Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dig or Die Playstation ve Xbox Konsollarına Geliyor

 
 
Yayıncılığını BlitWorks Games ve geliştiriciliğini Gaddy Games ekibinin üstlendiği açık dünya hayatta kalma oyunu Dig or Die yeni platformlara doğru adım atmaya hazırlanıyor. Açıklanan detaylara göre yapım PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Xbox One için 5 Haziran tarihinde piyasaya sürülecek. Oyunun 10 dolarlık fiyat etiketinden satışa sunulacağını aktarabiliyoruz.
 
Yandan görünümlü kamera bakış açısına sahip
 
 
 
Dig or Die bildiğiniz üzere ilk olarak 4 Mart 2015 tarihinde Steam platformu üzerinden PC için erken erişim olarak piyasaya sürüldü. Ardından tarihler 10 Temmuz 2018'i gösterdiğinde ise tam sürüm olarak yayınlandı. Uzay aracımızın düşman bir gezegene çarpması ile beraber galaksi genelinde otomatik üretim araçlarının satışını üstlendiğimiz yapımda burada kaçmak için hayatımızı adıyoruz.
 
Güçlü bir savunma sistemi inşa etmemiz gerektiği yapımda, sattığımız aletlerle beraber farklı kaynaklar elde edebiliyor ve bu sayede hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Gezegenden kaçabilmek için ihtiyacımız olan her şeyi elimize alabileceğimiz burada etrafı keşfedebiliyor, savaşabiliyor, üretebiliyor ve kendi savunmamızı oluşturabiliyoruz.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Yandan görünümlü kamera bakış açısı ile ilerleyebileceğiniz ve dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz bu yapımda tam bir hayatta kalma deneyimi bizlere sunuluyor. Burada tuhaf bir gezegende neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Fizik temelli yapım içerisinde sular altında kalabiliyor veya tamamen yok edilebilir ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Zaten oyunun adından da anlaşılacağı gibi sürekli olarak burada bir şeyleri kazıp dibine inmek durumunda kalıyor ve kendi savunmamızı burada keşfetmek, üretmek ve inşa etmek durumunda kalıyoruz. Eşsiz ve yenilikçi bir oyunun tadını çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyulabileceğimiz yapımda, gezegen içerisinde yer aldığımız süre boyunca gerçekten de acımasız ve tuhaf unsurlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve tuhaf bölgelerde farklı karakterlerle karşı karşıya gelebildiğimiz yapımda güçlü ve akıllı olmak durumunda kalıyoruz.
 
Diğer taraftan, bu durumları görmezden gelirsek elbette bu da bizim sonumuzu getiriyor diyebiliriz. Gezegende yer aldığımız süre boyunca tüm unsurların acımasız bir şekilde karşımıza çıktığını söyleyebiliriz ve bununla beraber gezegene inip elbette buradan çıkmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz. Burada kendimize ait bir bölge inşa edebiliyor, bu inşa ettiğimiz bölgenin ne kadar güvenli olduğuna tamamen biz karar verebiliyor ve akabinde ise savunma sistemlerini tamamen biz belirleyebiliyoruz. Bunun dışında kendimize ait ortamlarda elbette gezip tozabiliyor, bunun yanı sıra stratejimizi fizik temelli sistemleri ve daha fazlasını ön plana çıkararak kendi savunmamızı arttırmak durumunda kalıyoruz. Stratejimizi arttırırken elbette güçlü duvarlar inşa edebiliyor ve taharetlerimizi akıllıca sağa sola yerleştirerek gece boyunca saldırılardan kurtulmak durumunda kalıyoruz. Tüm bunlarla beraber oyun içerisinde elbette ilgi çekici bir savunma mekaniği bulunuyor. Bununla beraber kendi yolumuza bakmaya devam etmek durumunda kalıyoruz.

Hayatta kalmak için elimizden geleni yapmak durumunda kaldığımız yapım içerisinde yandan görünümlü bir kamera bakış açısıyla beraber elbette farklı ortamlara geçiş yapabiliyor ve bulunduğumuz bölgeyi en iyi şekilde değerlendirmek zorunda kalıyoruz. Tüm bu unsurlarla beraber istediğimiz şekilde stratejimizi güçlendirebiliyor ve kendi aklımızdaki planı oyuna dahil edebiliyoruz. Bu sistemlerin ilk önceliği elbette kendi yaptığımız stratejiler olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle kendi stratejilerimizi ve planımızı oyuna dahil ederken elbette sonraki hamlemizi düşünmek durumunda kalıyoruz çünkü burada sürekli olarak düşmanların bizlere saldırdığını ve tuhaf olayların meydana geldiğini deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada en güçlü duvarları inşa etmek durumunda kalıyor ve etraftaki düşmanları ortadan kaldıracak makineli tüfek yani taretleri en iyi şekilde yerleştirmek bizim işimiz. Tüm bu detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapım içerisinde elbette ihtiyacımız olana hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve doğrudan ona katmamız lazım.
 
 
 
Fizik temelli sistemlerle beraber akıllıca inşa edeceğimiz yapılarla ön plana çıkmayı hazırlanabiliyor ve eğer yapılarımızı dikkatli bir şekilde inşa etmezsek bunların çöktüğünü ve aşağıya doğru paramparça olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla kendi bölgemizi savunmak ve uzak konumlara doğru erişmek için çeşitli köprüler inşa etmek durumunda kalıyor ve bunlar da tamamen kendi kafamızdaki mimari ile beraber özdeşleşmek durumunda. Dolayısıyla burada köprüler inşa edebiliyor, yüksek kuleler kurabiliyor ve daha fazla silahla beraber elbette kendimize ait bir bölge arasında geçiş sağlayabiliyoruz.
 
Tüm bu detayların dışında yer alabildiğimiz yapımda elbette etrafa gece boyunca tüm taretleri yerleştirmek durumunda kalıyor ve daha çok bu sistemlerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde su döngüsü denilen bir mekanik kullanılıyor. Bu döngüyle beraber yağmurların yeraltı nehirlerine ve göllere, aynı zamanda şiddetli yağmurlar esnasında oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi halde su seviyesindeki ani yükselişle beraber boğulma tehlikesi yaşayabiliyor ve bu da kendi bölgenizi daha da savunmasız hale getirebiliyor. Dolayısıyla dinamik su mekaniği ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz.
 
Gezegenin içerisinde akıllı bir şekilde yer alabileceğimiz yapımda dikkat etmemiz gereken elbette bu tür durumlar bulunuyor ve daha fazlası ile beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Kendi bölgemizden kaçmaya çalışabildiğimiz, dinamik su zorluklarına karşı gelmeye hazırlanabildiğimiz ve güçlü ve akıllı olmaya çalıştığımız yapımda dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve akabinde ise hızlı bir şekilde köprüler, savunma mekanikleri ve daha fazlasını inşa etmek durumunda kalıyoruz. Uzay aracımızın düşman bir gezegene çarptığı bu yapım içerisinde, elbette galaksinin her yerinde otomatik üretim sistemlerini yapmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve burada otomatik üretim araçlarını satan bir yer haline gelebiliyoruz. Hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyulabildiğimiz yapımda elbette en sonunda gezegenden kaçmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz çünkü burada işlerin gitgide tuhaflaştığını ve zorlu bir hale geldiğini deneyimleyebiliyoruz.
 
Onun dışında ise ihtiyacımız olanı almak için elbette burada bir süre satıcı durumunda olmak gerekiyor ve aynı zamanda burada kendi bölgemizi inşa etmek ve savunma yapmak durumunda kalıyoruz. Tüm bu unsurlarla beraber gerçekten diğer karakterlerle tanışabiliyor, onlarla beraber ticaret yapabiliyor, takas edebiliyor ve daha fazla kaynağa sahip olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. İhtiyacımız olan her şeyi almak ve oluşturmak için sattığımız araçları veya yerel kaynakları kullanabiliyor ve akabinde ise daha fazla kaynağa sahip olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Tüm bu unsurlarla beraber dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve her ortam içerisinde farklı atmosferlerin, karakterlerin, zorlukların ve daha fazlasının bizleri beklediğini söyleyebiliyoruz.
 
 

Yeni içeriklerle beraber dolan yapım içerisinde istediğimiz şekilde tek oyunculu veya çok oyunculu bir şekilde oynuyor, deneyimleyebiliyor ve özel modlarla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Bu tarz oyunları tek oyunculu bir şekilde oynamak istiyorsanız elbette bu moda geçiş yapabiliyor ve akabinde ise kendi başınızın çaresine bakmak durumunda kalıyorsunuz. Diğer taraftan çok oyunculu işbirliği moduyla beraber elbette daha eğlenceli bir deneyimle karşı karşıya gelebiliyor ve eğer bir oyun böyle bir moda destek veriyorsa muhakkak o mod içerisinde arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Dolayısıyla eğer daha hızlı bir şekilde gelişmek, kaynak toplamak ve hatta düşmanlara karşı kendinizi daha iyi bir şekilde savunmak için arkadaşlarınızı yanınıza davet edebilir ve işbirliği modu içerisinde bu şekilde hızlıca ilerleyebilirsiniz.
 
Bu modların yanı sıra özel oyun modlarının oyun içerisinde yer aldığını söyleyebilir ve deniz altında ilerleyebileceğiniz ve devasa bir okyanusun altında bir mağarada başlayabileceğinizi yapım, farklı oyun modları ile beraber dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bunların dışında Sky World adlı mod ile beraber yüzlerce uçan adadan oluşan rastgele bir dünyada kendimizi hayata tutmaya çalışıyor ve üs savunması adlı diğer bir modda ise herhangi bir keşif unsurunun olmadığını ve yalnızca bölgemizi inşa etmek durumunda kaldığımız ve savunabileceğimiz bir yapıyı bünyesinde barındıran içerikler bizlere sunuluyor. Dolayısıyla bu tarz özel modlarla beraber oyunda farklı şekillerde yer alabiliyor ve tehlikeli olayların burada yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
Tehlikeli olaylar içerisinde meteor yağmurları, yağmurların bıraktığı eserler, depremler, yanardağ patlamaları ve hatta köpek balığı fırtınası gibi çok çeşitli sürprizlerin bizleri beklediğini aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber gerçekten dikkat çekici doğa olaylarının bizlere sunulduğunu ve akabinde hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu görebiliyoruz. Tüm bunlarla beraber kendi arazimizi en iyi şekilde inşa etmek durumunda kalır ve böylece araziyi değiştirmek ve hatta su ve lav oluşturmak için çeşitli öğelerin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oldukça zorlu ortamlarda yer alabileceğimizi, başlangıçtan oyunun sonuna kadar eğlenceli bir içerikle karşı karşıya kalabileceğimizi yapımda hızlı bir şekilde etrafı kazıp ilerleyebiliyor ve böylece keşfe, dövüşlere ve stratejiye konsantre olmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Tüm bu unsurlarla beraber oyunun son hedefi elbette gezegenden kaçmak olduğu için bu son hedefe ulaşmak için farklı şekillerde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Gezegenden kaçmak için bir roket gemisi inşa etmek durumunda kalıyor ve bunu inşa etmek için elbette gerekli parçalardan kaynakları almak durumunda kalıyor ve kazandığınız paralarla beraber bu kaynakları temin etmeniz şart. Bunun dışında elbette ara sıra ticaret edebileceğiniz ve takas yapabileceğiniz çeşitli karakterler yanınıza geliyor ve onlarla beraber de gerekli kaynakları elde edebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan diğer unsurlardan bir tanesi.
 
Stratejik bir hayatta kalma macerasına atılabildiğimiz yapım içerisinde, elbette her anlamda hayatta kalmanın yollarını arıyoruz. Ancak burada açlığın herhangi bir şekilde sorun teşkil etmediğini söyleyebiliyoruz. Oyunun asıl amacı, her gece boyunca hayatta kalmak ve saldırılara karşı direnmek. Dolayısıyla oyunda gündüz boyunca tüm savunma sistemlerini kurmak ve diğer taraftan tüm bunları temin etmek ve yerleştirmek için elimizdeki kaynakları iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.
 
Üretebileceğimiz kaynakları değerlendirebileceğimiz ve kaynak toplayabileceğimiz yapım içerisinde kendi savunmalarımızı en iyi şekilde kurmak durumunda kalıyoruz. Daha farklı dövüşlerin burada olduğunu söyleyebiliyoruz. Gündüzleri iş yapmak, geceleri ise savunmamızı geliştirmek durumunda kaldığımız yapım içerisinde dövüşlerin dikkat çekici olduğunu söyleyebiliyor ve kılıç, sihir veya uçan palyaço gibi canavarların burada olmadığını belirtebiliyoruz. Bunun yanı sıra, eğlenceli ve hızlı bir aksiyon sisteminin bizlere sunulduğunu ve akıllı canavarların burada yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Burada yer alan yaratıklar, savunmamıza saldırmanın en iyi yolunu bulmaya çalışıyor ve oldukça dikkat etmemiz gerekiyor çünkü duvarlardan geçmeseler bile onları yok etmek durumunda kalan bir düşman çeşidi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Dikkat çekici canavar ve düşman türlerinin yer aldığı yapımda, her bir düşman türünün farklı şekillerde hareket kabiliyeti, aksiyon şeması, vuruş stili ve çok daha fazlası bulunuyor. Tüm bunlarla beraber onları nasıl ortadan kaldırmamız gerektiğine tamamen biz karar verebiliyoruz. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapının bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Yanımıza elbette bir de yapay zeka arkadaşımız bulunuyor. Bu yapay zeka ile bizlere sürekli olarak tavsiye verecek bir kişiyle yan yana durmaya hazırlanıyoruz ve ona bir drone yaparak bizi takip etmesini sağlayabilir ve hatta canavarlarla savaştırmamıza yardımcı bile olabilir. Dolayısıyla yapım içerisinde böyle bir yapay zeka yardımcı karakterin olduğundan da bahsetmemiz mümkün.

Yapım içerisinde elbette tüm bunların dışında elektrik üretebileceğimiz, bitkiler yerleştirebileceğimiz ve rastgele oluşturulmuş bir dünya içerisinde yer alabileceğimiz bir sistem bulunuyor. Elektrik ile beraber, elbette kendi bölgemize en iyi şekilde gelişmiş öğeleri çekebiliyor ve böylece hayatta kalmanın yollarından birinin de bu elektrik sisteminin olduğunu söyleyebiliyoruz. En iyi şekilde ilerleyebileceğiniz ve kendi bölgenize inşa edebileceğiniz bu yapım, kısaca bu tarz bir deneyim sunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Skybound'ın Yeni Oyunu Closer the Distance'in Çıkış Tarihi Belli Oldu Sony, PlayStation VR2 PC Adaptörünün Çıkış Tarihi Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız