Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kendi Tarzıyla Spells & Secrets, 9 Kasım'da Geliyor

 
Alchemist Interactive, rokaplay tarafından geliştirilen ve rokaplay tarafından yayınlanacak olan aksiyon, rol yapma, eğlence oyunu Spells & Secrets, 9 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Renkli grafikleriyle ve atmosferi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde izometrik bir kamera bakış açısı ile beraber yer alıyor ve aynı zamanda burada hem tek oyunculu hem de ortak bir şekilde bulunabiliyoruz. Oyunu istediğimiz şekilde tek oyuncu ile beraber oynayabiliyor ve aynı zamanda yanımıza arkadaşımızı çağırarak yerel ve eşli mod içerisinde yer alabiliyoruz. Bu tarz oyunları siz de biliyorsunuz ki arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor ve oyun içerisinde bulmaca odaklı bir yapı olduğundan dolayı da gerçekten bu oyun içerisinde büyük oranda eğlenilebiliyor.
 
 
 
Rogue-like unsurları bünyesinde barındıran yapın içerisinde elbette sürekli olarak uğraşmak durumunda kalıyor ve karakterimizin ölümüyle beraber yeni yolları denemeye başlıyoruz. Renkli ve ilgi çekici grafiklerin yanı sıra aynı zamanda ilgi çekici efektlerin ve becerilerin bizleri beklediği yapımda kendi karakterimizi geliştirebileceğimiz, bu karakteri özelleştirilebileceğiniz ve aynı zamanda kişiselleştirebileceğimiz mekanikler bulunuyor. Yapım içerisinde aynı zamanda çeşitli yan görev yer alıyor ve isteğe bağlı bu görevlerle beraber hikaye içerisinde yer alan olayları çözebiliyor ve aynı zamanda büyülü dünya içerisinde daha güçlü antik eserler bulabiliyoruz. Elbette bu eserlerle beraber hem kendimizi geliştirebiliyor hem de daha da güçleneceğimiz öğle ile beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
Gizemleri çözebileceğimiz ve sırları açığa çıkarabileceğimiz bu yapımda, arkadaşlarımız veya ailemizle yerel ve ortaklaşa oynayabiliyor ve aynı zamanda kendi yerimizi bulabiliyoruz. Oyunda büyülü yaratıklar bulunuyor ve elimizdeki büyülerle diğer büyülü yaratıklara karşı mücadele vermeye başlıyoruz. Oyun içinde bir karakter oluşturuyor ve bu karakterle gelişim sağlayabiliyor, yeni büyüler öğrenebiliyoruz. Bu büyülerle canavarlara karşı kendimizi koruyabiliyoruz. Aynı zamanda kendi karakterimizi çevre unsurlarıyla beraber koruyabiliyor ve yan tarafta duran bir masa gibi çevre unsurlarını büyülü canavarların saldırdığı esnada kullanarak kendimizi koruyabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içinde çevre unsurlarını kullanmak da büyük bir öneme sahip ve bu unsurlar sık sık karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Bulmacaları çözebileceğimiz ve çeşitli sırları ortaya çıkarabileceğimiz bu yapımda, hem macera hem de bulmaca unsurları yer alıyor. Bu yapı içerisinde bir büyücü akademisi yer alıyor ve burada büyülü yaratıklarla beraber kendimizi geliştirebiliyoruz. Aynı zamanda bu akademiyi yaratıklardan kurtarmaya çalışıyoruz. Oyun içinde kendi karakterimizi geliştirebilir, kişiselleştirebilir ve daha fazla yetenek kilidini açabiliriz. Diğer taraftan araştırma yaparak çevre unsurlarıyla etrafı keşfedebilir ve büyüleri kullanmadan yeni yolları bulabiliriz. Sonuç olarak, kendimizi yaratıcılık içinde bulabiliyoruz. Bu da oyundaki çeşitliliği arttıran unsurlar arasında yer alıyor.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yukarıda da bahsettiğim gibi büyüyle yaratıklar bulunuyor ve bu büyülü yaratıklarla beraber aynı şekilde bulmaca unsurlarıyla beraber de kapışabiliyoruz. Büyülü yaratıklarla beraber savaşmak veya bulmacaları çözmek için çok sayıda yaratıcı büyüleri kullanabiliyor ve bu büyülerle beraber de kendi yolumuzu açabiliyoruz. Örneğin yukarıda da bahsettiğim gibi çevre unsurlarını kullanarak kendimizi bu yaratıkların saldırılarından koruyabiliyor ve aynı zamanda kollayabiliyoruz. Dolayısıyla direkt olarak kendimize kalkan açabiliyor hem de yanımızdaki masayı veya daha farklı unsurları kullanarak büyülü yaratıkların saldırılarından korunabiliyoruz.
 
Böyle olunca elbette kendi yaratıcılığınızı  büyülü becerilerinizle beraber harmanlayabiliyor ve böylece oyunda gerçekten yaratıcı bir deneyimin bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Bu anlamda şunu da söyleyebiliyoruz ki her bir oyuncu burada farklı bir strateji ve planlama içerisine girebiliyor ve farklı büyülerle beraber de oyundaki yerini alabiliyor. Hal böyle olunca her bir oyuncu orada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de ilerlemesine başlayabiliyor. Dolayısıyla bu da oyuna çeşitlilik kadar unsurlar arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
 
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi tek başımıza veya eşli olarak yer alabiliyor ancak bu eşli mod sadece yerel sistem içerisinde çalışıyor. Yani herhangi bir internetle beraber başka bir cihaza bağlanamıyor sadece aynı bilgisayardan iki farklı kişi olarak ortaklaşa oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda iki farklı kontrol cihazının olması gerekiyor ve bu iki farklı kontrol cihazı ile beraber yerelde eşli bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Ortaklaşa yer aldığınız oyun içerisinde Steam platformuna uzaktan kontrol etme sistemi remote devreye  giriyor ve bununla beraber de çevrimiçi olarak büyülü ve sırlar dünyasına adım atmaya çalışıyorsunuz. Oyunda aynı zamanda elde ettiğiniz karakterleri dilediğiniz gibi geliştirilebiliyor, kişiselleştirebiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca kendi büyücünüzü dilediğiniz gibi özelleştirilebilir ve kadın karakterden erkek karaktere kadar farklı farklı cinsiyet seçebiliyor ve aynı zamanda bu karakterin saçını kıyafetini stilini aksesuarlarını ve daha fazlasını değiştirebiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz. Örneğin saç stili ile beraber farklı tarz yaratabiliyor ve bunun yanı sıra farklı kıyafetlerle beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Ek olarak yine yüzümüze farklı aksesuarlar ekleyebiliyor ve gözlük takabiliyor veya çıkartabiliyoruz. Bunun yanı sıra saç rengimizi değiştirebiliyor, üstümüze farklı ve ilgi çekici kıyafetler alabiliyor ve saç rengimizi dilediğimiz gibi değiştirebiliyor ve saç tipimizi de burada belirleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda geniş kapsamlı bir karakter özelleştirme ekranı bulunuyor ve hazır karakter özelleştirme seçenekleriyle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Yine bu kapsamda daha da detaya girecek olursak en temel olarak benzersiz vücut tipimizi seçebiliyor ve bununla beraber de karakter özelleştirmemize başlayabiliyoruz. Cinsiyet sınırlarının ötesinde daha fazla özgürlük sunan bu yapım içerisinde tercih ettiğiniz kıyafetleri Dilediğiniz gibi yiyebiliyor ve geniş bir seçim ekranı içerisinden istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bu kapsamda yüzünüzü özelleştiriliyor, göz renginizi, kaş renginizi ve daha fazlasını burada belirleyebiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda gerçekten de geniş kapsamlı bir karakter sistemi yer alıyor ve cinsiyet ayrım olmadan bu oyun içerisinde yerinizi alabiliyorsunuz. Aynı şekilde burada istediğiniz şekilde seçimler yapabiliyor ve yüz seçimlerinizle beraber de bunun uyumlu olmasını sağlayabiliyorsunuz.
 
Ek olarak saç renginizle beraber oynayabiliyor ve farklı bir görünüm kazanmak için de saçın yarısını farklı bir renk saçın diğer yarısını ise farklı bir rengi boyayabiliyor ve böylece oyunda daha da farklı bir şekilde yer alabiliyorsunuz. Bunun dışında yine cilt tonunuzu yani renginizi istediğiniz şekilde seçebiliyor ve beyaz tenden daha siyah tenlere kadar istediğiniz şekilde cilt tonunuzu belirleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Bunun dışında kendi tarzınızı istediğimiz şekilde ayarlayabiliyor ve tarzınızı oluşturmak için de tamamen sizin seçeneklerinize beraber değişebiliyor. Yine akabinde karakterimizin uzunluğunu yani boyunu seçebiliyor ve tarzınızı geliştirmek için de aksesuarlarla beraber karakterinizi özelleştirebiliyorsunuz ve takıp takıştırabiliyorsunuz. Oyunda aynı şekilde iki farklı çift tonu yer alıyor ve bu tonla beraber elbette daha da farklı bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de bu karakter tasarımı üzerinde oldukça fazla durulmuş ve burada da uzun süreler vakit geçirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra karakterinizin seçtiği özelliklere bağlı olarak çeşitli makyajlar belirleyebiliyor ve burada dilediğiniz gibi makyajlamalar yapabiliyorsunuz.
 
Büyülerinizi istediğiniz gibi kullanabileceğiniz ve bu büyülerle beraber büyülü yaratıklara karşı gelebileceğiniz yapım içerisinde bulmacaları çözmek için kendi yaratıcılığınızı kullanabiliyor ve kapsamlı karakter oluşturma seçenekleri ile beraber de oyunda ilerlemeye çalışabiliyorsunuz. Oyunda istediğiniz şekilde tek oyuncuda veya yerel eşit olarak oynayabiliyor ve oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca buradaki sınıf arkadaşlarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Oyunda dünya ve çevre içerisinde farklı bilgilere ulaşmak için çevreden detayları bulmaya çalışıyor ve bu detaylarla beraber de karakterimizi kalıcı olarak geliştirebiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak oyunda gerçekten de ilgi çekici bir yapı benimsenmiş durumda ve bu yapı ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi geniş kapsamlı bir karakter oluşturma ekrana bulunuyor, bu karakter oluşturma ekranıyla beraber dilediğimiz karakteri yaratabiliyor ve oyuna dahil edebiliyoruz. Oyunda büyü odaklı bir sistem yer alıyor ve bu büyü sistemi ile beraber de oyunda uzunca vakitler geçirebiliyor ve büyülü yaratıklara karşı bulmaca öğelerini de kullanabiliyoruz. Kendi planlamalarımızı ve stratejimizi dahil edebileceğimiz yapılan şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz. Bunun yanı sıra istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinizi bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bununla beraber de oyundan haberdar olabiliyorsunuz.
 
Bunun dışında bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve eğlenceli bir iki kişilik oyuna dahil olmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Son olarak oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor ve bu demo sürümünü ücretsiz bir şekilde indirebiliyor ve oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunu istek listenize eklemeden veya satın almadan önce bir demo sürümünü oynayabilir ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümleri oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor.
 
Çıkış tarihi fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Spells & Secrets
Gerçek Oyunculu Yeni Bir Deneyim Geliyor: Killing Stream EA Bünyesindeki İlk WRC Oyunu Geliyor: İşte Detaylar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız