Creative Assembly: "PC Oyunculuğu Ölmüyor"

Samet Konuksal


    Total War serisinin yapımcısı Creative Assembly, yıllardan beri PC oyunculuğunun en büyük destekçilerinden birisi haline geldi. Hal böyle olunca yeni neslin duyuruluş döneminde ortaya çıkan sözlerin karşısında duran firmalardan birisi de Creative Assembly oldu.
 
    Yeni nesil konsolların PC oyunculuğunu yok edeceğine yönelik iddialara karşı açıklamalar yapan Creative Assembly'den Dom Starr, bu iddiaların oldukça saçma olduğunu söyledi. Eurogamer'a konuşan Starr, "Bunun gibi iddiaları oldukça saçma buluyorum. Farkındaysanız PlayStation 4'ün donanım yapısı PC baz alınarak geliştiriliyor. Bu tip PC'den uyarlanma konsolların duyurusu PC oyunculuğunu öldürmez, aksine daha da yüceltir." sözlerini söyledi.
 
    Total War serisinin konsoldaki durumuyla ilgili sorulan bir soruya da cevap veren Starr, "Böyle sorulara net cevap vermek istemem fakat Creative Assembly olarak yeniliklere her zaman açığız. PC oyuncularının dışındaki kitleyi de strateji türüne çekmek isteriz. Fakat bu iş için uygun kontrolcüyü seçmek gerekir. Mesela tipik joypadler bize uygun değil. Fakat Wii U tabletini veya PS4 kontrolcüsünü bir mouse imleci olarak kullanabilirsek bazı şeyleri başarabiliriz." açıklamalarını yaptı.