yüzde 40 daha ince optik yapıya sahip olan Quest 3, daha zarif ve daha rahat bir başlık olarak karşımıza çıkıyor. Bu da uzun kullanımlar için düşünülmüş bir özellik. Quest 3 aynı zamanda 500'den fazla sanal gerçeklik oyunu ve uygulamasından oluşan Quest 2 içerikleriyle uyumlu.
 
Diğer tüm detaylara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz. 
 
Meta Quest 3 duyuru fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Meta Quest 3 sanal başlık özellikleri
Stalker 2 için Dev Sızıntı: 53 Dakikalık Oynanış Videosu Sızdırıldı! Beklenen Oyun Diablo 4 Nasıl Olmuş? İsteneni Verdi mi?

xXBerkanXxD

1.6.2023 22:19:57

0
Meta Quest 2 kullanıcıyısım Meta Quest 3'ün tasarımını beğenmedim. Önde 3 tane kamera garip duruyor... Meta Quest Showcase'de duyurulan tüm oyunlar Quest 2'ye de gelmesine sevindim acaba Quest 3'e bir şeyler yaparlar mı diye aklımdan geçmişti en azından şimdi öyle bir planları yok. Gerçi Quest 2 o kadar çok sattı ki şuanda bazı yeni oyunlar PS4'e gelmeye devam etmesi gibi (God of War Ragnarök, Hogwarts Legacy, Diablo IV, Street Fighter 6 vb.) bir durum ile karşılaşabiliriz Quest 3'e özel oyunlar çıksa da.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Facebook
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız