Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Infinity Ward: "İki Oyunun Başarısı da Bir Kazanç"


     Bu senenin en önemli FPS oyunları çıkışını yaptı. Oyunun hayranları ve dağıtıcıları(EA, Activision) Call of Duty ve Battlefield markalarını büyük bir kıyas içine soksalar da, yapımcılar bu kargaşadan uzak kalmayı tercih ediyor. DICE'dan daha önce Infinity Ward ile iyi bir ilişki içinde olduklarına yönelik sözler duymuştuk. Şimdi ise söz Infinity Ward'da.
 
     Infinity Ward'dan Mark Rubin bu kıyaslama hakkında konuştu. Mark Rubin Electronic Arts ve Activision'un yaptıklarını "gereksiz tartışma" olarak nitelendirdi ve "İki oyunun da başarılı olması oyun endüstrinin kazancı." açıklamasını yaptı.
 
     Rubin, "Herşey hayranların tercihinde kalıyor. Gerçek oyuncular onlar. Her iki oyun da iyi, her iki oyunu da oynamalılar. DICE'daki herkese saygımız var, onların da bizlere. Her iki şirket de birbiriyle sıkı bir arkadaşlık içerisinde. Herşey, EA veya Activision'un açısından gözüken gibi değil." şeklinde konuştu.
 
     Gerçekten de yorumlarda ara sıra biz de rahatsız oluyoruz bu tartışmalardan. Sizce de gereksiz bir tartışmanın içinde değil mi oyun dünyası? Her iki oyun da emrinize amade. Keyfini çıkarın!
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Call of Duty: Modern Warfare 3 MW3 Activision Sladgehammer Infinity Ward PC PS3 Xbox 360 Wii DS FPS
Battlefield 3 Sizi Hayvan Katili Yapabilir...miş Oyun Yapımcılarının Favorisi Hala Baldur's Gate
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ultra_storm

9.11.2011 01:04:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Senaryo kesinlikle güzel, sunumu kötüydü. Yemeğin tadı iyi olabilir ama sunuş ta önemlidir, o hesap. İnsanın yiyesi gelmeli. Sinematik bir hava yoktu yani. Hele Uncharted'ı gördükten sonra bir oyunda sinematik kamera kullanımı nasıl olmalı daha iyi algılıyor insan. COD burdan kazanıyor işte. Sinema filmi havası var. Ve tabi ki Hans Zimmer farkı. Soundtrack konusunda üstüne tanımam. BF'de müzik ara ki bulasın:)
Evet codun tema müzikleri daha çok bf 3'de ana tema dışındakiler pek iyi değil ama ana tema müziği süper tek kelime ile bf 3'ün hep dinliyorum.

Wayward Son

9.11.2011 00:59:50

0
Senaryo kesinlikle güzel, sunumu kötüydü. Yemeğin tadı iyi olabilir ama sunuş ta önemlidir, o hesap. İnsanın yiyesi gelmeli. Sinematik bir hava yoktu yani. Hele Uncharted'ı gördükten sonra bir oyunda sinematik kamera kullanımı nasıl olmalı daha iyi algılıyor insan. COD burdan kazanıyor işte. Sinema filmi havası var. Ve tabi ki Hans Zimmer farkı. Soundtrack konusunda üstüne tanımam. BF'de müzik ara ki bulasın:)

ultra_storm

9.11.2011 00:55:01

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Şundan tepki veriyorum: COD oynadın. BF'den daha fazla biliyorsun COD'u. Ama BF'yi COD kadar bilmemene rağmen tartışma çıkarıyorsun karşılaştırma yaparak. Emin ol BF oynadıktan sonra COD'daki eksikleri/fazlaları daha net göreceksin. Video izledim beğendim diyorsun mesela. Biz de hayran kalmıştık senaryo modu fragmanına BF'nin. Ama cidden güzel bir senaryoya kötü bir sunumla karşılaştık. Videolar bazen yanıltıcı olabiliyor. Senin bu yanılgını göstermeye çalışıyorum. Oynadıktan sonra bazı şeyleri daha iyi göreceksin. Zaten oynamaya başladıktan sonra buraya gelip yorum yazacak mısın bilmiyorum, başını kaldıramazsın vakit bulamazsın yorum yazmaya:) Her ikisini de (BF'yi çok daha fazla) oynamış biri olarak söylüyorum. Her iki oyun da oynanır. Çünkü alakaları yok. Bunu görebilmek için de her iki oyunu da tecrübe etmek gerek. Tecrübe etmeden saldırmak mantıksız değil mi ?
Evet coda göre kötü olabilir senaryo ama fenada olmadığına eminim.

Wayward Son

9.11.2011 00:46:41

0
Şundan tepki veriyorum: COD oynadın. BF'den daha fazla biliyorsun COD'u. Ama BF'yi COD kadar bilmemene rağmen tartışma çıkarıyorsun karşılaştırma yaparak. Emin ol BF oynadıktan sonra COD'daki eksikleri/fazlaları daha net göreceksin. Video izledim beğendim diyorsun mesela. Biz de hayran kalmıştık senaryo modu fragmanına BF'nin. Ama cidden güzel bir senaryoya kötü bir sunumla karşılaştık. Videolar bazen yanıltıcı olabiliyor. Senin bu yanılgını göstermeye çalışıyorum. Oynadıktan sonra bazı şeyleri daha iyi göreceksin. Zaten oynamaya başladıktan sonra buraya gelip yorum yazacak mısın bilmiyorum, başını kaldıramazsın vakit bulamazsın yorum yazmaya:) Her ikisini de (BF'yi çok daha fazla) oynamış biri olarak söylüyorum. Her iki oyun da oynanır. Çünkü alakaları yok. Bunu görebilmek için de her iki oyunu da tecrübe etmek gerek. Tecrübe etmeden saldırmak mantıksız değil mi ?

The_Rahip

9.11.2011 00:45:31

0
Dice ve Sledgehammer bazı şeyleri rayına oturtmaya çalışıyor ama sağolsunlar EA ile Activision'da ortalığı karıştırma çabası içinde. Oyuncuları gaza getirerek daha fazla kazanç sağlama peşindeler. Dice ve Sledgehammer üstü kapalı olarak bir anlamda oyuncuları gaza gelmemeleri konusunda uyarıyor. Mümkünse iki oyununda tadına bakın.

ultra_storm

9.11.2011 00:13:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son İyi ki yorum yapasın gelmiyor :) Her haberde varsın, COD haberlerini zaten saymıyorum. BF haberinde bile bugün (fareli haber) COD'a laf atıp milleti galeyana getirmişsin. Senin yüzünden zaten tartışma çıkıyor hep. Sen bir şey demesen kimsenin kavga edeceği yok. Eğer soğumuş halin buysa ısındığında düşünemiyorum. Ben gıcık ve ukala bir insan olduğumun farkındayım da siz kendinizi nasıl melek statüsüne sokuyorsunuz cidden inanamıyorum:) Sanırsın BSC'nin en yapıcı, en barışçıl adamı ultra_storm. Neyse ki adın çıktı artık tanımayan yok seni. Popüler gencisin forumun bravo:)
Ben her zaman iyileri savunurum affetmen iyi olmayan şeyleri bu hayatım içinde geçerl gidip konsol kötüyse (grafik olsun fizik olsun fark etmez) pc'nin yanında bunada laf ederim.Bu benim huyum beğenmeyebilirsin.Ayrıca millet battlefielde laf atarken iyiydide şimdi biz coda laf atınca kötümü olduk ?.Evet iyi bir huy değil ama huyu değiştiremezsin sonuçta...

Wayward Son

9.11.2011 00:08:39

0
İyi ki yorum yapasın gelmiyor :) Her haberde varsın, COD haberlerini zaten saymıyorum. BF haberinde bile bugün (fareli haber) COD'a laf atıp milleti galeyana getirmişsin. Senin yüzünden zaten tartışma çıkıyor hep. Sen bir şey demesen kimsenin kavga edeceği yok. Eğer soğumuş halin buysa ısındığında düşünemiyorum. Ben gıcık ve ukala bir insan olduğumun farkındayım da siz kendinizi nasıl melek statüsüne sokuyorsunuz cidden inanamıyorum:) Sanırsın BSC'nin en yapıcı, en barışçıl adamı ultra_storm. Neyse ki adın çıktı artık tanımayan yok seni. Popüler gencisin forumun bravo:)

ultra_storm

9.11.2011 00:00:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Ya bi gidin kardeşim her haberde yorum yazan, COD'u, ****ı, konsolda BF oynayacakları aşağılayan ultra_storm ve çetesi gelip şimdi melek taklidi yapmasın burda. COD fanı arkadaşlara sabır diliyorum, her COD haberinde ultra_storm var çünkü. Şükür BF haberlerinden uzaklaştı. Adamın daha BF oynatacak bilgisayarı yok, BF fanı oldu çıktı gelmiş her haberde COD'u kötülüyor. Forumları da takip ediyorum merak etme ultra efendi. Her ekran kartı haberinde, muhabbetinde '' konsolculer ezikXD'' tarzı bebe yorumların var. Bebeden kastım da yaşla alakalı değil. Bu alemlerde emekleme çağındasınız, 2000 ve sonrası adamlar gelip yılların oyuncusu gibi ahkam kesiyor ya ona lafım. Yoksa ben de upgrade olayına giriyorum yeri geldiğinde. 40 kere de söyledim ztn PC'de de oyun oynuyorum diye. Ama milleti aşağılayıp aşağılayıp, sonra biri size laf edince hemen melek moduna girmeyin. Önce kendi kabınızı temizleyin yeni yetmeler. Ayrıca bloodTime hakaret içeren bir yorumum yok, ne laflar ediliyor forumda. Ki tamamen içimden geçenleri yazıyorum. Size küfür bile edilmez, o derecesiniz. Kişisel zevklere saygınız varsa sayın noob'lar, bi zahmet konsol ve COD haberlerinden uzak durun. Gidin birbirinizle ekran görüntüsü falan paylaşın. Pardon pardon, ultra_storm snn pc BF kaldırmıyordu di mi ? :) Geçen arkadaşın biri BF haberinde köşeye sıkışınca hayali ziyaretçiler yaratıp yorum yazmaya başladı :) Siz busunuz işte . Kişisel zevklere saygı diyip ona buna sataşmayın. Sataştığınız, saçmaladığınız her yerde karşınızda kimse olmasa bile ben olacağım canlarım. İçiniz rahat olsun.
Birkaç gün sonra alacağım daha toplamadım pc'yi betasını ps 3'de oynadım bf 3'ün.Ezik gibi hakaretde bulunmadım ****a.Merak etme sen bir kaç konsolcuda var pc'ye her fırsatta laf atan git onlara kız asıl.Nasıl yeni yetme oluyorum ben ayrıca ps 1'de başladım oyun oynamaya hatta ondan önce bi atari vardı ismini bilmiyorum ondada kısa süre oynadım ilk ataride başladım sayılır ? İstediğin kadar ol karşımda bende direnmesini bilirim beni banlasalar bile tamammı? Sizin gibiler yüzünden forumlardan soğudum artık yorum yapasım gelmiyor nerde o eski forum insanları...

Wayward Son

8.11.2011 23:43:19

-1
Ya bi gidin kardeşim her haberde yorum yazan, COD'u, konsolcuları, konsolda BF oynayacakları aşağılayan ultra_storm ve çetesi gelip şimdi melek taklidi yapmasın burda. COD fanı arkadaşlara sabır diliyorum, her COD haberinde ultra_storm var çünkü. Şükür BF haberlerinden uzaklaştı. Adamın daha BF oynatacak bilgisayarı yok, BF fanı oldu çıktı gelmiş her haberde COD'u kötülüyor. Forumları da takip ediyorum merak etme ultra efendi. Her ekran kartı haberinde, muhabbetinde '' konsolculer ezikXD'' tarzı bebe yorumların var. Bebeden kastım da yaşla alakalı değil. Bu alemlerde emekleme çağındasınız, 2000 ve sonrası adamlar gelip yılların oyuncusu gibi ahkam kesiyor ya ona lafım. Yoksa ben de upgrade olayına giriyorum yeri geldiğinde. 40 kere de söyledim ztn PC'de de oyun oynuyorum diye. Ama milleti aşağılayıp aşağılayıp, sonra biri size laf edince hemen melek moduna girmeyin. Önce kendi kabınızı temizleyin yeni yetmeler. Ayrıca bloodTime hakaret içeren bir yorumum yok, ne laflar ediliyor forumda. Ki tamamen içimden geçenleri yazıyorum. Size küfür bile edilmez, o derecesiniz. Kişisel zevklere saygınız varsa sayın noob'lar, bi zahmet konsol ve COD haberlerinden uzak durun. Gidin birbirinizle ekran görüntüsü falan paylaşın. Pardon pardon, ultra_storm snn pc BF kaldırmıyordu di mi ? :) Geçen arkadaşın biri BF haberinde köşeye sıkışınca hayali ziyaretçiler yaratıp yorum yazmaya başladı :) Siz busunuz işte . Kişisel zevklere saygı diyip ona buna sataşmayın. Sataştığınız, saçmaladığınız her yerde karşınızda kimse olmasa bile ben olacağım canlarım. İçiniz rahat olsun.

otomania

8.11.2011 23:38:33

0
Dayanamayıp MW3'üde aldım Steam'den, elimde BF3 LE'da var, ikisini de oynamak varken neden "bu bunu döver" tarzında tartışmalara gireyim ki

Guest-BB2CECC18

8.11.2011 21:06:26

+1
Ben crysis 2 , 2 oyundan da daha güzeldi.Adamlar en azından farklı birşey yaptılar.Türkçe dublajı da es geçmeyelim.Ha gelirsek MW3 mü BF3 mü sorusuna tabikide MW3.

Recharged

8.11.2011 20:16:08

+1
Call of Duty'ci bir oyuncu sanki Battlefield oynamıyor ya da Battlefield'ci bir oyuncu sanki Call of Duty oynamıyormuş gibi tartışmalar oluyor bazen.Yer yer tatlı tartışmalar olsada çok aşırı gereksizleride görüyorum.Aynı PES ile FIFA tartışması gibi.İki oyununda belli bir kitlesi var.Bırakın isteyen istediğini oynasın.Ben ikisinide oynuyorum.COD,BF diye ayırmıyorum.Sadece zevkini çıkarıyorum iki oyunun.

bloodTime

8.11.2011 19:15:03

0
''Bol bol eksi yiyen, istenmeyen adamlar da sizsiniz'' bu laf benim değil senin ve benden önce bu muhabbete başladın...fazla strese giriyosun beynine hakim olmayı öğren... diğer yorumlarına bakmıyorum bile Wayward Son klişelerinden bi kesit sadece... git yüzünü yıka kendine gel...çirkinliğe devam edsiyosun hala...

Wayward Son

8.11.2011 19:08:23

0
''ayrıca bırak şu eksileri artıları saniyeler içinde +10 alan -10 yiyen adamı gördüm ne yani çok mu önemli.. '' Eksi artı muabbetini başlatan ben miyim sen misin al bak yorumuna :) Bir de bana diyorsun bırak artıları eksileri. Tribünlere oynuyorum evet zira deplasmandasın :) Kendiniz bu hale getirdiniz olayları. Her BF haberinde, her konsol haberinde gelip saçma sapan yorumlar yaparak milleti galeyana getirdiniz. Ayrıca farkındaysan bugün isim de belirtmedim ama üstüne alındıysan demek var bir şeyler :) BF falan oynamadan BF fanı oldunuz. Halen daha oynamadığınıza da adım gibi eminim. Size oyuncu diyenin ben alnını karışlarım :) Güzel sistem yapıp, ultra ayarlarda oynayınca oyuncu olunmuyor bebeğim öğrenin şunu.

bloodTime

8.11.2011 19:01:42

-1
Wayward Son ya bırak herseferinde tirbünlere oynamayı 2 yorumdur diğer arkadaşlar deyip duruyosun,beni isteyen eleştirir isteyen takdir eder yoruma bakar geçerim ,böyle oldu diye ne yıpranırım ,ne de şımarırım... -Oyunları hiçbi zaman sadece grafikleriyle yorumlamadım ...sayende grafik manyağı olduk ...ve her seferinde aşağılayıcı cümleler kullanmayı ihmal etmiyosun... - eksi artıyı koyanın sen olduğunu söylemedim... ayrıca eksi artı muhabbetini başlatan sensin ...ama bakıyorum ki yorumunda ''beyninizi yemişsiniz eksi artı olayıyla'' diyosun... artık baymaya başladın ...

bloodTime

8.11.2011 18:39:45

0
nedir bu kendini beğenmişlik ya laflara bak...çocuk musun sen ... sanane 1080p AA diye gezinen kişilerden ...''şu oyunun grafikleri süper ,1080p AA 'ya önem veriyorum ''diyen adam her seferinde senden laf mı yiyecek sen kimsinde bu hakkı kendinde buluyosun...oyundan anlamıyomurmuş bebeymiş bu ne arkadaş ...kendini böyle tatmin ediyosun galiba...yıl 2011 olmuş insanlar ekran kartlarına 1 mılyar para veriyor hala grafiklere önem veren adama bebe deyip duruyosun.... ayrıca bırak şu eksileri artıları saniyeler içinde +10 alan -10 yiyen adamı gördüm ne yani çok mu önemli... ortada fakeciler dolaşıyor...burda pc konsoldan güçlüdür desen eksi yiyyosun ... ne zaman görsem birilerini eleştirme peşindesin ...eleştirdiğin kişiler de kendi zevklerini dile getiren insanlardan oluşuyor...

omeriyibas

8.11.2011 18:38:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ne,Battlefield 3,Ne Call Of Duty MW3 her zaman Counter serileridir o hic bir zaman ölmiyecek iyi günde kötü günde hep onu oynadık oyunda hem güldük hemde hüzünlendik Efsaneler Ölmez Alayına Counter :)
ne alaka internet kafe çocuğu, bu oyunları oynamak için biraz büyümen lazım

Wayward Son

8.11.2011 18:29:44

-2
Ha ayrıca o mesajda grafikle alaklı en ufak bir şey dememişim. Sen gelip '' grafik diyeni yerden yere vuruyorsun'' diyorsun. Neyin kafasını yaşıyorsun arkadaşım ?

Wayward Son

8.11.2011 18:28:31

-1
bloodTime Yarası olan gocunur arkadaşım. İsim de belirtmedim, kimse de tepki vermemiş. Bana dur diyen adama da bak ayrıca. Her haberde '' grafik, 1080p, AA'' diye gezinen yeni yetme bebeler sizsiniz. Bol bol eksi yiyen, istenmeyen adamlar da sizsiniz. Emin ol beni istemeyen adam sayısı sizi istemeyen adam sayısının 100'de biri falandır :) Editörlerin bana yapacak neyi var söyler misin? Orda yaptığım yorum da gayet akılcı bir şey. '' COD çöppp grafikleri kötüü'' diyince mi güzel yorum oluyor :)

QbLaY!!!

8.11.2011 18:17:20

0
Sonunda aklı selim bi açıklma yapmışlar.İki taraf hayranlarının bu kadar birbirine dalaşmasının bir sebebi de Oyun firmalarının sürekli birbirlerine sokuşturdukları laflardı...

Viky

8.11.2011 18:16:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: hik75 Oyuncularida anlamiyorum yok benim oyunumun busu var yok senin oyunun sunu yok durmadan tartişma içindeler size diyecegim tartişmayi birakin her 2 oyunuda alin zevkini çikartin......
Sonuna kadar katılıyorum.Ne COD fanıyım Ne de BF fanıyım.İki oyunun amacı birbirlerine laf atarak reklam yapmak adlarını duyurmak.Bunlara kafaya takmaya gerek yok.BF3 ve MW3 apayrı oyunlar.İki oyunuda oynayarak eğlenip tadını çıkaralım..

bloodTime

8.11.2011 18:10:15

-1
Wayward Son inan artık çok sıkıcı olmaya başladın insanları cahil yerine koymayı bırak... grafik diyen adamı yerden yere vuruyosun...nesin sen kimsin! edtörlerin de şu arkadaşa bi dur demesi lazım...

bentipsis41

8.11.2011 18:07:02

-1
ah ulen ah mw3 gine yok batman arkham city de... öyle :( nolcak bizm oyun halmz yha

sabera

8.11.2011 18:05:18

0
Aralarında tabi rekabet olmaz çünkü DICE da Infinity Ward da iyi oyun yapmaya çalışıyor. Activision ve EA ise o oyunlardan para kazanmaya çalışıyor tabiki adamlar kendi sattıkları oyunu överler çünkü oyun sektörü veya oyunun iyi olup olmaması o adamların umrunda değil. O adam sadece parasına bakar. Hatta Activision ve EA'deki yöneticilerin savundukları oyunları oynadığından bile emin değilim ama eminim ki DICE'takiler Call of Duty'leri Infinity Ward'dakiler de Battlefield'ları oynamışlardır.

BSC Misafiri

8.11.2011 18:03:42

+2
2 oyunda reklam oyunu. Birbirlerine sataşarak reklam yapıp durdular. VGA GOTY ödüllerine aday bile olamadılar.

AsiCimbomlu

8.11.2011 17:53:26

0
ikisinide alın oynayın öyle daha zekli oluyor

aykut291

8.11.2011 17:50:43

0
Bencede çok doru söylemişler.İkiside sonuçta oynanabilir bir oyun ama herkezin farklılığı var.Benim için grafik öyle abartılacak şekilde ön planda değil.Ben senaryolu oyunları çok daha seviyorum online fazla takılmam aşırı.BT3 single modu grafik var başka bişey yok.Ben bu yönde eleştiriyorum.Ama MW herşeyi güzel ve eşit.Grafikleri BT3 kadar güzel olmasada iyi denebilecek bir grafik var sonuçta veyada ben dediğim çok fazla abartmıyorum.Herşeyden önce eylence önemli benim için rahatlık önemli.Ama tabi bazı insanlar çok anlayışsızlar kişinin yorumundan dolayı,öyle bir saldırıyolar trollük yapıyoki ipin ucuda kaçıyo.

Gambit2

8.11.2011 17:47:37

0
CoD ve BF kavgası artık Nvidia Vs AMD'den farksız olmaya başladı.

Guest-3B4A5CE48

8.11.2011 17:47:32

0
@BSC Misafiri , al işte apaçi

Guest-97901DBF5

8.11.2011 17:46:17

0
adam noktayı koymuş ne diyim

BSC Misafiri

8.11.2011 17:41:30

-9
Ne,Battlefield 3,Ne Call Of Duty MW3 her zaman Counter serileridir o hic bir zaman ölmiyecek iyi günde kötü günde hep onu oynadık oyunda hem güldük hemde hüzünlendik Efsaneler Ölmez Alayına Counter :)

Wayward Son

8.11.2011 17:38:56

0
hik75 O adamlar çünkü 3-5 senelik oyuncu, kaale almayın :) İki oyunun FPS olması dışında birbirleriyle alakası yok. Her ikisini de insan gayet zevk alarak oynayabilir.

CILGIN_TURK_96

8.11.2011 17:36:19

+4
Oyuncularida anlamiyorum yok benim oyunumun busu var yok senin oyunun sunu yok durmadan tartişma içindeler size diyecegim tartişmayi birakin her 2 oyunuda alin zevkini çikartin......

SilentLegend

8.11.2011 17:33:49

+2
Ağzına sağlık Rubin =)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Call of Duty: Modern Warfare 3 ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
311 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız