Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Fallout Dizisinin 2. Sezon Çekimleri Kasım'da Başlıyor

 
 
Kıyamet sonrası bir ortamda geçen açık dünya hayatta kalma oyun serisi Fallout’u temel alan ve ilk sezonuyla büyük bir rekor kıran dizinin ikinci sezon çekimlerinin ne zaman başlayacağı açıklandı. Amazon Prime hizmeti kapsamında sunulan ilk sezonla beraber hayranlar büyük oranda heyecanlandı ve yeni sezon beklentileri yükseldi.
 
Fallout dizisi ilk sezonla hayranları memnun etti
 
 
 
Fallout dizisinin ilk sezonunun büyük başarısından sonra Amazon, Nisan ayında resmi olarak ikinci sezona yeşil ışık yaktı. Dizide Vault 33 sakini Betty Pearson'ı canlandıran Leslie Uggams yakın zamanda Screen Rant ile yeni bir röportaj yaptı. Burada çekimlerin önümüzdeki ay yani Kasım ayında başlayacağını belirtti.
 
Dizinin ikinci sezonu hakkında pek fazla bir şey bilinmiyor. Çekimlerin başlamasının ardından yeni sezonun yayınlanması 2025'in sonlarını bulabilir. Ancak bu iyi senaryolardan bir tanesi. Her ne olursa olsun şu anda çalışmaların hız kazandığını aktarabiliyoruz.
 
Öte yandan serinin geliştiricisi Bethesda, çevrimiçi çok oyunculu Fallout 76’nın geleceğini konuşmak için 23 Ekim tarihinde Fallout Day etkinliğini düzenleyecek.
 
Fallout serisi bizlere neler sunuyor?
 
Açık dünya hayatta kalma deneyimini bizlere sunan Fallout serisinin en son oyunu bildiğiniz üzere Fallout 4 olarak karşımıza çıkıyor. Bundan sonraki süreçte Fallout 5 oyununu bekliyor ve arka planının geliştirilme aşamasının olduğunu doğrulayabiliyoruz. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere kıyamet sonrası bir dünya yer alıyor ve bu kıyamet sonrası dünya içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
Sığınak 111'in tek kurtulanı olarak ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendimizi oyuna kaptırabiliyor, yok olmuş dünyaya adım atmak durumunda kalıyor ve her saniye hayatta kalma mücadelesi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Serinin şimdiye kadarki en iddialı açık dünyası ile ve ortamlarıyla beraber oyun içerisine doğrudan adım atmak durumunda kalıyoruz ve genel olarak oyuncuların sevdiğini söyleyebiliyoruz. Yapım içerisinde zaten kullandığımız karakteri en iyi şekilde özelleştirebiliyor, kişiselleştirebiliyor, farklı zırhlar, silahlar ve çok daha fazla detayla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve en iyi şekilde karakterimizin istatistiklerini ve yeteneklerini yükseltebiliyoruz.
 
Tüm bu detaylarla beraber yapımın içerisinde özgürlüğün ve hürriyetin arka planda yer aldığını ve aynı zamanda bölgeleri hakimiyet kurmak isteyen grupların ve düşmancı içeriklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde farklı ırklar bulunuyor ve bu ırkların her biri farklı şekillerde bizlere sesleniyor. Aynı zamanda bizlere bakış açısının da farklılık gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde açık dünyada neler olup bittiğini öğrenebiliyor, bu açık dünya içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve birden fazla gruba katılım sağlayabiliyoruz veya tamamen tek başımıza ilerleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı ırklar ve bölgelere hakimiyet kurmak isteyen gruplar bulunuyor. Bu gruplara istediğimiz şekilde yaklaşabiliyor veya tamamen uzaklaşarak tek başımıza bağımsız bir şekilde geçişimizi sağlayabiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde gerçekten de ön plana çıkabileceğimiz ve kendimizi geliştirebileceğimiz sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde ilerlerken elbette etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, ilgi çekici bölgelere geçiş yaparken buralarda hangi gruplarla karşılaşacağımızı elbette merak ediyor ve onlarla beraber etkileşime girerek neler yaptığını ve nasıl bir amaç etrafında döndüğünü anlayabiliyoruz. Bununla beraber elbette bir gruba yönelirsek o grubun çeşitli görevlerini yapmak durumunda kalıyor ve o gruba yakınlaşarak aynı zamanda onlara ait olan zırhlarla ve silahlarla ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Ancak bir gruba yakınlaştıktan sonra elbette diğer gruplar bizlere düşman olabiliyor veya eğer bu grubun müttefiki bulunuyorsa o da bizimle müttefik olmak için elbette karşımıza gelebiliyor.
 
Durum böyle olunca oyun içerisinde aslında arka planda bir siyasi çekişmenin ve bölgeyi kontrolün olduğundan bahsedebiliyoruz. Farklı şekillerde ilerleyebileceğimiz ve bölgeleri yeniden kurabileceğimiz yapının içerisine elbette kendi bölgemizi ve evimizi en iyi şekilde kurabiliyor ve yüzlerce konuma doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bu konumlarda farklı şekillerdeki düşmanlar, ortamlar, atmosferler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda dikkat çekici manzaralarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Güç için yarışan grupların haricinde elbette farklı karakterlerle de görevlerin bulunduğu açık bir dünyada kendimizi bulabiliyoruz. Hayatta kalma mücadelesi içerisinde her bir seçimle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve aynı zamanda dünyanın gidişatına doğrudan etkileyebiliyoruz. Nükleer savaş ile beraber yok olmuş bir dünyada yer aldığımız ve sığınaktan çıktığımız anda elbette etrafta neler olup bittiğini öğrendiğimiz esnada kendi evimize doğru ilerleyebiliyor, nükleer saldırının sonrasında ortaya çıkan serpintiler ve radyasyon neticesi sonrasında tuhaf canlıların ortaya çıkışını görebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda nihai canavarları ve düşmanları ortadan kaldırmak için kendi sistemlerimize oyuna dahil edebiliyor, farklı aksiyonla beraber dalış yapabilir ve daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz. Yeni nesil açık dünya oyunlarının bir başka sürümü ile karşı karşıya kaldığımız yapımda yakın zamanda bildiğiniz üzere oyuna yeni nesil bir güncelleme geldi ve bu sayede daha net piksellerle, görüntülerle ve aksiyonla beraber oyuna dahil olabilir ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Fallout evreni bildiğiniz üzere oldukça dikkat çeken bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve serinin en son oyunu içerisinde gerçekten de güzel detaylarla özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri ile zanaatkarlık mekaniği ile ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere elinizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanmak ve etrafı keşfetmek önem arz ediyor.
 
 

İlgi çekici ortamları geçiş yapabileceğimiz ve elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanabileceğimiz yapımda buralarda bulunan keşif unsurları ile ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve elimizdeki kaynakları toplayarak zanaatkarlık mekaniği sayesinde birleştirebiliyor ve bu sayede daha farklı araçların, silahların ve zırhların sahibi olabiliyoruz. Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve güç için yarışan grupların bulunduğu yapımın içerisine özel karakter sistemi ile beraber istediğimiz kişi olabiliyor, gücümüzü, zırhımızı, istatistiklerimizi, canımızı, sağlığımızı, karizmamızı ve çok daha fazlasını etkileyen yükseltmeler ve geliştirmeler yapabiliyor ve daha fazla detay ile beraber yüzlerce avantaj arasından seçim yapabiliyoruz. Kendi oyun tarzımızı oyuna dahil edebileceğimiz ve her bir oyuncunun farklı bir deneyimle beraber gidişatına yön verebileceği yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda oyun içerisinde yerimizi alabiliyor ve süper lüks piksellerle beraber yepyeni nesil bir grafik güncellemesinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda oyunda grafik ve aydınlatma motorunun geliştiğini ve buradaki dünyanın gerçekten de ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde sadece ilerlemekte kalmıyor, aynı zamanda bu çorak topraklardaki evimize en iyi şekilde kurabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda inşa edebiliyor ve kaynaklar toplayabiliyoruz. Şimdiye kadarki en gelişmiş zanaatkarlık sistemi ile beraber yer alabileceğimiz yapımda elbette serinin gidişatını değiştiren mekanikler bizlere sunuyor ve etraftaki binlerce öğeyi toplayarak kendi evimizi yükseltebiliyor, evimizin her bir alanına dokunabiliyor, dekoratif unsurlarla beraber ön plana çıkabiliyor ve kendi silahlarımızı, zırhlarımızı, kimyasallarımızı ve yiyeceklerimizi en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Bu sayede oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi yerimizi almak durumunda kalıyoruz.
 
 

Bununla beraber oyun içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olarak ilerlemek durumunda kalıyor ve yoğun birinci veya üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyoruz. Farein tekerleğini yukarıya veya aşağıya ilerlettiğiniz veya geriye çektiğiniz esnada elbette kamera bakış açısının değiştiğini söyleyebiliyor ve istediğiniz açıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Her bir kamera bakış açısının değişimi ile beraber elbette sistemlerin değiştiğini ve çok daha fazla detayla beraber yer alabileceğinizi aktarabiliyoruz. Kamera bakış açıları bildiğiniz üzere oyunun deneyimini değiştiren detaylar ve unsurlar arasında bulunuyor.
 
Oyun içerisinde bildiğiniz üzere farklı bölgeler bulunuyor ve harap ormanlardan yıkık dökük harabelere kadar oldukça dinamik ayrıntılarla dolu bölgelerde kendi yolumuza bakabiliyoruz. Sinematik bir hikaye anlatımının bulunduğu yapım gerçekten de oynanması gereken oyunlar arasında bulunuyor ve istediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Eğer seri dikkatinizi çektiyse muhakkak göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun firmalar oyunlar 2024
Atomfall İçin Yepyeni Oynanış Videosu Yayınlandı Batman: Arkham Asylum İçin Son Sürüm 4K Doku Paketi Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız