Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mayıs ayının son haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 23-30 Mayıs 2023 #1

 
Mayıs ayı içerisinde çıkış yapacak PC oyunlarının son listesiyle karşınızdayız. Bu liste Mayıs ayının son haftalarını temel alıyor. Liste içerisinde 23-30 Mayıs tarihleri arasında çıkış yapacak PC oyunları yer alıyor. 
 
 - Amnesia: The Bunker (23 Mayıs: korku, hayatta kalma, nişancı, aksiyon)
 
 

Frictional Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan korku, hayatta kalma, nişancı, aksiyon oyunu Amnesia: The Bunker, 16 Mayıs tarihinde geliyor. Serinin yeni oyunu içerisinde yer bulacak olan bu korku temalı yapın bizleri sığınakların altına götürüyor. Oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi sığınakların içerisinde bulabiliyor ve buradan çıkmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyun içerisinde Birinci Dünya Savaşı teması işleniyor ve bu tema sayesinde biz de kendimizi savaş ve korku atmosferi içerisinde bulabiliyoruz. Bu atmosferden kaçmak, hayatta kalmak ve çıkış kapısına ulaşmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Birinci şahıs bir kamera bakış açısına sahip bu oyun içerisinde elimize ışıklandırmamızı alabiliyor, bu ışıklandırma sayesinde karanlık ve dar koridorlarda ve sığınak içerisinde ilerleyebiliyor bir yandan da yolumuza çıkan tehlikeleri alt etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde elimize istersek silah alabiliyor, bu silahla beraber karşımıza çıkan tehditleri ve tehlikeleri alt etmeye çalışıyor ve ne pahasına olursun kendimizi bu tehlikelere karşı korumaya başlıyoruz.

Oyunda yine etrafı keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek, yeni ögeler bulmak ve yeni öğelerle beraber ilerlemek çok daha mühim. Oyunda etrafı keşfederek yeni nesneler bulabilecek ve bu nesnelerle beraber kendimizi avantajlı duruma getirebileceğiz. Oyunda etraftan bulabileceğimiz nesneler arasında silahlar, ışıklandırma aygıtları, patlayıcılar ve daha fazlası yer alacak.
 
 

Oyunda elimizdeki ışıklandırmayı sürekli olarak aktif halde tutmak gerekecek. Çünkü karanlığın çöktüğü bir yerde üzerimize doğru çeşitli tehlikeler ve korku unsurları gelmeye başlayacak. Dolayısıyla elimizde bulunan aydınlatmayı sürekli olarak açık ve bu aydınlatmayı sürekli olarak çalışır halde tutmak oldukça önem arz edecek. Oyun içerisinde karanlık bir atmosfer ve sığınak yapısı bizleri bekliyor olacak. Bu sığınak içerisinde ilerleyecek, sağa sola doğru dönüş yapabilecek belki de sığınak içerisinde birinin bizi kovaladığını görebileceğiz.

Oyun içerisinde bu karanlık atmosfer içerisinde karşımıza çeşitli korku unsurları ve tehlikeler çıkacak. Bu tehlikelerle beraber hayatta kalmaya, hayatta kalmak için de etrafı keşfetmeye ve reflekslerimize güvenmemiz gerekecek. Atıldığımız bu aksiyon macerası içerisinde kendimizi sığınak içerisinde bulabilecek, bu sığınağın etrafını gezmeye çalışacak ve sığınak koridorlarından sürekli olarak ilerlemeye başlayacağız. Her bir oyuncu bu oyunda farklı bir korkuyla karşılaşacak ve bu koridorları aşmak için de sürekli olarak elimizdeki aydınlatmayı açık tutmamız gerekecek.
 
 

Oyundaki temel amacımız bulunduğumuz bu sığınaktan dışarıya yani yüzeye doğru sağ salim bir şekilde çıkmak. Oyun tamamen bunun üzerine kurulu ve oyun içerisinde bir Fransız askeri rolüne bürünüyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi Birinci Dünya Savaşı teması bizlerle buluşuyor. Birinci Dünya teması içerisinde kendimizi Fransız bir asker olarak buluyor ve bu bulunduğumuz sığınak içerisinde çıkmaya çalışıyoruz. Amnesia: The Bunker içerisinde yine savaş atmosferi ve korku atmosferi bizlere oldukça iyi aktarılıyor ve bu tehditlerin ve tehlikeler esnasında tabii ki oldukça geriliyoruz.

Amnesia: The Bunker içerisinde yine ilerlediğimiz esnada çeşitli araştırmalar yapabiliyor ve sağdan soldan kaynaklar elde edebiliyoruz. Elbette bu kaynaklar karşımıza bol bol sunulmuyor. Bu kıt kaynaklar sayesinde biz de kendimizi zor durumdan çıkarmaya çalışıyor ve kaynaklarda en verimli şekilde yararlanmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde kaynak yönetimi oldukça önem arz ediyor ve eğer kaynağımızı sürekli olarak savurur ve boşa harcarsak bunun da bize geri dönüşü olumsuz oluyor. Dolayısıyla oyundaki kaynak yönetimi, çevre keşifleri ve çevreden bulduğumuz nesneleri yararımıza kullanmak oldukça mühim.
 
 

Oyun içerisinde yine geliştirici ekibin belirttiğine göre prosedürel oluşturulmuş bir yapı bizleri bekliyor olacak. Oyunda her bir tekrar hiçbir zaman aynı deneyimi bizlere sunmayacak. Yani oyunda rastgele bir durum söz konusu. Örneğin bir oyuna başladınız ve bir nesneyi o yerde buldunuz daha sonra o nesneyi başka bir yerde bulma olasılığınız oldukça yüksek. Dolayısıyla oyundaki tek düzelik ve sıradanlık bu mekanik sayesinde ortadan kalkıyor. Bu da çeşitliliği arttıran ve tekrar oynanabilirlik oranını yükselten unsurlardan biri.

Oyun içerisinde yine ilerlediğimiz esnada çeşitli kararlar verebilecek ve bu kararların etkilerini oyunda görebileceğiz. Her kararın oyunumuzun ilerleyişini değiştirebileceği bu yapım içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber tehditlerle doğrudan yüzleşebileceğiz. Oyunda yine karşımıza çıkan tehditlerden dolayı kendimizi sürekli olarak diken üstünde hissedecek ve gergin bir ortam içerisinde bulabileceğiz. Oyunda yapacağımız her bir hamle oldukça önem arz edecek. Dolayısıyla sessiz ve sakin bir şekilde ilerlemeli ve bu sığınaktan çıkış yolunu bir an önce bulmamız gerekecek.
 
 

Oyun içerisinde yine etraftan çeşitli kaynaklar ve araçlar bulabilecek bunları da yolumuzdaki engelleri aşmak için kullanabileceğiz. Örneğin elimize aldığımız bir el bombası sayesinde önümüzde yer alan karanlık bir yapıyı ortadan kaldırabilecek ve bu tehdidi bu bombayla beraber yok edebileceğiz. Bir koridordan geçerken karşımıza eğer bir tehdit çıktıysa ve bize doğru bakarsa onu elimizdeki silahla veya patlayıcılarla beraber ortadan kaldırabilecek ve yolumuzu açabileceğiz.

Amnesia: The Bunker içerisinde genel anlamda karanlık koridorlar bizleri karşılıyor olacak. Yine oyunda etkileşime geçebileceğimiz çeşitli nesneler bulunacak. Bu nesnelerle beraber etraftaki aydınlatmaları açabilecek ve bu aydınlatma sayesinde yolumuzu görebileceğiz. Oyunda yine çözmemiz gereken çeşitli bu tarz küçük bulmacalar bulunacak. Bunları da aşmak için de etrafı iyi araştırmak ve iyi gözlem yapmak gerekecek.

Yarı açık bir dünyanın bizlere sunulduğu bu yapım içerisinde dışarıya çıkabilmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız lazım. Oyunda çevreyi keşfetmemiz, çevredeki kaynakları toplamamız ve önümüzdeki tehlikeleri bu çevreden bulduğumuz kaynaklarla beraber aşmamız gerekecek. Oyun tamamen bunların etrafında dönüyor. Oyun içerisinde yine arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında yanımızdaki asker arkadaşlarımıza ne olduğunu, savaşın gidişatının nasıl olduğunu ve bu durumlara nasıl geldiğimizi öğrenmeye çalışıyor ve bu durumların akabinde de bizleri tehlikeli bir gidişat bekliyor diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde elbette korku yapısı olduğundan dolayı karşımıza çeşitli yaratıklar ve canavarlar çıkıyor. Dolayısıyla bu karanlık ve dar koridorlarda sürekli olarak bunlarla karşılaşabiliyor ve bunları da elimizdeki silahlarla ve patlayıcılarla yapabiliyoruz. Oyun içerisinde yine etraftan bulduğumuz kaynakları derleyip toparlayabiliyor ve bunları birleştirerek yeni aletler yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde birleştirme yani zanaatkarlık sistemi de mevcut.

Ek olarak oyun içerisinde bizlere farklı farklı tepkiler veren ve her hamlenizi gözetleyen bir yapay zeka yer alıyor. Bu yapay zeka sayesinde tehditler çok farklı bir şekilde çıkabiliyor ve her bir oyuncu bu yaratıkları farklı şekilde görebiliyor. Diğer taraftan oyun içerisinde doğrusal olmayan bir yapı bizlere sunuluyor. Yani oyuna başladığımız esnada istediğimiz yerden istediğimiz bölgeye doğru ilerleyebiliyor ve doğrudan o bölgenin keşfini tamamlayabiliyoruz.

Birinci şahıs korku nişancı oyunu 23 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfasından oyunu incelemeye ve yakın takibe alabilirsiniz. Bu tarz korku oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma çıkış yaptığı gün bir göz atabilirsiniz.
 
- Miasma Chronicles (23 Mayıs: aksiyon, strateji, taktik, rol yapma)
 
 

The Bearded Ladies tarafından geliştirilen ve 505 Games tarafından yayınlanacak olan aksiyon, strateji, taktik, rol yapma oyunu Miasma Chronicles, 23 Mayıs tarihinde geliyor. Mutant Year Zero oyununun geliştiricisi tarafından bizlere sunulacak olan bu yapımda üstten görünümlü bir kamera bakış açısı bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde bu yapı ile beraber kıyamet sonrası bir tema işlenecek. Kıyamet sonrası tema dahilinde etrafın yıkık dökük olduğunu görebilecek ve bu mahvolmuş dünya içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışacağız.

Oyun içerisinde karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor olacak. Yukarıda da bahsettiğim gibi kıyamet sonrası tema bu yapım içerisinde karşımıza çıkacak ve bu tema kapsamında hem gerilim hem de gizem dolu bir dünyaya atılacağız. Oyundaki bu karanlık atmosfer ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebilecek, çeşitli gizlilik unsurlarını kullanabilecek ve taktik savaşlarına katılabileceğiz. Oyun içerisinde hem rol yapma öğeleri hem de taktık öğeleri bulunacak. Bu öğelerle beraber oyun deneyimi daha da çeşitlenebilecek.
 
 

Farklı farklı taktikler deneyebileceğimiz ve farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz bu yapım içerisinde her bölgenin kendine ait avantajları ve dezavantajları bulunacak. Öncelikle yapmamız gereken şey bölgenin yapısını analiz etmek ve daha sonrasında ise hangi yerden hamle yapabiliriz - hangi yerden düşmanları indirebiliriz bunun stratejisini oluşturmak olacak. Dolayısıyla oyun içerisinde kendinizi sürekli olarak bir şeyler denerken bulabileceğiz ve bu kapsamda da etrafı keşfedebileceğiz.

Etrafı keşfetmek ve çevre analizi yapmak bu yapım içerisinde oldukça önem arz edecek. Çünkü bu yapım içerisinde karşımıza çeşitli tehlikeler ve tehditler çıkacak. Bunları alt etmek için de kendi elimizdeki hem rol yapma unsurlarına hem de aksiyon sekanslarına bel bağlayacağız. Oyun içerisindeki bu kısımlarda tüm kontrol bizim elimize bırakılacak. Dolayısıyla oyundaki tüm hamleleri kendimiz gerçekleştirebilecek ve bu anneler kapsamında da karşımızdaki düşmanı alt etmeye koyulacağız.
 
 

Miasma Chronicles içerisinde birçok karakteri kontrol edecek ve bu karakterlerle beraber büyük bir maceraya ve yolculuğa katılacağız. Oyunda bir yandan robotların istila ettiği bir dünyada bulunurken diğer yandan ise yanımıza bir robot arkadaş alabilecek, bu robot dostla beraber ilerleyebilecek ve yolumuza çıkan engellere aşmaya çalışacağız. Oyun içerisinde yine bu robotla beraber çeşitli yardımlaşmalar yapabilecek ve yolumuza açmak için de bu robottan faydalanabileceğiz.

Rol yapma öğelerinin yer aldığı bu yapın içerisinde hem etrafı keşfedebilecek hem de rol yapma unsurları ile beraber sıra tabanlı dövüş unsurları bizlere aktarılacak. Oyun içerisinde sıra tabanlı dövüş aksiyon sistemi bulunacak. Dolayısıyla oyunda yaptığımız her bir hamle oldukça önem arz edecek. Düşmanları bu sıra tabanlı taktik savaşları kapsamında ortadan kaldırabilecek ve yapacağımız her hamle nitekim çok önem kazanacak.

Sıra tabanlı taktik savaşlarında bildiğiniz gibi her bir hamle oldukça önem arz ediyor. Çünkü yapacağınız her bir hamle ile beraber kendi ekibimizde bulunan karakterler açığa çıkabiliyor veya bu kapsamda düşmanlara yem olabiliyor Dolayısıyla oyun içerisinde siperlerin arkasına saklanabilmeli, karşıdaki düşmanın yapacağı hamleleri analiz etmeli ve kendimize ait bir strateji ve plan oluşturabilmeliyiz. Oyunda oluşturduğumuz bu plan ve strateji dahilinde ilerleyebilirsek daha iyi verim alabilir ve daha az bir kayıp ve daha az hasarla bu mücadeleleri bitirebiliriz.
 
 

Farklı farklı görevlere atılabileceğimiz bu yapım içerisinde parçalanmış bir dünya yapısı bizleri bekliyor olacak. Etrafı bu kapsamda keşfedebilecek ve parçalanmış bu dünya içerisinde ilerlemeye koyulacağız. Kıyamet sonrası atmosferin yer aldığı bu oyunda gerçekten de mahvolmuş bir dünya görüntüsünü hissedebilecek, etraftan bunu deneyimleyebilecek ve görebileceğiz. Dolayısıyla geliştirecek ekip bu konuda şimdiden iyi işler başarmış diyebiliriz.

Yıkık dökük harabelerden farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz bu yapım içerisinde oyunun adından da anlayabileceğiniz üzere Miasma adında bir güç bulunacak. Bu güç bu dünyayı tamamen parçalayabilecek ve elindeki bu güçle beraber etrafı yakıp yıkabilecek. Bizim de amacımız bu gücü ortadan kaldırmak ve bu büyük tehlikeyi bu dünyadan def etmek olacak. Dolayısıyla bu amaçla beraber bu mücadeleye atılacak, kendi ekibimize farklı karakterleri dahil edebilecek ve bu kapsamda çeşitli taktik savaşlarına girebileceğiz.

Oyunda yine taktik savaşları dahilinde kullanabileceğimiz çeşitli silahlar ve ekipmanlar bulunacak. Bu ekipmanları hem etrafı keşfederek hem de çeşitli görevleri yaparak elde edebileceğiz. Elde ettiğimiz bu silahlarla beraber düşmanlara karşı kendi stratejimizi oluşturabilecek ve elimizdeki silahı ona göre yükseltebileceğiz. Yükselttiğimiz silahlarla beraber düşmanlara karşı daha güçlü bir şekilde çıkabilecek ve istediğimiz bir silah üzerinde ustalaşabileceğiz.
 
 

Miasma Chronicles'da etrafı keşfettiğimiz esnada farklı karakterlerle etkileşime geçirebilecek, onlardan çeşitli görevleri alabilecek ve hikaye kapsamında da ilerleyebileceğiz. Oyun içerisinde tehlikeli bölgelerden etkileşime geçebileceğimiz çeşitli güvenli bölgelere kadar birçok kısım yer alacak. Bu yerlerde istediğimiz gibi gezinebilecek ve etrafı keşfedebileceğiz. fFarklı ve ilgi çekici ortamların bulunduğu bu yapımda belki de ekranlara kilitlenebileceğimiz atmosferler bizlere aktarılacak.

Oyunda yine farklı farklı mevsimlerin olduğunu görebilecek ve bu kapsamda karlı mevsimlerden sıcak mevsimlere doğru geçiş yapabileceğiz. Oyun içerisinde yine yukarıda da bahsettiğim gibi bulduğumuz silahları yükseltebilecek ve bu silahlarla beraber ustalaşabileceğiz. Oyunda diğer taraftan karakterimizin çeşitli becerileri bulunacak ve bu becerilerle beraber düşmanlara karşı gelebileceğiz. Oyunda ek olarak ekibimizde bulunan her bir karakteri kullanabilecek ve bunları düşmanlara karşı kışkırtabileceğiz. Dolayısıyla ekibimizde bulunan her bir karakterin etkisi oldukça fazla olacak.

Oyun içerisinde her bir karakterin kendine özgü yetenekleri ve becerileri bulunacak. Bu becerileri yükseltebilecek ve hatta yeni becerilerin kilidini açabileceğiz. Oyun içerisinde dolayısıyla bol bol rol yapma unsurları bulunacak ve bu kapsamda karakterimizi hem özelleştirebilecek hem yükseltebileceğiz ve hem de geliştirebileceğiz.
 
 

Kıyamet sonrası bir dünyanın bizlere aktarıldığı bu yapım içerisinde bir yandan hikaye kırıntılarını açığa çıkarabilecek diğer yandan ise etrafı keşfederek çeşitli düşmanları ortadan kaldırabileceğiz. Oyun içerisinde kendimize ait bir ekibimiz bulunacak ve bu ekip kapsamında da çeşitli mücadeleler atılabileceğiz. Hem taktiksel unsurları hem de rol yapma unsurlarını bünyesinde barındıran ve bu içerikleri birbirine harmanlayan yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir atmosfer bizleri bekliyor olacak.

İki türlü birbirine harmanlayan bu yapım 23 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı süreçte mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Bu bildirim sayesinde oyunun çıktığını öğrenebilirsiniz. Elbette bazı zamanlar oyunun çıkış yaptığı günü kaçırabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz bildirimler bizim için oldukça önemli olabiliyor. Siz de bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Warhammer 40,000: Boltgun (23 Mayıs: nişancı, aksiyon)
 
 

Auroch Digital tarafından geliştirilen ve Focus Entertainment tarafından yayınlanacak olan birinci şahıs nişancı, aksiyon oyunu Warhammer 40,000: Boltgun, 23 Mayıs tarihinde geliyor. Retro grafiklere sahip bu birinci şahıs nişancı oyunu içerisinde karşımıza çıkan düşmanları istediğimiz gibi alt edebileceğiz, elimizdeki silahlara davranarak ve hareket kabiliyetimizi de ortaya çıkararak onları ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda sürekli olarak üzerimize düşman ve düşman grupları gelecek ve biz de bu düşman gruplarını ortadan kaldırmaya başlayacağız.

Oyundaki amacımızın üzerimize gelen düşmanları alt etmek olduğu bu yapının içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısı olacak. Bu kamera bakış açısıyla beraber ilk elden oyunu deneyimleyebilecek ve karşımıza çıkan düşmanlara yakından görebilecek ve hissedebileceğiz. Oyun içerisinde yine farklı farklı silahlar bulunacak ve bu silahları kullanmak ise tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda silahların kullanımı ve düşmanları alt ediliş şekli tamamen oynanışınıza göre değişkenlik gösterecek. Oyunda istediğin silahı alabilecek o silahla beraber ilerleme kat edebileceksiniz.
 
 

Eski tarz bir nişancı aksiyon deneyimini bizlere aktarmaya çalışan bu oyun içerisinde piksel grafikler yer alacak. Bu piksel grafiklerle beraber kendimize adeta eski dönemlerden bir oyun oynuyormuş gibi hissedeceğiz. Oyun yine yüksek teknolojiyle beraber hazırlanmış bir şekilde karşımıza çıkacak ancak tabii ki retro grafik olduğu için tamamen eski tarza yönelik bir çalışma gerçekleştirilmiş durumda.

Bu retro grafiklere rağmen karşımıza yine farklı farklı oyun efektleri ve mekanikleri çıkacak. Oyun içerisinde retro grafikler olmasına rağmen etrafın kan gölüne çevrildiğini görebilecek ve düşmanların uzuvlarının koptuğunu hissedebileceğiz. Oyun içerisinde yine retro tarzı olmasına rağmen şık görseller bizleri bekliyor olacak ve bu görsellerin akabinde ise oyundan daha iyi zevk almaya başlayacağız.

Oyun içerisinde yine farklı farklı karakterler bulunacak ve bu karakterlerle beraber ilerlemeye koyulacağız. Oyunda maceramızı bir yandan sona erdirmeye çalışırken diğer yandan ise aksiyonun içerisine kendimizi dahil olmuş şekilde bulacağız. Oyunda tehlikeli görevleri atılacak, görevleri tamamlamaya çalışacak ve görevleri tamamlarken de kendimizi büyük tehlikelerin ve maceraların içinde bulabileceğiz. Oyun içerisinde bir yandan aksiyona dalarken diğer yandan ise becerilerimizi geliştirmek ve düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde çıkmak için uğraş vereceğiz.
 
 

Warhammer 40,000: Boltgun içerisinde her ne kadar yukarıda da bahsettiğim gibi eski tarz bir görüntü olsa da kaliteli bir yapım bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde yer alan sesler yüksek kaliteli bir şekilde karşımıza çıkacak ve bu sesler dahilinde ise kendimizi gergin bir atmosfer içerisinde bulabilecek ve atmosferden çıkmak için de tabii ki kendi becerilerimizi kullanabilecek ve elimizdeki silah gücüne davranmaya başlayacağız.

Oyunda yine seriden aşina olduğumuz bir oyun deneyimi bizleri bekliyor olacak ve buradaki iblisleri alt etmek için kendi becerilerimizi ve hareket kabiliyetimizi kullanmaya başlayacağız. Oyunda farklı farklı silahlar yer alacak ve bu silahlarla beraber bu düşmanları alt etmeye koyulacak ve 90'lı yılların o hissiyatını bu yapım içerisinde görebileceğiz. Klasik bir nişancı aksiyon oyun deneyimini bizlere sunmaya çalışan bu oyun içerisinde kendimizi büyük bir arenanın içerisinde bulabilecek, bu arena içerisinde ise sürekli olarak sağdan soldan düşmanların çıktığını deneyimleyecek, düşmanları ve düşman gruplarını alt etmek için de sürekli olarak kendi reflekslerimizi kullanabileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde şiddetin ve aksiyonun dozu oldukça üst düzeyde olacak. Çünkü bu tarz yapımlar bizlere saf aksiyon deneyimini sunmayı hedefliyor. Bu oyun içerisinde de saf aksiyon deneyimi bize aktarılacak. Dolayısıyla üzerimize sürekli olarak düşmanlar ve düşman grupları gelecek, biz de düşman gruplarını alt etmek için elimizdeki silahı davranabilecek ve sağa sola doğru kaçmaya çalışacağız. Oyunda sürekli olarak bu döngü devam edecek. Zaten oyunun amacı da bu şekilde: Düşmanları alt etmek ve bu sayede hayatta kalmak.

Bu yapım içerisinde yukarıda bahsettiğim özellikler dışında bir de kendimizi farklı farklı bölgelere gittiğimizi görebileceğiz, farklı bölgelere giderek buranın düşmanlarını alt etmeye çalışacak ve bu bölgeleri de bir yandan keşfetmeye koyulacağız. Oyun içerisinde farklı bölgelerin kendine ait yapıları, teması ve ortamları bulunacak. Biz de bunları her zaman keşfetmeye koyulacak diğer yandan ise buraların avantajlarını ve dezavantajlarını düşmanlara karşı kullanabileceğiz.

Oyun içerisinde farklı farklı düşman türleri de bulunacak ve bu düşman türlerinin de her birinin kendi özgü yapısı ve özelliği bulunacak. Örneğin bir düşman sizin üzerine doğrudan koşarken diğer düşman ise uzaktan sizlere çeşitli atışlar yapabilecek ve siz de o atışlardan kendinizi korumanız gerekecek. Dolayısıyla her düşmanın nasıl bir yapıya sahip olduğunu oyun içerisinde öğrenmeniz ve ona göre bir refleks içerisine girmeniz lazım. Ancak bu şekilde düşmanların hakkından daha hızlı bir şekilde gelebilir ve böylece hayatta kalma şansınız daha da artış gösterebilir.
 
 

Klasik FPS nişancı oyun deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen bu yapım içerisinde eski görsellerle yeni teknolojilerin harmanlandığını görebilecek ve bu sayede daha üst düzey bir 90'lı yılların deneyimini elde edebileceğiz. Oyunda yine karakterimizle beraber ilerleyebilecek, farklı bölgelere doğru adım atabilecek ve bu bölgelerin keşfetme tamamlayabileceğiz. Diğer yandan ise karakterimizle beraber koşacak, zıplayacak ve düşmanların üzerine doğru saldırılar gerçekleştirebileceğiz. Dolayısıyla oyunda birçok hamle gerçekleştirebileceğiz ve bu sayede becerilerimizi kullanabileceğiz. Ancak yine de karakterimizle yapacaklarımız sınırlı.

Oyundaki temel amacımız bulunduğumuz galaksinin içerisinde bulunduğu tehlikeyi ortadan kaldırmak olacak. Tehlikeleri ortadan kaldırmak için de kendimize büyük bir macera içerisinde bulacağız. Bu macerayla beraber sürekli olarak ilerlemeye çalışacak ve bu bölgeleri düşmanlardan ve yaratıklardan temizlemeye koyulacağız. Düşmanları temizledikçe gezegenin gidişatı o derece iyileşme gösterecek ve biz de bu sayede kendimizi kahraman ilan etmeye başlayacağız. Dolayısıyla oyun içerisinde bizlere büyük bir görev düşüyor ve biz de bu görevi layıkıyla yerine getirmeye başlıyoruz.
 
 

Retro grafiklere sahip nişancı aksiyon oyunu Warhammer 40,000: Boltgun 23 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve diğer yandan ise ön sipariş verilebilir durumda. Oyunun tek bir sürümü bulunuyor ve bu sürüm fiyatı ise 261 Türk Lirası. Oyun şu anda ön siparişlere açık durumda olduğu için yüzde 10'luk bir indirime sahip. Dolayısıyla bu süreçten yararlanabilir ve yüzde 10’luk bir indirimden faydalanabilirsiniz. Oyunun yüzde 10'luk indirimi dışında normal fiyatı ise 290 Türk lirası.

Siz de eskiye dönmek istiyorsanız ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ek olarak retro grafikleri seviyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun yukarıda da bahsettiğim gibi Steam sayfası açık durumda ve ön sipariş verilebilir durumda. Dilerseniz ön sipariş vermeden oyunu istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıkış yaptığı gibi bir bildirimini alabilirsiniz.
 
- Guardians Of Gaia (23 Mayıs: çevrimiçi, aksiyon)
 
 

Handmade Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan çevrimiçi, aksiyon, hack and slash oyunu Guardians Of Gaia, 23 Mayıs tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Renkli bir sanat silme ve grafiklere sahip bu yapım içerisinde kendimizi ekip tabanlı bir aksiyon dahilinde bulabilecek ve bu ekibimizle beraber düşmanları ortadan kaldırmaya çalışacağız. Tamamen çevrimiçi odaklı bu yapım içerisinde hem düşmanlara karşı hem de rakip oyunculara karşı gelmeye çalışacak. Oyunda iki unsurla beraber uğraşmaya koyulacağız. Oyun içerisinde atıldığımız bu aksiyon dahilinde yapabileceğimiz çeşitli görevler olacak ve etrafta bulunan çekirdekleri ortadan kaldırmaya çalışacağız. En çok çekirdeği ortadan kaldıran takım ise bu oyunun galibi olacak.

Geldiğimiz noktada daha önceki süreçte çıkış yapmaya hazırlanan bu yapım şu anda Mayıs ayına ertelenmiş durumda ve şimdi ise yeni çıkış tarihi ile beraber karşımıza çıkmayı hedefliyor. Oyun içerisinde çevrimiçi bir yapı bekliyor dolayısıyla tamamen çevrimiçi olarak oynayabiliyor ve oynamak için de tabii ki stabil olarak bir internet bağlantınızın olması gerekiyor. Çevrimiçi bir deneyim elde edebileceğimiz bu oyun içerisinde farklı farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterlerin her birinin kendine özgü becerileri ve yetenekleri bulunuyor. Tabii ki bu kendine özgü yetenekleri ve becerileri ortaya çıkarmak ve karakterler üzerinde ustalaşmak tamamen bizim oynanışımıza bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Dörde dört kapışma
 
 

Ekip tabanlı aksiyon oyunu içerisinde kendimizi sürekli olarak bir şeyler keserken bulabiliyor ve gerek düşmanları gerekse rakip oyuncuları alt etmek için büyük bir maceraya atılıyoruz. Guardians Of Gaia içerisinde farklı farklı karakterler yer alıyor ve bu karakterlerin seçilmesi tamamen bize ait oluyor. Oyunda öncelikle 4 kişilik bir takımla beraber arenaya atılıyor ve karşı takım da 4 kişilik bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla dörde dört bir kapışma gerçekleştiriliyor ve bu kapışma esnasında ise arenalarda yer alan düşmanları da alt etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde temel amacımız aslında bu arena içerisinde bulunduğumuz esnada etrafta bulunan çekirdekleri ortadan kaldırmak, çekirdekleri ortadan kaldırırken de etrafa spawn olan düşmanları kesmek. Oyunun temel amacı aslında bundan ibaret.

Takım çalışmasının sana oldukça önemli olduğu bu yapım içerisinde elimizdeki kılıcı sallayabilecek, yumruklarımızı konuşturabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyunda her bir karakterin kendine özgü becerileri ve kullandığı silahları bulunacak ve bu karakterleri kullanmak da tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde örneğin bir savaşçı seçebilecek, bu savaşçının elinde kılıcı ve kalkanı bulunacak, biz de bu kılıcı ve kalkanı düşmanlara karşı savurabileceğiz. Diğer yandan oyun içerisinde sumo bir karakteri seçebilecek, bu karakterin de yumruklarını ve cüssesini kullanmaya başlayacağız. Dolayısıyla oyunda her bir karakterin kendine özgü yapısı ve kullanacağımız aksiyon unsurları bulunacak. Bunların üzerinde ustalaşmak da oldukça önem arz edecek.
 
 

Oyun içerisinde elbette ekip çalışması önemli olacak çünkü bu tarz oyunlarda düşmanları kıskaca almak, onları gafil Avlamak ve daha fazla planı devreye sokmak galibiyetin anahtarı olacak. Dolayısıyla oyun içerisinde ekibim ile beraber sürekli olarak iletişim halinde kalmalı, iletişimi hiçbir zaman kesmemeli ve bunun akabinde ise yapacağımız hamleleri önceden düşünmeliyiz. Oyunda yine düşman oyuncular da aynı karakterleri seçebilir ve bu sayede aynı karakterlerin kapışmasını görebilirsiniz.

Kırmızı ve mavi takımlar

Oyunda her takımın kendine özgü renkleri bulunacak ve bu renkler dahilinde hangi karakterin hangi takımdan olduğunu görebilecek ve kırmızı ve mavi olmak üzere iki farklı rengin oyunda olduğunu deneyimleyeceksiniz. Oyunda kırmızı ve mavi takım olmak üzere iki farklı takım bulunacak ve iki farklı takım da aynı karakteri alabilecek ve aynı karakterlerin birbirleriyle çarpışmasını izleyebileceksiniz. Oyun içerisinde güçlü olan takım elbette kazanacak ve kendimizi büyük bir arena içerisinde bulabileceğiz. Bu arenayı kendi lehimize kullanmak ve avantajlarından faydalanmak için iyi analiz etmek gerekecek ve çevreyi analiz etmek de bu tarz oyunlarda oldukça önemli.

Çekirdekleri ortadan kaldıracağız
 
 

Arena tabanlı ve ekip temelli bu yapım içerisinde etrafta bulunan çeşitli kristalleri ve çekirdeklere kırmaya ve toplamaya çalışacak, iki takımın da aslında temel amacı bu olacak. Oyun içerisinde bu çekirdekleri kırarken sağdan soldan çeşitli yaratıklar ortaya çıkacak ve bu yaratıkları da ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz olacak. Oyunda sürekli olarak aynı şeyi yapıyor olacağız.

Bağımsız bir yapımcı tarafından bizlere sunulacak bu oyun içerisinde elbette beklentileri düşük tutmak gerekecek. Çünkü oyunun gerek animasyonları ve gerekse izlediğimiz videolarından edindiğimiz deneyimlere göre animasyonları oldukça hantal bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun bizlere boş zamanlarımızda oynayabileceğimiz eğlencelik bir deneyimi aktaracak diyebiliriz.

Üçüncü şahıs bir kamera bakış açısıyla beraber oynayabileceğimiz bu yapım içerisinde farklı farklı yeteneklere sahip karakterleri seçebilecek, bu karakterler üzerinde ustalaşabilecek ve bu karakterlerin becerilerini yükseltebilecek ve yeni becerilerin kilidini açabileceğiz. Oyun içerisinde yine farklı farklı silahları elimize alabilecek ve her bir karakterin kendine özgü silahları ve kullanabileceği nesneleri bulunacak. Oyunda tabii ki savaştan galip çıkmak oldukça önem arz edecek çünkü savaştan galip çıktığımız esnada çeşitli ganimetleri elde edebilecek ve bu ganimetlerle beraber hem ekibimizi birbirimize hem de karakterimizi güçlendirmeye çalışacağız.
 
 

Oyunda yine çeşitli özelleştirebileceğimiz kısımlar olacak. Örneğin elimize aldığımız silahların stillerini özelleştirilebilecek ve kendimize ait farklı bir yapıya büründürebileceğiz. Dolayısıyla oyun içerisinde yine özelleştirme mekaniği bulunacak ve mücadele esnasında bile silahımızı değiştirebileceğiz. Oyunda yine farklı farklı nesneler bulunacak ve bu nesnelerle beraber çeşitli takaslar yapabilecek ve elimizdeki silahı güçlendirebileceğiz. Oyunda elde ettiğimiz silahları savaş esnasında değiştirebilecek ve bu değişim esnasında da daha güçlü silahları düşmanlara karşı kullanabileceğiz.

Taktiklerin ve planların önemli olduğu Guardians Of Gaia içerisinde ekip çalışması bir hayli mühim. Oyunda sürekli olarak kendi ekibimizle beraber koordineli bir şekilde ilerleyecek ve çeşitli planlar dahilinde rakip oyuncuları alt etmeye çalışacağız. Oyun içerisinde karakterler üzerinde ustalaşmak da oldukça önem arz edecek. Çünkü her bir karakterin kendine özgü yapısı ve kullanabileceğimiz becerileri bulunacak. Dolayısıyla bunları öğrenmek için de karakteri bir müddet oynayacak ve bu karakter üzerinde biraz zaman geçirebileceğiz. Oyunda en iyi karakteri kendiniz bulabilecek ve kullanabildiğiniz karakteri oyun içerisinde sürekli olarak seçebileceksiniz.
 
 

Farklı farklı arenaların bulunduğu bu üçüncü şahıs aksiyon oyunu içerisinde 4 kişilik ekibimizle beraber bu arenalara atılabilecek ve bu arenaların atmosferini ve çevresini keşfedebileceğiz. Oyun içerisinde her bir arenanın kendine ait teması, yapısı ve atmosferi bulunacak. Dolayısıyla bu arenalar içerisinde ilerleyebilecek ve düşmanları ve rakip oyuncuları alt etmeye koyulacağız.

Takım tabanlı aksiyon oyunu Guardians Of Gaia 23 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Siz de bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve isterseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Bu sayede oyunun çıktığı gün mail adresinize bir bildirimini alabilir ve bu durumdan haberdar olabilirsiniz.
 
- After Us (23 Mayıs: bulmaca, macera, platform, keşif)
 
 

Piccolo tarafından geliştirilen ve Private Division tarafından yayınlanacak olan bulmaca, macera, platform, keşif oyunu After Us, 23 Mayıs tarihinde geliyor. Bir kız karakteri kontrol edeceğimiz bu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebilecek, bu bölgeleri keşfedilebilecek ve bu bölgelerin atmosferini deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde karşımıza sürekli olarak çeşitli bulmacalar çıkacak ve bulmacaları çözmek için de çeşitli hamleler yapmamız gerekecek.

Keşif odaklı platform oyunu içerisinde kız karakterimizin kendine ait çeşitli becerileri bulunacak. Bu becerileri bulmacaları çözmek için kullanabileceğiniz ve sönük kalmış ve bitmiş bu dünyayı tekrardan canlandırmak için uğraş vereceğiz. Oyun içerisinde bizlere sunulan bu dünyayı keşfe çıkacak, bu dünyanın atmosferini ve bizlere sunulan manzaralarını görebilecek ve daha fazlasını bu yapım içerisinde deneyimleyebileceğiz. Oyun içerisinde soyut bir oluşum bizleri bekliyor olacak yani oyunda sürekli olarak çeşitli ruhları kurtarmaya çalışabilecek ve bu ruhları huzura kavuşturmaya başlayacağız.

Oyun içerisinde iki temel konu bizler için sunulacak. Bu temel konu arasında fedakarlık ve umut yer alacak. Bu iki temel unsur arasında oluşturulan bu yapı bizleri duygusal bir yolculuğa çıkaracak. Oyun içerisinde farklı farklı hayvanların ruhlarına kurtarmaya çalışacak ve bunları huzura kavuşturmak için çeşitli hamleler yapmaya çalışacağız. Oyunda yine nesli tükenmiş hayvanların ruhlarını, diğer huzuru bekleyen ruhları kurtarabilecek ve daha fazlasını bu yapım içerisinde yapabileceğiz.
 
 

Duygusal bir hikayenin anlatıldığı bu yapımın içerisinde çeşitli platform zorlukları ve bulmaca unsurları bulunacak. Bulmaca unsurları öncelikle kolaydan zora doğru bir ilerleyiş gösterecek. Tabii ki bu tarz oyunlarda bulmacaların çok fazla zor olmayacağını biliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bizleri tatmin edecek düzeyde bulmaca türleri bulunacak ve bu bulmacaları aşarak farklı bölgelere doğru adım atabileceğiz. Oyun içerisinde sürekli olarak ilerleyebilecek, yeni bölgeleri keşfedebilecek ve bu yeni bölgelerin bizlere sunduğu güzelliği oyunda deneyimleyebileceğiz.

Oyun içerisinde sürekli olarak hayvanların çeşitleri ruhlarını huzura kavuşturmak için hamleler yapmaya çalışacak ve bu büyük macerada yapabileceğimiz çok fazla şey olacak. oyunda örneğin bir kartalın, bir geyiğin veya bir balinanın ruhunu huzura erdirmeye çalışacak ve bu huzura erdirme meselesinde ise kendimizden ödünler vereceğiz. Büyük fedakarlıklar içerisine girebildiğimiz bu yapımda sürekli olarak hayvanların ruhlarına kurtarmaya çalışacağız. Temel amacımız ise bu olacak.

Hüzünlenebileceğimiz ve duygulanabileceğimiz bu yapımın içerisinde bir kız karakteri kontrol edecek, bu kız karakterle beraber çeşitli beceriler elde edebileceğiz. Çeşitli becerilere sahip olduğumuz bu oyunda bu becerileri kullanarak bu dünyayı daha da güzelleştirmeye çalışacak ve karanlık bu atmosferi aydınlatmaya koyulacağız. Oyun içerisinde daha çok karanlık bir yapı bizlere sunulacak. Bu karanlıklar içerisinde karakterimiz ile beraber yolumuzu aydınlatmaya koyulacak ve elimizdeki güçleri bu aydınlatma için kullanacağız. Oyunda yine farklı bölgelere ilerleyecek, yeni bölgeleri keşfedecek ve çeşitli tuzaklardan kaçmaya çalışacağız.
 
 

Oyunun arka planında ise bizleri üzen bir hikaye anlatılacak ve bu hikayeyi kısaca toparlamak gerekirsem: Oyun içerisinde bulunan dünyada tüm hayvanların öldüğü ve neslini tükendiği belirtiliyor. Bu nesil tükenme sonucunda ise biz de bu nesli tükenen hayvanların ruhlarını toplayabiliyor ve onları huzura erdirmeye çalışıyoruz. Ruhlar aleminin dünyasında yer aldığımız macerada bizim görevimiz ise ruhları kurtarmak, onları huzura erdirmek ve hayvan neslini tekrardan geriye getirmeye çalışmak.

Oyun içerisinde daha çok bizleri devasa bölgeler bekliyor olacak yani oyunda gerçekten de ilgi çekici atmosferler ve dikkat çekici görseller bizlere aktarılacak. Oyunda bu yerlere ilerlerken kendimizi devasa bir dünya içerisinde küçük bir kızı kontrol ediyor gibi görebilecek ve bu dünyada kendi yolumuzu bulmaya çalışacağız. Oyunda yine çeşitli tuzaklar karşımıza çıkacak. Bu tuzakları aşmak için de elimizdeki becerileri kullanabilecek ve kız karakterle beraber oyunda düz bir koridorda ilerleyebileceğiz. Düz koridorlarda ilerlerken çeşitli zorlukları aşmaya çalışacak ve daha fazla eylemi bu yapım içerisinde yapabileceğiz.
 
 

Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı bölgelere doğru adım atabilecek, bu bölgeleri keşfedebilecek ve yeni bölgelerin keşfi tamamen bize ait olacak. Oyunda ilerlerken arkamızda çeşitli izler bırakabilecek, bu izlerin etrafı aydınlattığını görebilecek ve çeşitli becerilere sahip olduğumuzu bu yapım içerisine anlayabileceğiz. Oyunda her ortam bizlere farklı bir temayı ve yapıyı sunacak. Oyun içerisinde yok olan ormanlarda harap olmuş şehirlere karanlık atmosfere sahip bölgelerden kurak denizlere doğru adım atabilecek ve bu buraları tamamen keşfedebileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde toparlayacak olursam kıyamet sonrası bir senaryonun aslında bizleri sunulduğunu söyleyebiliriz. Yıkımın içinde olan bu dünyaya farklı bir gözle bakabilecek, elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacak ve bu dünyayı kurtarmaya çalışacağız. Duygusal bir yolculuğun bizlere sunulduğu bu yapım içerisinde platform ve bulmaca unsurlarını deneyimleyebilecek ve bu iki türün birbirine harmanlandığını görebileceğiz. Bu oyunda farklı bulmacalar karşımıza çıkacak, bunları çözmek için uğraşlar verebilecek ve bizlere sunulan bu atmosferin keyfini çıkarmaya çalışacağız.

Oyun içerisinde kayıp ruhları bulmaya çalışacak, bu ruhları huzura kavuşturmaya başlayacak ve harap olmuş bu dünyayı tekrardan canlı bir yer haline getirmeye çalışacağız. Oyunda amacımız bu yönde olacak ve yukarıda da bahsettiğim gibi bu ruhları tekrardan toparlayarak nesli tükenmiş olan hayvanlara huzur vermeyi sağlayacağız. Oyun içerisinde farklı farklı hayvanlar bulunacak, bu hayvanları tek tek kurtarmak ise tamamen bizim işimiz olacak. After Us içerisinde herhangi bir aksiyon veya dövüş sekansı bulunmayacak. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak sağa sola doğru ilerleyecek, çeşitli platform zorluklarını aşmaya çalışacak ve karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye koyulacağız. Dolayısıyla oyun içerisinde sadece ilerleyecek ve çeşitli eylemlerde bulunabileceğiz.
 
 

Tek oyunculu bir deneyimin bizlere sunulacağı bu yapım içerisinde güzel bir macera bizleri bekliyor olacak. Oyunun gerek görselleri gerekse atmosferi oldukça ilgi çekiyor. Bulmaca ve platform türünü seven oyuncular için güzel bir deneyimin kapısını aralayacak diyebiliriz. Oyun içerisinde karakterimizi uzaktan görebilecek ve bu şekilde farklı farklı bölgelere doğru adım atabilecek ve bu bölgeleri keşfedebileceğiz. Oyunda her bölgenin kendine ait yapısı bulunacak, bu yapıyı keşfetmek için tabii ki oyunda sürekli olarak ilerleyebilecek ve oyun içerisinde çizgisel bir yapı bizleri bekliyor olacak. Yani oyunda herhangi bir seçim olmayacak veya sağa sola sapacağımız kısım bulunmayacak. Dolayısıyla oyunda düz giden bir yapı bizleri bekliyor olacak.

Türkçe dil desteğine sahip olan bu yapım 23 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkacak. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz platformlar ve bulmaca oyunlardan hoşlanıyorsanız ve farklı bir duygusal yolculuğa çıkmak istiyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
- Glitch Busters: Stuck On You (23 Mayıs: üçüncü şahıs, aksiyon, nişancı)
 
 

Toylogic tarafından geliştirilen ve Skybound Games tarafından yayınlanacak olan üçüncü şahıs, aksiyon, nişancı oyunu Glitch Busters: Stuck On You, 23 Mayıs tarihinde biz oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Renkli bir atmosfere ve karakterlere sahip bu yapım içerisinde gelecek teması işleniyor. Oyun üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı ile beraber bizlere yenilikçi bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde sürekli olarak kendimize farklı şeyler yapıyorken bulabiliyor, karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışıyor ve çeşitli platform unsurlarını kullanabiliyoruz.

Glitch Busters: Stuck On You içerisinde çizgi film tarzı bir yapı bizleri bekliyor. Oyunda sürekli olarak farklı karakterlerle karşılaşabiliyor, onlarla etkileşime geçebiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda çok farklı platform unsurları bulunuyor ve sürekli olarak eğlencenin dibine vurabiliyoruz. Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de çevrimiçi eşli oyunculu modlar bulunuyor, bu modlar arasından istediğinizi seçebiliyor  ve istediğiniz modu deneyimleyebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde çevrimiçi eşli oyun modunda dört oyuncuya kadar destek sunuluyor. Bu destekle beraber kendimize ait bir takım kurabiliyor ve bu takımla beraber çeşitli zorlukların bulunduğu bir bölgeye atılıyoruz. Bu bölgedeki zorlukları ve düşmanları alt ederek ve zorlukları aşarak yeni bölgelerin kilidini açabiliyor ve ekibimizle beraber atıldığımız bu renkli macerada sürekli olarak kendimizi farklı şeyler yapıyorken bulabiliyoruz.

Yapay zekanın ve gelecek temasının yer aldığı bu yapın içerisinde karşımıza çeşitli platform zorluklara çıkıyor. Bu platform zorluklarını aşmak için de kendi karakterimizin becerilerini kullanmaya başlıyor hatta kendimizi bir binanın tepesine dümdüz bir şekilde tırmanırken bulabiliyoruz. Oyunda çok farklı ve eğlenceli sekanslar bulunuyor. Bu seanslar arasında ise sürekli olarak gidip gelebiliyor ve eğlencenin dibine vurabiliyoruz. Oyun içerisinde oluşturduğumuz ekibimizle beraber karşımıza çıkan çeşitli düşmanları alt edebiliyor, onları alt ederken çevre unsurlarını kullanabiliyor ve ekibimizle beraber bu oyunda oldukça eğlenebiliyoruz.
 
 

Yapay zeka sistemlerinin bir virüse kurban gittiği bir dünyada yer aldığımız bu yapım içerisinde sürekli olarak bu virüsleri alt etmeye koyuluyor ve yapay zekanın aslında tekrardan düzene girmesini sağlamaya çalışıyoruz. Oyun içerisinde biz aslında bir virüs savarız dolayısıyla oyunda karşımıza çıkan virüsleri sürekli olarak alt etmeye çalışacak, bu virüsleri alt ederken çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye başlayacak ve ekibimizle beraber adeta bir antivirüs programı olarak çeşitli işler yapabileceğiz. Oyunda karşımıza çıkan virüsleri kovalayabilecek, onlara köşeye sıkıştırabilecek ve çeşitli çevre etmenleriyle beraber onları tuzağa düşürebileceğiz. Eğlenceli bir yapının bizleri beklediği yapım içerisinde renkli karakterler, renkli atmosferler ve renkli bir dünya bizleri bekliyor olacak.

Üçüncü şahıs nişancı aksiyon oyunu içerisinde sürekli olarak kendimizi bir şeylere ateş ederken bulabilecek, sağa sola doğru tırmanabilecek ve çeşitli platform zorluklarını aşarken kendimizi bulabileceğiz. Ortalığın karman çorman olduğu ve ortalığın tamamen karıştığı bir yapının bizlere aktarıldığı oyun içerisinde biz de kendi yolumuzu bulmaya çalışacak ve bu esnada da bir yandan nişancı unsurlarını deneyebileceğiz. Oyun içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunacak ve bu silahları da bu virüslere ve düşmanlara karşı kullanabileceğiz.
 
 

Oyunda yine kontrolü elimize aldığımız karakterle beraber ilerleyebilecek, çeşitli maceralara atılabilecek ve birçok silahın kilidini açabileceğiz. Glitch Busters: Stuck On You içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli silah türleri bulunacak ve yeni silah türlerini de oyunun ilerleyen safhalarında açabileceğiz. Oyunda yine bir yandan kendi becerilerimizi kullanırken diğer yandan ise nişancı unsurlarını deneyimleyebilecek ve bu esnada menzilli silahlarla beraber bu virüsleri ve düşmanları alt edebileceğiz. Oyun içerisinde yine kullanabileceğimiz çeşitli silahlar arasında renkli mermiler atan tabancalar bulunacak. Bu tabancalarla beraber etrafı renk cümbüşüyle kaplayabilecek ve daha fazlasını bu yapım içerisinde yapabileceğiz.

Oyunda ilerledikçe yeni silahların kilidini açabilecek ve yeni yeteneklerin kilidini de aynı zamanda bu yapımda açabileceğiz. Hem yeni yeteneklerin hem de yeni silah türlerinin kilidini açabildiğimiz bu yapım içerisinde sürekli olarak yeni maceralara atılacak ve yeni silahları ve yeni becerileri bu oyun içerisinde kullanabileceğiz. Yine oyunda kendi karakterimizi geliştirebilecek ve yeni özelliklerle beraber düşmanların üzerine daha güçlü bir şekilde çıkabileceğiz. Oyunda dört bölümmüş ekranla beraber çevrimiçi eşli modunda oynayabilecek,  arkadaşlarınızla beraber ilerleyebilecek ve farklı bölgelere doğru adım atabileceğiz. Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunacak ve bu bölgelerin her birinin kendine ait teması, yapısı ve zorlukları bulunacak.

Glitch Busters: Stuck On You'da yer alan bu bölgelerin her birinde farklı farklı işler bulunacak ve bu işler arasında ise bir patronu alt etme, çeşitli platform zorluklarını açma ve karşımıza çıkan bulmacaları çözme işleri yer alacak. Bunun gibi daha fazla içerik her yeni bölgede karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde atladığımız bu macerada her bölge bizlere farklı bir temayı, zorluğu ve eğlenceyi sunacak. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi farklı bir içeriği denerken bulabilecek, yeni içerikler ve renkli içerikler de bu yapımda bizleri karşılıyor olacak.
 
 

Yapay zekaların, virüslerin ve renkli bir atmosferin bizlere sunulduğu oyun içerisinde adeta bir renk cümbüşü bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde sürekli olarak karmaşanın hakim olduğu bir yerde kendimizi bulabilecek, bu karmaşıklıktan çıkmak için sürekli olarak karakterimizle beraber sağa sola doğru hamleler yapabilecek ve elimizdeki renkli top atan silahı ateşleyerek düşmanları ortadan kaldırabileceğiz.

Hem çevrimiçi hem de tek oyunculu olarak oynayabileceğimiz bu oyun içerisinde bir takım kurabilecek, bu takımla beraber çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışacak ve bu esnada da kaosun dibine vurabileceğiz. Oyunda sürekli olarak üzerimize çeşitli düşmanlar gelebilecek, onları def etmek için sağa sola doğru tırmanabilecek ve yukarılardan bu düşmanları alt edebileceğiz. Oyun içerisinde atıldığımız bu macerada kendimize ait çeşitli yetenekler bulunacak, hem kendi yeteneklerimizi hem de çevre unsurlarını bu yapım içerisinde düşmanlara karşı kullanabileceğiz.

Renkli bir atmosferin ve patlamaların çatlamaların yer aldığı oyun içerisinde karakterimizi mıknatıs şekline dönüşebilecek, bu esnada da onları üzerimize doğru çekebilecek ve bir anda patlayabileceğiz. Düşmanları farklı şekillerde yok edebildiğimiz ve onları kaosa sürüklediğimiz esnada çeşitli hamlemler yapabilecek, nişancı ve aksiyon unsurlarını da bu yapım içerisinde görebileceğiz. Farklı ve eğlenceli bir atmosferin sunulduğu bu oyun içerisinde sürekli olarak kaosun hakim olduğu bir bölgede kendimizi bulacak ve bu kaosu düzene oturtmak için çeşitli hamleler yapabileceğiz.

Renkli bir atmosfere sahip Glitch Busters: Stuck On You 23 Mayıs tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çeşitli platform zorluklarını aşabileceğimiz ve düşmanların üstesinden gelmeye çalışabileceğimiz bu yapım bizlere gayet eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz eğlenceli yapımlardan hoşlanıyorsanız ve arkadaşlarınızla beraber bu eğlenceye dahil olmak istiyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Mayıs ayının ortalarında çıkış yapacak PC oyunları: 15 - 22 Mayıs 2023 Mayıs ayının son haftasında çıkış yapacak PC oyunları: 23-30 Mayıs 2023 #2

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız