Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mart ayının sonlarında çıkış yapacak PC oyunları #2

 
Bu liste Mart ayının sonlarında çıkış yapacak PC oyunlarının devamı niteliğinde. İşte çıkış yapacak diğer oyunlar:
 
- Death Roads: Tournament (28 Mart: strateji, sıra tabanlı, yarış)
 
 

The Knights of Unity tarafından geliştirilen ve The Knights of Unity, Surefire.Games tarafından yayınlanacak olan strateji, sıra tabanlı, yarış oyunu Death Roads: Tournament, 28 Mart tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Roguelike tarzı yarış oyunu içerisinde gerçekten bizleri farklı bir yarış deneyimi bekliyor. Oyun içerisinde bir yarışta ilerlerken ve mücadele ederken rakibimizi dilediğimiz gibi alt edebiliyor ve elimizdeki çeşitli silah türlerini kullanabiliyoruz. İstersek rakibe arkadan yaklaşıyor ve onu taramalı silahlarla tarayabiliyor ve tekerlekleri patlatabiliyor, bunun yanı sıra rakibin aracını parçalayabiliyor diğer yandan da istersek de çeşitli kartlar seçerek oyun içerisinde farklı bir mekanik getiriyor ve rakipleri bu şekilde alt edebiliyoruz.

Sıra tabanlı hamle sistemini yarış içeriği ile harmanlayan bu oyun içerisinde bir de deste oluşturma mekaniği bulunuyor. Oyun içerisinde farklı farklı desteler oluşturabileceğimiz türde kartlar bulunuyor, bu kartları kendi bünyemize dahil edebiliyor ve etraftan keşifler aracılığıyla yeni kartlar bulabiliyoruz. Bu kartların her birinin farklı özellikleri ve farklı yetenekleri bulunuyor. Kartları yarış esnasında rakipleri alt etmek için kullanabiliyoruz. Yarışları tamamlamak için bu desteleri oluşturmaya başlıyoruz. Oyun içerisinde en iyi desteyi oluşturmaya çalışıyoruz ve her bir deste farklılık gösteriyor.
 
 

Bu yapım içinde her bir oyuncu farklı desteler oluşturabilecek ve oyun içerisinde farklı bir deneyim elde edebilecek. Oyun içerisinde farklı farklı kart türleri ve bu kartların keşfedilmesi bekleniyor. Oyunda bu kartlarla beraber büyük yarışlara atılabiliyor ve bu etkinliklerle beraber çeşitli yarışlarda öne çıkmaya çalışıyoruz. Her kazandığımız yarışla beraber çeşitli araç parçaları toplayabiliyor, ödüller kazanabiliyor ve araçlarımızı modifiye edebiliyoruz. Modifiye ettiğimiz araçlarla beraber daha etkili ve daha iyi bir şekilde rakiplerle mücadele edebiliyor ve yarışlarda ilk sıralara yerleşebiliyoruz.

Her yarışta farklı farklı deneyimler ve tuzaklar bizleri bekliyor olacak. Bir yarışta örneğin rakip araç bizlere çeşitli tuzaklar ve kartlar kullanabiliyor dolayısıyla biz de bu tuzaklara ve kart hamlelerine karşı hazır olmamız gerekiyor. Bir yarışta da biz tamamen kontrolü elimizi alarak çeşitli kartlar kullanarak rakipleri alt etmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde ilerlediğimiz bu kısımlarda farklı farklı yarış deneyimleri ve farklı kartlarla çeşitli rakipleri alt etme deneyimi elde edebiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yarıştığımız esnada farklı desteler oluşturabiliyor ve bu oluşturduğumuz destelerle beraber mücadelelere daha fazla aksiyon getirebiliyor. Örneğin bir kartla beraber rakibi hızını kesebiliyor ve onu yavaşlatabiliyoruz. Diğer kartlarla beraber de rakibin yapacağı hamlelerinin önüne geçebiliyor ve yarışta birinci olmaya çalışıyoruz. Oyunda destelerin haricinde bir de sürücümüzü, aracımızı ve silahlarımızı değiştirebileceğimiz ve modifiye edebileceğimiz mekanikler bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber istediğimiz silah türüne, sürücüyü ve araç modifiyesini seçebiliyor ve buna aracımıza bağlayabiliyoruz.

Oyun içerisinde modifiye edeceğimiz kısımlar arasında motorlar, tekerlekler, kaputlar, renkler ve daha fazlası bizlere bekliyor olacak. Aracın her bir parçasına dokunabileceğimiz bu oyunda parçaları değiştirebileceğimiz bir yapı bizlere sunuluyor. Bu oyun içerisinde en iyi motoru en iyi gövde tasarımını seçmeye özen gösteriyoruz ve çeşitli modifiyelere sahip farklı araçları elde edebiliyoruz. Oyun içerisinde sürücüsünden araç parçalarına kadar her bir kısmı değiştirebileceğimiz bir yapı kısacası bizlere sunuluyor diyebilirim. Değiştireceğimiz her parça oyun içerisindeki yarış deneyimini etkiliyor.
 
 

Rogue-like tarzı bu yarış oyunu içerisinde her bir yarış farklı bir deneyimi bizlere getiriyor. Oyun içerisinde atıldığımız bu yarı  mücadelesinde farklı farklı rakipler karşımıza çıkıyor ve bu rakiplerin her birinin farklı desteleri ve farklı kartları bulunuyor. Biz de farklı desteler ve kartlar oluşturarak bu rakiplere karşı gelmeye çalışıyor ve onları alt etmeye başlıyoruz. Biz de kesinlikle rakiplere karşı hamlelerimizi eksik etmiyoruz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi sıra tabanlı bir strateji unsuru bulunuyor, bu unsurla beraber oyunda bir rakibimiz bir de biz hamle yapıyor ve en iyimiz hayatta kalmaya çalışıyor. Oyun içerisinde rogue-like bir yapı olduğundan dolayı bir yarışta başarısız olabiliyor ve rakiplerin bizi alt etmesini izleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu dengeyi iyi korumalı ve stratejimizi bu konuda iyi değerlendirmemiz lazım.
 
 

Oyun içerisinde yapacağımız hamleler çok önemli arz ediyor. Örneğin bir yarışta birden fazla araç yer alabiliyor bu araçlarla hamle yapmak için öncelikle rakip sürücüyü seçebiliyor ve ardından arabasını seçebiliyoruz. Bu sayede ilk olarak bir hamle yapıyor ve bu hamlenin ardı arkasını aslında kesmemeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde diğer yandan çeşitli kartlar oluşturabiliyor ve bu kartlarla beraber farklı farklı hamleler ve saldırılar yapabiliyoruz. Oyunda diğer yandan bir sponsor seçebiliyor ve bu sponsorun bizlere sağladığı faydalarla beraber çeşitli geliştirmeler ve yükseltmeler yapabiliyoruz. Bu sponsorla beraber çeşitli parçalar alarak kendimizi daha da güçlendiriyoruz ve böylece mücadelelere daha hızlı ve etkili şekilde kaldığımız yerden devam edebiliyoruz. Sponsorluklara çok dikkat etmemiz gerekiyor, oyun içerisinde seçtiğiniz bir sponsoru ileride kesinlikle değiştiremiyoruz. Dolayısıyla bu sponsoru İyi belirlememiz ve stratejimizi iyi kurmamız lazım.
 
 

Oyunda her bir kartın farklı özelliğinin olduğundan bahsetmiştim. Bu kartlar sadece saldırı ve hamle yapmak için değil aynı zamanda yarış esnasında yer değiştirmek için de kullanılabiliyor. Yani oyun içerisinde yukarıya hareket etmek için veya rakibin sağına soluna geçmek için bu kartları da kullanabiliyoruz. Oyun içerisinde bu kartlarla beraber kendi hamlemizi ve stratejimizi kafamızda belirliyor ve bunları da piste yansıtabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yarışırken aynı zamanda taktiksel düşünmeye ve strateji unsurlarına ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.

Oyunda yine bazı kısımlar otomatik olarak gerçekleştirilmiyor dolayısıyla bunlara bizim hamle yapmamız gerekiyor. Oyunda yine yarışırken vitesi kendimiz değiştirmemiz lazım yani otomatik olarak aracın vitesi kesinlikle değiştirilmiyor. Dolayısıyla bunun için biz elimizle hamle yapmamız gerekiyor. Oyun içerisinde yarış esnasında farklı farklı durumlarla karşılaşabiliyoruz. Örneğin rakibin yaptığı hamlelerle aracımız sarsılabiliyor ve etrafa doğru savrulabiliyor. Dolayısıyla onu toparlamak - yine bu konuda vites arttırmak veya vites düşürmek tamamen bizim elimiz le oluyor. Oyun içerisinde kısacası kırılma anları oluyor ve kırılma anlarında gerçekten çok iyi - stratejik düşünmemiz gerekiyor ve bunu da eyleme dökmemiz lazım.
 
 

Oyunda yine yukarıda da bahsettiğim gibi parçalar toplayabiliyor ve parçalarla beraber aracımıza modifiye edebiliyor ve yükseltebiliyoruz. Yine rakipleri alt ettiğimiz sürece onlardan çeşitli araç parçaları toplayabiliyor ve kartlar alabiliyoruz. Bunlar da tamamen yolculuğumuzu etkileyen büyük unsurlardan bir tanesi. Ne kadar çok parça toplarsak ve ne kadar çok kart türü elde edersek yarışlarda o kadar fazla strateji uygulayabiliyor ve rakipleri daha kolay bir şekilde alt edebiliyoruz. Farklı farklı kombinasyonlara sahip kart türlerinin yer aldığı bu oyunda en iyi desteyi oluşturabiliyor ve rakipleri bu yarış etkinliklerinde indirmeye çalışıyoruz.
 
 

Farklı yapısıyla karşımıza çıkacak olan bu rogue-like yarış oyunu 28 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi geniş bir yarışı deneyimi bizleri bekliyor. Üstten görünümlü bir kamera bakışı açısına sahip bu yapım içerisinde farklı farklı yarış deneyimleri bizlere sunuluyor. Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma da bir göz atabilirsiniz.
 
- Ravenbound (30 Mart: aksiyon, keşif, rogue-like)
 
 

Systemic Reaction tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon, keşif, rogue-like oyunu Ravenbound, 30 Mart tarihinde geliyor. Farklı farklı atmosferlerin yer aldığı ve manzaraların bulunduğu bu oyun içerisinde türlü türlü düşmanların karşısına çıkacak, onlara karşı gelmeye başlayacak ve kendimizi bu aksiyon dolu dünyaya bırakacağız. Açık bir dünyanın sunulduğu bu oyun içerisinde istediğimiz yere ilerleyebilecek ve çeşitli düşmanları alt edebileceğiz. Alt ettiğimiz düşmanlarla beraber yeni yeni bölgelere ilerleyebilecek ve böylece farklı deneyimler elde edebileceğiz. Oyun içerisinde farklı tarzda dövüş mekanikleri ve vuruş hissiyatı bulunacak. Bu mekaniklerle beraber karşımıza çıkan çeşitli düşman türlerini alt edebilecek ve onlardan çeşitli ganimetler elde edebileceğiz.

Oyun içerisinde normal insan düşmanlarından farklı tarzda yaratıklara kadar çeşitli düşman türleri bulunuyor bunları alt etmek için Düşmanların saldırıı stillerini öğrenmeye çalışıyor ve onlara karşı hamle yapmaya başlıyoruz oyun içerisinde  kendimizi savunabileceğimiz ve karşı hata geçebileceğimiz bir dövüş mekaniği bulunuyor bu tarz dövüş mekaniğine sahip oyunlarda Öncelikle rakibin hamle yapmasını bekleyebiliyor  yaptığı hamle karşında kendimizi savunduktan sonra karşı hamleye geçebiliyoruz.
 
 

Çeşitli stratejileri uygulayabileceğimiz ve düşmanlara farklı tarzda yaklaşabileceğimiz bu oyun içerisinde elimizde birçok beceri ve silah türü bulunabiliyor. Oyun içerisinde bu becerileri farklı düşman türlerine karşı kullanabiliyor ve onları alt etmek için hamleler yapabiliyoruz. Oyunda kılıçlardan baltalara kalkanlardan zırhlara kadar çeşitli öğeler yer alıyor. Zaten bu tarz unsurlar bu tür oyunlarda etraftan bulunabiliyor ve keşfedebiliyor.

Oyun içerisinde karşımıza türlü türlü düşmanlar çıkıyor ve farklı atmosferlere sahip bölgeler içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Tehlikeli bir dünyanın bizlere sunulduğu bu açık dünya içerisinde ruhlardan insanlara ağaç yaratıklarından ölmüş bedenlere kadar birçok düşman türü bizlere bekliyor olacak. Her bir düşman türünün ve grupların farklı özellikleri ve farklı yetenekleri bulunuyor. Bunlara karşı hamle yapmak için öncelikle onların saldırı tarzını öğrenmeye çalışıyor ve daha sonra ona göre hamlemizi yapabiliyoruz.
 
 

Hızlı aksiyon ve dövüş unsurlarının yer aldığı bu oyun içerisinde sürekli olarak karşımıza düşmanlar ve düşman grupları çıkıyor, bunları alt etmek için de çeşitli hamlelerde bulunabiliyoruz. Klasik bir hack'n slash deneyimi sunmayı hedefleyen bu oyun içerisinde sürekli olarak elimizdeki kalıcımızı savurabiliyor ve her savurduğumuz kılıç bir düşmana denk gelebiliyor. Oyunda yine düşmanları alt ettikçe ve etrafı keşfettikçe çeşitli beceriler elde ediliyor ve beceriler geliştirebiliyoruz ve kendimizi daha da güçlendirebiliyoruz. Hem karakterimizi hem de becerilerimizi güçlendirebileceğimiz bu oyun içerisinde açık dünyaya atılıyor ve bu açık dünyayı tehlikelerden ve düşmanlardan temizlemeye çalışıyoruz.
 
 

İskandinav kültüründen esinlenen bu oyun içerisinde tehlikeli bir dünya bizleri bekliyor olacak. Fantastik canavarlardan ölümcül yaratıklara kadar birçok tehlike bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde ormanlardan terk edilmiş köylere dağlık alanlarda karlı bölgelere kadar birçok farklı kısım bizleri bekliyor. Açık dünyayı istediğimiz gibi keşfedebiliyor, burada bulunan tehlikeleri ortadan kaldırabiliyor ve onlarlar savaşabiliyoruz. Bu oyun içerisinde troller, büyücüler, ölümsüzler ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak.
 
 

Normal düşmanlardan patron savaşlarına kadar birçok deneyim bu oyun içerisinde bizleri bekliyor olacak. Tabi bu oyun içerisinde yer alan patron savaşları normal düşmanlara karşı yapacağımız savaşlara nazaran daha zorlu ve daha sıkıntılı geçecek. Patron savaşları hepinizin bildiği gibi devasa bir yaratıkla savaştığımız kısımları baz alıyor. Bu kısımlarda oyuncular elinden geleni ardına koymuyor ve reflekslerine güvenmeye başlıyor. Burada karakterimizi ve becerilerimizi ne kadar geliştirirsek daha kolay bir şekilde patron savaşlarını geçebiliyoruz.

Kısaca toparlayacak olursam oyun içerisinde büyük bir açık dünya bizleri bekliyor. Bu açık dünya içerisinde çeşitli bölgelere ilerleyebiliyor ve dinamik mevsim geçişlerine şahit olabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı düşman türleri bulunuyor ve bu düşman türleri farklı bölgelerde karşımıza çıkıyor. Oyunda hem karakterimizi hem de becerilerimizi geliştirebiliyor ve etraftan çeşitli silah türlerini bulabiliyor ve düşmanlara karşı bunların kullanabiliyoruz.
 
 

Oyunda arka planda bir hikaye yer alıyor ve bu hikaye kapsamında çeşitli görevleri yerine getirebiliyoruz. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve 30 Mart tarihinde çıkış yaptığı zaman da oyunu deneyimleme şansı elde edebilirsiniz. Oyunun şu anda fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı gün görebiliriz. Oyun şu anda Steam'de aktif durumda. Dolayısıyla oyunu istek listenize ekleyebilir ve oyunun çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz.
 
- Saga of Sins (30 Mart: aksiyon, rol yapma, orta çağ teması)
 
 

Bonus Level Entertainment tarafından geliştirilen ve Just For Games tarafından yayınlanacak orta çağ temalı aksiyon, rol yapma oyunu Saga of Sins, 30 Mart tarihinde geliyor. Çeşitli platform ve bulmaca öğelerine bünyesinde barındıran bu oyun içerisinde sürekli olarak üzerimize düşmanlar gelecek, biz de bu düşmanları kendi becerilerimiz ve yeteneklerimiz ile aşmaya çalışacağız. Aksiyon maceranın platform unsurları ile harmanlandığı bu oyun içerisinde arka planda orta çağ teması temasına uygun karakterler ve renkler bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde şeytani yaratıklar, iblisler. patron savaşları ve daha fazlası bizleri bekliyor.

Oyunda bir karakterin kontrolü elimize alıyor ve bu karakterin farklı büründüğü kişilikler bulunuyor. Oyun içerisinde bu kişiliklerden yararlanarak düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde savaşabiliyoruz. Oyunda uluyan bir kurt adamdan çirkin yaratıklara kadar dönüşebiliyor ve elimizde toplamda dört dönüşebileceğimiz karakter tiplemesi bulunuyor. Bu dört karakter tiplemesi ile beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve onlara karşı farklı farklı beceriler kullanabiliyoruz. Dört farklı karakter tiplemesinin her birinin kendine özgü becerileri, temaları ve görünümleri bulunuyor. Bunların becerilerinden yararlanmak için elimizden gelen her şeyi bu oyun içerisinde yapmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde adeta bir orta çağ kalesi içerisinde ilerliyor ve bu bölgeleri keşfetmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak ilerleyebiliyor ve çeşitli tuzaklarla karşılaşabiliyoruz. O yüzden düşmanlar ile dövüşmek haricinde bir de etrafta bulunan çeşitli platform zorluklarıyla uğraşabiliyoruz. Oyun içerisinde yine yukarılara tırmanabileceğimiz sarmaşıklar, uzun bir atlama yapabileceğimiz boşluklar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Oyunda bu zorlukları aşmak için de reflekslerimizi kullanmak gerekecek.

Saga of Sins içerisinde farklı farklı şeytanı yaratıklara dönüşecek ve burada günahlarla savaşmaya çalışacağız. Oyunda yine normal düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunacak. Bu patron savaşları normal düşmanların haricinde daha zorlu ve daha hızlı bir savaş deneyimini bizlere sunacak. Oyundaki patronların her birinin farklı farklı becerileri ve özellikleri bulunacak. Bu saldırı stillerini ezberlemek gerekecek. Saldırı stillerini ilk etapta ezberledikten sonra onları daha rahat bir şekilde geçebileceğiz. Her bir patronun saldırısını ezberledikten sonra ve onların saldırılarından kaçındıktan sonra karşı saldırıya geçebilecek ve onları kolay bir şekilde alt edebileceğiz.
 
 

Aksiyon ve macera unsurlarının platform zorluklarıyla harmanlandığı bu oyun içerisinde farklı farklı kişiliklere bürünebilecek, bu kişiliklerin özelliklerinden ve becerilerinden yararlanabileceğiz. Orta çağ temasının sunulduğu bu oyun içerisinde sürekli olarak ilerleyebilecek ve çevrenin yıkılıp dökülmesine tanıklık edeceğiz. Oyun içerisinde veba salgınına uğramış bir köyü kurtarmak için yola koyulacak ve buralara gelmiş olan iblisleri alt etmeye çalışacağız. Büyük günahlarla mücadele edebileceğiniz bu oyun içerisinde karşımıza farklı farklı iblisler ve yaratıklar çıkacak. Biz de bunları alt etmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Saga of Sins içerisinde yine bizlere sunulan  bu dünyada birçok yere gidebilecek, burada farklı karakterlerle tartışacak ve bu karakterlerle beraber etkileşime geçebileceğiz. Bizlere arka planda bir hikayenin anlatıldığı bu aksiyon macera içerisinde bir yandan hikayeyi öğrenebilecek bir yandan da karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışacağız. Oyun içerisinde farklı farklı yetenekler kullanabilecek, toplu bir şekilde düşmanları katledebilecek ve istersek bir yaratığa karşı istersek de toplu gruplara karşı çeşitli özelliklerimizi kullanabileceğiz. Oyun içerisinde bir yerden bir yere hızlı ilerlemek ve uçmak için dash özelliğimizi kullanabilecek, yaratıkların üzerine uzaktan büyü atabilecek ve bu büyülerle beraber onları alt edebileceğiz. Oyun içerisinde çok çeşitli özellikler ve beceriler bulunacak.
 
 

Saga of Sins oyununda kendimize ait becerileri geliştirebilecek ve yükseltebileceğiz. Ne kadar çok gelişirsek ve karakteri yükseltirsek o kadar çok güçlü olacak ve daha aktif oyun içerisinde yer alacağız. Oyunda bu becerilerimizle beraber iblisleri alt etmeye çalışacak ve onlardan gelen avantajlarla beraber kendi karakterimize yükseltmeye çalışacağız. Oyunda bunların dışında etraftan toplayabileceğim çeşitli sandıklar ve kasalar bulunacak. Bunlarla beraber çeşitli avantajlar elde edilecek ve kendi becerilerimizi geliştirebileceğiz. Bu geliştirmeler de yolumuza daha sağlam basmamıza yardımcı olacak.

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi dört farklı karakter tiplemesi bulunacak. Bu tiplemeler arasında kolaylıkla istediğimiz zaman geçiş yapabileceğiz. Bu tiplemelerin her birinin farklı farklı özellikleri bulunacak ve bunları düşmanlara karşı kullanabileceğiz. Her bölgede istediğimiz gibi farklı karakterlerle oynayabilecek ve en iyisi olduğuna karar verdiğimiz karakterle ilerlemeye başlayacağız.
 
 

Oyunda bulunan karakterler arasında kurt adam olacak. Kurt adamla çeşitli sırları ortaya çıkarmak için etrafta bulayabilecek ve çıkardığı ses frekansı ile beraber etraftaki camları parçalayabileceğiz. Bu şekilde özel beceriler kullanabileceğiz. Diğer taraftan Gargoyle karakteri ile yolumuzu temizlemek ve düşmanları ortadan kaldırmak için ilerleyebileceğiz. Oyun içerisinde bu karakterle beraber ilerlersek ağzımızdan ateş atabilecek ve karşımıza çıkan düşmanları eritebileceğiz ve onları ortadan kaldırabileceğiz.

Oyunda yine üçüncü bir karakter tiplemesi olan Griffin ile beraber oynamaya kalkarsak onunla beraber yukarılara doğru tırmanabilecek, çeşitli sırları keşfedebilecek ve düşmanları alt etmek için duvarlara tırmanabileceğiz. Son olarak girebileceğimiz karakter tiplemesi arasında iblis görünümüne sahip bir yaratık bulunacak. Bununla beraber bunu evcilleştirmek ve buna hakim olmak için oyun içerisinde belli bir çaba göstereceğiz. Bu dört karakter tiplemesi üzerinde biraz daha dikkat etmemiz gerekecek.
 
 

Kısaca toparlamak gerekirsem: Oyunda dört farklı karakter tiplemesi bulunacak. Bu karakter tiplemelerinin her birinin kendine özgü özellikleri ve becerileri bulunacak. Bunlar arasında istediğimiz zaman geçiş yapabileceğiz ve hatta aksiyon halinde bile karakter tiplemesini değiştirebileceğiz ve bu karakterlerin özelliklerinden yararlanabileceğiz.

Oyunda orta çağ teması bizlere sunulacak ve aksiyon rol yapma ve bunun yanı sıra platform zorlukları bizlere aktarılacak. Oyunda çeşitli platform zorluklarını aşmak ve karşıma çıkan düşmanların üstesinden gelmek tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde çeşitli patron savaşları bulunacak ve patron savaşlarını aşmak için çeşitli beceriler sergileyebileceğiz. Oyunda temel amacımız ise bu yerdeki iblisleri ortadan kaldırmak, bu salgına bir son vermek ve köyü bu günahlardan arındırmak olacak.
 
 

Tek oyunculu bir yapıyı sergileyecek olan bu oyun içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyecek ve bu farklı bölgelerin çeşitli zorlukları bulunacak. Her bölgede farklı patron zorlukları, aşmamız gereken kısımlar ve daha fazlası bizlere sunulacak. Bu bölgelerde ilerlemek için önce karakterimizin becerilerinden faydalanabilecek ve reflekslerimizi kullanabileceğiz  Orta çağ temasını çok iyi bir şekilde yansıtan bu oyun içerisinde hikayenin sonuna gelmeye ve buradaki olaya en iyi şekilde son vermeye çalışacağız.
 
 

Siz de bu tarz hikaye odaklı ve yandan gördüğümde bir aksiyon platform oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir şans verebilirsiniz. Oyun 30 Mart tarihinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve şu anda bir de demo sürümü bizlere sunuluyor  Dilerseniz bu demo sürümünü indirebilir ve oyunun bir kısmını oynayabilirsiniz. Bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Bunun dışında oyunu oynamaya karar verdiyseniz oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gibi bir bildirim alabilirsiniz ve bundan haberdar olabilirsiniz.
- Dredge (30 Mart: Balıkçılık, rol yapma, keşif, macera)
 
 

Black Salt Games tarafından geliştirilen ve Team17 tarafından yayınlanacak olan balıkçılık, rol yapma, keşif, macera oyunu Dredge, 30 Mart tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bir yandan karanlık bir atmosferi diğer yandan ise dinamik hava geçişlerini bizlere sunan bu oyun içerisinde balıkçılık yapmaya çalışacak ve balıkçılık yaptığımız esnada çeşitli sırları açığa çıkarabileceğiz. Tek oyunculu balıkçılık macera oyunu içerisinde yakaladığımız balıklarla beraber kendimizi geliştirebilecek ve yeteneklerimizi yükseltebileceğiz. Bu balıkları yakalayarak çeşitli yerlerde satabilecek ve kazandığımız paralarla beraber hem teknemizi hem de birçok unsuru geliştirebileceğiz. Oyun içerisinde geliştirdiğimiz teknemizle beraber daha uzaklara gidebilecek ve buraları tamamen keşfedebileceğiz.
 
 

Keşif odaklı bu macera rol yapma oyunu içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyebilecek, bu bölgelerin çeşitli sırlarını açığa çıkarabileceğiz. Sırları açığa çıkararak yeni öğelerini kilidini açabilecek ve yeni bölgeleri keşfedebileceğiz. Her bölgenin kendine ait teması ve özellikleri olacak. Bunlar arasında yine tehlikelerle dolu çeşitli kısımlar bulunacak onlara da çok dikkat etmemiz gerekecek.

Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyebileceğiz ve bu bölgelerde çeşitli tehlikeler bulunacak. Bu tehlikeleri aşmak için etrafı çok iyi şekilde taramamız gerekecek .Etrafın güvenli olup olmadığını bu tarama esnasında görebileceğiz. Bir balıkçı teknesini kullandığımız bu oyun içerisinde kendimizi balıkçılıkla geçindirmeye çalışacak ve bu balıkları satarak geçimimizi sağlayabileceğiz. Hem geçimimizi sağlayabileceğimiz hem de teknemizi geliştirebileceğimiz bu yapım içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre yüzden fazla deniz canlısı bulunacak. Deniz canlılarını kendi cihazımız ile tarayabilecek ve bunların özelliklerini ortaya çıkarabileceğiz.
 
 

Dredge içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi birçok farklı bölge bulunacak. Bu bölgeleri ziyaret edebileceğiz ve buraları keşfedebileceğiz. Oyun içerisinde keşfedebileceğimiz bu bölgeler arasında farklı temalar yer alacak ve yine bu bölgeler içerisinde farklı etkileşime geçebileceğimiz karakterler bulunacak ve bunlarla çeşitli sırları açığa çıkarabileceğiz.

Amacımızın keşfetmek olduğu bu balıkçılık rol yapma oyunu içerisinde uzak diyarlara doğru yol almaya çalışacak bir yandan teknemiz ile ilerlerken diğer yandan bu teknenin kaptanı olarak yola devam edeceğiz. Oyunda elimizde bulunan cihazımızla beraber çeşitli canlıların geçmişini öğrenecek ve bu bölgelerin güvenli olup olmadığını bakabileceğiz. Oyun içerisinde her bölgenin farklı bir geçmiş hikayesi olacak, bu hikayeleri ortaya çıkarmak için de etrafı keşfetmemiz gerekecek. Dolayısıyla oyundaki temel amacımız aslında etrafı keşfetmek olacak.
 
 

Karanlık temalardan  sisli adalara kadar birçok farklı kısma ilerleyebileceğimiz bu oyun içerisinde akıntılara kapılmamak için kendimizi kollamaya çalışacağız. Oyunda yine farklı bölgelerde yerlilerle beraber etkileşime geçebilecek, teknemizi alıp etrafta gezinebilecek ve yakaladığımız deniz hayvanlarını bu etkileşime geçtiğimiz yerlilere satabileceğiz ve kendimizi geliştirebileceğiz. Bu oyun içerisinde temel amaç teknemizi geliştirmek olacak bu sayede daha iyi ekipmanlar bulabilecek ve daha uzaklara doğru gidebileceğiz. Güçlü ekipmanlar ile beraber ilerleyeceğimiz yol boyunca çeşit avantajlar ve yararlar elde edebileceğiz. Bunlar sayesinde daha fazla sırrı açığa çıkarabileceğiz. Dolayısıyla etrafı keşfetmek, çeşitli yerlerle ilgili hikayeler öğrenmek, satış yapmak ve çeşitli öğeler elde etmek bu oyun içerisinde çok önem arz edecek.
 
 

Çeşitli sırları çözebileceğimiz bu yapım içerisinde denizin derinliklerini tarayabilecek, taradığımız esnada farklı deniz canlıları ile karşılaşabileceğiz. Bu deniz canlılarının her birinin farklı özellikleri ve farklı görünümleri bulunacak. Bu araştırdığımız canlılarla beraber kendi hazinemizi geliştirebileceğiz ve bunlar hakkında çeşitli bilgiler elde edebileceğiz. Oyun içerisinde yeni yeteneklere sahip olabilecek ve teknemizi geliştirebileceğiz. Bunun için etrafı keşfetmek ve yeni bölgelere atılmamız gerekecek. Dolayısıyla her bölgenin ve her kıyının kendine özgü hikayesi olacak, onları açığa çıkarmak da tamamen bizim işimiz olacak.
 
 

Oyunda araştırdığımız canlıların kendine özgü nadirlik dereceleri bulunacak. Örneğin ender canlılardan efsanevi canlılara kadar birçok farklı tür bizleri bekliyor olacak. Tabi en yüksek ve zor bulunan canları araştırmak bize daha iyi ekipmanlar ve öğeler sunacak. Bunlarla beraber kendimize daha iyi ekipmanlar donanabileceğiz, teknemizi daha iyi bir şekilde geliştirebileceğiz ve böylece daha uzak yerlere geçiş yapabileceğiz.

Farklı görevleri tamamlayabildiğimiz ve çeşitli yerlerden görevden alabildiğimiz oyun içerisinde çeşitli karakterlerle etkileşime geçecek ve çizgi tarzı grafik stiliyle beraber oyundaki yerimizi alacağız. İlgi çeken grafiklerle ve karakterler ile atılacağımız bu macerada oyunda ilerlediğimiz her bölgede farklı gün batımları, temalar ve daha fazlası bizlere sunulacak. Oyundaki teknemiz ile beraber sürekli olarak ilerleyebilecek ve yeni bir bölgeleri keşfedebileceğiz.
 
 

Her bölgeye ilerlediğimizde farklı farklı keşifler yapabilecek ve buraların sırlarını açığa çıkarabileceğiz. Hazineleri arayabileceğimiz bu oyun içerisinde bir balıkçı olarak yer alacak ancak bir Hazine Avcısı olarak geriye dönüş yapacağız.  Dolayısıyla etrafı dip bucak araştırmaya çalışacak ve o sırada ekipmanlardan ender bundan canlılara kadar birçok unsur elde edebileceğiz.

Hayatta kalmak için balık tutmaya çalıştığımız bu oyun içerisinde yerel halkla beraber sürekli olarak etkileşime geçebileceğiz, daha zorlu bölgelere ilerlemek için de satışlar yapabileceğiz. Satışlar yaparak çeşitli oyun içi paralar kazanabilecek ve kazandığımız paralar ile teknemizi geliştirebileceğiz. Teknemizi geliştirmek aslında oyun içerisindeki temel amacımız olacak. Çünkü teknemizi ne kadar çok geliştirirsek o kadar çok zorlu bölgelere ve tehlikeli bölgelere ilerleyebileceğiz. Bu da bizleri daha gizemli yerlere götürecek diyebilirim.
 
 

Dredge içerisinde gün batımından karanlık bölgelere kadar birçok kısım ve manzara bizleri bekliyor olacak. Gerek sanat stiliyle gerekse içeriği ile beraber dikkatleri üzerine çekmeye çalışan bu oyunda bir balıkçı teknesine atlayacak ve yolumuza koyulacağız. Oyun içerisinde yine bilinmezliklerle savaşabilecek ve zorluklara karşı kendi yeteneklerimizi kullanabileceğiz. Farklı bir yapıyı bizlere sunmayı hedefleyen bu oyun 30 Mart tarihinde biz ooyun u severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Tek oyunculu bu macera oyunu içerisinde toplamda 11 dil desteği bulunacak. Oyun içerisinde Steam başarımları da yer alacak. Bu yapım bizlere çizgi tarzı grafikleri ile ve rol yapma unsurları ile karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde bir teknemiz olacak ve bu teknemizle beraber farklı farklı kıyılara, bölgelere ve uzak diyarlara geçiş yapabileceğiz. Her diyarın ve bölgenin farklı manzaraları ve temaları bulunacak. Diğer yandan oyun içerisinde bulunan sis oluşumuna dikkat etmemiz gerekecek. Eğer etrafta çok fazla sis varsa yolumuzu kaybedebilecek ve dolayısıyla bu duruma çok özen göstermemiz lazım. Oyunda farklı canlıları araştırabilecek ve etrafı keşfedebileceğiz. Etrafı keşfettikçe yeni canlı türleri ile karşılaşabilecek ve bunları araştırabileceğiz. Araştırdığımız her bir canlı türü ile beraber çeşitli öğeler kazanabilecek ve bunlarla beraber kendimizi ve teknemizi geliştirebileceğiz.
 
 

Oyun içerisinde temel geçim kaynağımız balıkçılık olacak. Balıkçılık yaparak çeşitli balıklar elde edebilecek ve bunları yerli halka satabileceğiz. Sattıkça kendimize daha iyi öğeler alabilecek ve bu öğelerle beraber dayanıklılığımız artış gösterecek. Oyun içerisinde bulabileceğimiz bu ekipmanlar sayesinde daha uzak diyarlara geçiş yapabilecek ve birçok sırrı açığa çıkarabileceğiz.
 
 

Birçok farklı oyun türünü bünyesinde barındıran ve harmanlayan bu oyuna siz de bir şans verebilirsiniz. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız oyunu Steam üzerinden iki saat boyunca deneyimleyebilir ve eğer oyundan hoşlanmazsanız oyunu tekrardan iade edebilirsiniz.  
 
- 9 Years of Shadows (27 Mart: aksiyon, macera, platform)
 
 

Halberd Studios tarafından geliştirilen ve Freedom Games tarafından yayınlanacak olan yandan görünümlü aksiyon, macera, platform oyunu 9 Years of Shadows, 27 Mart tarihinde geliyor. Farklı farklı platform zorluklarının yer aldığı bu aksiyon macera oyunu içerisinde daha önce karşımıza çıkan bir tema olan renkleri geri getirme konusu yer alacak. Oyunda siyah beyaz bölümlerden rengarenk bölümlere kadar birçok yerde ilerleyebilecek ve karşımıza çıkan düşmanları alt etmeye çalışacağız. Düşmanları alt ederken elimizdeki uzun asayı kullanabilecek ve bununla beraber düşmanlara bir sağdan bir soldan vurarak hızlı bir şekilde alt etmeye başlayacağız.

Farklı farklı bölümlerin yer alacağı bu oyun içerisinde çeşitli düşman türleri de bulunacak. Bu düşman türlerini alt etmek için elimizdeki uzun asayı ve çeşitli becerilerimizi kullanabileceğiniz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu bölümler el yapımı olarak hazırlanmış bir şekilde karşımıza çıkacak ve tamamen oyuncunun isteyeceği zevkte bölümler şeklinde bizlere sunulacak. Oyun içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılacak ve bu hikaye kapsamında çeşitli bölümlere geçmeye çalışacağız ve karşımıza çıkan düşmanları da alt etmeye başlayacağız.
 
 

Siyah beyaz görüntülerden rengarenk görüntülere kadar değişiklik göreceğimiz bu dünya içerisinde arka planda bizlere dramatik bir hikaye anlatılacak ve bu dramatik hikaye içerisinde biz de kendi yolumuzu mutlu bir şekilde çizmeye başlayacağız. Dünyanın neşesinin kaybolduğu bu yapım içerisinde çürüyen zindanlara doğru ilerleyebilecek ve bu zindanları tamamen temize çıkarmaya çalışacağız. Oyun içerisinde tabii ki her bölgenin farklı teması ve farklı düşman türleri bulunacak. Bu düşman türlerini alt etmek için de onların hamlelerini aklımıza kazımak gerekecek - ezberlememiz lazım. Ezberledikten sonra onların yapacağı hamleye göre hızlı bir şekilde onları indirebileceğiz.

Korkutucu tarzda ve karanlık bir yapıda karşımıza çıkan bu oyun içerisinde farklı farklı yaratıklar ve iblisler bulunacak. Bunları alt etmek için çeşitli hamleler yapabileceğiz ve renkleri geri getirmeye başlayacağız. Oyun içerisinde ilerleyeceğimiz esnada farklı farklı karakterlerle tanışabilecek ve bu karakterlerle etkileşime geçebileceğiz. Bu karakterler bizlere hikaye konusunda çeşitli faydalar sağlayacak ve hikayeyi biraz da olsa açmaya başlayacaklar. Hikaye konusunda  etkileşime geçebileceğimiz karakterler bizlere detaylı bir aktarım yapacak ve çeşitli konuşmalarla beraber bu hikayeyi biz de deneyimleyebileceğiz.
 
 

Aksiyon macera ve platform unsurlarının yer aldığı bu oyun içerisinde yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunacak. Oyun içerisinde elimize alacağımız ve kontrol edeceğimiz karakterle beraber büyük bir maceraya ve aksiyona geçiş yapacağız. Oyunda elimizde büyük bir asa bulunacak ve bu asa aslında bir nevi balta - buna kargı da diyebiliriz - artık adına siz ne koyarsanız. Elimizdeki bu uzun baltayla beraber farklı farklı bölgelere ilerleyebilecek ve yanımızdaki küçük dost karakter ile beraber bu düşmanları alt etmeye çalışacağız.

Oyun içerisinde farklı farklı zindanlara geçiş yapabilecek ve kaleyi keşfetmeye başlayacağız. Karşımıza çıkacak olan düşmanlar arasında iblisler, yaratıklar ve daha fazlası yer alacak. Oyun içerisinde ilerlediğimiz her bölgede farklı kapıların kilidini açabilecek ve yeni bölgelere geçiş yapabileceğiz. Düşmanlara karşı uzaktan menzilli saldırırlar yapabilecek, yakın saldırılara geçiş yapabilecek ve daha fazlasını onlara karşı kullanabileceğiz. Dolayısıyla düşmanlara karşı farklı şekillerde alt etme metodları bu oyun içerisinde biz oyunculara sunulacak.
 
 

Oyunda karşıdan gelen saldırılara karşı kendimizi reflekslerimizle beraber koruyabilecek atlayıp ve zıplayabileceğiz. Karakteri kullanmak ve karakterin mekaniklerini öğrenmek tamamen bizim işimiz olacak. Oyun içerisinde ne kadar çok vakit geçirirsek o kadar çok mekaniklere aşina olabilecek ve oyunda biraz daha ustalaşmaya çalışacağız. Oyunda ustalaştığımız zaman düşmanları daha kolay ve daha aktif bir şekilde alt edebilecek ve yeni bölümlerin kilidini kolay bir şekilde açabileceğiz.

Oyun içerisinde normal düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunacak. Patron savaşları normal düşmanlara karşı biraz daha zorlu ve çetrefilli geçecek. Oyunda yine yanımızda bulunan küçük karakter düşmanlara karşı otomatik saldırılar yapabilecek ve bunu en iyi şekilde kullanmaya başlayacağız. Temel saldırılar dışında bir de büyülü saldırılar yapabileceğimiz bu oyun içerisinde şimşek, su, toprak ve ateşin güçlerinden yararlanabileceğiz. Elemental güçlerin yer aldığı bu oyun içerisinde bu güçleri kullanmak tamamen bizim işimiz olacak. Karşımıza çıkan düşmanlara karşı en iyi güç hangisi olacaksa onu kullanmaya başlayacağız.
 
 

Dinamik bir haritanın bizlere sunulacağı bu oyun içerisinde kendimize ait çeşitli öğeler bulabilecek ve zırhımızı değiştirebileceğiz. Oyunda hem menzili hem de yakın saldırı yapabilecek ve bunları harmanlayabileceğimiz çeşitli kombolar da yapabileceğiz.
Bu oyun içerisinde düşmanlara karşı en etkili yolun ne olduğunu biz bulmaya çalışacağız. Oyunda farklı farklı bölgelere geçiş yapacak ve bu bölgelerin kilidini açabileceğiz. Oyundaki düşmanları temizleyerek yeni bölgelere ilerleyecek ve buraları güvene almaya çalışacağız. Oyun içerisinde yine bir yandan kilidini açabileceğimiz kapılara zorlarken diğer yandan da sırlarını açığa çıkarabileceğimiz çeşitli gizli geçitler bulabileceğiz. Bu gizli geçitlere ulaşarak birçok sırrı açığa çıkarabilecek ve çeşitli öğeler elde edebileceğiz.

Oyun içerisinde farklı farklı görünümler elde edecek ve onların kılığına girebileceğiniz. Örneğin su dolu bir bölgede bir balık kılığına girerek sular içinde hızlı bir şekilde yüzebilecek ve bölümü hızlı bir şekilde geçmeye çalışacağız. Oyun içerisinde farklı farklı hayvanların - nesnelerin ve daha fazlasını görünümüne geçiş yapabileceğiz. Oyunda yanımızda küçük bir melek tarzı yardımcı olacak. Bu yardımcı da her zaman yanımızda bulunacak ve düşmanlara karşı savaşmamıza olanak sağlayacak.
 
 

Yukarıda saydığım özellikler dışında bir de müzikler bu oyun içerisinde çok önem arz edecek. Oyunun temelinde aslında etkileşimli bir müzik aksiyon sistemi bulunacak. Bu besteler sayesinde oyunda düşmanlara karşı daha hızlı gelebilecek, gizli saldırılar ve özel saldırılar yapabileceğiz. Müzikal saldırılar esnasında düşmanlara karşı daha iyi kombolar yapabilecek ve onlarla daha güçlü saldırılarla başa çıkmaya çalışacağız. Oyunda farklı farklı pusuda bekleyen patronlar bulunacak. Bu patronlara müzikal olarak saldırırlar gerçekleştirebilirsek onları daha hızlı bir şekilde alt edebileceğiz.

Oyun kısacası farklı farklı bölgeleri biz oyunculara sunacak. Oyunda yakın ve uzak menzilli saldırırlar yapabileceğiz. Yanımızda bize yardımcı olacak bir yardımcı karakter bulunacak. Bu yardımcı karakterle beraber düşmanlara karşı gelebileceğiz. Oyun içerisinde farklı düşman türleri ve patron savaşları bulunacak. Patron savaşlarında patronları alt etmek için de müziğin notalarından yararlanabilecek ve kombo şeklinde saldırılar yapabileceğiz. Oyunun arka planında müzik, hikaye ve platform sistemi bulunacak. Bunun yanı sırada aksiyon sistemi de bu oyun içerisinde yer alacak. Bu dört unsur oyun içerisinde harmanlanacak ve bizlere farklı bir deneyim sunmaya çalışacak.
 
 
 
Siz de bu tarz aksiyon platform ve macera oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz. Oyun 27 Mart tarihinde Steam platform üzerinden PC için çıkış yapacak. Oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda. Dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman mail adresinize bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Mart ayının sonlarında çıkış yapacak PC oyunları #1 Mart ayında çıkış yapacak ancak tam günü belli olmayan PC oyunları

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız