Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Crusader Kings III için Legends of the Dead Paketi Geliyor

 
 
Ünlü strateji serisi olarak karşımıza çıkan Crusader Kings III için yeni bir genişleme paketi geliyor. Legends of the Dead adındaki bu ek paket oyunculara yeni görevleri, bölgeleri, sınıfları ve daha fazlasını sunuyor. Büyük başarıları imza atabileceğimiz ve kendimizi farklı bölgelerde hissedebileceğimiz yapımda efsanelere konu olmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Kendi devletimizi burada yüceltmek ve büyütmek için farklı noktalara değinebiliyoruz.
 
Aldığımız kararlarla beraber farklı kısımlara doğru ilerleyebildiğimiz ve her yeni kararla beraber ilgi çekici olaylarla karşılaşabildiğimiz yapımda efsanelerden faydalanmak için destansı bir maceraya atılıyoruz. Burada kendi şanımızı ve ünümüzü genişletmek için rakiplerimizi ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Şenlik ateşimizi daha da ağırlayabileceğimizi yapımda kahramanlık sistemi ile ilerlemeye çalışıyor, kendi ordumuzu burada oluşturabiliyor, stratejimizde ve planlarımızla beraber diğer oyunculardan farklı bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor ve rakiplerimize alt etmenin burada keyfini çıkarmaya hazırlanıyoruz. Kahramanca işler yapmanın ve başarılardan başarıya koşmanın anahtarı elbette kendi stratejimiz olacak. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca kendi planlarımızı oyuna dahil edebilecek ve böylece oyundan en iyi şekilde faydalanmaya çalışacağız.
 
Tercihlerimizi ve seçimlerimizi doğru bir şekilde yapmaya çalıştığımız yapımda farklı farklı devletler bulunuyor. Bunları ortadan kaldırmak elbette tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda savaşabileceğimiz ve ordularımızı yönlendirebileceğimiz bir strateji mekaniği bulunuyor ve aynı zamanda seçim yapabileceğimiz karar sistemlerinin de burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda farklı farklı uzaklıkta olan bu devletlere karşı elbette nasıl bir diplomasi gerektiği konusunda tamamen bizim seçimlerimiz etkili oluyor.
 
Aile tarihimizin destanını yeniden yazmak için elimizden geleni yaptığımız yapımda tekrar o eski ikonik anılara dönüş yapabiliyor ve burada ordumuzu yüceltmek için farklı noktalara geçiş yapabiliyoruz. O yönde rakiplerimizin analarında yaşamaya devam edebiliyoruz. Bunlarla beraber de ek paketin getirdiği yeni görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Farklı şekillerde bizlere verilen görevlerle beraber elbette etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu mücadelelere adım atabiliyor ve burada farklı hikaye içerikleriyle karşılaşabiliyoruz. Seçim yapabileceğimiz farklı ordu stilleri ile beraber yer aldığımız yapımda hangi orduya yer verebileceğimiz ve hangi yeteneklerle ve becerilerle ilerleyebileceğimiz bize kalmış.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda, siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimi kendine göre özelleştirebiliyor, çünkü yapacağınız stratejiler ve planlamalar tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte, elbette oyunda yapabilecekleri oldukça çeşitlilik gösteriyor. Zaten oyun özünde strateji temellidir, bu yüzden yapabilecekleriniz çok çeşitli olarak yer buluyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre de burada yapacaklarınız yüzlerce kombinasyondan ibarettir. Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca rakip denizi nasıl alt edebileceğinizi ve onları nasıl yaklaşabileceğiniz tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bir rakiple beraber elbette dost olmak, diploması yolunu açmak ve daha farklı şekillerde onların karşısına çıkmak tamamen bizim düşüncelerimizin yansıması diyebiliriz.
 
Bu tarz oyunlarda zaten siz de biliyorsunuz ki orduları yüceltmek ve orduların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmek ve ordu sayısını ayarlamak oldukça önemlidir, çünkü ne kadar çok orduya ve güçlü birliğe sahip olursak, o dönemde kendi şanımızı ve ünümüzü yükseltebilir ve kendimizi diğer devletlere kanıtlayabiliriz. Böylece hem diğer topraklara doğru genişleyebilir hem de kendi oyun tarzımızı burada belirleyebiliriz. Bu oyun tarzımız oldukça değişkenlik gösteren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve farklı kahramanlık oynanışlarıyla beraber de oyunda değişkenlik gösteren bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Verdiğimiz kararlarla beraber farklı noktalara ilerleyebileceğimiz ve her kararla beraber farklı eylemler ile efsaneleri konu alabileceğimiz yapımda kendimize ait bir oynayış tarzına oyuna dahil edebiliyor ve aile hikayelerini burada konu aldıktan sonra nasıl bir hikaye içeriği ile karşılaşacağımız elbette ek paketin içerisinde gizli olarak karşımıza çıkıyor. Daha fazla tercih sisteminin bulunduğu bu ek paket ile beraber elbette bu imkanı daha da genişletme gösteriyor ve aklımıza kazıyabileceğimiz ve aynı zamanda farklı kıtalara doğru ilerleyebileceğimiz yapılarının da burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Kendi itibarımızın olduğunu ve farklı binaları yükseltebildiğimiz yapımda elbette kendimize ait bir bölge bulunuyor. Bu bölgeyi dilediğimiz şekilde savunabiliyor, saldırı ordularını buradan oluşturabiliyor ve diğer devletlere karşı burada istediğimiz şekilde güçlü duruşumuzu sergileyebiliyoruz.
 
Ziyafetler sergileyebileceğimiz ve farklı etkinliklere konu olabileceğimizi yapımda elbette kendi halkımızın durumu da oldukça önemli. Halkımızı mutlu etmek ve aynı zamanda ordularımızın moralini de yükseltmek için farklı durumlarda ve zamanlarda çeşitli etkinlikler ve ziyafetler düzenleyebiliyor ve böylece şairleri ve ozanları bu etkinliklere davet edebiliyoruz. Böyle olunca elbette hem halkımız hem de ordumuz bu şekilde eğlenebiliyor ve morallerini de aynı zamanda yükseltebiliyor.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette bizim için yazılan çeşitli şiirler ve şarkılar bulunuyor. Bu etkinliklerle ve ziyafetlerle beraber aynı zamanda kendi ismimizi ve şanımızı diğer bölgelere doğru yayabilir ve her ismimiz anıldığında elbette biz de bir nevi gaza geliyoruz diyebiliriz. İsmimizi ne kadar çok yaymaya çalışırsak, o kadar çok şanımıza şan ekleyebilir ve konaklarımıza bu şekilde cömert tekliflerde bulunabiliriz. Cömertliğimiz elbette ilerleyen süreçte masalların konusu olabilir ve bu da bizleri efsane yapma yolundaki ilk fırsatımız diyebiliriz. Kulaktan kulağa yayılan ilham verici hikayeleri konu olabileceğimiz yapımında yapabileceklerimiz oldukça önem arz ediyor.
 
Örneğin, bu etkinlikler kapsamında cömert hediyeler teklif edersek ve sunarsak, elbette ona göre halk şairleri ve ozanlar bizi cömert olarak anabiliyor ve böylece bir sonraki nesil bizleri bu şekilde bile biliyor. Dolayısıyla oyunda gerçekten de miras sisteminin olduğundan, saray sistemi ile beraber bir sonraki varisimizin kim olduğuna kadar oldukça detaylı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz ve böylece yapabileceklerimiz burada kendimize göre değişkenlik gösterebiliyor.
 
 

Kendi oynayış tarzımıza oyuna entegre edebileceğimiz yapımda, saray tarihçeleri kısmı bu ek paket dahilinde bulunuyor. Ve paket dahilinde bulunan bir özellikle beraber hanedanlığımızın başarılarını yaymak için çeşitli hikayeler ortaya çıkarmaya çalışıyor ve bunları da elbette ziyafetler ve etkinlikler aracılığıyla da daha da hızlandırabiliyoruz. Oyunda daha çok kendi adımızı yüceltmek ve yükseltmek adına yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterebilir ve bunlar üzerine yoğunlaşan bir ek paket olduğundan bahsedebiliriz.
 
Kendi krallığımızı daha da ileriye taşıyabileceğimiz ve yeni teknolojileri oyuna adapte edebileceğimiz yapımında, kendi ordularımızı yükseltirken aynı zamanda kendi halkımızı da düşünmek durumunda kalıyoruz. Adımızı büyütmeye başlarken de burada bir yandan hem ekonomiye hem de popülasyona dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü halkın çeşitli istekleri ve ordunun da aynı zamanda çeşitli talepleri bulunuyor, bunları yerine getirmek ve karşılamak oyunda zaten temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Yaptığımız hamlelerle ve kararlarla beraber hem halkımızı hem de ordumuzu düşünmek durumunda kalıyoruz ve böylece şehrimizi ve devletimizi yüceltmek için aldığımız kararlar tamamen onlar adına diyebiliriz.
 
Ek paket ile beraber saray düzeni burada farklı şekillerde karşımıza gelebiliyor ve 2 yeni miras seçeneği ile beraber de oyunda hak iddia eden varislerle karşılaşabiliyoruz. Elbette bu hak iddia eden varislerin nasıl bir şekilde ortaya çıkacağı ve bunlara neler yapabileceğimiz tamamen değişkenlik gösterebiliyor. Efsanevi karakterlerin varisleri olarak ortaya çıkabilecek bu karakterler ile beraber yeni bir kahraman hanedanlığının ortaya çıkışını temsil ediyor diyebilir ve aynı zamanda krallığımızın gerçek hakimlerinin kimler olduğunu burada görebilirsiniz. Meşrutiyet mirası oluşturabileceğimiz ve daha farklı sistemlerle beraber karşılaşabileceğimizi yapımda hanedanlığımızın yüce başarılarını ilerleyen nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda kendi başarılarımızın hikayesini daha sonraki sürece yaymak için burada farklı noktalara değinmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Bunun dışında ek paket dahilinde hastalık ve matem sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve burada farklı hastalıkların yayıldığını söyleyebiliyoruz. Bu hastalıklar elbette toplu bir şekilde halkımızı ortadan kaldırma niyetinde olduğundan dolayı bu hastalıklara karşı elbette bir kuruluş kurmak durumunda kalırız ve bunları ortadan kaldırmak ve hastalıklara karşı dikkat etmek için elimizden geleni yapmaya çalışırız. Bu hastalıklar arasında kızamık, dizanteri, ateş ve daha fazlası yer alır. Bu ateş durumu elbette kutsal ateş olarak karşımıza çıkar ve bu ateşe yakalananlar elbette çok havale geçirip hayatını kaybedebilir. Bu duruma biz de oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü bazı hastalıklar oldukça yaygın olarak karşımıza çıkabilir ve böylece diğer topluluklara ve halka yayılma durumunda kalabilir. Bunları önceden önlemek ve onları ortadan kaldırmak burada yapabileceklerimiz de değişkenlik gösterebilir.
 
Bu hastalıklar elbette taht odamızı kırıp geçirebilir ve böylece kendi bünyemizi de burada tehlikeye atabiliriz. Sevdiklerimizin burada hayatını kaybettiğini deneyimleyebilir ve aynı zamanda cenaze törenlerine de kendi inancımıza uygun şekilde gerçekleştirebiliriz. Diğer taraftan ortaçağ teması ile beraber yer aldığımız yapımında elbette bildiğiniz üzere kara veba bu oyunda da yer alır. Bu ek paketle beraber kara veba hastalığının bizlere sunulduğunu ve bu veba hastalığının gerçekten de oldukça büyük ve şiddetli olduğundan bahsedebiliriz. En büyük belalardan biri olarak karşımıza çıkan bu kara veba ile beraber hem soylular hem de halk elbette siyasi ve sosyal çekişmelerin yanı sıra bu hastalıklarla beraber de uğraşmak durumunda kalır. Hem ortamı hem de kökenleri etkileyen bu hastalıkla beraber krallığımızın aslında bir nevi temizlenmesine sebebiyet verebilir ve ortalığı kasıp kavuran bu veba salgınıyla beraber de neler yapabileceğimiz tamamen bize ait olarak karşımıza çıkar. Bu hastalıklara karşı neler yapmak ve bu hastalığı nasıl önlemek gerektiğini biz karar verebiliriz.
 
 
 
Yeni tasarımların ve ek içeriklerin yer aldığı yapımda bu ek paket gerçekten de oyunculara güzel bir deneyim sunmaya hedefliyor ve bununla beraber yeni bir hava ortama getiriyor diyebiliriz. Farklı şekillerde harita tablolarının karşımıza çıktığı, yeni kıyafet stillerinin bizlere sunulduğu ve aynı zamanda birlik modellemelerinin ve sistemlerinin bulunduğu bu ek paketiyle beraber, diğer taraftan farklı şekillerde bina tasarımları ile karşılaşabiliyoruz. Aslında daha çok kozmetik ve özelleştirilebilir sistemlerin bulunduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Daha fazla çeşitlilik getiren ve oyuna daha farklı bir hava katmaya hedefleyen bu ek paket, 4 Mart tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Elbette bu ek paketi oynamak için ana oyuna sahip olmanız gerekiyor ve daha sonrasında ise bu paketi doğrudan kurabilir ve oyuna geçiş yapabilirsiniz. Bu tarz ek paketlerden hoşlanıyorsanız, elbette bu genişleme paketine bir şans verebilir ve bir göz atabilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Crusader Kings III Crusader Kings 3 Paradox Interactive Paradox Developement Studios grand strategy
Tchia Mart Ayında Steam Platformuna Geliyor SAND LAND Oynanış Fragmanı Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crusader Kings III
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız