Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mayıs ayının ortalarında çıkış yapacak PC oyunları: 15 - 22 Mayıs 2023

 
 
Mayıs ayı içerisinde çıkış yapacak oyunlara kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu listede Mayıs ayının ortalarında çıkış yapacak PC oyunlarına göz atıyoruz. Liste 15-22 tarihlerini kapsıyor.
 
- The Outlast Trials (18 Mayıs: çevrimiçi, hayatta kalma, korku)
 
 
Red Barrels tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan çevrimiçi, hayatta kalma, korku oyunu The Outlast Trials, 18 Mayıs tarihinde geliyor. Tek oyunculu veya çevrimiçi eşli olarak oynayabileceğiniz bu yapım içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışacak diğer yandan ise korku unsurlarını deneyimleyebileceksiniz. Oyun içerisinde sizi kovalayan yaratık ve tehditler bulunacak. Bu tehditlere karşı gelmek için de sağa sola doğru koşturacak ve bulduğunuz yere doğru saklanabileceksiniz.
 
Oyun içerisinde gergin bir atmosfer ve karanlık bir yapı bizleri bekliyor olacak. Diğer korku önünde olduğu gibi bu oyunu da tek oyunculu veya çevrimiçi olarak oynayabileceksiniz. Hangi mod hoşunuza gidiyorsa o yapı içerisinde oynamak sizi daha fazla eğlendirecektir. Ancak nihayetinde bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak ve arkadaşlarla beraber hayatta kalmaya çalışmak çok daha iyi bir deneyimi bizlere aktarabiliyor. Dolayısıyla bu oyunu da arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum.
 
 
Oyun öncelikle erken erişim sürümü olarak çıkış yapacak. Dolayısıyla oyun içerisinde çeşitli hatalar ve eksikler olabilir. Bu süreç boyunca oyuna yeni içerikler ve güncellemeler dahil olacak. Bunun yanı sıra tam sürüme ulaşmadan önce birçok özellik bu sürüme aktarılacak. Ancak tabii ki tam sürüme ulaşmadan önceki bu erken erişim sürümü bizlere eksik bir deneyim sunabilir diyebiliriz. İster erken işim sürümünü direkt olarak satın alıp oynayabilir isterseniz de tam sürümü beklemek için oyunu istek listenize alabilirsiniz.
 
Red Barrels tarafından biz oyunculara sunulacak olan bu yapım içerisinde korku dolu unsurlar bizleri bekliyor olacak. Oyun gerçekten de bizleri yerimizden sıçratacak ve gergin atmosferi sürekli olarak içimizde hissedeceğimiz bir yapı bizlere aktarılacak. Oyunda temel amacımız uzun süre boyunca hayatta kalmak olacak. Amacımızın hayatta kalmak olduğu bu korku deneyimi içerisinde ne kadar çok hayatta kalabilirsek o kadar çok başarıya ve çıkışa ulaşmışız demektir. Oyun içerisinde bir yaratık ve tehdit bizlere kovalıyor olacak, bu tehditten kaçmak için de tabii ki çevre unsurlarını kullanmamız gerekecek. Oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi diken üstünde hissedecek ve bu gerginliği de sürekli olarak oyun boyunca yaşayacağız.
 
 
Tek oyunculu veya arkadaşımla beraber oynayabildiğimiz bu yapım içerisinde farklı farklı bölgeler bizleri bekliyor olacak. Her bölgenin kendine ait teması ve yapısı bulunacak. Bu bölgeyi tabii ki öncelikle iyi ezberlemek ve iyi bilmek gerekecek. Dolayısıyla oyun içerisinde saklanacak yerleri, koşabileceğimiz yerleri çok iyi şekilde analiz etmeli ve bölgenin yapısını iyice öğrenmemiz gerekecek. Bölgenin yapısını öğrendikten sonra kendimi uygun bir plan oluşturabilecek ve bu plan dahilinde ise bizlere avantaj sağlayacak çevre unsurlarını kullanabileceğiz.
 
Oyun içerisinde ne kadar çok hayatta kalırsak o kadar çok başarıya ulaşmışız demektir. Etrafınızda dolanan yaratık ve yaratıklara alt etmek ve onlardan kaçmak için sürekli olarak kendimizi bir şeyler yaparken bulabilecek ve etrafı da keşfetmeye çalışacağız. Hem etrafı keşfederek hem de neler olup bittiğini öğrenmek için tabii ki hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla beraber ilerlemeye koyulacak ve oyun içerisinde bizlere sunulan çeşitli bulmacaları da çözmeye başlayacağız. Oyunda ne kadar çok hayatta kalırsak yaratığın bizi bırakma olasılığı da o kadar çok yüksek olacak. Dolayısıyla hayatta kalmanın anahtarı ise sürekli ve aktif olarak hareket halinde olmak ve bu süreçte de soğukkanlığımızı korumak olacak.
 
 
Soğuk Savaş dönemini temel alan bu yapım içerisinde arka planda bizlere bir hikaye aktarılacak. Bu hikaye kapsamında çeşitli hamleler gerçekleştirebileceğiz. Oyunda yine arka planda çeşitli deneylerin yapıldığını ve insanlar üzerinde bir şeylerin denendiğini görebilecek ve bu deneylerin de elbette başarısız olduğunu ortaya çıkarabileceğiz. Bu deneylerin akabinde ise insanların mutasyona uğradığını ve evrim geçirdiğini görebilecek, bu kapsamda da çeşitli yaratıkların ortaya çıktığını anlayacağız. Biz de bu arka planda yer alan deneyleri durdurmak ve deneyleri neden başarısız olduğunu öğrenmek için yola koyulacak ve bir yandan da hayatta kalmaya başlayacağız.
 
Birçok insanın akıl sağlığını kaybettiği bu yapım içerisinde bir şeyleri yapmaya çalışacak ve bilim adına oyun içerisinde uğraşmaya başlayacağız. Korku ve şiddetin yer aldığı bu yapım içerisinde elbette sürekli olarak korkunç yaratıklar karşımıza çıkabilecek ve bu konuda da kendimizi gergin hissedebileceğiz. Dolayısıyla bu tarz yapımları korku oyunu severler oynayabilir ve korku oyunlarından gerçekten korkan oyuncular belki de bu oyundan uzak durmak isteyebilir. Bu konuda seçimi tamamen size bırakıyor ve oyunu birazcık deneyimleyip size uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz.
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de iş birliği modunda arkadaşlarla beraber oynayabilecek ve bu kapsamda çeşitli hamleler gerçekleştirebileceğiz. Oyunda yanımıza toplamda üç arkadaş alabilecek ve dört kişilik bir takım oluşturabileceksiniz. Toplamda 4 kişilik bir takım alıştırabileceğimiz bu yapım içerisinde ekip çalışması oldukça önemli olacak. Bu takımla beraber mücadele edecek ve karşımıza çıkan tehditleri ve tehlikeleri alt etmeye koyulacağız. Tabii ki takımla ve arkadaşlarla birlikte bu tarz oyunları oynamak çok daha iyi olabiliyor, arkadaşlarla beraber plan yapmak onlarla, beraber ilerlemek ve ortamdaki korku atmosferini biraz da olsun azaltmak için ekip çalışması oldukça önem arz ediyor.
 
Outlast serisine dayanan bu yapım içerisinde bizleri tabii ki bu tema yapısı bekliyor olacak. Oyundaki gerek atmosferler gerek yaratık tasarımları tabii ki bu seriye özgü olacak. Oyunda Elbette karşımıza çeşitli yaratık ve yaratıklar çıkacak, bunlardan saklanmak için sürekli olarak hamleler gerçekleştirebilecek ve kendimizi sürekli olarak gizlenirken bulabileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde gizlilik konusu oldukça önem arz edecek ve gizlilik yeteneğimizi de bu kapsamda geliştirebileceğiz.
 
 
Oyun içerisinde etrafı keşfederek çeşitli araçlar bulabilecek ve bu araçları da kendi lehimize ve faydamıza kullanabileceğiz. Elbette oyunda ilerlemek için bazı bulmacalar da bizlere aktarılacak ve bu bulmacaları çözmek için de takım arkadaşlarımıza güvenmek durumunda kalacağız. Ekip çalışmasının çok önemli olduğu bu yapım içerisinde hem gizlilik yeteneklerimizi yükseltebilecek hem düşmanları yavaşlatmak için hamleler yapabilecek hem de kendimizi geliştirmek için oyun içerisinde uğraşmaya başlayacağız.
 
The Outlast Trials içerisinde yine çeşitli yükseltmelerin haricinde bir de karakterimizi geliştirebileceğimiz ve özelleştirebileceğimiz bir yapı bulunacak. Kendi oyun tarzımıza oluşturmak ve arkadaşlara bu tarzımızı sunmak için hem karakterimizi hem de kendi bölgemizi özelleştirebileceğiz. Oyun içerisinde bir de kendimize ait bir hücremiz bulunacak. Bu hücreyi de istediğimiz gibi dekore edebilecek ve yeni eşyaları da bu hücreye dahil edebileceğiz.
 
 
Hayatta kalma korku oyunu The Outlast Trials 18 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun ilk etapta erken erişim sürümünde yayınlanacak. Dilerseniz oyunu Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gibi bir bildirim alabilirsiniz.
 
- I Am Future: Cozy Apocalypse Survival (18 Mayıs: simülasyon, keşif, üs inşa etme)
 
 
Mandragora tarafından geliştirilen ve tinyBuild tarafından yayınlanacak olan simülasyon, keşif, üs inşa etme oyunu I Am Future: Cozy Apocalypse Survival, 18 Mayıs'ta biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Renkli bir sanat stiline ve grafik yapısına sahip olan bu oyun içerisinde bir karakterin kontrolü elimize alacak ve sular altında kalmış bu dünya içerisinde hayatta kalmaya başlayacağız. Oyun içerisinde çeşitli atmosferler ve manzaralar eşliğinde etraftan kaynaklar toplayabilecek, bu kaynakları birleştirerek yeni yapılar inşa edebilecek ve hasarlı yapıları bu kaynaklar aracılığıyla onarabileceğiz.
 
Birçok mekanik yer alıyor
 
Hayatta kalmanın bir başka deneyimini bizlere aktarmaya çalışan bu oyunda renkli grafikler ve renkli atmosferler bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde bir erkek karakteri kontrol edecek ve bu karakterle beraber bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan yeni bölgeleri keşfedecek ve bu yeni bölgelerini kilidini açmaya çalışacağız. Oyun içerisinde klasik hayatta kalma oyunlarında yer alan mekanikler bulunacak ve bu mekanikler arasında ise keşif unsurları, çiftlik-çiftçilik, simülasyon unsurları, zanaatkarlık mekaniği, inşa etme mekaniği, balık tutma mekaniği ve daha fazlası yer alacak.
 
 
Birçok mekaniğin yer aldığı ve etrafı keşfedebildiğimiz bu oyun içerisinde yeni yeni içeriklerin kilidini açabilecek ve kilidini açtığımız esnada daha fazla içeriye erişebilecek ve oyundan daha fazla zevk alabileceğiz. Oyun içerisinde yine insanlığın ve dünyanın çöküş hikayesini deneyimleyebilecek ve bu kapsamda hayatta kalmaya çalışanlardan biri olarak biz de bu dünya içerisinde bulunabileceğiz. Oyunda yine diğer hayatta kalan insanlarla tanışabilecek, onlarla beraber etkileşime geçebilecek ve diyalog içerisine girebileceğiz, Bu sayede onların ne istediğini öğrenebilecek ve onlara çeşitli yardımlar yapabileceğiz. Oyunda çeşitli yardımlar yaparak onlardan kaynaklar elde edebilecek ve aldığımız kaynaklarla beraber de kendi bölgemizi ve evimizi daha da genişletmeye başlayacağız.
 
Tarım alanı
 
 
Oyun içerisinde kendimize ait bir üs yani bir mekan bulunacak. Bu mekanı istediğimiz gibi geliştirebilecek ve yeni eşyalarla beraber donatabileceğiz. Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi çiftçilik yapabilecek, çiftçilik kapsamında da çeşitli mahsuller elde edebilecekle ve kendi tarım alanımızı kurabileceğiz. Kurduğumuz bu tarım alanı ile beraber kendimize ait yiyecekler üretebilecek ve toplayabileceğiz. Bu mahsulleri de yeri geldiği ve acıktığımız zaman yiyebileceğiz ve hayatta kalmaya bu temel unsurlardan başlayacağız.
 
Zanaatkarlık mekaniği
 
Oyunda diğer taraftan zanaatkarlık yapabilecek yani craft mekaniği ile beraber yine araçlar üretebileceğiz. Oyun içerisinde etrafı keşfettikçe yeni kaynakları kendi bünyemize dahil edebilecek, bu yeni kaynakları birleştirerek de çeşitli araçlar elde edebileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde etrafı keşfetmek, çeşitli kaynaklar toplamak ve kaynakları zanaatkarlık mekaniği içerisinde birleştirmek çok önemli. Zaten hayatta kalma oyunlarını  özüne baktığımız zaman bu mekanik oldukça ön plana çıkıyor ve bu mekaniğin de oldukça önemli olduğunu rabii ki bu tarz konularda görebiliyorsunuz.
 
 
Oyun içerisinde ilk etapta bulunduğumuz dünyanın sular altında kaldığını görebiliyor ve kendimizi bir gökdelenin çatısında bulabiliyoruz. Dolayısıyla ilk olarak burada başlayıp bu çatıyı kendi bölgemiz haline getirebiliyor ve bu çatıyı da tamamen geliştirebiliyor ve yeni tarım alanları ile genişletebiliyoruz. Oyunda elbette bu küçük bölgeyle başlayıp daha fazla bölgeyi bünyemize dahil etmek için etrafı gezmeye başlıyor ve insanlığı düştüğü bu zor durum içerisinden kurtarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda arka planda bir takım gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışacak diğer yandan ise sürekli olarak etrafı keşfederek yeni insanlarla veya karakterlerle beraber etkileşime geçebileceğiz.
 
I Am Future: Cozy Apocalypse Survival içerisinde karşılaştığımız karakterlerle beraber onların hikayelerini öğrenebilecek, nasıl bu duruma geldiğini bilebilecek ve onların yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorabileceğiz. Eğer yardıma ihtiyaçları varsa elimizden gelen her şeyi yapmaya koyulacak ve bu kapsamda da onlara yardım ederek hayatta kalmalarını sağlayabileceğiz.
 
Renkli bir atmosfer
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi renkli bir atmosfer ve grafik yapısı bizleri bekliyor olacak. Bu yapı içerisinde bizlere renkli atmosferler ve manzaralara aktarılacak. Dolayısıyla etrafa sürekli olarak bakmaya çalışacak ve yeni yerleri keşfederek bu güzellikleri ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Oyun içerisinde tabii ki keşfe çıkmak oldukça önem arz edecek. Çünkü etrafı keşfetmek sürekli olarak yeni kaynakları elde etmek anlamına gelecek. Dolayısıyla bu keşif unsurlarını bolca oyun içerisinde deneyimleyebileceğiz.
 
Sular altında kalmış bir dünya
 
Gökdelenin çatısıyla başladığımız bu hayatta kalma macerasında kendimizi başka başka alanlarda bulabilecek ve bu başka alanların temalarını keşfedebileceğiz. Oyunda yine insanlığın son günlerini yaşadığını öğrenebilecek ve bu  kapsamda bizim de elimizden gelen her şeyi yapmaya koyulduğumuzu görebileceğiz. İnsanlıktan geriye kalan her ne varsa bu oyun içerisinde yer alacak ve tutunduğumuz her bir dal bizim için çok önem arz edecek.
 
 
Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi etrafı keşfederek çeşitli kaynaklar elde edebilecek ve craft mekaniği sayesinde de yeni ekipmanlar üretebileceğiz. Oyunda ekipmanlar üretebileceğimiz kısımda birçok farklı araç ve gereç bulunacak. Bu araç ve gereçler arasında mikrodalga fırınlar, bilgisayarlar, çanak çömlek ve daha fazlası yer alacak. Bunları da hem etraftan bulabilecek hem de kendimiz üretebileceğiz. Dolayısıyla etrafı keşfetmek ve kaynakları toplamak oldukça önemli arz edecek. Oyunda yine bu araçları dinlediğimiz gibi yükseltebilecek ve daha da yenileyebileceğiz. Yeniledikçe bu eşyaları kullanma oranımız artış gösterecek.
 
Gelecek teması bulunacak
 
Oyun içerisinde bizleri gelecek teması bekliyor olacak. Dolayısıyla oyunda çeşitli robotlar yer alacak ve bu robotları da görevlendirebileceğiz. Oyunda daha fazla yalnız kalmamak ve yanımıza çeşitli arkadaşlar getirmek ve iş arkadaşı bulmak için bu robotları dahil edebileceğiz. Bu robotları da çeşitli görevlendirmeler aracı ile yanımızda tutabileceğiz. Onlarla beraber binaları ve çeşitli hasarlı yapıları onarabilecek bunun yanı sıra çeşitli mahsuller üretmek için yardımcı olarak yanımıza atayabilecek ve onları daha fazla iş için kullanabileceğiz. Dolayısıyla bu robotlar oyun içerisinde oldukça önem arz edecek. Hem iş yükü anlamında hem de yanımıza arkadaş anlamında bu robotlar yanımızda bulunabilecek.
 
Balıkçılık mekaniği yer alacak
 
 
Oyunda yine etrafı keşfederken her yerin sular altında kaldığını görebilecek ve bu salar altında kalan bölge içerisinde tabii ki balıkçılık yapabileceğiz. Balıkçılık yapma esasında birçok balık yakalayabilecek hem akşam yemeğini hem de diğer öğünler için bu balıkları toplayabileceğiz. Oyunda yine bu balıkları kızartabilecek, kendi aşçılık yeteneklerimizi yükseltebilecek, geliştirebilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz.
 
Savunma yapıları inşa edebileceğiz
 
Oyun içerisinde arka planda yine bizleri çeşitli tehlikeler bekliyor olacak. Bu tehlikeleri alt etmek ve aşmak için de kendi bölgemizi oldukça korunaklı bir yer haline getirmemiz gerekecek. Dolayısıyla savunma yapıları oluşturabilecek ve bu gelecek olan tehditlere karşı kendimizi savunabileceğiz.
 
 
 
Renkli grafikler ve sanat siline sahip bu hayatta kalma simülasyon oyunu 18 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Oyun ilk olarak erken erişim sürümünde yayınlanacak ve erken erişim sürümü boyunca çeşitli güncellemeler alacak. Oyunun şu anda Steam sayfası da açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- LEGO 2K Drive (19 Mayıs: lego, yarış, inşa etme)
 
 
Visual Concepts Entertainment tarafından geliştirilen ve 2K tarafından yayınlanacak olan lego, yarış, inşa etme oyunu LEGO 2K Drive, 19 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Lego tarzı bu açık dünya yarış oyunu içerisinde istediğimiz aracı inşa edebilecek, oluşturabilecek ve çeşitli parçaları bu aracı dahil edebileceğiz. Oyun içerisinde birçok etkinlik ve görev bizleri bekliyor olacak. Bu etkinlikler ve görevler kapsamında çeşitli maceralara ve mücadelelere atılacak, bu mücadeleler kapsamında da çeşitli ödüllerin ve yeni parçaların sahibi olabileceğiz.
 
Oyun içerisinde renkli ve canlı bir atmosfer bizleri bekliyor olacak. Zaten lego içeriklerini siz de biliyorsunuz ki tüm lego parçaları bu yapımda yer alacak. Lego parçalarını bir araya getirerek çeşitli araçlar yapabilecek ve bu parçalarla beraber birçok yarışa atılabileceğiz. Oyun içerisinde istediğimiz ve hayal ettiğimiz bir aracı inşa etmeye koyulacak ve bu kapsamda çeşitli yarışlara dahil olabileceğiz. Tabii ki yarışları kazandıkça daha fazla içeriğin sahibi olabilecek ve çeşitli ödüllerle beraber de daha fazla kaynak elde edebileceğiz.
 
 
Oyunu ister tek oyunculu istersek de çevrimiçi PVP olarak oynayabilir, dilersek yanımıza arkadaşımıza dahil ederek bölünmüş ekranda bu yarış oyununu deneyimleyebiliriz. Oyun içerisinde yer alan bu modlar sayesinde farklı farklı deneyimler elde edebilir ve her bir oyuncu bu oyundan farklı bir sonuç alabilir. Dolayısıyla oyun içerisinde yapabileceğimiz çok fazla şey olacak ve bu içeriklerle beraber oyunu deneyimleyebilecek ve çeşitli mücadelelere atılabileceğiz.
 
Oyun içerisinde elbette sıradan yarışlar değil kupa serisi maçlarına da katılabilecek ve bu turlarda sürekli olarak kazanmaya çalışacağız. Oyun içerisinde yine kendine ait lig sistemi yer alacak ve lig kapsamında çeşitli mücadelelere atılarak kendimize üst sıralara yerleştirmeye koyulacağız. Oyunda ne kadar çok mücadele edersek o kadar çok oyunun mekaniklerine alışabilecek ve kendi ürettiğimiz aracı da bu yarışlarda kullanabileceğiz.
 
 
Açık dünya içerisinde birçok etkinliklere ve yarışlara katılabilecek bu yarışlardan galip çıkarak çeşitli ödüllerin sahibi olabileceğiz. Oyunda kazanabileceğimiz birçok kupa ve etkinlik bulunacak, bu kupaları ve etkinlikleri kazandıkça daha fazla parçanın ve içeriğin kilidini açabilecek ve bu içeriklerle beraber kendi lego parçalarımızı daha da biriktirecek ve daha güçlü bir araç elde edebileceğiz. Oyunda tabii ki diğer yarış oyunlarından farklı olarak kendine özgü bir yarış mekaniği bulunacak. Legolarla oluşturduğumuz bu araçlarla atıldığımız bu macerada farklı farklı mücadelelere atılabileceğiz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı pistler bulunacak ve bu pistlerde kendimizi yaraşırken bulabileceğiz. Yine her pistin kendine ait teması havası ve dinamikleri bulunacak, tabii ki bu pistler üzerinde usta olmak ve bu pistlerden galip çıkmak için sağı solu iyi analiz etmeli ve daha sonra burada çeşitli yarışlar gerçekleştirmeliyiz. Ardından zaten bu yarışta galip çıkmak için elimizden geleni ardımıza koymayacak, hız ve stabil bir sürüş elde edersek yarıştan galip çıkmamız oldukça yüksek olacak.
 
 
Oyun içerisinde elbette açık dünya içerisinde gezebilecek ve sağda solda çeşitli etkinliklere ve yarışlara katılabileceğiz. Oyunda katılabileceğimiz onlarca yarış içeriği bulunacak ve etrafı keşfettikçe de yeni görevlerin kilidini açabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere atılacak ve bu bölgeleri keşfedecek ve atmosferi tadını çıkartabileceğiz. Oyunda yine hem etrafı keşfedecek hem kendi becerilerimizi geliştirebilecek ve hem de hayalimizdeki aracı etraftan bulduğumuz parçalarla beraber üretmeye koyulacağız. Oyunda yine etraftan çeşitli yarışlara katılabilecek, bu yarışların haricinde de kupa serilerine katılarak bu turnuvadan galip çıkmaya çalışacağız. Tabii ki bu kupa serilerinde birçok yarış olacak ve bu seri dahilinde ne kadar çok yarış kazanırsak o kadar çok puan elde ederek üst sıralara yerleşmiş olacağız. Dolayısıyla kupa serilerinde kazanabilmemiz için yüksek bir performans göstermemiz gerekecek.
 
LEGO 2K Drive içerisinde bu açık dünya dahilinde hikaye görevlerine atılabilecek ve arka planda aslında bizlere bir hikaye aktarılacak. Bu hikaye kapsamında çeşitli mini oyunlara atılabilecek, çeşitli görevler elde edebilecek ve görevleri yapmaya koyulacağız. Oyunda hikaye görevlerini yaparken bir yandan hikayenin ne olduğunu anlamaya çalışacak ve bu hikaye kapsamında oyunu bitirmeye koyulacağız. Oyunda yine çeşitli kötü karakterler bulunacak ve bu kötü karakterleri alt etmek ve bu mücadelelerde yenmek için mücadele etmeye başlayacağız. Mücadele boyutu gitgide artış gösterecek ve zorluk da yine artacak. Dolayısıyla oyun içerisinde kendi sürüş becerilerimizi geliştirmemiz ve bulduğumuz yeni parçalarla beraber aracımızı güçlendirmemiz gerekecek.
 
 
Oyun içerisinde aracımızın her bir parçasını ayrı ayrı takabilecek ve bu parçaları güçlendirebileceğiz. Yine parçalarla beraber bu parçaları araca takabilecek, araçtan bu  parçaları sökebilecek ve yenisiyle değişim yapabileceğiz. Dolayısıyla aracın birçok parçasına dokunabilecek, parçalarını değiştirebilecek ve hem de bu kapsamda güçlendirebileceğiz. Diğer yandan aracımızı istediğimiz gibi özelleştirilebilecek ve hayalimizdeki aracıbBu oyun içerisinde bir nevi legolarla yapmaya çalışacağız.
 
LEGO 2K Drive içerisinde ister tek bir yarış serisine istersek de kupa serisine dahil olabilecek, bu seriler dahilinde de istediğimiz şekilde kendimizi geliştirmeye koyulacağız. Tabii ki her yarışı kazandığımızda çeşitli ödüllere sahip olacak ve bu ödüllerle beraber yeni parçalar elde edebileceğiz. Oyunda yine hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak arkadaşlarla beraber oynayabilecek ve diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiz. Yine dilersek arkadaşımızla beraber aynı evde birlikte oynayabilecek ve bölünmüş ekranda bu oyunu deneyimleyebileceğiz.
 
 
 
Oyun içerisinde açık dünya yer alacak ve bu açık dünya çevresinde çeşitli garip görevler bulunacak. Bu garip görevler sayesinde de oyunu farklı bir şekilde deneyimleyebilecek ve diğer taraftan da eğlenebileceğiz. Yine oyun içerisinde kazandığımız her biri zaferle beraber kendi şöhretimizi arttırabilecek ve ünümüzü  yayarak da diğer oyuncuların bizi bilmesini sağlayabileceğiz.
 
Modifiye suç değil hayat tarzıdır mottosuyla beraber atıldığımız bu oyun içerisinde elimize aldığımız aracımızla ilerleyebilecek, bu araçla beraber büyük mücadelelere atılabileceğiz. Oyun içerisinde bu araçları dilediğimiz gibi özelleştirebilecek ve bu aracın parçalarını söküp takabileceğiz. Oyunda sürekli olarak kendimizi yaraşırken bulacak ve açık dünya ile beraber de bu yarış deneyimi bir nevi çeşitlendirilecek.
 
 
 
Oyunda yine kendimize ait bir garajımız bulunacak ve bu garajımızda araçları istediğimiz gibi değiştirebileceğiz. Oyunda yine araç inşa etme mekanikleri bulunacak ve lego parçalarını bu araç üzerinde birleştirebileceğiz. Oyunda yine sıfırdan inşa edebileceğimiz araçlar bulunacak ve topladığımız legolarla beraber sıfırdan araç inşa edecek ve  hayalimizdeki aracı bu oyunda yapmaya çalışacağız. İstediğimiz gibi araç inşa etmek için ekstradan bir rehber de bulunacak ve bu rehber sayesinde bir aracı nasıl inşa ederiz - nasıl yaparız - onu öğrenebileceğiz.
 
19 Mayıs tarihinde çıkış yapacak bu oyunun Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün biri bildirim alabilirsiniz. Bu tarz yarış oyunlarından hoşlanıyorsanız ve lego temasını seviyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz.
 
- Soul Delivery (21 Mayıs: gizem, platform, macera, dedektiflik)
 
 
Single-minded Ryan tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan gizem, platform, macera, dedektiflik oyunu Soul Delivery, 21 Mayıs tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Gelecek temasını işleyen bu yandan görünümlü platform oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere atılabilecek ve çeşitli gizemleri ortaya çıkarmaya çalışacağız. Gizem temasını işleyen bu oyun içerisinde çeşitli robotlar bulunacak ve bu robotlarla beraber etkileşime geçebilecek ve onlarla dilersek de diyalog içerisine girebileceğiz.
 
Oyunun temel amaçları arasında etrafı keşfetme, hikayenin gidişatını etkileme ve çeşitli gizemleri ortaya çıkarma yer alıyor. Bu kapsamda çeşitli görevleri yapabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu renkli ve ışıltılı atmosfer içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde hafıza kaybı yaşayan bir robot ile maceraya atılıyor, atıldığımız bu robot macerasında farklı robotlarla beraber etkileşime geçebiliyor ve o robotlardan çeşitli görevler elde edebiliyoruz.
 
 
Oyun içerisinde renkli bir atmosfer ve şehir hayatı bizleri bekliyor olacak. Oyunda yine farklı bölgelere ve kısımlara doğru ilerleyebilecek ve bu bölgelerin keşfini tamamlayabileceğiz. Oyunda arka planda canlı bir yaşantı ve müzikler bizlere sunulacak. Bu müzikler ve canlı hayat teması sayesinde de oyunda gerçekten de canlı ve yaşayan bir şehrin olduğunu görebileceğiz. Dolayısıyla oyunun bu tarz içeriği benimsemesi gayet güzel olmuş.
 
Soul Delivery içerisinde atıldığımız bu macerada küçük bir robotun kontrolünü elimize alacak ve sağa sola doğru koşturmaya başlayacağız. Oyun içerisinde bu robotla beraber ilerleyebilecek ve etrafta neler olur bittiğini öğrenmeye çalışacağız. Oyunda hafıza kaybı yaşayan bir robotu elimize aldığımız esnada aslında sürekli olarak bu konudan muzdarip olacak ve bu konuyu nasıl aşarız onu bulmaya başlayacağız. Oyunda yine insanlar ve yapay zeka arasında neler olup bittiğini öğrenebilecek ve bu amaç dahilinde de oyunda hikaye kapsamında ilerleme kat edeceğiz.
 
 
Oyun içerisinde renkli ve parlak bir dünya bizleri bekliyor olacak. Bu dünya içerisinde kendimize ait çeşitli görevlerimiz bulunacak ve bu görevleri yapmak için de robotumuzun kontrolü elimize alacağız. Oyunda yine etrafı keşfedebilecek, hikaye kapsamında çeşitli görevler yapabilecek ve etrafta etkileşime geçebileceğimiz çeşitli nesneler bulunacak. Platform macerasını bizlere sunan bu oyunda diğer robotlarla beraber karşılaşabilecek, bu robotlarla çeşitli diyaloglar arasına girebilecek ve bu robotlardan çeşitli görevler elde edebileceğiz. Bir yandan hikayenin gidişatını öğrenebildiğimiz diğer yandan ise çeşitli görevler yapabildiğimiz bu oyun içerisinde aslında paket teslim etmek tamamen bizim işimiz olacak.
 
Soul Delivery içerisinde görev serisini yerine getirirken elbette hikaye bir yerden patlak verecek ve bizi merak içerisine sokmaya başlayacak. Oyunda bir gün görev yaparken isimsiz bir paket teslim etmemiz gerekecek. Bu paketi teslim ederken gecenin karanlığına doğru yol alacak ve bu kapsamda da çeşitli gizemler ortaya çıkmaya başlayacak. İşte burada hikayenin kırılma anı yer alacak ve bu hikaye kapsamında da birçok kırılma yaşayacağımız aşikar.
 
 
Oyun içerisinde sürekli olarak etrafı keşfedecek ve bulduğumuz her bir robotla beraber diyaloglara girecek ve arka planda neler olup bittiğini öğrenmemeye koyulacağız. Bu oyunun temel amacı da zaten bu. Yerine getirmemiz gereken görevlerin olduğu oyun içerisinde yine seçim yapabileceğimiz çeşitli sekanslar ve kısımlar bulunacak. Bu kısımlarda seçimlerimizle beraber hikayenin gidişatı etkilenecek. Dolayısıyla bu seçimlerin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda seçim yapmamız gereken anlarda kontrol tamamen bize bırakılacak ve bu kontrol sayesinde de istediğiniz gibi seçim yaparak hikayenin gidişatına yön verebileceğiz.
 
Bilim kurgu hikayesinin ve macerasının bizlere aktarıldığı bu yapım içerisinde gizemli bir dünya yer alacak ve bu gizemli dünya etrafında çeşitli sırları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi gidişatı etkileyen seçimler yapmamız gerekecek bu ve bu seçimlerle beraber farklı sonlara doğru yol alabileceğiz. Oyunda kendimize ait çeşitli yetenekler bulunacak ve bu yetenekler dahilinde de platform zorluklarını aşmaya koyulacağız. Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada çeşitli bulmacalar da bizlere aktarılacak ve bu bulmacaları çözmek için de kendi becerilerimizi ve yeteneklerimizi kullanabileceğiz. Bu kapsamda bu bulmacaları ortadan kaldırabileceğiz.
 
 
Bulmacaların zorluğu gitgide artış gösterecek ve zor bulmacalar da karşımıza ilerleyen kısımlarda çıkabilecek. Yandan görünümlü gelecek temalı platform oyunu içerisinde istediğimiz gibi etrafı dolanabilecek ve bu canlı yaşamı içeren bölgelerde gezinebileceğiz. Oyun içerisinde herhangi bir şiddet veya aksiyonun unsuru yer almayacak. Dolayısıyla sadece macera ve keşif unsurları bulunacak. Oyunda ateş etme dövüşme ve diğer şiddet içeren mekanikler yok böylece istediğiniz gibi ve rahat bir şekilde etrafı dolanabilecek ve bu kapsamda çeşitli görevleri yapabileceksiniz.
 
Bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulacak bu oyundan çok üst düzey bir dinamik beklememiz gerekecek ancak yine de geliştiricinin bizlere sunduğu ortam ve canlı atmosfer gerçekten de ilgimizi çeken türden. Dolayısıyla oyun içerisinde bu yapıyı yakalamak ve bizlere aktarmak oldukça önemli arz edecek. Bizim de bir oyuncu olarak bu bağımsız yapıma çok fazla yükselmemeniz ve çok fazla beklenti içerisine girmememiz en iyisi olacak. Dolayısıyla yüksek beklentiler içerisinde girersek belki de aradığımızı bulamayabilecek ve güzel bir deneyim elde edebileceğimiz bu oyundan Belki de hiç zevk almadan ayrılabileceğiz. Dolayısıyla beklentilere doğru şekilde ayarlamak oldukça önemli.
 
 
Bir iş robotu olarak atıldığımız bu macerada gelecek teması yer alacak. Gelecek teması içerisinde neon ışıklar ve canlı atmosfer bizlere aktarılacak. Oyun içerisinde gecenin karanlığı oldukça güzel bir şekilde bizlere sunulacak ve bu ışıltılı dünya içerisinde yolumuzu bulmaya koyulacağız. Oyunda atıldığımız macerada çeşitli görevleri yaparak hikayenin gidişatına etki edebilecek ve istediğimiz şekilde hikayenin gidişatına dokunabileceğiz. Seçimlerimizin önemli olduğu bu oyunda küçük bir robotu kontrol ederek sağa sola keşfedecek ve bu keşif unsurları ile beraber hikayenin son bulmasını bekleyeceğiz.
 
21 Mayıs tarihinde çıkış yapacak olan bu platform dedektiflik oyunu tek oyunculu bir yapıyı bizlere aktarıyor ve bu kapsamda güzel ve ilgi çekici bir dünya bizlere sunulması hedefleniyor. Oyun içerisinde birçok detay bulunuyor ve bu detaylar arasında ilgi çekici gizem ve sırlar bulunuyor. Bu sırları açığa çıkarmak da bizim görevimiz. Siz de bu tarz platform bulmaca ve dedektiflik oyunlarından hoşlanıyorsanız bir yandan da gelecek teması ilginizi çekiyorsa bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıkış yaptığı gün bir bildirimini alabilirsiniz.
 
 
İstek listeniz eklediğiniz her oyun için mail adresinize bir bildirim gelebilir ve bu sayede oyundan haberdar olabilirsiniz. Her ne kadar oyunun hangi gün çıkış yaptığını bilsek de o günü bazen kaçırabiliyor ve bu bildirimler de bizlere yardımcı olabiliyor. Dolayısıyla listeye eklemek oldukça önem arz ediyor.
 
- Firmament (18 Mayıs: bulmaca, keşif, gizem, macera)
 
 
 
Cyan Worlds tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan bulmaca, keşif, gizem, macera oyunu Firmament, 18 Mayıs tarihinde geliyor. İlgi çekici görsellere ve atmosferlere sahip olan bu bulmaca macera oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere doğru atılabilecek, bu bölgelerin manzaralarını - atmosferlerini keşfedebilecek ve dibimizin düşeceği yapılarla karşılaşabileceğiz. Oyun bizlere 3 boyutlu bir ortama götürecek ve bu ortamla beraber bu bölgede bulunan bulmacaları çözmeye çalışacak ve benzersiz bulmacalarla beraber kendimizi bu bulmacalara kaptırabileceğiz.
 
Oyun içerisinde ilk etapta çeşitli kolay bulmacalar karşımıza çıkacak, tabii ki bu bulmacaların zorluğu her bulmaca oyununda olduğu gibi ilerleyen süreçte artış gösterecek. Bu zorluklarla beraber daha farklı ve karmaşık yapıları çözmeye çalışacağız ve bu dünya içerisinde yer alan gizemleri ve sırları açığa çıkarmaya başlayacağız. Oyun içerisinde karlı bölgelerden güneşli ortamlara dağlık yamaçlardan mağaralara kadar birçok bölgeye doğru ilerleyebilecek, buraları keşfedecek ve bu kapsamda bulmacaları çözebileceğiz.
 
 
 
Bulmaca macera oyunu içerisinde bir de arka planda bizlere hikaye anlatılacak, bu hikaye kapsamında kendimizi benzersiz diyarlara gittiğimizi, bu bulmacaların arkasında yer alan hikayeleri öğrenebildiğimizi ve bu atmosferleri deneyimleyebildiğimizi görebileceğiz. Hikaye konusu tabii ki bulmaca oyunlarında çok fazla ön plana çıkmayan bir yapı. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan çok üstün bir hikaye anlatın ve hikaye içeriği beklemiyoruz. Genellikle bu tarz oyunlarda kayıp medeniyetleri araştırmaya koyulduğumuz bir sistem bizlere aktarılıyor. Ancak bu yapım bizlere daha üstün bir anlatım yaparsa elbette ki şaşıracağımız ve sevineceğimiz bir durum olur.
 
Bu bulmaca ve macera oyunu bizlere Myst ve Riven adlı oyunları geliştiricisinden geliyor yani daha önce bu tarz üzerinde ustalaşmış bir ekibe sahip bir stüdyodan yeni bir bulmaca macera haline geliyor diyebiliriz. Dolayısıyla bu oyun içerisinde de ilgi çekici bulmacalar, ilgi çekici manzaralar ve atmosferler bizleri bekliyor olacak. Oyunda farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebilecek, bu bölgeleri keşfedebilecek, etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak ve hikaye kapsamında buralara neler olur bittiğini görebileceğiz. Oyun içerisinde sürekli olarak terk edilmiş bölgelere doğru ilerleyebilecek, elbette terk edilmiş bölgelerdeki kimsenin olmadığını görebilecek ve bu harabeler içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışacağız.
 
 
 
Oyunda bizlere sunulacak olan üç farklı diyar bulunacak. Bu diyarların her birinin kendine ait bölgeleri ve keşfetmemiz gereken unsurları bulunacak. Bu diyarların her birini keşfedecek, bu diyarlar içerisinde yer alan bölgelerdeki sırları açığa çıkarabilecek ve her diyarın İçerisinde bulunduğu bu bulmacaları çözmeye başlayacağız. Oyun içerisinde ne kadar çok bulmaca çözersek oyunu mekaniklerine o kadar çok alışabilecek ve artık bulmacaların belki de bizlere daha kolay geldiğini görebileceğiz. Oyunda sürekli olarak etraftaki bulmacalar çözebilecek, bu bulmacaları çözerken kendi yolumuzu açabilecek ve yeni bölgelere doğru adım atabileceğiz.
 
İlgi çekici görselliğe ve grafiğe sahip olan yapım içerisinde elbette güzel bir bulmaca deneyimi bizleri bekliyor olacak. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun içerisinde ağzımızı açık bırakan görseller, atmosferler ve daha fazlası bizlere aktarılacak. Dolayısıyla oyun içerisinde bu manzaralara sürekli olarak bakacak belki de fotoğrafını ve ekran görüntüsünü çekecek ve daha fazlasını bu yapım içerisinde görebileceğiz. Oyunda her bölgenin kendine ait atmosferi ve manzarası bulunacak. Bu manzaraları keşfetmek için tabii ki bu bölgelere ilerlememiz gerekecek, bölgelere ilerledikçe yeni atmosferlerin ve manzaraların olduğunu görebilecek ve buraları keşfetmeye başlayacağız.
 
 
 
Bu bulmaca macera oyunu içerisinde herhangi bir aksiyon veya dövüş sekansı yer almayacak. Dolayısıyla oyun içerisinde bir de yürüme simülasyonu diyebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılacak. Bu yapıyla beraber sürekli olarak farklı bölgelere ve  manzaralara doğru ilerleyebilecek, bu bölgeleri keşfedebilecek, bazı yapıların içerisine girebilecek, bu yapıların içerisinde yer alan sırları açığa çıkarabilecek, arka planda anlatılan hikayeleri öğrenebilecek ve daha fazlasını bu yapı içerisinde gerçekleştirebileceğiz. Oyunda elbette arka planda bir hikaye anlatırken bir de bu bölgelerde karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye çalışacak, kendi aklımızı zorlayabilecek ve bulmacaların gitgide zorlaştığını hissedebileceğiz.
 
Oyun içerisinde bu bulmacalar çözerken ve farklı bölgelere ilerlerken  elimizde bir cihaz yer alacak. Bu cihazla beraber diğer diyarlara doğru ilerleyebilecek ve bu cihaz aslında bir nevi farklı yerlere gitmemizin, bulmacaları çözmemizin ve hikayeyi anlatmamızın anahtarı olacak diyebiliriz. Oyun içerisinde bu cihazla beraber farklı bölgelerin sırlarını açığa çıkarabilecek, bu bölgelerin hikayeleri öğrenebilecek ve bu bölgelerde yer alan zorlu bulmacaları çözebileceğiz.
 
 
 
Oyun içerisinde her bölgenin kendine ait hikayeleri bulunacak ve bu hikayeleri öğrenebileceğiz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı diyarlar olacak ve bu üç  farklı diyar içerisinde farklı atmosferler manzaralarla karşılaşabilecek, buralarda yer alan farklı temalara ve içeriklere sahip bulmacaları çözebilecek ve her diyarın kendine özgü bölgelerine keşfedebileceğiz. Oyun içerisinde her diyar farklı bir amaca hizmet ediyor olacak. Dolayısıyla bu amaçları, hikayeleri ve daha fazlasını öğrenmek tamamen bizim işimiz olacak. Yani oyun içerisinde her keşifle beraber yeni bir detayı ve hikayeyi öğrenebileceğiz.
 
Firmament içerisinde etrafı keşfettikçe devasa makinelerin olduğunu görebilecek ve bu makinelerin aslında ne işe yaradığını öğrenmeye çalışacağız. Bu devasa makinelerin ne amaçla kurulduğu, hangi amaca hizmet ettiği ve arka planda neler olduğunu öğrenmek tamamen bizim işimiz olacak. Dolayısıyla bu makineler her diyar yer alacak ve makinelerin ne işe yaradığını ve işin özünü öğrenmeye başlayacağız. Oyun bir yandan da bunlar bizlere aktarılmaya çalışacak ve arka plandaki hikayenin temeli de bu diyebiliriz.
 
 
Bir yandan yürüme simülasyonu içerisinde yer aldığımız ve diğer yandan ise bulmaca ve macera unsurlarını deneyimleyebildiğimiz Firmament içerisinde elbette etrafı keşfetmek, çeşitli bulmacaları çözmek ve bulmacaların arkasında saklanan gizemleri ortaya çıkarmak temel hedefimiz olacak. Bu tarz oyunlarda sürekli olarak etrafı keşfedecek, sürekli olarak etrafı keşfetmek için de yürüyebilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Dolayısıyla yukarıda da bahsettiğim gibi ilgi çekici bir yapı bizleri bekliyor olacak.
 
İlgi çekici manzaralara ve atmosferlere sahip bu bulmaca macera oyunu Firmament 18 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde farklı diyarlar bulunuyor ve bu diyarları keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun tam sürüm olarak yayınlanacak dolayısıyla oyunda herhangi bir erken erişim sürümü vb. olmayacak. Oyunun şu anda Türkiye fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı gün fiyatını öğrenebilecek ve satın alabileceğiz. Oyunun şu an Steam sayfası da açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebili ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bulmaca ve macera türünü sevenlere bu oyunu muhakkak denemenizi ve bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.
 
- Humanity (16 Mayıs: bulmaca, platform, keşif, macera)
 
 
Tha ltd. tarafından geliştirilen ve Enhance tarafından yayınlanacak olan bulmaca, platform, keşif, macera oyunu Humanity, 16 Mayıs tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bir köpeği kontrol edeceğimiz bu yapım içerisinde büyük kalabalıklara rehberlik edecek ve bu kalabalıkları doğru yere doğru ulaştırmaya başlayacağız. Farklı bir yapıyı ve ilgi çekici ortamı bizlere aktarmaya çalışan bu bulmaca aksiyon macera oyunu içerisinde benzersiz bir yapı bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde alışılagelmişin dışında bir dünya tasarımı, içerik ve daha fazlası bizlere aktarılacak. Dolayısıyla daha önce  deneyimlemediğimiz bir oyun içeriği bu oyunla beraber tüketebileceğiz.
 
Daha önce çeşitli etkinliklerle beraber duyurulan bu oyun yapısı itibarıyla oyuncuların ilgisini çeken bir proje. Daha önce çıkış tarihi belli olmayan oyunun yakın zamanda çıkış tarihi belli oldu ve oyun birçok platforma çıkışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bir köpeği kontrol ettiğimiz ve bu köpekle beraber büyük kalabalık gruplara rehberlik ettiğimiz yapım içerisinde yükseklere doğru zıplayabilecek, uçabilecek ve kalabalık topluluğu bir yerden bir yere doğru ulaştırmaya başlayacağız. Oyun içerisinde uçup kaçabileceğimiz bir yapı bizleri bekliyor olacak ve gerçekten de büyük bir evrenin bizlere sunulacağını söyleyebiliriz.
 
 
Oyunda yapmamız gereken çeşitli görevler bulunacak ve bu görevleri yapmak için de tabii ki farklı hamleler gerçekleştirmeye başlayacağız. Örneğin bir yerden bir yere uçarak kalabalık grubu oraya geçirebilecek, oraya yönlendirebilecek ve bizim peşimizden gelmesini sağlayabileceğiz. Aynı zamanda bu döngü sürekli olarak devam edecek ve karşılıklı olarak farklı kalabalık grupların karşıdan karşıya geçtiğini görebilecek ve oyun içerisinde canlı ve bir yandan ilgi çekici görsellerin oluşması sağlanacak.
 
Farklı bir sanat tarzıyla ve yapısı ile karşımıza çıkacak bu oyun içerisinde hikaye modu da yer alacak ve bu hikaye modu kapsamında bizlere aktarılan hikayeyi deneyebilecek, hikayenin bizlere ne sunduğunu öğrenebilecek ve bu hikaye kapsamında bizlere verilen çeşitli görevleri yapmaya başlayacağız. Oyunda yine diğer taraftan çeşitli kullanıcıların yaptığı bölümler bulunacak ve bu bölümler içerisinde farklı tasarımlar bizleri bekliyor olacak. Bu farklı tasarımlarla beraber biz de kendimize ait bir seviye tasarımı yapabilecek ve oyun yapısı itibarıyla bizlere bu seviye tasarım aracını sunacak.
 
 
Seviye tasarım aracıyla beraber biz de kendi fikirlerimizi ve taslaklarımızı oyun içerisine dahil edebilecek ve bu seviye tasarım ile beraber diğer oyunculara çeşitli gösterişler yapabileceğiz. Oyunda kendi fikirlerimizi bölümler içerisine dahil ederek bu seviye tasarımlarını farklı oyunculara sunulabilecek, çeşitli sahneler ve aksiyon unsurlarını bölümlere dahil edebilecek ve kendi sanat tarzımı bu oyun içerisinde icra edebileceğiz. Dolayısıyla oyun bizlere geniş bir araç kiti sunarak bu seviye tasarımını yapmamıza olanak sağlayacak. Biz de kendi tasarımımızı yapmak için bu oyunda bir süre vakit geçirmeye başlayacak ve kendimize ait çeşitli bölüm tasarımları yapabileceğiz.
 
Bulmaca çözme ve aksiyon unsurlarının harmanlandığı bu yapım içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde bu kamera bakış açısıyla beraber ilerleyecek, çeşitli kalabalık gruplara rehberlik edecek ve bu kapsamda çeşitli görevler yapmaya başlayacağız. Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada karşımıza farklı tarzda bulmacalar da çıkacak, bu bulmacaları çözmek için elbette oyun içerisinde çeşitli hamleler gerçekleştirebileceğiz ve arkamızda bulunan kalabalık grupları da o tarafa doğru yönlendirmeye başlayacağız. Her bölüm içerisinde farklı bulmacalar ve yapmamız gereken unsurlar bulunacak. Dolayısıyla onları yapmak için biraz uğraş vereceğiz.
 
 
Humanity içerisinde bulunduğumuz esnada kalabalık gruplara rehberlik edebilecek, bu grupları farklı bölgelere doğru yönlendirebilecek ve her kalabalık grubu farklı bir tarafa doğru ilerletebileceğiz. Oyunda sürekli olarak kalabalık gruplarının çeşitli hamleler yaptığını ve sağda sağda uçuşan insanları görebileceğiz. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak bir insan akımının olduğunu ve bu insanların da sürekli olarak bir yerlere gittiğini söyleyebiliriz. Oyunda bu sürekli olarak akan insan trafiğiyle beraber farklı bir görüntü bizlere aktarılıyor olacak. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı bir yapı ve ilgi çekici bir tasarım bizlere aktarılacak.
 
Oyunda elbette yukarıda da bahsettiğim gibi farklı tarzda bulmacalar bizleri bekliyor olacak. Bu bulmacalarla beraber yapmamız gereken çeşitli eylemler ve aksiyon kısımları yer alacak. Çeşitli parçaları bir araya getirecek bunun yanı sıra karşımıza çıkan patronları alt etmeye çalışacak ve aksiyon içerisine bu kalabalık grupla beraber dahil olabileceğiz. Örneğin bir bölüm içerisinde bir patron savaşı ile karşılaşacağız ve bu kalabalık grupla beraber o patron savaşına dahil olmaya başlayacak ve bu kalabalık grubu yönlendirerek ve onlara rehberlik ederek bu patronu alt etmeye başlayacağız.
 
 
Karşımıza çıkan patronlar genel olarak kalabalık grupları ortadan kaldırmaya yok etmeye yönelik hamleler yapacak. Dolayısıyla biz de bu kalabalık grubu yani insan grubunu hayatta tutmaya çalışarak bu grubu patronun yanına ulaştırmaya çalışacak ve ona karşı çeşitli hamleler gerçekleştirmeye başlayacağız. Bu kalabalık grupları düşmanların üzerine doğru yönlendirebilecek ve yönlendirdiğimiz grupla beraber onlara zarar verebileceğiz ve nihayetinde ise onları alt edebileceğiz.
 
Humanity içerisinde farklı farklı bölümler ve tasarımlar ve bizleri bekliyor olacak. Bölüm ve tasarımlar arasında tabii ki diğer kullanıcılarına çeşitli tasarımları da bulunacak. Dolayısıyla onları deneyimleme fırsatımız da olacak. Oyun içerisinde çeşitli zorluklar bizleri bekliyor olacak yani ilk etapta oyuna alışmamız açısından kolay bir yapı bizlere aktarılacak daha sonra bu zorluk seviyesi gitgide artış gösterecek. Dolayısıyla oyun içerisinde kolaydan zora  doğru artış gösteren bir yapı bizleri bekliyor olacak.
 
 
Oyun içerisinde sürekli olarak büyüyen bir evren ve dünya bizlere aktarılacak. Dolayısıyla oyun içerisinde yapabileceğimiz oldukça sınırsız bir içerik bizlere sunulacak. Oyunda istediğimiz gibi tasarımlar oluşturabilecek, kendi fikirlerimizi oyuna dahil edebilecek ve kendi bulmacalarımızı da diğer kullanıcılara sunabileceğiz. Çeşitli araçlarla ve oyun için içerikleriyle beraber bu oyundan farklı bir deneyim elde edebileceğiz.
 
Standart bir bulmaca platform deneyiminin bizlere aktarılmadığı daha farklı bir yapının bizlere sunulduğu Humanity içerisinde bir köpekle beraber ilerleyebilecek, bu köpeğin kalabalık gruplara rehberlik ettiğini görebilecek ve çeşitli zorlukları bu köpekle beraber açmaya çalışacağız. Oyun içerisinde insan sürülerini ve kalabalık grupları yönlendirebilecek, onları bulmacaları çözmek için bir araç olarak kullanabilecek ve daha fazla zorluğu bu gruplarla beraber aşmaya başlayacağız.
 
 
Farklı bir tarza ve yapıya sahip olan Humanity 16 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun hem VR  başlıklara hem de normal sistemlere ve konsollara çıkış yapmaya hazırlanıyor. Tabii ki bu oyunu sanal başlıklarda deneyimlemek oldukça farklı bir hissiyatı bizlere aktarabilir. Elinde bu sanal başlıktan olanlar oyun içerisinde daha farklı bir deneyim elde edebilir.
 
Siz de bu farklı deneyime göz atmak ve denemek istiyorsanız çıkış tarihini bekleyebilir ve bu süreçte oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.
 
- ENDLESS Dungeon (18 Mayıs: aksiyon, strateji, taktik)
 
 

AMPLITUDE Studios tarafından geliştirilen ve SEGA tarafından yayınlanacak olan aksiyon, strateji, taktik, rol yapma oyunu ENDLESS Dungeon, 18 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Üstten görünümlü bu aksiyon oyunu içerisinde kendimizi kule savunma sistemi içerisinde bulabilecek ve hem aksiyon hem de kule savunma öğeleriyle beraber karşılaşabileceğiz. Oyunda bu iki temel unsur birbirine harmanlanmış durumda ve karışık bir şekilde karşımıza geliyor. Oyundaki bu yapı ile beraber kendimizi sürekli olarak bir şeylerden savunmaya çalışacağımızı görebiliyor ve bunun akabinde de aksiyon içerisine dahil olabiliyoruz.

Hem tek oyunculu hem de iş birliği modu
 
 

Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğimiz iş birliği moda bulunuyor. Bu modlar sayesinde oyunda istediğimiz şekilde yer alabiliyor ve tehlikeleri ve tehditleri alt edebiliyoruz. Bu tarz oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamak ve eğer içerisinde bu tarz modlar varsa birlikte ilerlemek çok daha keyifli oluyor. Dolayısıyla oyunu tek oyunculudan ziyade çok oyunculu yani arkadaşınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyorum.

Üstten görünümlü bir yapı
 
 

ENDLESS Dungeon içerisinde üstten görünümlü bir yapı bizleri bekliyor olacak. Bu yapı ile beraber prosedürel yani rastgele bir yapı bizlere sunulacak. Bu yapı ile beraber her bir oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edebilecek ve rastgele karşımıza tehditler ve tehlikeler çıkabilecek ve bu tehditlerin geliş yönleri ve yaptığı hamleler de değişkenlik gösterebilecek.

Düşman dalgaları

Oyun içerisinde üzerimize sürekli olarak düşman dalgaları gelecek ve bu düşman dalgalarını alt etmek için de çeşitli savunmalar kuracak ve bu savunmalarla beraber düşman dalgalarını ve gruplarını ortadan kaldırmaya çalışacağız. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyun hem aksiyon hem de kule savunma türüne harmanlıyor ve bu harmanlama sayesinde kendimizi sürekli olarak bölgeyi savunurken bulabiliyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak üzerimize düşman grupları geliyor ve düşman grupları da her bir bölgede ve kısımda çeşitlilik gösteriyor. Yani üzerimize sürekli olarak aynı düşmanlar gelmiyor bu düşmanlar çeşitleri göstererek farklı bir şekillerde de karşımıza çıkabiliyor.
 
 

Oyunda her bir düşman farklı bir yapıya sahip oluyor ve bu yapı sayesinde de bizlere farklı şekilde saldırabiliyor ve farklı şekillerde de ilerleyiş gösterebiliyor. Her bir düşmanın kendine ait hızı, animasyonu, geliş açısı ve aksiyon şeması bulunuyor. Bu yapı sayesinde de oyun bizlere çeşitlilik açısından farklı düşmanları karşımıza çıkarıyor. Oyundaki temel amacımız ise bu düşman gruplarına karşı elimizde bulunan araçları kullanmak ve bunun akabinde de bölgemizi savunmak. Oyun içerisinde korumamız gereken bir kristal yer alıyor ve eğer bu kristalin düşmanlar tarafından ele geçirildiğini görürsek bilin ki oyunu kaybetmişiz demektir.

Oyun içerisinde roguelike bir yapı bulunuyor ve bu yapı sayesinde de kendimizi sürekli olarak ölüp dirildiğimiz bir sekans içerisinde bulabiliyoruz. Dolayısıyla oyun bu tarz yapısıyla beraber sürekli olarak bir şeyler denememizi istiyor ve bu esnada her deneyiş sonrasında da kendimizi geliştirmemizi sağlıyor. Oyun içerisinde bu tarz hamleler yaptıktan sonra eğer işlemezse farklı bir hamle yapmaya çalışıyor ve bu hamle üzerinde ve plan üzerinde ustalaşmaya başlayabiliyoruz. Oyunda tabii ki zorlandığımız kısımlarda yanımızda arkadaşlarımızı davet edebiliyor ve bu zorluklara arkadaşlarla beraber göğüs gerebiliyoruz.
 
 

ENDLESS Dungeon içerisinde kendimize ait bir bölgemiz yani kulemiz bulunuyor. Bu kulemizi savunmak oyundaki temel amacımız oluyor. Oyun içerisinde tabii ki bu kulenin bir çekirdek merkezi yer alıyor. Bu kısma da da kristal deniyor. Bu kristali ne pahasına olsun korumaya çalışıyor ve düşman gruplarını da bu esnada alt etmeye başlıyoruz. Üzerimize sürekli olarak düşmanlar ve düşman grupları geliyor, bu düşman dalgalarını savunmak ve kendimize ait bir savunma oluşturmak çok önem arz ediyor. Oyunda aksiyon içerisine doğrudan dahil oluyor ve düşman gruplarını alt etmek için hem kendimiz hem de arkadaşımızla beraber iş birliği yapabiliyoruz. Oyun içerisinde diğer kule savunma oyunlarında olduğu gibi avunma kulesi yerleştirip oyunu izlemiyor doğrudan bir karakter aracılığıyla kendimizi aksiyon içerisine dahil edebiliyoruz.

Oyun içerisinde bir istasyon dahilinde kendimizi bulabilecek ve bu istasyondan çıkış yolunu aramaya koyulacağız. Oyunda gelecek temasa bizlere aktarılacak ve uzay istasyonu içerisinde kendi çıkış yolumuzu bulmaya başlayacağız. Oyunda gelecek teması dahilinde karşımıza farklı robot tehditler çıkacak ve bunları da alt etmek için elimizdeki silahları ateşleyebilecek ve çeşitli patlayıcıları da düşmanlara karşı kullanabileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz çeşitli silahlar arasında tabancalar, makineli tüfekler, patlayıcılar ve daha fazlası yer alacak. Oyun içerisinde ister tek oyunculu istersek de bir takım kurarak toplamda üç  kişiyle beraber ilerleyebilecek ve düşmanlara karşı bu takımla beraber mücadele etmeye koyulabileceğiz.
 
 

ENDLESS Dungeon içerisinde her hamleyi planlamak ve çeşitli stratejiler oluşturmak oldukça önem arz edecek. Çünkü bu planlamalar dahilinde farklı farklı düşman gruplarını ve ordularını alt etmeye çalışacak ve bu düşman dalgalarını alt etmek için de bir plana ihtiyacımız olacak. Bunun dışında oyunda yine yukarıda bahsettiğim silahlar haricinde alev makineleri bulunacak. Bu alev bayi makineleri ile beraber düşmanları kızartmaya başlayacağız ve keskin nişancı silahını alarak da düşmanları tek atışta indirebileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğimiz çok çeşitli cephane türü ve silah türü bulunacak. Bunları kullanmak da tamamen sizin stratejinize ve planınıza bağlı olarak değişkenlik gösterecek.

Bir yandan hayatta kalmaya çalıştığımız diğer  yandan ise kendi bölgemiz savunmaya koyulduğumuz bu aksiyon - kule savunma oyunu içerisinde sürekli olarak yeni araçlar bulmaya çalışacak ve bulduğumuz bu araçlarla beraber de karşımıza çıkan düşman grupları alt edebileceğiz. Oyunda geniş bir silah kütüphanesi bulunacak ve bu silah kütüphanesi içerisinden istediğimizi kullanabilecek ve düşmanları üzerine bu silahları uygulayabileceğiz.
 
 

Oyunda atıldığımız her bir bölgede farklı farklı sırlar, tehlikeler ve hazineler yer alacak. Yine oyun içerisinde etrafı keşfetmek, çeşitli hazineleri ve unsurları açığa çıkarmak çok önemli. Oyunda yine bu tarz mekanikler bulunacak ve etraftan bulduğumuz ganimetler sayesinde de yeni içeriklerin kilidini açabileceğiz ve düşmanların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkabileceğiz. Oyunda yine karşımıza normal düşmanlarını haricinde bir de devasa yaratıklar çıkabilecek. Bu devasa yaratıkları aşmak için de hem kendimize hem de ekibimize güvenebileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak plan yapmak ve strateji uygulamak çok önem arz edecek.

Bir yandan hayatta kalmaya çalıştığımız diğer yandan ise kendi bölgemizi savunmaya koyulduğumuz ENDLESS Dungeon 18 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun şu anda ön siparişleri açık durumda ve dilerseniz istediğiniz gibi sipariş verebilir ve oyun çıkmadan önce sahibi olabilirsiniz. Oyunu standart sürümü 399 Türk lirasından satışta diğer bir sürümü ise 499 Türk lirasından bizlere sunuluyor. Hangi sürümü oynamak isterseniz o sürümü satın alabilir ve oyunun çıkış yapacağı günü bekleyebilirsiniz.
 
- Inkbound (22 Mayıs: sıra tabanlı, taktik, rol yapma)
 
 

Shiny Shoe tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan sıra tabanlı, taktik, rol yapma oyunu Inkbound , 22 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Üstten görünümlü bu renkli sanat stiline sahip oyun içerisinde çevrimiçi ve tek oyunculu bir yapı bizleri bekliyor olacak. Oyunu istersek iş birliği modunda arkadaşlarımızla beraber ve oyuncularla beraber oynayabilecek istersek de tek oyunculu bir şekilde bu mücadeleye atılabileceğiz. Oyunda sıra tabanlı taktik unsurları bulunacak ve bu kapsamda çeşitli mücadelelere atılabilecek ve kendi planımızı ve stratejimizi oluşturabileceğiz.

Oyun içerisinde yine farklı farklı bölgelere geçiş yapabilecek, bu bölgeleri keşfedebilecek ve bu belgelerin atmosferini görebileceğiz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi renkli ve ilgi çekici ve grafik stili benimsenmiş durumda. Bu sanat stili ile beraber gerçekten de güzel bir iş çıkaracaklarına inanıyorum. Oyunda diğer taraftan roguelike unsurları bulunuyor yani bu unsurların olması oyunda sürekli olarak yeni bir şeyleri deneyebileceğimiz, sürekli olarak ölebileceğimiz ve mücadeleleri kaybedebileceğimiz anlamına geliyor.
 
 

Sıra tabanlı taktik savaşlarında siz de biliyorsunuz ki önce bir takım sonra diğer takım saldırılara geçiş yapıyor ve takım içerisinde kaç kişi varsa ona göre de bu sıra dönüş yapabiliyor. Örneğin ilk etapta sizin takım başlıyor diyelim, bu takım içerisindeki tüm karakterler tek tek hamleleri gerçekleştiriyor daha sonrasında ise hamle sırası karşı tarafa geçiyor. Karşı takımda da kaç karakter yer alıyorsa her bir karakter hamlesini gerçekleştirmeye başlıyor. Her karakter hamlesini yaptıktan sonra sıra tekrardan diğer takıma geçiyor. Dolayısıyla bu şekilde bir ilerleyiş söz konusu.

Bu tarz taktik tabanlı oyunlarda yapacağınız her hamle çok önem arz ediyor. Çünkü bir karakterle yaptığınız normal bir saldırı onun çok açığa çıkmasını ve düşmanlara yem olmasını sağlayabiliyor. Dolayısıyla oyundaki yapacağımız her bir hamleye oldukça dikkat etmemiz lazım. Oyundaki her bir hamle sonrasında ise yapacaklarımızı düşünmemiz ve kendimize ait bir strateji ve plan oluşturmamız gerekiyor.

Üstten görünümlü bu oyun içerisinde gruplar halinde ilerleyebilecek ve kendi takımımızı bu yapım içerisinde kurabileceğiz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de iş birliği modu yer alıyor. İş birliği modu içerisinde arkadaşlarımızı yanımıza davet edebiliyor, onlarla beraber bu mücadeleye katılabiliyor ve kendimizi başka bölgelere atılırken buluyoruz. Diğer yandan bu oyunu oynamak için öncelikle internet bağlantısı gerekiyor ve sürekli olarak bir internet bağlantısın olması ile beraber bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Aksi halde oyuna ne yazık ki giriş yapamıyorsunuz.
 
 

Oyun içerisinde elbette arka planda ufak bir hikaye anlatılıyor. Tabii ki biz bu tarz oyunlarda hikayeye bakmıyoruz dolayısıyla bu tarz oyunlarda aradığımız şey tamamen oynanış ve içerik. Oyunda yer alan hikayeye bakacak olursak kısaca şöyle özetleyebilirim. Oyun içerisinde yer aldığımız dünya sürekli genişleyen bir dünya. Bu dünya içerisinde çeşitli tehlikeler ve büyülü içerikler bizleri bekliyor. Oyundaki temel amacımız bulunduğumuz Dünyayı tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak ve bu kapsamda çeşitli sıra tabanlı taktik savaşlarına girmek. Dolayısıyla bizim de amacımız bu dünyada yer alan tehditleri ve tehlikeleri yok etmek olacak. Oyun tamamen bu hikaye etrafında dönüyor.

Oyun içerisinde yer alan sıra tabanlı taktik savaşlarında tüm özgürlük bizlere veriliyor. Tabii ki istediğimiz gibi bu karakterleri karşı takıma karşı savaştırabiliyor, istediğimiz hamleyi yapabiliyor ve tüm özgürlük ve kontrol bizim elimize geçiyor. Oyun içerisinde yapacağımız her hamle yukarıda da bahsettiğim gibi çok önem arz ediyor. Dolayısıyla yaptığımız hamleleri öncelikle kafamızda toparlamamız, bir çeşit plan oluşturmamız ve buna göre bir strateji kurmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde oyunda bir ilerleme kat edebiliriz ve oyun içerisinde bu tarz bir ustalaşma yoluna gidebiliriz.

Çevrimiçi bir dünyada yer aldığınız bu oyun içerisinde sürekli olarak genişleyen ve dolu dolu içeriklerin olacağı bir evren bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde yine etrafı keşfedebiliyor, etraftan çeşitli etkileşime geçebileceğimiz nesneler bulabiliyor ve bu nesnelerle beraber yine hikayeyi aslında bir nevi öğrenebiliyoruz. Oyun içerisindeki zorluk durumu da tabii ki gitgide artış gösteriyor. Öncelikle kolay olması gerekiyor ki oyuncu bu oyuna adapte olabilsin ve oyunu temellerini öğrenebilsin. Dolayısıyla bu zorluk derecesi ilerleyen safhalarda artış gösteriyor ve artık ona göre bir strateji oluşturmanız gerekiyor.
 
 

Oyunda yine takımımıza adapte edebileceğimiz ve takımımıza dahil edebileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor ve bu karakterlerin de her birinin kendine ait bir sınıfı yer alıyor. Tabii ki bu sınıfların her birinin kendine ait özellikleri ve becerileri bulunuyor. Her sınıfın ayrıca kendine özgü avantajları ve dezavantajları yer alıyor. Bu kapsamda bu sınıfları seçmek o sınıfa göre takım oluşturmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Oyun içerisinde yine kendi yeteneklerinizi özelleştirilebiliyor, yükseltebiliyor ve daha da geliştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla geliştirici ekip bu tarz geliştirmeleri ve mekanikleri de bu oyuna dahil etmiş durumda .Oyun içerisinde mevcut yeteneklerimizi yükseltebiliyor ve bu yükseltmeleri yapmak için tabii ki etrafı keşfetmek, düşmanları ortadan kaldırmak ve mücadelelerden galip ayrılmak gerekiyor. Ancak bu şekilde çeşitli kaynaklar toplayabiliyor ve kendi yeteneklerimizi yükseltebiliyoruz. Bu sayede düşmanların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkabiliyor ve güçlü karakterleri de takımımıza dahil edebiliyoruz.
 
 

Inkbound içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de işbirliği modu içerisinde ilerleyebiliyor ve tabii ki bu tarz oyunları iş birliği olmadığı içerisinde oynamak çok daha eğlenceli olabiliyor. Oyunda toplamda 4 oyuncuyla beraber buluşabiliyor ve bir ekip kurabiliyorsunuz. Bu ekiple beraber de farklı bölgelere ilerleyebiliyor, buradaki düşmanları alt edebiliyor ve kendinize ait olan bu takımı daha da güçlendirebiliyorsunuz. Oyun tamamen zaten bundan ibaret: Kendi ekibini kur, bu ekipteki karakterleri çıktığı mücadelelerde geliştir, becerilerini yükselt ve bu sayede daha güçlü bir konuma gel.
 
 

Kendi stratejinizi oluşturabileceğiniz ve bu strateji doğrultusunda ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde taktik oyunları elbette sürekli olarak dönecek. Oyunda ne kadar çok taktik yaparsanız ve farklı planlar denerseniz o derece başarılı olabilir ve kendinize ait stratejiler de bu şekilde oluşturabilirsiniz. Oyunda sürekli farklı şeyleri deneme fırsatınız olacak ve takımın ve karakterlerin kontrolü tamamen sizin elinize verilecek. Dolayısıyla oyunda tam bir özgürlük sizlere sunulacak.

22 Mayıs tarihinde çıkış yapacak olan bu sıra tabanlı taktik oyunu ilk olarak erken erişim sürümünde yayınlanacak. Erken erişim sürümünde geliştirici ekibin belirttiğine göre geri bildirimler önemsenecek. Bu geri bildirimler kapsamında ise çeşitli yenilikler ve içerikler oyuna dahil edilecek. Oyunun ne zaman tam sürüme kavuşacağı bilinmiyor. Dolayısıyla bu açıklamalara oyunun Steam sayfasından ulaşabilirsiniz. Dilerseniz oyun Steam sayfa üzerinden de istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı zaman bildirim alabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
GetsuFumaDen: Undying Moon, 14 Temmuz'da fiziksel sürümle beraber Switch'e geliyor! Mayıs ayının son haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 23-30 Mayıs 2023 #1

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız