Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Mart ayında çıkış yapacak ancak tam günü belli olmayan PC oyunları

 
 
Bu listemizde sizlere Mart ayı içerisinde çıkış yapacak ancak tam günü açıklanmayan PC oyunlarını derledik. Liste içerisinde çıkış yapması muhtemel oyunlar da yer alıyor.
 
 - Mondealy (Mart ayı içerisinde gelebilir: keşif, ryo)
 
 
Uglycoal tarafından geliştirilen ve Valkyrie Initiative tarafından yayınlanacak olan macera, keşif, rol yapma oyunu Mondealy, Mart ayı içerisinde çıkış yapacak muhtemel oyunlardan biri. Keşif odaklı bu macera rol yapma oyunu içerisinde farklı farklı ilişkiler kurmamız gereken bir dünyaya atılıyoruz. Bu oyun içerisinde farklı farklı karakterlerle çeşitli diyaloglara giriyor, bizlere sunulan bu dünyayı keşfediyor, elimize aldığımız sıradan bir karakterle sıradan bir gün geçirmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde karşımıza çıkacak olan karakterlerle derin sohbetlere
 
dalabiliyor, onların geçmişlerini öğrenebiliyor ve çeşitli sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz.
Bizlere sunulan bu dünyada amacımız etrafı keşfetmek, çeşitli hikayelere ortaya çıkarmak ve birçok karakterlerle çeşitli ilişkiler kurmak. Sıradan bir gün içerisinde geçirdiğimiz bu dünyada farklı farklı olaylar meydana geliyor, farklı karakterlerle tanışabiliyor ve onlardan çeşitli görevler alabiliyoruz. Oyunda sıradan bir gün geçirdiğimiz esnada farklı bir olay yaşanıyor ve evimizin altında aslında bir yer altı krallığının olduğunu keşfediyoruz. Tüm olayların başlangıcında temsil eden bu durum bizleri büyük bir maceraya ve keşfe sürüklüyor.
 
 

Günlük yaşantıdan ve sıradan bir adam olan Michael ile yola çıkıyor, bu dünyada tuhaf tuhaf olaylar yaşayabiliyor ve tesadüf zincirleri ile baş başa kalabiliyoruz. Oyun içerisinde çeşitli kısımlarda bizlere farklı yollar sunuluyor ve bu yolların hangisinden gideceğimizi kararı bizzat biz veriyoruz. Dolayısıyla oyundaki gidişat ve maceranın şekillenmesi bizim ellerimizden çıkıyor.

Oyun içerisinde farklı farklı bölgelere ve yerlere gidebiliyor, farklı temalar keşfedebiliyor ve birçok sırrı açığa çıkartabiliyoruz. Hem yer altı hem de yer üstü zenginliklerin keşfedildiği bu dünyada bizleri büyük bir macera ve birçok görev bekliyor. Oyun içerisinde dilerseniz birçok karakterle tanışabiliyor ve onlardan çeşitli konularda yardım alabiliyorsunuz. Hem keşif unsurlarını hem de rol yapma unsurlarını bünyesinde barındıran bu macera oyununda temel olarak farklı karakterlerle tanışabiliyoruz, etraftaki gizemleri çözebiliyoruz ve buranın güzelliklerini ortaya çıkarmak için araştırmaya koyulabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde iki farklı dünya bulunuyor, hem yer altı hem de günlük sıradan yaşadığımız yer üstü dünyası. Her iki dünyaya de geçiş yapabiliyor ve bu iki dünya arasındaki farklılıkları bulmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra yer altı dünyasını ayrıca keşfediyoruz ve aslında odak noktamız orası oluyor. Yer altı dünyasında bizleri bekleyen çeşitli maceralar ve ilginç olaylar da bekliyor. Dolayısıyla buraları araştırarak yepyeni hikayelere yerken açabiliyor ve buralardaki sırları açığa çıkartabiliyoruz.

Oyunun temelinde aslında bizlere her şeyi sıradan olduğu gösteriliyor. Ancak bu sıradanlık geliştirici ekip tarafından farklı bir konsepti şeklinde ele alınmış. Dolayısıyla bu tuhaflığın arkasında aslında bir tuhaflık yatıyor. Biz de bu tuhaflığı araştırmak yola koyuluyor ve neden her şey bu kadar sıradan? İşte bunu araştırmak için maceraya atılıyoruz. Oyun içerisinde atıldığımız bu dünyada yer altı şehrini keşfetmek, buradaki sıradan olayların garipliklerini ortaya çıkarmak ve daha fazlasını yapmak temel amacımız.
 
 

Keşif unsurlarının ve macera unsurlarının yanı sıra içerisinde rol yapma unsurlarını da barındıran bu yapımda tabii ki rol yapma öğeleri oldukça ön plana çıkıyor. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi her iki bölgeye de geçiş yapabiliyor, bu iki bölgenin sakinleri ile ve karakterleriyle konuşabiliyor ve onlarla etkileşime girebiliyoruz. Oyun içerisinde iki farklı bölgeyi keşfettiğimiz bu dünyada tanıştığımız karakterlerden görevler alabiliyor, bu karakterlerin bağlı olduğu gruplara keşfedebiliyor ve onlarla aramıza iyi geçindirmeye veya bozmaya çalışıyoruz. İyi veya kötü olmak tamamen bizim seçimimize bağlı olarak ilerliyor. Ancak her iki dünyada da çeşitli ödüller elde etmek için ve sırları açığa çıkarmak için gruplarla iyi geçinmek ve beraber olmak gerekiyor.

Mondealy oyunu içerisinde karakterlerle etkileşime girdiğimiz esnada çeşitli görevleri alabiliyor ve bu görevleri yerine getirmek için büyük maceralara atılabiliyoruz. Bu görevleri yerine getirdikten sonra ise karakterimizi güçlendirebiliyor ve artık eylemlerimiz ve yapacaklarımız daha etkili bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra itibar sistemi de bu oyun içerisinde bulunuyor. itibar sayesinde de yer altında veya diğer kısımlarda ne kadar çok itibara sahibiz ve ne kadar çok insan bizi tanıyor bu özellikleri öğrenebiliyoruz ve görevler yaparak da eğitim itibarımızı yükseltebiliyoruz ve namımız çevre karakterlerden duyulabiliyor.
 
 

Oyun içerisinde yine karakterlerden aldığımız görevleri tamamlayarak becerilerimizi yükseltebiliyoruz, hem de yeni özellikler açabiliyoruz. Hem mevcut becerilerimizi hem de yeni özelliklerini kilidini açabileceğimiz bu dünyada farklı farklı yerleşim bölgeleri bulunuyor, her yerleşim bölgesinin farklı karakterleri farklı temaları ve farklı yapıları bulunuyor ve ortaya çıkarılması gereken çeşitli sırlar da bu bölgeler arasında mevcut.

Bu oyun içerisinde tanıştığımız karakterlerle sürekli olarak içli dışlı olabiliyoruz. Dolayısıyla onlardan çeşitli görevler elde ederek onunla aramızda daha derin bağlar oluşturabiliyor ve bizlere daha fazla açılmasını sağlayabiliyoruz. Örneğin bir karakterle soğuk başladığımız bir diyalog, çeşitli görevleri tamamlayarak daha sıcak bir hale dönüşebiliyor. O karakterle bağınızı arttırabilir ve bunun yanı sıra o karakterin arka planda yaşadığı hikayeyi, bugüne kadar nasıl geldiği gibi soruların cevaplarını bizlere aktarabilir. Dolayısıyla bir karakter hakkında daha fazla bilgi edinmek ve o karakterin derin sırlarını açığa çıkarmak için iyi geçirmek ve görevleri tamamlamak gerekir.
 
 

Oyun içerisinde bizleri piksel grafikli bir sanat stili bekliyor. Yukarıdan görünümlü bu macera rol yapma oyunu içerisinde kolayca farklı farklı bölgelere ilerleyebiliyor ve farklı ortamları keşfedebiliyoruz. Birçok hikayenin ve birçok etkileşim bekleyen karakterin yer aldığı bu oyunda hem yer altı krallığında hem de normal dünyada ilerleyebiliyor ve büyük maceralara atılabiliyoruz. Arka planda çeşitli sırların bulunduğu ve açığa çıkarmaya çalıştığımız bu yapım, Mart ayı içerisinde çıkması muhtemel oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun birçok kaynakta Mart ayı içerisinde çıkış yapacağı belirtiliyor ancak Steam sayfası üzerinde çıkış tarihinin yanında yakında açıklanacak ibaresi yer alıyor.

Dolayısıyla ister Mart ayında çıksın isterse başka bir tarihte çıksın şu anda Steam sayfası açık olan bu macera rol yapma oyununu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Eğer bu tarz piksel grafik üstten görünümlü macera rol yapma ve keşif oyunlarını seviyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz diyebilirim.
 
- Delicious Dungeon (1 Mart tarihinde çıkması muhtemel: aksiyon, roguelike)
 
 

Digital Cauldron tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan rogelike aksiyon oyunu Delicious Dungeon, 1 Mart tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. İzometrik kamera bakış açısı ile karşımıza çıkan bu aksiyon macera oyununda bir de simülasyon öğeleri yer alıyor. Oyun içerisinde kendi karakterimizi geliştirebiliyor, restoranımızı işletmek için çeşitli tehlikelere atılabiliyor ve zindanlarla dolu bu dünyada önümüze çıkan tehditleri ortadan kaldırabiliyoruz.

Oyunun temel amacı aslında restoranımız için yemek çıkarmak. Tabii bunu yapmak için de etraftan kaynaklar toplamamız gerekiyor. Dolayısıyla etraftan kaynaklar toplamak için de büyük bir mücadeleye atılmamız lazım. Haliyle oyun içerisinde kılıcımızı elimize alıyor, dışarı çıkıp çeşitli kaynaklar toplamaya çalışırken düşmanlarla karşılaşıyor ve onları alt ediyoruz. Bunun yanı sıra çeşit tehlikelere atılabiliyoruz. Zindan temelli bu restoran işletme oyununda aslında bizlere farklı iki mekanik birleştiriliyor diyebilirim.
 
 

Restoran işletmecisi olarak yer aldığımız bu oyun içerisinde aksiyon ve maceraya atılıyoruz, bu yapım içerisinde hem aksiyon hem macera hem de simülasyon türleri birleştiriliyor ve bu birleşim de bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı bir konsept benimsenmiş durumda ve bu tarz bir yapımı daha önce oynamadım diyebilirim. Birçok oyuncu da bu tarz yapıma denememiş olabilir. Dolayısıyla oyuna ilk çıktığı zaman muhakkak deneyeceğim.
Restoran işletmeciliğinden büyük bir kahramana dönüşebileceğimiz bu yapım içerisinde aslında bir yandan restoranınızı büyütmeye, geliştirmeye ve yeni lezzetler ortaya çıkarmaya çalışıyor diğer yandan da zindan temelli olarak karşımıza çıkan bu dünyaları temizlemeye çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı zindanlar ve zindan türleri karşımıza çıkıyor. Bu zindanların her birinin farklı yapıları ve düşman türleri bulunuyor. Her birini de temizleyerek restoranımız için çeşitli kaynaklar ve yiyecekler elde edebiliyoruz. Dolayısıyla gelen müşterilere lezzetli bir şeyler hazırlamak için bu zindanları temizlemek ve buradaki düşmanları ve tehlikeleri alt etmek gerekiyor.
 
 

Farklı iki konseptin birleştiği bu yapım içerisinde fantezi bir restoran işletme olayına giriş yapıyoruz. Oyun içerisinde simülasyon unsurları, aksiyon unsurları ve macera unsurları bir araya geliyor ve bizlere farklı türlerin harmanlandığı bir deneyimi aktarıyor. Fantezi dünyada bir yandan hayatta kalmaya çalışıyor diğer yandan da restoranınızı işletmeye ve müşterilerle ilgilenmeye çalışıyoruz.

Delicious Dungeon içerisinde farklı farklı zindanlar farklı düşmanlar ve keşfedebileceğimiz çeşitli hazineler yer alıyor. Bu yapım içerisinde tehlikeli zindanlara atılabilecek, bu zindanları keşfedebilecek ve kestiğimiz düşmanları yani kaynakları restoranımız için kullanabileceğiz. Dolayısıyla bunlardan bir yemek elde etmek için muhakkak onları ortadan kaldırmamız gerekiyor.
 
 

Temel amacımızın restoranımızı büyütmek ve kaynakları toplamak olduğu bu oyun içerisinde yeni teknoloji unsurlar bulunmuyor. Dolayısıyla restoranımız içerisinde kaynatabileceğimiz bir kazan, ateş olarak kullanabileceğimiz çeşitli yakacak türleri ve daha fazlası yer alıyor. Oyun içerisinde herhangi bir ticaret sistemi veya ulaşım sistemi bulunmuyor. Dolayısıyla herhangi bir yiyecek içecek veya kaynak siparişi de veremiyoruz. Burada her bir işi kendimiz yapıyoruz ve kaynak toplama işine de bu oyun içerisinde girişiyoruz.

Restoranımız için temel malzemeleri zindanlarda bulabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi zindanlarda buluyor ve burayı temizlerken görüyoruz. Oyunun zaten temel amacında hem restoran işletmek hem de zindanları temizlemek yer alıyor. Dolayısıyla bu iki temel yapı oyunun iki ana unsuru. Bu iki yapının temelde yer aldığı bu oyun, sürekli olarak aynı şeyleri yaptığımızdan dolayı belki bizi sıkabilir.
 
 

Oyun içerisinde her bir zindanda farklı keşfedebileceğimiz detaylar, farklı kaynaklar ve farklı içerikler olması gerekiyor. Delicious Dungeon oyunu eğer bunun dengesini iyi kurmazsa sürekli olarak aynı şeyi yaparken kendimizi bulacağız. Dolayısıyla bu da bir yerden sonra bizleri sıkacak. Haliyle böyle olunca da oyundan kısa sürede sıkılacak ve bırakmak zorunda kalacağız. Bu tür yapımlarda içerik dengesi gerçekten de çok önem arz ediyor.

Stok dengesini iyi kurmak lazım

Sürekli olarak zindanlara atılacağımız bu yapımda farklı farklı yaratıklarla karşılaşıyor, malzemeleri yağmalamak ve restoranımıza kaynak bulmak için bu yaratıkları alt edebiliyor, çeşitli patron savaşlarıyla da mücadele edebiliyoruz. Restoranımız için arka planda bir stoğumuz bulunuyor ve bu stoğu doldurmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde normal düşmanlar haricinde bir de patron savaşları bulunuyor.

Oyunda maceracılar kiralayabiliyoruz
 
 

Oyun içerisinde karşımıza çıkacak olan diğer bir mekanik ise macera loncası mekaniği. Bu mekanik sayesinde birçok maceracıyı işe alabiliyor ve bunları zindana doğru gönderebiliyoruz. Bu işe aldığımız kişiler de bizlere malzeme ve kaynak temin ediyor. Tabii ki bunun bir karşılığı oluyor ve belli bir ücret karşılığında bu maceracılara kiralayabiliyoruz. İster onlara belli bir ücret verebiliyor istersek de akşam yemeğini ücretsiz olarak bunları sunabiliyoruz. Dolayısıyla Bu maceracıları da bu oyun içerisinde kiralayabiliyoruz.

Delicious Dungeon içerisinde işlettiğimiz bu restoranda kaynaklarımızı doğru ve akıllı bir şekilde yönetmemiz gerekiyor. Dolayısıyla stoklarımızın bir anda tükenmesi demek kendimizi sürekli olarak zindanlarda bulmamız demek ancak diğer yandan müşterileri ihmal etmek demek. Dolayısıyla bunun dengesini çok iyi korumamız lazım. Bunun dışında stoklarımızı bir anda tüketmemesi ve müşterilere sürekli bir hizmet sunmamız gerekiyor.
 
 

Tabii ki oyun içerisinde yer alan müşteriler de yemek saatini ve zamanını biliyor dolayısıyla her işi aceleye getirmeye gerek yok. Oyunun belirli saatlerinde zindanlara gidebiliyor ve belli saatlerle de restoranımızı açıyor ve bunlarla ilgileniyoruz. Ancak dediğim gibi stoklar tükendi ise ve o saatte restoranı açılmadıysak bir sıkıntı başlıyor demektir.
 
Kaliteli yemekler sunmamız gerekiyor

Bu oyun içerisinde farklı farklı müşteri türleri de bulunuyor. Bu müşterilerden bazıları gurme olabiliyor. Dolayısıyla yapacağınız yemeklerin kalitesi çok önem arz ediyor. Eğer kalitesi düşük ve baştan savma bir yemek yapıldıysa eleştirilerin odağı haline geliyoruz. Dolayısıyla kaliteli bir yemek ve hizmet bu oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Eğer kötü bir hizmet ve kötü bir yemek sunarsak bu müşteriler bizlere herhangi bir ödeme yapmıyor ve bir daha bu restorana uğramıyor. Bu mekanik de oyun içerisinde yer alıyor.
 
 

Oyunda diğer taraftan yukarıda bahsettiğim gibi eğer stoklar tükendiyse ve kendinizi sürekli olarak zindanlarda buluyorsanız ve restoranınızla ilgilenemiyorsanız elbette yardımcı bulabiliyorsunuz. Oyun içerisinde stok düzenini yapabilecek, çeşitli yemekler pişirebilecek ve müşterilere hizmet edebilecek yardımcılar alabiliyoruz ve bunlar restoranın işletmesinde tamamen bizler  olanak sağlıyor. Restoran açılışıyla ve kapanışı ile bunun yanı sıra gece yemek pişirmesiyle ve daha fazlasıyla ilgilenmesi için bu yardımcıları her daim kiralayabiliyoruz ve biz de geceleri yatağımızda uyuyabiliyoruz.

Müşterilerden gelen geri bildirimler çok önem arz ediyor

Oyunda diğer taraftan farklı farklı müşteri türlerinin olduğundan bahsettim. Bu müşteriler arasında çeşitli gurmeler eleştirmenler ve daha fazlası yer alıyor. Bunun yanı sıra müşterilerin bizim restoranımız hakkında neler düşündüğünü, neler bildiklerini ve daha fazlasını öğrenebiliyoruz. Dolayısıyla onların eleştirilerine ve söylemlerine göre kendimizi düzeltiyoruz ve restorana çeki düzen verebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde de bu tarz mekanikler bulunuyor ve restoranımızı her daim iyi hizmet vermeye adayabiliyoruz.
 
 

Örneğin bazı müşterilerin sevdiği yemekler oluyor ve bunların pişirme tarzları farklı oluyor. Dolayısıyla onları öğrendikten sonra bu kalitede yemekler verebilirsek o müşteriyi yakalayabiliyor ve sürekli olarak restoranımıza uğrayabilir. Dolayısıyla onların ne sevdiklerini öğrenmek için de etkileşime geçebiliyoruz.

Oyun içerisinde yukarıda herhangi bir alışveriş sistemi vesaire olmadığından bahsettim ancak bazı ek içerikleri yerel satıcılardan alabiliyoruz. Fakat temel kaynakları ne yazık ki alamıyoruz. Dolayısıyla oyunda temel kaynakları ve temel yemek içeriklerini zindanlardan karşılıyoruz. Yerel satıcılardan sadece baharatlar ve çeşitli tatlandırıcılar temin edebiliyoruz. Dolayısıyla satıcılardan baharatlar alabilir, çeşitli yardımcılar kiralayabilir bunun dışından çeşitli pişirme araçlarını ve aletlerini bu satıcılardan alabiliriz.
 
 

Farklı iki türü birbirine harmanlayan bu yapım 1 Mart tarihinde çıkış yapması planlanıyor ancak Steam sayfasında şu anda pek Yykında ifadesi yer alıyor. Birçok kaynakta 1 Mart tarihinde çıkış yapacağı belirtiliyor haliyle bizde bu oyunun 1 Mart tarihine çıkış yapmasını bekleyebiliriz. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma da bir göz atabilirsiniz. Delicious Dungeon farklı bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor.

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Böylece çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında oyunun bir demo sürümü bulunuyor, bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını deneyimleyebiliyor ve temel mekaniklerini öğrenebiliyorsunuz. Bu da oyunu satın alıp almayacağınıza karar vereceğiniz bir sürüm olarak karşımıza çıkıyor.
 
- Rough Justice: '84 (Çıkış günü açıklandı - 13 Mart: suç, soruşturma, dedektif)
 
 

Gamma Minus UG tarafından geliştirilen ve Daedalic Entertainment tarafından yayınlanacak olan suç, soruşturma, dedektiflik oyunu Rough Justice: '84, Mart ayı içerisinde biz oyun severler ile buluşmaya hazırlanıyor. Suçların kol gezdiği bir yılda yani 80'leri konu alan bu oyun içerisinde farklı farklı suçlara bulaşmış insanları yakalamak, onları sorguya çekmek, arka tarafta bıraktığı ipuçları elde etmek tamamen bizim işimiz. Bu suç dünyasında atılacağımız bu macerada farklı farklı kirli işlere bulaşacak, bu kirli işçilerin arka planında yer alanları bulmaya çalışacak ve yaşadığımız bu şehri ve bölgeyi temize çıkarmaya uğraşacağız. Hem strateji hem macera hem de bulmaca unsurlarının yer aldığı bu yapım içerisinde büyük bir dedektiflik işine başlayacağız.

Atılacağımız bu suç dünyasında hem kartlarla hem de zarlarla oynayabileceğiz. Oyunun temelinde bu iki mekanik yer alacak. Bu iki mekanikle beraber oyunun gidişatı, elde edeceğimiz ipuçları ve daha fazlası değişkenlik gösterecek. Oyun içerisine çeşitli stratejiler ve düşünme anları da bulunacak. Bu sayede işlenen suçların ne olduğunu bulabilecek, arka planda kimin ve kimlerin olduğuna tanıklık edecek ve daha fazla suça engel olabileceğiz.
 
 

Güvenlik ajansında başlayacağımız bu oyunda elimizden gelen fazlasını yapmaya çalışacak ve suçları en aza indirmeye çalışacağız. Oyun içerisinde birçok davayla karşılaşacak ve her davanın farklı gereklilikleri bulunacak. Oyunda haciz davalarından güvenlik ihlallerine kaçaklardan cinayetlere kadar birçok suç türü ve dava yer alacak. Bunların her birinin araştırılması için maceraya atılacak, arka planda deliller toplanacak ve çeşitli karakterlerle etkileşime geçebileceğiz. Dolayısıyla atıldığımız bir davaya enine boyuna tüm detaylarıyla hakim olacak ve bu davayı nihayetine verdirmek durumunda kalacağız.

Oyun içerisinde bir güvenlik ofisimiz yer alacak ve burada çeşitli çalışanlarımız da bulunacak. Bu çalışanlara çeşitli tavsiyeler verebilecek ve yol gösterebileceğiz. Bu oyun içerisinde bu tarz mekanikler de yer alacak. Dolayısıyla oyunda hem davaları sona erdirme hem de çalışanlarımıza tavsiye verme gibi bir olay da  bulunacak. Açtığımız bu güvenlik ofisiyle beraber buradaki suçları en aza indirmeye çalışacağız ve önümüze gelen davaları çözmeye uğraşacağız. Oyun tamamen suç ve dava üzerine yoğunlaşmış durumda.
 
 

Oyun içerisinde farklı farklı vakalar ve bu vakaların gereklilikleri yer alacak. Oyunda açılışını yaptığımız güvenlik ofisine çeşitli çalışanlar alabilecek, bu çalışanları çeşitli vakalara atayabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Bu sayede daha fazla vakaya bakabilecek ve daha fazla davanın görülmesini sağlayabileceğiz. Suç oranını azaltmaya çalışacağımız bu dünyada çeşitli ödüllerin de sahibi olabileceğiz.

Rough Justice: '84 içerisinde yine çalışanlardan temsilcilere birçok farklı seçimler yapabilecek, davaların gidişatına göre hamleler yapabilecek ve daha fazla çalışan alabileceğiz. Oyun içerisinde bulunan her vakanın ve davanın farklı gereksinimleri ve gereklilikleri bulunacak. Dolayısıyla her vaka aynı şekilde ilerlemeyecek ve işlenmeyecek. Bu da bizi farklı bir şekilde düşünmeye ve farklı şekilde strateji yapmaya zorlayacak. Oyunda kısacası her bir dava farklı şekilde görülecek ve her davanın ipuçları farklı alanlarda ve farklı şekillerde bulunabilecek.
 
 

Oyun içerisinde davalara ve vakalara atayabileceğimiz birçok çalışan bulabileceğiz. Her çalışanın farklı özellikleri ve farklı becerileri bulunacak. Kadın veya erkek olarak seçebileceğimiz bu çalışanlar gençten yaşlısına kadar çok çeşitli olarak karşımıza çıkacak. Bir karakterin seviyesi birken diğer karakterin seviyesi üç olabilecek ve daha deneyimli bir çalışan listesi karşımıza çıkabilecek. Bunları tabii ofise almak için farklı şekillerde ücret ödemek gerekecek. Dolayısıyla işinize ve gidişata uygun karakterleri seçebilir ve kazandığınız ödüllerle beraber daha fazla çalışana bünyenize dahil edebilirsiniz. Oyun içerisinde ayrıca her bir çalışanın arka planda farklı hikayesi yer alacak.

Oyunda farklı farklı dava türleri bulunuyor. Hacizinden kaçakçılığa güvenlik ihlallerinden hırsızlığa kadar birçok türde vaka yer alıyor. Her vaka farklı gereksinimlerle karşımıza çıkıyor ve o vakaya uygun stratejiler ve planlar belirlemek durumunda kalıyoruz. Örneğin bir vakaya farklı bir çalışan göndermek durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla o vakaya uygun bir çalışanımız varsa onu göndermek daha uygun oluyor. Eğer o vaka türüne hakim olmayan bir çalışan gönderirsek bu durumda başarısız olma düzeyimiz oldukça artış gösteriyor. Dolayısıyla her vakanın gereksinimleri olduğu gibi her vakaya atayabileceğimiz çalışan da farklılık gösteriyor diyebilirim.
 
 

Oyun içerisinde doğru çalışanı doğru vakaya atamak oldukça önem arz ediyor. Davaları sona erdirmek ve doğru bir şekilde bitirmek için bu gereklilikleri yapmamız gerekiyor. Oyun içerisinde her çalışanın farklı becerileri ve özellikleri bulunuyor. Bunun yanı sıra 0'dan 5'e kadar değişkenlik gösteren bir seviyesi yer alıyor. Bu seviye en yüksekte olduğu zaman davanın doğru bir şekilde sona erdirilmesi daha yüksek oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu duruma oldukça dikkat etmemiz lazım.

Suçun kol gezdiği bu yapım içerisinde atılacağımız bu macerada çeşitli mini oyunlar ve bulmacalar da bulunacak. Bir vaka içerisinde kablo kesme temalı bir mini oyun bulunurken diğer vakada doğru kodları bulmamız gereken bir yapı karşımıza çıkacak. Diğer bir vakada kağıtları doğru bir şekilde hizaya getirmeye çalışıyor öteki bir vakada ise elimizde olan radarı kullanarak yer tespiti yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her davada farklı farklı mini oyunlar ve bulmacalar karşımıza çıkıyor. Bu da oyun içerisinde bizleri davada tutacak olan unsurlar arasında bulunuyor diyebilirim.
 
 

Oynanış çeşitliliği yukarıda saydığım bulmacalar ve mini oyunlarla arttırılmaya çalışılmış. Yani oyun içerisinde elimize alabileceğimiz bu mini oyunlar sayesinde oynanış anlamında ufaktan bir deneyim elde edebiliyoruz. Oyunda matematik bulmacalarından zihin bulmacalarına birçok tarzda mini oyunlar bulunuyor.

Bunlar dışında yine her vakada farklı farklı unsurlar bulabiliyor ve bu unsurları lehimize çevirebiliyoruz. Her bulduğumuz unsur vakanın ilerlemesine olanak sağlıyor ve bu sayede bir vakayı ve davayı nihayetine erdirebiliyoruz. Oyunda yine bir vakaya atılmadan önce kullanabileceğimiz çeşitli aletleri ve araçları da seçebiliyor, bunları bu vaka içerisinde kullanarak daha avantajlı duruma gelebiliyoruz. Dolayısıyla vakaya başlamadan önce bu alet ve edevatları çeşitli miktarlarda satın alabiliyor ve bunu dava içerisinde kullanabiliyoruz. Her bir aracın farklı özelliği ve farklı fiyatı bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kazanacağımız paralarla bu araçları alabiliyoruz.

Bir dava içerisinde işimize yarayabilecek ve kullanabileceğimiz araçlar arasında silahlar, telsizler, kameralar, gece görüşü gözlüğü, el feneri, altıpatlar, gizli kamera ve daha fazlası yer alıyor. Bunlara satın alma menüsünden göz atabiliyor ve özelliklerine bakabiliyoruz. Bunun dışında fiyatını öğrenebiliyoruz ve ona göre hamlemizi yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda bir davaya atılmadan önce o davanın gerekliliklerini iyi öğrenmek ve ona göre bir araç takımıyla gitmemiz gerekiyor.
 
 

Suçlarla dolu seksenler dünyasında suçların sonunu getirmek için bu tarz hamlelerde bulunmaya çalışıyoruz. Oyunda kısacası büyük bir güvenlik ofisimiz bulunuyor, bu ofisimize çeşitli çalışanlar alabiliyor ve her çalışanı farklı özellikleri ve becerileri bulunuyor. Oyun içerisinde her türden dava ve vaka bulunuyor, bu dava ve vakalara farklı çalışanlar atayabiliyor ve davaya başlamadan önce çeşitli yardımcı araçlar alabiliyoruz. Bu davaları nihayetine erdirmek ve suç oranını azaltmak ise tamamen bizim işimiz oluyor.

Suç temalı bu yapım Mart 2023 tarihi içerisinde çıkış yapacak. Oyunun tam çıkış günü belli değil ancak Mart ayı içerisinde çıkış yapacağını biliyoruz. Dolayısıyla oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Böylece oyunun çıktığından haberdar olabilir ve oyuna bir göz atabilirsiniz.
- Hell Of An Office (Mart ayı içerisinde gelebilir: platform, nişancı, aksiyon)
 
 

43 Studios tarafından geliştirilen ve Joystick Ventures tarafından yayınlanacak olan parkur içerikli platform nişancı aksiyon oyunu Hell Of An Office, Mart ayı içerisinde Avrupa'da çıkış yapmayı planlıyor. Cehennem temalı bu parkur içerikli platform aksiyon oyunu içerisinde çok hızlı hareket etmeye çalışacak, çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışacak ve uzak noktalardan bir başka noktaya zıplamaya başlayacağız. Oyun içerisinde yer alan çeşitli portallar aracılığıyla bir başka bölgeye gidebilecek ve karşımızdaki yıkık dökük binalardan geçecek ve bu engelleri aşmaya çalışacağız.

Zorlu parkur dinamiklerini bünyesinde barındıran bu cehennem temalı yapım içerisinde lavlarla dolu bir mekana gidebilecek, aşağının uçurum olduğu bir bölgeye alabilecek ve daha fazla zorluklarla karşı karşıya kalacağız. Platformlar içerisinde büyük zorlukların yer aldığı bu yapımda birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bu kamera bakış açısı sayesinde oyundaki zorlukları daha iyi hissedebiliyor ve o an sanki parkur yapıyormuş gibi bir hissiyat veriyor. Oyun içerisinde yer yer çeşitli teleport unsurları bulunuyor, bu teleportlardan geçerek bir başka bölgeye adım atıyor ve hem ortamın hem de bölgenin teması komple değişiyor diyebilirim.
 
 

Alt tarafta kaynayan bir kazanın - akışkan bir lavın ve uçurumun olduğu bu parkur dinamikli platform oyununda geliştirici ekibin belirttiğine göre 100 farklı bölüm yer alıyor. Bu bölümlerin her birinde farklı farklı temalar farklı platform unsurları ve farklı zorluklar yer alıyor. Bu zorlukları aşmak için oyun içerisinde elbette birazcık vakit geçirmek gerekiyor ve ancak işin ustası olduğumuz zaman bu parkurları kolayca geçebiliyoruz.

Oyun içerisinde bir yerden bir yere atlamak için doğru zamanlamayı tutturmak, keskin bıçakların olduğu kısma atlamamak için reflekslerimizi kullanmak ve ani hareketler yapmak tamamen bizim işimiz. Dolayısıyla parkur konusunda ustalaşmak istiyorsanız oyunda çok dikkatli olmanız ve reflekslerinize güvenmeniz gerekiyor. Dolayısıyla tam bir parkurcu olmak için bu oyuna bir göz atmanız lazım.
 
 

Oyun içerisinde bir ofis çalışanı rolünü üstleniyoruz ve elimizde bir zımba ile oradan oraya koşuşturmaya başlıyoruz. Oyunda bir çalışan olarak elimizde zımba ile çeşitli platform zorluklarını aşmaya çalışıyor, oradan oraya zıplıyor ve portallar arası geçiş yaparak farklı dünyalara ve temalara giriş yapıyoruz. Bir yandan yarışırken bir yandan zorlu parkur unsurlarının üstesinden gelmeye çalışıyor bunun için de elimizden geleni fazlasını yapmaya başlıyoruz. Dolayısıyla oyundaki zaten temel amacımız bu zorlu parkur öğelerini aşmak ve oyunun sonuna ulaşmak.

Atıldığımız bu platform aksiyon macera oyununda yer altında büyük bir mücadeleye atılıyoruz ve her yerin ateşlerle dolu olduğu bu mekanlarda cehennem tarzı bir tema karşımıza çıkıyor. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi bir ofis çalışanı olarak bulunuyoruz ve temel amacımız da bu yeraltından kaçıp ofis kulesine ulaşmak. Dolayısıyla tamamen işler bunun etrafında dönüyor ve biz de bu zorlu parkur unsurlarını açmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde her bölgede farklı zorluklar ve farklı platform unsurlar yer alıyor. Bu zorlukları aşmak için öncelikle etrafı iyi keşfetmemiz ve iyi analiz etmemiz lazım. Ondan sonraki süreçte ise reflekslerimize ve hamlelerimize güvenmemiz gerekiyor. Oyunda doğru zamanda doğru hamle yapmak kilit noktayı oluşturuyor. Dolayısıyla bu tarz parkur oyunlarında doğru zamanda atlamak, doğru bölgeye atlamak ve zamanında atlamak çok önemli. Reflekslerimizin test edildiği bu parkur oyununda yeri geldiği zaman hızlıca koşabiliyor yeri geldiği zaman yavaşlayıp o bölgeye iyi analiz etmek gerekiyor ve ayrıca farklı bölgelere gitmemiz lazım.

Hell Of An Office içerisinde yer alan bölgelerde atmosfer, tema ve yapı oldukça değişkenlik gösteriyor. Örneğin bir portaldan giriş yaparken bir anda hızlanabiliyor ve etraftaki çevre etmenlerini kullanabiliyoruz. Yine parkur içerisinde kullanabileceğimiz çeşitli çevre etmenleri bulunuyor. Bunlara dokunduğumuz zaman belirli bir süreliğine hızımız yüzde 100 artış gösteriyor ve oradan oraya savrulabiliyoruz. Yeri geldiği zaman da bu çevre etmenleri sayesinde başka bir yere ışınlanabiliyor ve oldukça yukarılara doğru yükselebiliyoruz .Dolayısıyla uzak noktaları geçmek için bu kısımları da kullanmamız gerekiyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi çevreyi her zaman iyi analiz etmemiz lazım ve geçiş yolunu kafamızda kurmamız şart.
 
 

Oyun içerisinde yer yer zamanlama gerektiren platform kısımları da bulunuyor. Örneğin bir yerde ilerlerken arkanızda gelen platformun çöktüğünü görüyor ve bir an önce doğru şekilde karşıya atlamanız lazım. Dolayısıyla oyunda bu şekilde zaman gerektiren ve reflekslerinizi ve hızımızı test eden bir yapı da bulunuyor. Oyunda yine yukarıda bahsettiğim gibi çevre etmenleri bulunuyor. Yine bu çevre etmenleri arasında rüzgar tünelleri, bir anda hızlanabileceğimiz çevre elementleri, yukarılara doğru fırlayabileceğimiz yastık unsurları ve daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla bu tarz çevre etmenleri de oyun içerisinde bizim hızımızı yükseltiyor ve ortamın tansiyonunu arttırıyor diyebilirim.
 
 

bir ofis çalışanı rolünü üstlendiğimiz bu oyunda elimizdeki zımba ile beraber bu parkurları aşmaya çalışıyoruz ve zımbamızın gücünden yararlanmaya çalışıyoruz. Oldukça farklı bir yapıyı ele almaya çalışan bu oyunda çeşit çeşitli parkur unsurları ile karşılaşıyor ve bunları aşmaya başlıyoruz. Oyunda sürekli olarak ileriye doğru gidiyor ve karşımıza çıkan parkur öğelerini aşarak yeni bir bölüme geçmeye çalışıyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi yüzden fazla farklı bölüm bulunuyor, bu bölümlerin her birinin farklı özellikleri ve farklı platform unsurları bulunuyor.
 
 
 
Bunun yanı sıra on farklı dünya yer alıyor. Bu dünyaların teması, parkur elementleri ve atmosferi tamamen birbirinden farklı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak bu atmosfer ve platform unsurları değişkenlik gösteriyor. Değişen bu dünya içerisinde biz de hem hızımızı hem de parkur ustalığımızı test etmiş oluyoruz.

Oyun içerisinde parkurları aşarken bir yandan skor kazanıyor bir yandan da yeni bir dünyalara geçiş yapmaya çalışıyoruz. Eğer skor takıntınız varsa bu oyun içerisinde çevrimiçi bir skor tablosu bulunuyor ve liderlik tablosu çevrimiçi olarak sıralanıyor. Dolayısıyla bir bölümde daha fazla puan elde etmek için o bölümü tekrardan oynayabiliyor ve çevrimiçi puan tablosunda daha üst sıralara yerleşmeye çalışabiliyorsunuz. Bu da oyunu tekrar oynayabileceğiniz bir sistemi beraberinde getiriyor diyebilirim.
 
 

Hell Of An Office içerisinde sürekli olarak çevre elementlerini kullanabiliyor ve bir yerden bir yere daha hızlı bir şekilde gidebiliyoruz. Örneğin bulunduğunuz yerden uzak bir noktaya atlamak için düz bir şekilde zıplamıyor, çevre elementlerini kullanarak oradan oraya uçabiliyoruz. Oyun içerisinde kolaydan zora doğru bir zorluk seviyesi bulunuyor ve parkurların zorlukları ilk etaptan sonraki etaba doğru gitgide artış gösteriyor. Dolayısıyla oyunu kolay sanmayın, ilk etapta bu herkes için kolay gelecektir. Ancak daha sonra bu parkurların zorlukları ve parkurlarını unsurlara değişiklik gösterecek. Dolayısıyla oyundaki sinir katsayımız da artacak.

Farklı farklı bölümlere atıldığımız ve farklı platform ve parkur unsurlarının yer aldığı bu birinci şahıs nişancı oyununda parkur yeteneklerimizi test ediyor, reflekslerimizi geliştirmeye çalışıyor ve bu oyun içerisinde usta olmaya başlıyoruz. Oyundaki temel amacımız tamamen çeşitli zorluktaki parkurları geçmek ve bunlara aşarak ofis kulesine ulaşmak.
 
 

Bu tarz parkur odaklı platform oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz. Oyun erken erişim sürümü olarak Steam üzerinden PC platformuna çıkış yapacak. Erken erişim sürümünde oyuncu geri bildirimleri önemsenecek ve bu doğrultuda yeni içerikler eklenecek ve bunun yanı sıra oyundaki hatalarda giderilmeye çalışılacak. Erken erişim sürümünün ne zaman sona ereceği ve tam sürüme ne zaman geçileceği belirtilmedi. Dolayısıyla en az 5-6 ay bu süreçte beklememiz gerektiğini söyleyebilirim.

Oyunu Steam'de tam çıkış tarihi belirtilmemiş durumda. Bu kısımda sadece 2023 yazıyor ancak birçok kaynakta oyunun Mart ayı içerisinde Avrupa'da çıkış yapacağı belirtiliyor. Dolayısıyla biz de bu oyunu Mart ayı içerisinde bekleyebiliriz. Dilerseniz oyunu Steam üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz. Bu da sizin açınızdan kolaylık sağlayabilir.
- Terminal Velocity: Boosted Edition (Mart ayı içerisinde gelebilir: retro, nişancı, aksiyon)
 
 

Terminal Reality tarafından geliştirilen ve Ziggurat tarafından yayınlanacak olan retro nişancı aksiyon oyunu Terminal Velocity: Boosted Edition'ın Mart ayı içerisinde çıkış yapması bekleniyor. Bu eski tarz aracde nişancı oyunu içerisinde nostalji yaşayacak, uzay gemimize atlayarak karşımıza çıkan tehlikeleri ve tehditlere ortadan kaldırmaya çalışacağız. Retro grafiklere sahip ve patlamaların çatlamaların yer aldığı bu yapım içerisinde doğrudan doğruya büyük alanlara ve tehlikeli alanlara gidecek, bu alanları temize çıkaracak ve düşman tehlikelerini ortadan kaldıracağız. Uzak gelecek temalı bu yapım içerisinde uzay gemimizle beraber atılacağımız bu macerada dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmaya çalışacağız.

Uzay gemisiyle atıldığımız bu macerada bir pilot olarak görev alacak ve karşımıza çıkan düşman unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışacağız. Uzay gemisini dilediğimiz gibi kontrol edebildiğimiz bu oyun içerisinde 360 derece dönüşler yapacak, çeşitli akrobasi hareketleri sergileyecek ve düşman saldırılarından hızlı bir şekilde kaçabileceğiz. Küçük bir kokpitte yer aldığımız bu oyun içerisinde farklı farklı bölgelere ve alanlara ilerleyecek, bu bölge ve alanları çeşitli tehlikelerden arındırmaya çalışacak ve bu bölgenin zorluklarının üstesinden gelmeye başlayacağız.
 
 

Tehlike içeren düşmanların yer aldığı bu yapım içerisinde çeşitli oyun içi mekanik iyileştirmeleri, grafik iyileştirmeleri ve daha fazlası yer alacak. Atari tarzında çıkış yapacak olan bu yapım içerisinde uzay gemimizle beraber atılacağımız bu macerada büyük bir nişancı deneyimi elde edeceğiz ve eskilere doğru nostaljik bir yolculuğa çıkacağız. Oyun içerisinde her bir görüntü retro olarak karşımıza çıkacak ve bu eski görüntüler ile büyük bir maceraya başlayacağız. Oyundaki bu görüntü eskiden atari ve atari salonlarında oynadığımız görüntüyle birebir eş değer dolayısıyla tam bir nostalji yapım diyebilirim.

Uzay gemimizle atladığımız ve uzak bir gelecekte geçen bu yapım içerisinde farklı farklı bölgelere atılacak ve bu bölgelerin zorlukların üstesinden gelmeye başlayacağız. Her bölge kendi içerisinde farklı temayı farklı yapıyı ve farklı zorlukları bünyesinde barındıracak. Dolayısıyla bir bölgeye girerken etrafa iyi bakmalı ve iyi kolaçan etmeliyiz. Dolayısıyla karşımıza çeşitli türde düşmanlar gelecek ve bu düşmanları da alt etmeye çalışacağız. Elimizdeki silah cephanesi ve silahlarla beraber düşmanlar üzerine mermi yağdıracak ve 360 derece dönerek düşmanlardan gelen saldırılardan kaçınabileceğiz.
 
 

Nişancı ve aksiyon unsurları bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde farklı farklı kısımlara ilerleyecek ve kolaydan zora doğru bir zorluk seviyesi ile karşımıza çıkacak. Oyun içerisinde farklı silah türleri bulunacak ve bu silah türlerini düşmanlar üzerinde kullanabilecek ve onlara karşı daha etkili olabileceğiz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde 7 farklı silah türü bulunacak ve bu silah türleri arasında geçiş yapabileceğiz. Oyunda ilk başta sınırlı bir silah türüne sahip olacağız ve ilerlediğimiz kısımlardan ve geçtiğimiz bölümlerden sonra elimize yeni silah türleri geçecek ve bunları düşmanlar üzerinde kullanabileceğiz. Dolayısıyla oyunda ilerledikçe yeni silahların ve silah türlerin kilidini açabileceğiz.
 
 

Basit kontrolleriyle karşımıza çıkış yapacak olan bu oyun her oyuncu kesinliğine hitap edecek. Kolay kontrolleri ile beraber her bir an önce bu oyunu kolayca kavrayacak ve kolay bir şekilde hemen ustalaşmaya başlayacağız. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde düşmanlar arasına dalabilecek, ölüm uçuşları yapacak ve 7 farklı silah türünü düşmanlar üzerine yağdırabileceğiz. Her bir silah türünün farklı özellikleri ve farklı hasar alanları bulunacak. Dolayısıyla bunları yerinde ve zamanında kullanmamız gerekecek. Doğrudan aksiyona geçiş yaptığımız bu yapımla beraber uzay gemimizi atlayacak ve farklı farklı alanlara geçiş yapabileceğiz.
 
 

Büyük bir gezegende atılacağımız bu macerada farklı bölgelere ilerleyerek yeni atmosferleri ve manzaraları keşfedeceğiz. Bunun yanı sıra nişancı ve aksiyon unsurlarıyla büyük bir mücadeleye başlayacağız. Bir yandan üzerimize gelen düşman gruplarını alt etmeye çalışacak diğer yandan da bu bölgeyi analiz ederek ve keşfederek farklı bölgelere geçmeye başlayacağız.

Uçuş simülasyonu unsurlarının ve nişancı unsurlarının yer aldığı bu yapım içerisinde uzay gemimizi atlayarak farklı senaryo kısımlarını ve farklı bölgeleri deneyimleyecek bunun yanı sıra 7 farklı silah türü ile düşmanlara karşı gelmeye çalışacağız. Microsoft Flight Simulator'ın eski baş programcısı tarafından geliştirilen bu yapım bizlere hem retro tarzı grafikleri hem nişancı retro unsurlarını hem de uçuş simülasyon öğelerini aktaracak. Birçok oyun türünün harmanlandığı bu yapım içerisinde çeşitli grafik iyileştirmeleri ve daha fazlası yer alacak.
PC platformuna çıkış yapacak olan bu yapım içerisinde uzay gemimizle beraber aksiyon dolu ve hızlı bir nişancı deneyimi yaşayabilecek, oyun içerisinde uçuş konusunda ustalaşmaya çalışacak ve karşımıza çıkan düşmanları ve düşman türlerine silahımız ve silahlarımızla beraber alt etmeye başlayacağız.
 
 

Terminal Velocity: Boosted Edition içerisinde 9 farklı gezegen bulunacak ve bu 9 gezegenin 9'u da birbirinden farklı olacak. Bu gezegenlerin her birinin atmosferi teması ve düşman türleri farklılık gösterecek ve bizlere bu konuda çeşitlilik sunacak. Dolayısıyla bu çeşitliliğin olması oyuncular için gayet iyi.

Oyun içerisinde farklı gezegenlere atılabileceğimiz bu macerada 7 farklı silah türünü deneyimleyebileceğimizden bahsettik. Bu silah türleri oyunun ilerleyen kısımlarında karşımıza çıkacak ve bunları uzay gemimize takabileceğiz. Bunun dışında oyunda yine silahlarımızı ve gemimizi güçlendirecek birçok güçlendirme öğesi yer alacak. Bu güçlendirmeleri de oyun içerisinde ilerlediğimiz farklı gezegenlerde ve düşmanlardan elde edebileceğiz. Bu da düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde savaşmamızı sağlayacak.
 
 

Terminal Velocity: Boosted Edition ile  atılacağımız bu aksiyon nişancı oyununda farklı farklı tünellere geçiş yapabilecek, buradaki mağaraları keşfedebilecek ve farklı kısımlara doğru yol alabileceğiz. Yukarıdan aşağıya doğru kamikaze bir şekilde atılacağımız bu oyunda uzay gemimizle beraber dilediğimiz hareketi yapmaya çalışacak, uçuş simülasyon unsurlarının tadını çıkarmaya başlayacağız. Oyun içerisinde yine Steam'de çeşitli başarımlar bulunacak ve bu başarımlar da başarırım kazanmak isteyen oyunculara hitap edecek.

Oyun içerisine düşmanlara karşı gelmek için nişangahımızı iyi tutmak gerekecek. Bir yandan uçarken ve bir yandan uzay gemisini kontrol ederken silahlarımızın kontrolünde unutmamamız gerekecek. Dolayısıyla her iki kontrollü de bir arada yapmamız gerekiyor ve bu kontrolleri gerçekten dengeli bir şekilde tutmamız lazım. Farklı farklı düşman türlerinin yer aldığı bu oyunda düşman saldırılarından kaçabilecek, onlara karşı daha hızlı ve aksiyon davranabilecek ve farklı silah türlerini deneyebileceğiz.
 
 

Siz de bu tarz retro grafikli bir uzay gemisi nişancı aksiyon deneyimi elde etmek istiyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz. Oyun içerisinde görsellerden de anlaşılabileceği gibi herhangi bir grafik beklentiniz olmasın. Zaten oyunun amacı herhangi bir grafik sunmak değil bizlere retro ve aracde tarzını aktarmak. Dolayısıyla bir nostalji yaşamak istiyorsanız ve eskiden oynadığımız atari oyunlarına dönüş yapmak istiyorsanız bu da bir şans verebilirsiniz.

Mart ayı içerisinde çıkması beklenen bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Steam sayfasında Pek Yakında ibaresi yer alıyor ancak oyunun Mart ayı içerisinde Avrupa'da çıkış yapması bekleniyor. Dolayısıyla biz de bu oyunun Mart ayında çıkış yapmasına öngörebiliriz. Oyunu dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Böylece oyunun çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Bu da size kolaylık sağlar.
 
- Flooded (Mart ayı içerisinde: şehir kurma, yönetim)
 
 

Artificial Disasters tarafından geliştirilen ve Artificial Disasters, Surefire.Games tarafından yayınlanacak olan şehir kurma yönetim oyunu Flooded, Mart ayı içerisinde geliyor. Gerçek zamanlı şehir kurma yönetim oyunu içerisinde küçük bir ada yapısından başlayarak büyük bir yapıya doğru ilerleyeceğiz. Oyun içerisinde çeşitli yönetim araçları farklı farklı yapılarda binalar ve daha fazlası bizleri bekliyor olacak. Grafik konusunda pek bir beklentinizin olmayacağı bu oyun içerisinde sular altında kalmış bir adayı kurtaracak ve bu adayı daha da genişleterek bu topraklara hakim olmaya çalışacağız.

Oyun içerisinde temel olarak bir şehir yönetim mekaniği bulunacak. Bu yönetim mekanikleri sayesinde şehrimizin her bir kısmına müdahale edebilecek ve buralara farklı farklı yapılar dikebileceğiz. Her bir yapının farklı özellikleri farklı giderleri bulunacak. Bunun için etraftan kaynak toplamamız gerekecek. Bu yapıları dikmek için tabii ki öncelikle belirli sayıda kaynak bulmamız, bu kaynakları çıkarmamız ve envanterimize atmamız lazım.
 
 

Bir yandan kaynak toplayacağımız bir yandan da şehri yukarıya doğru yükselteceğimiz bu yapım içerisinde çevreyi keşfedebilecek, buralara farklı yapılar dikebilecek ve birçok türde kaynaklar üretebileceğiz. Ürettiğimiz bu kaynakları birleştirerek yeni yapıların kilidini açabileceğiz. Dünyanın suları altında kaldığı ancak bizim de bu sular altından yukarılara doğru yükselmeye çalıştığımız bu oyunda çok çeşitli ve değerli kaynakları bulmaya çalışacağız.
Küresel ısınma temasına yansıtan bu oyun içerisinde sular altında kalan bir dünyada küçük bir yaşanabilir alanda hayata tutunmaya çalışacak, tutunduğumuz bu hayat kırıntısı ile beraber buraları genişletmeye ve yaşanabilir alanları daha da büyütmeye başlayacağız. Oyunda genişledikçe ve yükselmeye çalıştıkça daha fazla içeriğin kilidini açacak ve yeni yapıları da buralara dikebileceğiz.

Oyun içerisinde yer aldığımız bu sular altında kalan dünyada yer yer sular daha da yükselecek ve bizim de kısıtlı bir zamanımız bulunacak. Dolayısıyla bu süreçte zamanı çok iyi değerlendirmemiz gerekecek ve burada iyi teknolojilerle ve yeni teknolojilerle beraber bu suların bizlere zarar vermesini engellemeye çalışacağız. Oyun içerisinde yeni teknolojilerin kilidini açabileceğimiz çeşitli mekanikler ve yeni binaların kapısını aralayabileceğimiz farklı içerikler yer alacak.
 
 

Oyunda yukarıda bahsettiğim gibi etraftan kaynaklar toplayabilecek ve bu kaynaklar sayesinde yeni içeriklerin kilidini açabileceğiz. Farklı binaları yeni bulduğumuz kaynaklarla beraber kurabilecek, farklı unsurların üretimine başlayabilecek ve bu üretimin hızını ayarlayabileceğiz ve yükseltebileceğiz. Oyun içerisinde yine üretim performansını arttıracak çeşitli tarzda geliştirmeler ve yükseltmeler de yer alacak. Yeni teknolojilerin kilidini açabileceğimiz ve bu teknolojileri yükselteceğimiz mekaniklerin de bulunduğu bu yapım içerisinde detaylı bir yönetim mekanizması bizlere sunulacak.

Flooded içerisinde sadece yükselen sulara karşı değil çeşitli düşmanlara karşı da adamızı ve kendimizi savunmamız gerekecek. Bu adaya zaman zaman saldırılar başlayacak ve bu saldırılara karşı hayatta kalmak için çeşitli savunmalar ve savunma kuleleri inşa etmemiz gerekecek. İnşa ettiğimiz bu kuleleri geliştirebilecek ve atış hızlarını ayarlayabileceğiz. Yeni teknolojilerle beraber de bu kuleleri daha da güçlendirecek ve yeni kulelerin kilidini açabileceğiz.
 
 

Savunma kulelerinin yanı sıra oyun içerisinde düşmanlara karşı tuzaklar kurabilecek ve bu tuzakları aktif olarak kullanmaya çalışacağız. Tuzakları düşmanların geleceği kısımlara doğru kurarsak daha iyi bir verim alabileceğiz. Oyun içerisinde hem tuzaklar hem de savunma kuleleri ile beraber bu düşmanlara karşı adamızı savunmak gerekecek. Bu düşmanlar hem bizim binalarımıza ve kaynaklarımıza yönelik saldırılar gerçekleştirecek hem de suların daha da yükselmesine katkı sağlayacak. Dolayısıyla bu düşmanları ortadan kaldırmak ve bunlara karşı başarılı bir savunma yapmak zorunlu hale gelecek.

Topraklarımızın yağmalanabileceği bu yapım içerisinde savunma kulelerinin yanı sıra ve kendi adımızın dışında farklı farklı adaları ve adacıkları keşfedecek. Bu sular altında kalmış dünya içerisinde yeni yerlere ulaşabileceğiz. Bu yeni yerlere ulaşınca buradaki kaynakları kendimize hibe edebilecek ve dolayısıyla yeni içeriklerin ve parçaların kilidini açabileceğiz. Oyunda temel amacımız bu sular altında kalmış dünyada hayatta kalmak ve çeşitli binaların yükselmesine katkı sağlamak olacak. Bu binalarla beraber yaşanabilir alanları genişletmek ve daha fazla adayı keşfetmek de tamamen bizim işimiz.
 
 

Keşfettiğimiz bu farklı adaların her birinin farklı teması ve farklı içerikleri bulunuyor. Farklı içeriklerle karşımıza çıkacak olan bu diğer adaları keşfetmek ve buralara yerleşmek de tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bu yerleri keşfettikçe yeni kaynakların ve binaların kilidini açabiliyor ve farklı bölgelere ilerleyebiliyoruz. Keşfettiğimiz bu bölgelerin de her birinin farklı zorlukları ve farklı teması bulunuyor.

Atıldığımız bu strateji ve yönetim oyunu içerisinde arka planda bir hikaye bizlere aktarılıyor ve bu hikayeyi kapsamında insanlığın sonunun geldiğinden bahsediliyor. Oyun yine günümüz gerçeklerinden ilham alan küresel ısınma temasını işliyor ve bu tema kapsamında dünyanın sular altında kaldığı bizlere aktarılıyor. Dünya çapında ortaya çıkan büyük bir selin buralara zarar vermesi bizlere aktarılmaya ve anlatılmaya çalışıyor ve doğanın ne kadar güçlü olduğu ve insan eliyle ne kadar düzeltilebileceği bu oyun içerisinde yer buluyor.
 
Prosedürel bir dünya
 
 

Rogue-lite unsurlarının da yer alacağı bu hikaye odaklı strateji yönetimi oyununda her bir oyun başlangıcı bizlere farklı bir deneyim sunacak. Oyun içerisinde prosedürel yani rastgele oluşturulmuş bir dünya mekaniği bulunacak. Bu da her bir oyuna başladığımızda farklı yapıların farklı yerlerde olmasını sağlayacak ve her bir oyuncu ve her bir yeni Başlangıç bizlere farklı bir oyun stilini aktaracak.

Farklı oyun modları

Oyun içerisinde farklı farklı oyun modları yer alacak ve bu modlar arasında sonsuz mod, hikaye modu ve daha fazlası yer alacak. Bunların seçimi ise tamamen size ait olacak. Dilerseniz hikaye modunda bizlere aktarılan hikayeyi deneyimleyebilecek ve bu kapsamda çeşitli görevler yapabilecek. Dilerseniz de sonsuz mod ile beraber oyun içerisinde rastgele bir dünya yapısına atlayacak ve burada hayatta kalmaya çalışacağız. Hayatta kaldığımız bu esnada çeşitli binalar yapabilecek, farklı adaları keşfedebilecek, savunma kuleleri kurarak düşmanlara karşı kendimizi savunabilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Yani bu mod içerisinde oyundaki her bir içeriği deneyimleyebilecek ve keşfedilecek ne varsa bu mod içerisinde keşfedebileceğiz.
 
 

Bu yönetim inşa etme oyunu içerisinde birçok mekanizma ve yönetim unsuru bizlerin eline veriliyor. Oyun içerisinde bu binaların enerjisini, güç dengesini, yapıları, ne kadar kaynak gerektirdiği ve daha fazlasının gerekliliklerine bakabiliyoruz. Oyunda her bir detay bizlere farklı bir şekilde aktarılıyor ve oyunun en alt kısmında birçok seçenek ve yönetim seçeneği bizlere sunuluyor. Oyunun en alt kısmında yer alan menüden şehrin enerjisini, yeni yapılacak olan binaları ve daha fazlasını görebiliyor ve bu menüden her bir kısma dokunabiliyoruz.

Oyunun Mart ayı içerisinde çıkış yapması planlanıyor ve birçok kaynakta 15 Mart tarihinde Avrupa'da piyasaya sürüleceği yazıyor ancak Steam sayfası üzerinde Pek Yakında ibaresi bulunuyor. Dolayısıyla biz de bu oyunu Mart ayı içerisinde bekleyebiliriz. Bu tarz yönetim ve gerçek zamanlı şehir kurma oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilirsiniz.
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve bir demo sürümü de bulunuyor. Bu deneme sürümünü oynayarak oyunun ilk kısımlarını deneyebilir ve oyunu satın alıp almayacağınıza karar verebilirsiniz. Dilerseniz oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz.
- Germinal (Mart ayı içerisinde: aksiyon, platform)
 
 

Moonlit Monitors tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan aksiyon platform oyunu Germinal, Mart ayı içerisinde yayınlanmayı bekliyor. Bu aksiyon platform oyunu içerisinde biz oyuncular çeşit çeşit platform öğeleriyle, karşılaşacak birçok zorluğu aşmak için sağdan sola doğru zıplayabilecek ve arkamızda bulunan Jetpack sayesinde yukarılara doğru uçabilecek ve aşağılara doğru da süzülebileceğiz. Renkli grafikleri ve çizgi tarzı görselleriyle bu oyun içerisinde farklı farklı bölgelere ilerleyecek ve bu farklı yerlerin farklı platform zorluklarını deneyimleyeceğiz.

Oyun içerisinde bir yerden bir yere atlamak için iki kez düşüneceğiz ve oyunda ve bu bölgede yer alan bizlere yarar sağlayacak olan nesneleri kullanmaya çalışacağız. Örneğin bir bölgede çeşitli baloncuklar bulunacak ve bu baloncuklara basarak yukarılara doğru zıplayabileceğiz. Oyun içerisinde bu tarz farklı farklı bizlere fayda sağlayacak ve platform zorluklarını aştıracak nesneler bulunacak, bunları da en iyi şekilde kullanmamız gerekecek.
 
 

Çoğunlukla zıplayacağımız ve sağdan sola doğru uçup kaçabileceğimiz bu aksiyon platform oyunu içerisinde havada süzülebilecek, aşağıya doğru atlayabilecek ve yukarılara doğru çeşitli nesneler aracılığıyla çıkabileceğiz. Oyun içerisinde yine toplamamız gereken çeşitli öğeler bulunacak ve bunları toplayarak kendimize çeşitli ödüller alabileceğiz. Bu platform oyununu ilk başta ufak bir zorluk yaşatacak ancak mekaniklere alıştığımız zaman bu zorluk ortadan kaybolacak ve daha eğlenceli bir platform oyunu geçirebileceğiz.
 
 

Fark farklı bölümlerin yer aldığı bu yapım içerisinde her bir bölümde farklı platform unsurları, farklı yarar sağlayacak öğeler ve daha fazlası bulunacak. Arkamızdaki Jetpack tamamen standart bir şekilde sırtımızda yer alacak ve bununla beraber oyunun sonuna doğru gidebileceğiz. Oyun içerisinde hem yolumuzu temizlemek hem de farklı öğeleri toplamak için çeşitli hamlelerde bulunabilecek ve oyun gitgide zorlu bir deneyim sunmaya başlayacak. Oyun ilk etapta bizlere kolay ve sorunsuz bir platform zorluğunu sunacak ancak bu zorluk tabii ki burada böyle kalmayacak ilerleyen süreçte oyunun zorlu bir hayli artacak ve bundan sonra bu platformları aşmak için birden fazla kez denemek gerekecek. Dolayısıyla oyun içerisinde biz oyuncular olarak biraz sabır göstermek ve bu konuda biraz daha ustalaşmak gerekecek.
 
 

Oyunun temelinde yani arka planında bir de hikaye bulunacak. Bu hikayeyi kısaca özetleyecek olursam: Bu oyun içerisindeki dünyada bir salgın hastalık bulunuyor, bu salgın hastalığı ortadan kaldırmak için elimize dezenfektanı alıyoruz ve sağı solu temizlemeye koyuluyoruz. Elimizdeki bu dezenfektan ve sırtımızdaki Jetpack ile atılacağımız bu macerada her yeri temize çıkarmaya ve bu salgını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Herkesin sağlıklı kalmasını sağlamak tamamen bizim elimizde oluyor. Oyunun arka planındaki hikayesi bu şekilde ve oyunun özü bundan ibaret. Bu amaçla beraber bu dünyaya atılıyor ve çeşitli platform zorluklarına deneyerek bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
 

Oyun içerisinde zıplayabilecek, havadan aşağıya doğru süzülebilecek ve yukarılara doğru çeşitli baloncuklar aracılığıyla zıplayabileceğiz ve arkamızdaki jetpack'i kullanabileceğiz. Farklı farklı oyun içi öğeleri kullanabileceğimiz bu yapım içerisinde farklı zorlukta bölümler ve farklı temaya ve yapıya sahip kısımlar çıkacak. Bunları da kendi stratejimiz - planlarımızla beraber ve elimizdeki reflekslerimizle beraber aşmaya ve bir sonraki bölüme geçmeye çalışacağız.

Germinal oyunu içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre 500'den fazla kısım bulunacak ve bu kısımların her biri birbirinden az da olsa farklı olacak. Bunların içerisinde sadece 5 benzersiz seviyeye bulunacak. Bu odalar elbette birbirlerine benzeyecek fakat bu benzeme tema olarak ve platform öğeleri olarak karşımıza çıkacak. Zaten 500 farklı benzersiz bölüm yapmak gerçekten de uzun bir süreç ister. Dolayısıyla biz de bu tarz bağımsız yapımcılardan ve özellikle platform oyunlarından böyle bir beklentimiz yok. Oyun içerisinde kısaca 5 benzersiz seviyeye bulunacak ve 500 farklı geçmemiz gereken bölüm bulunacak. Kısacası oyun içerisinde bol bol aşmamız gereken kısım bulunacak diyebilirim.
 
 

Oyunda farklı farklı zorluk aşamaları bulunacak ve bu zorluk aşamalarını aşmak gerçekten de zevkli olacak. Oyunun hem görüntüsü itibarıyla hem de mekanikleri itibarıyla şimdiden zevkli bir platform aksiyon oyunu sunacağa benziyor. Oyun içerisinde jetpack'imiz ile çeşitli aşamadığımız alanları aşabilecek ve oyun içerisinde yer alan ve salgın hastalık olarak görülen yerlere jetpekimiz ile uçacak ve aşağıya doğru bir dezenfektan fırlatacağız ve buraları tamamen dezenfekte ederek ortadaki salgına ortadan kaldırmaya çalışacağız.

Her bir aşamada farklı farklı mekaniklerin karşımıza gelebileceği bu oyun içerisinde bir de tabii ki arka planda .eşitli müzikler yer alacak. Bu müzikler ödüllü besteci tarafından karşımıza çıkacak ve oyunu oynarken bir taraftan da eğlendirecek diyebilirim. Tabi bu tarz oyunlarda arka planda müzik olması ve bizleri sürekli olarak bu müziğin sunulması oyuna daha iyi adapte olmamızı sağlayabilir ve daha iyi vakit geçirmemize vesile olabilir diyebilirim.
 
 

Sırtımızdaki Jetpack ile atıldığımız bu macerada herhangi bir yakıt ihtiyacı hissetmeyeceğiz dolayısıyla oyun içerisinde sonsuz yakıt modu ve yenilmezlik Modu'da bulunacak. Bu mod ile beraber istediğimiz yere uçup kaçabilecek ve tamamen sorunsuz bir deneyim elde edebileceğiz. Oyun içerisinde kolay kontroller bulunacak ama ustalaşması zor bir yapı bizlere sunulacak. Farklı platform öğelerinin bulunduğu bu oyunda renk körlüğü yaşayan oyuncular için de destek bulunacak. Dolayısıyla bu destek ile beraber renkleri daha iyi ayırt edecek ve doğru yerlerde doğru hamleleri yapabileceksiniz.

Oyun içerisinde bir de bizlere görsel efektleri kapama seçeneği verilecek, bu görsel efektleri kapama seçeneği oyun içerisindeki efektleri tamamen ortadan kaldıracak ve bizlere daha standart ve sade bir deneyim sunacak. Bu kapatma seçeneğinin bizlere verilmesi nasıl olacak ve nasıl bir deneyim elde edeceğiz onu henüz bilemiyoruz. Tabii ki oyun çıktığı zaman göreceğiz.
Siz de bu tarz aksiyon platform oyunlarından hoşlanıyorsanız bu yapıma bir şans verebilirsiniz.
 
 
 
Oyun gerek görüntüsü gerek mekanikler ile gayet eğlenceli bir deneyim sunacağa benziyor.
Oyunun şu anda Mart ayı içerisinde çıkması planlanıyor ancak Steam üzerinde Pek Yakında ibaresi yer alıyor. Her ne kadar bu ibareleri yer alsa da Mart ayı içerisinde çıkmasını bekliyoruz ve birçok raporda da bu ibare karşımıza çıkıyor.

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Dilerseniz oyunun bu demo sürümünü kütüphanenize ekleyerek ve indirerek oyunun bir kısmını deneyebilirsiniz. Denediğiniz bu demo sürümü sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza ve istek listenize ekleyip ekleyemeyeceğinize karar verebilirsiniz. Oyunu istek listenize eklerseniz çıkış yaptığı gün mail adresine bir bildirim alabilir ve böylece çıkış yaptığından haberdar olabilirsiniz. Oyun oynama niyetiniz varsa muhakkak istek listenize ekleyin ve bundan haberdar olun.
 
 

Tek oyunculu bir yapıyı bizlere sunacak olan bu oyun içerisinde kontrolcü desteği de bulunacak. Oyun diğer yandan sadece İngilizce dil desteğine sahip olacak. Oyun içerisinde herhangi bir seslendirme veya ara sahne vesaire bulunmayacak. Dolayısıyla oyun standart ve düz bir şekilde aksiyon ve platform deneyimini bizlere aktaracak. Hem zorlu hem eğlenceli hem de farklı bir teması olan bu oyun içerisinde farklı farklı platform zorlukları ile karşılaşacak ve bunları aşmak için çeşitli hamleler yapmaya çalışacağız.
 
Diğer oyunlar
 
- System Shock: Mart ayı içerisinde 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Mart ayının sonlarında çıkış yapacak PC oyunları #2 Xbox Live Gold Mart ayı ücretsiz oyunları açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız