Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dead Island 2 Yakında Steam'e Geliyor

 
 
Daha önce Epic Games mağazası üzerinden PC platformu için çıkışını gerçekleştiren Dead Island 2, şimdi ise Steam platformuna gelmeye hazırlanıyor. Oyun 22 Nisan tarihinde Steam platformunda yer alacakken aynı zamanda büyük bir açık dünyayı bizlere sunmayı hedefliyor ve zombi teması ile karşımıza çıkıyor. Los Angeles topraklarında yer aldığımız bu yapımda kent sakinlerinin zombilere dönüştüğünü görebiliyor ve burada sadece bağışıklığı olanların kurtulabildiğini öğreniyoruz.
 
Bu salgının ardındaki gerçekleri öğrenmeye çalışabileceğimiz ve aynı zamanda bu zombilere karşı elimizden geleni yapabileceğimiz bir yapımda hem yakın dövüş hem de ilerleyen süreçte menzilli dövüşlerle beraber elimizdeki silahları ateşleyebiliyor, tuzaklar kurabiliyor, bombalar atabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Çeşitli sistemlerle ve mekaniklerle yer alabileceğimiz yapımda oyun zaten hikaye odaklı yapısıyla ön plana çıkıyor ve aynı zamanda hayatta kalabileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Hayatta kalma mekanikleri ile beraber aynı zamanda nişancı ve aksiyon sistemlerini birleştiren bu yapımda en iyi zombi katili olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
 
Diğer taraftan, bu türlerin haricinde rol yapma unsurları bulunuyor. Rol yapma unsurları ile beraber hem kendimizi geliştirebiliyor hem de karakterimizi yeni beceriler aktarabiliyoruz. Bu yeni becerilerle beraber zombileri nasıl ortadan kaldırabileceğimizi kendimiz belirleyebilir ve aynı zamanda tonlarca silahla ve karakterle tanışabiliyoruz.
 
 
 
Oyun bizi açık bir dünyaya sunuyor ve bu açık dünya içerisinde gezip tozabiliyoruz. Gezme tozma esnasında elbette sürekli olarak üzerimize zombilerin geldiğini görüyoruz ve aynı zamanda bunlardan kaçınmak ve diğer taraftan hayatta kalmak için onları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Zombilerin parçalandığı ve uzuvlarının kopabildiği bu yapımda elimizden geldiğince hayatta kalmaya çalışıyor, yaralarımıza sarıyor ve canımızı muhakkak üst seviyede tutmamız gerekiyor. Oyunda etrafı keşfederken ve yağmalarken dikkat etmemiz gerekiyor.
 
Bu dikkatimizden elbette hiçbir şeyin kaçmaması lazım. En ufak bir hatada zombilerin yanımıza geldiğini görebilir ve aynı zamanda bizi ısırdığını da deneyimleyebiliriz. Aksi durumda herhangi bir can paketimiz yoksa bu ne yazık ki ölümümüze yol açabilir. Oyunda bu tarz dikkatleri sağladıktan sonra etrafı keşfetmek ve etrafı yağmalamak oldukça önemli. Çünkü bu tarz hayatta kalma oyunlarından her zaman etrafı yağmalamak oldukça önemli çünkü bununla beraber hem envanter sistemimizi doldurabiliyor, kaynaklarımızı yükseltebiliyor ve aynı zamanda bu kaynaklarla beraber hayatta kalma şansımızı arttırabiliyoruz.
 
Bu kaynaklarla beraber hem yeni mühimmatları bulabiliyor hem elimize alabileceğimiz farklı silahlarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor hem de kanat susamış bu zombi hastalığından da kurtulmaya başlayabiliyoruz. Dolayısıyla bu kaynakları toplamak ve elimizdeki ve sırtımızdaki kaynakları her daim bol tutmak oldukça önemli diyebiliriz.
Oyunda gerçekçi detayların olduğundan bahsedebilir ve bu konuda detaylarla beraber şiddetin dozunu ne kadar yüksek olduğunu aktarabiliyoruz. Etrafı keşfedebileceğimiz gerçekleri açığa çıkarabileceğimiz ve açık bir dünyaya gezip tozabileceğimiz bu yapımda ilgi çekici karakterlerle beraber de tanışabiliyoruz.
 
 
 
Etrafı keşfedebildiğimiz esnada bu karakterlerle tanışarak onların neler yaşadığını öğrenebiliyoruz. Her bir karakterin burada da farklı bir hayat hikayesi bulunuyor ve onları neler yaşadığını öğrendikten sonra da çeşitli görevler alabiliyoruz. Oyunda zaten hem ana görevler hem de yan görevleri bulunuyor. Bu yan görevleri tamamlamak zaten temel hedefimiz arasında yer alıyor ve ana hikayeyi bitirmek için de bu ana görevleri tamamlamak şart. Ancak yan görevlerde beraber de farklı bölgelerde bu karakterlerle tanıştıktan sonra ortaya çıkabiliyor ve yardım isteyenden farklı şekillerdeki isteklere kadar bu yan görevleri tamamlamaya çalışıyoruz ve onlarla beraber de farklı donanımlara ve kaynaklara sahip olabiliyoruz.

Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu karakterlerle beraber sürekli olarak tanışabilecek, onlarla haşır neşir olabilecek ve elimizden geldiğince onlara yardım etmek durumunda kalabileceğiz. Onlara ne kadar çok yardım edersek, o kadar çok deneyim puanı kazanabilecek, farklı donanımlara ve kaynaklara sahip olabileceğiz. Aynı zamanda mühimmatlarımızı doldurabileceğiz. Bu sayede hayatta kalma şansımızı daha da arttırabilecek ve görevleri tamamlayarak da hem etrafı keşfetmiş olacağız hem de buralarda neler olup bittiğini öğrendikten sonra da hikaye konusunda da aklımıza takılanları belki de bir noktada birleştirebileceğiz. Bu görevleri tamamlayarak aynı zamanda yeni bölgelere doğru adım atabilecek, gizli sırları açığa çıkarabileceğimiz ortamlarla karşılaşabilecek ve daha fazlasını burada da gerçekleştirmek durumunda kalabileceğiz.

Virüslerin ön plana çıktığı ve ne yazık ki bizim de bu dehşet verici dünyada hayatta kalmaya çalıştığımız yapımda farklı bölgeler karşımıza çıkabiliyor ve her bölge içerisinde farklı zombilerin ve düşman türlerinin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Zombi tarzıyla oldukça fazla oyunun olduğundan bahsedebilir ancak bazı noktalarda bu oyunların değişkenlik gösterdiğini ve gerçekten de zombi temalı oyunlar içerisinde en iyi oyunlar arasında yer alan bu serinin yeni oyunu bize ilgi çekici bir ortam sunmayı hedefliyor ve aynı zamanda oyuncuların dikkatini çekecek türden içeriklerle beraber karşımıza çıkıyor. Oyunda dikkat çekici karakterlerle beraber tanışabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralardaki sırları açığa çıkarabiliyor ve tonlarca silahla beraber de oyundaki yerimizi almaya koyuluyoruz.
 
 
 
Oyunda her bölge içerisinde farklı düşman çeşitliliği, manzaralar, atmosferler ve daha fazlası yer alıyor ve aynı zamanda tamamlamamız gereken görevler de buradaki yerini almaya hazırlanıyor. Kendimizi donatabileceğimiz ve yeni yetenekleri kilidini açabileceğimiz bu yapımda kanlı detaylarla beraber sayısız düşmanı ortadan kaldırmaya çalışıyor ve üzerimize akın akın gelen bu zombi saldırılarına da kesmemiz lazım. Bunları tamamlamak için de elimizdeki donanımları en iyi şekilde kullanmak ve sınırlı mühimmatlarla beraber de ilerlemek oldukça önem arz ediyor. Şimdi bunları yapmak da tamamen sizin işiniz oluyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü yapacağınız stratejiler ve planlamalar hamlelerinize göre değişkenlik gösterebiliyor.
 
Virüslerin hakim olduğu ve ilgi çekici yakın dövüş sistemlerinin bulunduğu bu yapımda hem menzilli hem de yakın dövüş silahları ile ilerleyebilir ve istediğiniz konuları burada gerçekleştirebilirsiniz. Elinize alabileceğiniz kılıçlardan bıçaklara, baltalardan sopalara kadar farklı nesnelerle oyunda ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda düşmanları, yani zombileri burada ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Düşmanların kafalarını koparabildiğiniz, kollarını kesebildiğiniz ve daha fazlasını gerçekleştirebildiğiniz bu yapımda dehşetin dozunun oldukça yüksek olduğundan bahsedebiliyoruz ve beraber etrafında ne kadar kanlı olduğunu deneyimleyebiliyor, etkileyici vuruşlarla beraber kombolarınızı ortaya çıkarabiliyor ve aynı zamanda kanlı ve vahşi karşılaşmalarla beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyuna birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor, bu kamera bakış açısıyla beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor ve aynı zamanda heyecan verici karşılaşmalarla beraber oyunda ilerlemeye başlıyorsunuz.
 
Bu şehirde olayların içinden zombi sürülerinin geçmek için farklı stratejiler benimseyebilirsiniz; onları isterseniz kesebilir, isterse de biçebilir veya daha farklı şekillerde yok edebilirsiniz. Dolayısıyla elinizde kullanabileceğiniz silahlara ve altındaki araçlara bağlı olarak değişkenlik gösteren bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bununla beraber düşmanları isterseniz tekli isterseniz de toplu bir şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.
 
 

O zaman bir orduların yer aldığı bu yapımda en iyi zombi katili olmak için elinizden geleni yapabilir ve en iyi parçalama sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Çünkü oyun zaten özünde ve mekaniğinde bu parçalama efektlerinin ne kadar detaylı olduğunu bizlere sunmak istiyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca elinizdeki silahı kullanarak düşmanlara atlarınız, mermilerin ne kadar delici olduğuna doğrudan görebilir ve nerelere hasar verdiğinize bağlı olarak da ona göre değişkenlik gösteren parçalanma efektleri olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Gerçekçi bir deneyimle beraber yer aldığımız bu yakında, sayısı düşmanı öldürmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor, hayatta kalmaya çalışıyor, daha farklı yeteneklerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye başlıyor ve yeni yetenek ve sistemlerle beraber düşmanlara farklı kombolar gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda elimizi kolumuzu savurabiliyor, düşmanlara karşı kendimizi savunabiliyor aynı zamanda seçim yapabileceğimiz 6 farklı karakterin burada olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bu karakterlerin her birinin kendine özgü kişiliği ve diyalog sistemleri bulunuyor, dolayısıyla her bir oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu karakterlerin kendine özgü uzmanlık alanları bulunuyor ve kendi uzmanlık alanlarıyla beraber de ön plana çıkan karakter detayları yer alıyor. Dolayısıyla bu özelliklerle ve karakter detaylarıyla beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve avantajlı bir duruma geçiş yapmak durumunda kalıyoruz.

Oyunda aynı zamanda bu karakterlerin kendine özgü yetenek sistemleri bulunuyor ve bu yetenek sistemlerini yükseltmek ve aynı zamanda yeni yeteneklerin kilidini açmak elbette zombileri ortadan kaldırmakla ve aynı zamanda görevleri tamamlamakla beraber gerçekleşiyor. Hangi sınıfa özgü ilerlemek istiyorsanız ve hangi karakteri seçmek istiyorsanız da ona göre seçiminizi yapabilir ve Los Angeles'ın hangi bölgeleri içerisinde istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
 
 
Dikkat çekici ortamların yer aldığı bu yapımda her bir mutasyonun elbette kendi saldırıları ve tiplemeleri bulunuyor. Dolayısıyla bu saldırıları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda onların nasıl saldırdığını görmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyundaki mekanikleri alışmak ve aynı zamanda saldırı sistemleri ile beraber ön plana çıkmak temel hedeflerimizden bir tanesi.
 
Oyunda aynı zamanda hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz eşli oyun modu bulunuyor. Üç kişiye kadar destek sunan bu eşli oyun modu içerisinde dilediğiniz şekilde hikayeyi ve görevleri tamamlamaya çalışıyoruz, zombi istilasından kurtulmaya başlıyor ve görevleri tamamlamak için de burada arkadaşlarınızdan yardım alabiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlarda eşli oyun modu desteği varsa elbette biz de sizlere bu mod desteği sayesinde arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz ve bu şekilde hem daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor hem de daha kolay bir ortamda karşılaşabiliyorsunuz. Çünkü oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde, yani zombilerin haricinde, bir de devasa zombiler bulunuyor.
 
 
 
Onları ortadan kaldırmak için ekip çalışması muhakkak ön plana çıkıyor ve burada yapacağınız tahminlerle beraber ekibinizi toplayabiliyor ve ona göre kendi stratejinizi kurarak hem kolay bir şekilde kaynak toplayabilir hem de düşmanları planlı bir şekilde yok edebiliyorsunuz. Dolayısıyla eşli oyun olmadığı içerisinde daha eğlenceli bir deneyimle karşılaşmanız olası diyebiliriz ancak istediğiniz şekilde seçiminizi yapabilir ve modlara geçiş sağlayabilirsiniz.

Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Oyun şu anda Epic Games ve diğer konsol sistemlerinde yer alıyor, şu anda sadece Steam platformuna gelişini haber ediyoruz. Dolayısıyla Steam platformunda oyunu elde etmek istiyorsanız da 22 Nisan tarihini bekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Dead Island Dead Island 2 Deep Silver Tech Land PC PS4 Xbox One
Epic Games'in Ücretsiz Oyunlarını Eklemeyi Unutmayın: Son Gün Stardew Valley İçin Yeni Güncelleme Geldi: Oyuncu Rekoru Kırdı

Babblebabble

20.3.2024 21:22:38

0
Bu haber yapılmıştı sanki. Neyse. Fiyat çıkmadı ortaya daha. Ama umarım $60 demezler ya. Ben oynamak için Steam'e bekliyorum çıktığından beri. Riptide hariç ilk oyunu da çok sevmiştim. İkinci de muazzam gözüküyor oynanış olarak.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead Island 2
+ TAKİBE
AL
17 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız