Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

HoloLens Kısıtlı Bir Görüş Alanına Sahip Olacak


    Microsoft'un HoloLens ile beraber yapacakları şüphesiz teknoloji dünyasının en merak ettiği konulardan birisi. Hatta firma E3 sunumunda gösterdiği Minecraft demosuyla beraber birçok kişiyi şaşırtmıştı. Ancak daha önce çıkan söylentiler doğru oldu. Yapılan açıklamalara göre HoloLens, kısıtlı bir görüş alanına sahip olacak.
 
    E3 kapsamında konuşan projenin başındaki isim Kudo Tsunada, "E3'te sergilediğimiz cihazın donanımlarını daha da geliştireceğiz. Fakat yine de HoloLens'ten hiçbir zaman tam anlamıyla bir görüş alanı beklememeniz gerektiğini düşünüyorum. Buna rağmen HoloLens'in piyasaya çıkacak olan sürümünde daha geniş bir görüş alanına sahip olacağız. Yine de iki cihaz sürümü arasındaki farkın çok fazla olacağını söyleyemem." sözlerini söyledi.
 
    Bunu biraz daha anlayacağınız dilden anlatmamız gerekirse, HoloLens'te gözünüzün normal şartlar altında aldığı bütün görüş alanını aynen alamayacaksınız. HoloLens gözlüğünü taktığınızda gözlük cam ekranının sadece belirli bir kısmında hologramları görebileceksiniz. Daha önceden cihazı deneyenler, ekranın aşağıdaki gibi bir yapıda olduğunu söylüyorlar.
 
    E3 kapsamında HoloLens'i deneyen taraflı tarafsız herkes oldukça olumlu yorumlarda bulundu. Bunların arasında Sony'den Shuhei Yoshida ve Microsoft'la ters düşen Cliff Blezsinski de dahil. Mevcut teknolojinin yapabildikleri şimdilik bu kadar olsa gerek. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak polygon HoloLens Microsoft Augmented Reality PC Xbox
Horizon'un Dünyasını Oluşturmak İçin Eski Bethesda ve CD Projekt Çalışanlarıyla Anlaşıldı Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain'den 40 Dakikalık Bir Oynanış Videosu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

dingo egret!

19.6.2015 09:44:05

0
A.R. Olduğu için çokta hüsrana uğramadım. Neticede cihazın amacı gerçek dünyayla da bağlantıyı büsbütün koparmamak, mevcut gerçeklik üzerinde farklı bir deneyim sunmak..

einhander

19.6.2015 09:10:46

+1
hayal kırıklıgı ıcındeyım :(

Bay H

19.6.2015 08:38:46

+1
Böyle bir teknoloji için bu daha başlangıç aşaması.

Guest-BED3C3818

19.6.2015 08:31:05

+2
quote:

Orjinalden alıntı: silverygt Yinede yenilik anlaminda diger vr lara nazaran bence bir adim daha onde
VR cihazı değil zaten bu. birisi sanal gerçeklik cizhazı diğeri artırılmış gerçeklik.

silverygt

19.6.2015 07:54:05

-1
Yinede yenilik anlaminda diger vr lara nazaran bence bir adim daha onde

exent4246o

19.6.2015 07:09:49

0
Muhtemelen donanımın yetersiz olmasından dolayı düşük çözünürlükte çalışacak,bu da alanın kısıtlı olmasına sebebiyet veriyor.

2K

19.6.2015 04:43:23

0
Kısıtlı bir görüş alanına sahip olacak olsa bile bence çok büyük bir teknoloji ve oyunlardan aldığımız zevki attıracağı kesin. Bunun bu kadar haber olmasının sebebi E3 de gösterdikleri tarzda kameralar ile gösterdikleri için bize, herkes kameranın gösterdiği gibi göreceğiz diye düşünüyordu ama o genişlikte değil kısıtlı bir alan görecekmişiz. Yine de dediğim gibi merakla beklediğim bir teknoloji ve fiyatı uygun seviyelere geldiği zaman almayı düşünürüm.

OldGamers86

19.6.2015 04:35:34

+1
Bayağı kısıtlı olmuş...

redspawn

19.6.2015 04:19:55

0
Görüş alanın kısıtlı olması hissiyatı azaltacağından çok şey beklemiyorum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
HoloLens
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız