Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Creative Assembly: "PC Oyunculuğu Ölmüyor"


    Total War serisinin yapımcısı Creative Assembly, yıllardan beri PC oyunculuğunun en büyük destekçilerinden birisi haline geldi. Hal böyle olunca yeni neslin duyuruluş döneminde ortaya çıkan sözlerin karşısında duran firmalardan birisi de Creative Assembly oldu.
 
    Yeni nesil konsolların PC oyunculuğunu yok edeceğine yönelik iddialara karşı açıklamalar yapan Creative Assembly'den Dom Starr, bu iddiaların oldukça saçma olduğunu söyledi. Eurogamer'a konuşan Starr, "Bunun gibi iddiaları oldukça saçma buluyorum. Farkındaysanız PlayStation 4'ün donanım yapısı PC baz alınarak geliştiriliyor. Bu tip PC'den uyarlanma konsolların duyurusu PC oyunculuğunu öldürmez, aksine daha da yüceltir." sözlerini söyledi.
 
    Total War serisinin konsoldaki durumuyla ilgili sorulan bir soruya da cevap veren Starr, "Böyle sorulara net cevap vermek istemem fakat Creative Assembly olarak yeniliklere her zaman açığız. PC oyuncularının dışındaki kitleyi de strateji türüne çekmek isteriz. Fakat bu iş için uygun kontrolcüyü seçmek gerekir. Mesela tipik joypadler bize uygun değil. Fakat Wii U tabletini veya PS4 kontrolcüsünü bir mouse imleci olarak kullanabilirsek bazı şeyleri başarabiliriz." açıklamalarını yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Total War: Rome II Creative Assembly Sega RTS Strateji
Crystal Dynamics Guardian of Light'a Devam Etmiyor Free to Play Sektörünün Doğuşu ve Yükselişi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.3.2013 22:34:04

0
Benim normalde çoktan (Xbox 360) veya (PS) almam lazımdı.Bilgisayar çok pahalı çünkü. Şuanki bilgisayarım birçok oyunu kaldıramıyor ayarları düşürmem gerekiyor. Xbox veya Ps almamamın nedeni onlara ayak uyduramayacağımı düşünmem oldu.Çünkü oyun kollarında oynayamayacağımı düşünüyorum.Acaba ps veya xbox alsam bilgisayardaki kontrolleri kullanabilir miyim?(Klavye-Fare)Çünkü kollarla asla oynayamam (özelliklede fps). Bir yanlışım varsa affola...

Dovahkiin

12.3.2013 19:55:00

0
Daha geçenlerde xbox kontrolcüsüyle Starcraft'ta akan eleman vardı twitch.tv'de. ^^ Yani fare mi daha iyi gamepad mi tartışması çok gereksiz tamamen alışkanlık meselesi. Ancak şöyle birşey var, PC'de ek programlar kullanarak en alakasız yerde bile gamepad/joystick kullanma şansı bulabiliyorsunuz. Konsolda da klavye/fare kullanılabiliyor diye biliyorum ama çok daha kısıtlı ve dönüştürücü satın almak gerekiyor. Zaten bu modlama özgürlüğü işi sonsuzluğa götürüyor. Oyuncuların beğenmediği özellikleri kafasına göre değiştirebildiği başka hangi platform var? PC oyunculuğu, oyunu al-oyna-kapat'ın çok ötesindedir.

adam olun

11.3.2013 14:18:15

0
yeni konsolların mause+klavye desteği ile geleceği ve iyi bir donanıma sahip olacağı söyleniyordu ama olmadı hayal kırıklığına uğradım gene pc ye devam

musAKka

11.3.2013 10:05:58

+2
PlayStation 1'in çıkışından beri sürekli bir PC oyunculuğunu öldürme çabası var insanlarda ama bir türlü başaramadılar. Ayrıca "PC'de exclusive oyun sayısı az" diyen birisinin oyun sektörü/pazarı hakkındaki bilgisinden ciddi şüphe duyarım. Konsolun da, PC'nin de yeri ayrıdır ama sırf bir tarafı yermek için de bilgi dahilinizde olmayan konu hakkında "biliyormuş gibi" açıklama yapmamak lazım.

FantasyFiRe

11.3.2013 02:34:52

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri PC'de aşırı korsan ve pahalı olduğu sürece ölü platformdur. Artık bütün avantajı konsollar ele geçirdi. PS4'ün herşeyi PC ye benzemiyor ki. 8 gb GDDR5 koymuşlar farklı bir çalışma şekli var. windows yok.
" PS4'ün herşeyi PC ye benzemiyor ki. 8 gb GDDR5 koymuşlar farklı bir çalışma şekli var. windows yok " windows koysalar zaten taşınabilir pc olur o %100 saf arkadaşım. ram gddr 5 olunca farklı bir çalışma şekli mi oluyor. ram'in yaptığı iş pc dekiyle aynı geçici hafıza. Ram'in hızı artınca çalışma şekli farklı olmuyor. GDDR5 ram var çünkü gpu harici değil. Tabi sen ve senin gibiler bu terimleri yeni duyduğunuz için çok olağan üstü birşey sanman normal ama gddr5 ramler yeni birşey değil ekran kartlarında 2008 den beri kullanılıyor zaten

BlackBeasT

11.3.2013 02:28:46

+2
@FantasyFiRe Konsol RTS oyunları yokmu var elbette grafikden ,efektlerden ,yapay zekadan ödün vermek lazım ki konsolun CPU çok ısınmasın, GPUnun arası CPU ile açılmasın ,Ram darboğaz yaşatmasın ama kim ister ki gamepad ile Konsolda Real-time strategy oynamayı ?

FantasyFiRe

11.3.2013 02:13:26

+1
quote:

Orijinalden alıntı: CoolMnaiaC

ölü olan platforman sim city gibi bir oyun nasıl çıkar ? Ben sana açıklıyım Sim City dediğin oyun gerçek zamanlı strateji oyunudur. Ekranda görülen görselin yanında görülmeyen her unite gelişimi yada hareketleri aynı zaman diliminde cpu tarafından hesaplanır ve tekrar gpu gönderilerek ekrana yansıtılır. Konsoların ram miktarı yeterli büyüklükte olmadığı için bu cpu ve gpu arasında ki veri alışverişini karşılacak kapasite olmadığından ve cpu her unite'nin gelişimini ve hareketlerini için hesaplayamaya yetişmesi ve ram üzerinden tekrar gpu ulaştırması senin ekranda oyunu ciddi rahatsız edici fps düşmesine sebebiyet vericeğinden SIM CITY gibi RTS oyunları görmem çok zor Uzatmak istemediğimden aynı GPU diğer yandan grafiği ekrana çizmeklemi uğraşsın yada CPU gönderdiği diğer hesaplamaları büyük kapasitesi olmayan ramde bekletip mi çağırsın 8 yıllık donamım bunu yapmasını nasıl bekliyorsun Sen ne sanıyorsun EA parayı vurmanın en kolay yolu şimdiki konsollar Sim City çıkarmak istemesin
vayy bunu bilmiyordum çok mantıklı ama konsol koyunları halen konsolların sınırına ulaşamadı

BlackBeasT

11.3.2013 01:56:41

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FantasyFiRe

oynanmadığını nerden biliyorsun ? evet bir cod veya assasin's creed kadar oynayanı yoktur çünkü kafanı kullanman gerekiyor. Vergilerdir gelir gider dengesidir ayarlayamadığın anda iflas ediyorsun bu da oyuncu kitlesini etkileyen en büyük faktör.
ölü olan platforman sim city gibi bir oyun nasıl çıkar ? Ben sana açıklıyım Sim City dediğin oyun gerçek zamanlı strateji oyunudur. Ekranda görülen görselin yanında görülmeyen her unite gelişimi yada hareketleri aynı zaman diliminde cpu tarafından hesaplanır ve tekrar gpu gönderilerek ekrana yansıtılır. Konsoların ram miktarı yeterli büyüklükte olmadığı için bu cpu ve gpu arasında ki veri alışverişini karşılacak kapasite olmadığından ve cpu her unite'nin gelişimini ve hareketlerini için hesaplayamaya yetişmesi ve ram üzerinden tekrar gpu ulaştırması senin ekranda oyunu ciddi rahatsız edici fps düşmesine sebebiyet vericeğinden SIM CITY gibi RTS oyunları görmem çok zor Uzatmak istemediğimden aynı GPU diğer yandan grafiği ekrana çizmeklemi uğraşsın yada CPU gönderdiği diğer hesaplamaları büyük kapasitesi olmayan ramde bekletip mi çağırsın 8 yıllık donamım bunu yapmasını nasıl bekliyorsun EA parayı vurmanın en kolay yolu şimdiki konsollar Sim City çıkarmak istemesin

rambocuk

11.3.2013 00:41:57

-1
çok iyi bir pc sahibiyim ps3 de var ama fps oyunları hariç hiç bir oyun pcde sarmıyor beni

FantasyFiRe

11.3.2013 00:27:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: PSAC

keşke çıkmaz olaydı .. oyun oynanamıyor ki :)
oynanmadığını nerden biliyorsun ? evet bir cod veya assasin's creed kadar oynayanı yoktur çünkü kafanı kullanman gerekiyor. Vergilerdir gelir gider dengesidir ayarlayamadığın anda iflas ediyorsun bu da oyuncu kitlesini etkileyen en büyük faktör.

FantasyFiRe

11.3.2013 00:11:24

-1
konsolfanları boş durmuyor basın eksiyi

digimon52

10.3.2013 23:09:53

0
Pc´degil bakiniz " PC Oyunculuğu " yani oyunlar ile alakiali degil. insanlar ile alakali.Insanlar pc´de oyun oynamaya devam ediyor. Sizlerin pc iyi yok konsol iyi hadi savasin demiyor adam. Pc tabanli konsolar gelecegi icin pc ile konsolarin bir farki kalmicak kizacasi. ve bu durum konsolari pc gibi daha da yüceltir, diye sarf edmis adam. dikkatinizi cekerim. [:'(]

FantasyFiRe

10.3.2013 21:46:56

-2
konsol, telefon, tablet hepsinin atası danası bilgisayardır. 70 yıllık bir geçmişi olan makineyi pc bozması konsollarla kıyasamak kadar saçma birşey yok. bundan 5 sene sonra veya 10 sene sonra tabletler, telefonlar şimdiki performansı yüksek bir birgisayarın veya ps4 ü grafik kalitesi verdiği zaman konsollar ne işe yarıyacak.

PsiKoman

10.3.2013 20:47:06

0
Yine başlıyoruz ex exc diye zırvalayanlar.Konsollarda 15-20 tane exc olsun pc de ise 100 lerce exc var.MMO oyunlar.Dayz tarzı oyunlar.Bağımsız oyunlar.Aslında saymaya kalksak konsolların acizliği çıkıcak ortaya.

BSC Misafiri

10.3.2013 20:46:26

-2
Total War serisi olduğu sürece PC bitmez! Total War kadar PC'yi ayakta tutan oyun pek azdır. [Sadece PC'ye çıkanlar arasından]

any77

10.3.2013 19:45:42

+2
quote:

Orijinalden alıntı: metodiew3 Sabahlara kadar tartışılsada pc konsoldan her zaman önde.Pc savunuculuğu yapmıyorum bizzat kendimde hem konsol hem pc var. Konsolların şuan daha cazip gelmesinin tek sebebi ambalajı. Yani iyi tanıtılması göze hoş görünmesi ve pcye göre korsanın daha az olması. Pc de korsan olayı böylesine fazla olmasa emin olun pc daha iyi yerlerde olurdu. İstediğiniz grafik ayarını yapabiliyorsunuz mouse ve klavye 2 lisiyle daha rahat bir oyun oynayabiliyorsunuz ki gamepad kullanmanızda mümkün. Fakat şuda bir gerçekki pc ile konsol karşılaştırması yapmak saçma çünkü biri sadece oyun için üretilmiş aletler biri ise çok amaçlı. Haliyle pcde her türlü yazılım ve program kullanılabildiği için hileler ve korsanda kaçınılmaz oluyor.
Kesinlikle . Özellikle de pc konsoldan pahalı diyenler neye göre diyorlar anlamıyorum. Pc'de konsolda yapabileceklerinden 100'lerce kat fazla çeşitlilik ile yapabiliyorsun. Say say bitmez, nete gir, video izle, sunum yap, hesap makinesi, film, oyun yap , nette gez, buralara yazı yaz yani neler neler. Şahsen asıl ben konsolun pahalı olduğunu düşünüyorum . Konsol fan boyları bile şu anda PC'de olduklarını unutmasınlar ...

Metodiev35

10.3.2013 19:39:41

+2
Sabahlara kadar tartışılsada pc konsoldan her zaman önde.Pc savunuculuğu yapmıyorum bizzat kendimde hem konsol hem pc var. Konsolların şuan daha cazip gelmesinin tek sebebi ambalajı. Yani iyi tanıtılması göze hoş görünmesi ve pcye göre korsanın daha az olması. Pc de korsan olayı böylesine fazla olmasa emin olun pc daha iyi yerlerde olurdu. İstediğiniz grafik ayarını yapabiliyorsunuz mouse ve klavye 2 lisiyle daha rahat bir oyun oynayabiliyorsunuz ki gamepad kullanmanızda mümkün. Fakat şuda bir gerçekki pc ile konsol karşılaştırması yapmak saçma çünkü biri sadece oyun için üretilmiş aletler biri ise çok amaçlı. Haliyle pcde her türlü yazılım ve program kullanılabildiği için hileler ve korsanda kaçınılmaz oluyor.

any77

10.3.2013 19:36:33

+2
"PS4'ün her şeyi benzemiyor. Konsolda gddr5 ram koydular" diyen arkadaşlar var. Kardeşim sonuçta x86 mimarisini kullanıyor. Yani mecbur olarak pc'ile çok çok çok yakınlar. Şahsen ben yeni nesilde pc platformunun güçleneceğini düşünüyorum. Nedeni ise yeni nesil konsolların pc mimarisini kullanması. Yapımcılar önce pc'ye oyunu çıkarıp sonra konsola port edeceklerdir. Çünkü çok daha az maliyetli oluyor. Hiç olmadı zaten konsola çıkarılan oyun 2-3 günlük çalışma ile pc'ye de uyarlanabilir . Yani konsoldan pc'ye, ya da pc'den konsola port etmek çok daha kolaylaşacağı için şahsen pc platformunun zayıflamayacağını düşünüyorum. Hiç olmadı emulatör ile de oynanabilir. Emulatör yapmak çok çok kolaylaşacak. Çünkü yeni nesil konsollar pc mimarisini kullanacaklar. Sadece çok çok küçük farklılıklar var. Konsol oyunları çok az bir ayarlama ile pc'de oynanabilir. Şu da var ki zaten Nvdia, intel, AMD vs Ati gibi markalarda saf değiller. Nvidia zaten kazancının %80-90'ını oyun grafik kartı yaparak sağlıyor. Mutlaka aralarından biri yapımcılarla anlaşacaktır. Eğer ki pc oyunculuğu ölürse işte o zaman nvidia amd intel gibi markalara elveda demenin vakti gelebilir. PC'de oyun oynanmazsa ne satacak bu firmalar. Mutlaka bir anlaşma yaparlar yapımcılar ile... Bakalım önümüzdeki yıllar neler olacak.

PSAC

10.3.2013 19:14:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197 ölü olan platforman sim city gibi bir oyun nasıl çıkar ?
keşke çıkmaz olaydı .. oyun oynanamıyor ki :)

RISC64

10.3.2013 19:00:17

0
ölü olan platforman sim city gibi bir oyun nasıl çıkar ?

BSC Misafiri

10.3.2013 17:33:30

0
PC'de aşırı korsan ve pahalı olduğu sürece ölü platformdur. Artık bütün avantajı konsollar ele geçirdi. PS4'ün herşeyi PC ye benzemiyor ki. 8 gb GDDR5 koymuşlar farklı bir çalışma şekli var. windows yok.

BSC Misafiri

10.3.2013 16:37:30

0
Sadece Total War serilerinin devamı bile PC oyunculuğunu ayakta tutmaya yeter.

InViSiBLePLaYeR

10.3.2013 16:16:38

0
PC oyunculuğunun öleceğini kimse bu zamana kadar söylemedi en sevdeğim seri total war olmasına karşın bir PC oyuncusu olarak PC'deki oyunlara verilen önem her geçen yıl azalıyor ve konsoldan port edilen ve optimizasyonu pek iyi olmayan oyunların sayısı artıyor PC için özenle yapılan Crysis 3 gibi bir oyunda bile özenle yapılmış bir optmizasyon yok ayrıca CA bile koskoca total war serisinde son çıkan Napoleon ve Shogun oyunlarına gelen güncellemeler ile optimizasyonu düzeltebildi.PS4 ve yeni çıkacak Xbox PC platformuna yakın sistemler kullanacak ve oyun yapımı kolaylaşacak haliyle maliyet düştüğü için kar artacak ve bu durum yapımcılar için çok daha karlı.

BlackBeasT

10.3.2013 16:00:59

+1
Bu arkadaşın ismi neydi Dom Starr atın bunuda Cevat YERLİnin yanına komidine pardon konsola laf çarptı...

BSC Misafiri

10.3.2013 15:42:16

0
pc nere ölüyor yaa, konsol oyunları zaten pc de yapılıyor yani teorik olarak imkansız. pc olmazsa konsallarınızda ne gow ne uncharted oynayabilirsiniz. ama konsol olsun yada olmasın her zaman pc de oyunlar gelmeye ve gelişmeye devam edicektir.

PSAC

10.3.2013 15:32:02

-1
öldü diyen yada öleceğini söyleyen kim :) yeni nesil çıkınca şuan ki bariz üstünlüğü olmayacak .. belkide konsollardaki görüntüyü yakalamak için ciddi paralar harcanacak pc kullanıcıları o yüzden konsollar daha ucuz olması konsolları daha alınabilir yapacak .. ama pc geliştirilebilir olması her zaman artıdır ve yine pc 3 veya 4 yıl sonra yüksek üçretli ekran kartları piyasaya çıkacak ve konsollar fark atacaktır ..

alex59

10.3.2013 15:24:57

0
Görünen köy klavuz istemez ! Yeni eski farketmez konsollarla aynı kalitede ve aynı oyunlar çıkmadıkça pc. hiç bir zaman eski günlerine kavuşamaz.

Dinosaurborn

10.3.2013 15:18:41

-2
PC exclerin sayısı ve kalitesi artmazsa PC oyunculuğunun ruhuna el fatiha.

BSC Misafiri

10.3.2013 15:11:25

0
öldü diyen var mı ki? oyun dünyasında hiçbir şey unutulmaz veya ölmez sadece zayıflar. oyun dünyası yol gibidir. inişli çıkışlı .

S A M C R O

10.3.2013 15:01:19

0
bende öyle diyordum da blizzard da konsola geldikten sonra bu laflara pek inanasım kalmadı

senseman62

10.3.2013 15:00:49

+2
birazdan kavga ve kıyaslamalar başlar...round 1 fight !
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Total War: Rome II
+ TAKİBE
AL
68 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız