Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EPIC "Unreal Engine 4 Sıradaki Neslin Lideri"

 
 
 
     Epic başkanı Mike Capps geliştirdikleri yeni grafik motoru Unreal Engine 4 için bir hayli iddaalı konuştu. Capps, tıpkı Unreal Engine 3 gibi 4. motorunda multi platform olarak gelecek neslin liderliğini alacağını ileri sürdü.
 
     Saygın oyun dergisi EDGE ile online bir röportaj gerçekleştiren başkan Capps, kendisine yöneltilen "Yeni grafik motorlarının Unreal Engine 3 gibi  pazarı domine edebilecek mi ?" sorusuna verdiği cevapta;
 
" Dalga mı geçiyorsunuz ? Pazarı daha çok ve daha iyi domine edeceğiz. Bu nesilde Unreal Engine 3 motoru hatırı sayılır bir başarı elde etti ve bizde değişik konsol ve teknoloji karışıklığında nasıl bir yol çizeceğimizi öğrenmiş olduk. Önce herkesin bir dönüm noktası olarak düşündüğü DX9 motorumuz son Xbox ve PS2 oyunlarında kendini başarıyla kanıtladı. Herkes "bu büyük bir sıçrayış" fikrindeydi. Ardından RenderWare endüstriye girdi ve eşit bir başarı gösterdi. EA'ya bu konuda teşekkür etmek gerek...
 
...Sanırım bir sonraki nesile geçmek teknoloji çocukları için büyük, harika birşey. Tabii bu yatırımı kendi başlarına yapmak istemeyecekler ve Epic gibi büyük bir firmayı arayacaklar." yorumlarında bulundu.
 
 
     Tabii Capps'ın röportajı bu açıklamayla sonlanmadı. CryTek ekibine hayranlığını dile getirirken, onların konsol piyasası için henüz yolun başında olduğunu ve CryEngine 3 motorunun abartılı kuşatması karşısında şaşırıp kaldığını şu şekilde yorumladı:
 
"Dürüst olmak gerekirse bu ekibe karşı büyük bir saygım var. Orada çalışan pek çok insanı tanıyorum ve bazılarını işe aldım bile. Ancak bizim açımızdan onların pozisyonunu bilmek zor. Kendilerini " konsollar içinde çalışıyoruz. bir tuşa basarız ve motorumuz 3 platformda da harika çalışır" pozisyonunda görüyorlar.
 
2008 yılında gelecek olan Warhead, onların konsollarda ki ilk büyük projeleri olacaktı. Ancak CryEngine 2 ile geliştirilen bu proje aniden durduruldu ve karşımıza yeni bir grafik motoruyla çıktılar. Sonuçta, karşımıza ilk defa bir Xbox360 oyunu ile çıkmak üzereler ve biz bu işte 5 yıldır varız. CryTek ekibinin kendilerini ciddi bir şekilde multi platform grafik motoru geliştiricisi olarak  görmeleri beni şaşırttı. Henüz performansının ne olduğunu bilmediğimiz bir motora karşı nasıl bir rekabet içine girebiliriz, henüz bilmiyorum. Şu anda ortada bir potansiyel var, ne olduğunu bekleyip göreceğiz."
 
     Epic başkanı Capp'a cevap ise sanırım ancak Crysis 2'nin Xbox360 ve PS3'de yapacağı çıkış ile gelecek. Yani bekleyip göreceğiz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Action Epic Games Unreal Engine 3 Xbox 360 Microsoft Gears of War 3
PS3 ve Xbox 360'da İndirime Gidilecek mi? Blur'un Kariyer ve Power-up Tutorial Video'ları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Gears of War 3
+ TAKİBE
AL
33 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız