Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Awesomenauts: Karakterler, İpuçları ve Taktikler

 
 
Ronimo Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından 1 Ağustos 2012'de yayınlanan 2D grafikli çok oyunculu Moba oyunu Awesomenauts'ın incelemesini yazdım. Bu yazımda karakterlerin detaylarından, taktiklerden ve ipuçlardan bahsettim. Şimdi gelelim bu oyunda hangi karakterlerin yer aldığına ve bu karakterlerin temel özelliklerine:
 
İncelemesine bakmak isterseniz:
 
 
Admiral Swiggins
 
 
 
Iİk olarak Admiral Swiggins adlı karakter ile başlamak istiyorum. Bu karakter kendisini Kaptan olarak lanse ediyor ve kullanması zor karakterlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde yakın dövüş saldırısına sahip olan bu hero elinde tuttuğu kanca sayesinde uzaktaki rakibine bir anda yaklaşabiliyor ve onu bağlayabiliyor yani kancalayabiliyor.
 
Oyunda yer alan bu karakter birebir dövüşlerde çok güçlü konumda. Yukarıda da bahsettiğim gibi kullanması zor ve alışmanız biraz vakit alabilir ancak takıma uyum konusunda çok iyi işler başarıyor. Yetenekleri arasında sersemletme, kör, kalkan, bağlama (kancalama) yeteneği, hasar arttırma yeteneği ve yavaşlatma yeteneği yer alıyor.
 
Karakter elinde bir çapa tutuyor ve bu çapa sayesinde uzaktaki rakiplere bir anda yaklaşarak onları bağlayabiliyor. Tabii ki bu çapanın belli bir süresi ve canı bulunuyor. Sonsuza dek bağlayamıyorsunuz. Rakip bu çapayı kırabiliyor, kıramasa bile süresi bittikten sonra otomatik olarak kurtuluyor. Swiggs bu çapayı kullandıktan sonra eğer kırılmadıysa ve çapaya yakın bir konumda ise tekrardan eline alabiliyor. Kırılsa bile belli bir süreden sonra geri alabiliyorsunuz.
 
Bu çapa ile sadece yakın saldırı yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra çapayı fırlatarak elinize menzilli bir saldırı stili geliyor. Buna da mürekkep saldırısı deniyor. Çapa olmadığı zaman bu mürekkep saldırısıyla düşmanlara belli bir mesafeden hasar verebiliyorsunuz. Yani kullanabileceğiniz hem yakın menzilli hem de uzak menzilli bir saldırı çeşidi bulunuyor. Ancak uzak menzilli saldırısı çok da etkili değil çünkü sadece düz bir saldırı stiline sahip.
 
Bu karakteri vur kaç taktiğini kullanmak için de alabilirsiniz ama özellikle takım kombinasyonların da çok etkili olduğunu söylemeliyim. Bu karakter ile bağladığınız rakip oyuncunun üzerine takımınızı yönlendirebilir ve kolaylıkla alt edebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğim gibi eğer rakip oyuncu ile karşı karşıya tek başınıza kaldıysanız birebir dövüşlerde çok etkili ve güçlü bir karakter. Düz vuruşu bile çok fazla hasar verebiliyor. Dolayısıyla rakip oyuncular genellikle bu karakterden uzaklaşıyor ve kaçıyor. Karakterin toplu saldırısı bulunmadığı için takımınız ile beraber oynamanızda fayda var.
 
Anchor Hook'u kullanmadan önce iki kez düşünmeniz gerekir. Sizi rakiplerinizin hemen yanına çeken bu yetenek başınıza büyük belalar açabilir. Bu yeteneği kullanmadan önce rakiplerin toplu olarak hareket etmediği bir an kollayın. Yeteneklerinizi bekleme moduna alın ve takımızın sizi desteklemek için yakınlarda olup olmadığına bakın. Anchor Hook'u dilerseniz rakiplerin üzerine kullanabilir veya rakiplerden kaçmak için herhangi bir çıkıntıya tutunmanız için kullanabilirsiniz. Swiggins, çapayı düşürdükten sonra daha hafif ve daha hızlı hale gelir. Bu durum ona biraz ekstra hareketlilik sağlar. Eğer bir rakibin öleceğinden eminseniz veya takımız ile onu yakalamayı düşünüyorsanız yetenekleriniz kullanın. Birebirde çok etkili olan bu karakter toplu hareket edilen ortamlarda kaçmaktan başka bir şey yapamayabilir. Dolayısıyla bu durumlara dikkat etmenizi öneririm. Son olarak menzilli saldırı moduna geçmek için çapanızı yanınıza bırakabilirsiniz. Üzerinden bir kere geçtiğiniz çapayı dilediğiniz zaman tekrardan elinize alabilirsiniz. Bu da sizi ekstra avantaj sağlayabilir. Çünkü düşmanlar elinizde bu yeteneğin olmadığını görebilir ancak siz bir anda elinize çapayı çekerek gafil avlayabilirsiniz. Bu da ayrı bir taktik.
 
Arka plan hikayesine bakacak olursak:
 
Kraken gezegeni Titan'da Donanma Ailesi'nde büyüyen Charles Swiggins, 30 kardeşin en küçüğüydü. Wet Point'ten en yüksek dereceyle mezun olduktan sonra Kraliyet Filosu'ndaki ilk gemisinin Kaptanı olmak için hızla yükseldi. Bu gemiye 'Sweet Homboldt' adı verildi.
 
Korsanları bulup yenmekle görevlendirilen Swiggins, sadık bir ekiple birçok başarılı seferler yaptı. Bir gün, Homboldt, korkunç Kaptan Inkbeard tarafından yönetilen devasa Korsan Gemisi 'Colossus'a rastladı. Her iki gemiyi de yüzen enkaz yığınlarına dönüştüren şiddetli bir savaştan sonra son bir hesaplaşma için hayatta kalanlar sadece iki kaptandı. İşte her şey burada başladı.
 
Ayla
 
 
 
Diğer bir karakterimize geçelim. Bu karakterimizin adı Ayla. Ayla karakteri tatlı ve sevimli bir kız karakteri gibi gözükse de arka planda aslında korkutucu bir yansıması yer alıyor. Ayla yakın saldırı dövüş mekaniğine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda rakiplere fırlattığı bir şeker veya hasar topu bulunuyor. Bunun dışında da kendi etrafına bir çember açıyor bu çember ile beraber rakiplere hem hasar verebiliyor hem canlarını çalabiliyor hem yavaşlatabiliyor hem kendine çekebiliyor hem de yükseklere doğru uçabiliyor. Bu çember aslında onun her şeyi diyebiliriz. Çünkü elindeki şekeri attıktan sonra bu çembere açması gerekiyor ve rakiplere ekstra bir hasar vermesi gerekiyor.
 
Ayla gerçekten de güçlü bir karakter. Doğru kombinasyonu oluşturulduğu zaman ve oyun içerisinde yapacağınız güçlendirmeler ile beraber çok iyi konuma gelebiliyorsunuz.
 
Ayla karakterini kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta yer alıyor. Karakterin çember yeteneğini açtığınız zaman canınız zamanla azalıyor eğer çok uzun süre çemberi açık tutarsanız bu sizin ölümüzle sonuçlanır. Bu duruma dikkat etmeniz ve canınızın durumuna göre bu yeteneği kullanmanız gerekir. Oyun için güçlendirmeler ile bu çemberin size verdiği hasarı azaltabiliyor ve mevcut canınızı daha da arttırabiliyorsunuz.
 
Ayla karakteri hem birebir dövüşlerde hem de toplu dövüşlerde çok etkili. Yani korkusuzca bu karakteri oynayabilirsiniz. Rakiplerinize vereceğiniz yavaşlıkla beraber üzerlerine çemberinizi açabilir ve rakibinizin canını emebilirsiniz. Çember yakınında bulunan tüm düşmanlara hasar verir ve bir yandan da sizin canınızı emer.  
 
Ayla'nın tabi bir de düz saldırısı bulunuyor. Düz saldırı ile beraber zincir sallıyor ve her vuruşta sağlık kazanabiliyorsunuz. Marketteki güçlendirmelerle beraber Ayla karakteri durdurulamaz bir hero'ya dönüşebiliyor. Dolayısıyla eğer rakipte bu karakter varsa oyunun başından öne geçmeniz gerekiyor ve fırsat tanımamanız gerekiyor. Eğer rakip size üstünlük kurarsa Ayla'dan çok çekeceğiniz var demektir. Bu duruma dikkat edin ve rakibin oyunu domine etmesine izin vermeyin.
 
Son olarak Ayla karakteri çok kolay can doldurabilen ve tazeleyebilen bir karakter. Yani oyun içerisinde yer alan can küplerinden ziyade herhangi bir bota vurarak da canını kolayca doldurabiliyor. Her hamlesinde aslında can tazeleyebilme yeteneğine sahip.  
 
Birkaç taktik:
 
Ayla'yı marketlerdeki yükseltmeler ile daha güçlü hale getirebilirsiniz. Botlar, zıplama yüksekliğinin yanı sıra hareket hızını da artıracak ve Ayla'nın daha önce çok yüksek olan bazı platformlara tek bir zıplamada ulaşmasını sağlayacak. Ayla'nın sağlığı düştükçe yukarıda bahsettiğim çember hasarı daha da güçlenir. Çember yeteneğini kullanmadan önce sağlığınız düşük olduğunda sizi tuzağa düşürmeye çalışabilecek düşmanlara karşı dikkatli olun.
 
Evil Eye adlı yeteneğin (fırlattığınız ve hasar verdiğiniz hasar topu) çok yönlülüğü vardır: Yavaşlatma etkisini, düşmanları tuzağa düşürmek için kullanabilir veya bir savaştan sonra genellikle sağlığınız düşük olduğunda bitirici atış olarak kullanabilirsiniz. Çember yeteneğini kullanarak kendinizi öldürmeniz mümkün. Bu yüzden dikkatli olun ve sağlık çubuğuna dikkat edin.
 
Ayla kurnaz küçük bir kızdır. Psikokinetik güçleri ile tanınan Sadak adlı eski bir türe sahip olarak karşımıza çıkıyor. Ailesi büyük Sevenelevian Savaşları sırasında öldürüldü ve ardından bir uzaylı ailesi tarafından evlat edinildi. Ancak evin etrafında şüpheli şeyler olmaya başlayınca çift korkuya kapıldı: Duvardaki şeytani çizimler ve geceleri garip sesler ilgi çekmeye başladı. Aile sonunda Ayla'nın Psikokinetik güçlerini ve kara mizah anlayışını anladı ve onu Sunny Sosyal Uyum Okulu'na teslim ettiler. Ancak okulda da ortalığı birbirine kattı.
 
Chucho Krokk
 
 
 
Menzilli bir karakter olarak karşımıza çıkan Chucho Krokk, mafyavari bir tipi ile karşımıza çıkıyor. Oyunda bu karakterimizin menzilli saldırısı bulunuyor ve uzaktan düşmanlara hasar verebiliyor. Temel saldırıları arasında ikili silah kullanımı bulunuyor. Bunun yanı sıra bu karakter aracına atlayabiliyor ve yapışkan bombayı rakiiplerin üzerine yapıştırabiliyor.Yapışkan bomba saatli bomba gibi işliyor yani belli bir süre sonra patlayarak hasar veriyor. Yapışkan bombayı rakiplerin tam üzerine denk getirmeniz gerekiyor. Dolayısıyla üzerine yapışması için bu hamlenin yapılması lazım yoksa ortada öylece kalabiliyor ve rakipler bu bombadan kaçabiliyor.
 
Oyunda aracı olan tek karakterimiz bu. Aracına istediği gibi atlayabiliyor, istediği yere gidebiliyor yani haritanın her bölgesine yükselebiliyor ve çıkabiliyor. Dolayısıyla bu avantajından dolayı her haritada oldukça tercih edilen bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Bu karakteri kullanırken aracınızdan indiğiniz zaman aracınız otomatik olarak yakındaki bir rakibe veya bota kitleniyor ve hasar verebiliyor. Yani hem siz hem de aracınız güzel bir ikili olabiliyorsunuz. Böylece daha fazla hasar verebiliyorsunuz.
 
Aracınızın düz standart saldırısından ziyade araca bindikten sonra rakiplere turbo motoruyla da hasar verebiliyorsunuz. Bunun için aracı nitro modundayken arka kısmını yani egzoz kısmını rakiplerin üzerine getirmeniz gerekiyor ve böylece nitro hasarı veriyorsunuz. Bu nitro hasarı rakiplerin canını zamanla azaltıyor, tabii belli bir kısma kadar. Eğer rakiplerin canı az ise bu hamleye gerçekleştirirsiniz rakipleri alt etmiş olursunuz.
 
Aracın nitro saldırısından hariç bindikten sonra düz saldırısı da gerçekleştirilebiliyor. Yani araca atladıktan sonra yine normal bir şekilde hareket ederken rakiplere hasar verdiğiniz şekilde araçtan da ateş edebiliyorsunuz. Araç üzerinde rahatlıkla hareket edebiliyor ve hızlı bir şekilde zamanla dolan nitro becerisini kullanabiliyorsunuz.
 
Yapışkan bomba saldırısına çeşitli şekillerde geliştirme yapılabiliyor. En çok yapılan geliştirmeler arasında (marketten alacağınız yükseltmeler) yapışkan bomba hasarını arttırma, yapıştıktan sonra rakipleri yavaşlatma ve ilk hasar verildikten sonra ikinci bir bombanın rakibe yapışması yer alıyor. Bunlar dışında da yine yapışkan bomba alanını genişletme ve daha fazla seçenek var fakat marketten her bir temel yeteneğinizin için üç geliştirme alabiliyorsunuz.
Bu karakter oyun içerisinde sıkça karşınıza çıkacak olan bir hero. Bu karakteri oynamak size ilk etapta zor gelebilir ancak alıştığınız zaman çok hızlı ve seri bir karakter olduğunu göreceksiniz. Oyunda elinizin altında aracınız bulunuyor. Bu araç ile zaten haritanın her bir bölgesine kolayca erişebiliyorsunuz. Aracınızı yanına ikili olarak alabiliyor yani sizin silah dostunuz oluyor. Dolayısıyla birçok avantajından dolayı bu karakter tercih ediliyor ve meta içerisinde yer alıyor diyebilirim.
 
Oyun içerisinde pay to win sistemi yere almıyor. Dolayısıyla rahatlıkla oynayabilirsiniz. Sadece dediğim gibi farklı karakterleri kullanmak istiyorsanız çeşitli paketler mevcut. Ancak bu paketleri de almanız gerekmiyor. Eğer oyunu uzun süre oynamak istiyorsanız açılmayan karakterleri de zaten zamanla açabiliyorsunuz. Bu ek paketler sadece belirli karakterlere daha önce ulaşmak için kullanılabiliyor. Yani oyun içerisinde daha fazla hasar verme veya diğer türlü pay to win sistemi olarak kullanılmıyor.
 
Clunk
 
 
 
Oyunda uzak durmanız gereken tank karakterlerden bir tanesi olan Clunk, Yine en çok kullanılan karakterler arasında yer alıyor. Karakterin temel becerileri arasında ısırma becerisi buna yakalama becerisiyle diyebiliriz, patlama becerisi ve düz ateş etme becerisi yer alıyor. Isırma ve patlama becerisine oyun içerisinde inanılmaz yükseltmeler yapılarak düşmanlara korku salabiliyorsunuz. Örneğin ısırma becerisine sersemletme yükseltmesi ekleyerek oyundaki düşmanları birkaç saniyeiliğine sersemletebilir, bu sayede olduğu yerde kalan rakiplere standart saldırı uygulayabilirsiniz. Bunun dışında eğer ısırma becerisini patlama ile beraber yaparsanız çok iyi bir kombinasyon oluşturursunuz. Yani rakibinizi gördünüz öncelikle patlama becerisini açtınız daha sonra ısırma becerisi ile düşmanları sersemlettiniz ve olduğu gibi kalan rakipler hem ısırma becerinizden hasar yiyecek hem de patlama hasarı yiyecek (patlama hasarı birkaç saniye içinde gerçekleşiyor hemen işlemiyor). İkisini denk getirerek çok iyi bir hasar verebilirsiniz. Bu iki beceri aynı anda kullanıldı mı zaten rakiplerin ortadan kaldırılması ile sonuçlanıyor. Ancak patlama hasarı kendinize de zarar veriyor. Kendinize verilen bu hasarı yükseltmeler ile azaltabilirsiniz.
 
Bu karakterin ısırma becerisi düşmanlardan can çalabiliyor. Bu can çalma boyutunu yükseltmeler ile beraber arttırabiliyorsunuz. Oyundaki bu karakterimiz robot bir hero olarak karşımıza çıkıyor ve çok fazla canı bulunuyor. Tank karakteri olarak karşımıza çıkan bu hero oldukça sık kullanılan bir karakter ancak kullanması biraz yoruyor diyebilirim. Çünkü yavaş  hareket ettiğinden dolayı bu karakteri kullanmak biraz güç..Ancak zamanla alıştıktan sonra bu karakterden belki de vazgeçemeyeceksiniz. Ben bu karakteri bir iki defadan fazla oynayamıyorum. Çünkü oyunda sürekli olarak zıplama tuşuna basmanız gerekiyor. Karakter o kadar yavaş hareket ediyor ki oyunda sadece zıplama tuşu ile haşır neşir oluyorsunuz. Sürekli olarak bastığınız bu tuşta bir yerden sonra parmağınızı ağrıtıyor. Dolayısıyla ben pek fazla bu karakteri kullanamıyorum.
 
Coco Nebulon
 
 
Coco karakteri oyun içerisinde az kullanılan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Coco yakın saldırısı ile biliniyor ve temel beceriler arasında yakın saldırı, belli bir menzile kadar gidebilen enerji Küresi saldırısı ve ayaklarının altında bulunan kaykayın özel becerisi yer alıyor. Öncelikle temel saldırısından bahsedelim: Temel saldırısı avucunu rakiplere göstermek suretiyle yakından ve sürekli olarak hasar verme üzerine kurulu. Enerji Küresi saldırısı büyük bir enerji topu yollar ve bu topu dilediğiniz yerde patlatabilme şansınız bulunur ancak tabii ki bunun da bir menzilli yer alıyor.  3. ve son temel saldırısı arasında ise kaykay becerisi bulunuyor. Kaykayın belirli aralıklarla kullanabileceğiniz bir yeteneği bulunuyor. Bu yeteneği kullandığınız zaman rakiplerinizi yavaşlatabiliyor ve hasar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla sizi takip etmeleri zorlaşıyor, hatta peşinizi bırakabiliyorlar.
 
Oyun içerisinde yine kullanması zor karakterlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü yakın saldırısından dolayı çok tercih edilmeyen bir karakter.daha çok kullanan oyuncular bu sebepten dolayı kullanıyor. Oyundaki enerji Küresi saldırısını çok iyi kullanırsanız rakiplerinizi kendinize doğru çekebilir. Hatta kendi kulenize doğru ittirebilirsiniz. Yani bu enerji küresinin aslında sektirme kuvveti bulunuyor. Böylece rakibi geri ittirebiliyorsunuz, kendinize doğru çekebiliyorsunuz ve üzerine hasar veriyorsunuz. Bunu aynı şekilde botlara da uygulayabilirsiniz.
 
Yine oyun içerisinde bu karakteri çeşitli yükseltmeler yapabiliyorsunuz. Yükseltme yaparak ekstra hasar verebiliyor, rakipleri yavaşlatabiliyor, rakiplerin canlarını çalabiliyor, etki alanınızı genişletebiliyor ve geri ittirme kuvvetinizi arttırabiliyorsunuz.
 
Bu karakter yine yukarıda da bahsettiğim gibi sıkça karşımıza çıkmayan bir karakter. Dolayısıyla oyun içerisinde meta döngüsünde yer almayan bir karakter diyebiliriz. Ancak bazı kombinasyonlarda çok etkili olduğunu görebiliyoruz. Oyun içerisinde çok fazla oyuncu bulunmadığından bu karakteri de çok az sıklıkla göreceksiniz. Eğer siz de bu karakteri kullanmak ve denemek istiyorsanız öncelikle biraz alıştırma yapmalısınız. Çünkü enerji Küresi sizin için çok önemli bir beceri olacak. Bu kürenin gideceği yeri ve patlayacağı zamanı çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Üstelik bu karakter birebir mücadelelerde çok fazla etkili olan bir karakter değil. Daha çok takım odaklı bir yapı sergiliyor. Eğer takımınız bu kombinasyona uygunsa bu karakteri de alabilir ve deneyebilirsiniz.
 
Son olarak şunları söyleyebilirim: bu karakter 23 Temmuz 2012 tarihinde eklenmiş durumda. Rakiplerini alt etmek için psişik güçlerini kullanır.
 
Commander Rocket
 
 
 
Çok seri ve hızlı bir karakter olan Commander Rocket, roketleri ile nam salmış bir hero.  oyun içerisinde çok fazla olmasa da yine de meta içerisinde yer alan bir karakter diyebilirim.  Temel becerileri arasında omzunun üstünde tuttuğu savaş aleti ile düz mermi saldırısı, belirli aralıklarla rakiplerin üzerinde fırlattığı bir roket saldırısı ve bunun yanı sıra lazer saldırısı bulunuyor.
 
Bu karakteri ilk çıktığı zaman oynadım ve inanılmaz derecede güçlüydü hiçbir maçı neredeyse kaçırmıyordum ve en az 10 kill ile oyunu bitiriyordum. Daha sonra bu karaktere nerf geldi ve gücü bir hayli azaltıldı. Çıktığı dönemler her takımda en az 1 tane bu karakterden yer alıyordu. Ancak şimdi çok fazla karşımda çıkmıyor ama yine de kullanılan bir karakter.
 
Bu karakterin temel yani düz saldırısında standart ateş etme mekaniği yer alıyor. Eğer ateş tuşuna basılı tutarsanız birer tane mermi yolluyor. Eğer belirli aralıklarla ateş ederseniz 3 adet mermi atıyor.  Bu ateş etme becerisi bu karakterin en temel saldırısı olarak karşımıza çıkıyor.
İkinci saldırısı roket saldırısı: Bu roket belirli aralıklarla rakiplerin üzerine atılabiliyor. Roket atarken geriye tepme olayı da mevcut. Dolayısıyla hem rakiplere hasar vermek hem de rakiplerden uzaklaşmak için bu roket oldukça iş görüyor. Böylece rakiplerden kaçabiliyorsunuz.
Üçüncü yani son becerisi arasında lazer saldırısı diğer bir deyişle lazer tuzağı yer alıyor. Bu lazer belirli bir noktaya atılıyor ve çember şeklinde dönmeye başlıyor. Üzerine veya yakınına gelen rakipler veya botlar bu lazerden etkileniyor ve zarar görüyor. Eğer çok fazla lazere maruz kalırsanız ölüyorsunuz.
 
Bu üç beceriye oyun içerisinde bana üstünüzde yer alan marketten geliştirebiliyorsunuz. En çok kullanılan yükseltmeler arasında şunlar yer alıyor:  ilk olarak standart ateş etme becerisinden bahsedelim:  En fazla üç adet mermi atma hakkınız bulunuyor demiştik. Yükseltmeler ile beraber bu altıya çıkabiliyor. Bu yükseltmeyi aldıktan sonra mermi hasarını arttırma yükseltmesi alınıyor ve bunun yanı sıra dolum hızını da arttırma yükseltmesini alabilirsiniz. Zaten ara ara bahsettiğim gibi bir beceriye sadece üç adet yükseltme alıyorsunuz. Bu yukarıda saydığım yükseltmeler gayet işinizi görür.
 
Roket becerisine gelelim. Roket becerisinde en çok alınan yükseltmeler arasında şunlar yer alıyor:  Roketin verdiği hasar arttırma,  bir roket attıktan sonra başka bir roketi çok kısa bir sürede kullanma ( Yani çift roket kullanma diyebiliriz ancak tabii ki hasar ikiye bölünüyor) ve roket attıktan sonra belirli bir süre arkasında roketin hasar vereceği izler bırakma.
 
Son becerimiz arasında lazer tuzağı yer alıyor. Lazer tuzağında kullanabileceğiniz en çok  alınan yükseltmeler arasında şunlar yer alıyor: Lazer tuzağının hasarını arttırma,  rakiplere yavaşlatma verme ve lazer tuzağına  kıvılcımlar ekleme. Bu kıvılcımlar lazer tuzağını açtığın zaman etrafa saçılıyor. Eğer yakında bir rakip varsa onu çok yavaş da olsa takip ediyor ve üzerine geliyor. Bu da ekstradan rakiplere hasar veriyor.
 
Karakteri genel olarak bakacak olursak karakterimizin canı çok az bu karakter ile vur kaç taktiği yapabilirsiniz. Karakterin yakalanması gerçekten zor çünkü hem boyutu küçük hem de zıpır olduğu için oldukça hızlı hareket ediyor. Rakiplere bu karakter ile zor anlar yaşatabilirsiniz. Ancak dediğim gibi karakterin canı çok az olduğu için bir kere yakalandığınız zaman ölümle sonuçlanabilir.
 
Bu karakter 16 Ağustos 2017 tarihinde oyuna eklenmiş durumda. Oyunda bu karakter ile rakiplerinizi sinir edebilir ve canı az kalmış düşmanları kolayca avlayabilirsiniz. Kullandığınız roket ile kendinizi ittirebilir, rakiplere yaklaşabilir veya rakiplerden uzaklaşabilirsiniz yani kaçabilirsiniz. Çok işlevsel ve çok çevik olan bu karakteri kullanmanızı ben tavsiye ediyorum.
 
Derpl Zork
 
 
 
Derpl Zork karakteri yine tank karakterler arasında yer alıyor. En çok kullanılan herolar arasında bulunuyor. Çok tercih edilen bu karakterin temel saldırısı bir kedi fırlatmak. Düz saldırısıyla fırlattığı kediler ile rakiplere ve botlara hasar verebiliyorsunuz. Düz saldırısı bile yüksek hasarlar verebiliyor. Özellikle marketten yapacağınız yükseltmeler ile bu hasar iki katına çıkıyor ve daha büyük kediler - daha uzağı giden kediler yollayabiliyor ve rakipleri gerçekten de hem rahatsız edebiliyor hem de alt edebiliyorsunuz.
 
Derpl Zork karakterinin ikinci becerisi arasında haritanın herhangi bir yerine bırakacağı tuzak yer alıyor. Tuzağı bıraktığınız yere rakipler temas ederse bir süreliğine olduğu yerde kalıyor ve kıpırdayamıyor. Ateş edebiliyorlar ancak hiçbir yere kımıldayamıyor. Dolayısıyla hiçbir yere ilerleyemeyen bir rakip tamamen size av oluyor diyebilirim. Takımınızla beraber o rakibin üzerine çullanma vakti. Trap becerisini üçüncü beceri ile birleştirirseniz mükemmel bir kombinasyon oluşturursunuz. Şimdi geçelim üçüncü beceriye.
 
Derpl Zork'un üçüncü ve son becerisi arasında tıpkı sahip olduğunuz kuleler gibi tarat şekline bürünmesi yer alıyor. Bu üçüncü beceriye kuşatma modu da deniyor. Bu moda geçiş yaptıktan sonra Derpl Zork, olduğu yere çöker ve taret misali yerleşir ve etrafa ateş etmeye başlarsınız. Yukarıda da bahsettiğim gibi tuzağa yakalanan rakipler kuşatma moduyla beraber kolay bir av oluyor. Üstelik bu kuşatma modunun bir avantajı daha var: Füze yollamak. Evet yanlış duymadınız. Belli bir etki alanı olan kocaman bir füze yollayabiliyorsunuz ve bu rakibe değdiği zaman inanılmaz hasarlar veriyor. Ancak bu füzeyi sadece taret modunda atabiliyorsunuz. Derpl Zork'un canı oldukça fazla olduğu için karşı taretlere ve rakiplere karşı büyük mücadeleler veriyor ve tek başına ordu gibi savaşabiliyor.
 
Derpl Zork karakteri özellikle bir takımda olmazsa olmazlardan biri: Bana göre tabi. Çünkü inanılmaz derecede karşı rakibi oyundan düşüren ve sinir eden bir karakter. Özellikle trap yeteneği rakipleri deli etmekten başka bir şey yapmıyor. Çünkü trap'e yakalandınız ve öylece kalıyorsunuz birkaç saniye hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bu süreçte makineli tüfek moduna giren Derpl Zork üzerinize mermiler yağdırıyor. Siz de o mermileri sindirmekten başka bir şey yapamıyorsunuz. Üstelik Derpl Zork olan bir takımda bu karakterin etrafında sürekli olarak takım arkadaşları yer alıyor. Eğer Derpl Zork'u iyi oynayan bir oyuncu görürseniz bunu fark etmiş olacaksınız. Çünkü takımın ağır başı o. Dolayısıyla rakip takımın tamamı Derpl Zork etrafında dönüyor. Özellikle Derpl Zork karakterinin yanına bir de can veren bir karakter alırsanız rakipleriniz şimdiden korksun diyebilirim. Bu kombinasyon mükemmel bir oluşum.
 
Derpl Zork'un hem canı fazla hem hasarı yüksek, hem kendine ait yükseltebileceğiniz kalkanı mevcut ve füzesi var. Bunlar bu karakteri mükemmel hale getiren unsurlardan. Ancak tank karakter olduğu için elbette yavaş hareket ediyor. Eksi yanı olarak bunu sayabilirim. Onun dışında bence inanılmaz bir karakter. Takımınızda Derpl Zork varsa kesinlikle onun yanından ayrılmayın ve korkmayın. Rakiplerin başını ne kadar erken ezerseniz o kadar kolay oyunu domine edersiniz.  
 
Bu karakter hakkında birkaç ipucu da vereyim. Karakteri oynarken Kuşatma Modundayken bile platformlardan aşağı inmeniz mümkün olacak. Dolayısıyla haritanın en altına inmek için kuşatma modundan çıkmanız gerek yok. Bunun dışında zıplama tuşuna basılı tutmak yerine yavaşça dokunmak, Derpl'in daha uzun bir süre havada kalmasını sağlayacak. En önemli ve rakipleri sinir eden hatta kill almanızı sağlayan taktiğe gelelim: Tuzaklarınızı düşmanlarınızın yollarını engellemek veya onların geçebilecekleri zıplama alanlarına (saklanma alanları gibi) yerleştirin. Kısacası rakiplerin koşu yoluna koyduğunuz bu tuzaklar ile onları avlamak çok kolay olacak. Tuzaklarınızı yükseğe yerleştirmek de yararlıdır çünkü Raelynn veya Rocco gibi rakipler bu tuzaklara yakalanabilir.
 
Peki tuzaklara yakalanan rakiplere ne yapmak gerek (yukarıda bahsettim ama yine de üstünden geçeyim): Tuzaklarınızın yakınında kalmak genellikle her zaman işinize yarar. Eğer bir rakip bunlardan birine yakalanırsa, Kuşatma moduna geçin ve büyük oranda hasar için mermilerinizi ateşleyin hatta yakalanan rakibe bir füze yollayın. Bu kombinasyon rakibi tamamen ortadan kaldıracak.
 
Derpl Zork aslında Zork Endüstrileri Başkanı Blabl Zork'un yeğeni olarak karşımıza çıkıyor. Derpl Zork, amcasının iş zekasından yoksun bir karakter. Aslında herhangi bir zekası yok da diyebiliriz. Resmi galaksi IQ testinde IQ'sunu plankton seviyesinin altında tutmayı başaran karakterlerden biri (zaten oyun içi konuşmalarından ne kadar saçma ve dalga geçer gibi konuştuğunu anlayabilirsiniz. Bir yandan endüstri bu konuşmaları tercüme ediyor diyebilirim). Ancak tüm bunlara rağmen yine de Derpl, Blabl'ın galaksiyi kapsayan iş imparatorluğunun görünen varisi.
 
Dizzy
 
 
 
Dizzy karakteri oyundaki en hızlı ve seri karakterlerden biri. Oyunda bundan hızlısını bulamazsınız. Sürekli olarak oradan oraya dash atan bu karakteri yakalamak gerçekten de büyük mesele. Bu karakter takım olayına pek dikkat etmez kendi başına hareket eder ve tam bir kill avcısıdır. Bu karakteri sağlam oynayan oyuncu denk gelirse gerçekten başınıza dert açacak bu yüzden aynı takıma düşmek için dua etmeniz gerekir..
 
Dizzy karakteri temelde üç beceriye sahip olarak karşımıza çıkıyor ve elinde bir tabancası yer alıyor. İlk saldırısı baloncuk atma. Düz saldırı şeklinde olan bu saldırı rakiplere baloncuklar atarak hasar verme üzerine kurulu. Bu düz saldırınızı istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz ve marketten alacağınız yükseltmeler ile hem hasarını hem de boyutunu büyütebiliyorsunuz. Hatta alacağınız yükseltmeler ile bir süre baloncuğun alanda kalmasını sağlayabilirsiniz ve üzerine değen rakiplerin hasar görmesini sağlayabilirsiniz.
 
İkinci saldırısı ise dash saldırısı. Dash saldırısı oradan oraya hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlar. Bu sayede tutulamaz ve durdurulamaz bir hal alır. Temelde üç adet aynı anda dash atma yeteneğiniz yer alıyor. Bu sayıyı ve dolum süresini yükseltmeler ile geliştirebilir ve arttırabilirsiniz. Dash saldırısını rakiplerden kaçmak için ya da canı az kalan rakipleri yakalamak için kullanabilirsiniz. Dash atmak rakiplere çok fazla hasar vermeyebilir ancak üç dashi kombine ederek rakipleri afallatabilirsiniz.
 
Dizzy karakterinin üçüncü saldırısı belirli bir süre patlayan klon saldırısı. Bu klon saldırısını kullandığınız zaman bir çember belirir ve bu çember belli bir süre sonra patlar. Çemberin içerisinde kalan rakipler veya botlar hasar görür. Dolayısıyla klon saldırısını açtığınız zaman rakiplerin sağa sola kaçıştığını göreceksiniz. Klon saldırısını dash ile kombine edebilirsiniz. Rakiplerin üzerine hızlı bir dash atarak koşu yollarına yani kaçış yollarına bırakacağınız bir klon saldırısı onları alt etmenizi sağlayacak. Bu karakteri kullanması temelinde kolay ama ustalaşması zor diyebilirim. Çünkü kullanacağınız klon saldırısında başarıya ulaşmak için minimapi kullanmak, rakiplerin hamle yapacağı alanları belirlemek ve ona göre plan yapmanız gerekecek. Dolayısıyla bu sizin bir süre oyunu oynamanızdan ve karakteri kullanmanızdan sonra gerçekleşecek bir olay.
 
Dizzy karakterini kullanmanızı tavsiye ediyorum. Hem kullanması zevkli bir karakter hem de takımla pek işiniz olmuyor. Bu kendi başınıza düşmanların üzerine atılabileceğiniz ve vur kaç yapabileceğiniz bir karakter diyebilirim. Dolayısıyla takım ile pek aranızın iyi olmasına gerek yok. Onlara yol açsanız yeterli.
 
Bu karakterin canı oldukça az ancak yakalanması bir hayli zor. Canınızın az olması evet bir dezavantaj ancak çok seri olduğunuz için kolayca kaçma şansınız yüksek. Hele ki oyunun başlarında oyunu domine ettiğiniz maçlarda Dizzy karakteri gerçekten de içindeki canavarı çıkartacağınız bir hero.
 
Karakter için sizlere birkaç ipucu ve taktik verecek olursam: Savaşa hızla girip çıkmak ve düşmanları kovalamak ve kaçmak için Multi Dash'inizi kullanabilirsiniz. Froggy G ile karşılaştırıldığında Dizzy'nin dashleri daha kısadır. Froggy G gibi kullanacağınız dashler rakipleri sersemletmez. Bu yüzden dashleri kullanırken ekstra özen göstermeniz gerekir. Savaş alanında daha hareketli olmanız gerektiğini düşünüyorsanız, "Ribbit Ribbit Real Good" , Backstage Pass ve Walkbot Pro gibi yükseltmelerin tümü bunu başarmanıza yardımcı olabilir. Patlayıcı klonu tam olarak bulunduğunuz yerde ortaya çıkar. Bu klonu bir düşmanın yakınına bırakmanız veya kaçış yollarını engellemek için kullanmanız gerekir. Yani rakiplerinizin nereye gideceğini tahmin etmeye çalışın ve yollarına bir klon koyun.
 
Aqua-fu'daki ustalığını kullanan Dizzy, Scarg hapishane gardiyanlarını su klonlarıyla kandırdı ve ekibiyle birlikte kaçtı. Buradan kaçtıktan sonra ailesini ziyaret etme ve şarkı söyleme kariyerini yeniden canlandırma planıyla ana gezegeni Ribbit IV'e geri döndü.
 
Dizzy, iki su klonuyla Dizzies adlı kendi kız grubunu kurmaya karar verdi. Kısa sürede Evrensel Müzik Listelerini fethetti ve tüm Galaksi'yi turladı. Patlayıcı performansları nedeniyle bazı konser salonu sahiplerini de kızdırdı. Dizzy karakteri 14 Haziran 2017'de oyuna dahil edildi.
 
Froggy G
 
 
 
Froggy G karakteri en çok kullanılan bir hero olarak karşımıza çıkıyor. Froggy G karakterinin temel becerileri gerçekten de durdurulamaz bir ölçüde ve karşı rakip üzerinde hakimiyet kurmaya yarayacak yeteneklere sahip. Froggy G karakterini hemen hemen her maçta görmeniz mümkün ve kullanması oldukça basit bir karakterdir. Dolayısıyla size şimdiden kullanmanızı tavsiye ediyorum. Tabi daha önce denemeyenler için...
 
Froggy G karakterinin diğer herolarda olduğu gibi üç temel yeteneği var. Klasik düz ateş etme becerisi ile rakiplere hasar verebilirsiniz. Elindeki su tabancası ile rakipleri rahatsız edebilir ve düz atışlar yapabilirsiniz. Bu düz atışların hasarını ve miktarını marketten yükseltme şansınız yer alıyor. Dilediğiniz gibi yükseltme yapabilir ve rakipleri avlayabilirsin.
 
Düz atış dışında Froggy G karakterinin dash yeteneği yer alıyor. Bu yeteneği kullandığınız zaman hiçbir vuruş ve hasar size işlemez hatta rakiplerin ve botların içinden geçersiniz. Bir nevi o yetenek kullanımı süresince hasar yemezsiniz ve dokunulamaz olursunuz. Bu yetenek rakipleri bir süre sersemletir ve bir hamle yapmasına engel olur. Bu dash yeteneği rakiplerin korkulu rüyasıdır ve Froggy G tek başına boş bulduğu rakipleri kolayca bu yeteneği aracılığıyla avlayabilir. Eğer siz de takım haricinde bireysel olarak ön plana çıkmak ve bol kill almak istiyorsanız Froggy G karakteri tam size göre diyebilirim.
 
Üçüncü ve son yeteneği kasırga. Kasırga yeteneği Froggy G'nin kendi etrafında dönüşüyle gerçekleşir. Değdiği her rakibe ve bota hasar verir. Bu tabi birkaç saniye sürer ve bu esnada eğer yükseltme yapılmamışsa hasar görebilir. Dolayısıyla bu yetenek dash yeteneğinin yani sersemletme yeteneğinin hemen ardından kullanılır. Dash attığınız bir rakip afallar ve ardından kasırga ile rakibe büyük hasarlar verebilir ve onları alt edebilirsin. Beceriler arasında gerçekten de bağlantı bulunuyor. Eğer bu kombinasyonu doğru bir şekilde yaparsanız her zaman önde olursunuz.
 
Froggy G ile vereceğim birkaç taktik var. Öncelikle yani dash yeteneğinden önce kasırga yeteneğine hız satın alın ve rakiplerin içerisine kasırganız ile giriş yapın. Rakiplere belli bir hasar verdikten sonra dash yeteneği ile içlerinden kaçıp gidin. Bu iki seçenek hem onların canını azaltacak hem de canları az olan rakibi avlayabileceksiniz. Dolayısıyla bu taktik çok kullanılan bir taktik. Eğer üzerinize kasırga yeteneğiyle döne döne korkusuzca gelen bir Froggy G görürseniz bilin ki dash yeteneğini kullanmamıştır ve bu yetenek sona erdikten sonra dash ile kaçacaktır. Bu böyle aklınızda kalsın.
 
Froggy G ile her türlü durumu atlatmak ve kaçmak için yüksek hareket kabiliyetinizi kullanın ve kaçarken mümkün olduğunca birden fazla rakibe hasar vermeye çalışın. Hem dash hem de kasırga yeteneğinize yükseltmeler alın ve patlayıcı bitirişler yapın. Rakipleri böylece gafil avlayabilirsiniz. Froggy G,'nin dash saldırısı her türlü düz hasara karşı bağışıklık gösterir. Dash yeteneği hasar almadan bazı rakip yetenekler ile durdurabilir. Bir dövüşçü olarak Froggy G, bire bir dövüşte üstündür. Takımınıza bağlı kaldığınızdan ve en az bir takım üyesinin Dash'in sersemletmesinden etkilendiğinden emin olun ve hamlenizi ona göre yapın. Dolayısıyla tek başınıza yakalayacağınız rakipleri avlayabilirsiniz.
 
Karakterin özellikleri arasında Etki Alanı, Sersemletme, Kalkan, Yansıtma ve Yavaşlatma yer alıyor. Froggy G,  1 Mayıs 2012 tarihinde oyuna dahil oldu ve oyunculara sunuldu.
 
Froggy G karakteri arka planda kasabanın en kötü yerinde büyüyen, mücadele ve hapis içerisinde kalan bir hero. Kurbağa yavrusu olarak büyük bir çatışmada yer alan Froggy, suç ve hapis hayat yaşıyordu. Toad ekibiyle kanlı bir çete savaşına girdi ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza sona erdikten sonra Froggy G, gangsterlik olayına son vereceğine dair söz verdi. Bunun yerine Froggy G, büyük bir plak şirketi tarafından keşfedilmeyi umarak bir beatbox sokak dansçısı ve rapçi olarak varlığını sürdürmeye başladı. Ancak ne yazık ki, "Pond Pimpin", "Froggin' dirty" ve "Motherfrogger bounce!" parçaları pek öne çıkan yapımlar olmadı.
Bu iş tutmayınca Froggy G biraz para kazanmak için kiralık bir silahşör haline geldi. Vuruş deneyimlerini ölümcül sulu dans hareketleri ve beatbox teknikleriyle birleştiren Froggy G biraz para kazanma ümidiyle galaksiler arası savaş alanlarında geri dönüş yaptı.
 
Genji
 
 
 
Genji karakteri orta menzilli saldırı stiline sahip destek herosu olarak karşımıza çıkıyor. Genji karakteri diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel yeteneğine sahip. İlk temel saldırısı ileriye atıp geriye aldığı her iki şekilde de hasar verebildiği düz kelebek saldırısı. Düz atış şeklinde karşımıza çıkan bu yetenek ile rakipleri rahatsız edebilir ve hasar verebilirsiniz. Genji karakteri yine kullanılan karakterler arasında yer alıyor ancak son zamanlarda karşınıza nadir çıkabilir. Genji karakterinin zıplama olayı biraz zor olduğundan dolayı bazı oyuncular tarafından tercih edilmiyor. Sırtında kanatları olan Genji'nin zıplama olayı yavaş yavaş yukarı süzülme şeklinde gerçekleşiyor. Tuşa basış şeklinize göre zıplamanın boyutu azalıyor ve alçalıyor ve sürekli olarak bastığınız zaman yükselebiliyorsunuz.
 
Genji'nin yetenekleri arasında Zamanla Hasar, İyileştirme, Yavaşlatma, Kalkan ve Can Çalma yer alır. Bu karakter 28 Şubat 2013 oyuna dahil edildi ve oyunculara sunuldu.
 
Genji karakterinin ikincil saldırısı koza saldırısı. Bu koza ile birlikte rakipleri bir süre koza içerisine hapsedebilirsiniz. Tabi kozanın tam rakibin üstüne gelmesi gerekir. Yani bir nevi basket atıyor gibi düşünün. Koza ile beraber rakipler veya botlar bir süre kozaya hapis oluyor böylece hiçbir yere kaçamıyor. Bu esnada rakibin etrafını takımınız ile çevirebilirsiniz ve koza patladığı anda onu gafil avlayabilirsiniz. Tabi bu esnada takım arkadaşları yanındaysa onu koruyabilir ve kollayabilir. Dolayısıyla ortama göre siz de hareket şemanızı ve planınızı uygulayın. Koza, yere, bir hedefe çarpana veya süresi dolana kadar duvarlardan ve tavandan sekecektir. Koza saldırısını marketten güzel bir şekilde yükseltebilirsiniz. Kozaya ek takviye olarak, kozaya bir rakip yakalandığı zaman etrafa patlayıcı bir hasar verme yükseltmesini, kozaya yakalanan rakipten can çalma yükseltmesini ve kozaya yakalanan rakibin canının bir kısmını emebilme yükseltmesini satın alabilirsiniz. Bu yükseltmeler ile koza yeteneği çok güçlü hale gelebilir hem alan hasarı hem de bireysel olarak rakibi düşürmeye oynayabilirsiniz.
 
Üçüncü temel yeteneği arasında kalkan beceri yer alıyor. Bu kalkan becerisini hem kendinize hem de takımınıza uygulayabilirsiniz. Bu koruma ile beraber belli oranda hasarları azaltabilir ve ek koruma sağlayabilirsiniz. Bu koruma süresi çok uzun sürmez. Bu korumayı marketten yükseltmeler ile daha güçlü hale getirebilirsiniz. Hem takımınıza belli orada can takviyesi verebilir, hem ekstra koruma sağlayabilir hem de daha fazla hasar verebilirsiniz. Bir nevi hem kendinizi hem de takımınızı belli bir süreliğine bufflarsınız diyebilirim. Takımca ve topluca yapacağınız hamlelerde arka planda Genji karakterinin olması gerçekten de avantaj oluyor.
Ancak tek başına Genji karakteri çok bir şey ifade etmiyor. Eğer takım oyunu oynamak istiyorsanız ve buna önem veriyorsanız Genji'yi rahatlıkla kullanmanızı tavsiye edebilirim.
Genji, türünün son örneklerinden biridir. O bir Entin. Entinler, libidoları yüksek ve hiçbir sınırlama duygusu olmayan tırtılları hızla çoğaltır. Entin'in ziyaret ettiği herhangi bir gezegen, perişan hale gelir. Kıtalar boyu ekinleri yedikleri ve gece geç saatlerde yaptıkları çılgınlıklarıyla yerel halkı korkuttukları için yok edilmesi gereken bir haşere olarak görülür. Sonuç olarak, türleri yok olma eşiğinde.
 
Koza, oyundaki en çok yönlü yeteneklerden biridir. Oyun tarzınızı bulmak için farklı yükseltmelerle denemeler yapabilirsiniz. Eğer takımınızda bir Genji varsa sizi daha kolay koruyabilmesi için mümkün olduğunda birbirinize yakın olun. Daha güçlü yeteneklerinizi yukarıda da söylediğim gibi Genji'nin Kozasını kullandıktan sonrasına saklamak isteyebilirsiniz. Genji, uygun ekip koordinasyonu ile çok güçlü bir baskın aracı olabilir.
 
Genji karakterini şahsen kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ancak çok fazla yüksel hasarlar beklemeyin. Eğer takımınız uyumlu değilse bu karakterden kaçının çünkü rakipler karşısında düşük kalabilir. Bu karakteri kullanırken zıplama olayının rahatsız edici ve zor olduğunu görebilirsiniz. Belki de bir kere kullandıktan sonra bu neymiş ya diyeceksiniz ancak zaman geçtikçe bu karakteri ara ara oynayasınız gelecek. İşte böyle bir karakter.
 
Taktik ve ipuçları:
 
Zıplama düğmesine sürekli olarak basmak sizi basılı tutmaktan daha uzun süre havada tutar. Genji çeşitli rolleri üstlenebilir. Baskı kurabilir, botları püskürtebilir veya kalkanlar ve iyileştirmelerle destekleyebilir. Yani bu karakter sadece destek rolünde değil hasar verme konusunda da yükseltmelerle desteklenebilir. Bir destek karakterinin birden fazla rolü olabilir ve hasar konusunda rahatsız edici olabilir. Kozanın içindeyken rakipler her türlü dış hasara karşı savunmasız kalır. Takım arkadaşlarınızın bu bilmesi lazım. Eğer bir rakip kozanın içindeyse ve henüz çıkmadıysa hasar yemez. Ancak koza patladığı ve çıktığı zaman hasar yer. Dolayısıyla bu zamanı iyi tutturmanız lazım. Zaten kova patlamaya yakın sağa sola doğru sallanır ve patlayacağınız anlarsınız. Tam o ana kadar yüksek hasar verebileceğiniz yetenekleri elinizde tutun ve çıktığı zaman aynı anda rakibin üzerine atılın.
 
Gnaw
 
 
 
Gnaw karakteri oynanması gereken ve bir takımda olması gereken karakterlerden biri. Gnaw, tam bir zehir avcısı. Gerek kurduğu bitkilerle gerekse kusmuğuyla bıraktığı zehir etkisiyle rakipler gerçekten bu karakterden uzaklaşıyor. Gnaw karakteri kendi çapında küçük bir bitki ordusu toplayabilir ve tek başınıza bitkilerinizle beraber rakiplerinizi püskürtebilirsiniz. Takım içerisinde büyük avantajlar sağlayan Gnaw karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel yeteneği bulunuyor.
 
İlk temel yeteneği arasında ısırma yeteneği. Gnaw karakteri yakın dövüş karakteri olarak karşımıza çıkıyor ve ısırma karakterini kullanmak ve etki etmesi için rakiplere ve botlara yakın olmanız gerekiyor. Gnaw karakterinin temel saldırısı rakiplere hasar vermenin yanı sıra zehir etkisi bırakıyor. Zehir etkisiyle beraber rakipler bir süreliğine hasar yer ve canı azalır. Eğer canı az ise ve zehir etkisindeyse rakibi alt edebilirsiniz. Bu karakter ile kill almak oldukça kolay ancak dediğim gibi yakın olmanız gerekir.
 
Gnaw'ın ikinci yeteneği bitki becerisi. Plantlediğiniz bitkiler bir süreliğine rakiplere hasar verir. Bitkiler en fazla dört adet yerleştirilebilir eğer beşinciyi yerleştirirseniz bir tane bitki kurur ve yok olur. Dört bitkiyi aynı yere yerleştirirseniz otomatik olarak en yakındaki rakibe saldırır. Bu bot veya rakip fark etmez önüne gelene otomatik olarak saldırır. Bitkiler dediğim gibi belli bir süre hayatta kalır, bu bitkiler rakipler tarafından ortadan kaldırılabilir ve bu bitkileri tekrardan kurmak için ısırma yeteneğiniz ile belli miktarda rakip veya bot ısırmanız gerekir. Bunun dışında bitkileri üçüncü yetenek ile birleştirirseniz buff etkisi yaratabilirsiniz. Şimdi geçelim üçüncü yeteneğe.
 
Gnaw'ın üçüncü ve son yeteneği kusma becerisi. Kustuğu zaman rakiplere inanılmaz derece toksik zehir etkisi verir. Çıkardığı zehirli içerikler rakiplere değdiği anda etkisini gösterir ve büyük oranda canlarını emer. Dolayısıyla rakipler Gnaw'ın üzerine gitmeye her zaman tedirgin olur. Gnaw'ın kusma yeteneği bitkiler üzerinde de etkilidir. Eğer bir veya birkaç bitkinin üzerine kusma yeteneğini kullanırsanız bitkiler belli oranda büyür - buff etkisi alır, hem canı artar, canı sürekli olarak tazelenir hem de hasarı artar. Dolayısıyla gerçekten de bu ikili kombinasyon rakipleri korkutmak ve alt etmek için çok önemli. Hem takımınıza fırsat vermek hem de rakipleri kolayca avlamak hatta kendinize geçilmez bir bitki ordusu kurmak istiyorsanız Gnaw karakteri işinizi görecektir.
 
Gnaw karakteri oldukça sık tercih edilen karakterlerden biri. Kurduğu bitkiler ve sahip olduğu zehir etkisi sayesinde rakipleri büyük ölçüde rahatsız eder ve avlar. Gnaw karakterinin yetenekleri markette büyük ölçüde arttırılabilir ve geliştirilebilir. Yetenekleri arasında Zamanla Hasar, Yavaşlatma, Can Çalma, Hasarı Artırma ve Zayıflatma yer alır. Bu karakter 22 Ağustos 2012 tarihinde oyuna dahil edildi ve oyunculara sunuldu.
 
Arka plandaki hikayesi:
 
Bir düzineden fazla gezegende Skroggle istilası rapor edilmişti. Son derece tehlikeli olan Skroggle fizyolojisi, neredeyse her atmosferde gelişmelerini sağladı. Skroggle'ların uhaf metabolizmaları, uçucu asidik sporlar salgılayan bitki benzeri yaratıkları kusmalarını sağladı.
Gnaw, Kremzonlu bilim adamları tarafından kendi gezegeninden bir Skroggle örneği olarak alındı. Ancak Gnaw kafese kapatılabilecek bir tür değildi. Asit nefesi önüne gelen her şeyi eritebiliyordu ve Gnaw tutulduğu bilim tesisine saldırmaya başladı. Kimse tam olarak ne olduğunu bilemedi. Bu olaylardan sonra tesis terk edildi ve tuhaf, zehirli bitki örtüsüyle kaplı hale geldi.
 
Taktik ve ipuçları:
 
Düşmanları dışarı çıkmaya zorlamak için gizleme alanlarının üzerindeki platformlara asit bırakabilirsiniz yani kusma becerisi. Çeşitli haritalarda en üstten bıraktığınız asitler aşağıya doğru damlar ve denk gelen rakiplere ve botlara zehir etkisi verir. Damlaması için marketten yükseltme alabilirsiniz.
 
Ix
 
 
 
Ix karakteri oyunda sıkça karşınıza çıkan bir yandan destek yani support bir yandan da verdiği hasarlarla ön plana çıkan herolardan biri. Ix, kullanması gerçekten zevkli bir karakter ve takıma oldukça faydalı bir hero. Ix karakteri önceki karakterlerde olduğu gibi üç temel beceri yer alıyor ve değişme yeteneği yani swap becerisi ön plana çıkıyor. Ama öncelikle en temel becerisi ile yani düz vuruşuyla başlayalım.
 
Ix karakterinin düz vuruşu yani temel saldırısı buz parçaları atmaktan ibaret. Bu buz parçaları sadece tek bir rakibe değil birden fazla düşmana karşı hasar verir ve iş görür. Yani düz saldırıları delici özelliğe sahiptir. İlk etapta menzili oldukça kısa gibi gelse de alacağınız yükseltmeler ile düz vuruş gerçekten de çok etkili oluyor. Daha fazla buz parçası efekti, menzil ve hasar arttırımı gibi yükseltmeler ile düz vuruş çok güçlü hale gelebiliyor. Düz vuruşu yaparken biz camın kırılması misali sesler çıkıyor bu da aslında dikkat çeken unsurlardan biri. Bana hoş gelen bir ses belki sizin de hoşunuza gider.
 
Ix karakterinin diğer bir becerisi bağlama yeteneği. Bağlama yeteneği ile ister rakibi bir kordon ile bağlayabilir bu sayede bir yandan kordon hasarı bir yandan da düz vuruş hasarı verebilirsiniz isterseniz de kendi takım arkadaşlarınızdan birini bağlarsanız ona can ve hareket hızı verebilirsiniz. Bağlama yeteneği esnasında iki karakterin yerleri de değiştirilebilir. Eğer bir takım arkadaşınız çıkmaza girdiyse ve zor durumdaysa onu bağlayarak ve ardından swap yeteneğini kullanarak oradan kurtulabilir onun yerine kendinizi öne atmış olabilirsiniz.
 
Ix karakterinin son becerisi ise tamamen dokunulmaz yeteneği. Bu yetenek en zor durumlarda ve rakibin ultilerinde kullanılabilir diyebilirim. Yani rakip yüksek hasar verecek bir yetenek atacak olduğunda dokunulmazlık yeteneğini kullanırsanız hiç hasar yememiş olursunuz.
 
Üzerinize hangi yetenek gelirse gelsin, hangi beceri kullanılırsa kullanılsın bu koruma sayesinde hasar almazsınız. Belli bir saniye koruma sürer ve ardından yükleme süresi devreye girer. Bu karakter sırf bu dokunulmazlık ve swap becerileriyle ön plana çıkıyor diyebilirim ve bu karakteri oynamanızı en azından denemenizi öneririm.
 
Ix karakteri oyunda dengeleri değiştirecek bir hero. Hem takıma ayak uydurabilen hem de gerçekten verdiği hasarlarla ön plana çıkabilen, rakiplere ayak bağı olan bir karakter. Özellikle oyunun ilerleyen zamanlarında çok daha güçlü hale gelebiliyor ve rakip takım üzerine domine kurabiliyor. Bu durum takımın rahat nefes aldırıyor ve böylece galip çıkabiliyorsunuz. Ix, her ne kadar destek karakteri olsa da verdiği hasarlar sayesinde rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Eğer siz de hem hasar verebilen hem de support bir karakter arıyorsanız Ix işinizi görecektir.  
 
Ix karakterinin zıplama yeteneği diğer karakterlerden farklı işliyor. Eğer boşluk tuşuna yani zıplama tuşuna bir kere basarsanız kısa bir atlama gerçekleştirir, basılı tutarsanız farklı atlama gerçekleştirir sürekli basarsanız yukarıya doğru süzülme hareketini gerçekleştirir. Bu durum birçok haritada avantaj haline gelir ve zor durumdan kurtulmasına imkan tanır.
 
İpuçları ve taktikler:
 
Ix'in düz saldırısı kısa menzilli olabilir ancak hasarının çoğu saçılmadan gelir ve bu da onu yakın muharebe menzilinde ölümcül hale getirir. Kendinizi yanlışlıkla kötü bir duruma sokmamak için yer değiştirme yeteneği (swap) sırasında nerede olduğunuza ve hedefinizin nerede olduğuna daima dikkat edin. Bir düşmandan kaçan düşük sağlığa sahip bir takım arkadaşı görürseniz, hemen Psionic Bond kullanın. Bu yetenek ile onları güvenli bir şekilde iyileştirebilir ya da onları swap ile değiştirip rakiplere saldırmaya başlayabilirsin. Yer değiştirme gerçekleşirken hem Ix hem de hedefi hasar almaz. Bunu, sizi ve/veya takım arkadaşlarınızı hasardan korumak için kullanabilirsiniz. Kaçan bir düşmanı bağ ile bağlayabilir ve tam taretin arkasına geçecekken değiştirme yeteneği ile canı az kalmış rakibi alt edebilirsin. Yalnızca gerçekten ihtiyacınız olduğunda yer değiştirme yeteneğini kullanmaya çalışın. Yer değiştirme, Psionic Bond'u daha uzun bir bekleme süresine sokar.
 
Psionic Bond yanlışlıkla bir düşman yerine bir takım arkadaşınıza denk gelirse hayal kırıklığına uğramayın. Ix'in tüm yükseltmeleri, hem saldırgan hem de destekleyici yardımcı programlardan yararlanır. Bu durum gerçekleşirse odağınızı takım arkadaşınıza çevirebilirsiniz. Ix'in bağ mesafesi kısıtlıdır bir yerden sonra kopar. Ix, Psionic Bond'unu sizi iyileştirmek için kullanabilir ve (belirli yükseltmelerle) size ekstra özellikler verebilir. Ix'e yakın durun, çünkü bağ mesafeyle birlikte kopacaktır.
 
Arka plan hikayesi:
 
Ix, Luksor'un kristal gezegeninde dolaşan cesur bir Luxuxi ruhuydu. Kaygısız gibi görünen ama bir yandan da gergin görünüşüyle beraber Ix'in ihtiyaç duyduğu tek şey ailesi ve arkadaşlarıydı. Gel zaman git zaman bir gün bir afet kapılarını. Galaksiler arası mega şirketler, alışılmadık derecede enerji kristalleri barındırdığı için Luksor'un karanlık tarafını devasa ölçekte delmeye ve eşelemeye başladı.
 
İlk başta Ix, madencileri çeşitli şekillerde caydırmaya ve bu durumdan vazgeçirmeye çalıştı. En sinir bozucu olanı ise şekeri kristallerle değiştirmesi, birkaç uzaylının dişlerini kırmasına ve kahvelerinde şeker kullanmayı tamamen bırakmasına neden olmasıydı. Ancak bu ruhani müdahalecinin tüm çabalarına rağmen madenciler kararlı bir şekilde sondaj yapmaya devam ettiler.
 
Bunun üzerine öfke patlaması geçiren Ix, yaşam gücünü bazı yüksek enerjili kristallerle birleştirdi. Bu emsalsiz güç birleşimi sonunda Ix, bedensel bir biçime büründü. Bu yeni kristal bedenin enerjilerini kullanan Ix, madencinin tesislerini yerle bir etti. Madenciler sonunda vazgeçip gitti.
 
Bu olaydan sonra özellikle kendini iyi hisseden Ix, galaksiler arası madencilik operasyonlarını taciz etmeye ve sabote devam etmeye karar verdi. Bir süre sonra Blabl Zork, Ix'in yaptıklarının haberini aldı. Daha sonra paralı asker ekibini iyilik için çevresel bir güç olarak sunarak Ix'i Awesomenauts'a katılmaya ikna etti.
 
Jimmy And The Lux5000
 
 
 
Jimmy And The Lux5000 karakteri savaşçı ve dövüşçü bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Yakın ve uzak mesafeli saldırılarıyla beraber her türlü mücadeleye girebilen ve rakiplere aman vermeyen yapısıyla bir savaş makinesi olan Jimmy And The Lux5000, çok çeşitli saldırı stillerine ve boyutuna sahiptir. Jimmy And The Lux5000 karakteri gerçekten mücadeleyi seven ve aksiyonun içerisinde olmayı isteyen oyunculara hitap ediyor. Eğer siz de aksiyon hiç durmasın ve daima savaşın içinde olayım ve sürekli olarak iş yapayım diyorsanız Jimmy And The Lux5000 karakteri tam size göre diyebilirim. Jimmy And The Lux5000 karakterinin diğer karakterler gibi üç temel yeteneği yer alıyor gelelim bunları detaylandırmaya..
 
Jimmy And The Lux5000 karakterinin ilk becerisi temel saldırıdır. Temel ve düz saldırısı üç kısma ayrılır. İki kere yere yumruk atar ve üçüncü de iki elini birbirine vurarak bir hasar dalgası oluşturur. Bu dalganın menzili çok kısadır ancak bunu yükseltmeler ile genişletebilir ve geliştirebilirsiniz. Ek olarak yere yumruk atarken çeşitli yükseltmeler ile bunun menzilini arttırabilirsiniz.
 
İkinci yeteneği roket saldırısı. Jimmy And The Lux5000 karakteri uzak menzilli saldırı stiline de sahip. Roket saldırısı ile belirli miktarda rakibe veya botlara roketler yollanabilir. Her bir roket sizin nişan aldığınız yere doğru ateşlenir ve bunun da menzili bellidir. Roketlerin boyutu ve hasarı yükseltmeler ile değiştirilebilir. Temelde tek tek atılan roketler yükseltmeler ile 3-4 tane birden atılma noktasına gelebilir . Bu da rakiplerin üzerine roket yağmasına sebep olur. Zaten roket saldırısı kullanıldığı zaman herkes Jimmy And The Lux5000 karakterinden uzaklaşır ve kaçacak delik arar. Dolayısıyla bu karakter gerçekten tam bir savaşçı.
 
Jimmy And The Lux5000 karakterinin üçüncü yeteneği ise kaçış becerisi. Bu yetenek ile beraber Jimmy And The Lux5000 karakteri kaçış programına geçer ve bu esnada hızlanmaya başlar. Önüne gelen rakipleri ve botları da beraberinde götürür. Yani eğer bir rakibin canı azsa veya değilse bu önemli değil, kendi taretinize ve takım arkadaşlarının yanına çekip öldürmek isterseniz bu yetenek oldukça işinizi görecektir. Kaçış yeteneği birçok yükseltme ile çok daha kullanışlı hale gelebilir. Kaçış becerisini kullanırken arkada turbo izleri bırakabilir bunun üzerine gelen rakipler ve botlar hasar görür, kaçış becerisi bittiği esnada kısa menzilli olarak bir hasar dalgası atabilir ve bu beceriyi kullanırken bir yandan da canınızı yükseltebilirsiniz. Bu saydığım üç yükseltme ile bu yetenek çok kullanışlı hale gelecektir.
 
Jimmy And The Lux5000 karakterini gerçekten kullanmanızı tavsiye ederim ancak çok fazla tek başınıza takımların arasına dalmayın yani bir nevi fazla gaza gelmeyin. Elbette tam bir savaşçı karakteri ancak onun da dayanacak bir gücü ve menzili var. Gerek boyutunuzun geniş ve yüksek olması gerekse rakiplerin uygulayacağı beceriler ile yavaşlamanız sizi kolay bir av yapabilir. Dolayısıyla bir nevi takımınızla beraber ilerlemeye çalışın ve onlara yol yapmaya çalışın.
 
Jimmy And The Lux5000 karakterini kullanırken oldukça fazla eğlenebilirsiniz. Özellikle zıplama yeteneği size jetpack ile gelir. Tek sefer basarsanız kısa bir zıplama, uzunca basarsanız jetpack yettiği kadar sizi yukarı çıkartır, sürekli basarsanız da belirli miktarda havada sürekli olarak zıplayabilirsiniz.  
 
Jimmy And The Lux5000 karakterini gerçekten de oyun içerisinde dengeleri değiştiren bir yapı sergiliyor. Oyunun başlarından itibaren rakibi domine edebilir, kill olarak takımca öne geçerseniz oyunun orta kısımlarında durdurulamaz bir karakter olur. Dolayısıyla bu karakteri kullanmadıysanız derhal birkaç kere deneyin. Kullanması kolay bir karakter ancak yetenekler arasında geçiş yaparken belki en başta karıştırabilirsiniz.
 
İpuçları ve taktikler:
 
Havada durabilen diğer karakterler gibi atlama düğmesine basılı tutmak yerine dokunmak Jimmy'nin daha uzun süre havada kalmasını sağlayacaktır. Jimmy olarak, kendini hayatta tutmanın bir dizi farklı yolu var. Çoğu beceriden farklı olarak LUX Charge'ın (yani yukarıda bahsettiğim Jimmy And The Lux5000 karakterinin üçüncü yeteneği yani kaçış becerisi) ilk etapta tam süre boyunca çalışması için tuşa basılı tutmanız gerekir. Tuşu bırakmak, şarjı zamanından önce keser. LUX Charge çok yönlü bir beceridir: rakipleri kovalamak (geri tepme etkisine dikkat edin), kaçmak veya düşmanları kötü noktalara sokmak için bu yetenek kullanılabilir. Clunk veya Scoop gibi daha tehlikeli düşmanları ekibinizden uzaklaştırmak için LUX Charge yeteneğini kullanabilir ve büyük sorumluluklar alabilirsiniz. Becerinin doğuştan gelen kalkanıyla birleştirilmiş geri tepme etkisi, yakın dövüşe karşı size bir miktar koruma sağlayabilir.
 
İyi hasarı ve uzun menzili nedeniyle atacağınız roket saldırısı güçlü bir bitirici olarak iş görebilir. Jimmy, LUX Charge ile rakipleri tuzağa düşürebilir ve rakipleri takımınıza doğru itebilirsiniz. Bundan takımızın yararlanması ve tuzağa düşürülen rakibin alt edilmesini sağlayabilirsiniz. Eğer karşıda Jimmy And The Lux5000 karakteri varsa ondan belli bir mesafeden uzak durmanızı tavsiye ederim.
 
Arka plan hikayesi
 
Jimmy, Amy ve LUX5000 Toddletron güçlü bir ekip olarak karşımıza çıkıyor. Calias'taki Circuit City'nin birçok arenasında ve gecekondu mahallelerinde düzenlenen etkinliklerde sayısız dövüş kazandılar. İkizler, düşmanları ezmeyi ve elindeki büyük beceriler ile ortalığa yıkım ve kargaşa getirmeyi seviyor. Kazanılan her dövüşten sonra Jimmy ve Amy, bir şişe Bovinian sütünü içer ve şekerleme saatinden önce her zaman çizgi film izler.  
 
Ksenia
 
 
 
Ksenia karakteri yakın ve orta menzilli bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Kendisi bir kuaför olan Ksenia, attığı ara makaslar ile rakipleri rahatsız ve alt ediyor. Rakiplerin baş belası olan Ksenia karakteri görünmezlik ve yakın mesafede verdiği yüksek hasarlar nedeniyle rakipleri kolayca alt edebilir ve geri ittirebilir. Ksenia karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel saldırısı yer alır. Çok farklı oynanış stillerine sahip olan bu karakter oldukça seri ve hızlı hareketleriyle de dikkat çeker. Bir nevi suikastçi karakteri diyebiliriz. Bu karakterin Görünmezlik, Geri İtme, Can Çalma, Sessizlik ve Yavaşlatma yetenekleri bulunuyor.
 
Ksenia karakterinin temel yeteneğine yani ilk temel saldırısına bakacak olursak: Kesik becerisi ile Ksenia karakteri rakipleri kesip biçiyor. Makaslarıyla attığı darbeler ile rakiplere yüksek hasarlar verebiliyor. Üç farklı şekilde düz vuruş atıyor. Bir sağ bir sol ve geniş açılı vuruş. Bu yetenek çeşitli yükseltmeler ile geliştirilebiliyor. Düz vuruşlar ile rakiplerden veya botlardan can çalabiliyor, yüksek hasarlar verebiliyor ve rakiplerin skill kullanmasını bir süreliğine durdurabiliyorsunuz.
 
Ksenia karakterinin diğer bir yeteneği ise makas fırlatma. Makas fırlatma yeteneği belli bir menzile sahip olup sınırlı atışa sahiptir. Attığı makaslarla beraber Ksenia, eğer rakibi tutturamazsa makas bir yere saplanır ve o makası tekrardan geri alabilir. Böylece tekrardan makas dolum süresine girmez. İlk etapta sınırlı sayıda makas atabilirsiniz. Bu sayı ve makasın verdiği hasar yükseltmeler ile arttırılabilir. Makaslara ek olarak geri tepme yükseltmesi de eklenebilir. Bu sayede dibinize girmeye çalışan rakipleri uzaklaştırabilirsiniz ve onları uzak tutabilirsiniz.
 
Ksenia karakterinin üçüncü yeteneği ise görünmezlik. Belli bir süreliğine görünmez olan Ksenia, rakiplerin arkasından dolanabilir, bir anda karşılarına çıkabilir ve onları gafil avlayabilir. Görünmezlik yeteneği belli bir süre işler ve sonra açığa çıkarsınız. Dolayısıyla bu görünmezlik süresini iyi değerlendirmeniz gerekir. Ksenia karakteri suikastçi bir karakter olduğundan dolayı canı az kalan rakipleri görünmezlik yeteneği ile kolayca alt edebilirsiniz. Görünmezlik yeteneği düz vuruş saldırısı ile birleştirilebilir ve yükseltmeler ile rakipleri düşürebilirsiniz.
 
Ksenia bir zamanlar galaksideki en iyi kuafördü. Her yıl, olağanüstü saç stili kreasyonlarıyla ünlü Venus saç stili turnuvasını kazanırdı. Usta kuaför statüsüyle gelen büyük şöhretin tadını çıkarırdı. Ancak ne yazık ki babası Vladimir Pewchenko, Rusya gezegeninde zengin bir silah üreticisi (eski adıyla ay olarak biliniyordu) onun için başka planları vardı.
 
Vladimir Pewchenko, Ksenia'yı saç kesme simülatörünü ile galaksideki en iyi suikastçılardan biri yapmaya çalıştı ve başardı da. Saç kestiğini düşünürken, gerçekte Pewchencko'nun düşmanlarını kesiyordu. Simülasyonda olduğunu sanan Ksenia aslında bir terminatör olmuştu. Pek çok kişi Ksenia'nın aslında pembe dizilere kendini kaptırdığını ondan dolayı böyle şeyler yaptığını düşünüyor.
 
Leon Chameleon
 
 
 
Leon karakteri oyunda Ksenia gibi görünmezlik yeteneğine sahip olan bir suikastçi herosu olarak karşımıza çıkıyor. Leon karakteri oldukça hızlı bir karakter ve yakın dövüş saldırı stiline sahip. Bu karakter oldukça fazla karşınıza çıkabilir. Özellikle Yuri adlı karakter ile Leon kombinasyonu oldukça sık tercih edilen ikili.
 
Leon karakteri diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel yeteneğe sahip. Oldukça hızlı hareket edebilen ve belli bir süre görünmezliğe bürünen bu karakter ile canları az kalan rakiplere bir sürpriz yapabilir ve onları kolaylıkla alt edebilirsiniz. İlk temel özelliği elindeki bıçak ile rakipleri ve botları kesmekten ibaret. Yakın saldırı şemasına sahip bu karakterin en temel yeteneği yakın saldırı ile bıçak sallamaktan geçiyor. Rakipleri alt etmek ve hasar vermek için tamamen diplerine girmeniz gerekiyor. Dolayısıyla rakipler ile iç içe olacaksınız.
 
Leon karakterinin ikincil yeteneği dil atma becerisi. Dil yeteneği ile rakipleri kendinize çekebilirsiniz. Çektiğiniz rakipleri yakın dövüş saldırılarınızla rahatsız edebilir ve onlara yüksek hasarlar verebilirsiniz. Uzakta olan bir rakibi diliniz ile çekerek onları yanınıza çekin ve hasar vermeye başlayın. Dil ile başarılı bir şekilde çekim yaparsanız aynı zamanda hasar da vermiş olursunuz. Yani dil atmanın ayrı bir hasarı var ve bunu marketten geliştirebilirsiniz. Ancak dili doğru şekilde atmanız gerekiyor ve rakiplerin tam üzerine nişan atmanız gerekiyor. Rakiplerin üzerine gelmez ise bu yeteneğiniz boşa gider ve tekrardan aktif hale gelmesi için beklemeniz gerekir.
 
Dil atma becerisini marketten şu şekilde geliştirebilirsiniz: Benim size tavsiyem öncellikle dile silence özelliği alın. Yani bu özellik ile başarılı bir şekilde dil attığınız rakibin yeteneklerini belli bir süre devre dışı bırakabilirsiniz. Bu yükseltme oldukça önemli çünkü dil atıp çektiğiniz rakipler size karşı skill kullanırsa kolayca alt edebilir. Dolayısıyla silence özelliğini almanız şart.
 
Diğer yükseltme ise hasarını arttırabilirsiniz. Dil ilk olarak belli oranda hasar verir ve bu hasarı arttırmanın kolay yolları var o da marketten geliştirme. Dil hasarını yükseltmek rakiplerin canlarının daha fazla azalmasını sağlayacak. Son olarak ise kör etme yükseltmesi alabilirsiniz. Başarılı dil yeteneğinin ardından rakipler kör etme yükseltmesi ile belli bir süre etrafını göremeyecek, neyin ne olduğunu karıştıracak. Böylece rakipleri o esnada gafil avlayabileceksiniz. Bu yukarıda saydığım, silence, hasar ve kör etme yükseltmeleri ile dil atma beceriniz oldukça işlevsel olacak ve hem takımınıza hem de kendinize skor sağlayacak. Böylece rakipleri domine edebilecek ve oyuna hakimiyeti siz kuracaksınız.
 
Leon karakterinin son temel becerisi ise görünmezlik yeteneği. Görünmezlik yeteneği tamamen görünmez olursunuz ancak bu belli bir süre işler. Daha önceden hamle yapmayana kadar tamamen görünmez kalıyordunuz ancak şimdi bu saniyelerden ibaret. Görünmez olduktan sonra sadece zıplama ve yön tuşundan başka bir şeye basmamanız gerekiyor. Bastığınız taktirde görünmezlik becerisini bozar ve açık hale gelirsiniz. Görünmezlik becerisini canı az kalan rakipleri ve tek gördüğünüz rakipleri avlamak için kullanabilirsiniz. Bu becerinin de marketten güzel yükseltmeleri mevcut. Görünmezlik becerisi kullandığınızda aynı zamanda kendinizin bir klonunu bırakırsınız.
 
Görünmezlik becerisi için marketten alabileceğiniz yükseltmeler için tavsiye vereyim: Öncellikle klon becerisine yürüme yükseltmesini almanızı tavsiye ediyorum. Bu beceri her görünmezlik becerisini kullandığınızda sahte klonunuzun yürümesini, dümdüz ilerlemesi sağlar ve bu klon kırılmadıkça belli bir süre önüne gelen botlara veya rakibe hasar verir. Klonun yürüme becerisine ek olarak patlama becerisin de alabilirsiniz. Kırılan klon yakındaki rakiplere patlama efektiyle hasar verir ve bu hasar oldukça yüksektir. Son olarak da görünmezken daha hızlı koşma yükseltmesini alabilirsiniz. Ben genelde görünmezlik için bu üç beceriyi kullanıyorum size de tavsiye ediyorum.
 
Taktik ve ipuçları:
 
Dil yeteneği botların içinden geçer, bu yüzden arkalarında saklanan diğer botlara karşı da kullanabilirsiniz. Haritada eğer bir saklanma yeri var ise buraya klonunuzdan bir tane bırakabilirsiniz. Böylece hangi rakibin oraya girdiğini görebilirsiniz. Tabi klon rakipler tarafından fark edildiğinde derhal yok edilebilir. Bu yüzden ara ara o bölgelere klon bıraktığınızdan emin olun. Böylece rakipleri gizliden takip edebilirsiniz.
 
Görünmezlik yeteneğinizi kullanarak düşmanlara, özellikle de sağlığı düşük rakiplere - çok uzakta olanlara gizlice yaklaşabilirsiniz. Arkadan bıçaklama yükseltmesini kullanıyorsanız, düşmanlarınızı arkadan vurmak için her zaman etrafta zıplamaya çalışın, aksi takdirde ekstra hasar uygulanmaz. Dilinizle düşmanları tehlikeli durumlara doğru çekin. Mesela takım arkadaşlarınızın yakınına, Yuri'nin bombalarına veya kulelerinizin yakınına dil becerisi ile rakipleri çekebilirsiniz.
 
Leon, klonuyla beraber ilerleyebilir ve rakipleri tuzağa düşürebilir. Bir bölgede düşman botlarının yakınında bir klon bırakabilir ve botları ittirebilirsiniz. Rakipleriniz sizden kaçmak istiyorsa ve kaçıyorsa onları dil yeteneğiniz ile çekebilirsiniz. Leon'un klonları, mini haritada Leon kafası yerine daha büyük bir nokta şeklinde görünecek ve bu durum gerçek olanın nerede olduğunu anlamanıza olanak tanıyacak.
 
Leon'un yetenekleri arasında Gizlilik, Yavaşlatma, Sırttan - Arkadan Bıçaklama, Yer Değiştirme, Can Çalma ve Kör bulunur. Leon karakteri 1 Mayıs 2012 tarihinde oyuna dahil edildi ve oyunculara sunuldu.
 
Arka plan hikayesi
 
Leon'un hayatı suç, kadın ve geri dönüşü olmayan ödünç alma hikayesinden ibaret. Talihsiz bir jeu de boules olayında kolunu kaybeden Leon, zamanının çoğunu borç tahsildarlarından kaçarak geçiriyor. Şarap mahzenini ararken kendini başbakanın karısının yatak odasına girerken bulur. Bu sefer hiçbir şeyin onu kurtaramayacağını biliyordu.
 
Leon, biraz hızlı para kazanmak için Awesomenauts'a katıldı ve bu parayı güzel kadınlara ve enfes yemeklere harcadı. Savaşta, doğal sürüngen yeteneklerini iyi bir şekilde kullanır ve düşmanlarını büyük bir hassasiyetle parçalara ayırır. Aksiyon, Leon için bir sanat biçimidir.
Leon karakterinin kullanılması gerçekten kolaydır ve rakipleri kolayca alt edebilirsiniz. Ben bu karakteri kullanmanızı tavsiye ediyorum ancak takımınızın gerçekten iyi olması gerekir. En başta oyunu domine ederseniz Leon çok güçlenir ve sürekli olarak rakipleri rahatsız edebilirsiniz.
 
Max Focus
 
 
 
Max Focus karakteri her yere uçabilmesi ve seri hareket etmesiyle bilinir. Oldukça kullanışlı olan bu karakter tam bir haber muhabiri olarak karşımıza çıkar. Max Focus, oldukça güçlü ve yüksek hasarlar veren temel beceriye sahiptir. Düz vuruşu pompalının saçmaları misali geniştir ve her bir mermi oldukça fazla hasar verir. Hem yakın hem de mesafeli saldırı stiline sahip olan Max Focus karakterini oldukça fazla kişi oynuyor.
 
Max Focus karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel becerisi bulunuyor. İlk temel becerisi klasik düz ateş etme. Geniş bir çapa sahip bu saçmalar ile rakipleri oldukça sağlam bir şekilde darlayabilirsiniz. Fazla ateş gücüne sahip olan bu karakterin düz saldırı becerisi yükseltmeler ile çok daha kuvvetli hale gelebilir. Sadece düz saldırısıyla rakipleri alt edebilir ve kolayca oyuna hükmedebilirsiniz. Aslında bu temel düz vuruş becerisi Max Focus karakterinin en güçlü yeteneği ve öne çıkan özelliği. Geriye kalan iki yetenek de temel beceriyi besleyen beceriler.
 
Max Focus karakterinin ikinci yeteneği yavaşlatma küresi. Yavaşlatma küresi ile Max Focus rakiplerini yavaşlatabilir, hareket kabiliyetlerini azaltabilir ve savunmasız bırakabilir. Yavaşlayan rakiplere kolayca düz vuruşları hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde yüksek hasarlar verebilir ve yavaşlatma küresi işlevini tamamlar. Küre belirli bir mesafeye kadar gider ve daha sonra kaybolur. Küreye değen ve içinde olan rakipler çok yavaşlar ve koşmaları kurtulmaları imkansızdır. Küre içerisinde yer alan karakterler sizin için kolay bir avdan başka bir şey değildir. Oldukça önem arz eden yavaşlatma küresini doğru bir şekilde kullanın ve rakiplerin koşu yoluna doğru fırlatın.
 
Üçüncü ve son temel yeteneği arasında kısa bir süreliğine mesafeli atışlar yapmanızı - düz bir şekilde - sağlar. Bu yeteneği kullanırken sadece yukarı aşağı sağa ve sola dönebilirsiniz. Bu yetenekteki atışlar sadece düz gider herhangi bir falso veya eğim veremezsiniz. Rakipler bu saldırıdan kolayca kaçabilir ancak siz bunu yavaşlatma küresiyle doğru bir şekilde kullanırsanız çok daha avantajlı hale gelebilir. Özellikle düz koridorlarda ve küre ile kullanıldı mı bu yetenek gerçekten çok büyük avantaj sağlar. Bu yetenekteki mermiler düşmanların içerisinden geçer ve buna maruz kalan herkes mermilerin hedefi olur.
 
Max Focus karakterini kullanmanızı tavsiye ederim ancak karakteri kullanmak biraz zor gelebilir. Çünkü yukarı aşağı sağa ve sola hareket ediş şekli diğer karakterlerden çok farklı. Alışması belki biraz daha zor gelebilir. Max Focus karakterinin düz vuruşunu marketten yükseltebilir ve rakiplere oldukça fazla hasar verebilirsiniz. Bu, rakiplerinizin sizden uzaklaşmasına ve oyunu domine etmenize sebebiyet verir.
 
Max Focus karakteri haritanın herhangi bir bölgesine istediği hareket edebilir ve yükseklere çıkabilir. Diğer karakterlerin  yapamayacağı hareket kabiliyetlerine ve uçma özelliğine sahip olan bu karakter ile dilediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Bu sayede hem diğer rakiplerden kaçabilir hem de sürpriz saldırılar gerçekleştirebilirsiniz. Max Focus karakteri bu özellikleri sebebiyle de çok tutulan ve oynanan karakterlerden biri.
 
Taktik ve ipuçları:
 
Max hızlı olabilir ancak çok fazla kıvrak değildir. Bu durum kovalamayı ve kaçmayı zorlaştıracaktır. Bu nedenle konumlandırmanıza ekstra özen gösterilmesi gerekir. Max'in hemen altında düz vuruşun hiçbir şeye vuramadığı küçük bir "ölü bölge" bulunur. Dolayısıyla altınızdaki bir hedefin biraz önünde kalmaya çalışın. Uzun menzilli yeteneği inanılmaz bir hasara sahiptir ancak isabet etmesi çok zordur. Bu yüzden yavaşlat küresiyle beraber kullanın ve dar koridorları tercih edin. Yavaşlatma küresi bazen rakiplerinizin becerilerinin süresinin dolmasını uzatabilir. Bir rakip için yavaşlatma küresi kullanacaksınız çok uzaklarda olmayın. Küre içine giren bir rakibi kolayca yakalayın ve düz hasar vurun. Bunun yanı sıra eğer rakip sıkışmış ise uzun menzilli bir saldırı gerçekleştirebilirsiniz. Her iki saldırı stiliniz ile rakibi avlamaya çalışın.
 
Max'in tek başına güvenli bir şekilde kaçabilmesinin tek yolu aslında yavaşlatma küresidir. Her ihtimale karşı, kesinlikle ihtiyacınız olana kadar yavaşlatma küresi becerisini korumaya çalışın. Max her zaman her yöne aynı hızda hareket eder ve bu da hareketini oldukça tahmin edilebilir kılar. Bu yüzden rakiplerinizi belki şaşırtmak güç olabilir.
 
Bu karakter ile kendi takımınız arasında bir kombinasyonu sadece yavaşlatma küresi aracılığıyla sağlayabilirsiniz. Daha çok bireysel saldırılara önem veren bu karakterin yavaşlatma küresi takım arkadaşlarınıza yol açabilir ve rakip takımdaki oyuncuları avlamanıza olanak tanır. Yavaşlatma küresinin içerisinde olan rakipleri kendi takım arkadaşlarınızla beraber kolayca yakalayabilir ve onların üzerine tüm yeteneklerinizi boca edebilirsiniz. Bu açıdan takıma bir fayda sağlayabilir. Ancak diğer yeteneklerine bakacak olursak Max Focus, daha çok kendi başına hareket edebilen, kimseye ihtiyacı olmayan ve birçok arbededen başarıyla kurtulabilen bir karakter diyebilirim.
 
Arka plan hikayesi:
 
Aslen bir güvenlik kamerası olan ve Profesör M. Yoolip tarafından yanlışlıkla duyarlı hale getirilen Max, hızlı bir şekilde Channel 7 Galactic Haber'de bir iş buldu. Max, yıllarca en iyi açılardan en iyi ve mutlu haberleri bir şekilde yakaladı.
 
Birler ve Sıfırlar arasındaki savaş patlak verdiğinde, Max savaş haberciliği konusunda ön plana çıktı. Daha da büyük patlamalar ve gösteriler için can atan Max, haberleri kendisi yapmaya başlamaya karar verdi ve Awesomenauts'a katıldı.
 
Nibbs
 
 
 
Nibbs karakteri yüksek ateş hasarına sahip, rakipleri yakıp kavuran ve kaçınılması gereken bir ejderha olarak karşımıza çıkıyor. Nibbs, gerçekten de çok güçlü alev hasarına sahiptir ve eğer ağzını açan ve alev püskürten bu karakteri görürseniz direkt olarak topuklayın. Her alev püskürtmesi sürekli olarak hasar verir ve canınızı olduğu gibi eritir. Eğer bu ejderhayı oyunun başlarında domine etmezseniz ve rakibiniz ise size çok zor anlar yaşatabilir. Nibbs karakterinin canı az olduğundan dolayı bir nebze olsun alt edilebilir. Ancak bu o kadar da kolay olmayacaktır.
 
Nibbs karakterinin diğer karakterlere göre hasar oranı oldukça yüksek. Daha çok bireysel olarak hareket etmeyi seven Nibbs, takım oyunlarına da oldukça yatkındır. Örneğin Sentry'nin kara deliği ile Nibbs karakteri oldukça iyi bir kombinasyon ve kombo oluşturur. Delikten kaçamayan rakipler Nibbs'in yüksek hasarlı alevlerine maruz kalacak. Nibbs'in alevleri kısa sürede çok fazla hasar verir dolayısıyla yakınında durmaktan kaçınmanız gerekir.
 
Nibbs'in diğer karakterler gibi üç temel yeteneği yer alır. Temel yeteneğinden ilki düz pençe saldırısıdır. Pençe saldırısını gerçekleştirirken ilk etapta yavaş hıza sahiptir ancak sürekli olarak pençe hareketini rakip üzerine veya bot üzerine yaparsanız yavaş yavaş hızlandığını göreceksiniz. Yani her başarılı pençe saldırısı git gide hızlanır ve daha hızlı saldırıya sahip olursunuz. Bu da Nibbs'in sahip olduğu güzel saldırı bonusundan biridir. Nibbs'in yakın dövüş saldırıları bulunur ve alevi belli bir mesafeye kadar etkilidir. Dolayısıyla yakın dövüş karakteri olarak karşımıza çıkar.
 
Nibbs'in alev yeteneği yükseltmeler ile çok daha güçlü hale getirilebilir ve rakiplere aman vermeyebilir. Nibbs karşımıza suikastçi olarak çıkıyor ve rakipleri hem tek başına hem de toplu bir şekilde alt etmesiyle biliniyor. Çok kullanılan bir karakter olan Nibbs'in alev püskürtme yeteneği çok çeşitli takım kombinasyonlarıyla birleştirilebiliyor.
 
Nibbs karakterinin ikincil yeteneği ışınlanma yani teleport atma. Teleport yeteneği Nibbs karakterinin en kullanışlı ve kaçış için mükemmel yeteneğidir. Nibbs, attığı portal küresiyle beraber istediği noktaya ışınlanabilme yeteneğine sahip. Portal küresi haritanın köşe kısımlarına çarpabilir ve sekebilir. Dolayısıyla mesafesi otomatik olarak ayarlanır. Ancak belli bir mesafeye kadar ileri gidebilirsiniz. Bu mesafeyi yükseltmeler ile arttırmanız mümkün. Eğer alev püskürmeye başlamadan önce kürenizi atmışsanız, püskürtme belli bir saniye süreceği için ve siz tarafından kesilemeyeceği için önceden attığınız küre sayesinde ışınlanabilir ve rakiplerden kurtulabilirsiniz. Bu iki yetenek oldukça işinizi görecek ve size kaçış için avantaj sağlayacak.
Nibbs'in üçüncü ve son yeteneği ise alev püskürtme yeteneğidir. Yukarıda da yer yer bundan bahsettim. Şimdi detaylara gireceğim. Alev püskürtme yeteneğini açtığınız zaman Nibbs, belli bir süre ateş püskürtür ve bu püskürtme bitene kadar yerinizde sabit kalarak beklemek durumundasınız. Bu bir dezanvataj durumu oluşturuyor evet. Ancak bunu yukarıda söylediğim gibi önceden attığınız portal küresiyle çözebilirsiniz. Bunun dışında öldürebileceğinize emin olduğunuz rakipler üzerinde bu yeteneği kullanabilir ya da güvenli olduğunuz mesafeden ve yerden bu püskürtmeyi kullanabilirsiniz.
 
Nibbs karakterini kullanması biraz zor gelebilir ilk etapta. Yavaş yavaş alışırsınız bu duruma. Eğer çok fazla kill almak istiyorsanız ve takıma daha fazla katkı sağlamak istiyorsanız Nibbs karakteri gerçekten de kill konusunda çok iyi işler başarıyor. Nibbs, hem çok ölen hem de çok kill katkısı sağlayan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı Froggy G gibi kendi başına hareket edebilen ve kill konusunda büyük etkileri olan Nibbs, çok tercih edilen herolardan bir tanesi. Size de bu karakteri tavsiye ediyorum. Hem kullanması eğlenceli hem de sürekli aksiyon içerisinde. Ancak botları keserken biraz zorlanabilirsiniz. Bot konusunda biraz zorluk çekebiliyor.
 
Taktik ve ipuçları:
 
Nibbs çok kırılgandır ve hasar vermek için düşmana yaklaşması gerekir. Bu karakter ile hayatta kalmaya çalışın gerisi zaten gelecektir. Power Pills Turbo ve Chocolate Monster Egg gibi yükseltmeler onu hayatta tutmak için çok değerli olabilir. Power Pills yükseltmesi, sağlığı maksimum yüzde 16'ya kadar çıkarır. Her aşama için hero temel sağlık değerinin yüzde 8'i kalıcı olarak arttırılır. Chocolate Monster Egg yükseltmesi ateş püskürtme becerisini kullanırken hasar azaltıcı bir kalkan sağlar. Nibbs bu yükseltme sayesinde ateş püskürtme etkin olduğu sürece gelen tüm hasarı aşama başına yüzde 20, maksimum yüzde 40'a kadar azaltan bir kalkan koruması kazanır. Nibbs karakterinin Etki Alanı, Zamanla Hasar, Çılgınlık, Kalkan ve Yavaşlatma etkilerini bulunuyor.
 
Nibbs ile rakiplere veya botlara vurmak vuruş hızını arttırır. Bu hız bir süre sonra yavaşlar. Dolayısıyla sıfırlanır. Bu yüzden tekrardan bir müddet bir şeylere vurmanız gerekir. Nibbs ile alev püskürtürken yerinizde olduğunuz gibi kalırsınız. Dolayısıyla ne zaman ve nerede kullanacağınızı dikkatlice düşünün. Alev püskürtmesi botlara daha az zarar verir. Bu yüzden bu yeteneği botları temizlemek için harcamayın. Alev püskürtmesi, Coco veya Froggy G gibi mobil 'Naut'lar tarafından kolayca önlenebilir. Alev püskürtmesi, Işınlanma küresini kullandığınızda iptal edilebilir. Yani önceden attığınız bir küreden sonra yaptığınız alev püskürtmesinin herhangi bir zamanında ışınlanabilir ve alev püskürtmesini yarıda kesebilirsiniz. Nibbs, alev püskürtmesini kullanırken düşmanların Nibbs'e zarar vermemesini sağlamaya çalışın. Bu yetenek onu çok savunmasız bırakır.
 
Eğer karşınıza bir Nibbs var ise neler yapılmalı?
 
Çok kırılgan ve yavaş olan Nibbs, doğal olarak patlama hasarına karşı savunmasızdır. Ancak yine de ışınlanma küresi ile kaçabilir. Eğer karşınıza bir Nibss var ise yüksek hasar veren yeteneklerinizi saklayın, tam zamanı bekleyin veya tam ışınlanırken şaşırtmayı deneyin. Sağlığınız düşükken nerede olduğunuza dikkat edin; Nibbs, ışınlanma küresi ile mesafeyi kolayca kapatabilir ve menzilinize girebilir. Alev püskürtmesi ise sağlam duvarlardan bile geçebilir. Sağlığınız düşükken etrafta pek dolaşmayın. Nibbs, tuzağa düştüğünde Omicron Küresi'ni kullanabilir. Ancak ışınlandığında yine de tuzağa düşecektir. Ona saldırmaya devam etmek için Orb'unu takip edebilirsiniz.
 
Time Warp (Yuri karakterinin yavaşlatma becerisi) ve Timerift (Raelynn tarafından kullanılan tünel şeklindeki yavaşlatma becerisi) gibi yavaşlama efektleri, Nibbs'i alev püskürtmesi kullanırken tuzağa düşürebilir.
 
Arka plan hikayesi:
 
Nibbs, Coba Rahibeliğine hizmet eden bir ejderha savaşçısı. Bu şeytani grup, fetih istilasına başlayan Omicron boyutuna bağlıydı. Bu fetih, bir deliğin açılmasıyla sonuçlandı. Geçitten geçtikten hemen sonra Nibbs'in gemisi uzay istasyonuna indi. Etrafta göz gezdirirken, Gnaw'ın kuyruğunu sulu bir meyve zannetti. Isırıldıktan sonra ürkmüş Gnaw onu Awesomenauts'a geri götürdü.
 
Penny Fox
 
 
 
Penny Fox karakteri yakın dövüş ve menzilli saldırı stillerine sahip bir tilki olarak karşımıza çıkıyor. Elinde mekanik bir cihaz olan bu karakter hem çok seri hem de rakipleri sürekli olarak rahatsız edilmesiyle biliniyor. Penny Fox karakteri ile rakiplerin üzerine yıldırım gibi çökebilir, mekanik cihazınız ile yüksek hasarlar verebilir, yükseklere kolayca çıkabilir ve kaçabilirsiniz. Hızlı manevralarıyla ön plana çıkan Penny Fox, kullanılması zor karakterlerden biri. Bunun yanı sıra ustalaşması da zor. Ancak çok tercih edilen suikastçi karakterlerden birisi. Eğer bir Penny Fox görürseniz çok kill alabilme potansiyelini göz önünde bulundurun. Penny Fox kendi başına oldukça başarılı işler yapabilir, takıma yol açabilir ve karşı rakibi domine etme konusunda büyük avantajlar sağlayabilir.
 
Penny Fox karakterinin diğer karakterlerde olduğunu gibi üç farklı temel yeteneği bulunur. İlk yeteneği düz vuruş yeteneği. Penny Fox, elindeki mekanik cihaz - kol sayesinde rakiplere yakından saldırı yapabilir. Elini kolunu savurarak yapacağı bu saldırılar Penny Fox karakterinin yaptığı en düz saldırılardır. Penny Fox karakterinin düz saldırısı marketten yapacağınız yükseltmeler ile menzilli saldırılara dönüştürülebilir. Bu çok iyi bir avantajdır. Ancak Penny Fox karakterinin elindeki cihazın şarjlanması için rakibe veya herhangi bir bota vurmanız gerekir. Sağlık barınızın altında bir de sizin şarj miktarınız yer alacak. Kullanacağınız her bir beceri bu şarjdan yiyecek. Dolayısıyla bu şarjı yenilemek ve tazelemek için bir şeylere vurmanız gerekecek. Yani bir nevi yetenek kullanmanız için mavi iksir gerektiğini düşünün. Ancak bu mavi iksir sizin vuruşlarınız ile doluyor. Her vuruşta bir bar şarj kazanırsınız ve her beceri farklı miktarlarda şarj yer. Bu şarj miktarını yükseltmeler ile arttırabilir ve becerilerin daha az şarj yemesini sağlayabilirsiniz. Oldukça karmaşık geldi değil mi? Bence de öyle. Ancak oyun içerisinde bir kere elinize Penny Fox karakterini aldığınız zaman ne demek istediğimi anlayacak ve kısa sürede olayı kavrayacaksınız.
 
Penny Fox karakterinin düz vuruş becerisi menzillendirilebilir. Markete giderek yükseltme alabilir ve tam şarj yüküne sahip olduğunuz zaman kullanabileceğiniz bir lazer silahı elde edersiniz. Bu sayede rakipleri belli bir mesafeden rahatsız edebilir ve rakiplere hasar verebilirsiniz hatta öldürebilirsiniz. Bunu kullanmak için dediğim gibi şarj yükünüz tam olmalı. Doldurmak için zaten neye gereksinim olduğunu biliyorsunuz.
 
Penny Fox karakterinin ikincil saldırısı ileriye doğru atılma yeteneği. Belli bir şarja ulaşan Penny Fox, ileriye doğru yıldırım gibi atılarak rakiplerin üzerine çöker. Bu saldırısı rakiplere sersemlik verir ve bir süreliğine olduğu yerde kalmasını sağlar. Bunun yanı sıra karşı tarafın kullandığı becerilerin yarıda kesilmesini sağlayabilir - Örneğin Raelynn karakterinin sniper becerisi bu yetenek ile sonlandırılabilir - ve rakibi kendinizden uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Eğer bir Clunk, patlama becerisini açmış ise bu yeteneğinizi ona vurabilir ve geriye doğru ittirebilirsiniz. Bu yeteneğin ittirme oranını marketteki yükseltmeler aracılığıyla arttırabilirsiniz. Penny Fox'un bu yeteneği oldukça işlevseldir. Bu yetenek ile rakipleri kendi takım arkadaşlarınızın yanına ve kendi kulelerinizin yanına fırlatabilirsiniz. Böyle bir yetenek sonrası rakiplerin kaçması oldukça zor. Bu hamleden sonra rakipleri gafil avlayabilirsiniz.
Penny Fox karakterinin son becerisi ise enerji darbesi. Bu darbe yarım ay şeklinde olup, kısa menzile sahiptir. Bu yetenek her nesnenin ve rakibin içinden geçer - aynı zamanda botların da - ve böylece toplu hasar verebilirsiniz. Bunun menzili yükseltmeler ile arttırılabilir. Aynı zamanda yükseltmeler ile hasarını da artırabilirsiniz. Tabi yukarıda da dediğim gibi bunu kullanmak belirli miktarda şarjınızı yer ve tekrardan doldurmak için bir şeylere vurmanız gerekir. Aynı zamanda her beceriden sonra dolum süresi vardır. Ancak bazı yetenekleri art arda kullanabilirsiniz. Bu da yükseltmeler ile yapılabilir.
 
Penny Fox karakteri oldukça kullanışlı ancak bir yandan da zor bir karakterdir. Kullanılması zor bir karakter olan Penny Fox, yukarıya doğru iki kere zıplayabilir, triple yani üçüncü zıplamayı satın almak için markete yani üssünüze gidebilirsiniz. Bu zıplama becerisi ile Penny Fox kolayca rakiplerinden uzaklaşabilir ve zor durumlardan kaçabilir. Bu karakteri şiddetle kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ancak rakiplere yaklaşım konusunda dikkat edin. İleriye atılma yeteneğinizi ve diğerlerini iyi kullanın. Çünkü şarjınız sıfırlanırsa ve bir şeyler vuramazsanız hiçbir beceri kullanamazsınız sadece standart olarak koşarsınız. Bu da rakipleriniz tarafından kolay bir av olacağınız anlamına gelir. Dolayısıyla hamlelerinizi iyi düşünün ve ona göre tasarlayın.  
 
Taktik ve ipuçları:
 
Düşmanlara Pençe ile vurarak yani düz vuruş veya üssünüzdeki market alanına geri dönerek şarj kazanılabilir. Her zaman şarj miktarınızı takip edin (aşağıya bakın) ve buna göre plan yapın. Daha fazla yük - şarj harcarsanız, becerileriniz daha güçlü hale gelir. Grey Man Group Badge yükseltmesi size 5 yük verebilir ancak ileriye doğru atılma becerisi ve enerji darbesi becerisi bunlardan en fazla 4 tanesini kullanır. Enerji darbesi arazi dahil her şeyi delip geçer. Hem Zurian Mechanic hem de Grey Man Group Badge yükseltmeleri Penny'nin ekstra bir yük tutmasına olanak sağlar ve daha etkili kombinasyonlar yapmanızı kolaylaştırır. Rakipleri bir yerlere fırlatacak şekilde ileriye doğru atılma yeteneğini kullanmak ilk etapta daha az geri tepme oranına sahiptir. Bunu yükseltmeler ile arttırabilirsiniz. Alternatif olarak bu yetenek ile daha kolay öldürmek için kendi takım arkadaşlarınıza doğru uçmaları için rakiplerin üzerine atılmayı düşünebilirsiniz.
 
Penny'nin Enerji Darbesinin düşmanların üzerine inmesini bekleyin, böylece hasar arttırıcı etkisinden yararlanabilirsiniz. Penny ile işbirliği yapın böylece rakipleri ekibinize doğru sektirdiğinizde onu öldürmek için kolaylıkla hamle yapabilirsiniz. Penny'nin eğer şarjı sıfırlanmışsa, takım arkadaşları size botları bırakması daha iyi olacaktır. Böylece kolayca şarjlanabilirsiniz.
 
Eğer karşı tarafta bir Penny Fox karakter var ise neler yapılmalı:
 
Penny'ye karşı aşırıya kaçmamaya ve düşman takımının içerisine düşmemeye dikkat edin. Enerji darbesi artan hasarından etkilendiyseniz, zayıflatma etkisi geçene kadar düşmanlarınızdan daha güvenli bir mesafede durmak daha iyi olabilir. Penny'ye yaklaşmak için en iyi an hiçbir şarj yükünün olmadığı zamandır. Ancak yükleri geri alması kolay olduğu için dikkatli olun.
 
Arka plan hikayesi:
 
Onursal bir Yıldız İzci olan Penny'nin yaşam tarzı keşif ve maceralardan ibaret. Güvenilir uzay-scooter'ıyla yıldızlar arasında izci rozeti avına çıktığı yıllar boyunca, birçok harika yer ve yaşam formu gördü. Bu yıllarda pek çok hobi edindi. Bunlardan biri aynı harika yaşam formlarının ve diğer çeşitli doodadların toplanıp kavanozlara doldurulmasından ibaretti. Her şeyi kendi özel koleksiyonu için özenle etiketlenmiş kaplarda saklamak ve kutulamak, Penny'nin gurur duyduğu bir şeydi.
 
Galaksiye kötülük getiren uzaylı yaşam formlarını kavanoz koleksiyonuna ekleyen Penny, evrenin ve her şeyin anlamını bu esnada düşünüyordu. Sıra sıra kavanozlarına bakıyor ve esnada aklına bir şeyler takılıyor. Acaba galaksiye kötülük yapanları kavanozlara doldurarak evreni daha güvenli ve daha iyi bir yer haline getirebilir miyim düşünüyor? Düşüncesine onay veriyor ve izcilik sözü veriyor. Daha sonra hiç arkasına bakmadan scooterına atlıyor ve yıldızlara doğru yola çıkıyor. İlerliyor ve ilerliyor.. Bir an duraksıyor acaba geri dönebilir miyim diye.. ancak geri dönüşü olmayan noktayı çoktan aşıyor.
 
Penny ilerlemeye devam ederken bir dizi sorunlar karşılaşıyor ancak yılmıyor ve sonunda terk edilmiş bir istasyona ulaşıyor. Bu istasyonu araştırırken istasyonun ortasında "Yıldız Fırtınası" adını buluyor. İstasyonun kalbinde yaptığı aramalar sırasında gizemli bir robot pençe eserini buluyor. Merak duygusu o anda kabarıyor ve kendisini bir anda koluna takılmış eser ile buluyor. Bu eser oldukça güçlü. Ancak bu güçleri nasıl kullanması gerekiyor? Penny, hayatının en büyük macerasına doğru ilk adımı atmıştı.
 
Qi'Tara
 
 
 
Qi'Tara karakteri oyundaki zehir oranı en yüksek karakterlerden biri. Suikastçi kimliğiyle ön plana çıkan bu karakter rakipleri resmen delirtiyor. Buna ben de dahil. Karşımda eğer bir Qi'Tara varsa oyununuzun zehir edilmesi çok normal. Rakibe korku salan ve büyük zehir hasarları veren bu karakter her vuruşunda her yeteneğinde zehir etkisini karşı tarafa aktarıyor ve öldürüyor. Zehir ile içten içe hızlı bir şekilde rakiplerini kolayca alt edebilen Qi'Tara, ışınlanma sayesinde de kolayca kaçabiliyor. Qi'Tara, 6 Aralık 2017 tarihinde oyuna dahil edil ve oyunculara sunuldu. O günden bugüne de meta içerisinde kalmayı başardı. Halen sık sık kullanılan bu karakter oyun içerisinde bolca karşınıza çıkabilir. Daha çok bireysel olarak takılan ve takım oyununa gerek duymayan Qi'Tara ile çok fazla kill alacak, rakipleri darlayacak ve rakibi domine edeceksiniz. Qi'Tara karakterinin Zamanla Hasar, Yavaşlatma, Hasarı Arttırma ve Can Çalma gibi özellikleri bulunuyor.
 
Qi'Tara karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel yeteneği bulunuyor. Qi'Tara karakterinin en temel yeteneği arasında elindeki halkalarla bıçaklarla vuruş atması. Düz vuruşu zehir etkisi yaratan bu karakter hem rakibe ve botlara hasar veriyor hem de canlarını belli bir süre azaltan zehir etkisini karşıya aktarıyor. Hem zehir etkisi hem hasar birleşince de ortaya korkunç yüksek saldırı oranı çıkıyor. Qi'Tara karakterinin düz vuruşları marketten yükseltilebiliyor ve zehir etkisi de arttırılabiliyor. Oyunun başlarında Qi'Tara karakterinin üzerine gidilmezse ve kendine çok fazla alan yaratırsa gerçekten oyunun ortalarında önüne geçilmiyor. Her kullandığı beceri zehirli olduğu için canınızın bir kıymeti kalmıyor. Qi'Tara eğer rakibinizdeyse can yenileme ve can arttırma yükseltmelerini almayı ihmal etmeyin.
Qi'Tara karakterinin ikincil yeteneği arasında çakra fırlatma yeteneği. Bu çakra yeteneği rakiplerin üzerine yapışan bir halkadan ibaret. Eğer çakrayı doğru ve başarılı bir şekilde rakibe yapıştırmayı başarırsanız direkt olarak yanına ışınlanmanız mümkün. Yani rakip kendi taretinin arkasına sığınmadığı sürece bu çakra, rakibin üzerinde bir süre kalacak ve daha sonra kaybolacak. Çakra yapışan rakibe karşı iki kere ışınlanabiliyorsunuz. İlk ışınlanmayı gerçekleştirdiğinizde rakibe hasar veriyor daha sonraki ışınlanmada rakipten kaçıyorsunuz. Bir nevi vur kaç olayı yapıyorsunuz. Bu çakra ışınlanma mevzusu rakibe yüksek hasar veriyor o sırada rakibe yine zehir etkisi yapıyor. Bu sayede büyük oranda zehir yiyor. Ek olarak bu yetenek ile rakiplere kısa menzilli saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz. Yani çakraları belli bir mesafeye atabiliyorsunuz.
 
Qi'Tara karakterinin üçüncü yeteneği ise hızlı vurma becerisi. Bu yeteneği açtığınız zaman Qi'Tara karakteri normalden çok daha seri bir şekilde rakibe veya botlara vurmaya başlıyor. Yani saldırı hızı inanılmaz derece artıyor diyebilirim. Qi'Tara karakterinin bu yeteneği gerçekten de rakipler için oldukça korkutucu sonuçlar doğuruyor. Ancak tabi yakın dövüş üzerine etkili oluyor. Qi'Tara karakterinin saldırı hızı arttığı anda apaçık belli ediyor. Eğer bu beceriyi açan bir Qi'Tara görürseniz yanına pek yaklaşmayın. Tabi canı az ise o başka.
 
Genel olarak Qi'Tara karakterinin özelliklerinden ve becerisinden bahsettim. Qi'Tara karakteri zehir üzerine kurulu çok etkili karakterlerden biri. Yani zehir etkisinin en çok olduğu ve yüksek hasar veren bir karakter arıyorsanız Qi'Tara karakteri çok ideal bir seçim olacak. Ancak bazı kombinasyonlara karşı gerçekten çaresiz kalabiliyor. Özellikle takımca oynanan oyunlarda Qi'Tara biraz zayıf kalabiliyor. Qi'Tara karakterinin alan hasarı bulunmuyor. Dolayısıyla bire bir dövüşlerde oldukça etkili bir tutum sergiliyor ancak çoklu dövüşlerde bu işleri biraz zorlaştırıyor. Yine de Qi'Tara karakterini alıp karşı takımın oyunlarını bozabilir, oyunu domine edebilir ve oyunun ortalarında yükseltmeler ile çok daha güçlü hale gelebilirsiniz.
 
Taktik ve ipuçları:
 
Botların arkasına saklanan rakipler için endişelenmeyin. Çakra fırlatma becerisi ile botların arkasındaki rakipleri avlayabilirsiniz. Hasar alırken bir Çakram ile teleport atamazsınız ve geri dönemezsiniz, bu yüzden hasar yememeye dikkat edin. Rakiplerin üzerine yapışan çakram, rakibe yapışır ve onlara hasar vermenize olanak sağlar. Bu sayede bir rakibe yakın kalabilir ve tüm hasarı aynı anda tek bir hedefe vermek için hızlaca geçiş yapabilirsiniz. Bir takım savaşını kendi lehinize değiştirmeye çalışırken Gunpowder Box ve Peel Off Face Mask yükseltmelerini alabilirsiniz. Gunpowder Box, çakranın olduğu yerdeki rakiplere doğrudan vurur ve düşmanlar daha fazla hasar alır. Peel Off Face Mask yükseltmesi ise çakranın değdiği rakipleri zayıflatmaya yarar. Qi'Tara'nın etkili olabilmesi için hedeflerine yakın durması gerekir.
 
Seven Star Strike yükseltmesi bir bölgedeki hedeflere saldırmanızı sağlar. Yolunuzu daha etkili bir şekilde temizlemek veya birden fazla rakibe karşı kullanılabilir. Qi'Tara rakiplere karşı toplu hasar verme konusunda zayıf kalır. Kalabalık kontrolüne sahip müttefikler, özellikle hareketi engelleyenler Qi'Tara karakterine büyük ölçüde yardımcı olabilir ve kill almasını sağlayabilir. Qi'Tara'nın çok fazla sağlığı yok. Mümkünse onu düşman ekibinden koruyun veya kalkan gibi yükseltme yeteneklerini alın.
 
Qi'Tara'nın verdiği hasarın çoğu zaman içinde verilen hasardan ibarettir. Size iyileştirme, can çalma ve hatta ek sağlık kazandıran yükseltmeler sizin için en ideal geliştirmelerdir. Qi'Tara'nın sağlığı çok düşüktür. Yani ani hasar onu çabucak öldürebilir veya geri çekilmeye zorlayabilir.
 
Arka plan hikayesi:
 
Güzel ve ölümcül Chilasi prensesi Qi'Tara, Gromdom'daki vahşi çayırlarda yaşardı. Lazer kaplı çakralar kullanan dört uzuvlu bir savaşçı olarak karşımıza çıkar. Chilasi ve salyangoz benzeri Scargi, aralarında bir tartışma yaşar. Chilasi, Splumb patateslerinin bir tür meyve olduğunu şiddetle savunur ancak Scargi, bunun aslında bir sebze olduğundan son derece emindir. Bu, doğal olarak ancak savaşla çözülebilir. Bazıları bu durumun Scargi imparatorunu yöneten kralı kışkırtmak için yaptığını dile getiriyor.
 
Yıllarca Scargi ordusunda, Scargi imparatorunun emriyle kraliyet muhafızı olmak için çalışan Qi'Tara, femme fatale haricot beurre unvanını kazandı. Büyüleyici görünümüne aldanmayın çünkü bu ölümcül savaşçı, en iyi k/d'ye sahip.
 
Raelynn
 
 
 
Raelynn karakteri en sevdiğim ve çok kullandığım ve sıkça karşınıza çıkacak olan sniper karakteridir. Uzun mezilli nişancı özelliği rakipleri uzaktan ve güvenli bir şekilde avlanmasını sağlar. Raelynn ile nişan almak oldukça kolaydır ve yüksek hasar verir. Nişan aldığı bölgede başka rakipler varsa tüm rakipler bundan hasar görür. Yani nişan aldığı tüm rakipler veya botlar tek bir atıştan aynı derecede etkilenir. Dolayısıyla dar alanlarda ve bölgelerde toplu kill alabilir ve kolayca öne geçebilirsiniz. Raelynn ile anlatılacak çok şey var. Geçelim temel becerilerine.
 
Raelynn karakterinin en temel yeteneği elindeki silahı ateşlemekten ibaret. Yani düz ve en temel vuruşu belirli mesafeye sahip - menzilli - mermiler atması. Düz vuruşu hem hızlı hem de hasar konusunda oyuncuları üzmüyor. Raelynn karakterinin düz vuruşu yükseltmeler ile çok geliştirilebiliyor ve gerçekten de çok yüksek hasarlar verebiliyor. Raelynn karakterinin bu temel vuruşuna pierce, yani delici atış yükseltmesini almanızı tavsiye ediyorum. Böylece atışlarınız tek bir rakibe karşı değil birden fazla rakibe ulaşır ve mermiler içlerinden geçer. Daha sonraki yükseltmeniz ise hasar arttırma üzerine olsun. Üçüncü yükseltme ise ister hasar isterse atış hızını arttırma üzerine olabilir. Ancak son yükseltmeyi de hasar arttırmaya verirseniz düz vuruş 100'ün üzerinde hasar verir ve her mermi bu hasarı karşı rakibe iletir. Böylece düz vuruşlarınızdan bile kaçar hale gelirler. Ben genelde bir delici ve iki hasar yükseltmesi alıyorum bu temel yetenek için. Çok daha etkili olduğunu söyleyebilirim. Üç dört mermide rakiplerin canları gerçekten çok azalıyor. Tabi oyun içerisinde bir de seviye sistemi olduğu için hasarınız her seviyede de artış gösteriyor.
 
Raelynn karakterinin ikincil yeteneği rift becerisi. Rift becerisi rakipleri yavaşlatan ve hasar veren bir tür tüp. Bu tüp içerisine giren rakipler hem yavaşlar hem hasar yer hem de onları avlamanız kolay hale gelir. Ancak bu tüp ince olduğu için genellikle rakipler kolayca kaçabilir. Ancak çok terste yakaladığınız ve içerisinde ters hareket yapmaya çalışan rakipler gerçekten bu tüpten çıkamaz ve o anda zaten tüm hasarları yemiş olur ayrıca takımınıza bu tüp oldukça faydalı olur. Rift becerisi takım için oldukça avantajlı durumlar yaratabilir. Bu yetenek sayesinde karşı rakibin size gelmesini önleyebilir, bu sayede kolayca kaçabilir, kaçış yolu açabilir ve takım olarak daha baskın hale gelmenizi sağlar. Rift becerisi hem rakipleri hem de botları avlamanıza, yavaşlatmanıza ve üzerine kolayca nişan almanıza olanak sağlar.
 
Rift becerisine alabileceğiniz yükseltmeler arasında size tavsiye verebileceğim şeyler var. İlki öncelikle kesinlikle Rift kullandığınız taktirde 2 kat daha fazla hasar veren (düz atışta etkili) yükseltmeyi almanız gerekir. Bu yükseltme sayesinde her rift kullanımından sonraki tek atışınız 2 kat daha fazla hasar verecek. Bu bir kereye mahsus olacak. Her riftten sonra bu yenilenecek. Dolayısıyla bu atışı iyi kullanın. Rakiplere gerçekten düz atış sayesinde 200-300 hasar verebilirsiniz. İkinci yükseltme olarak tüpün boyutunu veya yavaşlatmasını arttırabilirsiniz. Bu tamamen size kalmış ancak ben yavaşlatmayı daha çok tercih ediyorum. Çünkü rakipler yakalandığı anda çok daha yavaşlıyor ve kaçamayacak duruma geliyor. Dolayısıyla geniş bir harita değilse tüpün boyutu çok da önemli olmuyor. Üçüncü olarak alabileceğiniz yükseltme ise hasar oranını arttırma olabilir. Tüpe değen, yakalanan rakipler artık tüp içerisinde daha fazla hasar yer ve kolayca canları azalır. Buna bir yandan sizin atışlarınız da eklendi mi kaçması imkansız hale gelir. Üçüncü yükseltme olarak hasar artışı yerine bir uçan droid çıkaran yükseltmeyi de alabilirsiniz. Bu kuleleri tek başınıza alt etmek için etkili yükseltmelerden biridir. Bunu oyunun gidişatına göre değerlendirebilirsiniz.
 
Raelynn karakterinin son temel becerisi ise sniper atışı. Sniper yeteneği ile belli bir mesafeden, güvenli olarak rakipleri avlamanızı sağlar. Kolayca nişan alabilir, yüksek hasar verebilir ve canı az kalan rakipleri kolayca kill hanenize yazdırabilirsiniz. Raelynn karakterinin nişan mesafesi iki kere arttırılabilir. Siz göremeseniz bile rastgele olarak atacağınız atışlar bile rakiplere değebilir ve onları öldürebilirsiniz. Çünkü Raelynn karakterinin bu nişangah mesafesi gerçekten de sizin gördüğünüz ekranın dışına kadar çıkıyor. Ucunu göremiyorsunuz yani.
 
Raelynn karakterinin sniper becerisi için çeşitli yükseltmeler alabilir ve bu atışı oldukça geliştirebilirsiniz. Öncelikle sniper atışının hasarını arttıran geliştirmeyi muhakkak almanız gerekir. Bunu yükseltme iki kere satın alınabilir ve yüksek hasarlar vermenizi sağlar. İkinci yükseltme olarak yukarıda bahsettiğim gibi sniperın menzilini uzatmak. Bu yükseltme de iki kere satın alınabilir ve haritanın dışına taşabilir. Son yükseltme ise kalkan. Bu kalkan yükseltmesi sizi sniper yeteneğini kullandığınız zaman dokunulmaz hale getirecek ve kalkan sağlayacak. Çünkü siz sniper yeteneğini kullandığınız zaman atış yapana kadar olduğunuz yerde sabit kalıyorsunuz ve belli bir süre bekliyorsunuz. Dolayısıyla rakipler size yaklaşmaya ve avlamaya çalışabilir. Bu yüzden dokunulmazlık - kalkan yükseltmesini muhakkak almanız gerekir.
 
Raelynn karakterin oldukça sık karşınıza çıkacak olan karakterlerden biri. Yani bu karakterle beraber dilediğiniz yerden atışlar yapabilir, mesafeli ve güvenli bir şekilde killer alabilirsiniz. Bu karakter gerçekten her haritada oldukça işlevsel kalır her haritaya uygundur. En çok oynadığım karakterlerden biri olan Raelynn'i kullanmanızı size de tavsiye ediyorum.
 
Kullanması oldukça basit bir karakter. Dolayısıyla en çok tercih edilen karakterler arasında yer alıyor. Hem yüksek hasar becerileri hem de yüksek hasar veren düz vuruşları sayesinde takıma oldukça fayda sağlıyor. İlk başlarda eğer çok fazla kill alırsanız oyunun ortalarında durdurulamaz bir hale gelebilir ve karşı takımı - oyunu domine edebilirsiniz.
 
Taktik ve ipuçları:
 
Raelynn'in oyun tarzı rakiplerini güvenli bir mesafede tutmayı temel alır. Denny's Boots, Gryc Lubricator ve Timerift'in yükseltmelerinin çoğu, bunu başarmasına yardımcı olur. Raelynn'in Snipe'ının lazer görüşü, bir rakibi hedeflediğinizde sarı olur. Bu, özellikle ekran dışı öldürmeler için çok avantajlıdır (yukarıda bahsettiğim menzil uzatma yükseltmesi). Nişan aldığınızda rakipler derhal bir yere saklanır dolayısıyla rakipleri gafil avlayabileceğiniz konumlarda ve durumlarda bu beceriyi kullanın. Alternatif olarak Raelynn havadayken Sniper yeteneğini kullanabilirsiniz. Yüksek bir yerden atlayın ve bu yeteneği aktif hale getirin. Yere düştüğünüz zaman Snipe muhtemelen ateş etmeye hazır olacak ve düşmanlarınıza daha az tepki süresi verecek.
 
Rift için T-800 Dome yükseltmesi ile düşmanınız tarafından korumasız bırakılan kulelere çok etkili bir şekilde hasar verebilirsiniz. Uçan drone ölene kadar atışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Raelynn uzun menzilde çok etkilidir. Onu düşman ekibinden korumaya çalışın, böylece onlara güvenli bir mesafeden zarar verebilir. Raelynn, T-800 Dome yükseltmesine sahipse rakip kuleyi ortadan kaldırmak için yardımcı olabilir ve toplu bir şekilde takımca hareket edebilirsiniz. Nişan aldığınız zaman güvenli bir mesafede olduğunuza dikkat edin. Çünkü nişan becerisi bazı karakterler tarafından kesintiye uğrayabilir. Dolayısıyla rakiplere yakın sniper yeteneğini açtığınız zaman savunmasız hale gelirsiniz ve atışınızı yapana kadar olduğunuz yerde sabit kalırsınız. Raelynn karakteri en çok bu şekilde dururken karşı rakibe kill verir.
 
Arka plan hikayesi:
 
Raelynn büyük silahları sever. Liseden sonra, ilk AI savaşından hemen önce istilacı robotlara karşı savaşmak için doğrudan ELF ordusuna girdi. En iyiler tarafından eğitilen Raelynn, uzun menzilli silahlar üzerinde uzmanlaştı. Bir yıl içinde, hayatının aşkıyla tanıştığı SkyHawks adlı seçkin bir ekibe katıldı. Yıllarca ekip olarak robot üretimini bozmak ve robot teknolojilerini çalmak için birlikte gizli görevlere çıkıldı. Tüm robotlar onlardan korkardı.
 
3009 yılında yapay zeka istasyonu 404'e yapılan bir uzay görevinde bir robot pususuna düştü ve ele geçirildi. Raelynn tutsak olmuştu. Küçük bir paralı asker ekibi onu bulana kadar yıllar geçmişti.
 
Rocco
 
 
 
Rocco karakteri tam bir avcı kuş olarak karşımıza çıkıyor. Rocco karakteri çoğu kişi tarafından tercih edilmese de düz vuruşlarıyla rakipleri kolayca avlayabiliyor. Özellikle elindeki yay ve okuyla rakipleri darlayan ve sürekli olarak hiç durmadan ok atan Rocco, çok rahatsız edici bir karakter. Ancak yaptığı şeyler sınırlı ve rakiplerden kaçmak için bu kuş herhangi bir uçma yeteneğine sahip değil. Sadece düz yürüyor ve koşuyor. Rocco karakteri çok fazla karşınıza çıkacak bir karakter değil. Kontrol edilmesi ve kullanılması biraz zor olan bu karakter düz vuruş üzerine kurulu beceri sistemine sahip. Geliştireceğiniz her şey yay ve ok üzerine. Menzilli bir atış stiline sahip bu karakter ile uzaklardan rakipleri darlayabilir ve alt edebilirsiniz.  
 
Rocco karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel yeteneği bulunur. İlk yeteneği düz vuruş: İkili ok atma. Bu temel düz atış ile yukarı ve aşağı iki ok atarsınız. Belli bir menzile sahip olan bu atışlar çeşitli yükseltmeler ile arttırabilir. Alacağınız yükseltmeler ile okların sayısını arttırabilir, hasarı yükseltebilir ve menzili daha daha da arttırabilirsiniz.
 
Rocco karakterinin diğer becerisi uzaklardan atacağınız ve haritanın bir ucundan bir ucuna gidebilen büyük ok. Büyük ok sayesinde çekime göre hızlı veya yavaş bir şekilde rakiplere uzaklardan bir ok gönderebilirsiniz. Bu ok harita dışına çıkana ve birisine değene kadar gitmeye devam eder. Daha sonra kaybolur. Bu uzun oku kısa süreli tutup bırakırsanız yuvarlak top şekline bürünür ve daha kısa mesafeye düşer. Bu düşüm çok hızlı gerçekleşir. Yakındaki rakipleri avlamak için bu kısa çekim kullanılır. Eğer uzun ve tam çekim yaparsanız kendi üssünüzden diğer üsse kadar atışlar yapabilirsiniz.
 
Rocco karakterinin uzun ok becerisi aslında çok işlevsel olabiliyor. Tabi denk getirebilirseniz. Kuleleri arkasından, saklanma bölgelerinden her yere kadar haritanın her kısmından geçiyor. Böyle bir atışa sahip olmak tabi büyük bir avantaj ancak dediğim gibi nişan alması bazen zorlaşabiliyor. Nişan alma konusunda zamanla usta olabilirsiniz tabi bunun için belli bir süre lazım.
 
Rocco karakterinin son temel özelliği ise ultisi diyebiliriz. Bu ultiyi açtığı zaman hem hareket hızınız artar, hem atış hızınız artar, hem yavaşlatmaya sahip olursunuz hem de daha fazla sayıda ok atarsınız. Böyle bir yetenek gerçekten de dikkat çekici. Zaten bu ultiyi açtığı zaman Rocco karakterini tutulmuyor. Daha yükseklere zıplayabiliyor ve daha fazla hasar verebiliyor. Rocco karakteri genellikle bu yönüyle ön plana çıkıyor tabi bunu kullanırken biraz dikkat etmeniz gerekiyor. Tabi ultinin biteceği zamanı iyi ayarlayın çünkü öylece kalabilirsiniz.  
 
Rocco karakteri genel anlamıyla tam bir dps herosu. Sürekli olarak hasar verebilen ve rahatsız edebilen bir yapısı var.
 
Taktik ve ipuçları
 
Rocco karakteri biraz yavaştır ve sadece tek bir zıplaması vardır. Düşmanlarınızı güvenli bir mesafede tutmak için Rocco karakterinin üstün menzilini ve yavaşlatma etkisini kullanmaya çalışın. Uzun menzilli ok becerisi sonsuz menzile sahiptir. Her zaman mini haritaya dikkat edin ve uzun mesafelerden atış yapmak için düşmanınızın nereye gideceğini tahmin etmeye çalışın. Uzun mesafeli oka yükseltme olarak Precision Shot alırsanız, taciz edici bir araç olarak (Nicotine Patches ve Defused Hawk Bomb bunu daha da etkili hale getirir) veya düşük cana sahip rakipleri hedefleyen bir bitirici olarak kullanabilirsiniz.
 
Eğer ultinizi açmışsanız düşman birime her vurduğunuzda bunun süresi biraz uzar. Chicken Grill ve Endless Quiver gibi yükseltmeler ile çok uzun süre buna devam ettirebilirsiniz. Ulti becerisinin çok uzun bir bekleme süresi vardır. Bu yüzden gerçekten ihtiyacınız olduğunda kullanmaya çalışın.
 
Rocco karakteri karşı taraftaysa ve size uzaktaysa mini haritaya ara ara bakın ve ona karşı yapacağınız hamleleri hesaplayın. Rocco'yu yakından izleyin. Rocco, ulti yeteneğini açtığı zaman göreceğiniz o mor şeyler sizi yavaşlatacağı anlamına gelir. Buna göre oynayın. Eüer bir tank karakter oynuyorsanız ve takımınızda Rocco karakteri var ise rakibinize rahatsızlık vermek için Rocco'ya biraz koruma sağlamaya çalışın. Böylece sürekli olarak atışlarda bulunabilir.
Uzun menzilli oku ultinizi açınca da atabilirsiniz. İkisi birlikte kullanıldığında güçlü, kalıcı bir yavaşlatma etkisini rakibe verebilirsiniz. Eğer karşı tarafta Rocco varsa ve ultisini açarak uzun menzilli ok atacaksa ne pahasına olursa olsun vurulmaktan kaçının. Ek olarak, bir takım arkadaşının sağlığı çok düşükse ve sizin de sağlığınız varsa onu uzun menzilli oklardan korumaya çalışın. Yani bir nevi ona siper olun. Eğer rakipte bir Rocco var ise ultisinin çok uzun bir bekleme süresi olduğu için kullandıktan sonra ona saldırabilirsin.
 
Rocco karakteri toplu saldırılara karşı çok savunmasızdır. Kendisi hızlı bir karakter değil ve yalnızca tek bir atlama yapabilir. Onu daha kolay alt etmek için bu ipuçlarını bilmekte fayda var. Uzun menzili atışları nedeniyle Rocco'ya doğrudan yaklaşmak zor olabilir. Kapalı alanları kullanarak veya beklenmedik bir açıdan (yukarıdan veya aşağıdan) saldırarak onu şaşırtmayı düşünebilirsiniz.
 
Arka plan hikayesi
 
Galaksiler Arası Polis Departmanının üstlenemeyeceği bir iş olduğunda, Rocco hemen aranır. Bu yaşlı Kuş, Samanyolu'nun bu yakasındaki en amansız ve sert görünümlü kişisi. Rocco, en tehlikeli kartellerin patronlarını, Shisu gangsterlerini ve diğer uzaylı psikopatları bile korkutur türden. Herhangi bir silahtan korkmayan Rocco, kendisini bir kereden fazla zor durumdan kurtaran ACOG Blackout G-Mag Laserbow'u tercih ediyor.
 
Rocco'nun saldırgan davranışı, onu aranan bir adam haline getirdi. Bunun yanı sıra görevi bırakma noktasına geldi ve bu süreçte birçok güçlü düşman edindi. Ancak bundan sonraki süreçte emekli olmak yerine Awesomenauts'a girmek için katıldı. Bir sonraki hamlesi, evreni tüm uzay pisliklerinden kurtarmak olacak.
  
Sentry X-58
 
 
 
Sentry X-58 karakteri takım kombinasyonuna çok yatkın ve tank rolünü üstlenen bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. En etkili becerisi kara delik. Kara deliğe yakalanan her rakip potansiyel olarak savunmasız ve kolay bir avdır. Sentry X-58, rakipleri darlayan ve sürekli olarak uzun süreli düz atışları sebebiyle rahatsızlık veren bir yapısı var. Tek başına hasarları göğüsleyebilen bunun yanı sıra takımına yol açabilen bir karakter. Ben Sentry X-58 kullanabilen birisi değilim. Ancak kullananlara resmen imreniyorum. Eğer takımında bir Sentry X-58 karakteri var ise çok rahatlıyorum. Çünkü kara delik gerçekten de toplu killer için çok işe yarıyor. Eğer biri kara deliğe yakalanmışsa tüm takım ona hücum edebilir ve kolayca alt edebilirsiniz. Takım oyunu için Sentry X-58 çok faydalı ve avantajlı bir karakter.
 
Sentry X-58 karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel becerisi var. İlk becerisi düz atış. Düz atışlar Sentry X-58 karakterinin diğer karakterlere göre oldukça farklı işliyor. Büyük fotonlar şeklinde yaptığı atışlar ile rakipleri kendinden uzaklaştırıyor ve bir yandan da hasar veriyor. Düz atış gerçekten çok güçlü hale gelebiliyor. Yapacağınız yükseltmeler ile sadece düz atışı kullanarak bile birçok şeyi yapabilirsiniz. Düz atışa alabileceğiniz yükseltmeler arasında can çalma, hasar artışı ve haritada kalma süresini uzatma. Haritada kalma süresini uzatan yükseltme ile attığınız foton bir süre olduğu yerde kalır ve üzerine bir denk gelirse ona hasar verir. Yani bir süre potansiyel hasar verme aracı olarak kullanabilirsiniz. Hatta yukarıda saydığım yükseltmelerden birini es geçerek rakiplere doğru patlayan bir yükseltme alabilirsiniz. Yani bu yükseltme ile beraber attığınız fotonlar kısa bir süre kalır eğer yakınına bir rakip geldiği zaman üzerine doğru atılır ve patlar. Tabi bir fotonun bir rakibe atılması kısa menzillidir. Çok uzun menzil beklemeyin.
 
Sentry X-58 karakterinin ikincil becerisi ise teleport yani ışınlanma. Sentry X-58 karakteri haritanın herhangi bir yerine teleport damgası bırakabilir ve istediği zaman buraya ışınlanabilir. Örneğin ana üssünüze yükseltme yapmaya gitmeden önce taretiniz önüne koyacağınız teleport ile kolayca buraya ışınlanabilirsiniz. Hem daha hızlı gidip gelirsiniz hem zamandan tasarruf edersiniz hem de rakiplerin kulelerinize yaklaşmasını önlersiniz. Sentry X-58 karakterinin teleport yeteneğini kullanmak için belli bir süre geçmesi lazım ve hasar almamanız gerekir. Teleport yeteneği kaçma aracı olarak da kullanılabilir. Kullanmak için dediğim gibi herhangi bir hasara yememeniz gerekir. Eğer hasar alırsanız 2-3 saniye teleport dolum süresine ulaşırsınız. Her hasarda bu dolum süresi başa sarar. Eğer rakiplerin içindeyseniz ve buradan çıkamayacak gibiyseniz teleportu derhal kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Sentry X-58 karakterinin teleport yeteneği rakiplere hasar verebilir. Sadece ışınlanma aracı olarak değil hasar aracı olarak da kullanılabilir. Eğer bir rakip yakınızdaysa anlık olarak teleport bırakabilir ve anında buraya ışınlanabilirsiniz. Böylece rakibe patlama hasarı verirsiniz. Bu durum genelde kara delik becerisiyle birleştirilir ve rakiplerin kaçması engellenir. Sentry X-58 karakterinin teleport yeteneği yükseltilebilir ve güçlendirilebilir. Teleport yeteneğine rakiplerin belli bir süre yeteneklerini kullanamayacağı bir yükseltme, hasarda artış yükseltmesi ve ışınlandıktan sonra saldırı hızını arttıran bir yükseltme alabilirsiniz. Bu üç temel yükseltme gerçekten de işinizi görecektir. Böylece çok daha güçlü bir teleport becerisine sahip olacaksınız.
 
Sentry X-58 karakterinin son becerisi ise kara delik yeteneği. Kara delik ile rakipleri bir araya toplayabilir ve toplu bir şekilde savunmasız bırakabilirsiniz. Her bir rakibi yakalayabilir ve içerisine çektiğiniz bu delik sayesinde toplu bir şekilde kill alabilirsiniz. Sentry X-58 karakterinin kara delik becerisi çok tercih edilen ve büyük avantajları olan yetenekler arasında. Sentry X-58 karakteri bu temel becerisi sayesinde çok tercih edilen bir tank karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Sentry X-58 karakterinin bu kara delik becerisini yükselterek daha da yararlı ve güçlü hale getirebilirsiniz. Marketten alacağınız yükseltmeler sayesinde hasarını arttırabilir, içerisine yakalanan rakiplerin hareket etmesini engellemek için çekim gücünü yükseltebilir ve bu esnada temel atışlarınızın hasarını arttıran yükseltme satın alabilirsiniz.
 
Sentry X-58 karakteri genele bakacak olursak çok kullanılan ve karşımıza çıkan bir hero. Sentry X-58 karakteri gerçekten de takıma yol açan, avantaj sağlayan, çok kill aldıran - asist yapan ve rakipleri rahatsız eden yapısıyla ön plana çıkıyor. Bir yandan da canı fazla ve tank karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Onu alt etmek gerçekten de çok güç. Yapacağınız her hamlede çok dikkat etmeniz gerek. Elinde bulunduğu kara delik sayesinde yapacağınız saldırı sonrası kaçamayabilirsiniz. Bu da sizin için büyük dezavantaj.
 
Taktik ve ipuçları
 
Düşman kulesinin önüne birkaç düz atış yani foton bırakmak, botları hızlı bir şekilde öldürmenize olanak tanır. İyileştirici bir etki sağlaması için bu taktiği Tactical Vest yükseltmesi le birlikte kullanın. Bu yükseltme foton atışlarına can çalma etkisi ekler. Kara Delik yeteneğini etkinleştirdiğinizde açılan bar, emebileceğiniz hasar miktarını gösterir. Tamamen dolduğunda, kalkanınız kırılacak ve daha fazla hasarı ememeyecek. Bu da normal şekilde tam hasar almanıza neden olacak. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. Sentry X-58'in hasarı absorbe etmesi gerektiğinden dolayı kaybedilen sağlığı telafi etmek için dayanıklılığını artıran yükseltmeleri satın alın. Canınızı arttırmak ve can yenilemesi kazanmak için Med-i'-can, Ejection Seat ve Tactical Vest yükseltmelerini satın alabilirsiniz. Alternatif olarak Microfilm ve Power Pills Turbo gibi yükseltmelerle onu daha güçlü yapabilir ve daha fazla hasar verebilirsiniz.
 
Coco'nun Yıldırım Topu'na benzer şekilde Kara Delik becerisini butona basarak daha erken patlatabilirsiniz. Kara delik becerisi her türlü yerde açılabilir. Haritanın içerisinden geçebilen bir yapısı bulunur. Dolayısıyla taret arkalarına (eğer haritada öyle bir açık var ise) bu beceriyi kullanabilirsin ve rakipleri gafil avlayabilirsiniz.
 
Kara delik becerisinde aynı zamanda hasar toplayabilir ve bunları rakibe yansıtabilirsiniz. Ancak Kara Delik becerisinin kalkanını sadece hasar toplamak için kullanmayın. Düşmanların size saldırmasını engellemekle kalmayıp aynı zamanda sizi daha dayanıklı hale getirdiği için güçlü bir kaçış aracı olarak da kullanabilirsiniz. Kara delik becerisinden toplanan hasarı süresiz olarak saklayabilirsiniz. Ancak topladığınız hasarın bir süre sonra azalacağını ve sonunda temel hasar seviyelerine döneceğini unutmayın. Öldüğünüzde kara delik becerisinden topladığınız hasarı kaybedersiniz. Köşeye sıkıştıysanız, ölmeden önce kaçmak için veya çaresizlik hamlesi olarak kullanın. Güçlü bir kara delik için yeterli hasarı toplayamadıysanız, bazen onu "kullanmak" iyi bir fikir olabilir. Böylece daha güçlü bir tane elde etmeye çalışabilirsiniz.
 
Kara Delik becerisini kullanırken düşmanları etki alanının merkezinde tutmaya çalışın. Yerçekimi merkezde kenarlardan daha güçlüdür. Kara Delik becerisi rakipleri savunmasız bir halde bırakır.
 
Teleport becerisi saklanma alanlarını görmek için kullanılabilir ancak mini haritada içindeki düşmanlar gösterilmez (bazı haritalarda saklanma alanları vardır. O kısımları görmek için içerisine dalmanız gerekir. İşte bu gibi durumlarda teleport ışınını bıraktığınız zaman içerisinde kimin olduğunu bizzat görebilirsiniz. Teleport işareti herhangi bir hasar almak ve siz kullanmadığınız sürece oradan kalkmaz). Teleport becerisinin mini haritada beyaz bir çerçevesi vardır. Böylece oyuncular nerede olduğunu kolayca görebilir. Biraz harita bilgisiyle güçlü bir baskın aracı haline gelebilir. Teleport işareti siz ona ışınlanana kadar süresiz olarak yerinde kalacaktır. Ölseniz bile orada kalmaya devam eder. Yine de kendinizi çok tehlikeli olabilecek yerlere ışınlamayın. Eğer bir düşman bölgesinin çok derinlerine yerleştirmişseniz ışınlanmaktan vazgeçmenizde fayda var. Teleport becerisi hemen hemen her yere koyulabilir. Özellikle sağlığınız düşükken göremediğiniz bir yere ışınlanmayın.
 
Teleport becerinizi düz bir koridorda rakip tarafa biraz daha yakın kullanmak, ekibinizle savaşırken onları kötü bir duruma sokabilir. Ancak dikkat edin, ışınlandığınızda aynı şeyi size de yapılabilir.
 
Düz atışlar yani fotonlar alan kontrolünde size avantaj sağlar ve düşman ekibinin bir koridorda rahatça hareket etmesini engeller. Foton Fırlatıcısı ile bir atışı kaçırsanız bile patlayıcı kısa bir süre havada kalmaya devam edecek. Bu yüzden savaşırken rakipleri bu fotonların üzerine çekmeye çalışın. Rakipleri Teleport becerisi ile pusuya düşürmek için Sentry ile koordine olun. Sentry'nin çok büyük bir sağlık çubuğu, yükseltilebilen bir kalkanı ve sağlığı geri kazanmanın birçok yolu var. Onu öldürmeyi kolaylaştırmak için arttırılmış hasar kullanmayı düşünün.
 
Sentry'nin sağlık çubuğunun altında mor bir çubuk olup olmadığına dikkat edin: bu, hazır bir kara deliği olduğu anlamına gelir. Çubuğun boyutu, ne kadar hasar vereceğini gösterir. Durum buysa, ondan uzak durmaya çalışın. Sentry'nin elinde bir Kara Delik becerisi varsa, takım arkadaşlarına çok yakın durmaktan kaçın.
 
Genji ve Deadlift gibi takımı hasarlardan koruyabilen karakterler ile Sentry'nin Kara Delik becerisinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Sentry'nin kaçmak istediğindi düşüyorsan teleport yeteneğini kullanmasını önlemek için ona saldırmaya devam et.
 
Arka plan hikayesi
 
Terkedilmiş istasyonun derinliklerinde bir katil robot ordusu devre dışı bırakılıyor ve paslanmaya mahkum kalıyor. Geriye kalan işlevsel robotlar, artık çoktan ölmüş olan ustalar tarafından tekrar harekete geçirilecekleri anı bekliyorlar. Uzayda sürüklenen bu devasa istasyonda yüzyıllarca hiçbir aktiviteye rastlanmadı. Ancak bir gün istasyonun yedekleme sistemleri yeniden aktif edildi ve çalışır vaziyete getirildi. Bunu yapabilecek tek robot ise Sentry olarak bilinirdi.
 
Sentry gizlilik üzerine inşa edilen bir robot. Bir şemsiyeden bir sehpaya kadar her şeyi taklit edebiliyor. Böylece düşman birliklerini kandırabiliyor. İstihbarat toplamak için savaş alanına gönderilen ilk robot olarak da karşımıza çıkıyor.
 
Mürettebata, robotların yapay zeka savaşını kaybettiğini ve yoldaşlarının mutfak ve ev aletlerine dönüştürüldüğünü duyduktan sonra Sentry, intikam için kendini yeniden programladı ve hepsini yok etmeyi planladı. Şimdi ise ön tarafında köpekbalığı sticker'ı olan bir tank satın almak için Solar toplayana kadar Awesomenauts adına gizli görevde çalışıyor.
 
Sheriff Lonestar
 
 
 
Sheriff Lonestar karakteri oyunun en temel karakterlerinden biri. Oyuna yeni başlayanlar ilk olarak Sheriff Lonestar karakterini eline alacak ve bunun üzerinden oyuna yeni bir başlangıç yapacak. Yani oyunun alıştırma kısmı Sheriff Lonestar ile ilerliyor. Sheriff Lonestar klasik batı tarzı Şerif tarzıyla karşımıza çıkıyor ve o temayı bizlere yansıtıyor. Gerek şapkası gerekse kullandığı beceriler tam bir batı stili. Sheriff Lonestar kullanılması oldukça basit ve hero ve çokça kullanılan karakterlerden biri. Sheriff Lonestar kullanırken kendinizi çok rahat hissedeceksiniz ve bir yandan da kolaylıkla rakiplerinizden kaçabileceksiniz. Karakterin yetenekleri arasında Yavaşlatma, Can Çalma, Zamanla Hasar Verme ve Geri İtme yer alıyor. Lonestar karakteri 1 Mayıs 2012 tarihinde oyuna dahil edildi ve oyunculara sunuldu.
 
Sheriff Lonestar karakterinin diğer karakterlerde olduğu üç temel yeteneği bulunuyor. İlk temel yeteneği düz atış becerisi. Silahıyla düz ve temel atışlar yapabilen Sheriff Lonestar, çok klasik bir şerif tarzını bizlere sunuyor. Düz atışları marketten yükseltebilirsiniz ve oldukça güçlü hale getirebilirsiniz. Almanız gereken yükseltmeler arasında ise şunları önerebilirim: Hasar artışı, bunun yanı sıra atışınızın yarıçapını arttırma yani az da olsa alan hasarlı bir atış yapma ve her birkaç saniyede otomatik olarak ateşleyebileceğiniz küçük roketler. Bu küçük roketler düz atış yaptığınız zamanlarda otomatik olarak en yakın düşmanı hedef alır ve ona doğru ilerler. Ancak hareket hızı yavaştır. Bu yüzden rakipler kolaylıkla kaçabilir. Bu küçük roketleri Clunk'ın düz atışındaki roketlere benzetebilirsiniz. Onun küçük hali gibi.
 
Sheriff Lonestar karakterinin bir diğer becerisi ise dinamit fırlatma yeteneği. Rakipler üzerinde oldukça etkili olan bu dinamitler toplamda üç tane. Yani bu yetenekte bir anda üç adet dinamit yolluyorsunuz. Dinamitlerin her birinin hasar vermesi ayrı oluyor ve her birinin bir rakibe veya canlıya çarpması gerekiyor. Dinamitleri marketten yükseltmeler ile çok daha güçlü hale getirebilirsiniz. Genel olarak alınabilecek yükseltmeler arasında, hasar artışı, can çalma, dinamitlerin daha uzağa gitmesi için sekme yani bounce ve ateş hasarı (rakibe belli oranda yakma hasarı verir ve canını azaltır) yer alıyor.
 
Sheriff Lonestar karakterinin üçüncü temel becerisi ise boğa. Boğa yeteneği ortaya büyük bir boğa çıkarır ve koşan bu boğa ile rakipleri ittirebilirsiniz. Bu tamamen bir kaçış aracı olarak ve kuleleri yıkma aracı olarak kullanılır. Boğa benim açımdan çok kullanışlı bir beceri. Boğaya çok çeşitli yükseltmeler yaparak onu çok daha güçlü hale getirebilirsiniz. Örneğin belli bir mesafeye kadar koşan boğa, koşusunun bitmesine yakın patlar ve alan hasarı verir - bu yeteneği alabilirsiniz, daha sonra rakipleri daha da yavaşlatmak için boğanıza slow yükseltmesi alabilirsiniz, rakipleriniz böylece koşmayı bırak emekleyecek, ardından boğanızın daha güçlü ve daha fazla büyümesini sağlamak büyütme yükseltmesini alabilirsiniz. Bu yükseltme ile boğanızın boyutu büyüyecek. Bu sayede verdiği etkiler iki kat artacak. İttirmesi, yavaşlatması, canı bir hayli artacak diyebilirim.
 
Sheriff Lonestar karakteri klasik olarak kolaylıkla oynayabileceğiniz ve üzerinde kısa sürede ustalaşabileceğiniz bir hero. Ben de bu karakteri oynamanızı tavsiye ediyorum. Becerileri kullanması kolay. Hatta iki kere zıplama özelliği bile yer alıyor. Bunu yükseltme ile üçe çıkarıyorsunuz ve botlarınızın altındaki pad ile üç kere yukarı zıplayabiliyorsunuz. Bu büyük bir avantaj. Özellikle Raelynn karakterinin sniper'ından kaçarken çok kullanışlı.
 
Taktik ve ipuçları:
 
Lonestar çok hızlı koşabilen bir karakter değil ancak çok fazla dikey yani yukarı doğru hareket kabiliyetine sahip. Düşmanların kafasını karıştırmak ve saldırılarından kaçmak için Rocket Boots yükseltmesi tarafından sağlanan ek zıplamayı kullanın. Rubber Sleeve yükseltmesi, Lonestar'ın taretlere ve düşmanlara çok daha güvenli bir mesafeden hasar vermesine olanak tanır. Yani bir nevi dinamitlerin zıplamasını ve sekmesini sağlar. Lonestar'ın Incendiary Bomb yükseltmesi (Alev Bombası) yükseltmesi, düşmanlar gizlendiklerinde bile görülebilen bir ateş etkisine sahiptir. Bu görünmezliğe karşı oldukça faydalıdır. Rakipleri boğanız ve kulelerinizden biri arasında sıkıştırarak büyük hasar verebilirsiniz. Techno Viking Helmet yükseltmesi bu taktiği daha da ölümcül hale getiriyor. Boğa, Yuri'nin Mayınları gibi düşman tuzaklarını temizlemek için de kullanılabilir. Bu size ve takımınıza oldukça fayda sağlar.
 
Boğa bir keşif aracı olarak da kullanılabilir. Saklanma alanında bekleyen bir rakip veya tuzak olduğundan şüpheleniyorsanız, size ve ekibinize görüş sağlaması için önce boğayı gönderebilirsin. Herhangi yükseltmeye sahip olmayan bir Boğa bile düşmanları uzak tutmakta, onları bir tarete sıkıştırmakta ve hatta oyunun başlarında kurtulmanızda çok etkili olabilir. Boğa Leon, Clunk veya Skølldir gibi yakından tehlikeli rakiplere karşı daha yararlıdır.
 
Eğer karşıda bir Lonestar varsa tekrar tekrar havada zıplayabilir (çizmeleriyle iki kez). Tam düşüşünü hesap ederek ona saldırmak için atlayışlarını takip etmeye çalışın. Yavaşlatma etkileri hem hareket hızını hem de atlama yüksekliğini azaltır. Lonestar'ın hareket kabiliyetini ciddi şekilde azaltmak için bunları kullanın. Lonestar'ın Dinamiti temas halinde patlar. Yakın mesafeden ona yaklaşırken dikkatli olun, çünkü beklediğinizden daha fazla hasar alabilirsiniz. Lonestar'ın düşmanlarını uzaklaştırmanın tek yolu boğasından geçer. Bekleme süresindeyken ona saldırmak daha kolay. Lonestar ittirme konusunda üstün olduğu için gözünü her zaman mini haritada tut.
 
Arka plan hikayesi
 
Samanyolu'nun kalbinde, yarı zeki bir inek benzeri tür tarafından yönetilen Bovinion sistemi yer alır. Teknolojik olarak kabul edilebilir bir düzeye kadar ilerlemiş olsalar da Bovinionlar, birkaç bin yıl boyunca kabile toplum biçimini sürdürdü. Son yıllara kadar bu toplumdaki asırlık bir gelenek olarak genç Bovinion buzağıları korkunç hikayeler ile korkutulurdu. Yaramaz Bovinion buzağıları, hikaye ilerledikçe bu kovboyun amansız kementine yakalanacaktı.
 
Gel zaman git zaman zengin bir Bovinion bakıcısı, ziyaretçilerin genetiği yeniden tasarlanmış bir kovboyu görmek için geldikleri yeni bir park açtı. Ama burada bir felaket yaşandı ve kovboy kafesinden kaçtı. Bovinionlar tepki veremeden kovboy tüm park personelini hırpalamıştı.
Kovboy gezegendeki her bir Bovinion'u boğmaya başladığında Bovinion medeniyeti tehlike içerisine girdi. Bovinionlar aniden kendilerini şehirlerinin dışında buldular ve bu dehşetle breaber yeşil çayırlara doğru sürüler halinde koştular.
 
Tüm Bovinion uygarlığı karmaşa içerisine girdikten sonra kendisine Şerif Lonestar adını veren kovboy adını artık duyurmuştu. Şimdi Şerif Lonestar, robot savaşlarında paralı asker olarak savaşıyor, muhteşem kovboy güçlerini yüksek teknolojili silahlarla birleştirerek viski ve purolara harcayacağı biraz Güneş enerjisi kazanıyor.
 
Scoop
 
 
 
Scoop karakteri bir tank karakteri olarak karşımıza çıkıyor ve her hamlesine kendi canını dolduruyor. Hasar konusunda çok fazla etkili olmayan ancak takıma siper olmak için kendini her zaman ön plana atan Scoop, takım için oldukça faydalı işler yapıyor ve yolu açıyor. Karşı takımı domine etmek için Scoop karakterinin canından ve sürekli can doldurmasından faydalanabilirsiniz. Scoop karakteri yakın saldırı dövüş stiline sahiptir ve bu konuda elindeki kılıcını üç farklı şekilde sallar ve bazı saldırı stili daha fazla hasar verebilir. Scoop karakterinin kullanması kolay ancak ustalaşması zor bir karakter. Scoop karakteri ile rakipleri gafil avlamak için birçok yöntem var. Şimdi geçelim temel özelliklerine:
 
Scoop karakterinin diğer karakterlerde olduğu üç temel yeteneği var. Scoop karakterinin en temel yeteneği kılıç sallama. Kılıcıyla beraber rakiplere ve botlara hasar verebilir. Herhangi bir menzilli saldırısı bulunmayan Scoop ile rakiplerin yakınına girmeniz gerekiyor. Scoop karakterinin her bir vuruşu size sağlık kazandırıyor ve kolayca canınızı doldurmanızı sağlıyor. Scoop karakterinin temel vuruşu oldukça güçlü hale getirilebiliyor. Marketten alacağınız yükseltmeler sayesinde Scoop karakteri rakipleri indirmeyi bile başarıyor. Alacağınız yükseltmeler arasında hasar artışı, ikinci yeteneğinizi kullandıktan sonra belli bir süre hasar artışı, sağlığınız yüzde 75'in altına düştüğünde kılıç vuruşuyla daha fazla hasar verebileceğiniz bir yükseltme ve daha fazlası yer alıyor. Bu yükseltmelerin seçimi sizin. Kullanacağınız durumlar değişkenlik gösterirse bunlar dışında diğer yükseltmeleri tercih edebilirsiniz.
 
Scoop karakterinin diğer becerisi Wrap saldırısı. Wrap ile Scoop karakteri etrafında dönen bir şey çıkartır ve bu rakiplere otomatik olarak hasar verir. Ancak rakiplere belli bir mesafe yakın olmanız gerekir çok uzaklara işlemez. Wrap becerisinin bitiş hasarı da bulunur. Bu hasarı arttırabilir, rakipleri yükseltmeler ile yavaşlatabilir hatta bu sayede canınızı tazeleyebilirsiniz. Wrap ile hem karakterinizin canı dolar hem de rakiplere toplu hasar verebilirsiniz. Oldukça kullanışlı olan bu yetenek çok fazla hasar vermiyor ancak canı az kalan bir rakibi indirmede üstüne yok.
 
Scoop karakterinin son becerisi ise çekiç. Scoop tarafından fırlatılan çekiç, rakibe isabet ederse onu sersemletir, duraksatır ve bir süre yerinde kalmasını sağlar. Scoop karakterinin çekici belli bir mesafede kadar seker ve daha sonra kaybolur. Çekiç becerisini yükseltebilir ve çok daha güçlü hale getirebilirsiniz. Çekiç becerisinin menzilini arttırabilir, daha uzaktan vuruşlarda daha fazla hasar verebilir, isabetli vuruşlarda can çalabilir ve yine isabetli vuruşlarda hareket hızınızı belli bir süreliğine arttırabilirsiniz. Hareket hızı oldukça sık alınan yükseltmelerden. Çünkü çekiç ile sersemletilen rakiplerin üzerine yıldırım gibi koşup yetişmeniz gereken anlar olacak. İşte bunu yapabilmek için bu yükseltme çok tercih edilenler arasında.
 
Scoop karakteri genel olarak kullanılması kolay gibi gözüken ancak ustalaşmanız gereken bir hero. Scoop ile takımınıza yollar açabilir ve kendinizi siper edebilirsiniz. Her bir aksiyon esnasında canını tazeleyebilen ve direnme konusunda uzman birini arıyorsanız Scoop karakteri tam size göre diyebilirim. Ancak Scoop karakteriyle çok fazla takımların arasına dalış gerçekleştirmeyin. Her ne kadar canı fazla olsa da can çalabilse de bir yere kadar dayanabiliyor. Dolayısıyla oyunu akıllıca oynayın ve hamlelerinizi yapmadan önce düşünün.
 
Taktik ve ipuçları
 
Yeterince büyük bir sağlık barına sahip olan Scoop, güçlü kısa menzilli saldırı sistemini ve kendini iyileştirmenin birçok yolunu oyunculara sunuyor. Oyuna yeni başlayanlar için uygun bir karakter diyebilirim. Çekiç saldırısı mesafe aldıkça hasarı ve sersemletme süresi artar. Mümkün olduğunca çekici tam gücünde kullanmak için maksimum menzilini tahmin edin ve ona göre atışlar yapın. Atacağınız çekiçler sekecektir. Ona göre atışlar da yapabilirsiniz. Çekiç, aynı anda birden fazla hedefi vurabilir ancak aynı hedefi iki kez vuramaz. Yellow Snow Cone yükseltmesini almak, hasar veren bir Binding Of Justice ve/veya Sword Strikes (iki temel beceriniz) için düşmanlarınıza ulaşmanızı kolaylaştırabilir. Düşmanlardan kaçmak için de harikadır. Binding Of Justice (yukarıda detaylandırdığım ikinci yetenek) şarjı bittiğinde sizi iyileştirir ve yakındaki düşmanlara zarar verir. Rakiplerinize karşı bu yeteneği çok işlevsel olarak kullanabilirsiniz.
 
Hayatta kalmakta veya bir bölgeyi temizlemekte zorlanıyorsanız takım arkadaşlarınıza yardımcı olmak ve iyileştirmek için The Holy Cup yükseltmesini alabilirsiniz. The Holy Cup yükseltmesi tüm takım arkadaşlarınıza kendi kendini iyileştirme gücünü verecek. Yeteneği kullanırken takımınıza yakın olmanız gerekir. Takım arkadaşlarınızın canları belli bir yüzdeye kadar dolar. The Penguin Throne ve Titanium Coneshield gibi yükseltmeleri satın alarak daha fazla hasar vermeniz mümkün.
 
Arka plan hikayesi
 
The Scoop of Justice veya kısa adıyla Scoop cesur bir Gelati şövalyesidir. Gelatiler, lezzetli Dondurmaları ile ünlü ustalardır. Jelatinimsi şövalyeler, farklı gezegenlerden kar ve buz topları getirerek bunları tatlı şekerler ve meyvelerle karıştırır. Kakao ağaçları yüzyıllardır görülmese ve soyu tükendiği düşünülse de Gelatiler gerçek bir çikolata parçası bulmayı ve dondurmanın nihai lezzetini yaratmayı kutsal görevleri olarak görürler.
 
AI Station 205'te Awesomenauts'lar evreni tehlikeli 'Sisterhood of Coba'dan korumak için toplandı. Scoop, evreni yeni Omicron tehdidinden korumak adına yardımcı olmak için görevlendirildi. Scoop, Zork'un satıcı makinelerinden birinde bir çikolata bulmayı da umuyor.
 
Skølldir
 
 
 
Skølldir karakteri dövüşçü bir karakter olarak karşımıza çıkıyor ve dövüşçü karakterlerden arasında en etkili olanı diyebilirim. Yumruklarıyla arenada tozu dumana katan Skølldir karakteri, herkesin baş belası. Attığı yumruklar devasa ve üçüncü attığı yumruk stun yani sersemletme etkili. Skølldir bir sumo dövüşçüsü olarak karşımıza çıkıyor ve bir tank kadar çok cana sahip. Skølldir karakteri rakipleri fırlatabiliyor ve kolayca kill alabiliyorsunuz. Skølldir karakteri sıkça kullanılan karakterler arasında yer alıyor ve bunun nedenini aşağıda sizlere bahsedeceğim. Siz de oyunda bu karakteri alarak gerçekten de çok can sıkıcı olabilirsiniz. Ama karakteri kullanması zor onu söyleyeyim.
 
Skølldir karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel yeteneği var. İlk yeteneğinden başlayalım: Yumruk. Attığı yumruklar en temel düz vuruşları olarak karşımıza çıkıyor. Toplamda üç farklı yumruk animasyonu yer alıyor ve her üçüncü yumruk karşı rakibe stun yani sersemletme etkisi bırakıyor. Yumrukların hedefi olduğunuz zaman kolayca sizi alt edebiliyor. Skølldir karakterinin düz yumrukları belli bir mesafeye kadar iş görüyor ve rakiplerin çok dibine girmesine gerek kalmıyor. Skølldir karakterinin yumruklarının menzili arttırılabiliyor. Özellikle üçüncü yani son yumruğun menzili arttırılıyor ve bu yumruk çok işlevsel olarak kullanılıyor. Üçüncü yumruk için can tazelemesi yükseltmesini, menzil arttırma yükseltmesini ve hasar artışı yükseltmesini alabilirsiniz. Yumrukların hedefi olmaktan kaçmak isteyeceğiniz bu karakter gerçekten zapt edilmesi zor bir hero.
 
Skølldir karakterinin diğer bir becerisi ise fırlatma. Fırlatma becerisi bir rakibi veya botu geriye doğru uçurabiliyor. Bir rakibi ellerinizin arasına alabilir ve kendi bölgenize hatta kulenizin yanına fırlatabilirsiniz. Fırlatılan karakterler hem takımınızın içerisine düşer hem de kuleye yakın olursa kule hasar verir. Rakipleri kısacası tam bir kaosun içine sürüklersiniz. Fırlatma için çeşitli yükseltmeler alabilirsiniz. Önerebileceğim yükseltmeler arasında fırlatmanın menzili yer alıyor. Böylece rakipleri daha fazla geriye yani bölgenize atabilirsiniz. Böylece bir koridorda yakaladığınız rakibi kulenize kadar atabilirsiniz ve sıkıştırabilirsiniz. Bu rakipleri birer birer avlamak için çok iyi bir taktik ve beceri. Diğer bir yükseltme ise fırlattığı esnada küçük bir bomba hasarı verebilirsiniz. Bu direkt olarak rakibe çarparsa hasar verir eğer çarpmaz da yer düşerse belli bir süre sonra kendiliğinden patlar. Son yükseltme ise fırlattığınız anda hareket hızınızı arttıran yükseltme. Bu üç yükseltme gerçekten de çok etkili diyebilirim. Fırlattığınız rakibe hem bomba hasarı verebilir, hem hareket hızını arttığı için kolayca yanına koşabilir ve sıkıştırabilirsiniz.
 
Skølldir karakterinin son becerisi ise yer sarsıntısı. Bu sarsıntı kilosunun fazla olmasından kaynaklanıyor. Kendisi bir sumo güreşçisi olduğu için bunun nimetlerinden yararlanıyor. Yere zıpladığı zaman zemini kıran bir görüntü oluşuyor. Bu zemin hasarı belli bir menzile ulaşıyor ve sonra duruyor. Bu beceri rakiplere direkt olarak hasar veriyor. Bu beceri için alabileceğiniz yükseltmeler arasında menzil arttırma, stun yani sersemletme ve yukarıya doğru yani dikey olarak boyut arttırma yer alıyor. Bu üç beceriyi sizlere öneriyorum ve genelde bunlar kullanılıyor.
 
Skølldir karakteri genel olarak hem can bazında hem de güç bazında büyük avantaja sahip. Oyunda rakipler sizi yakalasa ve araya alsa bile fırlatma yeteneği ile kaçabiliyor ve onları atlatabiliyorsunuz. Eğer rakip takımda bir Skølldir karakteri var ise her zaman temkinli yaklaşıyor ve çok fazla dibine girmemeye çalışıyorsunuz. Dolayısıyla rakip takıma karşı kolayca üstünlük kurulabiliyor. Bu da zaferin yolunu açıyor diyebilirim. Böyle olunca Skølldir karakterini kullanın ve kullandırtın. Ama tabi önce biraz pratik yapmanız gerekecek.
 
Skølldir olarak oynarken, bazı yükseltmeler yalnızca 3. yumruğunuzu etkiler. Dolayısıyla üçüncü yumruğunuzun zamanlamasını öğrenmek çok önemlidir. Yukarıda da bahsettiğim gibi Skølldir karakterinin üç farklı animasyona sahip düz yumruk atışı yer alır. Üçüncü yumruğun menzili arttırabilir ve can çalma etkisi eklenebilir. Dolayısıyla bu yumruğun zamanlamasını ve menzilini iyi öğrenmeniz lazım.
 
Skølldir karakteri yüksek bir yerden Deprem yeteneğini kullanarak hızlı bir şekilde atlayabilir. Atlama animasyonu bu beceri sayesinde hızlanır ve rakiplere karşı sürpriz bir saldırı yapma fırsatı verir. Rakiplerin önüne hızlı bir şekilde "düşmek" için kullanacağınız bu yetenek sayesinde kolaylıkla kill alabilirsiniz.
 
Eğer zıplayan bir rakip görürseniz deprem yeteneğinizi rakibin tam ineceği zamana denk getirmeye çalışın. Böylece deprem beceriniz rakibi etkileyecek ve ona hasar vereceksiniz. Yapacağınız yükseltmeler sayesinde deprem yeteneği oldukça güçlendirilebilir ve rakipleri darlayabilir. Dolayısıyla yukarıda açıkladım gibi belirtilen yükseltmeleri satın alın ve rakiplere kaçacak delik bırakmayın.
 
Bu karakteri kullanmanızı sizlere şiddetle tavsiye ediyorum. Karakter ile oynamak biraz zor olabilir. Eğer ilk kez oynuyorsanız ve deniyorsanız yumruk atarken, zıplarken ve diğer becerileri sergilerken çok zorlanabilirsiniz. Ancak oyunda bir süre vakit geçirdikten sonra bu karakteri de kısa sürede çözebilirsiniz.
 
Bu karakter için şunu söyleyebilirim:
 
Oynaması zor ve ustalaşması daha zor. Dolayısıyla bu karakteri kullanırken dikkat etmeniz gerekiyor. Çok hızlı hareket kabiliyetine sahip olmadığı için düşmanlar arasına çok fazla dalmamanız gerekiyor. Birebir de zaten çok etkili bir karakter. Bunun dışında bu karakterle yukarıda da bahsettiğim gibi rakipleri kendi kulenize doğru fırlatabilir ve onları tuzağın içine çekebilirsiniz. Fırlatma yeteneği en çok korkulan yeteneklerden biri. Oynadığınız zaman siz de fark edeceksiniz: pingden dolayı yumruklar ve fırlatma yeteneği çok daha etkili oluyor. Yani yumruklardan uzak olsanız bile yumruk yiyebiliyor ve hasar alabiliyorsunuz. Öte yandan kulenizin arkasında olsanız bile fırlatma yeteneğini kullanabiliyorsunuz ve rakibi kendi tarafınıza çekebiliyorsunuz. Bu durum özellikle canı az olan rakiplere karşı çok etkili oluyor ve direkt olarak kill hanenizi yükselt biliyorsunuz.
 
Karakter için ara ara kalabalık içine girmeyin uyarısını verdim ancak deprem yeteneği birden daha fazla rakibe hasar veren bir beceri olduğundan dolayı kalabalık ortamlara da giriş yapabilirsiniz. Ancak dediğim gibi hem hantal yapınız ve yavaş hareket etmenizden dolayı içerisine girdiğiniz bölgeye, konuma ve diğer unsurlaaı dikkat edin. Rakiplerin canları az ise direkt olarak dalış yapabilirsin. Deprem yeteneğinizi kullanarak her birine hasar verebilir ve sarsabilirsiniz ve yumruklarınızı rakiplere doğru atabilirsiniz.
 
Son olarak şunu söyleyebilirim. Bu karakter ile atacağınız yumruklar sadece sağa ve sola gidiyor. Yani yukarıya veya yatay bir şekilde farklı yerlere doğru yumruk atamıyorsunuz. Hatta bu karakter ile Fare kullanmanıza bile gerek yok, sadece klavye ile bu hero'yu kullanabilirsiniz ve kolaylıkla rakipleri alt edebilirsiniz. Tabii fare ile alıştıysanız kullanabilirsiniz ancak yine dediğim gibi yumruklara herhangi bir şekilde falso veremiyoruz ve yumrukları sadece sağa ve sola atabiliyoruz.
 
Skree
 
 
 
Skree karakteri menzilli saldırı stiline sahip güçlü bir hero olarak karşımıza çıkıyor. Skree karakterinin düz vuruşları bile rakiplere yüksek ve rahatsız edici hasarlar veriyor. Bu sebepten dolayı eğer rakibi sürekli olarak rahatsız etmek istiyorsanız ve üstünlük kurmak istiyorsanız Skree karakterini tercih edebilirsiniz. Çok tercih edilen bu karakter ilk etapta alabileceğiniz bir hero değil. Daha sonra oyun içi para birimi ile açabilir veya dlc olarak satın alabilirsiniz.
 
Skree karakteri birçok oyuncu tarafından tercih edilen yapısıyla ön plana çıkıyor. Elinizde bulunan araç ile elektrik hasarı verebiliyorsunuz. Skree karakterinin diğer karakterlerde olduğu üç temel becerisi bulunuyor. İlk temel yeteneği düz elektrik hasarı. Bu elektrik atışlarıyla uzaktaki rakiplere karşı hasar verebiliyor ve attığınız elektriği görebiliyorsunuz. Bu hasarı vermek için rakibin üzerine nişan almanız gerekiyor yoksa elektrik hasarı veremiyorsunuz.
Skree karakterinin temel becerisi yükseltilerek oldukça güçlü hale gelebiliyor. Bu da rakipleri kolaylıkla alt etmenizi sağlıyor. Skree karakterinin temel yeteneği için alacağınız yükseltmeler arasında hasar artışı, birden fazla rakibe hasar verme, yavaşlatma, zamanla hasar verme ve daha fazlası yer alıyor. Yükseltmelerin her biri oldukça etkili ve rakibe karşı oynamak istediğiniz kombinasyona göre yükseltme alabilir ve uygulayabilirsiniz. Dilerseniz hareket hızı satın alıp yukarıda saydığım yavaşlatma etkisini alarak rakibi düz vuruşlarınızla yavaşlatabilirsiniz ve canı az kalan rakipleri kolaylıkla yakalayabilirsiniz. Bu şekilde çeşitli kombinasyonlar üzerine çalışabilir, keşfedebilir ve oyun içerisinde yer alan rakiplere bunları uygulayabilirsiniz.
 
Skree karakterinin diğer becerisi ise totem. Totem becerisi düz bir totem çubuğu dikiyor ve bu totemin belli bir canı yer alıyor. Diktiğiniz totem sizi bir süre saldırılardan koruyor ve rakiplerin size yaklaşmasını engelliyor. Totem becerisi rakip kuleye hasar vermek için ve rakiplerden kaçmak için kullanılıyor. Totem becerisinin canını yükseltmeler ile arttırabiliyor hatta geriye itme yükseltmesini de totem becerisine alabiliyorsunuz. Böylece yakın olan rakipler bir anda kendilerini geriye doğru savrulurken ve uçarken bulacak.
 
Skree karakterinin diğer ve son becerisi ise testere bıçağı. Bu dönen bıçaklar belli bir menzile kadar düz bir şekilde gidiyor ve menzil bitince olduğu yerde dönmeye başlıyor. Bir süre yerinde dönen ve üzerine gelen rakiplere hasar veren bu dönen testere süresi bitince tekrardan geri size geliyor. Gelirken bir anda kaybolmuyor ve geri gelirken de denk gelen rakiplere hasar verebiliyor. Hem giderken hem de çekerken rakiplere hasar verebilen bu dönen testere ile yüksek hasarlar çıkartabilirsiniz. Öncelikle bu testere için şu yükseltmeleri almanızı tavsiye ediyorum: Hasar artışı, can çalma veya yavaşlatma, boyutunu arttırma. Bunlar temel olarak alabileceğiniz ve rakipler üzerinde etkili olabilecek yükseltmelerdir. Bunları alarak rakiplere karşı daha etkili bir oyun tarzı benimseyebilir ve alt edebilirsiniz.
 
Skree karakterini kullanmanızı öneriyorum. Ancak zıplaması ve hareket ediş animasyonları diğer karakterlerden oldukça farklı. Size karakterin hızı yavaş gelebilir ve çok fazla kıvrak hareketlere sahip olan bir hero değil. Dolayısıyla sadece düz bir şekilde gidip gelebiliyorsunuz. Yukarıya veya sağa sola doğru eğimli bir şekilde gidemiyorsunuz. Skree karakteri hava sınırsız bir şekilde durabilir ve öylece yerinde kalabilir. Belli bir düzlem üzerinde havada asılı bir şekilde gidip gelebilir. Skree karakterinin tek bir zıplama seçeneği var. Havada asılı kalmak için zıplama tuşuna basılı tutmanız gerekir. Zıplama tuşunu bırakana kadar Skree havada asılı olarak kalır ve öylece durur. Bıraktığınız anda ise yere düşer. Skree belli bir mesafeye kadar zıplayabilir ve ondan sonrasına erişemez. Skree ayrıca totem becerisiyle kurduğu totemin üzerine çıkabilir ve bunu aracı olarak kullanabilir.
 
İpuçları ve taktikler
 
Skree karakterinin testere becerisine sahip olduğundan bahsetmiştim. Bu becerisini kullandığınızda testerenin belli bir mesafeye kadar gittiğini ve orada kaldığını görebilirsiniz. Ancak bu gidişi istediğiniz zaman durdurabilirsiniz. Yani testereyi fırlattığınız tuşa tekrardan basarsanız bastığınız noktada testere durur ve orada bir müddet dönmeye başlar. Bunu rakiplerin üzerine veya botların üzerine atarken tam üstünde dönmesi için ayarlayabilirsiniz.
 
Skree herosunun testere yeteneği dediğim gibi sadece sağa ve sola gider. Yukarıya doğru bir ivme kazandırılamaz. Bu testere kulenim arkasına geçemez ve kapalı alanlara doğru atılabilir. Ancak attığınız testere ile kapalı ve saklanma alanlarının için göremezsiniz. Görmek için totemi kullanabilirsiniz. Ancak testereyi geri çekerken testere tüm duvarların içinden geçebilir.
 
Atamadığınız noktaların içerisinden geçebilen (sadece geri çekilirken) bu testere geri çekilirken de rakiplere ve botlara hasar verir. Düşman kulesine Testere Bıçağı fırlatmak, testerenin hemen size geri dönmesine neden olur. Bunun için rakip kuleye doğru yaklaşırken dikkat edin. Testere becerisi toplu olarak hasar verebilir, rakiplerin ve botların içinden geçebilir.
 
Totem becerisi ile takım arkadaşlarınızın diğer yerlere göre daha hızlı ulaşmasına yardımcı olmak için yerleştirebilirsiniz. Ayrıca totem ulaşamadığınız noktalara ulaşmanızı da sağlayabilir. Üstüne çıkma şansınız var ise kolayca rakip takımın arasından sıyrılabilirsiniz. Rakip takımı engelleme konusunda bir set görevi gören totem ile kısa ama etkili bir koruma sağlayabilirsiniz.
 
Smiles
 
 
 
Smiles karakteri dövüşçü bir karakter olarak karşımıza çıkıyor ve yakın dövüş aksiyon stiline sahip hero. Smiles karakterinin diğer dövüşçü karakterler gibi ideal can miktarı var. Bu da rakip takımın arasında girip dövüşmeyi sağlıyor. Smiles karakteri diğer karakterlerden farklı yapısıyla karşımıza çıkıyor. Özellikle oyun içerisinde çok büyük bir yapıya sahip. Dolayısıyla yakalanması ve alt edilmesi konusunda bu durum dezavantaj sağlıyor diyebilirim.
 
Smiles karakteri çok tercih edilen ve fazlaca diğer takım arkadaşlarıyla kombinasyonlar kurabilen bir hero. Kullanılması oldukça basit ve ustalaşması da bir hayli kolay. Temelinde yakala, çek ve vur sistemi yattığı için kolaylıkla bu karakteri kullanabilir ve kill alabilirsiniz. Smiles karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel becerisi yer alıyor. Şimdi geçelim temel becerilere:
 
Smiles karakterinin ilk temel becerisi alev makinesi. Alev makinesi rakiplere direkt olarak hasar verir ve menzili kısadır. Alev makinesinin herhangi bir dolum süresi yok ve sınırsız olarak ateşleme yapabilirsiniz. Alev makinesinin menzilini, hasarını ve daha fazlasını yükseltebilirsiniz. Hatta yeni eklemeler yaparak düz hasarı daha da yükseltebilir, rakiplere zamanla hasar veren alevler atabilir ve kill alabilirsin. Smiles karakterinin alev makinesi rakipler için korkutucu görünmese de hasar arttırıldığı zaman inanılmaz derecede ölümcül olabiliyor.
 
Smiles karakterinin diğer bir beceri hook yani kanca. Kancayı atarak rakipleri kendinize çekiyorsunuz ve alev makinenizle hasar vermeye başlıyorsunuz. Kanca yeteneği belli bir mesafeye kadar gidiyor, ilk etapta bu menzil oldukça kısa ve ilk olarak bunun menzilini arttıran yükseltmeyi almanızı öneriyorum. Kanca yeteneği ile çektiğiniz rakipler potansiyel olarak av oluyor. Ancak kancayı doğru şekilde tam rakibin üstüne atmanız gerekiyor. Yoksa kancanız boşa gidiyor. Her attığınız kanca sonrası belli bir dolum süresi olur ve ondan sonra tekrar atabilirsiniz. Kanca rakip takım için gerçekten çekince kaynağı. Bu sebepten ötürü rakipler size yaklaşmaya çekinir ve uzaklaşmaya başlar. Çünkü çektiğiniz rakip sizin yanınıza geldiği için takımınız tarafından da kolayca alt edilebilir. Kolay bir takım koordinasyonu ile rakipler tek tek kolayca alt edilebilir ve oyun domine edilebilir.
 
Smiles karakterinin kanca yeteneği çok kullanışlı ve avantajlı diyebilirim. Meta içerisinde yer alan ve daima burada kalması gereken bir karakter. Özellikle Yuri karakteri ile çok iyi kombinasyonlar yapılıyor. Kancayı attığınız rakibi Yuri karakterinin bombaları üzerine getirebilir ve büyük hasarlar verebilirsiniz. Bu sayede kolayca öldürebilirsiniz. Takımınız için bir rakibi çekmek veya düşük sağlıktaki bir karakterin kaçmasını önlemek için kancayı daima kullanın. Takımdaki (yukarıda saydığım Yuri haricinde Derpl ile de yapılır) tuzak yeteneklerine sahip karakterle ile koordine olabilir ve onları tehlikelere sürüklemek için kancanızı kullanabilirsiniz.
 
Kanca yeteneğini platformlardan aşağı inen veya bir yükseklikten atlayan rakiplerin üzerine kullanabilir, bu sayede yapacakları hamleleri yarıda kesebilirsiniz. Kanca yeteneğinizi için oyun içerisinde daha fazla takım savaşına girmek istiyorsanız Candy Rope ve Bush Telly yükseltmelerini satın alabilirsiniz.
 
Smiles karakterinin son yeteneği ise kuyruk atma becerisi. Kuyruk becerisi rakiplere bir kuyruk atar ve hasar verir. Aynı zamanda onları geriye doğru ittirir ve size doğru yaklaşmasını engeller. Bir nevi kaçış için önemli bir işlev görür diyebilirim. Kuyruk becerisini yükseltmeler ile çok güçlü hale getirebilirsiniz. Alabileceğiniz yükseltmeler arasında sersemletme, hasar artışı ve daha fazlası yer alır. Bunlardan herhangi birini almak ve kullanmak size kalmış.
 
Kuyruk becerisi çok yönlü bir yetenek olarak karşımıza çıkıyor. Kuyruk yeteneğiyle rakipleri düşük cana sahip takım arkadaşlarından uzaklaştırabilir, Skølldir veya Swiggins gibi heroların size yaklaşmasını engelleyebilir, Clunk gibi tehlikeli patlamaları kendinizden ve takım arkadaşlarınızdan uzak tutabilir ve düşük sağlığa sahip rakipleri öldürmek için kullanabilirsiniz. Kuyruk becerisinin bir de dezavantajı yer alıyor. Canı az olan bir rakibi öldürmek için Kuyruk becerisini kullanırken dikkatli olun. Eğer kuyruk hamlenizle onları öldürmezseniz, daha da uzağa itmiş olursunuz. Böylece canı az kalan rakiplerin kaçmalarını kolaylaştırırsınız. Kuyruk becerisi uygun şekilde yükseltildiğinde şaşırtıcı derecede yüksek hasarlar verebilir. Ekstra güç için Gnome King ve Sandworm Tail yükseltmelerini alabilirsiniz.
 
Kuyruk yeteneğiyle rakip takımları takımınıza doğru itebilirsiniz. Düşman takımının arkasına geçerek onları kendi takım arkadaşlarınıza doğru ittirebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer böyle yapmak zorlanırsanız araziyi kullanabilir, beklenmedik açılardan ve yönlerden çıkarak rakiplere ters köşe yapabilirsiniz. Smiles, rakipleri kendi başına öldürme yeteneğine sahip olsa da takım ile çok daha iyi işler görebilir. Smiles yukarıda da bahsettiğim gibi diğer herolara oranla nispeten daha büyük bir karakter. Dolayısıyla mücadele ederken çok fazla hasar alabilir. Takım olarak ona yardım etmek için kalkanlar ve iyileştirmeler kullanabilir ve destekleyebilirsiniz. Öte yandan Smiles karakterinin attığı kanca botların içinden geçer ve onlara işlemez.
 
Son olarak Smiles için şunları söyleyebilirim. Smiles, gerçekten de etkili bir karakter ve takım içerisinde çok fazla avantaj sağlayan bir hero. Eğer karşınıza bir Smiles var ise ona temkinli yaklaşmanız gerekir. Yakın saldırılarından kaçınmanız lazım. Attığı kanca ile takımına yol açabilir ve sürekli olarak sizi avlayabilir. Dolayısıyla bu karakteri alın ve kullanın.
 
Bu karakterle genel olarak rakipleri kendinize çekebilir, alev hasarı ile sürekli olarak damage atabilir ve kuyruk becerisiyle rakiplere vurabilirsiniz. Yani temelde 3 adet kombinasyon uyguluyorsunuz. Bu 3 kombinasyonun temeli aslında kancaya bağlı. Kanca ile rakibi çektiğiniz anda düşman size doğru yapışır. Tabii ki bu kancayı doğru bir şekilde atmanız gerekiyor. Tam olarak rakibin koşuyoluna ya da üstüne atmanız lazım ki kanca doğru bir şekilde tutsun ve size doğru çeksin.  Attığınız kanca hem hasar veriyor hem de rakipleri size doğru çekiyor. Bu sayede  takımınız ile beraber bu tek başına çektiğiniz rakibi kolayca alt edebilirsiniz yani 3 kişi bir anda üzerine çullanabilirsiniz diyebilirim. Hem takım hem de tek başına çok iyi işler başarabilen bu karakteri sizlere kullanmanızı tavsiye etmekteyim.
 
Smiles karakteri 12 Temmuz 2017 tarihinde oyuna dahil edildi ve oyunculara sunuldu. Yetenekleri arasında Can Çalma, Geri İtme, Sersemletme ve daha fazlası yer alır.
 
Snork Gunk
 
 
 
Snork Gunk karakteri yakın dövüş konusunda uzman bir hero ve çok yüksek hasar verme oranına sahip. Rakiplere uzaktayken bir anda yaklaşabilen ve hasarlarıyla göz korkutan hatta kolayca kill alabilen Snork Gunk, rakiplerin resmen korkulu rüyası diyebilirim. Snork Gunk karakteri bireysel anlamda çok güçlü bir hero olup takımına yol açan ve oyunu domine eden bir yapı sergiler. Bu yapısıyla Snork Gunk, çok oynanan ve meta içerisinde daima kendine yer bulan bir hero. Snork Gunk ile rakiplere anlık olarak yaklaşabilir ve büyük hasarlar çıkartabilirsiniz. Karakter 17 Temmuz 2018 tarihinde oyuna dahil edildi ve oyunculara sunuldu. Heronun özellikleri arasında Geri İtme, İyileştirme, Kalkan, Yavaşlatma, Sersemletme ve Can Çalma yer alıyor. Çok fazla özelliği bulunan Snork Gunk'ın yükseltmelerini tam anlamıyla yaparsanız çok güçlü olur.
 
Snork Gunk karakterinin diğer karakterlerde olduğu gibi üç temel yeteneği var. Bu temel yeteneğin ilk yukarı aşağı doğru salladığı sopa veya zincir diyebilirim. Bu yakın dövüş odaklı temel becerisinin herhangi bir menzili yok ancak rakiplerin dibine girerek hasar verebiliyorsunuz. Bu yüzden diğer becerileri rakiplere yaklaşmak için tasarlanmış. Snork Gunk karakteri rakibini yakaladığı anda bırakmayan ve yakasına yapışan bir hero. Dolayısıyla yüksek hasarları bir anda çıkartabilen ve dps karakteri diyebilirim. Snork Gunk karakteri çok kill alan ve bir yandan da çok kill veren bir hero. Çok ölüp çokça rakip eleyebiliyor. Sürekli olarak takas içinde. Bu karakter ile rakip oyuncuları darlayabilir, takımınıza yol açabilir ve oyunu domine edebilirsiniz. Yakın dövüş becerisini de çeşitli yükseltmelerle çok daha güçlü hale getirebilirsiniz. Oyunun başından sonuna doğru sürekli olarak aktif bir karakter diyebilirim.
 
Snork Gunk karakterinin diğer temel becerisi etrafında dönen salyangoz duvar. Bu duvar toplamda üç adet daireden oluşuyor ve her biri farklı hasarlar veriyor. Bu üç daire botların içinden geçiyor ve onlara her dönüşte denk geldiğinde hasar veriyor. Üç daire sürekli olarak karakterinizin etrafında çember çiziyor ve dönüyor. Bu dairelerin her birini rakiplere denk getirmeniz gerekiyor. Rakibe denk gelen her bir daire kaybolur ve sonunda da belli bir zaman sonra ortadan kalkar. Sınırsız bir şekilde etrafınızda birisine vurana kadar dönmez ve açık kalmaz. Rakiplere her birinin hasar vermesi yüksek hasarlar çıkarmanızı sağlar ve rakipleri kolayca alt edebilirsiniz. Dilerseniz yükseltmeler ile bu beceriyi güçlendirebilir ve biraz da olsa alan hasarı verebilirsiniz. Bu dairelerin boyutunu büyütebilir, hasarını arttırabilir ve patlama yarıçapını genişletebilirsiniz. Böylelikle bu karakterin bu becerisi çok daha güçlü hale gelmiş olur. Bu üç dairenin etrafınızda döndüğünü gören rakipler zaten size yaklaşmayacak ve uzaklaşacak. Dolayısıyla bunu korkutma öğesi olarak da kullanın.  
 
Snork Gunk herosunun son temel becerisi ise uzaktaki rakiplere anlık olarak yaklaşabileceğiniz salyangoz yeteneği. Bu yetenek uzaktaki rakiplerin üzerine atıldığı zaman direkt olarak onlara salyangoz gibi yapışmanızı sağlar ve yanlarına gidersiniz. Bu sayede yakın dövüş becerilerinizi rakiplere uygulamış olursunuz. Bu beceri aslında yakın dövüş yeteneklerinizi uygulayabilmeniz için size yol açar. Bu yetenek sayesinde rakiplere bir anda hızlı bir şekilde yaklaşabilir ve onlara direkt olarak hasar verebilir, yavaşlatabilir ve sersemletebilirsiniz. Uygun yükseltmeler ile bu beceriler çok daha güçlü hale gelebilir. Bu salyangoz yeteneğinden dolayı rakipler sizden her zaman çekinir ve çok da dolaylarınızda bulunmamaya çalışır. Rakibini tuttuğu gibi bırakmayan Snork Gunk ile kolayca kill veya kill'ler alabilirsiniz. Snork Gunk öte yandan oyunda Scargi Space'deki en iyi deniz topçularından biri olarak kabul ediliyor. Bu karakter arka planda aslında bir sporcu. Spordaki başarısız kariyerinden bıkan Snork Gunk, imparatorluğa düşman olan kişileri takip edip avlamak için Scargi güvenlik güçlerine katılmaya karar verdi.
 
Snork Gunk karakterinin yukarıda bahsettiğim üç daire becerisinin etki alanı çevresindeki tüm rakipleri etkiler nitelikte ancak tek bir rakibe geldiği anda kaybolur. Bu nedenle hafifçe aşağıya doğru hamle yapmanız daha doğru olacaktır. Eğer istediğiniz bir rakibi veya hedefi ıskalarsanız alttan vurma şansınız olabilir. Bu üç daire becerisinde her bir daire rakip kuleye çarparak kaybolabilir. Kabuk Bombaları botları ortadan kaldırmak için de kullanılabilir. Ancak siz her zaman bir rakibi indirmeye çalışın. Tüm daireleri aynı hedefe denk getirmeye çalışın. Bu sayede büyük miktarda hasar verirsiniz ve muhtemelen kill alırsınız veya rakibi geri çekilmeye zorlarsınız. Rakiplere Kabuk Bombalarını denk getirmede sorun yaşıyorsanız, Space Air Max, Salt Line Bag ve Official Conchball yükseltmelerini alabilirsiniz.
 
Snork karakterinin genel olarak becerileri tek seferde yalnızca bir hedefi vurabilir. Bu nedenle becerileri iyi kullanın ve rakipleri bastırın.
 
Yine Snork Gunk karakterinin uzaktaki düşmanlara anlık olarak yaklaşma becerisini ıska geçerseniz attığınız salyangoz geri gelir ve bu beceri yüklenme sürecine girer. Bu beceriyi daha sonra yine kullanırsınız. Bu yüzden rakiplere ıska geçmemeye bakın. Bu beceriyi haritanın köşelerine doğru da kullanabilirsiniz ve kaçma aracı olarak da iş görebilir. Bu beceriyi boş yere kullanmayın. Bu beceriyi kullanmadan önce rakiplere uzaktan bakın ve yeteneklerini kullanmalarını bekleyin. Böylece rakip becerileri bekleme süresine girer ve avantaj size geçer.
 
Ted McPain
 
 

Ted McPain karakteri kendisinin de söylediği tek başına bir ordu. Ted McPain karakteri elindeki makine ve pompalı tüfeğiyle rakiplerle tek başına mücadele edebiliyor ve ağır saldırılarıyla aman vermiyor. Sert duruşu ve askeri teçhizatlarıyla ön plana çıkan Ted McPain karakteri kesinlikle öğrenilmesi gereken herolar arasında yer alıyor. Ted McPain diğer karakterlere nazaran biraz daha zorluğuyla biliniyor ve hem kullanması hem de ustalaşması bir hayli zor karakter olarak oyundaki yerini koruyor. Ted McPain, 12 Aralık 2013 tarihinde oyuna dahil edildi ve oyunculara sunuldu. Özellikleri arasında ise  Geri İtme, Sersemletme, Uzun Menzilli Saldırı, Sağlık Paketi, Etki Alanı, Zaman İçinde Hasar ve Saldırı Değiştirici yer alıyor. Tek başına resmen tüm askeri teçhizatları üzerinde taşıyor diyebilirim.

Ted McPain karakteri hem yakın dövüş hem de menzilli saldırılarıyla ön plana çıkıyor ve her alanda çatışabiliyor. Rakipleri darlayan ve sürekli olarak takımına ateş gücü sağlayan Ted McPain, oyunu kolayca domine edebiliyor. Birçok avantajına rağmen Ted McPain karakterinin bir dezavantajı var. O da ateş ederken sadece ileriye gitme olayı. Ted McPain ne yazık ki ateş ederken çok rahat edebileceğiniz bir karakter değil. Diğer karakterler gibi geriye ne yazık ki gitmiyor. Anca yüzünü döndüğünüz tarafa ilerliyorsunuz. Bunu bizde geri vites yok şeklinde algılayabilirsiniz. Bu yüzden genelde ateş ederken olduğunuz yerde sektiğini göreceksiniz. Alışana kadar da uzun bir süre geçecek diyebilirim.

Ted McPain karakterinin diğer karakterlerde olduğunu gibi üç temel yeteneği var ancak bu temel yetenekleri oldukça çeşitlendirilebiliyor. Çok farklı silahlara ve atış şekillerine sahip olan bu karakter resmen sırtında tüm askeri teçhizatları taşıyor. Bu yönüyle büyük işler başaran Ted McPain karakterinin şu sözleri dikkat çekiyor "Ted McPain, one man army". Bu sözleri oyun içerisinde karakteri aldığınızda sıkça duyacaksınız.
 
Ted McPain karakterinin ilk temel becerisi elindeki makineli tüfeği ateşlemesinden geçiyor. Ted McPain karakterinin bu kısa menzilli makineli tüfeği sürekli olarak ateşlenebiliyor ve hiç ara vermeksiniz rakiplerin üzerine yağmur gibi mermi yağdırabiliyorsunuz. Ted McPain ile makineli tüfeğe çeşitli geliştirmeler yapabiliyorsunuz ve onu çok güçlü hale getirebiliyorsunuz.
Bu karakter ile aslında sadece makineli tüfek değil bir yandan da pompalı tüfeğini elinize alabiliyorsunuz. Hem makineli tüfek hem de pompalı tüfek arasında geçiş yapabileceğiniz bu karakter ile düşmanlara aman vermiyorsunuz. Çok çeşitli yükseltmeler ile bu karakter çok daha güçlü hale gelebiliyor. Temel olarak makineli tüfeğin hasarını artırabiliyorsunuz, menzil artışı sağlanmıyor. Diğer yandan pompalı tüfeği elinize aldığınız zaman bomba da atabiliyorsunuz. Ancak bu yükseltmelerle olan bir şey.

Bu karakterin yükseltmeleri ile çok çeşitli silahlar kullanabiliyorsunuz. Makineli ve pompalı tüfeğini yanına hatta ve hatta bombanın da yanına uzaktan atışlar yapabileceğiniz Sniper silahına bile geçiş yapabiliyorsunuz. Ancak bu sadece yükseltmeler ile olan bir durum. Uzaktan ateş edebileceğiniz Sniper mermileri sayılı ve dolum süresi olan bir yükseltme. Bunun menzili bir hayli uzak ve rakipleri bu şekilde hem rahatsız edebilir hem de canı az kalan heroları alt edebilirsiniz.

Bu karakter temelde bir nevi yukarıda da sürekli olarak bahsettiğim gibi tek başına bir orduyu temsil ediyor. Karakterin sadece şu ana kadar tek bir becerisinden bahsettim ve çok çeşitlenen ve dallanan bir beceri ağacına sahip. Dolayısıyla kullanabileceğiniz birçok farklı silah ve birçok farklı kombinasyon bulunuyor. Bu hem takımınız için fayda sağlıyor hem de oyunu domine etmenize kolaylık sağlıyor.

Karakterin iki temel becerisine geçecek olursak bunun da adı stimpack. Bu beceri aslında bir nevi hızlandırıcı diyebilirim. Bunu kullandığını zaman karakteriniz bir patlama anına yani öfke moduna geçiyor. Bu sayede hem hareket hızı hem de saldırı hızı artıyor. Dolayısıyla bu beceriyi kullandığınızda makineli tüfeği daha hızlı ateşleyebiliyorsunuz, pompalı tüfeğiniz ile daha hızlı vur çek yapabiliyorsunuz. Haliyle rakiplerin korkulu rüyası olabiliyorsunuz.

Bu karakterin üçüncü temel becerisi ise hava saldırısı yani Air Strike. Hava saldırısı ilk etapta sadece haritanın belli kısımlarını geçebiliyor yani haritanın en alt kısmından atmanız gerekir ki tüm katmanlar etkilersin. Bunu biraz daha açacak olursam  Eğer bu hava saldırısı becerisini haritanın en üst noktasında kullanırsanız sadece en üst kısım bu beceriden etkilenir ve haritanın alt kısmı hiçbir şekilde etkilenmez. Ancak bunu yükseltmelerle açabiliyoruz. Yani yükseltmeler ile haritanın en üst kısmından da atsanız da haritanın en alt kısmına doğru bir hava saldırısı gerçekleştirebiliyoruz. Hava saldırısı hem rakiplere hem de botlara büyük oranda hasar veriyor.
Hatta çeşitli yükseltmeler yaparak sersemletme, daha fazla hasar ve zamanla yakma hasarı ekleyebiliyoruz. Bu sayede bu hava saldırısı çok daha güçlü hale gelebiliyor. Bunun yanı sıra çok kısa sürede iki tane hava saldırısı bile atabileceğimiz yükseltmeler de mevcut. Bu hasarı tabii ki ikiye bölüyor ancak yine de çok etkili.

Karakter hakkında düşüncelerim

Bu karakter onca saat oynamama rağmen kullanamadığım bir karakter ve bu konuda birçok denemelerde bulundum. Ancak bana göre olmayan bir karakter olduğuna karar verdim. Hem kullanış bakımından hem de hareket bakımından çok ters gelen bir hero oldu. Bu karakteri kullananlara gerçekten büyük saygım var. Çünkü bunu kullanan bir oyuncu diğer tüm karakterleri çok iyi bir şekilde idare edebilir.

Bu karakterin yukarıda da bahsettiğim gibi sadece yüzünü döndüğü yöne doğru gitmesi çok garibime gidiyor. Yani bu karakterle hiçbir şekilde geri geri gidemiyorsunuz. Bu da hareket kombinasyonlarında gerçekten bana çok ters gelen bir durum oldu. Bu karakteri kullanmanızı aslında tavsiye ediyorum ancak kullanamazsınız da çok da zorlamanın bir anlamı yok. Ancak bunu kullanan oyuncular çok iyi oyuncular diyebilirim ve alkışı hak ediyor.

Ted McPain, uzun zaman önce ilk AI Savaşlarının büyük kahramanlarından biriydi. Elit süper askerlerden oluşan Katil Koala'nın ekibine birçok rakibe düşmana  liderlik etti ve yüzlerce kez olağanüstü bir asker olarak ödüllendirildi. Birinci AI Savaşındaki en büyük başarısı savaş istasyonu Starstorm'a tek başına yaptığı bir operasyondu. Bu görev, Ted McPain'in istasyonun tüm önemli güç bağlantılarını tek başına çözmesiyle sona erdi. Ted McPain, 3021'de Sunny-Daisy Alien Yetimhanesini bir grup kana susamış dinozor zombisinden kurtarmak için kendini feda ettiğinde sonunda öldü. Ted'in kahramanca eylemleri asla unutulmayacaktı.

Biraz karakter hakkında taktik ve ipuçlardan bahsedecek olursak: Ted, Makineli Tüfeği tutarken daha hızlı hareket eder. Shotgun yani pompalı tüfek cephane sayınızı takip edin ve önceden plan yapın. Çünkü sınırlı cephaneye sahip. Hava Saldırısı düğmesini basılı tutmak, lazer görüşünün yardımıyla daha hassas bir şekilde nişan almanızı sağlar. Hava saldırısını doğrudan bir saklanma alanının içine kullanmak size görüş sağlayacak.

Ted karakterinin bazı silahlarında sınırlı cephane bulunur. Bu sınırlı cephanelerden en iyi şekilde yararlanmak için sabırlı olmak ve bir veya daha fazla hedefi vurmak için en iyi anı beklemek gerekir. Bu da takım savaşında fark yaratabilir. Hava saldırısının yükseltilmemiş hali tüm haritaya işlemez dolayısıyla haritanın alt kısımlarında daha fazla zaman harcamak gerekir. Tüm haritanın (alt - üst) bir hava saldırısından etkilenmesi için Adlez Princess Phonenumber yükseltmesini almanız gerekir. Bu yükseltme hava saldırısını haritanın tüm katmanlarından geçirmenize olanak tanır. Oyunun ilk başlarında genellikle, Ted'i alt koridorla ilgilenmesi için bırakmak iyi bir fikir olabilir. Bu şekilde Hava Saldırısı ile düşmanlarınızı vurabilir. Özellikle oyunun başlarında Ted'den (karşıda var ise) uzak durmaya çalışın. Yakın mesafeden ölümcül olabilir.

Ted karakterinin uzak menzilli sniper atışından bahsetmiştim. Bu atışlar sadece botları ve rakipleri etkiler, kuleyi yani tareti etkilemez.
 
Diğer karakterler eklenecek.. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Awesomenauts oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Awesomenauts - İnceleme Square Enix, Tactics Ogre: Reborn için Hikaye Fragmanı Yayınladı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız