Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

DayZ'de Deneyebileceğiniz 18 Mod

 
 
Bohemia Interactive tarafından geliştirilen ve yayınlanan zombi temalı hayatta kalma çok oyunculu aksiyon oyunu Dayz, erken erişim ile beraber yaşadığı zorlu çıkışına rağmen bir zamanlar hantal kontrollerine rağmen kendini bir hayli geliştirdi ve güncelledi. Ekip oyundaki karakter animasyonlarını iyileştirerek daha hızlı hale tempolu bir yapıya büründürdü ve sürekli olarak güncelleme sundu. Oyuna silahların yanı sıra yeni haritalar da eklendi ve eski tanıdık yerler yıllar içinde düzeltildi ve yenilendi.

O zamandan bu yana mod topluluğu birçok yeni içerik üzerinde çalıştı. Bunlar arasında yeni bina yapımları, daha derin ve daha gerçekçi hayatta kalma mekaniği, yeni zombi çeşitleri ve çok daha fazlası yer alıyor. Oyuna yeni unsurlar ekleyen tonlarca yaratıcı ve benzersiz modun piyasaya sürülmesiyle oyun ivmesini yukarı doğru kaydırdı. Aralarından seçim yapabileceğiniz ve oyuncular tarafından oluşturulan bu kadar geniş bir içerik kataloğu ile DayZ'ye mod kurmak ilk etapta biraz zorlu ve göz korkutucu gelebilir.

Oyuna neredeyse her hafta yeni modlar geliyor ve bazıları önceki modlardan daha fazla çeşitlilik sunuyor. Kimi mod oyunu tamamen elden geçiriyor ve yeni mekanikler ekliyor kimi mod ise yeni öğeler ve donanımlar ile oyuna yeni bir şeyler getiriyor. Tüm modları kurmak ve çalıştırmak biraz uğraştırıcı olabilir ancak eklemeye değer. Zombi kıyametinizi renklendirmek istiyorsanız Topluluk Modları incelenmeye değer. Bakılması ve indirilmesi gereken pek çok mod yer alıyor biz burada öne çıkan bazı modları derledik. İşte liste:

- The MorePresents Mod
 
 

Bazen oyundan çok sıkılır ve değişiklik olsun istersiniz. İşte burada MorePresents modu devreye giriyor. Bu mod DayZ'deki maceralarınızı Noel temalı hediyelerle daha şenlikli göstermenin harika bir yolunu sunuyor.

Chopper ve Jest tarafından hazırlanan bu mod, harita boyunca küçük, orta ve büyük gibi çeşitli boyutlarda haritanın etrafına ücretsiz hediyeler dahil ediyor. Bu renkli tasarımlı kutuların içinde yüksek seviyeli eşyalar ve daha fazlası bulunuyor. Daha büyük kutularda daha yüksek seviyeli eşyalar yer alıyor. Bununla beraber, etrafa dağılmış şekilde birkaç kara mayını yer alıyor. Eğer bunu fark ederseniz üzerine doğru sakın koşmayın.

- Dog Companion
 
 

Fallout serisinden Dogmeat'tan ilham alan bu mod size eşlik edecek bir köpeğiniz içerisinde barındırıyor. Oyuncular oyunu tek oynamaktan sıkıldığı zamanlarda bu mod ile yanına can dostunu alabiliyor. Artık DayZ-Dog moduyla kendi köpek arkadaşınızı yanınıza alabilir ve bu zombi dolu çorak topraklarda birbirinize göz kulak olabilirsiniz.

HennySea adlı kullanıcı tarafından geliştirilen bu modun arkasında şimdi bir ekip bulunuyor. DayZ-Dog modu, sizi takip edebilen ve zombilere saldırabilen dost canlısı bir köpek arkadaşı yanınıza getiriyor. Aralarından seçim yapabileceğiniz üç farklı köpek ırkı yer alıyor; Alman Çoban Köpeği, Sibirya Husky ve Çekoslovak Wolfdog. Bu modda arkadaş olmak için oldukça iri köpekler bulunuyor.
 
- TES: Tales Of Emerald
 
 

Romzet tarafından geliştirilen etkileyici TES: Tales Of Emerald modu, oyunu başka bir dünyaya götürüyor ve Skyrim'in fantezi dünyasını yaşamanıza olanak sağlıyor. Bu benzersiz mod, keşfetmek için yeni bir alanı oyuna dahil ediyor ve DayZ'nin mekaniğinin çoğunu bir Skyrim mekaniğine çeviriyor.

Dilediğiniz gibi özgürce dolaşabileceğiniz 10x10 kilometrelik bir haritada dört farklı türde biyom yer alıyor ve devasa bir adayı ayaklarınızın altına seriyor. Buradaki dünyayı geride bırakılan kitaplar ve parşömenlerle keşfedebiliyorsunuz. Mod meraklıları için savaşçıdan zanaatçıya oradan da sihirbaza ve daha fazlasına kadar çeşitli seçeneklere sahip bir sınıf sistemi de bu modda yer alıyor. Ayrıca karakterinizi özelleştirmek için seçebileceğiniz 50 farklı beceri, yeni bir yakın dövüş sistemi ve öldürülecek 30 farklı yaratık ve canavar bulunuyor. Burada Skyrim hayranlarının zevk alacağı çok şey var.

- No Sprinting Zombies
 
 

DayZ ilk piyasaya çıktığında zombiler, yüksek saldırganlıkları ve hızları nedeniyle oyuncular tarafından kötü bir üne sahipti. Zombiler olağanüstü hızda üzerinize doğru depar atabiliyor ve sizleri korkutuyordu. Bu mod ile beraber zombiler artık yeterli seviyede koşamıyor ve depar atamıyor. Bu da onları daha tehlikesiz hale getiriyor.

Staiff tarafından geliştirilen bu mod oyuncuların yürüyüşlerini biraz yavaşlatıyor ve size daha çok kaçış ve kurtulma imkanı veriyor. Sürekli olarak ölmekten ve yıldırım hızında koşan zombiler tarafından kıstırılmaktan bıktıysanız, Steam Atölyesi'nden bu ücretsiz modu indirebilirsiniz.

- The Land Rover Defender
 
 

Tyson adlı bir mod yapımcısı tarafından geliştirilen bu mod çeşitli araçları oyuna dahil eder. Sarıdan griye kadar beş farklı renkte ve hatta BM logolu özel bir versiyonda mevcut olan bu araçlar, yeni yerler keşfederken sizi güvende tutacak bir arazi aracıdır. Gerçek hayatta Defender, durdurulması zor ve zorlu arazi koşullarına boyun eğmeyen yapısıyla biliniyor. Bu nedenle bunun zombi kıyameti için mükemmel bir araç seti olarak karşımıza çıkıyor.

Bu araçlar ile zombi sürülerinden kurtulabilir ve ardınıza bakmadan ilerleyebilirsiniz.

- The Tree House
 
 

DayZ'nin devasa haritasında korunmak için pek çok harika nokta var ancak BigGrampa'nın bu harika moduyla neden kendi ağaç evinizi yapmayasınız ki?

İskele için parçaları almaya gitmeden önce bu binayı kullanmak ve yapmak için DayZ Editor Mod'un kurulu olması gerekiyor. Bununla oyun dünyasını düzenleyebilir ve istediğiniz yere bir ağaç evi yerleştirebilirsiniz. Burayı sadece kimsenin keşfetmediğinden emin olun.

- Radioactive Animals
 
 

DayZ'de zombiler tarafından kovalanmayı veya düşman oyuncular tarafından vurulmayı bir tehdit olarak görmüyorsanız Radioactive Animals modu tam size göre olabilir.

Bu acımasız mod, SneakyPig tarafından geliştirildi ve DayZ'nin karanlık manzaralarına kurtlar ve ayılar ekledi. Bu ölümcül yeni yaratıklar kaynaklar için öldürülebilir ve üç zorluk seviyesinde karşınıza çıkar; Tough, Beast ve Juggernaut. yüksek seviyeli ayılar daha fazla post ve et verir. Ancak daha zor bir dövüş sizleri bekler. DayZ'nin Avcılık tarafından daha fazlası şey yapmak istiyorsanız Radioactive Animals modu, çorak araziyi daha fazla düşmanla dolduruyor.

- Winter Chernarus
 
 

DayZ'deki Chernarus haritası devasa olmasına (yaklaşık 225km) rağmen inişli çıkışlı tepeler, az nüfuslu kasabalar ve boş çiftlik evleri bir süre sonra kendini tekrar etmeye ve sıkıcı olmaya başlayabilir. Winter Chernarus moduyla, Bohemia Interactive tarafından yaratılan kötü şöhretli Doğu Avrupa çorak topraklarına şenlikli bir kutup havası ekleyebilirsiniz. Bu mod, Chernarus'un Sonbaharını sonsuz bir Kışa dönüştürür, tarlalar ve ormanlar beyaz olur. Seyrek olan bu haritayı görsel olarak daha iyi hale getirmek ve daha karanlık atmosfer sağlamak için harika bir yol.
 
- Working Radio Mod
 
 
 
DayZ genel olarak sessiz bir oyun olabilir. Arkadaşlarınızla konuşmadığınız veya yakınlarda bir PvP silahlı çatışması olmadığı sürece, çok uzun süren sessizlikler yer alır ve bu durum oyun dünyasının boş ve sıkıcı hissetmesine neden olabilir. Ancak Yuki'nin bu radyo moduyla arkadaşlarınızı eğlendirebilir ve oyuna biraz arka plan sesi ekleyebilirsiniz. 
 
Bu basit ve küçük mod, oyuna yeni şarkılar ekliyor ve radyo gibi arkadan çalıyor. Arabalardaki radyolar da seyir halindeyken çalıyor ve sessizliği bozuyor. Böylece kendi mekanınıza gidip gelmeniz artık eğlenceli bir film müziği eşliğinde gerçekleşiyor. Ayrıca haritanın etrafındaki noktalar, eski müzik nostaljisini yansıtmak için toplanabilir kasetleri içeriyor. Daha fazla radyo ve daha fazla parça ile oyunu biraz daha renkli hale getiriyor.
 
- Stalker Anomaly
 
 
 
DayZ, zaman zaman mükemmel bir Stalker tarzına bürünüyor ve bu mod bundan daha fazlasını sunuyor. Tek kişilik bir mod geliştiricisi tarafından yapılan bu heyecan verici eklenti, hayatta kalmak için kaçınmanız gereken Stalker serisinden altı ayrı anomaliyi içeriyor ve oyun dünyasına dahil ediyor.
 
Anormaliler çeşitli ayarlarla birlikte geliyor böylece konumlarını, yarıçaplarını, fiziklerini, onları neyin harekete geçirdiğini ve hasarlarını değiştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla çorak arazinizi daha fazla tehlikeli hale getirmek istiyorsanız, Stalker Anomaly Modu ile bu işi halledebilirsiniz. Bu mod oyunu biraz daha ürkütücü ve gergin hale getiriyor diyebilirim.
 
- DayZ Camo Overhaul
 
 
 
DayZ'de giyilecek çok sayıda kıyafet yer alıyor ve her yeni güncelleme ile de oyuna yeni içerikler ekleniyor. Sivil teçhizattan polis ve ambulans şoförü kıyafetlerine kadar birçok kıyafet DayZ Camo Overhaul modunda mevcut. Ne yazık ki askeri teçhizatlar biraz sıkıcı ve aynı görünüme sahip olsa da DayZ Camo Overhaul modunu kullanmanızı tavsiye ediyorum.
 
DayZ Camo Overhaul, 1.600'den fazla içerik, 49 yeni kamuflaj deseni, başlık (kask vs.) ve maske gibi yeni yüz kaplamaları arasından seçim yapabileceğiniz bir mod. DayZ Camo Overhaul modu, en sevdiğiniz askeri kıyafetleri sergilemek isteyenler için birçok seçenek ekliyor.
 
- Alien Invasion
 
 
 
Day Z için Chernarus ormanlarına ve ötesine her türden farklı yaratıklar getiren çok sayıda eğlenceli ve tuhaf yaratık modu yer alıyor. Bilim kurgu temasını biraz daha iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız Cole tarafından geliştirilen Alien Invasion modunı Steam atölyesinden ekleyebilirsiniz.
 
Bu basit ve küçük eklenti, oyuna bir helikopter kazası olayını dahil eder. Ancak bu düşmüş olan helikopter aslında UFO'dur. Dünya dışı bir yeşil ışığı gözlerinize gözlerinize vuran bu modda araziye çakılmış - düşmüş ufoyu görebilirsiniz. Çakılmış olan ufonun etrafında ise onu koruyan uzaylılar yer alır. Bu modda ışın tabancaları ve lazer patlamaları gibi şeyleri beklemeyin. Uzaylıların yapay zekaları da normal oyun için zombi davranışlarını sergiler. Ama bu yaratıklar zombilerden daha korkutucu. Çünkü yaratıklardan birinin karanlıkta sana doğru yalpalayarak geldiğini görmek biraz fazla ürkütücü olabilir. 
 
- CardPack
 
 
 
Day Z, vahşi doğada ilerlerken hiçbir şeyin olmadığı boş bölgelerin olduğu oyunlardan biridir. Yani etrafta gezinirken sadece ağaçların ve çorak arazinin olduğunu görebilirsiniz. Eğer bu durumdan sıkıldıysanız neden JungleT tarafından geliştirilen CardPack modunu denemeyesiniz ki? CardPack modu Pokemon Card koleksiyonunuzu oyuna dahil ederek bu uzun yolculukları daha eğlenceli hale getiriyor.
 
Bu benzersiz Mod, oyunda elde edebileceğiniz ve toplayacabileceğiniz Pokemon kartları ekliyor. Bu kartlar envanterinizde güvenle açılıp saklanabilir veya takas edilebilir. Kısacası eğlenceli bir koleksiyonu sizlere sunuyor. Eklenti hala erken aşamalarda ancak gelecekte daha fazla kart paketi için planlar bulunuyor. 
 
- ZSpawn Selection
 
 
 
Day Z oyununu uzun süre oynayanlar oyuncular Arma Mod'unu genel anlamda bilirler. Bu modda oyuncular oyunda öldükten sonraki tekrardan doğma sisteminin ne kadar sancılı bir süreç olduğunu bilirler. Bunu bilmeyenler için öldükten sonra oyun sizi Chernarus sahilinde rastgele bir yere bırakıyor. Bu kötü görünmeyebilir ancak haritanın ne kadar geniş ve benzer yapıda göründüğünü düşünürsek, tam olarak nerede olduğunuzu anlamak genellikle uzun zaman alır.
 
Arkadaşlarınızla oynuyorsanız ve ölürseniz arkadaşlarınızla tekrar buluşmanız saatler sürebilir. Ancak Pattowie tarafından geliştirilen ZSpawn Selection Modu ile istediğiniz yerde aksiyona geri dönebilirsiniz. Bu kullanışlı eklenti, nerede canlanacağınızı seçmenize olanak sağlar ve bu kadar büyük haritada zamandan da tasarruf sağlarsınız. 
 
- Nature Overhaul
 
 
 
Bir zombi kıyametini yansıtan Day Z'nin haritaları bazen terk edilmiş veya ıssız bir şekilde hissettirmiyor. Orada burada yanmış enkazlar yer alıyor ancak kasabalar tam olarak bu hissiyatı veremeyebiliyor. Bir süre sonra bu şaşırtıcı derecede normal görünen yerleri görmek biraz can sıkıcı olabilir. 
 
Ancak Nature Overhaul modu sizi bu sıkıntıdan kurtaracak bir mod olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu biraz daha The Last Of Us'ın doğasına yaklaştırmak istiyorsanız o zaman Kaffeina tarafından geliştirilen Nature Overhaul Modu'nu indirmenizi tavsiye ediyorum. Bu eklenti, Chernarus haritasına 8000'den fazla ağaç, enkaz ve barikat ekliyor. Böylece oyun kıyamet temasına daha da uygun hale geliyor. Tanıdık bölgeleri farklı tarzda keşfetmek gerçekten de heyecan verici bir deneyim ve görsel şölen olabilir.
 
- TraderPlus
 
 
 
Bazen DayZ'nin hayatta kalma, nesneyi atma ve zombileri vurma mekanikleri bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilir. Bunun nedeni sürekli olarak aynı şeyleri yaptığınızdan kaynaklanır. Sizi yeni eşyalar alıp satmaya teşvik eden yeni bir ekonomi sistemi eklemek, oyunu tazelemek ve Chernarus ve Livonia'da yer alan atıklara biraz yenilik eklemek için harika bir yol TraderPlus modundan geçiyor.
 
TraderPlus modu, teçhizat ve diğer eşyaları takas edebileceğiniz bir dizi özel tüccarı oyuna dahil ediyor. Bu mod ayrıca şaşırtıcı derecede derinliğe sahip. Çünkü öğelerin değeri kalitelerine ve nadirliklerine bağlı olarak değişiyor. Her tüccar ayrıca kampçıların yolda olası tüccarları pusuya düşürmesini engelleyen güvenli bir bölge ile birlikte oyuna dahil ediyor. 
 
- DayZ Expansion
 
 
 
DayZ her anlamda mükemmel bir oyun değil. Oyunda çeşitli hatalar, ekran kenarlarının biraz pürüzlü olması gibi sıkıntılar halen devam ediyor. Ancak DayZ Expansion Modu burada devreye giriyor.
 
Bu paket, Dayz'i baştan aşağı yeniliyor ve daha iyi deneyim almanız için oyuna büyük oranda yeni içerik ekliyor. İyileştirilmiş işçilik ve üs inşasından güncellenmiş alanlara, yeni araçlardan, öğelere, haritayı düzenlemeden özel görevler oluşturma sistemine kadar oyuna büyük bir genişlik getiriliyor. Zombi temalı hayatta kalma deneyiminizi canlandırabilecek bir şey arıyorsanız DayZ Expansion modunu tavsiye ediyorum.
 
- Namalsk Survival
 
 
 
Chernarus ve Livonia haritaları oldukça büyük olsalar da onları bir kez keşfettikten sonra görülecek pek de bir şey olmadığının farkına varacaksınız. Ancak kıyamet sonrası tehditlerle dolu bir dünya arıyorsanız Namalsk Survival haritasına göz atmaya değer. 
 
Bu resmi olmayan harita, mod geliştiricilerinden oluşan bir ekip tarafından yapıldı. Bu mod oyuna tonlarca yeni konum, rastgele etkinlik, soğuk ile ??savaşma sistemi ekliyor ve mod ara ara da güncelleme alıyor. Ayrıca bu eşsiz soğuk çorak arazinin tüm önemli yerlerini vurgulayan bir harita da mevcut. Böylece önemli görülen noktalara dilediğiniz şekilde gidebilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
LEGO Bricktales Ekim Ayında Piyasaya Sürülüyor DEATHLOOP, 'Goldenloop' Güncellemesiyle Birlikte 20 Eylül'de Xbox Series'e Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

17.9.2022 10:35:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Tek başına oynayabildiğimiz bir mod var mı? Beyletr kızmayın 2014'ten kalmayım, en son oyunu bıraktığımda zombiler kapı ve duvarlardan geçiyordu :) İstediğim single takılmak pve falanda değil. Var mı benzer mod?
Bu haberden sonra bende baktım buldum,denedim çalışıyor,bu siteden bakıp yapabilirsin. https://guided.news/en/guides/dayz-singleplayer-how-to-play-alone/

BSC Misafiri

16.9.2022 10:30:19

0
Tek başına oynayabildiğimiz bir mod var mı? Beyletr kızmayın 2014'ten kalmayım, en son oyunu bıraktığımda zombiler kapı ve duvarlardan geçiyordu :) İstediğim single takılmak pve falanda değil. Var mı benzer mod?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız