Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Oyun Konsollarının Yerini Mobil Cihazlar Alacak"


     Dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan ve akıllı telefon pazarında önemli bir yeri bulunan Qualcomm, hızlı gelişen mobil işlemci teknolojileri sayesinde mobil cihazların zaman içerisinde oyun konsollarının yerini alacağını belirtti. Akıllı telefonların önemli bir kısmında yer alan Snapdragon işlemcilerinde yeni bir isimlendirme stratejisini benimseyen Qualcomm, mobil işlemcilerini hedef kitle ve performansına göre S1, S2, S3 gibi gruplara ayırdı.
 
 
     Aynı zamanda dünyanın en büyük fabrikasız çip firmalarından biri olan Qualcomm, S3 olarak isimlendirdiği mobil işlemcisinin detaylarını açıkladı. Scorpion tasarımını temel alan ve 1.5GHz'de çalışan çift çekirdekli işlemciye Adreno 220 grafik birimi eşlik ediyor. Firma ayrıca yakın gelecekte sunmayı planladığı S4 işlemcisinin detaylarını da verdi. Konsol seviyesinde grafik sunacağı iddia edilen platform, 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanıyor. Yeni nesil Krait mimarisini temel alacak çift çekirdekli platformda Adreno 225 grafik işlemcisi kullanılıyor.

     Hazırladığı sunumda S4 işlemcisiyle konsol seviyesinde oyun deneyimi sunacağına dikkat çeken Qualcomm, S4'ün dört çekirdekli versiyonlarını da hazırlıyor. Windows Phone 7 telefonlarındaki Xbox Live servisinin S2 işlemci ile çalıştığını belirten şirket, S4 ile çıtayı ciddi oranda yükselteceğini üstelik mevcut konsollar ile kıyaslandığında bunu bekleme durumda 1 Watt'ın altında güç tüketen yüksek enerji verimliliğine sahip işlemcilerle sunacağını söylüyor.



     ARM tabanlı işlemci pazarında hızlı bir yükseliş içerisinde olan Nvidia'nın oyun odaklı yatırımlarından sonra stratejisini gözden geçiren ve oyunlara daha fazla konsantre olmayan başlayan Qualcomm, bu alana daha fazla yatırım yapacağını belirtiyor. Bilindiği üzere ARM işlemciye sahip olan PlayStation Vita el konsolunun PS3 seviyesinde grafik sunacağı belirtilirken, Nvidia da Tegra 3 ile mobil oyun deneyiminde sıçrama olacağını belirtiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Qualcomm PS Vita Mobil PS3 Xbox 360 S3
Sonic Generations'a Oynanış Videosu 3DS'e Elçilik Programı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

SaatliBomba

8.8.2011 18:42:06

0
ilerde o da olur

MoYk

8.8.2011 15:28:35

0
Hiç sanmıyorum konsol farklı el kadar ekranda oynamak farklıdır 1080p oynamak apayrıdır.

Oxygen1777

8.8.2011 15:23:07

0
PC gücüne ulaşamazlar.

Sulu Çor Kağan

8.8.2011 14:55:10

+1
quote:

Orijinalden alıntı: oa454 arkadaşlar teknoloji öyle bir şey ki bugün imkanı olmaz yarın olur. büyük konuşmayın o yüzden ;) ps vita küçük ve çok iyi grafik sunuyor.Onun daha küçüğünü yapıp cebe sığdıramayacaklar mı ? Hatta Sony "Vitaya HDMI koyarsak PS3 satmaz" gibisinden bir açıklama yapmıştı. Teknoloji hiç gelişmeyecek gibi konuşuyorsunuz.
iyi de teknoloji el konsolu için gelişecek de ps için veya xbox için gelişmeyecek mi? bak şimdiden (daha zor olsa da) avatar filmi kalitesinde oyunlar gelecek söylentileri geziyor ortalıkta. belki mobil cihazlar ps3 gücüne ulaşacak ama ps de çoktan uçmuş olacak

bloodTime

8.8.2011 14:11:56

+1
oa454 işin içinde konsol var ya imkansız olur bazı şeyler ,kabullenememe gibi bi şey senin anlayacağın...bazıları cıkar batıl inanç der buna ,şaşırmam... bu başlık altında pc forever diyorum ben...

oa454

8.8.2011 14:07:43

0
arkadaşlar teknoloji öyle bir şey ki bugün imkanı olmaz yarın olur. büyük konuşmayın o yüzden ;) ps vita küçük ve çok iyi grafik sunuyor.Onun daha küçüğünü yapıp cebe sığdıramayacaklar mı ? Hatta Sony "Vitaya HDMI koyarsak PS3 satmaz" gibisinden bir açıklama yapmıştı. Teknoloji hiç gelişmeyecek gibi konuşuyorsunuz.

stun

8.8.2011 14:00:46

0
5 yıla kaybolacak diyorlar... ps4 -xbox 720 gücünede mi ulaşıcaklar saçmalık bunlar: D

Barxxx

8.8.2011 13:37:13

0
Eğer ben mobil cihazı 106 ekran tv ye bağlayıp konsol kalitesinde görüntü alabilirsem o zaman mobil cihazların konsolların yerini alıcağına inanırım sonuçta küçücük ekranda ps3 grafiği vermesi ps3 ün yerini alması için yeterli değil.

Sulu Çor Kağan

8.8.2011 13:36:28

0
hee olur. pc'lerin yerini de ev konsolları alacaktı, noldu? gündem yaratmak için söylenmiş boş laflar..

blizzard3

8.8.2011 13:13:56

+2
o biraz sıkar bunu sölemek bile cok ters hala leptopun sınırıa bile ulasamayn mobil cihazlar konsolların yerini alıcakmıs leptopta bile dogru durust oyun oynanmazken bence hayal cunku mobil cihaz gelistikce berbaerinde leptop konsol ve pcde gelisiyor aynı kalır bence
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız