Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA Bünyesindeki İlk WRC Oyunu Geliyor: İşte Detaylar

 
Codemasters tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanacak olan yarış, aksiyon, simülasyon oyunu EA Sports WRC, 3 Kasım tarihinde geliyor.
 
Yeni bir yarış deneyimini sunmayı hedefleyen oyun bizlere üst düzey bir oynanış dinamikleri ile gelmeye hazırlanıyor. Sürekli olarak rallilere geçiş yapabileceğiniz ve yarışlarla kendinizi kanıtlamaya çalışacağınız yapımda ödüllü ekip tarafından geliştirilen bir yapıyı bizlere aktarılmak isteniyor. Geçtiğimiz haftalarda 10 dakikalık oynanış görüntüleri yayınlanan oyun içerisinde çeşitte oynanış dinamiklerini ve mekaniklerini gördük. Burada oyun tasarımcısı direksiyona geçti ve oyundaki 3 farklı pisti deneyimledi ve biz de burada farklı farklı pistlerde nasıl bir yarış deneyimine atıldığını gördük. Elbette oynanış videosu oyuncular tarafından dikkatleri üzerine çekilen bir yapıyı bizlere sundu. Bu sayede oyunu nasıl bir yapıya sahip olacağını öğrenmiş oldu ve ayrıca hayranlar da beklemeye koyuldu.
 
Electronic Arts bünyesindeki ilk WRC deneyimi 
 
Electronic Arts tarafından biz oyunculara sunulmak istenen bu seri  öncelikle farklı bir firmanın elinde bulunuyordu. Daha önce yarış konularında uzman bir ekip olan ve sizin de bildiğiniz gibi NACON bu seriyi geliştiriyor da ancak sonraki süreçte bu serinin lisans hakları Electronic Arts tarafına geçmiş bulunuyor. Şimdi ise ilk kez Electronic Arts tarafından bizlere sunulacak olan bir yarış deneyimini bekliyoruz ve serinin aslında EA bünyesindeki ilk oyunu diyebiliriz. Dolayısıyla hem oyuncular hem de hayranlar hem ilgi çekici içeriklerin hem de ilgi çekici detayların bu oyunda olması da bekliyor ve bu sayede yeni bir yarış deneyimine atılmak istiyor.
 
Oyunda birçok donanım desteği yer alıyor  
 
 
 
Yarış oyunlarında siz de biliyorsunuz ki birçok ekipman ve donanıma destek vermesi oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyuncu tarafı bu oyunu genellikle klavye ve fare ile oynamıyor aynı zamanda direksiyon seti ve diğer kontrolcü seçenekleriyle beraber de bu oyunu deneyimlemek istiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde resmi olarak birçok donanım desteğinin olduğunu söyleyebiliriz.
 
Geçtiğimiz haftalarda da resmi olarak onaylanan bu donanımlar arasında PC sürümü içerisinde kontrolcüler, direksiyonlar ve pedal destekleri dışında aynı zamanda farklı donanımlar için kapsamlı destekler yer alıyor. Bu sayede oyunu istediğiniz şekilde deneyimleyebiliyor ve istediğiniz tarzda yarış deneyimine adım atabiliyorsunuz. Oyunda bu desteklerle beraber elbette oynamak ve yarışmak oldukça eğlenceli bir yapının kilidini kilitleri açabiliyor ve aynı zamanda bundan da bahsetmem gerekiyor ki resmi olarak onaylanan VR desteği de bu yapım içerisinde yer alıyor. Sanal başlık yani VR desteği sadece PC sürümünde yer alıyor ve bu destekle beraber de oyunu istediğiniz şekilde sanal başlıktan deneyebiliyor ve farklı bir oyun tarzına adım atabiliyorsunuz. Elbette bu tarz desteklerle beraber her bir oyuncu bu oyunda kendine ait bir deneyim elde ediyor ve kendi oyun tarzı ile beraber oyundaki gidişatını değiştirebiliyor.
 
DLSS ve FSR teknolojilerini destekliyor 
 
 
 
Bu özelliklerin dışında yine geçtiğimiz süreçte onaylanan çeşitli bilgiler arasında oyunun çıkışı ile beraber DLSS ve FSR teknolojilerini destekleyeceği yer alıyor. Elbette bu desteklerle beraber oyunda daha akıcı bir deneyim elde edebiliyor ve bu desteklerin gerçekten artık yeni oyunlarda olmazsa olmaz olması gerekiyor. Çünkü birçok oyun artık üst düzey grafiklerle ve animasyon tarzları ile karşımıza çıkıyor ve bunlar da bir yandan ekran kartını yoran ve sistemleri gerçekten de zorlayan bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Durum böyle olunca yeni teknoloji destekleriyle beraber ekran kartı üzerindeki ve sistemlerdeki yük bu tarz teknoloji destekleriyle beraber daha da azaltılıyor ve ekran kartı üzerindeki yük bir hayli azaldığından dolayı da daha uzun kullanımlara doğru yelken açabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz desteklerin olması ve yeni yeni teknolojilerin oyunlarda kullanılması oldukça önem arz ediyor.
 
Bu teknolojiler hem sistemlerimiz için hem de oyun sağlığı için gerçekten de oldukça önemli. Zaten şu anda da kullanılan bu destekler birçok oyunda yer alıyor ve bunların da nasıl işlediğini ve çalıştığını görebiliyoruz. Yapay zekanın karşımıza çıkardığı piksellerle gerekse anlık olarak işlenen velilerle beraber ekran kartı üzerindeki yük bir hayli azalıyor ve böylece ekran kartını daha uzun süreli kullanabiliyorsunuz. Siz de biliyorsunuz ki ekran kartınızı ne kadar zorlarsanız o kadar çok yorulabiliyor ve bu da uzun süreli kullanımlarda belki de sorun oluşturabiliyor. Hem ekran kartı noktasında hem de belli noktada oyunun bizlere akıcı gelmemesi gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Aynı zamanda ekran kartını ne kadar çok yorarsak o kadar çok hızlı bir şekilde eskitebiliyor ve yeni bir ekran kartı ihtiyacı da bu kapsamda ortaya çıkabiliyor. Kısacası bu destekler oyuncu kanadında oldukça önem arz ediyor ve bu desteklerin elbette devam etmesini diliyoruz ve daha da yüksek teknolojilerle beraber yeni desteklerin de yolda olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Detaylı özelleştirme ve kişiselleştirme sistemi yer alıyor 
 
 
 
Yeni bir ralli deneyimini adım atabileceğiniz yapım içerisinde hayallerinizdeki arabayı oluşturabiliyor ve çeşitli özelleştirmeler sayesinde de oyunda farklı bir tarz yaratabiliyorsunuz. Kişiselleştirme seçeneklerinin oldukça fazla olduğu yapımda inşa etme modunda hayalinizdeki arabayı tasarlayabilir ve istediğiniz şekilde bunlar yola çıkarabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre oldukça fazla özelleştirme ve kişiselleştirme seçeneği bulunuyor ve bu seçeneklerle beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu seçeneklerle ve mekaniklerle beraber de her bir oyuncu burada farklı bir tarz yaratabiliyor ve oluşturabiliyor. Dolayısıyla buradaki seçenekler gerçekten de önem arz ediyor çünkü bu tarz oyunlarda kendi tarzınızı oyun içerisine yazdırmak ve oyun içerisinde diğer oyunculardan farklı olmak oldukça mühim. Bu değişikliklerle ve seçeneklerle beraber istediğiniz şekli aracınızı oluşturabiliyor ve kendi aracınızla beraber buradaki yerinizi alabiliyorsunuz. Aynı zamanda aracınızın her bir noktasına dokunabiliyorsunuz. Builder modu ile beraber yapabileceğiniz bu değişimler elbette oyunda yer buluyor.
 
Oyun içerisinde ayrıca manşetleri yeniden yazabileceğiniz ve farklı farklı nostaljik anları ortaya çıkarabileceğiniz çeşitli mekanikler bulunuyor. Oyundaki Moments adlı mod ile beraber gerçek hayattan öne çıkan anları derleyebiliyor ve aynı zamanda nostaljik olarak geçmişe bir dönüş yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda ayrı ayrı ve yeni yeni etkinlikler bulunuyor, bu etkinliklerle beraber de farklı yarışlara doğru atılabiliyor, bu yarışları kazanarak yeni ödüllerin sahibi olabiliyor ve aynı zamanda daha güçlü araçlar ile beraber yarışlara dalabiliyorsanız. Oyunda bu etkinlikler kapsamında farklı tarzdaki yarışlarda elbette zorlanabiliyor ve bu etkinlikler her gün farklı olarak karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla oyunda etkinlik kapsamında gerçekten de üst düzey bir deneyimi bizlere aktarılacağı belirtiliyor. Zaten bu tarz oyunlarda etkinliklerin ve yan yarışların olması gerektiğini savunuyor ve bu yarışlarla beraber de oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Dolayısıyla bu etkinlikler kapsamında da eğlenceli içeriklerin bizlere aktarılacağını söyleyebiliyoruz.
 
Her aracın farklı sürüş dinamikleri bulunuyor 
 
 
 
Bunun dışında oyunda dinamik bir kontrol sistemi yer alıyor ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi birçok destekle beraber bu oyunun kontrol sistemini hissedebiliyor ve aynı zamanda aracınızı doğru bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Oyunda farklı tarzınızı oluştururken ve yaratırken elbette farklı güçte araçlarla beraber ilerleyebiliyor ve etkinliklere ve yarışlara kendinizi atabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada her bir aracın farklı bir sürüş dinamiği bulunuyor ve bu araçlarla berabere istediğiniz şekilde yer bulabiliyorsunuz. Elbette araçları kullanırken oldukça fazla dikkat etmeniz gerekiyor çünkü her bir aracın farklı bir dinamiği olduğundan dolayı öncelikle aracın nasıl bir sürüş sisteminin olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu da oldukça normal bir durum olarak karşımıza çıkabiliyor. Bunun dışında öncelikle aracınızı deneyebilir ve test sürüşüyle beraber oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu araçların bazılarının hızlı bir şekilde kaydığını hissedebilir ve bazı araçların gerçekten de güçlü bir yol tutuşunun olduğunu deneyimleyebilirsiniz.
 
PC'ye özel grafik ayarları 
 
Electronic Arts tarafından yayınlanacak olan yarış oyunu içerisinde PC'ye özel olarak geliştirilen çeşitli sistemler bulunuyor. Öncelikle PC tarafında özel grafik ayarları yapabileceğiniz seçenekler bulunuyor, bu seçeneklerle beraber oyun içi deneyiminizi istediğiniz şekilde özelleştirebiliyor ve bu seçenekler gerçekten de oyun içerisinde oldukça ve önem arz ediyor. Çünkü burada yapabileceğiniz her bir ayarla beraber kendi deneyiminizi kişiselleştirebiliyor ve sisteminizin kaldırdığı noktada bu ayarları özelleştirebiliyorsunuz ve akıcı bir oyun deneyimi elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu özel grafiklerin oyun içerisinde yer aldığını söyleyebilir ve FC tarafından gerçekten de güzel gelişmelerin olduğundan bahsedebiliriz.
 
 
 
Bunun dışında yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunda sanal gerçeklik desteği bulunuyor. Ancak bu sanal gerçeklik konsol tarafında olmuyor sadece PC tarafında bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla PC tarafında bu sanal gerçeklik başlığıyla beraber kendi özelleştirmenizi yapabiliyor ve aynı zamanda kendi yarış deneyiminize adım atabiliyorsunuz. Elbette sanal başlıklarla beraber yarışlara atılmak çok farklı bir deneyimi bizlere aktarıyor ve bu deneyimle beraber de kendi sürüşünüze özelleştirebiliyorsunuz. Sanal başlıkları siz de bildiğiniz gibi gerçek bir yarış deneyimini ve gerçek bir oyun deneyimini aktarmak için bizlere yeni bir deneyim sunmayı hedefliyor ve bu desteklerle beraber oyundan çok farklı bir hissiyat alabiliyorsunuz. Dolayısıyla yarış oyunlarında sanal başlıklarla oynamak elbette güzel bir deneyim.
 
Ek olarak yine geniş ekran desteğiyle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz ve bu destekle beraber de aynı zamanda 3 ekran desteği bulunuyor. Bu ekran destekleriyle beraber kendi deneyiminizi özelleştirebiliyor aynı zamanda geniş ekranlarda daha gerçekçi bir yarış deneyimi elde edebiliyorsunuz. Çeşitli teknoloji destekleriyle beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen yapım gerçekten de üst düzey bir yapıyı bizlere bırakmak istiyor.
 
Livery editör ile çeşitli özelleştirmeler yapabiliyorsunuz 
 
 
 
Geniş ekran desteğinin dışında oyun içerisinde Livery editor adlı bir mod bulunuyor. Bu mod sayesinde oyunda kendi aracınıza istediğiniz boyamalar yapabiliyor ve kendi damganızı kurabilecek bir yapıyı diğer oyunculara sunabiliyorsunuz. Yani oyun içerisinde çıkartmalardan boyamalara ulaşabiliyor ve aynı zamanda kendi boyamalarınızı araçlarınıza dahil edebiliyor ve bunlarla beraber de kendi tasarımımızı oyuna aktarabiliyorsunuz. Elbette bu tarz özelleştirmeler ve kişiselleştirmeler oyuncu tarafından oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber de diğer oyunculardan ve yarışçılardan farklı olabiliyor ve kendi aracımızı bu kapsamda tasarlayabiliyorsunuz ve gözünüze nasıl güzel geliyorsa o şekilde bu boyamaları ve çıkartmaları yapıştırabiliyorsunuz. Bu tarz özelleştirmelerle beraber oyunda gerçekten de uzunca vakitler geçirebiliyor ve farklı noktalarda yeni yeni boyamalarla ve özelleştirmelerle beraber karşılaşabiliyorsunuz. Öncelikle sınırlı bir özelleştirme seçeneği ile beraber karşımıza çıkan yapımda hem yarışlara katılabiliyor hem de etkinliklerle beraber de bu özelleştirme seçeneklerinizi genişletebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde kilidini açabileceğiniz yeni özelleştirmeler de bizleri bekliyor diyebiliriz.
 
Fotoğraf moduyla önemli anları yakalayabiliyorsunuz 
 
Oyunda aynı zamanda bu özelleştirmelerin dışında önemli anları yakalayabileceğiniz bir mekanik bulunuyor. Fotoğraf modu adıyla beraber karşımıza çıkacak olan bu mod oyun içerisindeki görselleri kaydetmenize olanak tanıyor ve aynı zamanda ilgi çekici ekran görüntülerini de arkadaşlarınızı sunmanızı sağlayabiliyor. Oyunda istediğiniz şekilde fotoğraf modunu açabiliyor, bu görselleri dilediğiniz gibi cihazınıza kaydedebiliyor ve aynı zamanda bunları hem kendinizel hem de arkadaşınızla beraber paylaşabiliyorsunuz. Kaydedip dışarı aktarabileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındıran bu fotoğraf modu ile beraber becerilerinizi sergileyebiliyoruz aynı zamanda bu becerileriniz sergilediğiniz kısımda arkadaşlarınızla beraber bir paylaşım içerisine girebiliyorsunuz. Bu geliştirmelerle beraber elbette oyun içerisinde gerçekten de uzunca vakitler geçirebiliyor ve bu geliştirmeler ilerleyen süreçte daha da artış gösterebiliyor. Diğer taraftan yukarıda da bahsettiğimiz gibi aynı zamanda kendi aracınızı özelleştirebiliyor ve bu aracınızı da diğer arkadaşlarınızla beraber paylaşabiliyorsunuz. Fotoğraf modu içerisinde hem yarış içerisindeki önemli anları kaydedebiliyor hem de diğer taraftan kendi aracınızı orada sergileyebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu fotoğraf modunu dilediğiniz gibi kullanabilir ve önemli anları yakalayabilirsiniz.
 
 
 
Kısaca toparlamak gerekirsek oyun bizlere üst düzey bir yarış deneyimi sunmak istiyor. Bu üst düzey yarış deneyimiyle beraber hem yeni yarışları adım atabiliyor hem de yan etkinliklerle beraber kendi ismimizi yukarılara doğru taşımaya çalışabiliyoruz. Bunun dışında oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi çeşitli teknoloji destekleri bulunuyor. Hem DLSS ise hem de FSR destekleri ile beraber üst düzey bir yarış deneyimi elde etmeye çalışıyor ve bu desteklerin oyun içerisinde olması gerçekten de önem arz ediyor.
 
Çok oyunculu şampiyonalar 
 
Bunun dışında yine oyunda çapraz oyun desteği bulunuyor ve çok  oyunculuğu etkinliklerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı zamanda çok oyunculu şampiyonalarda diğer platformlardaki oyunculara karşı mücadele edebiliyor ve bu da oyundaki deneyimi arttıran ve geliştiren unsurlar arasında yer alıyor. Oyunu hem tek oyuncuda hem de çok oyunculu bir şekilde oynayabiliyor ancak bu çok oyunculu şekilde oynama kısmına sadece etkinlikler içerisinden geçerli olabiliyor ve oyunda yer aldığınız süre boyunca skor tablolarında kendi isminizi görebiliyorsunuz. Bunun dışında yine çok oyunculu mod içerisinde çevrimiçi olarak diğer oyunculara karşı mücadele edebiliyor ve yarışabiliyor diğer taraftan ise çapraz destekle beraber de diğer oyuncularla beraber kapışabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir şekilde yer alabiliyor ve kendi yarışlarınızı burada deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun dışında yine çok oyunculu kısımda elbette en iyi zamanlamayı yapmanız gerekiyor ve yarışlardan galip ayrılmanızda şart diyebiliriz.
 
Oyun 3 Kasım tarihinde geliyor 
 
 
 
Beklenen oyunlar arasında yer alan ve Codemasters ekibi tarafından geliştirilen yarış oyunu PlayStation 5, Xbox Series ve PC platformuna çıkış yapmaya hazırlanıyor. PC platformuna Steam, Epic Games ve EA App üzerinden gelmeye hazırlanıyor ve bu platformlardan oyuna satın alabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunun şu anda ön siparişleri açık durumda ve dilerseniz ön siparişleri şu andan itibaren verebilir ve Steam üzerinde oynat fiyatı ise 849 Türk lirasından karşımıza çıkıyor.
 
Oyun 3 Kasım tarihini biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve Electronic Arts bünyesindeki ilk WRC deneyimine adım atmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Gerçekten de oyun bizlere hem yeni nesil desteklerle beraber hem de yeni yarış içerikleriyle beraber üst düzey bir yarış deneyiniz sunmak istiyor. Bakalım oyun bizlere nasıl bir deneyim sunacak? çıkış yaptığı zaman hep birlikte göreceğiz. Bu oyun hem serinin hayranlarına hem de yeni oyunculara hitap etmek istiyor diyebiliriz.
 
Oynanış videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun firması pc ps4 ps5 xbox Electronic arts
Kendi Tarzıyla Spells & Secrets, 9 Kasım'da Geliyor League of Legends 2023 Dünya Şampiyonası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Belli Oldu!

ezicioyuncu

29.10.2023 19:20:24

0
https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-EA_Sports_WRC_Onumuzdeki_Ay_Geliyor_iste_Tum_Detaylar-119079.htm ısıtıp ısıtıp kopyala yapıştır haberlerden bıkmadınız mı ? Geçen günde üst üste aynı fifa hatasını farklı başlıklarla paylaştınız yeni haber yoksa illa eskileri kopyala yapıştır yapmak zorunda değilsiniz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Electronic Arts
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız