Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Korku ve Gerilim Oyunu Fort Solis Yakında Geliyor: İşte Tüm Detaylar

 
Fallen Leaf, Black Drakkar Games tarafından geliştirilen ve Dear Villagers tarafından yayınlanacak olan macera, korku, gerilim oyunu Fort Solis, 22 Ağustos'ta geliyor. Gergin atmosferi ve ilgi çekici ortamları ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yapımda kızıl gezegende bulunuyor ve burada sinematik bir deneyim elde etmeye hazırlanıyoruz. Oyun özünde hikaye odaklı ve yürüme simülasyonu tarzı ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve bu şekilde de bizlere hem gerilim hem de korku deneyimini hissettirmeye çalışıyor.

Fort Solis sinematik bir deneyim olduğundan dolayı farklı farklı şekillerde oynanabiliyor ve geliştirici ekip bu oynanışı istediğiniz şekilde özelleştirmenizi sağlıyor. Bu özelleştirmelerden biri ile oyunu istediğiniz şekilde art arda oynayabilir diğeriyle de isterseniz bölüm bölüm olarak ilerleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor ve bir Netflix dizisi gibi istediğiniz şekilde bölüm bölüm oynayabilirsiniz veya ben bundan sıkıldım direkt olarak oyunu bitirip bir solukta hikayeyi deneyimlemek istiyorum diyorsanız da elbette bu seçenek de mevcut.
 
Uzay üssünde gerilim dolu anların bizleri sunulması hedefleniyor 
 
 

Kızıl gezegende bulunduğumuz ve uzayın derinliklerine geçiş yapabildiğimiz bu yapımda uzak bir maden üssünden gelen bir sinyali araştırıyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki ufak bir çağrı ve bu çağrının yanıtsız kalması ile beraber hikayenin başlangıcı temsil ediliyor. Biz de burada bu arama çağrısına yanıt veren Jack adlı bir karakteri kontrol ediyoruz ve burada bu istasyona doğru varmaya çalışıyoruz ve ayrıca neler olup bittiğini öğrenmeye uğraşıyoruz. Elbette bu süreç boyunca korku ve gerilim anları sürekli olarak karşına çıkmayı hedefliyor ve bu kapsamda da biz elbette oturduğumuz yerde gerim gerim geriliyoruz. Oyunun zaten temel amacı da bizleri oldukça fazla germek.

Elbette ilerlediğimiz her alanda farklı farklı unsurlarla beraber karşılaşabiliyor, etrafı keşfedebiliyor ve yürüme simülasyonu deneyimini bu oyunda rahatlıkla hissedebiliyoruz. Oyunun zaten özünde yürüme simülasyonu olduğundan bahsettim ve bunun yanı sıra da korku ve gerilim unsurları eklenince çeşitlilik biraz daha artıyor diyebiliriz. Bunun dışında oyun içerisinde karakterlerin duygu ve düşüncelerini bizlere yansıtacak ünlü oyuncular bulunuyor. Bu oyuncular arasında Roger Clark, Troy Baker ve Julia Brown gibi isimler yer alıyor. Bunlarla beraber de bizlere gerçekçi bir duygu aktarımı geçirilmeye çalışıyor ve bu kapsamda da bu karakterlerin konuşmalarını görebiliyor. Bunun akabinde de hikaye dahil olabiliyoruz. Elbette arka planda yer alan hikaye boyunca bu karakterler bizlere çeşitli sunumlar yapıyor ve olayların arka planında yer alan unsurları bizlere aktarıyor.
 
Geliştirici ekip ses ve müzik konusuna bir hayli özen gösterdiklerini belirtiyor 
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi yanıtsız kalan bir sinyalin ardından olayların nereye gittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu sırlarla dolu olayı çözümlemeye uğraşıyoruz. Elbette bunu yaparken sürekli olarak yürüyor, bu istasyona doğru adım atıyor ve istasyonun içerisinde yer alan odaları tek tek gezebiliyoruz. Bu istasyonun içerisinde açılamayan kapılar, türlü engeller ve daha fazlası bizleri bekliyor. Biz de bu engelleri aşmak için elbette etrafı araştırıyor ve çeşitli nesnelerle beraber de buralarda yolumuzu bulmaya uğraşıyoruz. Oyun temelde sürükleyici bir hikaye anlatımını bizlere aktarmayı hedefliyor ve sinematik bir deneyim de bizlere sunmayı istiyor. Bunun dışında ise yine sesler ve müzikler de karşımıza oldukça kaliteli bir şekilde gelmeye hazırlanıyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre de bu ses ve müzik konusunda oldukça dikkat ve özen gösterilmiş durumda. Dolayısıyla oyuncuları hem ses hem de müzik konusunda gayet memnun edici bir deneyimin aktarılacağı belirtiliyor. Elbette bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki ortamdaki o sesin ve gerilim atmosferinin gerçekten de oyuncuları içine çeken bir yapıda olması gerekiyor. Çünkü böyle bir yapının olmaması oyuncuları geriye iter bu özellikler önemli unsurlardan bir tanesi. Dolayısıyla özellikle korku ve gerilim oyunlarında arka planda yer alan müzik / ses gerçekten de geren türden olması gerekiyor.
 
Korku oyunlarında siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfederek ve etraftan çeşitli kaynaklar bularak bunlarla etkileşime geçmek oldukça önemli ve temel şeyler. Bunları yaparak elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve bu kapsamda ise etraftaki nesnelerle etkileşime geçerek yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Bu oyun içerisinde aynı şekilde video günlükleri bulunuyor ve bu video günlükleri sayesinde de burada neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve karakterlere yaşadığı olaylar silsilesi boyunca neler olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla etrafta bulunan bu video günlüklerini bulmalı ve bunları incelememiz şart. Ancak bu şekilde olayların nereye vardığını öğrenebilir ve hikaye konusunda destekleyici bir geri bildirim alabiliriz.
 
Farklı alanlara giderek ana hikayeyi destekleyecek unsurları bulabiliyoruz 
 
 

Oyun içerisinde tüm bu hikaye içeriğini deneyimlerken elbette yine yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli bölgeler ve farklı alanlar bizleri bekliyor. Biz oyuncular olarak oyun içerisinde yatak alanlarına, servis kısımlarına ve daha fazla bölgeye doğru adım atabiliyor ve buraları istediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Burada farklı farklı bölümleri ve kısımları keşfederek neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve hikaye burada çeşitli şekillerde birbirine bağlanıyor. Konumlarla beraber ek hikaye içerikleri bizlere sunuluyor ve bu ek hikaye içerikleriyle beraber de ana hikaye gerçekten de kendini daha da açmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu yerleri keşfetmek oldukça önemli ve bu bölgeleri istediğimiz zaman kolayca ve yeniden ziyaret edebiliyoruz. Dolayısıyla geliştirici ekibi bu kapsamda biz oyunculara çeşitli özgürlükler sunmuş durumda.

Kısaca toparlamak gerekirsek oyun bizlere klasik korku ve gerilim deneyimini aktarmayı hedefliyor ve bu kapsamda ise yürüme simülasyonu içeriğini aktarmaya istiyor. Bu deneyime atılırken elbette sinematik bir içerik bizlere sunuluyor ve bu kapsamda istersek oyunu dizi gibi bölümleri tek tek oynayabiliyor istersek de doğrudan ve normal bir şekilde oyunu deneyimleyebiliyoruz. Oyun atmosferiyle ve hikayesiyle ilgi çekmeye çalışıyor ve bu kapsamda bizlere üst düzey bir deneyim sunmaya istiyor.
 
 

Unreal Engine 5.2 oyun motoru ile beraber geliştirilen bu yapım hem gerçekçi hem de dikkat çekici manzaraları ile beraber karşıma çıkmaya hazırlanıyor. Yeni nesil bir korku gerilim deneyimini bizlere aktarmayı hedefleyen oyun 22 Ağustos tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve bu kapsamda da şu anda Steam sayfası açık durumda. Oyunu
dilerseniz Steam sayfasından istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilir ve bu durumdan haberdar olabilirsiniz. Dikkat çeken yapısı ile karşımıza çıkmayı hedefleyen bu oyuna çıkış yaptığı gün isterseniz bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Oynanış fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
AKSİYON PC Fort Solis
Final Fantasy XIV Xbox Series Konsollarına Geliyor Mortal Kombat 1 için Yeni Video Yayınlandı: Geras Karakteri Geliyor

CaptainReinhard34

30.7.2023 17:51:29

0
Oyun bayağı ilgi çekici bir yapıma benziyor özellikle grafikleri hoşuma gitti istek listesine attık bakalım. Bilim-Kurgu ve uzay oyunlarına bayılırım
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Fort Solis
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız