Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA, Oculus VR ve Diğer Firmalar, Sanal Gerçeklik İçin Bir Organizasyon Kurdu


    Oyun ve teknoloji dünyasının geleceği olarak bakılan sanal gerçeklik teknolojileri için önemli bir adım atıldı. Önemli firma ve kuruluşlar, The Immersive Technology Alliance'i kurdu.
 
    Kâr amacı gütmeyen bu oluşumda oyun dünyasından Electronic Arts'ı ve Oculus Rift'in yapımcı firması Oculus VR'i görüyoruz. Bunun haricinde birliğe destek sağlayan diğer isimler Technical Illusions, Gameface Labs, Digital Extremes, Harvard Üniversitesi, Panasonic, Avegant ve Epson oluyor.
 
    Kurulan yeni oluşumun amacı, birlik olup sanal gerçeklik teknolojisini ileri boyutlara taşımak olacak.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oculus oculus rift virtual reality sanal gerçeklik pc john carmack
Metal Gear Solid: Ground Zeroes İncelemesine 10 Üzerinden 4 Puan! Swordsman Online Batıya Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

18.3.2014 03:32:29

0
bu işin ustune cok dusmeye basladılar

Jellal Fernandes

16.3.2014 21:51:59

-1
süper bir şey olacağa benziyor özellikle ps3'e uyarlanırsa (ps3 sahibi değilim ama böyle bir olay olursa gözük kapalı alırım) Bir de şu killzone silahını elimize alırsak daha da elime gamepad almam

thekingmobile

16.3.2014 21:13:42

-1
ben size katılmıyorum. bence rahatsızlık oranı 3dsi geçmeyecek. bu ekrana 10 santimden bakmak gibi birşey falan değil. mercekleri falan kullanıp gözlükteki ekranı birşekilde rahatsız etmeyecek bir duruma getireceklerdir. emin olun bu işleri yapan şirketlerin ceoları proje yöneticileri oldukça zekiler ve deneyimliler. yani böyle birşey olsaydı daha önce düşünrülerdi. daha önce olan birşey bu gözlük teknolojisi zaten. keza google da glass üretti birtane.

Guest-E851F29FD

16.3.2014 20:41:21

0
Bu tip teknolojiler asla endüstri standartı olamaz herkez böyle bir oyun deneyimi istemez insanın başı gözü agrır.3D'diyede vakti zamanında saldırdı firmalar hani ne oldu şimdi adı bile anılmıyor.En konforlu oyun deneyimi eline gamepadi veya klavye fare ikilisini alıp 106 ekran tvnin başına kurulmaktır

SheogorathTheMad

16.3.2014 20:20:35

0
Valla benim için bu aletler televizyona 10cm den bakmak gibi geliyor. yani bir ekrana normal mesafeden değilde dibinden bakınca ne olacakmış çok merak ediyorum :/ Daha mı gerçekçi olucak ? Nekadar daha gerçekci olucak ? çokmu lazım ? yetmiyormu kocaman HD tv ? 3D filmler gibi çıktığı gibi sönen bir teknoloji akımı olur umarım bu VR işi. Şöyle düşünün bir fincan kahveyi herkez sever değilmi? neyse sevdiğinizi sayalım.. Şimdi sizin önünüze bir sürahi kahve getirsem içine de 5 yemek kaşığı kahve atsam içermisiniz ? Yani demek istediğim herşey tadında güzeldir oyunlar şuanki haliyle ekranlarda güzeldir. Ayrıca oyun ve teknoloji dünyasının geleceği olup olmadığını satışlarından anlarız. belki bir ps vita psp gibi birşey olur. Bunlar benim görüşlerim tabi Bir Sürahi Kahve Bir Fincan Kahveden Dahamı İyidir İşte Bütün Mesele Bu...

thekingmobile

16.3.2014 19:28:16

+1
kar amacı gütmeyen derken bir standard organizasyonu bu. yani linux ya da open gl gibi bir kurul. bu işe ve bu kurulun standartlarını kullanacak herkes bu kurula destek olurlar. open gl standartlarını kullanan bütün şirketlerin open gle destek olması gibi.

mehmetoguzderin

16.3.2014 18:59:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ya kusura bakmayin ama essek kadar seyi kafama takip oyun falan oynayamam ben arkadas kim oynayabilir allah askina. Sony gozluk yapti o bile 45 dakika sonra bas agrisi ve acayip derecede rahatsizlik verdi kullandim var Sony 3D TV ve gozlugum herseyim. Yapacaksaniz gozunuze suratiniza biseyler takmadan Kinect gibi ama cok daha gelismis seyler yapacaksiniz. Kafana birseyler takarsan ufacik kesime hitap edersin kafan yorulur arkadas bune ya!
Emredersiniz komutanım!

BSC Misafiri

16.3.2014 18:55:19

+1
Ya kusura bakmayin ama essek kadar seyi kafama takip oyun falan oynayamam ben arkadas kim oynayabilir allah askina. Sony gozluk yapti o bile 45 dakika sonra bas agrisi ve acayip derecede rahatsizlik verdi kullandim var Sony 3D TV ve gozlugum herseyim. Yapacaksaniz gozunuze suratiniza biseyler takmadan Kinect gibi ama cok daha gelismis seyler yapacaksiniz. Kafana birseyler takarsan ufacik kesime hitap edersin kafan yorulur arkadas bune ya!

hulkhakan02

16.3.2014 17:53:50

0
Arkadaslar bu matrix gibi bir sey mi biri bana anlatabilir mi?

PSAC

16.3.2014 17:04:41

0
EA bu cıhazın içine de etmez inşallah

StrangerLovely

16.3.2014 17:03:36

0
Oculusu Satarken fiyattan pay isterler kesin buraya yazıyorum.

Babblebabble

16.3.2014 16:51:09

+2
EA kâr amacı gütmeyen bir işin içinde !?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oculus Rift
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız