Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bus Simulator 21 Amazon Prime Gaming Üyelerine Ücretsiz

 
Amazon tarafından kullanıcılara sunulan Prime üyeliği kapsamında birçok içeriğe erişebiliyor ve şu anda Mart ayının ücretsiz oyunları dağıtılmaya devam edildiğini aktarabiliyoruz. Prime üyeliği kapsamında filmlerden dizilere, ücretsiz oyunlardan diğer seçeneklere kadar birçok avantaj elde edebiliyorsunuz.
 
Prime Gaming ile her dönem ücretsiz oyunlar dağıtılıyor
 
 
Amazon tarafından açıklanan liste ile beraber Bus Simulator 21: Next Stop Prime üyelerine tamamen ücretsiz. Simülasyon unsurlarını içeren bu oyunu 1 Mayıs tarihine kadar tamamen ücretsiz bir şekilde kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Oyunun Amazon sayfasına buradan erişebilir ve kendi otobüs firmanızı burada oluşturabilirsiniz.
 
Bus Simulator 21: Next Stop, Steam platformu üzerinde 35 dolarlık fiyat etiketi ile karşınıza çıkarken, Epic Games mağazasında 325 Türk lirası. Farklı oyun modları ile beraber yer alabileceğiniz bu yapımda kendi kariyerinizi kurabilir ve otobüs şirketinizi üst sıralara taşıyabilirsiniz. Kariyer modu ile beraber hem görevlere atılabilir hem de hikaye unsurlarını açığa çıkarabilirsiniz.
 
 

 
Oyunda neler var? 
 
Dikkat çekici simülasyon unsurları ile birlikte karşımıza çıkan ve aynı zamanda otobüs kullanma sistemi ile öne çıkan bu yapım güzel bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi farklı oyun modlarına geçiş yapabiliyoruz. Oyunda ilgi çekici modlar bulunuyor ve bu modlar arasında dilediğimiz şekilde geçiş yapabiliyoruz. Bu geçiş yapma esnasında kariyer moduna, özgür moda, hikaye moduna ve daha fazlasına bir göz atabiliyoruz. Kapsamlı güncelleme ile bizlere sunulan bu yapım, yukarıda bahsettiğimiz gibi Amazon Prime Gaming kapsamında tamamen ücretsiz bir şekilde sunuluyor ve Amazon uygulamasını indirdikten sonra oyuna sahip olabiliyoruz ve aynı zamanda oyunu doğrudan deneyimleyebiliyoruz. Simülasyon oyunlarından hoşlanırsınız ve otobüs sürmekten zevk alırsınız.
 
Elbette bu oyuna bir göz atmanızı ve bir şans vermenizde fayda var. Zaten oyun Prime Gaming üyelerine ücretsiz bir şekilde sunulduğundan dolayı dilediğiniz şekilde oyunu deneyimleyebilir ve herhangi bir ek ücret ödemeden oyuna sahip olabilirsiniz. Bu şekilde oyunu oynayabilir ve farklı bölgelere doğru ilerleyebilirsiniz. Diğer taraftan buraları keşfedebilir ve yapılacak işleri, yani görevleri, burada yerine getirebilirsiniz. Yaptığınız görevlerle beraber daha fazla para sahibi olabilir ve bu paralarla beraber hem kendinizi geliştirebilir hem de yeni otobüslere sahip olabilirsiniz. Aslında burada bir otobüs şirketi olma yolunda ilerleyebilirsiniz.
Oyunda öncelikle modlardan bahsetmek gerekiyor. Kariyer modu içerisinde elbette istediğiniz şekilde kariyerinize adım atabilir ve burada yapacağınız hamlelerle beraber aslında bir gidişata yön verebilirsiniz.
 
Bu gidişata yön verme durumu oyunda yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösterebilir ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca bu süreyi iyi değerlendirebilir ve yapacağınız hamlelerle beraber en iyi otobüse sahip olmak için elinizden geleni yapmaya koyulabilirsiniz. Diğer taraftan oyunda farklı otobüs türleri bulunuyor. Bu otobüsler elbette güçleri ve yapıları bakımından birbirinden farklılık gösteriyor. İşte bu noktada kariyer modu içerisinde hem bir yandan görevleri yerine getirirken hem de diğer yandan paralar biriktirerek yeni otobüslere sahip olabiliyorsunuz ve böylece daha güçlü otobüslere sahip olduktan sonra daha hızlı ve daha çevik bir şekilde görevleri yerine getirebilirsiniz. Aynı zamanda birden fazla görevi burada elinize alabilir ve ne kadar güçlü otobüslere sahip olursanız o kadar hızlı görevleri yerine getirebilirsiniz.
 
 
 
Bunun dışında oyunda yine kariyer modunda yapacaklarınız oldukça önem arz ediyor çünkü burada yapacağınız hamlelerle beraber hem oyunda usta olma yolunda ilerleyebiliyorsunuz hem de değişkenlik gösteren bir yapı ile karşılaşabiliyorsunuz. Kariyer modu oyunda ilk deneyimlemeniz gereken modlardan bir tanesi diyebiliriz. Çünkü oyunun aslında özü burada anlaşılabilir ve ilk etapta rehber eşliğinde neler yapmanız gerektiği burada size vurgulanıyor. Dolayısıyla buradaki sistemle beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilir ve aynı zamanda görevleri bakış açınızı da burada değiştirebilirsiniz. Dolayısıyla ilk etapta kariyer moduna geçiş yapmanızda fayda var.
 
Oyun içerisinde her bir oyuncu elbette farklı bir deneyimle beraber kariyer modunda yer alabiliyor. Bu modda farklı görevlere doğru ilerleyebiliyor, bu görevleri yerine getirmek için bir yerden bir yere doğru ilerlemesi gerekiyor ve aynı zamanda yaptığınız görevlerle beraber farklı paralara sahip olabiliyorsunuz. Mod içerisinde yapacağınız hamlelerle beraber elbette kariyer basamaklarını yukarılara doğru tırmanabiliyor, otobüs duraklarında inebiliyor ve bu durakları en iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz. Yolcu alıp onları istedikleri yere bırakabiliyorsunuz.
Elbette oyunda gerçekçi bir yapının olduğundan söz edebiliriz.
 
Zaten simülasyon oyunlarında oyunun başlığı ile içeriği birbiriyle tamamen örtüşüyor ve bu odakta bir yapı bizlere sunuluyor. Aynı şekilde oyunda yer aldığımız süre boyunca bu kısımları iyi değerlendirmeye çalışıyor ve diğer taraftan oyundaki sistemleri öğrenmeye başlıyoruz. Oyunda gerçek hayatta olduğu gibi duraklar bulunuyor ve bu duraklar içerisinde çeşitli yolcular yer alıyor. Bu yolcuları bekletmemek adına elbette hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda onları duraktan alarak gidecekleri yere doğru bırakabiliyorsunuz.
 
 

Bu şekilde oyunda belirli bir işleyiş devam ediyor. Bu işleyişi sürdürmek için elbette otobüsünüzle beraber hızlı bir şekilde ilerlemeye başlar ve rotanızı burada belirleyebiliyorsunuz. Yaptığınız hamlelerle durakları gezebiliyor, duraklardan yolcu alabiliyor, yolcu bindirebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Günlük kazancınızı yukarılara doğru çıkarabileceğiniz bu yapımda yapacağınız bu tür çalışmalarla beraber elbette oyunda daha hızlı bir şekilde gelişme kat edebiliyor ve bu gelişmelerle beraber de oyunda farklı içeriklerle karşılaşabiliyorsunuz.

Diğer taraftan oyun içerisinde kariyer modunun dışında hikaye modu ile bezeli bir Özgür mod bulunuyor. Aslında hikaye modunun ekonomik sistemi Özgür mod içerisinde birleşiyor ve burada farklı bir deneyim bizlere sunuluyor. Özgür modu içerisinde dilediğiniz şekilde gezinebiliyor, tozabiliyor ve daha farklı bölgeleri keşfedebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda aslında eğlenmek istiyorsanız ve herhangi bir şey yapmadan etrafı gezmek istiyorsanız bu özgürlük içerisinde yer almanız gerekli. Ekonomik sistemle beraber elbette neler yapabileceğiniz tamamen size bırakılmıştır durumda. Çünkü bu tarz oyunlarda ekonomik sistem oldukça önem arz ediyor ve yapacağınız hamleler bağlı olarak da elbette otobüsünüzü daha da geliştirebiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz.

Bunun dışında yine özelleştirme sistemleri yer aldığından bahsedebiliyor ve bu özelleştirme sistemleri ile beraber de otobüsünüzün rengini, parçalarını ve daha fazlasını ayarlayabiliyor ve diğer taraftan yolcuları almaya başlayabiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda ek bir paket bulunuyor. Ek paketlerle beraber elbette Steam'de daha fazla genişleme ile beraber karşılaşabiliyorsunuz ve diğer taraftan oyunun orijinal kısmında elbette belirli bir yere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Ancak bu güncelleme dahilinde elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, artık Kuzey Amerika haritası daha da genişleyebilir ve bu yeni bölgeleri istediğiniz şekilde keşfedebilirsiniz. Bu keşiflerle beraber elbette buralarda neler olup bittiğini görebilir ve hem kendinize ilgi çekici manzaralar bulabilir hem de atmosfere kendinizi bırakabilirsiniz. Böylece farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralarda keşfedebilirsiniz.
 
 
 
Next Stop güncellemesi, orijinal oyuna eklenen bir ek paket olarak karşımıza çıkıyor. Çok sayıda görevi içeren bu paketle beraber oyunda dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu sayede hem farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor hem de ana oyun içerisinde yer alan görevlerin farklı kısımları burada sizlere aktarılıyor. Çok sayıda yeni göreve bağlı olarak aynı zamanda isteğe bağlı bir sistemin olduğundan da bahsedebiliyor ve isteğe bağlı harita güncellemesinin burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Diğer taraftan oyunda ana oyuna sahip olan herkes için bu ek paket tamamen ücretsiz bir şekilde sunuluyor. Dolayısıyla herhangi bir ek ücret ödemeden bu ek paketle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve kendi deneyiminizi burada geliştirip özelleştirebiliyorsunuz. Bunun dışında yeni bir oyun modu ile beraber karşılaşabileceğiniz ve oyun içi iyileştirmelerinde bulunabileceği bu güncelleme dahilinde oyunu elbette tekrar tekrar oynamaya çalışıyor ve oyundaki hikaye modunun ekonomik sistemini burada üst seviyelere ulaştırmaya çalışıyorsunuz. Zaten oyunun özünde yapacağınız görevlerle beraber oldukça fazla kazanç sağlamak olacak.
 
Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca hem kendi kazancınızı yukarılara doğru çıkarmaya çalışacak hem de bu şekilde görevleri yerine getirerek daha güçlü otobüslere ve daha güçlü yapılara sahip olmak için elinizden geleni yapmaya koyulacaksınız.

Diğer taraftan oyunda elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebilir ve istediğiniz şekilde bu bölgelerde ekran görüntüsü alabiliyorsunuz. Elbette grafik ve animasyon kapsamında belki de yer yer sizi tatmin etmeyecek durumlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak zaten oyun özünde bir simülasyon oyunu olduğu için sadece yapmak istediklerini ve sizlere sunmak istediklerini sunuyor ve geri kalan elbette biraz daha düşük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu tür durumlara dikkat etmeniz gerekiyor ve aynı zamanda büyük beklentilerle beraber oyunu deneyimlememeniz lazım.
 
 
Çünkü bu tarz oyunlarda oldukça gerçekçi bir yapıyı bekleyenler ve aynı zamanda grafik animasyon konusunda da üst düzey bir yapı bekleyenler ne yazık ki hayal kırıklığına uğrayabilir. Ancak diğer taraftan kendinize otobüs macerasına atmak istiyorsanız ve diğer taraftan görevleri yerine getirerek ve yolcuları alıp bindirerek bu şekilde bir deneyim elde etmek istiyorsanız bu oyundan büyük zevk alabilirsiniz. Aynı zamanda oyun zaten tatmin edici bir içerikle beraber sizlere sunuluyor ve bu içerikle beraber siz de kendi sisteminize özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Yine oyun modları ile istediğimiz kısımlarla ve otobüs çeşitleri ile beraber yer aldığımız bu yapımda dilediğimiz şekilde güzel bir maceraya atılabilir ve yepyeni bir oyun modu macerası ile beraber de oyunda hızlı bir şekilde ilerlememize katkıda bulunabiliriz.
 
Oyunun kariyer modu aslında yeni bir güncellemeyle oyuna dahil edildi. İlk etapta bu modun eksik olduğu söylenebilir. Daha sonrasında ise bu kariyer modu ile beraber dilediğinizi gerçekleştirebilir ve kariyer basamaklarını yukarılara çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda burada otobüsünüzü sağa sola çarpmamanız gerekir ve yaptığınız hamlelerle beraber zarar vermeniz halinde belli bir miktar ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Çok sayıda yeni görevle beraber yer alabildiğiniz bu yapım, otobüs kullanmayı sevenler için gayet güzel bir deneyim sunuyor ve muhakkak denenmesi gereken oyunlar arasında bulunuyor. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi otobüs durakları yer alıyor. Bu otobüs duraklarından dilediğiniz şekilde yolcuları alıp bindirebilir veya bindirdiğiniz yolcuları istediğiniz durakta indirebilirsiniz. Farklı otobüs modellerine oyunun en başından itibaren seçebilir ve ona göre bir ilerleyiş sergileyebilirsiniz. Ancak ilerleyen süreçte elbette bu otobüs sistemlerini değiştirmeniz de mümkün. Dolayısıyla burada yer aldığınız üzere önce istediğiniz otobüste ve renkte beraber ilerlemenizi sağlayabilirsiniz ve böylece görevleri yerine getirerek daha fazla paranın sahibi olabiliyorsunuz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda güzel bir simülasyon unsuru ile beraber otobüs deneyimi bizlere sunuluyor. Bu unsurlarla yer aldığımız süre boyunca otobüste istediğimiz şekilde duraklara doğru ilerleyebiliyor ve bu duraklarda yolcu alıp yolcu bindirebiliyoruz. Diğer taraftan oyun içerisinde bu yolcuları indirdiğimiz takdirde elbette doğrudan paraları kazanabilir ve böylece hem kendi şirketimize yarar sağlayabiliyor hem de görevleri yerine getirmiş oluyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir, bir şans verebilirsiniz. Elbette oyun şu anda Prime Gaming kapsamında tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor ve oyunu denemenizde fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
amazon amazon prime servis
The Sims 5'in Oyun Haritası Sızdırıldı! CD Projekt Ekibinin Artık Çoğu The Witcher 4 Üzerinde Çalışıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Amazon Prime Gaming
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız